AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Mljekarstvo-katastrofa
Stranica 3 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Mljekarstvo-katastrofa
Slazem se da je taj jogurt jadan i nikakav, ali uvijek je bilo i biti ce, da svaka roba vrijedi upravo onoliko koliko je netko spreman za nju platiti (zbog ovih ili onih razloga).stilski namjestaj?uspoređuješ čašicu nekakvog jadnog jogurta punog svih mogućih aditiva sa stilskim namještajem?
Isto kao sto je tesko shvatiti da drzava ne stampa novce kako hoce pa ih onda dijeli po kljucu "Tko glasniji, njemu vise"
mlijeko nažalost ne dolazi iz tetrapaka i krave nisu ljubičaste.znam da je to u zagrebu teško shvatiti.
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
mliječne proizvode ne prerađuje država nego prerađivač Dukat,Vindija,Kim...tak da država ne traba štampat ništa.jedino kaj država treba je da ne bude pokrovitelj bagri lopovskoj kakav je Luka Rajić koji je Dukat dobio za kunu a prodao za milijarde.ta ista država nije reagirala kad ga je prodao strancima koji sad rade kaj hoće.ako nisi upućen u ovo o čemu pričaš onda nemoj pričati.ako ti je baš jako dosadno dođi na jedan dan,dobiš tačke i vile pa malo radi.pa da te čujem kak ćeš glasan bitSmiljan je napisao/la:Slazem se da je taj jogurt jadan i nikakav, ali uvijek je bilo i biti ce, da svaka roba vrijedi upravo onoliko koliko je netko spreman za nju platiti (zbog ovih ili onih razloga).stilski namjestaj?uspoređuješ čašicu nekakvog jadnog jogurta punog svih mogućih aditiva sa stilskim namještajem?Isto kao sto je tesko shvatiti da drzava ne stampa novce kako hoce pa ih onda dijeli po kljucu "Tko glasniji, njemu vise"
mlijeko nažalost ne dolazi iz tetrapaka i krave nisu ljubičaste.znam da je to u zagrebu teško shvatiti.
OG Vacenovski- Broj postova : 128
Registriran : 26.07.2009
0
Na osnovu cega se moze zakljuciti da nisam upucen ili da ne znam kako se radi sa tackama i vilama?
2
Vjerovatno po lokaciji Zagreb.
ali mi koji malo više pratimo forum znamo da ti tačke i vile nisu strani alat!
ali mi koji malo više pratimo forum znamo da ti tačke i vile nisu strani alat!
Ima čovjek i traktor i priključne strojeve vidio sam
Istina da je Smiljan na ovoj stranici usporedio mlijeko i mliječne proizvode iz naših trgovina sa stilskim namještajem koji se pravi na komad te da država treba štampat novce za najglasnije seljake a ostali tko vas šljivi ... te dvije izjave ne drže vodu u ovoj temi .
Istina da je Smiljan na ovoj stranici usporedio mlijeko i mliječne proizvode iz naših trgovina sa stilskim namještajem koji se pravi na komad te da država treba štampat novce za najglasnije seljake a ostali tko vas šljivi ... te dvije izjave ne drže vodu u ovoj temi .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
ja sam shvatila da veliš da država za mene štampa novce.da je tak,onda bi mogla platit vetarinara da mi kravi da hormone,a ne bi ju išla pikat sama (da smanjim troškove,da ne bi bilo zabune-po savjetu vet sam joj dala,ne na svoju ruku)krava se poplašila i skočila mi na nogu.nemrem otići na bolovanje neg moram nastavit šepesat dalje,kak znam i mogu.Smiljan je napisao/la:Na osnovu cega se moze zakljuciti da nisam upucen ili da ne znam kako se radi sa tackama i vilama?
0
Kod mene u blizini upravo se gradi farma za mliječne krave. Čovijek je započeo sa sakupljnjem papira i svega potrebnog prije dvije godine (kada je ta proizvodnja jako perspektivno izgledala), sada su mu odobrili kredit i započeo je gradnju. Do 11. mjeseca trebala bi biti gotova, a vlasnik se nada da će se situacija promjeniti. Ne znam što bi rekao o tome svemu, čovijek je mogao i odustati od gradnje, ali bi mu propali svi novci koje je uložio u 'papirologiju', a to je podosta novaca. Na kraju krajeva poslije svake kiše dolazi sunce, ali bojim se da će neki jako ozebli tog sunca dočekati.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
i u mojoj blizini je dovršena jedna farma, gazda je jako optimista.
I ja se nadam da bude bolje, ali trenutna situacija je jako loša mi smo na koljenima zalihe su se potrošile i ko zna kako dalje?
I ja se nadam da bude bolje, ali trenutna situacija je jako loša mi smo na koljenima zalihe su se potrošile i ko zna kako dalje?
pingo je napisao/la:Ima čovjek i traktor i priključne strojeve vidio sam
Samo sam se nadovezao na usporedbu cijene mlijeka u otkupu i u ducanu i karikirao stvar sa drvosjecom, zeleci reci da argumentacija po koliko se neki nas (vas, svejedno) proizvod prodaje u nekoj kasnijoj fazi i nije neki argument. Mnogi od ovih problema koji jesu veliki, nisu niti novi niti nepoznati iz blize i dalje povijesti.
A stampanje novaca sam spomenuo zeleci istaknuti svoje neslaganje da je drzava bas za sve kriva (A poznato je da sam ja prvi koji cu drzavu i paradrzavu kritizirati sto i cinim na milijun drugih tema. A osim toga, ova mini-rasprava je krenula od OPG Kovac-a koji je ljut na jednu drugu, nama blisku, drzavu)
@OG Vacenovski, nisam ni u peti mislio niti na osobno niti na konkretno. Jako mi je zao to sto ti se desilo i nadam se da ces se brzo oporaviti. I da ce se ova nezgodna situacija sa mlijekom (i svim polj. proizvodima kojima pada cijena) popraviti.OG Vacenovski je napisao/la:ja sam shvatila da veliš da država za mene štampa novce.da je tak,onda bi mogla platit vetarinara da mi kravi da hormone,a ne bi ju išla pikat sama (da smanjim troškove,da ne bi bilo zabune-po savjetu vet sam joj dala,ne na svoju ruku)krava se poplašila i skočila mi na nogu.nemrem otići na bolovanje neg moram nastavit šepesat dalje,kak znam i mogu.Smiljan je napisao/la:Na osnovu cega se moze zakljuciti da nisam upucen ili da ne znam kako se radi sa tackama i vilama?
2
Mislim da nema mjesta kritiziranju stočara i njihovog načina života, proizvodnje . Isto tako nije bitno u kojoj se on državi nalazi , problem je globalan ili barem evropski kako vidim na TV-u i čitam na internetu . Ljudi su se našli u teškoj situaciji i sigurno da im država ( ova naša ili O.P.G. Kovaču susjedna ) treba pomoći . Pričam tako jer imam bratića koji je stočar pa znam o čemu se tu radi i znam kako je bilo prije 5 ili 6 godina a kako je danas . Upoznat sam sa načinom na koji su otkupljivači mlijeka došli do ovoga današnjeg stanja . Bratićeva sreća je bila u tome što se nije dao nagovoriti na multi-milionski objekt za krave na koji su ga primoravali Dukat-ovi paraziti koji su svaki dan bili na terenu i plašili ljude da im više neće otkupljivati mlijeko ako ne zadovolje takve i takve uvjete proizvodnje . Mogu samo na gađenjem gledati šta rade te velike firme koje nam kroje sudbinu bili mi stočari ili ratari kao ja . Nevjerojatno je da im nikada nije dovoljno profita . Biti toliko gladan za novcem da sami sebi jedu noge ne bi li zaradili još koju kunu za zlatni sat koji će staviti na ruku a onda si fino kupe nova invalidska kolica na struju da bi ostali mobilni [You must be registered and logged in to see this image.] Nije mi pala na pamet bolja poredba ...
3
Osnovna greška države (politike) kod raspodjele poticaja, po mojem nahođenju, je to da se poticaji isplaćuju svima, to jest isplaćuju se i nerobnim proizvođačima (onima koji nisu u sustavu PDVa). Znači potiče se neracionalni način proizvodnje koji je preskup i ne donosi dobit, davao se signal proizvođačima (ili to oni tako tumače): samo vi proizvodite onako kako radite, razliku do tržne cijene će mo pokriti iz poticaja. Pravi motiv političara za takvu rabotu: glasovi na izborima (jer političari valda polaze od sebe i misle da se sve treba platiti) i tako je politika 'uspješnija' što više glasača osvoji, a to znači podjela više poticaja ali svima (i svakome) po malo (ovo malo je vrlo relativna kategorija). To su relativno jeftini glasovi u odnosu na neke druge (mislim da se sa malo novaca obuhvati relativno veliki dio populacije). Nema tu ni trunke od razvoja proizvodnje ili povećanja tehnološke razine proizvodnje, važno je samo malo 'podmazati' glasački stroj. Sada kada smo došli u ovu situaciju sa ovakvom politikom, sada se konstatira da nismo dobro iskoristili novce, da se nije razvila proizvodnja unatoč milijardama koje su uložene, a nitko ne spominje promašene politike koje su to pratile.
Nema prave ideje, to je bit problema. Samo se provode reciklirane politike koje se prilagode trenutnim mogućnostima i vlastitom interesu održanja na vlasti.
Nema prave ideje, to je bit problema. Samo se provode reciklirane politike koje se prilagode trenutnim mogućnostima i vlastitom interesu održanja na vlasti.
117
Sigurno je bilo pravednije prije, kad su bile subvencije i premije vezane na jedinicu proizvoda.
A to bi u ovo doba smanjilo broj prijemnika, a time i potencijalnih birača. A na to politika ne pristaje.
I tu smo.
Generalno premije i subvencije preko obilaska podupiru preradu i trgovinu (njih i više).
Kad se za kakav minimalac digne subvencija, sutradan se pojave pritisci za smanjenje otkupnih cijena u (gle čuda) istom iznosu.
A to bi u ovo doba smanjilo broj prijemnika, a time i potencijalnih birača. A na to politika ne pristaje.
I tu smo.
Generalno premije i subvencije preko obilaska podupiru preradu i trgovinu (njih i više).
Kad se za kakav minimalac digne subvencija, sutradan se pojave pritisci za smanjenje otkupnih cijena u (gle čuda) istom iznosu.
tine- Broj postova : 414
Registriran : 17.03.2008
24
→→→ : http://www.agrotine.eu
Kako ne kupujem mlijeko u trgovini onda niti ne znam koliko košta ali pročitao sam na forumu da je oko 7 kn . Evo onda pravedne raspodjele . Stočaru 4 kn a prerađivaču 3 kn .
Zar to nije pošteno ?
Zar to nije pošteno ?
3
Posteno jest, ali dali je realno Bilo bi poosteno i da trgovkinja u Konzumu radi za npr. 5.000 kn ili policajac za npr. 7.000 kn
2
Trajno mlijeko je jeftinije u trgovini. Manje od 5 kn za 1L. I to domaće mlijeko (Ne ono 'domaće' iz Kozarske Dubice).
117
sorry smiljan,al fakat si mi ispal ko da se rugaš i to s Jelačića....
ja stalno naglašavam da ovo kaj radim volim,moj muž isto-al mora ići još u tuđu firmu raditi jer ovo doma nije dosta.nije nam država kriva kaj nam starci nisu nakupovali strojeva i zemlje pa bi mali neki početni kapital.nego sami polako stvaramo.i ne bunimo se.do trenutka kad više nemremo kupit niš a da se ne zadužujemo 30g unaprijed....a i najmlađe dijete (13g)je počelo pokazivati "znakove ludila" za poljoprivredom...geni....
ja volim ovo kaj radim i jasno je da je kriza globalna....al ovo kaj se radi u hrvatskoj...u proljeće ove godine dođe referentica k meni iz Dukata i pita koliko imaš mlijeka,jel daješ zamjenicu?velim dajem.joj daj što prije,samo neg je što više mlijeka,ja velim-pa nemrem dat krava se prekjuče otelila,am ću?pa to je kolostrum.joj,samo daj,što prije.da bi za par mj,kad su krenule one obustave raei kakti suhe tvari-joj,nemoj davat od frško oteljenih krava,bu ti slabo....bla bla bla -a kud ću onda s tim?pa je Dukat dobio 30-40 miliona kn od države i stale obustave......
ne moram nabrajat dalje.dobro kaj nas nitko nije nagovoril na neku farmu.mislili smo ove jeseni napraviti još veziova u štaglju,al kad sam vidla da kola idu nizbrdo,ništa od toga.nek budu tak kak jesu,ak se išta popravi,budemo na proljeće.ili ih budemo jednostavno vani ogradili i zdravo pero.to je ionak moja najveća želja.ovo svezano mi je užas.
ja stalno naglašavam da ovo kaj radim volim,moj muž isto-al mora ići još u tuđu firmu raditi jer ovo doma nije dosta.nije nam država kriva kaj nam starci nisu nakupovali strojeva i zemlje pa bi mali neki početni kapital.nego sami polako stvaramo.i ne bunimo se.do trenutka kad više nemremo kupit niš a da se ne zadužujemo 30g unaprijed....a i najmlađe dijete (13g)je počelo pokazivati "znakove ludila" za poljoprivredom...geni....
ja volim ovo kaj radim i jasno je da je kriza globalna....al ovo kaj se radi u hrvatskoj...u proljeće ove godine dođe referentica k meni iz Dukata i pita koliko imaš mlijeka,jel daješ zamjenicu?velim dajem.joj daj što prije,samo neg je što više mlijeka,ja velim-pa nemrem dat krava se prekjuče otelila,am ću?pa to je kolostrum.joj,samo daj,što prije.da bi za par mj,kad su krenule one obustave raei kakti suhe tvari-joj,nemoj davat od frško oteljenih krava,bu ti slabo....bla bla bla -a kud ću onda s tim?pa je Dukat dobio 30-40 miliona kn od države i stale obustave......
ne moram nabrajat dalje.dobro kaj nas nitko nije nagovoril na neku farmu.mislili smo ove jeseni napraviti još veziova u štaglju,al kad sam vidla da kola idu nizbrdo,ništa od toga.nek budu tak kak jesu,ak se išta popravi,budemo na proljeće.ili ih budemo jednostavno vani ogradili i zdravo pero.to je ionak moja najveća želja.ovo svezano mi je užas.
0
Nije bit u tome da se proizvede litra mlijeka. Bit je u tome da se proizvede jeftina litra mlijeka. Da li će jeftinija litra biti iz 'high-tech' štale sa robotom koji doji ili iz slobodnog uzgoja (sa priručno napravljenim objektima, samogradnja, bez dozvole i drugih .........) ne ulazim u to, ali uvjeren sam, da kada se dobro i pametno organizira proizvodnja može se raditi jako racionalno i sa malim ulaganjima. I u slobodnom uzgoju ne treba bježati od dobrih rješenja iz 'high tech' uzgoja koja donose kvalitetu u radu i pomažu (dobre stvri kopirati). Ali te odluke ne treba nikako prepuštati trgovcima i kupovati tehnologiju 'u paketu', jer kada trgovci počnu odlučivati što nam treba a što ne treba znamo kako to završava..... Zato treba biti dovoljno stručan, imati iskustva i sam donijeti odluku, biti svoj uvijek. Svi referenti iz firmi navijaju za politiku svoje firme po zadatku, pa primaju za to plaću. Njima paše da se prezadužimo kod banaka, onda postajemo jako ovisni o otkupljivačima. Kada si jako dužan, postaješ dobar 'materijal' i bez pogovora slušaš što ti se kaže, i neke nelogične stavri ti se učine OK kada se lijepo ispričaju. I sve to se odvija isključivo u interesu velikih. Kada te jednom takvi zajaše sa nekim svojim idejama, ne skidaju se sa grbače lako. Naročito kada vuku iz tog odnosa profit.
117
Ali g.Todorić se vozi u avionu i živi u dvorcu!Smiljan je napisao/la:Posteno jest, ali dali je realno Bilo bi poosteno i da trgovkinja u Konzumu radi za npr. 5.000 kn ili policajac za npr. 7.000 kn
FidelitoFidelito je napisao/la:Osnovna greška države (politike) kod raspodjele poticaja, po mojem nahođenju, je to da se poticaji isplaćuju svima, to jest isplaćuju se i nerobnim proizvođačima (onima koji nisu u sustavu PDVa). Znači potiče se neracionalni način proizvodnje koji je preskup i ne donosi dobit, davao se signal proizvođačima (ili to oni tako tumače): samo vi proizvodite onako kako radite, razliku do tržne cijene će mo pokriti iz poticaja. Pravi motiv političara za takvu rabotu: glasovi na izborima (jer političari valda polaze od sebe i misle da se sve treba platiti) i tako je politika 'uspješnija' što više glasača osvoji, a to znači podjela više poticaja ali svima (i svakome) po malo (ovo malo je vrlo relativna kategorija). To su relativno jeftini glasovi u odnosu na neke druge (mislim da se sa malo novaca obuhvati relativno veliki dio populacije). Nema tu ni trunke od razvoja proizvodnje ili povećanja tehnološke razine proizvodnje, važno je samo malo 'podmazati' glasački stroj. Sada kada smo došli u ovu situaciju sa ovakvom politikom, sada se konstatira da nismo dobro iskoristili novce, da se nije razvila proizvodnja unatoč milijardama koje su uložene, a nitko ne spominje promašene politike koje su to pratile.
O.P.G. Kovač- Broj postova : 155
Registriran : 16.08.2008
1
Gospodo forumaši ! ako pravim sranje svojim razmišljanjem samo recite ,nebudem više.
1
sranje?ne.zato smo vajda tu,da razmjenjujemo mišljenja. možda je u tvojoj državi situacija boja,ovdje ide samo na gore.svaki put kad ljekar dođe,ja ga pitam kaj je novo?jer Dukat stalno nekaj izmišlja.ne znam jel znate,oni stvarno nemaju kud s mlijekom a u dućanu cijene neće snizit,Dukatovi proizvodi su najskuplji.priča se da će do kraja god zatvoriti sva sabirališta.a kaj će bit dalje?veli naš šofer da voze mlijeko u vindiju,kim....nemaju ga kam istovarit....O.P.G. Kovač je napisao/la:Gospodo forumaši ! ako pravim sranje svojim razmišljanjem samo recite ,nebudem više.
0
Za mene je sve to igra politike i krupnog kapitala ,ne želim trošiti energiju na to: kako će moj otkupljivač propasti ili prestati otkupljivati ,treba razmišljati pozitivno i u ovim teškim turbulentnim vremenima na tržištu mljeka i mlječnih prerađevina ,tražiti novu šansu ili mogućnost ,a znamo da je kapitalistički sistem uzeo maha i svi se moramo prilagoditi takvom sustavu ,jasno ,u skladu sa svojim mogućnostima.Kod mene u mojoj "državi" je stanje jedno 100 X gore nego kod vas ,
1
Pa nema teorije da imamo dovoljno mlijeka za svoje potrebe . Neka ga prestanu uvoziti od tko zna gdje i stvar riješena . Ministarstva ne rade svoje poslove . Prvo treba zaštiti naše proizvođače pa ako to znači stavljanje carine , trošarine ili nekog trećeg harača na uvozno mlijeko i miliječne proizvode onda to treba napraviti i točka . Kako su nama svima u tren oka podigli PDV , nametnuli porez solidarnosti i slično . Znači da se može samo se neće .
3
jasno,može se puno toga.al se neće.mene samo srdi ako netko veli da smo prljavi i glupi seljaci.....nestane mi kisika u mozgu isti tren....isti taj glupi seljak može otići u austriju ili njemačku na izložbu i komunicirati s ljudima bez po muke....za razliku od nekih naših glupih političara.....http://www.fleckvieh.at/bundesfleckviehschau-2009.html evo koga zanima,ovo je link.je na njemačkom,al ima fotki valjda ima i neki video,bila sam na toj izložbi....to je spektakl....imam i svojih fotki,ako ima zainteresiranih.koje su to krave!!!to je moj cilj,jednog dana.to me tješi.a mogu i osjemenjivati sa bikovima koje oni koriste....meni su bile tamo najzanimljivije krave od bika Ressa,nije top bik,ali među najboljima.ja sam samo ressice gledala....prelijepe su.....
0
Ako još niste primjetili, propisi i zakoni su napisani za velike.
Ko od vas može pratiti sve promjene zakona i propisa? Gospodin Ivica ima za to vojsku pravnika i sličnog kadra, koji mu firmu svakodnevno prilagođavaju promjenama.
Može li neko od prisutnih uvesti nešto, što je jeftino i povoljno izvan zemlje? Ovako, preko noći?
Recimo meso,koje stoji u hladnjaći preko 90 dana, pa moraju s njim na uništenje i to skupo platiti? A vama bi ga dali po 5 kuna kilu?
Teško?
E, neko (ili neki) to može.
I onda mu je još to i 'uložak' u akciju Kupujmo domaće.
Sad, pre ulazak u EU je situacija najgora, jer se može najviše mutiti u kalnom, i 'prijatelji' postižu najviše zarade.
Kad se uđe u EU, neće oni tek tako plasirat robu, za koju im ponekad i 'prodavać' plati, da mu ne treba plaćat na otpadu za uništenje.
Nije ni EU raj, a to smo imali i mi pre ulazak.
U zadnjoj godini dok smo bili 'vani' su mesari uvozili iz EU staro meso za uništenje itd.
Otkupne cijene krava su pale i na 40 centi po kili mesa.
S prvim danom u EU pojavili su se mesari iz Austrije, koji su davali odmah i po 3,5 i 4 eura za kilu masne krave, koja nije mesaru par dana prije 'pokrila' ni 10 puna nižu otkupnu cijenu.
Ko od vas može pratiti sve promjene zakona i propisa? Gospodin Ivica ima za to vojsku pravnika i sličnog kadra, koji mu firmu svakodnevno prilagođavaju promjenama.
Može li neko od prisutnih uvesti nešto, što je jeftino i povoljno izvan zemlje? Ovako, preko noći?
Recimo meso,koje stoji u hladnjaći preko 90 dana, pa moraju s njim na uništenje i to skupo platiti? A vama bi ga dali po 5 kuna kilu?
Teško?
E, neko (ili neki) to može.
I onda mu je još to i 'uložak' u akciju Kupujmo domaće.
Sad, pre ulazak u EU je situacija najgora, jer se može najviše mutiti u kalnom, i 'prijatelji' postižu najviše zarade.
Kad se uđe u EU, neće oni tek tako plasirat robu, za koju im ponekad i 'prodavać' plati, da mu ne treba plaćat na otpadu za uništenje.
Nije ni EU raj, a to smo imali i mi pre ulazak.
U zadnjoj godini dok smo bili 'vani' su mesari uvozili iz EU staro meso za uništenje itd.
Otkupne cijene krava su pale i na 40 centi po kili mesa.
S prvim danom u EU pojavili su se mesari iz Austrije, koji su davali odmah i po 3,5 i 4 eura za kilu masne krave, koja nije mesaru par dana prije 'pokrila' ni 10 puna nižu otkupnu cijenu.
tine- Broj postova : 414
Registriran : 17.03.2008
24
→→→ : http://www.agrotine.eu
Stranica 3 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stranica 3 / 10.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.