AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
John Deere 4755
Stranica 4 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: John Deere 4755
Regulacija grijanja, klime, prekidač ventilatora (zajedno sa prekidačima brisača) su na stropu kabine. Ako grijanje ne radi, pregledaj dolazna crijeva ili izmjenjivač topline u krovu, možda curi pa je netko otpojio crijeva. Možda je samo regulacija (ventil grijanja) u pitanju. Upravo radi tog grijanja kabine u traktoru obavezno mora biti antifriz, jer voda nikada ne može iscuriti dokraja iz njega. Moj se ventil grijanja dosta teško okreće. Orem, ovisno o opterećenju, u rasponu brzina od 8.-11. broj okretaja motora 1700-1900. Uvijek u kada si u radu održavaj minimalni broj okretaja 1500-1600 i ispod toga ne idi nikako (koliko god traktoru bilo lagano). Kod paljenja ujutro prođi kroz sve brzine dok motor radi (kvačilo stisnuto) da se podmaže/razradi mjenjač. Svakih 10ak radnih sati podmaži bolcne na prednjem mostu (jedna mazalica naprijed, jedna iza) to je mjesto na kojem se prednji most giba.
Uglavnom sa prikolicom krećem u 8. (ako je puna i na tvrdom) ili u 10. ako je prazna. Kod mijenjanja brzina vodi računa da mijenjaš po jednu brzinu i barem sa dvije sekunde razmaka u slijedeću brzinu. Znači kod mijenjanja brzina ako krećeš iz recimo 8. - stisneš kvačilo, prebaciš u osmu i onda po jednu (bez kvačila) na gore. U uputi (američkoj) inače piše da se može bez kvačila iz neutrala ubaciti u bilo koju brzinu, ali to mi je nekako prežestoko. Uglavnom kada šaltaš u poweshiftu (bez kvačila) - po jednu.
Filtere probaj u Novocommerce-u, Agrivi ili DD servis. Moraš pripaziti kod promjene radi se o dva naizgled jednaka filtera ali različite finoće, tako da treba paziti kuda koji ide. Ako kupiš obadva fina, onda je svejedno kuda koji ide. Pregledaj količinu ulja u prednjem mostu i bočnim reduktorima (glavčinama).
Uglavnom sa prikolicom krećem u 8. (ako je puna i na tvrdom) ili u 10. ako je prazna. Kod mijenjanja brzina vodi računa da mijenjaš po jednu brzinu i barem sa dvije sekunde razmaka u slijedeću brzinu. Znači kod mijenjanja brzina ako krećeš iz recimo 8. - stisneš kvačilo, prebaciš u osmu i onda po jednu (bez kvačila) na gore. U uputi (američkoj) inače piše da se može bez kvačila iz neutrala ubaciti u bilo koju brzinu, ali to mi je nekako prežestoko. Uglavnom kada šaltaš u poweshiftu (bez kvačila) - po jednu.
Filtere probaj u Novocommerce-u, Agrivi ili DD servis. Moraš pripaziti kod promjene radi se o dva naizgled jednaka filtera ali različite finoće, tako da treba paziti kuda koji ide. Ako kupiš obadva fina, onda je svejedno kuda koji ide. Pregledaj količinu ulja u prednjem mostu i bočnim reduktorima (glavčinama).
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
imam problema promjenio sam ulje i filtere i više neblica kontrolka da je toplo ulje , ali traktor slabo ide , i kad stisnem kvačilo on polako ide , dali sam možda zamjenio filtere ili ima zraka ili koji vrag
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
→→→ : VIŠE
odakle je taj Šarac, jel iz moje županije?
26
Za takve (složenije) probleme moraš naći servisera, ako traktor 'ne ide' dok je u brzini, (ako ima dovoljno ulja u mjenjaču) mogao bi biti sam mjenjač u pitanju.... Ali to treba prvo pregledati serviser. Ima ih par dobrih, koji poznaju 47xx traktore i te se isplati zvati. Kada kvalitetno naprave posao nisu skupi, zapravo ruke nikada nisu skupe, ali dijelovi jesu. Prijatelj je (nažalost) morao raditi mjenjač na svom traktoru, za reparaciju (za dijelove) su ga tražili 100000+ kuna, a usipo je nabaviti novi mjenjač (iz kutije) za puno manje novaca. Treba dobro gledati što i koliko košta, ali najbolje je savjetovati se sa serviserom što i kako, i napraviti kompletan i dobar posao (kako treba, bez fušanja i krpanja, pa znaš što imaš).
117
Šarac ti je Krešo kod Đakova iz Satnice Đakovačke,a Bećar ga pozna i ima mislim njegov broj.kreso je napisao/la:odakle je taj Šarac, jel iz moje županije?
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
Šarac je super majstor ali je dosta bolestan u zadnje vrijeme pa slabije ide raditi.Ima u Zdencima isto dobar majstor,Darko Biro,dobar i ne preskup majstor,kolegi je kompletnu el.instalaciju ehr-a nosio kući na stol dok nije našao žicu koja je pravila pizdarije.Dva puta odlazio dolazio i smrzavao se na dvorištu i mislim da mu je uzeo 1000kn.
@Krešo to mi ne miriše na dobro,da li je u svim brzinama takva situacija ili samo u nekim.Morati će se pokopčati na manometre da oni kažu svoje,ako su samo lamelice u mjenjaču nastradale onda se može proći s cca 20000kn.
@Krešo to mi ne miriše na dobro,da li je u svim brzinama takva situacija ili samo u nekim.Morati će se pokopčati na manometre da oni kažu svoje,ako su samo lamelice u mjenjaču nastradale onda se može proći s cca 20000kn.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
Ima mladi Šarac,ali čuo sam da se otvorila neka firma(ili servis di ide kao stari Šarac raditi)a jel to istina ili nije neznam.
5
Tošo je napisao/la:Ima mladi Šarac,ali čuo sam da se otvorila neka firma(ili servis di ide kao stari Šarac raditi)a jel to istina ili nije neznam.
Mlađi šarac je više za elektriku i elektroniku dok stari je radio sve.
39
ma fora je što je sve bilo ok osim što se palila kontrolka da je ulje vruče u mjenjaču, i onda smo promjenili ulje i filtere i napunili onu posudu za ublaživanje šaltanja sa dušikom i radio je cca 4-5 sati i od onda piz,,, radi do 5-6 brzine recimo ubaciš u 7 i on polako staje ko da proklizuje mjenjač recimo i skužio sam da se puši na iberlauf od hidraulike i ispod čepa gdje se ljeva ulje , i jučer mu se na kratko upalila kontrolka kao da je slab pritisak ulja u mjenjaču
26
Ima dva mlada šarca koji rade(bar sam tako ja upućen) mislim da Damir ide raditi ovo ostalo sve. A majstor Darko Biro ja kad sam ga zvao imao je posla ko u priči tako da nije mogao kod mene doći.
5
I krešo jesi to rješio ili ?
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
kreso je napisao/la:ma fora je što je sve bilo ok osim što se palila kontrolka da je ulje vruče u mjenjaču, i onda smo promjenili ulje i filtere i napunili onu posudu za ublaživanje šaltanja sa dušikom i radio je cca 4-5 sati i od onda piz,,, radi do 5-6 brzine recimo ubaciš u 7 i on polako staje ko da proklizuje mjenjač recimo i skužio sam da se puši na iberlauf od hidraulike i ispod čepa gdje se ljeva ulje , i jučer mu se na kratko upalila kontrolka kao da je slab pritisak ulja u mjenjaču
Znači gubi brzine ,za nuždu bi se moglo neko vrijeme raditi u onim brzinama koje ne kližu ali ne smiju se paliti lampice od pritiska i temp.ulja.Pod hitno ga skopčati na manometre da se vidi kompletno stanje.Ako bude sreće možda nije veliki kvar u pitanju,znaju pući dugački vijci koji povezuju sekcije pa izbije neka od hid.manžeta koje drže lamelice pod tlakom te onda proklizava.Sretno.
39
danas novi problem povremeno ostaje bez volana , pada tanjurača , kao da pumpa ne radi dobro
26
Možda (vjerojatno) pišem glupost. Jel moguće da je ulje previše viskozno?..kreso je napisao/la:danas novi problem povremeno ostaje bez volana , pada tanjurača , kao da pumpa ne radi dobro
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
Pazi neznam kako to funkcionira na 4755 ali i ja sam imao problema sa podizanjem tanjurače na svom 4440..
Prvo nije mogao podiči istu ,probam sa rx 120 isti digne bez problema..zovem majstora kaže on ošle garan gunmice na ventičićima u razvodniku hidraulike
Kaže zbog toga nemože podići i zbog istog pada ,popravim to opet isto...e sada grije ti se ulje garan i razrjedi se i nema dobar viskozitet isto i zbog toga popušta hidraulika kaže garan ti zaštopan čep od ulja hidraulike evo to je ovaj
E sada baš nisam dobro sliko ali ispod njega ima jedan narebrani dio koji služi kao odušak i on je bio tako jako zaštopan da pare nisu mogle van i ulje se brže i jače zagrijavale i radilo sranje očistim i to probam bolje je ali nije to to sada nakon izmjene ventila i ovog tanjurača ne pada ali ju i dalje nemogu podiči...
E sada je kvar sa pumpom ajde de ja ju rastavim promjenim klipiće na njoj evo i nje
Vratim sve nazad kad opet ništa...e šta je sada ajde da izmjerimo pritisak na rx na izlazu gdje se kopča crijevo ta dizanje kad tamo 180 bara ,a na jd-u 120 bara i što sada ništa uzmi kaže lijepo inbus kljuć 5,5 i okreni par krugova suprotno od kazaljke na satu ovaj vijak i ponovo provjeri ..
I kada bude manometar pokazao pritisak 150 bara onda probaj diči tanuraču ...od onda sve radi pet i volan i hidraulika.
E sada krešo i forumaši izvini te na off ,ali možda je i u tebe nešto slično problem ili ?
Prvo nije mogao podiči istu ,probam sa rx 120 isti digne bez problema..zovem majstora kaže on ošle garan gunmice na ventičićima u razvodniku hidraulike
Kaže zbog toga nemože podići i zbog istog pada ,popravim to opet isto...e sada grije ti se ulje garan i razrjedi se i nema dobar viskozitet isto i zbog toga popušta hidraulika kaže garan ti zaštopan čep od ulja hidraulike evo to je ovaj
E sada baš nisam dobro sliko ali ispod njega ima jedan narebrani dio koji služi kao odušak i on je bio tako jako zaštopan da pare nisu mogle van i ulje se brže i jače zagrijavale i radilo sranje očistim i to probam bolje je ali nije to to sada nakon izmjene ventila i ovog tanjurača ne pada ali ju i dalje nemogu podiči...
E sada je kvar sa pumpom ajde de ja ju rastavim promjenim klipiće na njoj evo i nje
Vratim sve nazad kad opet ništa...e šta je sada ajde da izmjerimo pritisak na rx na izlazu gdje se kopča crijevo ta dizanje kad tamo 180 bara ,a na jd-u 120 bara i što sada ništa uzmi kaže lijepo inbus kljuć 5,5 i okreni par krugova suprotno od kazaljke na satu ovaj vijak i ponovo provjeri ..
I kada bude manometar pokazao pritisak 150 bara onda probaj diči tanuraču ...od onda sve radi pet i volan i hidraulika.
E sada krešo i forumaši izvini te na off ,ali možda je i u tebe nešto slično problem ili ?
131
kreso dok se ne izmjeri pritisak nista neces znat a bilo bi pozeljno da ga malo zagrijes pa onda da mjerite
Uh ulje u hidraulici/mjenjaču.... mora biti po specifikaciji JD-a, to jest ulje za hidrauliku, mokre kočnice, od ininih ulja jedino INA transhidrol JD 50 smije u mjenjač/hidrauliku. Ima i ulja od drugih proizvođača, ali važno je da zadovoljava specifikaciju ulja J20C (ili bolje).
Ako otkazuje radna hidraulika, onda nešto (vjerovatno) nije u redu sa dobavom ulja. Prvo provjeri vijak sa kojim se isključuje glavna radna pumpa (obično se zašarafi taj vijak radi lakšeg paljenja traktora ujutro), on se nalazi sa gornje strane klipne pumpe (malo je tijesno jer je iznda njega spremnik goriva, ključ 13), odšarafi ga dokraja. Radna hidraulika ima posebnu pumpu (to ta sa vijkom, a nalazi se ispod spremnika goriva, klipna pumpa promjenjivog protoka, priključena direktno na radilicu ali sa prednje strane motora) i svoj krug, ali koristi isto ulje iz mjenajča. Mjenjač ima svoj sustav podmazivanja. Kada se mjenja filter postoji još jedna mrežica (grubi filter) na usisu koji se povremeno mora pregledati/očistiti. To je ona cijev koja izlazi iz bloka, pored dva kućišta filtera hidraulike (filtera mjenjača i hidraulike) dole na bloku, prema zadnjem kraju traktora. Da bi se izvadila ta mrežica/grubi filter i prekontrolirala mora se ispustiti ulje iz mjenjača i to se obično radi prilikom same promjene ulja (možda ne svaki puta).
Ako otkazuje radna hidraulika, onda nešto (vjerovatno) nije u redu sa dobavom ulja. Prvo provjeri vijak sa kojim se isključuje glavna radna pumpa (obično se zašarafi taj vijak radi lakšeg paljenja traktora ujutro), on se nalazi sa gornje strane klipne pumpe (malo je tijesno jer je iznda njega spremnik goriva, ključ 13), odšarafi ga dokraja. Radna hidraulika ima posebnu pumpu (to ta sa vijkom, a nalazi se ispod spremnika goriva, klipna pumpa promjenjivog protoka, priključena direktno na radilicu ali sa prednje strane motora) i svoj krug, ali koristi isto ulje iz mjenajča. Mjenjač ima svoj sustav podmazivanja. Kada se mjenja filter postoji još jedna mrežica (grubi filter) na usisu koji se povremeno mora pregledati/očistiti. To je ona cijev koja izlazi iz bloka, pored dva kućišta filtera hidraulike (filtera mjenjača i hidraulike) dole na bloku, prema zadnjem kraju traktora. Da bi se izvadila ta mrežica/grubi filter i prekontrolirala mora se ispustiti ulje iz mjenjača i to se obično radi prilikom same promjene ulja (možda ne svaki puta).
117
Fidel dali je pumpa ista ovaka kao gore na slici u mom postu , i na 47-ici ili drugačija?
131
kreso je napisao/la:danas novi problem povremeno ostaje bez volana , pada tanjurača , kao da pumpa ne radi dobro
Valjalo bi skinuti filtere hidraulike i mjenjača i vidjeti da nema fine špene ili bilo čega što bi moglo dovoditi do štekanja ventila.Sad mi pade na pamet mala pumpa u mjenjaču mislim da ona dobavlja ulje glavnoj i podmazuje mjenjač,negdje s lijeve strane oko radara se nalazi brza spojka za mjerenje pritiska male pumpe,ako je slab pritisak pali se lampica transm.presure.Onaj imbus što je pege stavio sliku to je glavni ventil pritiska i nalazi se na glavnoj pumpi,s njim se podešava pritisak u kompletnoj hidraulici a mora biti od 170-180 bara mjereno na daljinskoj priključnici.Da li si stavio originalne filtere hidraulike i mjenjača i koje ulje je unutra.
39
mala dobavlja ulje velikoj, ali ne diraj ovo s imbusom sam, mozes povecat previse pritisak a onda tu moze bit takvih sranja da ne mozes ni zamislit
uvjek se mora mjerit pritisak obe pumpe
uvjek se mora mjerit pritisak obe pumpe
tako je i šarac rekao da je možda pukla kajla na manjoj pumpi , filtere sam stavio baldwin i ina jd50 ulje . Sad smo probali malo raditi pod plugom radi jedino u 3 i 8 brzini i to ne baš dobro i kad stisneš kvačilo on dalje vuče recimo na 10-20% , a kad se vozikaš onda ima skoro sve brzine. Jedina pozitivna stvar što ga još nisam platio ,tek jedan dio
26
Bogami si me sada krešo uplašio i čisto sumljam da budem ja kupio...isti To moraš imati sreče ravno dobitku sedmici na lotu da naiđeš na dobru 47-icu večina njih je rasturena ono do jaja..baš malo gledam što im rade ovi sada iz kombinata rasturaju ih i sad če ih prodavati ..tako da odustajem od kupnje garan ...strpit ču se ja još sa ovim svojim zlatom još kojih 10 godina pa onda lijepo kupim novi i prst u uho..
131
pege25 je napisao/la:Fidel dali je pumpa ista ovaka kao gore na slici u mom postu , i na 47-ici ili drugačija?
Pa pumpa je vrlo slična, ali ima takvih pumpi različitog kapaciteta, tako da nisam baš siguran da je potpuno ista. Prije su traktori koji su imali HFWD (hidrauličnu prednju vuču) imali ugrađivane pumpe većeg kapaciteta, a i na kasnijim modelim mogla je biti ugrađena nešto veća pumpa (uz nadoplatu) tvornički.
Što se tiče same kupovine traktora, nije to problem, ali vrijedi povesti sa sobom nekoga tko poznaje takav traktor ili servisera da ga pregleda i premjeri pritiske ulja i onda se sve zna. To malo košta, ali minimalno u odnosu na trošak popravka mjenjača. Možeš kupiti i traktor sa lošim mjenjačom, ali ako znaš da je loš i otprilike znaš koji je trošak popravka to se uračuna u cijenu traktora i znaš otprilike koliko će koštati traktor kada bude dobar. Cijena traktora mora odgovarati njegovom stanju i onda nema problema. Sve se da složiti, samo je pitanje da li se isplati slagati.
117
kreso je napisao/la:tako je i šarac rekao da je možda pukla kajla na manjoj pumpi , filtere sam stavio baldwin i ina jd50 ulje . Sad smo probali malo raditi pod plugom radi jedino u 3 i 8 brzini i to ne baš dobro i kad stisneš kvačilo on dalje vuče recimo na 10-20% , a kad se vozikaš onda ima skoro sve brzine. Jedina pozitivna stvar što ga još nisam platio ,tek jedan dio
Nemoj koristiti traktor dok ne otkloniš kvar, jer kad traktor 'ne ide' znači da lamelice proklizavaju - troše se, a to znači da vjerovatno nemaju dovoljan pritisak ulja. Tako bi mogao nastati veći kvar nego što je trenutno. Ali serviser će reći svoje na kraju.
117
Negovorim općenito za 47-ice nego za ove gdje sam ja trebao kupiti u našem kombinatu...več ih je brdo rashodovano mislim da sami još dvije rade nisam siguran ali su i one zaklane tako da je opasno to kupiti...e sada kako fidel rekao sve zavisi za koliko če se prodavati ...cijene neče nikako biti male garan tako da je upitna kupnja tih traktora tj isplativost jer su pri kraju jedan s motorom drugi mjenjačem neznaš što je gore.
A ovo voditi majstora sa sobom je neznam baš koliko tu ima efekta nije on vidiviti milan da bi znao kako traktor diše i koliko će još večinom se isti tako očituju ja mislim da je dobar ali nemoj mene ovo ili ovo ako nešto pođe po zlu tako to mi i nije neka garancija .
Više volim porazgovarati s vozačem istog odvesti ga na janjetinu i skupa se dobro i onda ako se sjetim ujutro što mi je reko o istom to je to o tom traktoru istina jer oni najbolje znaju koliko vrijedi isti i u kakom je stanju.
Vidjet ču sve koliko če tražiti za iste pa što ti fidel reko možda i uz razumnu cijenu i kupim jednog
A ovo voditi majstora sa sobom je neznam baš koliko tu ima efekta nije on vidiviti milan da bi znao kako traktor diše i koliko će još večinom se isti tako očituju ja mislim da je dobar ali nemoj mene ovo ili ovo ako nešto pođe po zlu tako to mi i nije neka garancija .
Više volim porazgovarati s vozačem istog odvesti ga na janjetinu i skupa se dobro i onda ako se sjetim ujutro što mi je reko o istom to je to o tom traktoru istina jer oni najbolje znaju koliko vrijedi isti i u kakom je stanju.
Vidjet ču sve koliko če tražiti za iste pa što ti fidel reko možda i uz razumnu cijenu i kupim jednog
131
Stranica 4 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 4 / 7.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.