AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poljoprivredna komora
Stranica 7 / 11. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Re: Poljoprivredna komora
pitaj ga kako je doso do te zemlje i ko je sve moro ostat bez svega ne bi li on i njegovi komapanjoni radili toliku zemlju
da ti ne ponavljam pise i na forumu vec dosta toga o tom svemu i to od ljudi koji su upuceni u situaciju
da ti ne ponavljam pise i na forumu vec dosta toga o tom svemu i to od ljudi koji su upuceni u situaciju
deere power je napisao/la:pitaj ga kako je doso do te zemlje i ko je sve moro ostat bez svega ne bi li on i njegovi komapanjoni radili toliku zemlju
Neka je došao do te zemlje kako je već došao ,i ja bih da sam na njegovom mjestu isto napravio i zato mu se divim .
I da je čak došao nezakonito do zemlje on mora raditi zaposliti ljude da bi došao do određene love ,dok ovi koji kradu i ništa neulažu nego samo muzu lovu iz države, e na takve vi trebate bit ljuti i kazniti iste.
131
Kako vjetar puše tako pege mjenja mišljenja.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
→→→ : VIŠE
Pege dali si bio na tim njivama? šta kažu oni koji su isto pokušali doći do zemlje ali nisu imali pristupa zbog dotičnog kojega sada plaćamo mi bez ikakve pravne osnove iliti dokaza.
Pege poštedi nas molim te
Pege poštedi nas molim te
Saša dobri i pošteni prijatelju ko što sam i sam moram te razočarati nisam od tih...
Nisam od onih koji se prodaju ,nego sam samo se pohvalio što sam ono iskreno i bez ikakvih osobnih interesa danas doživio nešta samo vizualno i sasvim suprotno od svoje mašte koja je u istom vidjela ono što u stvari nije istina u nekom segmentu koji je mene ostavila bez riječi a to je zateknuta mehanizacije istog.
Očekivao sam puno bolju i jaču mehanizaciju istog ,jer vamo kod mene jedan koji radi 300ha zemlje ima bolju mehanizaciju od istog ..
Tako mislite vi šta god hočete ,ali ljubomora je dobra stvar jer u ljubavnom smislu ona dokazuje da vam je stalo do voljene osobe ,a u suprotnom smislu kako u ljubavnom tako i poslovnom svijetu ona zna prerasti u opaku bolest tako čuvajte se dragi forumaši...
Nisam od onih koji se prodaju ,nego sam samo se pohvalio što sam ono iskreno i bez ikakvih osobnih interesa danas doživio nešta samo vizualno i sasvim suprotno od svoje mašte koja je u istom vidjela ono što u stvari nije istina u nekom segmentu koji je mene ostavila bez riječi a to je zateknuta mehanizacije istog.
Očekivao sam puno bolju i jaču mehanizaciju istog ,jer vamo kod mene jedan koji radi 300ha zemlje ima bolju mehanizaciju od istog ..
Tako mislite vi šta god hočete ,ali ljubomora je dobra stvar jer u ljubavnom smislu ona dokazuje da vam je stalo do voljene osobe ,a u suprotnom smislu kako u ljubavnom tako i poslovnom svijetu ona zna prerasti u opaku bolest tako čuvajte se dragi forumaši...
131
drga gospodo, dakle vi cjenite čovjeka, (iako ne znam o kome ae radi) po njegovom imetku a ne po njegovim stvarnim vrijednostima!
Tako sam se i ja našao prozvan jer i ja radim sa starim strojevima.
Po vašemu draga gospodo ako gazda nema nekolio novih johan deerova na dvorištu, vi draga gospodo ne trebate niti razgovarati sa gazdom da bi ocijenili kakav je čovjek.
Isto tako ako gazda ima puno hektara zemlje on je u vašim očima lopov jer je tu zemlju ne legalno stekao ili mu ju je otac pribavio i ostavio svom sinu da uživa na njoj.
Ovaj post se odnosi uglavnom na Pegea 25 i njegove pristaše koji pišu gluparije po ovom forumu i pretvaraju ovaj dobar forum u "RADIO MILEVU"
oprostite što skrečem temu ali prekipilo mi je.
Tako sam se i ja našao prozvan jer i ja radim sa starim strojevima.
Po vašemu draga gospodo ako gazda nema nekolio novih johan deerova na dvorištu, vi draga gospodo ne trebate niti razgovarati sa gazdom da bi ocijenili kakav je čovjek.
Isto tako ako gazda ima puno hektara zemlje on je u vašim očima lopov jer je tu zemlju ne legalno stekao ili mu ju je otac pribavio i ostavio svom sinu da uživa na njoj.
Ovaj post se odnosi uglavnom na Pegea 25 i njegove pristaše koji pišu gluparije po ovom forumu i pretvaraju ovaj dobar forum u "RADIO MILEVU"
oprostite što skrečem temu ali prekipilo mi je.
Generacijo
131
Dobar si BOŽIDARE , samo što tu ima milion stavki koje se u isto vrijeme mogu tretirati kao legalno ali i kao nelegalno (bez obzira dali se post odnosio na mene ali tu rečenicu nisam mogo prešutiti)
ono što nije legalno treba raspraviti na sudu ili takvim mjestima, ovaj forum netreba služiti za takve traćarije.
Ako netko nešta zna o kriminalnim radnjama a u ovom slučaju o privatizaciji zemlje, po zakonu RH. dužan je to prijaviti nadležnim organima vlasti a oni su tu da dalje procesiuriraju!
Ako vam tako nije pravo uskoro su izbori pa navalite na glasanje!
Pege generacijo oprosti, ništa osobno
Ako netko nešta zna o kriminalnim radnjama a u ovom slučaju o privatizaciji zemlje, po zakonu RH. dužan je to prijaviti nadležnim organima vlasti a oni su tu da dalje procesiuriraju!
Ako vam tako nije pravo uskoro su izbori pa navalite na glasanje!
Pege generacijo oprosti, ništa osobno
E božidare mislim da znaš na šta sam inicirao,jer takve radnje su moguće zbog rupa u zakonu koje je zakonodavac napravio zbog sebe i svojih pobornika.......
E sad ništa osobno vezano za tebe ali ako i drugi imaju mišljenje da kada pišem o tome da su to gluposti onda neću više pisati, jer ipak treba poštivati mišljenje većine kada su ovakvi forumi u pitanju.
E sad ništa osobno vezano za tebe ali ako i drugi imaju mišljenje da kada pišem o tome da su to gluposti onda neću više pisati, jer ipak treba poštivati mišljenje većine kada su ovakvi forumi u pitanju.
pege25 je napisao/la:
Nisam od onih koji se prodaju ,
Ha nisi tih od koji bi se prodao ? A svu svoju zemlju koju radiš prodao bi nekom strancu ?
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
zrine89 je napisao/la:pege25 je napisao/la:
Nisam od onih koji se prodaju ,
Ha nisi tih od koji bi se prodao ? A svu svoju zemlju koju radiš prodao bi nekom strancu ?
Pa nije pege rekao da bi prodao sebe, prodao bi samo zemlju....
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Zanima me da li postoji kakav način za opoziv ili smjenu predsjednika HPA-a!
poljoprivrednik5- Broj postova : 42
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 03.01.2012
1
pkm
Ispravak!
Zanima me da li se može smijeniti predsjednik HPK!
Zanima me da li se može smijeniti predsjednik HPK!
1
vjerovatno je status komore predvidio takvu situaciju, samo što ne znamo kako on izgleda
Koji bi, po tebi, trebao biti razlog smjene čelnika HPK-a? Znam za ljude iz mojeg okruženja koji su ušli u skupštinu HPK (valda) i ne bih glasao za njih nikada, ali ako su legalno izabrani neka pokušaju raditi svoj posao kako najbolje znaju. Ne vidim tu nekih velikih pomaka u radu HPK, ali niti nekih velikih prekršaja ('grijehova') radi kojih bi ih trebalo smjeniti. Jest da je komunikacija u početku bila malo jednosmjerna sa članstvom, ali sada čak i odgovaraju na telefonske pozive, kao da je sustav HPK počeo nekako funkcionirati (ali sa velikim teškoćama).
117
Ne zalaganje za naše interese.Stjecanje nezakonite imovine itd.Fidelito je napisao/la:Koji bi, po tebi, trebao biti razlog smjene čelnika HPK-a? Znam za ljude iz mojeg okruženja koji su ušli u skupštinu HPK (valda) i ne bih glasao za njih nikada, ali ako su legalno izabrani neka pokušaju raditi svoj posao kako najbolje znaju. Ne vidim tu nekih velikih pomaka u radu HPK, ali niti nekih velikih prekršaja ('grijehova') radi kojih bi ih trebalo smjeniti. Jest da je komunikacija u početku bila malo jednosmjerna sa članstvom, ali sada čak i odgovaraju na telefonske pozive, kao da je sustav HPK počeo nekako funkcionirati (ali sa velikim teškoćama).
Predsjednik je iz moga okruženja isvi se čudom čudimo njegovom strelovitom povečanju polj. površina i imovine.
1
Nezalaganje za naše interese je teško dokazivo. Ako imaš bilo kakvih dokaza da je stekao nezakonito imovinu - ovo ti je link na koji to trebaš prijaviti:
http://www.dorh.hr/Default.aspx
Ali nemoj ići njima sa rekla-kazala tipa dokazima. Ovo nije zafrkancija, ako imaš dokaza idi k njima sa time. Barem prijavi, neka stave u ladicu, ali onda možeš reći da si prijavio sa konkretnim materijalima. Što se tiče zemljišta, netko je morao rasipsati natječaj za isto, morala je postojati neka komisija koja je to amenovala. I oni su odgovorni ako je bilo nepravilnosti/pogodovanja.
http://www.dorh.hr/Default.aspx
Ali nemoj ići njima sa rekla-kazala tipa dokazima. Ovo nije zafrkancija, ako imaš dokaza idi k njima sa time. Barem prijavi, neka stave u ladicu, ali onda možeš reći da si prijavio sa konkretnim materijalima. Što se tiče zemljišta, netko je morao rasipsati natječaj za isto, morala je postojati neka komisija koja je to amenovala. I oni su odgovorni ako je bilo nepravilnosti/pogodovanja.
117
3.000.000.000 HRK / 100 X 0,5 = 15.000.000 HRK
odmahsad- Broj postova : 101
Registriran : 31.12.2010
1
Hrvatska ima dva ministarstva poljoprivrede
Hrvatska poljoprivredna komora glavna je politička baza mljekarske pobune protiv Vlade. Ta ista Vlada financira je sa 41 milijun kuna na godinu. Od 17 članova Upravnog odbora njih 13 članovi su HSS-a. Među njima su i kolovođe prosvjeda: oni su proteklih nekoliko godina dobili milijune kuna državnih poticaja za proizvodnju mlijeka, kojim sad zalijevaju zagrebačke ulice
Dužnosnici Poljoprivredne komore, relativno nove ustanove u činovničkom sektoru, nekoliko dana nakon početka djelomičnih seljačkih blokada potvrdili su da stoje iza seljačke bune.
Upućeni kažu da je takva objava zapravo dala signal da se krene u masovno blokiranje prometnica.
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/hrvatska-ima-dva-ministarstva-poljoprivrede
Dužnosnici Poljoprivredne komore, relativno nove ustanove u činovničkom sektoru, nekoliko dana nakon početka djelomičnih seljačkih blokada potvrdili su da stoje iza seljačke bune.
Upućeni kažu da je takva objava zapravo dala signal da se krene u masovno blokiranje prometnica.
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/hrvatska-ima-dva-ministarstva-poljoprivrede
1
Upravni odbor čine:
Predsjednik: Darko Grivičić
Članovi:
Stjepan Antolić
Vladimir Bilek
Mijo Latin
Mate Vujević
Frane Ivković
Darko Juzbašić
Mato Mlinarić
Hrvoje Miljak
Zlatko Orsag
Zdravko Pankretić
Vesna Vrankić
Ilija Nedić - Žito d.o.o.
Zlata Gašparić - Agromeđimurje d.o.o.
Željko Ljubić - Vindija d.o.o.
Velimir Martinić - Obrt Brojne
Nikola Vidaković - PZ Lovinac
http://www.komora.hr/?page=Upravni
Predsjednik: Darko Grivičić
Članovi:
Stjepan Antolić
Vladimir Bilek
Mijo Latin
Mate Vujević
Frane Ivković
Darko Juzbašić
Mato Mlinarić
Hrvoje Miljak
Zlatko Orsag
Zdravko Pankretić
Vesna Vrankić
Ilija Nedić - Žito d.o.o.
Zlata Gašparić - Agromeđimurje d.o.o.
Željko Ljubić - Vindija d.o.o.
Velimir Martinić - Obrt Brojne
Nikola Vidaković - PZ Lovinac
http://www.komora.hr/?page=Upravni
1
Nadzorni odbor čine:
mr. sc.Zdravko Barać
Zdenko Moćnik
Ante Volarević
Nikola Gržan
prof. dr. Mladen Knežević
mr. sc.Zdravko Barać
Zdenko Moćnik
Ante Volarević
Nikola Gržan
prof. dr. Mladen Knežević
1
HRVATSKA POLJOPRIVREDNA KOMORA
3187
Na temelju članka 24. stavka 3. Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (»Narodne novine« br. 30/09 i 127/10) i članka 87. Statuta Hrvatske poljoprivredne komore (»Narodne novine« br. 24/10, 31/10 i 142/10), Skupština Hrvatske poljoprivredne Komore na sjednici održanoj 16. prosinca 2011., donosi
ODLUKU O VISINI KOMORSKOG DOPRINOSA
I.
Ovom Odlukom utvrđuje se visina komorskog doprinosa za članove Hrvatske poljoprivredne komore koji ostvaruju pravo na izravna plaćanja u poljoprivredi u skladu s posebnim propisom kojim se uređuju državne potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju.
II.
Komorski doprinos iz točke I. ove Odluke obračunava i obustavlja Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i uplaćuje na žiro-račun Komore.
III.
Plaćanje komorskog doprinosa obavlja se istovremeno s uplatom, po ostvarenim isplaćenim pravima svakog korisnika, izravnih plaćanja u tekućoj kalendarskoj godini iz nacionalnog dijela potpora.
IV.
Visina komorskog doprinosa za 2012. godinu iznosi 0,5% od izravnih plaćanja u poljoprivredi za svakog člana koji ostvaruje to pravo u skladu sa posebnim propisima, odnosno pravilnicima kojima se uređuju državne potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.
VI.
Ova Odluka objavit će se u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-01/11-01/66
Urbroj: 367-13-01-11-3
Zagreb, 16. prosinca 2011.
Predsjednik
Hrvatske poljoprivredne komore
Darko Grivičić, v. r.
3187
Na temelju članka 24. stavka 3. Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (»Narodne novine« br. 30/09 i 127/10) i članka 87. Statuta Hrvatske poljoprivredne komore (»Narodne novine« br. 24/10, 31/10 i 142/10), Skupština Hrvatske poljoprivredne Komore na sjednici održanoj 16. prosinca 2011., donosi
ODLUKU O VISINI KOMORSKOG DOPRINOSA
I.
Ovom Odlukom utvrđuje se visina komorskog doprinosa za članove Hrvatske poljoprivredne komore koji ostvaruju pravo na izravna plaćanja u poljoprivredi u skladu s posebnim propisom kojim se uređuju državne potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju.
II.
Komorski doprinos iz točke I. ove Odluke obračunava i obustavlja Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i uplaćuje na žiro-račun Komore.
III.
Plaćanje komorskog doprinosa obavlja se istovremeno s uplatom, po ostvarenim isplaćenim pravima svakog korisnika, izravnih plaćanja u tekućoj kalendarskoj godini iz nacionalnog dijela potpora.
IV.
Visina komorskog doprinosa za 2012. godinu iznosi 0,5% od izravnih plaćanja u poljoprivredi za svakog člana koji ostvaruje to pravo u skladu sa posebnim propisima, odnosno pravilnicima kojima se uređuju državne potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.
VI.
Ova Odluka objavit će se u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-01/11-01/66
Urbroj: 367-13-01-11-3
Zagreb, 16. prosinca 2011.
Predsjednik
Hrvatske poljoprivredne komore
Darko Grivičić, v. r.
Zadnja promjena: odmahsad; 26/2/2012, 21:02; ukupno mijenjano 1 put.
1
paor je napisao/la:vjerovatno je status komore predvidio takvu situaciju, samo što ne znamo kako on izgleda
Zakonodavstvo
Zakon o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (NN: 30/09)
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (NN: 127/10)
Statut Hrvatske poljoprivredne komore (NN: 24/10)
Ispravak Statuta Hrvatske poljoprivredne komore (NN: 31/10)
Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatske poljoprivredne komore (NN: 142/10)
Odluka o visini komorskog doprinosa (NN: 153/11)
http://www.komora.hr/?page=legislation,tree,38
1
Stranica 7 / 11. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Stranica 7 / 11.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.