AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
DEUTZ FAHR
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: DEUTZ FAHR
[quote="zrine89"]Da, da, da. Tako i na zmaju. Samo je malo drukčije, kada se čuje klik onda je nešto odpalo iz njega
kikiriki- Broj postova : 173
Registriran : 22.10.2010
9
→→→ : VIŠE
Dečki, imam problem na 3580, mjenjali smo ležajeve na elektromagnetu što uključuje sječku i sad nam se grije elektromagnet, i to dok je isključen. Ako ima tko kakvu pretpostavku šta bi moglo bit, nek napiše...
moca- Broj postova : 466
God : 37
Registriran : 05.02.2010
5
kolega jel niste malo prešpanali na klizačima ili nije nešta u centru
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
zasta sluzi ono ima slika kose i obrce se levo desno to je valjda za visinu kada kosi valjda a zasta sluzi ono dugme na joysticku dole malo vidim neko to koristi za dizanje kedera,pa ako bi neko mogaoda mi obajsni.
vlajic- Broj postova : 50
Registriran : 25.06.2010
0
vrati str. nazad Vedran ti je pojasnio sve
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
Nema displaya zrine, a ni ne treba. To nije potenciometar za podešavanje broja okretaja kako si napisao, nego podešavaš na kojim okretajima će se upaliti/ugasiti lampica. Kod mene je podešeno da se ugase lampice kod 3/4 gasa, i ako mi se od nečeg počne paliti lampica znači da nešto staje, prestaje se vrtiti, tako da staneš na vrijeme, a ne dok nešto otpadne kao na Zmaju.zrine89 je napisao/la:Da, da, da. Tako i na zmaju. Samo je malo drukčije, kada se čuje klik onda je nešto odpalo iz njega
Nego onaj potenciometar za pojačavanje broj okretaja slamotresa, povrat mase i transportna traka za bunker. Jel ima kakav displey za to da piše koja je brzina okretaja tih stvari ?
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
imam problem na mom df 3580 a to je danas sam ga terao u jecam kad pogledam ja na putu lele on baca jecam kao da ga sejes,odmah sam smanjio vetar na najmanje sto moze i sita skroz otvorio i opet baca dosta ono sto pokazuje gubitke ide u crveno stalno ako tako nastavim necu imati uopste musteriju sledece godine.el ima neka caka kako to da resim a da ga ne prodam.hvala
0
Moj 35.80 nema šanse da na sitima toliko rasipa, kod mene je vjetar otvoren na 2/3 i nema jednog zrna.
Pogledaj da ne rasipa negdje drugdje, na spoju uvlačnog grla i bubnja, ili može biti otvoren dolje transporter povratne mase (ispod kombajna).
A kakve je izvedbe smanjenje vjetra ispred ventilatora, jel iz jednog komada lima koji se podiže ili od nekoliko klapni koje se otvaraju?
Pogledaj da ne rasipa negdje drugdje, na spoju uvlačnog grla i bubnja, ili može biti otvoren dolje transporter povratne mase (ispod kombajna).
A kakve je izvedbe smanjenje vjetra ispred ventilatora, jel iz jednog komada lima koji se podiže ili od nekoliko klapni koje se otvaraju?
29
vlajic je napisao/la:imam problem na mom df 3580 a to je danas sam ga terao u jecam kad pogledam ja na putu lele on baca jecam kao da ga sejes,odmah sam smanjio vetar na najmanje sto moze i sita skroz otvorio i opet baca dosta ono sto pokazuje gubitke ide u crveno stalno ako tako nastavim necu imati uopste musteriju sledece godine.el ima neka caka kako to da resim a da ga ne prodam.hvala
Okretaji bubnja oko 900, vjetar 3. ili 4. rupa odozgora, otvorenost sita kao za pšenicu, možda mrvicu više i mora biti OK, provjeri sve ovo šta je Vedran napisao!
Danas sam kombajnirao i crnu zob, malo je bilo gnjavaže poštelati ga ali ispalo je čisto OK na kraju!
Kod poštelavanja trebate biti bar dvojica i naoružati se strpljenjem, ali jednom kad pogodiš pravo je zadovoljstvo raditi!
A usput, i klima je napunjena...
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Kod mene je vjetar 2-3 rupe odozdo, a okretaji bubnja na 1100 o/min, imam negdje i uputstvo za podešavanje, tako i tamo piše.
Okretaji bubnja ne smiju biti mali jer će na ječmu ostajati iglice, korpa ide ulaz 16mm, izlaz 8mm, sito donje 7-9mm, gornje negdje na pola.
Dok je ječam dobar onda stvarno nema toliko veze kako je kombajn podešen, meni se neki dan na Toplineru okrenuo remen od vjetra u upola manji okretaji ventilatora, nisam ni primjetio, isto ide u bunker.
Okretaji bubnja ne smiju biti mali jer će na ječmu ostajati iglice, korpa ide ulaz 16mm, izlaz 8mm, sito donje 7-9mm, gornje negdje na pola.
Dok je ječam dobar onda stvarno nema toliko veze kako je kombajn podešen, meni se neki dan na Toplineru okrenuo remen od vjetra u upola manji okretaji ventilatora, nisam ni primjetio, isto ide u bunker.
29
vlajic je napisao/la:imam problem na mom df 3580 a to je danas sam ga terao u jecam kad pogledam ja na putu lele on baca jecam kao da ga sejes,odmah sam smanjio vetar na najmanje sto moze i sita skroz otvorio i opet baca dosta ono sto pokazuje gubitke ide u crveno stalno ako tako nastavim necu imati uopste musteriju sledece godine.el ima neka caka kako to da resim a da ga ne prodam.hvala
Jeli su ti podignuta ona vrata iza, koja otvoriš da dođeš do donjih sita? Ako su ti spuštena tu ti najvjerojatnije rasipa.
sith- Broj postova : 26
Registriran : 04.03.2010
1
Zašto to? Uvijek prije početka košnje podesim kombajn, rijetko moram kasnije doštelavati, ako je ječam ili žito dobro uzgojeno onda su i tolerancije u podešavanju velike, a ako je loše žito možeš se truditi, podešavati do mile volje, ali to nikad nije to.drazen je napisao/la:
Kod poštelavanja trebate biti bar dvojica i naoružati se strpljenjem, ali jednom kad pogodiš pravo je zadovoljstvo raditi!
29
vedran_kc je napisao/la:Zašto to? Uvijek prije početka košnje podesim kombajn, rijetko moram kasnije doštelavati, ako je ječam ili žito dobro uzgojeno onda su i tolerancije u podešavanju velike, a ako je loše žito možeš se truditi, podešavati do mile volje, ali to nikad nije to.drazen je napisao/la:
Govorim iz vlastitog dugogodišnjeg iskustva, bilo je raznih godina i raznih žitarica, ako je sve dobro uzgojeno i bila je dobra godina onda su tolerancije zaista velike i ne trebaš biti naročito pametan za poštelavanje, ALI, ako čovjek inzistira na kombajniranju jer se boji kiše i slično, a recimo nije skroz zrelo ili ima trave ili još neki razlog e onda je malo druga pjesma! A opet, ako si flegma onda samo deri što opet nije u redu prema mušteriji!
Otac i ja gotovo uvijek idemo skupa bar na prvih par parcela i kad se konačno uvjerimo da je sve onako kako treba biti onda jedan od nas dvojice (obično on ) legne pod prikolicu i konzumira neki 'ladni pjenušavi napitak žute boje !
A za Vlajica mislim da je gotovo obavezno da budu dvojica kod naštelavanja pošto se čovjek prvi put susreće sa takvim kombajnom a svaki početak je težak! Jedanput kad uhvati rutinu poštelat će ga ko od šale!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Čitam malo kod vlajica, piše da ima skroz smanjen vjetar, to isto može biti uzrok rasipanju, jer ima previše mase na površini sita, pa ne stigne propadati.drazen je napisao/la:
A za Vlajica mislim da je gotovo obavezno da budu dvojica kod naštelavanja pošto se čovjek prvi put susreće sa takvim kombajnom a svaki početak je težak! Jedanput kad uhvati rutinu poštelat će ga ko od šale!
29
vedran_kc je napisao/la:Kod mene je vjetar 2-3 rupe odozdo, a okretaji bubnja na 1100 o/min, imam negdje i uputstvo za podešavanje, tako i tamo piše.
Okretaji 1100 jesu, sita trenutno ne znam točno koja su, znam da imam jedne od 7mm, budem sutra provjerio.
Samo gornja imam podešavajuća.
BTW* Ovakvo podešavanje vrijedi i za moga, za žito isto?
Što se tiče rasipa, mislim da mi ne reagiraju senzori, kako najlakše provjeriti da li su u funkciji uopće, kazaljka ne pokazuje znakove života?
Senzor unutar cijevi ima mikrofon, tako da reagira na udarce po cijevi, provjeri se laganim udaranjem metalnim predmetom. A u kabini, u sredini sata ima jedan vijak kojim se podešava osjetljivost senzora, za repicu mora biti osjetljiviji, a za pšenicu manje osjetljiv.bećar je napisao/la:vedran_kc je napisao/la:Kod mene je vjetar 2-3 rupe odozdo, a okretaji bubnja na 1100 o/min, imam negdje i uputstvo za podešavanje, tako i tamo piše.
Okretaji 1100 jesu, sita trenutno ne znam točno koja su, znam da imam jedne od 7mm, budem sutra provjerio.
Samo gornja imam podešavajuća.
BTW* Ovakvo podešavanje vrijedi i za moga, za žito isto?
Što se tiče rasipa, mislim da mi ne reagiraju senzori, kako najlakše provjeriti da li su u funkciji uopće, kazaljka ne pokazuje znakove života?
Podešavanje vrijedi i za tvog, na 7mm sita mora vršiti čisto žito, takvo je i kod mene na TL-u kojeg smo sad kupili.
Okretaji bubnja su 1100, ali možeš ga u žitu malo smanjiti ako ima loma, ali ispod 1000 okr ne smanjuj. Isto tako i korpa ulaz 16, izlaz 8mm, obično se to u praksi pokaže da treba malo više zbog možda nekog loma u određenim sortama. I one klapne na prednjem dijelu korpe uvijek imam otvorene.
Što se tiče gornjeg sita ja uvijek imam dosta otvoreno tako da postignem malo veću radnu brzinu i da rasipa nema.
29
ljudi ovako nema nista na sitima gornjim uopste donja su mi 11mm a vetar kada povecam bolje da ne koristim sejalicu ujesen nego odma kada vrsem ja ga i sejem.obrtaji su 1100.i stalno su gibici u crvenom polju neznam sta da radim bolje mi je da radim sa claas mercatorom nego sa df jer ovaj nema rasip skoro uopste,samo sto ja neznam da ga postelujem.el ima jos neka caka da ima da se posteluje?hvala
0
pa kada sam mu smanjio oni limovi su skroz zatvorili vetar sita skroz otvorio i gubitci opet veliki,nevozim ga brzo cak sporije nego claasa.vedran_kc je napisao/la:
0
Kako izgledaju ti limovi? Ima sa žaluzinama i sa ravnim limom koji se podiže preko sajle.vlajic je napisao/la:pa kada sam mu smanjio oni limovi su skroz zatvorili vetar sita skroz otvorio i gubitci opet veliki,nevozim ga brzo cak sporije nego claasa.vedran_kc je napisao/la:
29
da ima to preko sajle da se steluje ja mu skroz zatvorim te klapne i nemoze opet baca u sita,nego na levoj strani ima neka poluga koja dize neki poklopac ispod korpe,neznam dali ima to neke veze i ako ima kako treba da stoji dignuta ili spustena?
0
Ta ručica je za blindiranje prvih par sekcija korpe a koristi se u ječmu da što manje osja ostaje na zrnu.vlajic je napisao/la:da ima to preko sajle da se steluje ja mu skroz zatvorim te klapne i nemoze opet baca u sita,nego na levoj strani ima neka poluga koja dize neki poklopac ispod korpe,neznam dali ima to neke veze i ako ima kako treba da stoji dignuta ili spustena?
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
Ta poluga je za otvaranje prednjeg dijela korpe, kad je prema dolje otvoreno je, a to nema veze s vjetrom. Ako imaš klapne, imao sam ja to na jednom 35.80 iz 91.g., to im baš i nije neko riješenje. Stariji modeli su imali jedan lim koji se podiže ispred ventilatora i bolje je od ovog novijeg tipa. Mi na svojem nismo ništa preinačivali, ali bilo bi dobro navariti nešto na te klapne tako da bolje zatvaraju.
29
ali cudi me zast otrebam skroz da zatvorim vetar da nebi bacao mada baca i kad je skroz zatvoren,neznam sta da radim jedino da ga prodam,neznam sta moze da bude???
0
dali imaju elevatori neke veze sa gubitkom???kod mene je kais sto tera elevatore na manjoj sajbi,a sa desne strane ima ono sto tera vetar sto izlazi iz vetra onaj tanak kais ima na onoj sajbi manji i veci krug,stvarno neznam kako moze da baca.
0
Neznam točno na što misliš, stavi sliku, malo mi je teže skužiti prema opisu.
29
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Stranica 28 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|