AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?(2)
Stranica 29 / 37. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 33 ... 37
Re: Što se iza brda valja?(2)
G. Fidelito će nam sada objasniti kako problem koji inače imamo u ovom primjeru:
Čini se da vas statistika razotkriva Fidelito. Ništa od boljeg društva. Samo nam prodajte iluzuju uspjeha za mase (društvo). Think-tank for free??? Gdje je tu inteligencija? Nadate se naći u vrhu piramide sa zaradom većom od 100000 baksa? Tih je manje od 9%. Što je sa ostalih 91%.
A koji, koliko vidimo postoji i kada nema poduzetništva, automatski bude riješen uvođenjem poduzetništva. A rezultat će biti ovo:Nostradurus je napisao/la:Zamislimo da smo uspjeli sve vlasništvo nad tvornicama vratiti u ruke države i da sada veselo radimo. Država nam svima daje posao, ali i svi kupujemo u državnim dućanima. Sad dolazi logički problem koji je i danas prisutan, ali neinteligentnim sindikalnim vođama nije važan. A to je kako će ta vrijedna radnička klasa moći bilo što uštedjeti od svojih plaća? Pretpostavimo da je trgovina sa inozemstvom u balansu. Čim smanje potrošnju, država će imati veće troškove od prihoda te će ići u gubitak. Ako država ne bi išla u gubitak, tada bi se moralo dogoditi da dio radnika idu u gubitak. Njima bi se trebala plijeniti imovina, ali se ne bi moglo naći novca da se to i plati jer je novac zarobljen u štednji drugih. Rješenje je da država dodaje dio novca u opticaj i pokriva manjak koji nastaje štednjom. Tako se smanjuje potreba da dio radnika mora ići u bankrot. Naravno, uvjet je i da se plaće ravnomjernije raspodjele. Time će se štednja omogućiti većem broju ljudi.
Čini se da vas statistika razotkriva Fidelito. Ništa od boljeg društva. Samo nam prodajte iluzuju uspjeha za mase (društvo). Think-tank for free??? Gdje je tu inteligencija? Nadate se naći u vrhu piramide sa zaradom većom od 100000 baksa? Tih je manje od 9%. Što je sa ostalih 91%.
Milijuni hektara zemlje u tuđim rukama - ugrožena egzistencija stotina tisuća poljoprivrednika
http://www.business.hr/ekonomija/milijuni-hektara-zemlje-u-tudjim-rukama-ugrozena-egzistencija-stotina-tisuca-poljoprivrednika
Što kada se sve slobodne površine iznajme? Tada će se sjeći šuma .....Bussines je napisao/la:Proteklih godina 32,9 milijuna hektara zemlje u državama u razvoju i državama ubrzanog razvoja dano je u zakup inozemnim investitorima ili je prodato - riječ je o površini veličine Njemačke. O dodatnih 54 milijuna hektara se trenutno pregovara. To su procjene mnogobrojnih međunarodnih nevladinih organizacija. Tek od prije nekoliko godina je fenomen poznat pod imenom "otimanje zemlje" (land grabbing) dostigao ove dimenzije. Kada su 2008. cijene živežnih namirnica na svjetskom tržištu trostruko porasle, porasao je i interes za jeftinu zemlju na kojoj se može razvijati poljoprivreda.
Među zainteresiranim državama su i one s nedovoljno vlastitih namirnica, kao što su Saudijska Arabija ili Indija, i koje na agrarnim površinama u inozemstvu žele uzgajati poljoprivredne proizvode za vlastito stanovništvo. I veliki koncerni živežnih namirnica zakupljuju ili kupuju tisuće hektara velikih površina i proizvode u industrijskom stilu - na primer krumpir, soju ili biljke za gorivo. Tu su i financijski investitori koji jeftinu zemlju vide kao mogućnost za zaradu putem špekulacija s rastućim cijenama.
Svi mi koji nešto radimo živimo u nadi da ćemo nešto i zaraditi . Postoji procjena , istraživanje tržišta , praćenje ekonomske situacije .Fidelito je napisao/la:Đuro - niste baš u pravu. Građevinari su gradili stanove jer su se nadali velikoj ekstra zaradi, cijene stanova još uvijek su prenapuhane u odnosu na njihovu realnu vrijednost. Radi mogućnosti dobre zarade - svi su krenuli u izgradnju za prodaju. A kupaca je tada bilo i cijene su rasle. Sada je kriza i kupaca nema - a izgrađeni stanovi zjape prazni. A građevinari su u dugovima prema bankama koje su financirale izgradnju (isto tako su griješile u procijeni kada su davale kredite). Sada se banke nekako žele riješiti nepotrebnih im nekretnina a i tako naplatiti svoje loše plasmane da ne izgube novce. A to ne ide - jer kupaca još uvijek nema. Trebaju snižavati cijenu ako žele prodati - i izgubiti novce. A bolje je izgubiti manje danas - nego više sutra. To je poduzetništvo i tu se država nema što miješati.
Čačić je forsirao stambenu izgradnju i još neki drugi , drugi su forsirali izgradnju apartmana na moru .
Znao sam što će tu biti u stanogradnji kao da ću popušiti kupujući auto u švicarcima , supruzi sam rekao da će franak rasti ,ali nisam očekivao da će divljati !
Sa deviznom klauzulom kupci stanova su najveće žrtve u ovoj kvazi državi . Da smo država trebali su zabraniti deviznu klauzulu , pa neka banke idu u rizik !
Sada banke sa kunskom stanarinom mogu nešto dati u najam , bez intervencije države u smislu nekog sufinanciranja ili neka pjevaju ; Kad naš brod , tone , tone itd .
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
Devizna klauzula je bila kao dodatno osiguranje bankama, pa da mogu ponuditi 'povoljnije' kredite. Koliko su ti krediti koji se nude kod nas 'povoljni' govori činjenica da naši gastarbajteri kada dođu ovdje - hvataju se za glavu kada vide iznos kamate, posebno se to tiče kredita za kupovinu nekretnine. Država to zakonski nije smjela dopustiti (makar sam protiv državne regulacije privatnih ugovora), pa i pod cijenu većih kamata - tu bi barem znao unaprijed si izračunati nekakav fiksni iznos rate kredita. I banke su trebale podnjeti dio tog rizika kada su već uzimale tolike kamate na kredite. Ali tržište je reklo svoje (u tom trenutku), banke su i uz te sve nepovoljne klauzule i visoke kmate prodale puno kredita, potražnja je bila relativno velika i banke su to iskoristile. Ljudi su mislili da će uzimanjem tih kredita ostvariti svoj cilj i nekako useliti u 'svoju' nekretninu (što je vjerovatno puno bolje - nego biti vječiti podstanar). Problem je i da su stanovi iz novogradnje imali jako prenapuhane cijene, a krediti su uz to još nepovoljni - kud ćeš gore kombinacije.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Malo prije sam prošao kroz Bukovlje , rodno selo ministra Jakovine , puno je auta kirvaj je pa ljudi slave . Vidio sam da ove godine grade i kanalizaciju te vodovod .
Ako je tu pomogao narod može slaviti !
Inače Bukovlje je prigradsko selo Sl. Broda u kojem ima dosta vikendica sa vinogradima i voćem .
Najveću površinu radio je kombinat Jasinje . Sada je tu umjesto vinograda i voćnjaka šikara i korov , ali je jedna parcela sa šikarom u arcod ! Da li netko uzima poticaje za voćnjake neznam ?
Prekrasan teren ispod vile Igrač u koju je nekada dolazio i Broz sa svitom !
Ako je tu pomogao narod može slaviti !
Inače Bukovlje je prigradsko selo Sl. Broda u kojem ima dosta vikendica sa vinogradima i voćem .
Najveću površinu radio je kombinat Jasinje . Sada je tu umjesto vinograda i voćnjaka šikara i korov , ali je jedna parcela sa šikarom u arcod ! Da li netko uzima poticaje za voćnjake neznam ?
Prekrasan teren ispod vile Igrač u koju je nekada dolazio i Broz sa svitom !
55
Film koji treba pogledati
Boris Malagurski "Težina lanaca" je film koji treba pogledati. Bez obzira na određenu pristranost redatelja, film iznosi puno prave istine o tome u kojem svijetu mi živimo i zašto.
Čemu je služio rat?
Trebalo je radničku klasu preveslati, pobiti u ratu najhrabrije i najbolje, poslije rata generale razriješiti dužnosti i maknuti iz politike, dragovoljcima dati mirovine i dalje nesmetano nastaviti prodavati dio po dio društvenih firmi i spremati u svoje džepove. Zbilja genijalno i "prihvaćeno u svim dotadašnjim republičkim vodstvima". Iako sam sve to proživio, tek sada vidim da ništa nije bilo slučajno.
http://www.camo.ch/boljkovac.htm"Rat za Hrvatsku nezavisnost Hrvatske nije bio mogucnost nego namjera Slobodana Milosevica i Franje Tudjmana. Milosevic je htio dobiti Veliku Srbiju i to na granici 40 kilometara do Zagreba, dok je Tudjman htio veliku Hrvatsku do Sarajeva", rekao je bivsi ministar vanjskih poslova RH, bivsi karlovacki gradonacelnik Josip Boljkovac gostujuci u emisiji "Nedjeljom u dva".
[quote="Nostradurus"]Trebalo je radničku klasu preveslati, pobiti u ratu najhrabrije i najbolje, poslije rata generale razriješiti dužnosti i maknuti iz politike, dragovoljcima dati mirovine i dalje nesmetano nastaviti prodavati dio po dio društvenih firmi i spremati u svoje džepove. Zbilja genijalno i "prihvaćeno u svim dotadašnjim republičkim vodstvima". Iako sam sve to proživio, tek sada vidim da ništa nije bilo slučajno.
[quote]"Rat za Hrvatsku nezavisnost Hrvatske nije bio mogucnost nego namjera Slobodana Milosevica i Franje Tudjmana. Milosevic je htio dobiti Veliku Srbiju i to na granici 40 kilometara do Zagreba, dok je Tudjman htio veliku Hrvatsku do Sarajeva", rekao je bivsi ministar vanjskih poslova RH, bivsi karlovacki gradonacelnik Josip Boljkovac gostujuci u emisiji "Nedjeljom u dva".
Prije više desetaka godina otac mi je govorio o scenariju raspada Jugoslavije i o tome kakav će primitivan rat biti , govorio je o pljački imovine i o tome da nas čekaju sukobi u Hrvatskoj oko 2017 iz ekonomskih razloga , prognoza je raspad EU i još jedan rat sa Srbijom .
Sve se obistinilo osim zadnjeg jer do 2017 treba još preko 3 godine , a ostalo je predviđeno kasnije .
Milošević je imao apetite poput Hitlera ! Srbija nije imala ljudski ni ekonomski potencijal da realizira željeno , osim da pobiju nesrpsko stanovništvo !
To isto nije bilo realno jer su svjetski igrači na ovim prostorima demonstrirali svoje interese .
U Njemačkoj su bili za Amerikanci raus , jer nakon raspada Varšavskog pakta više nisu trebali . I onda Njemačka , Engleska i Francuska i djelomično Turska nisu mogli riješiti sukob balkanskih naroda i onda su došli Ameri , ostali u Europi , šire NATO i idu u propast sa tom doktrinom , jer SAD će tehnološki zaostajati i neće moći financirati branjenje > nacionalnih > interesa SAD !
Sada dio njihovih interesa sufinanciraju i Hrvati u Afganistanu , bačen novac poreznih obveznika RH , a to znači i vaš !
[quote]"Rat za Hrvatsku nezavisnost Hrvatske nije bio mogucnost nego namjera Slobodana Milosevica i Franje Tudjmana. Milosevic je htio dobiti Veliku Srbiju i to na granici 40 kilometara do Zagreba, dok je Tudjman htio veliku Hrvatsku do Sarajeva", rekao je bivsi ministar vanjskih poslova RH, bivsi karlovacki gradonacelnik Josip Boljkovac gostujuci u emisiji "Nedjeljom u dva".
Prije više desetaka godina otac mi je govorio o scenariju raspada Jugoslavije i o tome kakav će primitivan rat biti , govorio je o pljački imovine i o tome da nas čekaju sukobi u Hrvatskoj oko 2017 iz ekonomskih razloga , prognoza je raspad EU i još jedan rat sa Srbijom .
Sve se obistinilo osim zadnjeg jer do 2017 treba još preko 3 godine , a ostalo je predviđeno kasnije .
Milošević je imao apetite poput Hitlera ! Srbija nije imala ljudski ni ekonomski potencijal da realizira željeno , osim da pobiju nesrpsko stanovništvo !
To isto nije bilo realno jer su svjetski igrači na ovim prostorima demonstrirali svoje interese .
U Njemačkoj su bili za Amerikanci raus , jer nakon raspada Varšavskog pakta više nisu trebali . I onda Njemačka , Engleska i Francuska i djelomično Turska nisu mogli riješiti sukob balkanskih naroda i onda su došli Ameri , ostali u Europi , šire NATO i idu u propast sa tom doktrinom , jer SAD će tehnološki zaostajati i neće moći financirati branjenje > nacionalnih > interesa SAD !
Sada dio njihovih interesa sufinanciraju i Hrvati u Afganistanu , bačen novac poreznih obveznika RH , a to znači i vaš !
55
Đuro, ma na stranu Srbija. Najvažnije je vidjeti da niti jedno republičko vodstvo nije sačuvalo socijalizam, nego je krenulo u pljačku bez pogovora. Ili su bili jednako glupi ili jednako spremni na pljačku. Meni se čini da je ovo drugo. Jer da nije već bi se digli i rekli da ovo ne valja i da treba natrag u socijalizam. Njima, koji upravljaju je ovako odlično. Neće biti prijedlog da se išta mijenja.
U Hrvatskoj je to još jadnije i bjednije što su u pljačkaški pir krenuli u ratu dok je energija naroda bila usmjerena u obranu i kako preživjeti na okupiranom dijelu ili u izbjeglištvu .Nostradurus je napisao/la:Đuro, ma na stranu Srbija. Najvažnije je vidjeti da niti jedno republičko vodstvo nije sačuvalo socijalizam, nego je krenulo u pljačku bez pogovora. Ili su bili jednako glupi ili jednako spremni na pljačku. Meni se čini da je ovo drugo. Jer da nije već bi se digli i rekli da ovo ne valja i da treba natrag u socijalizam. Njima, koji upravljaju je ovako odlično. Neće biti prijedlog da se išta mijenja.
Ja ne vidim u Hrvatskoj snagu za promjene ? Civilni sektor je razjedinjen ( sindikati i udruge ) , političke partije koje su dovele do ovoga nisu sposobne za promjene niti imaju interes !
Budući da sam radio 3 g u inozemstvu sa ljudima sa 3 kontinenta i više država , ja nisam na frekvenciji Hrvata ! Kao pojedinac ili predstavnik udruge građana , pokušao sam javno dići glas na Tuđmanovim prijevremenim izborima poslije Oluje 95 !
Razumijem naš narod jer su bili u euforiji za stvaranje Hrvatske i nisu vidjeli što Tuđman i ekipa , a poslije i Račan rade .
Po meni treba zabraniti da se kandidiraju za Sabor i ministre svima koji su bili u izvršnoj vlasti i ići na direktan izbor zastupnika .
Jasno je da > elita > neće ići u rizik i na tržište birača , već na > izbore > putem lista sa dirigiranim mjestima , a to znači da će elita i dalje biti u Saboru i Vladi .
Žao mi je mladih , a to znači i moje djece ! Preporuka im je da napuste Hrvatsku i ne rade za lopove i parazite !
Štojer - PDV u Njenmačkoj 17 % u Hrvatskoj 25 % sa tim da haračlija Linić najavljuje povećanje - to smo Vi i ja prognozirali !
Što znači 17 i 25 % ? 12 x 8 = 96 - znači da radnik u Njemačkoj ili umirovljenik ima 1 plaću ili mirovinu veću nego mi u Hrvatskoj !
Još je nešto za mlade bitno ? Koliko minuta u Njemačkoj mora raditi za 1 l benzina , za prehranu , sindikalna organiziranost , poslovnost .
Godine su me pregazile za napuštanje Hrvatske ! Da nije tako ne bih ovdje bio ni 1 minutu !
Objektivno u ovoj državi svaki dan smo siromašniji i svaki dan moramo više raditi da bi mogli kupiti 1 l benzina , 1 štrucu kruha , 1 l mlijeka i sve ostale robe i usluge !
55
Opet se priziva MMF?
Škreb: MMF može biti izgovor za provođenje teških reformi.
------------------------------------------
Dok Mađari istjeruju MMF, neki ga kod nas prizivaju????? Nemam nekih lijepih riječi za to. Gospodarski rast od 1%??? Od kojih novaca? Čak i čista propaganda kaže da BDP dolazi od potrošnje novca! To ni ne pokušavaju sakriti.
http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/skreb-mmf-moze-biti-izgovor-za-provodenje-teskih-reformi/
Dok Mađari istjeruju MMF, neki ga kod nas prizivaju????? Nemam nekih lijepih riječi za to. Gospodarski rast od 1%??? Od kojih novaca? Čak i čista propaganda kaže da BDP dolazi od potrošnje novca! To ni ne pokušavaju sakriti.
http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/skreb-mmf-moze-biti-izgovor-za-provodenje-teskih-reformi/
1. prvi teški rez mora biti lokalna uprava , jer 556 općina i gradova ne trebaju nikome . Oko pola stanovništva RH živi u 10 većih gradova .Nostradurus je napisao/la:Škreb: MMF može biti izgovor za provođenje teških reformi.
2. drugi bolan rez za političare mora biti Izborni zakon i da idu na tržište birača , a to znači direktan izbor zaokruživanjem imena ,
3. treći rez je mirovinski sustav i povlaštene mirovine ,
4. četvrti rez je zdravstveni sustav ,
5. peti rez su gospodarski zakoni u tom paketu i 5 zakona za Strategiju razvoja poljoprivrede ,
Nema potrebe za MMF , već formiranje povjerenstva za pisanje prijedloga zakona iz redova vladajućih , opozicije i civilnog sektora . O prijedlozima zakona zastupnici režimskog tipa mogu raspisati referendum , a to znači da bi veliki broj državljana RH morao napregnuti mozgove !
Koja je pamet zaokruži listu ; HDZ , SDP , X , Y .?
Pameti treba biračima ; predlaže se 16 bira se 14 po abecednom redu napisani ;
Tada bi > elita > imala rizik da ne budu izabrani - neće ovo predložiti MMF ni > elita > . Nastavak agonije slijedi .......
55
G. Đuro, nekako mi se čini da vi u svom odgovoru niste na tragu rješenja. Sve što pišete, ne garantira financijsku održivost. A osobito što želite da se referendumom odlučuje. Od kada je politička odluka značila znanje. Da bi mogli dobro politički odlučivati, morate imati kompetenciju tj. znanje o tome.
Mene još više čudi da sam napisao stotine postova, a da se ništa od toga nije vama učinilo važnim i ključnim da bi to znanje zapamtili i koristili.
Mene još više čudi da sam napisao stotine postova, a da se ništa od toga nije vama učinilo važnim i ključnim da bi to znanje zapamtili i koristili.
Prekomjerni deficit i ribarsko prigovaranje
Sjajno je kako se može napisati cijeli članak o tome kako će se ubiti deficit državnog proračuna na razinu koja je zacrtana, a da se ne kaže što predstavlja deficit državnog proračuna. Da nekim čudom svih 4,5 miliona stanovnika pretvorimo u jednog čovjeka, taj čovac bi sigurno htio nešto i uštedjeti novca od svog produktivnog rada. Štednja dolazi od deficita proračuna i suficita platne bilance sa inozemstvom. Danas to praktično znači da štednja dolazi od novca izvana. U prvom slučaju od zaduženja države za deficit, a u drugom od viška u dotoku u odnosu na gubitak novca preko granice.
Hajmo sada ovaj princip raširiti na sve države EU. Po tome ispada da će sve države morati od nekuda nabavljati novac da bi se pojavila štednja. A u svemu tome je zanimljivo da statut ECB-a kaže da se novac pojavljuje kao dug preko ECB-ove kupovine vrijednosnica banaka ili kao višak u platnoj bilanci EU. Idemo li dalje, i u skoro svim drugim državama se novac pojavljuje na isti način. Praktično, manjak novca da bi se stvorila štednja tj .profit dolazi od stvaranja dugova. Samo što ti dugovi iznose više od te štednje. I tu je sada ključno pitanje: Kako ćemo vratiti dugove, ako je naša ili bolje rečeno kompletna ušteda svih na svijetu uvijek manja od dugova. Drugo pitanje je, čemu onda služi ograničenje deficita? Vjerojatno tome da se ne troši ono što nisi zaradio? Ali kako, ako se dugovi ne mogu otplatiti? Znači može se trošiti samo manje, ali time nismo riješili baš ništa, ZAR NE?
http://www.banka.hr/komentari-i-analize/vlada-vise-nema-kamo
Hajmo sada ovaj princip raširiti na sve države EU. Po tome ispada da će sve države morati od nekuda nabavljati novac da bi se pojavila štednja. A u svemu tome je zanimljivo da statut ECB-a kaže da se novac pojavljuje kao dug preko ECB-ove kupovine vrijednosnica banaka ili kao višak u platnoj bilanci EU. Idemo li dalje, i u skoro svim drugim državama se novac pojavljuje na isti način. Praktično, manjak novca da bi se stvorila štednja tj .profit dolazi od stvaranja dugova. Samo što ti dugovi iznose više od te štednje. I tu je sada ključno pitanje: Kako ćemo vratiti dugove, ako je naša ili bolje rečeno kompletna ušteda svih na svijetu uvijek manja od dugova. Drugo pitanje je, čemu onda služi ograničenje deficita? Vjerojatno tome da se ne troši ono što nisi zaradio? Ali kako, ako se dugovi ne mogu otplatiti? Znači može se trošiti samo manje, ali time nismo riješili baš ništa, ZAR NE?
http://www.banka.hr/komentari-i-analize/vlada-vise-nema-kamo
Ovo što imamo sada nema nikakvu financijsku održivost ! Vidim nastavak cijeđenja nas koji još radimo putem povećanja PDV i ostalih poreza .Nostradurus je napisao/la:G. Đuro, nekako mi se čini da vi u svom odgovoru niste na tragu rješenja. Sve što pišete, ne garantira financijsku održivost. A osobito što želite da se referendumom odlučuje. Od kada je politička odluka značila znanje. Da bi mogli dobro politički odlučivati, morate imati kompetenciju tj. znanje o tome.
Problem je Hrvatske što je uništena industrijska proizvodnja a to znači i radna mjesta .
Bez proizvodnje i prodaje nema novca ! U turizmu prodajemo tuđu hranu i dio ostalog iz uvoza itd .
Ja sam za referendum jer je tragedija da 78 zastupnika dizanjem ruku odlučuje o bitnim zakonima ! Rezultate privatizacije vidimo , sanaciju banaka i prodaju katastrofalno plaćamo - to je novac i vaše područje .
Ako na referendumu donesemo krivu odluku , onda neka to trpimo i plaćamo !
Glupo je da plaćamo promašene odluke političara od kojih neki u životu nisu ništa radili , već su živjeli na račun proračuna kao general Tuđman , kao politički kadar Račan . Takvi su oko sebe okupili slične sebi i rezultate vidimo !
Što je Milanović Radio ?
Kancelarijski kadar zahvaljujući Sanaderu , 4 g bio zastupnik na platnom spisku kao sada Karamarko kojeg u Saboru nema !
Koji Plan priprema Karamarko ? Što predlaže sa bivšim ministrima HDZ koji su sada zastupnici ?
Lustracija i doživotna zabarna kandidiranja svima koji su bili ministri i zastupnici sa statusom odlučivanja !
Isto vrijedi i za druga Josipovića !
55
Mislim da je obratno. Bez novca nema proizvodnje i prodaje. Proizvodnja ne stvara novac! Novac može stvoriti proizvodnju, ali nema garancije ako je narod lijen.Đuro Japarić je napisao/la:Ovo što imamo sada nema nikakvu financijsku održivost ! Vidim nastavak cijeđenja nas koji još radimo putem povećanja PDV i ostalih poreza .Nostradurus je napisao/la:G. Đuro, nekako mi se čini da vi u svom odgovoru niste na tragu rješenja. Sve što pišete, ne garantira financijsku održivost. A osobito što želite da se referendumom odlučuje. Od kada je politička odluka značila znanje. Da bi mogli dobro politički odlučivati, morate imati kompetenciju tj. znanje o tome.
Problem je Hrvatske što je uništena industrijska proizvodnja a to znači i radna mjesta .
Bez proizvodnje i prodaje nema novca !
Nije problem u tome da li je političar nešto radio u privredi, nego je problem što je njemu dobro bez obzira na stanje. Sabor i dalje živi samoupravni socijalizam. I to takav, kakav nikad nisu imali radnici. Plaću si sami odrede, nemaju problema sa radnim vremenom i prekovremenim. Kantina je jeftina da ne može biti jeftinija. Godišnji traje skoro dok ti ne dojadi. A odgovornost i mogućnost da izgubiš posao (4 godine) je skoro pa nemoguća osim ako ti sve ovo nije bilo dosta pa si krao sa strane i ubirao proviziju. I tko bi na njihovom mjestu razmišljao da išta treba mjenjati?U turizmu prodajemo tuđu hranu i dio ostalog iz uvoza itd .
Ja sam za referendum jer je tragedija da 78 zastupnika dizanjem ruku odlučuje o bitnim zakonima ! Rezultate privatizacije vidimo , sanaciju banaka i prodaju katastrofalno plaćamo - to je novac i vaše područje .
Ako na referendumu donesemo krivu odluku , onda neka to trpimo i plaćamo !
Glupo je da plaćamo promašene odluke političara od kojih neki u životu nisu ništa radili , već su živjeli na račun proračuna kao general Tuđman , kao politički kadar Račan . Takvi su oko sebe okupili slične sebi i rezultate vidimo !
Što je Milanović Radio ?
Kancelarijski kadar zahvaljujući Sanaderu , 4 g bio zastupnik na platnom spisku kao sada Karamarko kojeg u Saboru nema !
Koji Plan priprema Karamarko ? Što predlaže sa bivšim ministrima HDZ koji su sada zastupnici ?
Lustracija i doživotna zabarna kandidiranja svima koji su bili ministri i zastupnici sa statusom odlučivanja !
Isto vrijedi i za druga Josipovića !
Poruka svima koji se uzdaju u slobodu izbora
Zaključak iz videa:
Pouka dana: Kako pobjediti organiziranju rulju - pretvori ih u pojedince sa slobodnim izborom te slomi jednog po jednog!
Zalaganje za slobodan izbor gdje 1 od 10 uspije je dokaz da vam je ispran mozak!
Pouka dana: Kako pobjediti organiziranju rulju - pretvori ih u pojedince sa slobodnim izborom te slomi jednog po jednog!
Društveni vodič - za one koji su lijeni čitati
Slika govori više od tisuću riječi? Pdf verzija u dvije stranice: https://sites.google.com/site/financijskisustav/Dru%C5%A1tveni_vodi%C4%8D.pdf
Ne govorim engleski , učio sam ruski !Nostradurus je napisao/la:Zaključak iz videa:Zalaganje za slobodan izbor gdje 1 od 10 uspije je dokaz da vam je ispran mozak!
Izborni Zakon 1995 ;
1. demokratski ; bira se 1 od predloženih kandidata koji dobije najviše glasova
temeljem toga sakupio sam potpise i bio nestranački kandidat na Tuđmanovim namjerno prijevremenim izborima poslije Oluje !
2. drugi tada režimski izbor , putem lista sa dirigiranim mjestima
Na Tuđmanove prijevremene izbore nisam namjerno izašao , položio sam cvijeće za poginule branitelje na groblju u Sl . Brodu !
Tupavi birači , opijeni Olujom , dali su glas HDZ koji je nastavio pljačkaški pir i gospodarsko uništavanje Hrvatske .
Putem medija rekao sam koliko mi je dopušteno !
Koristio sam besplatno medije da bih rekao neka ključna rješenja u poljoprivredi , da radim da se osnuje udruga seljaka Slavonije i Baranje - tu smo imali intervenciju obavještajne službe , zabranu osnivanja od strane žandara u Vukovaru itd .
Sve napisano dio javnosti zna !
55
Branko Dragaš objašnjava što je ekonomija
G. Đuro, samo za vas, materijal iz Srbije: Ako niste znali kako se radila pljačka bivše države i Srbije ovdje je objašnjeno kako se to radilo - Vrijedi pogledati. Drugi dio emisije je bio zabranjen za prikazivanje.
Eonomske obmane
http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Iza-pozornice-Branka-Podgornika/Na-pomolu-sukob-Sjevera-i-Juga
Upozorenje kako se ovim člankom u biti obmanjuje javnost. Njemačka je uspješna jer ima trgovinski višak. Isto vrijedi i za Norvešku. Ako tim zemljama uvedemo balansiranu trgovinu, nećemo u postojećoj monetarnoj politici pomoći drugima, ali ćemo financijski uništiti suficitarni sjever. Dali je to put da se opet donose potezi koji nisu rješenja da bi se zatim donijeli neki novi potezi koji opet neće biti rješenje? Pročitajte analizu monetarne unije sa naglaskom na platnu bilancu države: http://www.slobodnifilozofski.com/2011/02/ingo-schmidt-europska-monetarna-unija.html
U međuvremenu Njemačka povećava vanjskotrgovinski suficit: http://www.business.hr/ekonomija/rekordan-visak-u-njemackoj-trgovinskoj-bilanci
Upozorenje kako se ovim člankom u biti obmanjuje javnost. Njemačka je uspješna jer ima trgovinski višak. Isto vrijedi i za Norvešku. Ako tim zemljama uvedemo balansiranu trgovinu, nećemo u postojećoj monetarnoj politici pomoći drugima, ali ćemo financijski uništiti suficitarni sjever. Dali je to put da se opet donose potezi koji nisu rješenja da bi se zatim donijeli neki novi potezi koji opet neće biti rješenje? Pročitajte analizu monetarne unije sa naglaskom na platnu bilancu države: http://www.slobodnifilozofski.com/2011/02/ingo-schmidt-europska-monetarna-unija.html
U međuvremenu Njemačka povećava vanjskotrgovinski suficit: http://www.business.hr/ekonomija/rekordan-visak-u-njemackoj-trgovinskoj-bilanci
Stabilnost ili propast na vidiku?
"Središnja banka vodi ekspanzivnu monetarnu politiku, što rezultira visokom likvidnošću bankovnog sustava, ističe se dalje u priopćenju."
Tu se valjda misli na ECB, a ne na HNB. Što ovo znači? ECB zadužuje sve prema sebi i mi to slavimo? Zašto HNB ne radi isto pa ne bi bili dužni prema van? To je Mađarska politika. Problem je u deviznoj klauzuli. Spuštanje tečaja znači smanjenje kamata, ali je neodrživo zajmoprimcima sa deviznom klauzulom. Inflacija koja nastaje zbog rasta kamatnih troškova čini privredu nekonkurentnom i to vodi u propast. Čak i firme koje su uspješne na stranom tržištu bi mogle na kraju propasti pod teretom rasta domaćih troškova. Nema tu nikakvog govora o stabilizaciji dok bolje države imaju nižu inflaciju. To je samo zatišje pred oluju bankrota.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/hnb-u-prvom-polugodistu-doslo-je-do-gospodarske-stabilizacije-ali-256600
Tu se valjda misli na ECB, a ne na HNB. Što ovo znači? ECB zadužuje sve prema sebi i mi to slavimo? Zašto HNB ne radi isto pa ne bi bili dužni prema van? To je Mađarska politika. Problem je u deviznoj klauzuli. Spuštanje tečaja znači smanjenje kamata, ali je neodrživo zajmoprimcima sa deviznom klauzulom. Inflacija koja nastaje zbog rasta kamatnih troškova čini privredu nekonkurentnom i to vodi u propast. Čak i firme koje su uspješne na stranom tržištu bi mogle na kraju propasti pod teretom rasta domaćih troškova. Nema tu nikakvog govora o stabilizaciji dok bolje države imaju nižu inflaciju. To je samo zatišje pred oluju bankrota.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/hnb-u-prvom-polugodistu-doslo-je-do-gospodarske-stabilizacije-ali-256600
Čudna istraga ili traženje Pedra
Čudna vijest je da se Njemačka našla pod lupom istrage zbog suficita u platnoj bilanci države. To je jedini način država bude uspješna dok postoji ekspanzija novca kao duga. To se vidi iz analize Ingo Schmidta : http://www.slobodnifilozofski.com/2011/02/ingo-schmidt-europska-monetarna-unija.html . Sad ispada da recimo Hrvatska postigne slično (samo u snovima) da bi nas EK pritisnula da to ne činimo?????
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/njemacka-ekonomija-pod-povecalom-komisije-256672
http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/njemacka-ekonomija-pod-povecalom-komisije-256672
Krv i znoj će teći, ali bez rezultata
A da mi netko objasni od kuda će posjednici nekretnina stvoriti novce za porez? Mislim valjda ih žele zadržati. Oni koji rade, trebali bi to plaćati iz prihoda. Znači, rad će ipak biti dodatno oporezovan. Oni koji ne rade imaju opciju da prodaju nekretninu onome tko ima novce (valjda od rada). I sad pretumbamo sve nekretnine u ruke onih koji imaju para da plate dodatni porez od svojih prihoda i to onda nije porez na rad? Je, ali će možda biti dodatni porez na rad drugih od kojih i dolaze prihodi bogatijih. I što dobivamo? Bogati su jeftinije došli do nekretnina, a siromašni su ih nepovratno izgubili. Zbilja, to će biti odlična mjera za punjenje proračuna.Odgovarajući na novinarska pitanja Linić je, uz ostalo, kazao i da će se 2014. morati ponovno pokrenuti pitanje poreza na nekretnine, jer se ne radi o dodatnoj poreznoj presiji već otvaranju prostora za dodatno rasterećenje gospodarstva, kroz progresivno oporezivanje nekretnina koje se ne koriste, s čime bi se trebali složiti i u koaliciji, s obzirom da se 2014. očekuje gospodarski rast.
----
Glavno pitanje je što nam sve to treba? Zašto država ima dugove koje ne može otplaćivati i zašto se deficit proračuna financira zaduživanjem? Jer deficit države je suficit koji stvara profit i štednju u državi. Ako je profit i štednja od kredita, tada nema posla koji to može otplatiti bez dovoljnog suficita u vanjskotrgovinskoj platnoj bilanci. A o postizanju dovoljnog suficita u platnoj bilanci se uopće ne priča niti se potiče?
Međutim i kad bi nam to uspjelo, država bi morala svake godine odvajati dio BDP-a da bi plaćala kamate na novac u upotrebi. Ovaj zaključak može izvući baš svatko i to je čista korupcija u monetarnoj regulaciji koja ide na ruku bankama koje su dale kredit (stvoren iz zraka). A o toj korupciji ne želi pričati niti jedna nevladina udruga koja se bori protiv korupcije. Baš čudno. Nije ih briga za očiglednu i najveću korupciju u društvu već se bave sitni ribama koje umlate koji miliončić. Narode probudi se. Najveća korupcija je zapisana i ozakonjena u zakonu o HNB-u i statutu ECB-a!
Inače, smanjenje deficita i povećanje porezne presije znači da će biti još manje novca za profit. To znači još više nezaposlenih, bankroti, ovrhe i sve što s time ide. To ministar Linić naziva testom Vlade. To nije test Vlade, nego naroda. Za dvije ili tri godine idemo u bankrot države. Do tada će biti sve gore i gore. To je test za većinu ljudi u Hrvatskoj. Koliko mogu izdržati dok ne shvate da je ovo put u propast velike većine i da ovako više ne ide. Rješenje može biti tek kada se krene u rješavanje tri najvažnija financijska pitanja u jednoj zajednici:
1. Problem korištenja novca kao duga - koji jedino vide kapitalistički opredijeljeni
2. Problem u raspodjeli plodova rada - koji vide oni koji znaju nešto o novčanim tokovima
3. Problem međunarodne trgovine i razmjene - postizanje balansa
http://www.business.hr/ekonomija/linic-iduca-godina-ce-biti-test-za-vladu
Franjo Tuđman i Slobodan Milošević su imali drugi ekonomski plan za SFRJ
Još jedan video gdje Domagoj Margetić govori o tome kako su bivši komunisti složno radili u svoju korist. Katastrofa. Tko ima slabo srce, bolje sa ne gleda i ne sluša:
Stranica 29 / 37. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 33 ... 37
Stranica 29 / 37.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.