AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
priključci za reduciranu i normalnu obradu tla te za direktnu sjetvu (no till)
Stranica 3 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: priključci za reduciranu i normalnu obradu tla te za direktnu sjetvu (no till)
kroz više godina korištenja ovakvog sistema obrade tla i ono teško postaje ,, lako,,
Gost- Gost
Re: priključci za reduciranu i normalnu obradu tla te za direktnu sjetvu (no till)
abrkili je napisao/la:ono neposredno iza traktora,na velikim kotačima je spremnik za sjeme?
Za sjeme i gnojivo.
Mali ima dva prekata, ukupno 8104 litra, veći 3 prekata ukupno 13392 litra.
ove slike sam dužan još od prošlog tjedna, podrivano sojište u Zvonimirovcu ili tako nekako pored Suhopolja
priprema i kalibraža:
razlika nedirano/posijano:
funkcija packer kotača:
funkcija prednjih diskova:
izgled nakon njive nakon sijačice:
skoro gotovo:
sljedeći dan smo sijali direktno na brazdu koja je bila svježa, traktor ispred nas je orao..
i da završim priču oko te sijačice konačno, nakon Suhopolja i Lukača isprobana je na poljima PPK Nova Gradiška, RJ Okučani u petak 31.10. nakon što je noć prije palo nešto kiše..
mašina je radila svoj posao kako treba ali traktor je bio isti kao u Suhopolju i isto sa preko nekoliko sati (nekih 27 000 radnih sati) a i tlo je napravilo svoje pa je brzina bila daleko od idealne.. tek 8-9 km/h a to je loše..
onda smo nakon Okučana jučer bili u Daruvaru o čemu sam već pisao na topicu oranje...
uglavnom sijačicu smo isprobali u Bošnjacima (gdje je i prodana), Tovarniku, Lovasu, Koški, Suhopolju, Lukaču, Okučanima, Daruvaru..
sijačica svoj posao sijanja radi u svim uvjetima i svim tipovima tala jednako dobro i kvalitetno osim što je brzina ta koja varira.. doduše u Tovarniku, Bošnjacima, Lovasu, Koški i Daruvaru su je vukli nešto noviji traktori pa i to može odigrati ulogu u brzini rada u odnosu na Suhopolje i Okučane ali i tlo igra svoju ulogu u svemu tome pa 20 ks jači traktor od onoga što piše u prospektu nije na odmet..
uglavnom, ja s obzirom da sam to vodio na svim lokacijama sam izuzetno zadovoljan viđenim i sva ona priča da je to najprodavanija sijačica u Europi mi postaje puno jasnija nakon što sam vidio kako stroj radi i u kakvim sve uvjetima..
naravno bilo bi dobro da su ta isprobavanja rađena na "većim" površinama pa da se odmah vidi i razlika u nicanju pa na koncu i u prinosima ali o tom potom..
iako s obzirom da su Lovas, Tovarnik, Bošnjaci i Koška posijani prije mjesec dana tijekom trećeg tjedna nakon sijanja sam išao vidjeti polja i nicanje je ujednačeno i svugdje gdje je sijačica prošla je sjeme i niklo kako spada... ali pratiti ću barem te dijelove i dalje..
priprema i kalibraža:
razlika nedirano/posijano:
funkcija packer kotača:
funkcija prednjih diskova:
izgled nakon njive nakon sijačice:
skoro gotovo:
sljedeći dan smo sijali direktno na brazdu koja je bila svježa, traktor ispred nas je orao..
i da završim priču oko te sijačice konačno, nakon Suhopolja i Lukača isprobana je na poljima PPK Nova Gradiška, RJ Okučani u petak 31.10. nakon što je noć prije palo nešto kiše..
mašina je radila svoj posao kako treba ali traktor je bio isti kao u Suhopolju i isto sa preko nekoliko sati (nekih 27 000 radnih sati) a i tlo je napravilo svoje pa je brzina bila daleko od idealne.. tek 8-9 km/h a to je loše..
onda smo nakon Okučana jučer bili u Daruvaru o čemu sam već pisao na topicu oranje...
uglavnom sijačicu smo isprobali u Bošnjacima (gdje je i prodana), Tovarniku, Lovasu, Koški, Suhopolju, Lukaču, Okučanima, Daruvaru..
sijačica svoj posao sijanja radi u svim uvjetima i svim tipovima tala jednako dobro i kvalitetno osim što je brzina ta koja varira.. doduše u Tovarniku, Bošnjacima, Lovasu, Koški i Daruvaru su je vukli nešto noviji traktori pa i to može odigrati ulogu u brzini rada u odnosu na Suhopolje i Okučane ali i tlo igra svoju ulogu u svemu tome pa 20 ks jači traktor od onoga što piše u prospektu nije na odmet..
uglavnom, ja s obzirom da sam to vodio na svim lokacijama sam izuzetno zadovoljan viđenim i sva ona priča da je to najprodavanija sijačica u Europi mi postaje puno jasnija nakon što sam vidio kako stroj radi i u kakvim sve uvjetima..
naravno bilo bi dobro da su ta isprobavanja rađena na "većim" površinama pa da se odmah vidi i razlika u nicanju pa na koncu i u prinosima ali o tom potom..
iako s obzirom da su Lovas, Tovarnik, Bošnjaci i Koška posijani prije mjesec dana tijekom trećeg tjedna nakon sijanja sam išao vidjeti polja i nicanje je ujednačeno i svugdje gdje je sijačica prošla je sjeme i niklo kako spada... ali pratiti ću barem te dijelove i dalje..
Zadnja promjena: Picek; 5/11/2008, 18:41; ukupno mijenjano 1 put.
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
svaka cast!! dobar stroj!! ovim tvojim dojmovima se .necu rec cudim.nego tako si dobro opiso da premda se nerazumijem u sijacice i ja sam shvatio da je super!! hehe pozz
picek svaka cast.....sijacica je odlicna.....nea sta....nadam se da ce nasi poljoprivrednici prepoznat kvalitetu tog stroja...hehe.....e a de mi samo reci kakav je to korov sto je krenio prije sijanja....??....dali je to mozda soja rasuta iza kombajna....ili sta??
valtra- Broj postova : 483
God : 32
Registriran : 11.03.2008
0
da, to je soja počela rasti...valtra je napisao/la:picek svaka cast.....sijacica je odlicna.....nea sta....nadam se da ce nasi poljoprivrednici prepoznat kvalitetu tog stroja...hehe.....e a de mi samo reci kakav je to korov sto je krenio prije sijanja....??....dali je to mozda soja rasuta iza kombajna....ili sta??
22
a jebo te led pa puno su oni toga rasuli.....vidi se da ne radi privatnik.....hehe.....
valtra- Broj postova : 483
God : 32
Registriran : 11.03.2008
0
@Picek
Sada nestrpljivo očekujem test Topdown stroja !
Možda i nije bitno jer rekao si da 3-metarski nećete prodavati ali opet me živo zanima šta taj stroj ostavlja iza sebe kada ide po repištu , sojištu ... a lako ja skratim 4 metarski u 3
Možda i nije bitno jer rekao si da 3-metarski nećete prodavati ali opet me živo zanima šta taj stroj ostavlja iza sebe kada ide po repištu , sojištu ... a lako ja skratim 4 metarski u 3
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
valtra je napisao/la:a jebo te led pa puno su oni toga rasuli.....vidi se da ne radi privatnik.....hehe.....
:twisted: haha dobre riječi!!!
Picek postoji li takvo šta ali za sjetvu širokorednih kultura kukuruz , suncokret, sl
Gost- Gost
Lijepo, lijepo to izgleda...
Thor- Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0
Zvona, jel misliš ovo?
Tine pa nešto manjeeeeeeee
Gost- Gost
pingo je napisao/la:@Picek
prvi topdown bih trebao dobiti u siječnju, šteta samo što nisam sada ujesen mogao dobiti prvi pa da ga probamo sada.. ali valjda ću uspjeti negdje nešto uloviti da ga probamo..
"šteta" što je jesen dobra pa će se repa na vrijeme povaditi i na vrijeme repišta poorati..
ista ta sijačica se može koristiti za sjetvu kukuruza ali kukuruza za silažu, za suncokret može..zvona je napisao/la:Picek postoji li takvo šta ali za sjetvu širokorednih kultura kukuruz , suncokret, sl
eventualan problem kod suncokreta može biti razmak redova, naime ne možeš na njoj dobiti razmak redova od 70 cm nego od 75 cm a koliko znam kod nas se suncokret sije na 70 cm (?)..
ali ako uzmeš primjera radi 6 m takvu sijačicu onda ju možeš iskoristiti kao 8 rednu sijačicu za suncokret..
doduše ja ju još nisam vidio u sjetvi suncokreta pa niti veće zrnatih kultura ali austrijanci i mađari s njome siju i suncokret i kukuruz za silažu..
22
takva jedna bebica od 8 metara sljedeće godine sije na našim njivama...
22
A kad će one slike usjeva sijanih ove jeseni na različitim lokalitetima, različitim tlima, nakon raz. predusjeva...? Da vidimo kakvo je žito sada.
Gost- Gost
u Suhopolje obećavam otići već treći tjedan i nikako uloviti vremena..Bećarina pusta je napisao/la:A kad će one slike usjeva sijanih ove jeseni na različitim lokalitetima, različitim tlima, nakon raz. predusjeva...? Da vidimo kakvo je žito sada.
ovo ostalo imam slike ali cca mjesec dana nakon sjetve i slikano mobom..
Blagorodovac smo sijali po zemljištu koje je čekalo oranje tako da te slike neću niti imati..
slikati moram Suhopolje, Okučane, Košku, Lovas, Tovarnik i Bošnjake..
potrudit' ću se krajem ovog tjedna..
22
Picek je napisao/la:u Suhopolje obećavam otići već treći tjedan i nikako uloviti vremena..Bećarina pusta je napisao/la:A kad će one slike usjeva sijanih ove jeseni na različitim lokalitetima, različitim tlima, nakon raz. predusjeva...? Da vidimo kakvo je žito sada.
ovo ostalo imam slike ali cca mjesec dana nakon sjetve i slikano mobom..
Blagorodovac smo sijali po zemljištu koje je čekalo oranje tako da te slike neću niti imati..
slikati moram Suhopolje, Okučane, Košku, Lovas, Tovarnik i Bošnjake..
potrudit' ću se krajem ovog tjedna..
Nebudeš li se potrudio i slike nam uskoro okačio dobit ćeš opet negativnu ocjenu iz zalaganja.
Gost- Gost
tine je napisao/la:Zvona, jel misliš ovo?
To je za sijanje od Triglava do Gevgelije da bi se isplatilo
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
2
e kolike bi table trebale biti velike da ovaj stroj bude isplativ
ZETOR 5340- Broj postova : 173
God : 35
Registriran : 18.11.2008
0
ZETOR 5340 je napisao/la:e kolike bi table trebale biti velike da ovaj stroj bude isplativ
Da se uopce moze okrenuti
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
2
zašto misliš da bi trebale bit velike table? zar misliš da se stroj ne bi isplatio na njivama veličine u prosjeku 1-2 ha? pri tome ne mislim konkretno na ovu '100metarsku' sijačicu nego na no till općenito...
a da je manja sijačica onda da več do neke određene mjere a stroj kao stroj je super
ZETOR 5340- Broj postova : 173
God : 35
Registriran : 18.11.2008
0
ovo je sa polja PPK Nova Gradiška RJ Okučani kod Okučana ofkors. to nisam slikao kad smo sijali, prazne baterije tada.
sijano je par prolaza direktno na sojište, a ako se dobro sjećam sijano je 07.11.
ovo je iz zečje perspektive:
3-4 dana kasnije su poorali cijelo polje a samo su jedan dio uz to gdje smo sijali sa Rapidom sijali sa kombinacijom rotodrljača i sijačica.. Kuhnova integra čini mi se..
ovo je usporedba:
a ovo je slika polja iz daljine, na uvratinama nije sijano:
sijano je par prolaza direktno na sojište, a ako se dobro sjećam sijano je 07.11.
ovo je iz zečje perspektive:
3-4 dana kasnije su poorali cijelo polje a samo su jedan dio uz to gdje smo sijali sa Rapidom sijali sa kombinacijom rotodrljača i sijačica.. Kuhnova integra čini mi se..
ovo je usporedba:
a ovo je slika polja iz daljine, na uvratinama nije sijano:
22
polje kod sjetve:
kod nicanja:
sada:
predkultura je silažni kukuruz, triput je prijeđeno tanjuračom prije sijanja.. sijano je 03.10. ako se dobro sjećam..
Picek je napisao/la:
kod nicanja:
Picek je napisao/la:
sada:
predkultura je silažni kukuruz, triput je prijeđeno tanjuračom prije sijanja.. sijano je 03.10. ako se dobro sjećam..
22
Stranica 3 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 3 / 9.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.