AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
priključci za reduciranu i normalnu obradu tla te za direktnu sjetvu (no till)
Stranica 8 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: priključci za reduciranu i normalnu obradu tla te za direktnu sjetvu (no till)
Da, radi se o priključku za strip-till obradu. Strip till je obrada koja se vrši samo u redu gdje se sije kukuruz. Između redova postupno se gomilaju žetveni ostaci to jest organska tvar koja djeluje kao mulch i sprečava isparavanje vode iz tla. Potrebno je svake godine precizno voditi strojeve po istom tragu. Nije previše raširen, vjerojatno radi plodoreda, jer nije moguća sjetva u uske redove (žita), nego samo u isti razmak redova (kukuruz, soja).
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Re: priključci za reduciranu i normalnu obradu tla te za direktnu sjetvu (no till)
još jedna sijačica za direktnu sjetvu
picek možda ti znaš nešto više o ovoj marki sijačica,kakva je u usporedbi sa ostalim proizvođačima
primjetio sam da tu marku sijačica preferiraju farmeri sa novog zelanda koji s njom usijavaju svoje livade
IVAN DF180.7- Broj postova : 287
God : 31
Zanimanje : učenik
Registriran : 04.06.2010
0
Odlična animacija, vidi se da su se dobro potrudili da nam prikažu kako radi sijačica za direktnu sjetvu. Taman kada je (na 2.19) prikazao ulagače sjemena i gnojiva (sa druge strane) kako polažu na istu dubinu pomislio sam: e barem da gnojivo polaže malo dublje, on ga mam spusti dublje.... U animaciji sve dobro izgleda - pitanje je kako to radi u praksi.
117
čini se da su farmeri zadovoljni pogotovo oni koji proizvode na strmim terenima
također i oni koji s tim sijačicama usijavaju svoje travnjake i pašnjake
također i oni koji s tim sijačicama usijavaju svoje travnjake i pašnjake
IVAN DF180.7- Broj postova : 287
God : 31
Zanimanje : učenik
Registriran : 04.06.2010
0
majs je napisao/la:Picek nego s čime su se ponovili...zvali su me da dođem vidjeti ali nikako ne stignem?
Picek je napisao/la:ali TopDown smo probali kod njih..
uploadat ću fotke kad stignem..
ova gdje se vide stopala i noge, to ja stojim na busi zemlje..
imam 130-ak kila (čistih mišića naravno) a busa kao da nisam niti stajao na njoj..
negdje smo se nas dvojica jednom porječkali oko težine zemlje za obradu u Blagorodovcu i Božjakovini odnosno tom tvom području..
i dalje stojim da je u usporedbi s ovim što sam vidio i gdje sam bio sama zemlja teža za obradu u Blagorodovcu..
jedino što se više vodi računa o njoj, par njiva je u Božjakovini stvarno bilo ružno za vidjeti..
Zadnja promjena: Picek; 3/9/2010, 16:13; ukupno mijenjano 1 put.
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
picek kad ces napravit neku prezentaciju u baranji, imamo puno zemlje ali radimo najzaostalijm nacinom obrade ( istina ) sad bi bilo dobro da dodjes s tim strojem jer niko u selu s nicim ne moze radit, mozda bi islo u ritu jer jos ima malo vlage ali u glini ( toj zuto bijeloj zemlji) nista ne ide
Evo ja danas ovo uslikao u valpovu kombinat ppk pod vodstvom žita doo nabavili neku novu pilu od mehanitacije jes slika izdaleka slikana jer sam kasno skužio i pokušao slikati ali ode ja sutra kod njih da uslikam ovo i još par strojeva novih koje su nabavili i izbliza. dali tko zna o čemu je ovdje riječ.
Gost- Gost
Lemken Rubin - kratka tanjurača
idealno za prašenje strništa pa i pripremu tla..
idealno za prašenje strništa pa i pripremu tla..
22
Picek je napisao/la:majs je napisao/la:Picek nego s čime su se ponovili...zvali su me da dođem vidjeti ali nikako ne stignem?Picek je napisao/la:ali TopDown smo probali kod njih..
uploadat ću fotke kad stignem..
ova gdje se vide stopala i noge, to ja stojim na busi zemlje..
imam 130-ak kila (čistih mišića naravno) a busa kao da nisam niti stajao na njoj..
negdje smo se nas dvojica jednom porječkali oko težine zemlje za obradu u Blagorodovcu i Božjakovini odnosno tom tvom području..
i dalje stojim da je u usporedbi s ovim što sam vidio i gdje sam bio sama zemlja teža za obradu u Blagorodovcu..
jedino što se više vodi računa o njoj, par njiva je u Božjakovini stvarno bilo ružno za vidjeti..
Dobar taj ,, tucobus,, ima jedan Horsch Tiger u Baranji neznam zahvat ali vuče ga JD 8200
Zvona- Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14
Citirat sve slike zbog ovako malo teksta
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
→→→ : VIŠE
Picek je napisao/la:negdje smo se nas dvojica jednom porječkali oko težine zemlje za obradu u Blagorodovcu i Božjakovini odnosno tom tvom području..
matija- Broj postova : 489
Registriran : 09.03.2008
0
Citirat sve slike zbog ovako malo teksta
ovaj tekst ne bi imao smisla bez navođenja dotičnih slika, ali točno je i to da je poprilično nezgrapno u citat metati gomile slika...možda se mogla linkati veza - preporuka
Picek to je čisti pseudoglej gdje ste radili. Vidi se sa slika a i znam po slikama lokacije parcela pa znam kakve su. Gdje ja radim je pseudoglej-glej pomiješan sa hipoglejom(to su mi lakše parcele) i radim još i 90 ha amfigleja vertičnog (teže parcele).
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Evo drago mi je da je Matije stavio slike - tu sam tablu već nekoliko puta vidio na forumu kad se želi dokazati težina zemlje na blagrodovcu, barem je uvijek u tom kontekstu. Pretpostavljem da teže onda niti nema...
Čuvam onda As-a u rukavu ili ne pošto nemam friških slika a i uvijek sam prenervozan za slikanje kad radim najteže table. Ima jedna u temi oranje ali na hipogleju koji je nešto lakši za obradu.
Čuvam onda As-a u rukavu ili ne pošto nemam friških slika a i uvijek sam prenervozan za slikanje kad radim najteže table. Ima jedna u temi oranje ali na hipogleju koji je nešto lakši za obradu.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
ova još nije bila na forumu.ima još par težih tabli.nekad su bile puno gore nego danas ,al su tokom godina dovedene u red koliko je bilo moguće.majs je napisao/la:Evo drago mi je da je Matije stavio slike - tu sam tablu već nekoliko puta vidio na forumu kad se želi dokazati težina zemlje na blagrodovcu, barem je uvijek u tom kontekstu. Pretpostavljem da teže onda niti nema...
matija- Broj postova : 489
Registriran : 09.03.2008
0
http://www.vaderstad.com/web_page.aspx?companyId=1&treeId=28&childTreeId=36&translation=7334
22
evo par zanimljivih strojeva(pocinju tek od 2min videa) odican posao prave u kukurznjaku samo treba snage za vuc
Prvi stroj koj demonstriraju (zeleni) je disc ripper, ili kombinacija tanjurače i podrivača, oruđe za duboku obradu (do 45 cm), više za primjenu kod nepropusnih ili zbijenih tala - i tu treba podosta snage. Ovo drugo oruđe je disc-chisel (mulch master), za pliću obradu (do 28 cm po specifikacijama proizvođača) i to je oruđe koje bi se u normalnim uvijetima moglo primjenjivati svake godine. Nešto poput top-downa od vaderstada, ili disc chisela od brojnih drugih proizvođača. Radi se o gruberu sa redom diskova naprijed, ponekad su to potpuno ravni diskovi samo da presjeku biljne ostatke na površini (tada ne miješaju te biljne ostatke sa površinskim slojem zemlje), radna tijela sa visokim klirensom (visinom do okvira), barem 75 cm (i više), radna tijela raspoređena u tri (ili više redova). U principu to je oruđe koje uglavnom mijenja plug bez većih problema.
117
poslo sam upit za cijenu za model od 3m, rekli su da ce uskoro odgovorit, uglavnom super mi je stroj a prema njihovim podacima za taj od 3m je dovoljno 120-140ks sto bi znacilo da bi se traktro poput 4755 igro s njim i razvio jako dobru brzinu te fino pripremio zemlju za sjetvu, cak bi se moglo sijat i nekom obicnom sijacicom
Napiši cijenu kad dobiješ .(na koju mašinu misliš zelenu ili crvenu )
MOMOSARIC- Broj postova : 122
God : 51
Registriran : 06.10.2010
0
evo dobio sam cijene za onaj crveni stroj sa videa K 300 Mulch Master, zahavata 3m i tezine 3400kg bi bio oko 21,300eura to je najmanji naravno veci su skuplji
ovaj stroj je u pitanju
ovaj stroj je u pitanju
ovaj sxh mulchmaster je ljep stoj ali onaj tiger mt mi se vise svida.
deere power i ja sam zato da budu neke prezentacije u baranji
cime se ti bavis tamo u blizini mog rodnog kraja
deere power i ja sam zato da budu neke prezentacije u baranji
cime se ti bavis tamo u blizini mog rodnog kraja
Baranjac 22- Broj postova : 104
Registriran : 19.01.2011
0
a sta mislis cim se bavim poljoprivredon nazalost, al ne na veliko, ma nema sanse da kod nas bude ikakva prezentacija, znas i sam koliko je baranja zaostala a takvih strojve nece bit jos dugu
ja bi ti savjetovo drz se ti svabije, i sam bih sutra otiso neku van da mogu
ja bi ti savjetovo drz se ti svabije, i sam bih sutra otiso neku van da mogu
znam da poljoprivredom ali mislio sam cime tocno.
znam da smo zaostali ali ne svi ima izuzetaka koji nezaostaju.
znam da je tesko dolje ali necvjetaju ni tu ruze a ako te neko zajebava bar znas da si u svom da te nezajebava neko stoti.
znam da smo zaostali ali ne svi ima izuzetaka koji nezaostaju.
znam da je tesko dolje ali necvjetaju ni tu ruze a ako te neko zajebava bar znas da si u svom da te nezajebava neko stoti.
Baranjac 22- Broj postova : 104
Registriran : 19.01.2011
0
Stranica 8 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 8 / 9.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.