AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Što se iza brda valja?
povjest je pokazala da je socijalizam pogrešan ili bar preuranjen sistem
kontrolirana emisija novca (inflacija), uz ostale mjere, je mogla spasiti ovu državu/gospodarstvo,a za nekorištenje tog instrumenta, odgovornost podjednako snose nesposobni, nekopetentni političari i samoljubljivi ekonomski eksperti
kontrolirana emisija novca (inflacija), uz ostale mjere, je mogla spasiti ovu državu/gospodarstvo,a za nekorištenje tog instrumenta, odgovornost podjednako snose nesposobni, nekopetentni političari i samoljubljivi ekonomski eksperti
paor je napisao/la:povjest je pokazala da je socijalizam pogrešan ili bar preuranjen sistem
Ispravak: "kontrolirana emisija novca" uz ostale mjere neće izazvati inflaciju. Inflacija je do sada uvijek imala ove razloge: namjernu preveliku emisiju novca od države, multipliciranje novca preko kredita banaka, velik izvoz robe u odnosu na uvoz, velika ponuda novca preko kredita (strano financiranje), prirodne katastrofe, inflacija troškova zbog visokih kamata, inflaciju zbog pune zaposlenosti - dizanje cijena zbog pohlepe, ... . U normalnim uslovima, uz balansiranu trgovinu, uz ukidanje bankarske multiplikacije novca te uz umjereno zaposleno stanovništvo nema razloga za inflaciju. Jer ako izuzmemo prirodne katastrofe, za sada nema razloga da nam se primjenom monetarne i bankarske reforme dogodi neka značajna inflacija. Apsolutno stabilne cijene je teško postići.
Nekakva selekcija mora postojati. Najbolja (zapravo najpravednija) je ona ekonomska, puno bolja od političko-komesrske (partijske) unaprijed određene podobnosti (dogme). Znači tko se pokaže financijski uspješan - on ide dalje, tko ne može financijski opstati - mora pronaći neki drugi posao. Kolikogod to izgledalo rigorozno - to je jedini civilizirani put k uspješnom i normalnom društvu. Sa druge strane kada politika nameće kriterije i podobnosti - onda to društvo mora propasti. Zato će i doći do propasti današnjeg kapitalizma - jer su negdje putem izgubili principijelnost.
HEP i država mogu imati suficit u buđetu kada racionalno posluju. Kada se troši više nego se zaradi - onda imamo manjak. Kada manjak pokušamo nadoknaditi kreditom - onda je u prvi mah 'blagostanje', 'gospodarski uspjeh', '5. brzina' i 'generacijska solidarnost' i ostale mambo-đambo pričice za malu dječicu, a kada krediti dođu na naplatu onda smo 'u banani' i svi su oni koji su nam posudili novce postaju smrtni neprijatelji. Jednostavno, zar ne?
Mi možemo kunu vezati na euro, vezati na kineski juan, imati zlatnu podlogu za svoje kune ili ne imati nikakvu podlogu, to nema veze sa činjenicom da kao država previše trošimo u odnosu na to koliko uprivredimo. Neto se (pametno) sjetio da financijske sustave državica manje više izjednači, da malo poravna teren, i gle čuda: sada se odjednom vidi koje države dobro raspolažu svojim novcem i privredom, a koje se nikako ne mogu 'pronaći'. I tako mi spadamo u ovu drugu grupu, i to samo zato jer previše trošimo (kao država, to znači plaće, mirovine, socijalna davanja, poticaji, vojska, policija, zdravstvo, itd.). Koji god novčani sustav uvedemo neće nam odgovarati jer osnovno je da treba početi raditi i proizvoditi novu vrijednost, ako želimo ovoliko trošiti. Varijanta broj dva je da se počne znatno manje trošiti. Riješenje je vjerovatno kombinacija ovih dviju varijanti.
Možemo pričati o inflaciji kao o dobroj pojavi, ali što je tu dobroga ako ja za svoje novce u đepu svaki dan mogu kupiti sve manje dobara? Ili ako svoje novce ne mogu promijeniti u neku drugu valutu u banci nego samo na crno i to za neki 5 ili 10 puta veći tečaj nego što je u banci (u odnosu kada mijenjam iz strane valute u svoje novce). Cijene u takvim uvijetma nezaustavljivo rastu, ne vidim načina kako bi meni država zabranila u takvim uvijetima poslovanja da podignem cijenu svojih dobara koje proizvodim na neku realnu razinu plus financijski dodatak za gubitak koji ću ostvariti dok mi novci ne sjednu na račun i ja ih promijenim u neku stabilnu valutu. Upravo u inflaciji svi dodaju takav dodatak i to izaziva još veću inflaciju.
S obzirom da živimo u kapitalizmu tko zaziva takvu državnu kontrolu cijena - zapravo zaziva promijenu političkog sustava. Može i to. Ali samo na silu - i to veliku. Vremena takvih političko-ekonomskih riješenja su poodavno prošla.
Ekonomske promijene su potrebne, ali ne treba tražiti riješenja u modelima koji donose opću nepravdu i nazadak. Inflacija je loša isto kao i deflacija (koja je sada. čini se, na snazi). Obadvije pojave obezvrijeđuju vlasništvo, rad i proizvodnju. Ali prvo i osnovno je da razvijemo svijest da se troši najviše onoliko koliko se zaradi, ovi ostali problemi su minorni. Život na kredit nije život - to je smrt.
HEP i država mogu imati suficit u buđetu kada racionalno posluju. Kada se troši više nego se zaradi - onda imamo manjak. Kada manjak pokušamo nadoknaditi kreditom - onda je u prvi mah 'blagostanje', 'gospodarski uspjeh', '5. brzina' i 'generacijska solidarnost' i ostale mambo-đambo pričice za malu dječicu, a kada krediti dođu na naplatu onda smo 'u banani' i svi su oni koji su nam posudili novce postaju smrtni neprijatelji. Jednostavno, zar ne?
Mi možemo kunu vezati na euro, vezati na kineski juan, imati zlatnu podlogu za svoje kune ili ne imati nikakvu podlogu, to nema veze sa činjenicom da kao država previše trošimo u odnosu na to koliko uprivredimo. Neto se (pametno) sjetio da financijske sustave državica manje više izjednači, da malo poravna teren, i gle čuda: sada se odjednom vidi koje države dobro raspolažu svojim novcem i privredom, a koje se nikako ne mogu 'pronaći'. I tako mi spadamo u ovu drugu grupu, i to samo zato jer previše trošimo (kao država, to znači plaće, mirovine, socijalna davanja, poticaji, vojska, policija, zdravstvo, itd.). Koji god novčani sustav uvedemo neće nam odgovarati jer osnovno je da treba početi raditi i proizvoditi novu vrijednost, ako želimo ovoliko trošiti. Varijanta broj dva je da se počne znatno manje trošiti. Riješenje je vjerovatno kombinacija ovih dviju varijanti.
Možemo pričati o inflaciji kao o dobroj pojavi, ali što je tu dobroga ako ja za svoje novce u đepu svaki dan mogu kupiti sve manje dobara? Ili ako svoje novce ne mogu promijeniti u neku drugu valutu u banci nego samo na crno i to za neki 5 ili 10 puta veći tečaj nego što je u banci (u odnosu kada mijenjam iz strane valute u svoje novce). Cijene u takvim uvijetma nezaustavljivo rastu, ne vidim načina kako bi meni država zabranila u takvim uvijetima poslovanja da podignem cijenu svojih dobara koje proizvodim na neku realnu razinu plus financijski dodatak za gubitak koji ću ostvariti dok mi novci ne sjednu na račun i ja ih promijenim u neku stabilnu valutu. Upravo u inflaciji svi dodaju takav dodatak i to izaziva još veću inflaciju.
S obzirom da živimo u kapitalizmu tko zaziva takvu državnu kontrolu cijena - zapravo zaziva promijenu političkog sustava. Može i to. Ali samo na silu - i to veliku. Vremena takvih političko-ekonomskih riješenja su poodavno prošla.
Ekonomske promijene su potrebne, ali ne treba tražiti riješenja u modelima koji donose opću nepravdu i nazadak. Inflacija je loša isto kao i deflacija (koja je sada. čini se, na snazi). Obadvije pojave obezvrijeđuju vlasništvo, rad i proizvodnju. Ali prvo i osnovno je da razvijemo svijest da se troši najviše onoliko koliko se zaradi, ovi ostali problemi su minorni. Život na kredit nije život - to je smrt.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/201140/Linic-ukida-socijalnu-pomoc-umirovljenicima-u-velikim-stanovima.html
Svi umirovljenici na moru mogu ostati bez socijalne pomoći zbog vrijedne imovine, tj. visokih cijena nekretnina. Naš ministar je genijalan. Bogataši vjerojatno trljaju ruke. Masa stanova i kuća na tržištu će spustiti cijenu, dok će ionako skupe garsonjere poskupjeti do neba. Tko još ne može kazati da zakon pogoduje bogatima?
Svi umirovljenici na moru mogu ostati bez socijalne pomoći zbog vrijedne imovine, tj. visokih cijena nekretnina. Naš ministar je genijalan. Bogataši vjerojatno trljaju ruke. Masa stanova i kuća na tržištu će spustiti cijenu, dok će ionako skupe garsonjere poskupjeti do neba. Tko još ne može kazati da zakon pogoduje bogatima?
http://www.nacional.hr/clanak/131742/sredinom-2013-bolji-rezultati
Predviđa li to ministar pad ove Vlade? Jer ja drugog izlaza ne vidim. Može biti da opet prodaje maglu.
Predviđa li to ministar pad ove Vlade? Jer ja drugog izlaza ne vidim. Može biti da opet prodaje maglu.
http://www.nacional.hr/clanak/131767/hollande-pariz-i-berlin-zele-snazniju-uniju
Smješi li nam se to antirevolucija. Umjesto diktature proleterijata imati ćemo diktaturu bankara?
Smješi li nam se to antirevolucija. Umjesto diktature proleterijata imati ćemo diktaturu bankara?
Vlada kreće u rat s bankama (ali vjerojatno će ga izgubiti)
http://www.poslovni.hr/vijesti/vlada-krece-u-rat-s-bankama-ali-vjerojatno-ce-ga-izgubiti-208684.aspx?id=208684
Ma dajte, ne može biti istina. Pa to nam je najprofitabliniji sektor u državi. Nećemo i njega uništiti? :-), :-)
Sve je predstava. Nema šanse da se bankama skine perut sa glave, a kamoli bilo što drugo.
Ma dajte, ne može biti istina. Pa to nam je najprofitabliniji sektor u državi. Nećemo i njega uništiti? :-), :-)
Sve je predstava. Nema šanse da se bankama skine perut sa glave, a kamoli bilo što drugo.
Budući guverner Vujčić: Za gospodarski rast je potrebno smanjiti rashode
http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/179307/Default.aspx
Mislav Bago zna bolje! Strukturne reforme , kaj je to? Jel to netko ikad napravio? Jel to Božji dodir? O čemu se tu priča? Nitko ne zna što su to strukturne reforme?
Dok viceguverner mašta o rješenju problema naši mladi su drugi po nezapolenosti u Europi. http://www.glas-slavonije.hr/170785/1/Hrvatska-stvarnost--Mladi-nezaposleni-razocarani-u-sustav
Mislav Bago zna bolje! Strukturne reforme , kaj je to? Jel to netko ikad napravio? Jel to Božji dodir? O čemu se tu priča? Nitko ne zna što su to strukturne reforme?
Dok viceguverner mašta o rješenju problema naši mladi su drugi po nezapolenosti u Europi. http://www.glas-slavonije.hr/170785/1/Hrvatska-stvarnost--Mladi-nezaposleni-razocarani-u-sustav
evo isto zgodan tekst - skinuo sam dio za pročitat-
http://matrixworld-hr.com/2012/06/22/koliku-moc-bi-vlade-trebale-imati-nad-nasim-zivotima-2/
"Jednom kad izbori su postali sredstvo povećavanje tiranije nad običnim ljudim, a ne sredstvo smanjivanja zlouptrebe političke moći, nismo li tada izgubili “glas” društva? Jednom kad vlada odluči kako nije u njenom interesu se baviti slobodom i napredkom nacije, bez obzira koliko sebe predstvaljala pravednom, mi se moramo, kao građani, pitati da li nam je ta vlada više korisna i s koliko moći bi smijela raspolagati? Tretiranje vlade kao nečega na što mi ne možemo utjecati je zanemarivanje odgovornosti koju imamo kao ljudska bića. To je lijenost. To je opasno. Može imati katastrofalne posljedice. Vlada bi trebala odgovarati ljudima, sad i zauvijek."
http://matrixworld-hr.com/2012/06/22/koliku-moc-bi-vlade-trebale-imati-nad-nasim-zivotima-2/
"Jednom kad izbori su postali sredstvo povećavanje tiranije nad običnim ljudim, a ne sredstvo smanjivanja zlouptrebe političke moći, nismo li tada izgubili “glas” društva? Jednom kad vlada odluči kako nije u njenom interesu se baviti slobodom i napredkom nacije, bez obzira koliko sebe predstvaljala pravednom, mi se moramo, kao građani, pitati da li nam je ta vlada više korisna i s koliko moći bi smijela raspolagati? Tretiranje vlade kao nečega na što mi ne možemo utjecati je zanemarivanje odgovornosti koju imamo kao ljudska bića. To je lijenost. To je opasno. Može imati katastrofalne posljedice. Vlada bi trebala odgovarati ljudima, sad i zauvijek."
zoky28- Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1
→→→ : VIŠE
Linić angažirao MMF zbog poreza na imovinu
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/202055/Linic-angazirao-MMF-a-zbog-poreza-na-imovinu.html
Što volim kada se koristi strana pamet. I Ante Marković je pozvao stranog stručnjaka za svoju reformu i završilo je kao je završilo. Bit će da smo pretplaćeni na glupost.
Što volim kada se koristi strana pamet. I Ante Marković je pozvao stranog stručnjaka za svoju reformu i završilo je kao je završilo. Bit će da smo pretplaćeni na glupost.
Zanimljivi podatci se mogu naći u članku iz 1999.:
http://www.monitor.hr/clanci/americki-obavjestajci-sjede-u-iri-ju-i-usaid-u-koji-financiraju-sestoricu-a-odgovaraju-montgomeryju/4732/
Ovime se možda lako objašnjava totali fjasko Račanove politike. Oni su sprovodili politiku koja je pasala Amerima. Plivanje niz struju umjesto zalaganje za bolje sutra naroda, nije odlika lidera, nego petokolonaša i oportunista.
Simptomatično je ovo podebljano. Tipično za kontrarevolucionare. Financiranje i podrška iz vana. Linić nastavlja isti posao. Gdje mi živimo?
http://www.monitor.hr/clanci/americki-obavjestajci-sjede-u-iri-ju-i-usaid-u-koji-financiraju-sestoricu-a-odgovaraju-montgomeryju/4732/
U obrazloženju proračuna te organizacije za 2000. naziru se programska načela svrgavanja HDZ-a i financijsko-tehničko pomaganje oporbene šestorice........ U Hrvatsku su došli na poziv stranaka oporbene šestorice, odnosno oporba je zatražila od njih takvu demokratsku intervenciju.
Ovime se možda lako objašnjava totali fjasko Račanove politike. Oni su sprovodili politiku koja je pasala Amerima. Plivanje niz struju umjesto zalaganje za bolje sutra naroda, nije odlika lidera, nego petokolonaša i oportunista.
Simptomatično je ovo podebljano. Tipično za kontrarevolucionare. Financiranje i podrška iz vana. Linić nastavlja isti posao. Gdje mi živimo?
Pa kam to idemo?
Osjećam da zlo vlada svijetom...ali ovakvo???
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Zvonimir je napisao/la:Pa kam to idemo?
Eto i sam sam se danas iznenadio pročitavši ovaj stari članak. Nije čudo što su neke zemlje latinske amerike otkazale gostoprimstvo USAID-u (http://www.advance.hr/vijesti/zestok-obracun-s-americkim-ne-vladinim-organizacijama-clanice-alba-e-izbacuju-usaid-iz-svojih-drzava/). "Prijatelji Sirije", ako i "Prijatelji Libije" se čine sad kao prepoznatljiva i poznata lica američkog imperijalizma koji ovim taktikama mijenja vlade. Međutim, ako je podatak točan da je šestorka 1999. godine pozvala te iste u pomoć, tada je zbilja pitanje koji političari odlučuju i kome služe? Politika nezamjeranja i bezkičmenjaštva tada nije posljedica slabosti, nego posljedica oduživanja za raniju pomoć. A skoro je nemoguće za očekivati da će se poslušnici otrgnuti. Jer znaju kako bi završili. Imaju putra na glavi ko u priči.
Briga me za njih. Pitam se kaj bu sa svima nama???
10
Zvonimir je napisao/la:Briga me za njih. Pitam se kaj bu sa svima nama???
Pa to ovisi o nama. Da li ćemo biti ovce ili početi uviđati problem i raditi na njegovom rješenju. Sigurno je jedino da će nam standard padati, prava će se ukidati, imovina gubiti, a političari "raditi" punom parom da se problem riješi. I naravno nikako im neće uspjeti.
Dok je bal, nek je bal
http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/boris_vujcic_nikada_nije_radio_u_bankarskom_sektoru_niti_ista_zna_o_bankarstvu_koje_treba_nadgleda/808889.html
Možda čovjek pije da zaboravi (iz nemoći)? Da sam ja na njegovom mjestu i da znam da će sve da ode u 3PM uz plaću od 24 tisućice, moda bih i sam pio i lumpovao. Dok je bal, nek je bal. Slijede teška vremena i treba sadašnjost iskoristiti na najbolji način.
Istina je da mi nemamo čovjeka koji bi mogao promjeniti monetarnu politiku da služi narodu jer kao takav mora imati podršku Vlade i Sabora. A kakvo je stanje i stručnost u Saboru, govori nam da će negativna selekcija i dalje biti okosnica za zapošljavanje i napredovanje.
I na kraju, uzimanje eura umjesto kune i sam ulazak u EU je teški promašaj bez presedana u povijesti. Možda samo ulazak Hrvatske u KSHS može biti sličan promjer. Ne samo da ćemo ulazom u EU izgubiti mogućnost da se reformiramo, nego ćemo preuzimanjem eura to zacementirati za tko zna koliko godina. Stoga su izjave Borisa Vujčića izraz totalnog neznanja što je to uopće novac i čemu služi. Žalosno, ali istinito.
Možda čovjek pije da zaboravi (iz nemoći)? Da sam ja na njegovom mjestu i da znam da će sve da ode u 3PM uz plaću od 24 tisućice, moda bih i sam pio i lumpovao. Dok je bal, nek je bal. Slijede teška vremena i treba sadašnjost iskoristiti na najbolji način.
Istina je da mi nemamo čovjeka koji bi mogao promjeniti monetarnu politiku da služi narodu jer kao takav mora imati podršku Vlade i Sabora. A kakvo je stanje i stručnost u Saboru, govori nam da će negativna selekcija i dalje biti okosnica za zapošljavanje i napredovanje.
I na kraju, uzimanje eura umjesto kune i sam ulazak u EU je teški promašaj bez presedana u povijesti. Možda samo ulazak Hrvatske u KSHS može biti sličan promjer. Ne samo da ćemo ulazom u EU izgubiti mogućnost da se reformiramo, nego ćemo preuzimanjem eura to zacementirati za tko zna koliko godina. Stoga su izjave Borisa Vujčića izraz totalnog neznanja što je to uopće novac i čemu služi. Žalosno, ali istinito.
Borba za strane investicije se zahuktava! Vlada poduzima odlučne poteze.
Evo kako karikaturisti vide vladino rješavanje gospodarskog oporavka. Borba za strane investicije ulazi u sve pore života vladajućih.
Nostradurus je napisao/la:
Evo kako karikaturisti vide vladino rješavanje gospodarskog oporavka. Borba za strane investicije ulazi u sve pore života vladajućih.
Ono što je strance zanimalo kupili su za šaku dolara ; Ina , Telekomunikacije , Banke - koje su sanirali pljačkajući porezne obveznike !
Investirali su i u otvaranje trgovačkih centara za prodaju proizvoda iz inozemstva ! To isto rade i u hotelima !
Postoji još mogućnost da stranci investiraju u otvaranje javnih kuća , ali zato treba zakonom legalizirati prostituciju !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
bojim se da bi i u javnim kućama isto bila uvozna roba, ovaj usluga.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
A nahvalili su ga na dnevniku kao najvećeg monetarnog stručnjaka kojeg Hrvatska ima...Nostradurus je napisao/la:http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/boris_vujcic_nikada_nije_radio_u_bankarskom_sektoru_niti_ista_zna_o_bankarstvu_koje_treba_nadgleda/808889.html
.... Stoga su izjave Borisa Vujčića izraz totalnog neznanja što je to uopće novac i čemu služi. Žalosno, ali istinito.
10
Zvonimir je napisao/la:A nahvalili su ga na dnevniku kao najvećeg monetarnog stručnjaka kojeg Hrvatska ima...Nostradurus je napisao/la:http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/boris_vujcic_nikada_nije_radio_u_bankarskom_sektoru_niti_ista_zna_o_bankarstvu_koje_treba_nadgleda/808889.html
.... Stoga su izjave Borisa Vujčića izraz totalnog neznanja što je to uopće novac i čemu služi. Žalosno, ali istinito.
Danas je bio u dnevniku Nove TV. Čovjek je stručnjak za ne reći ništa i samohvaliti se.
Evo još jedna vrsta uspješnog biznisa u Hrvatskoj. Ima dosta ovakvih komaraca kod nas koji popiju krv i odlete, OPREZ!
http://danas.net.hr/crna-kronika/vlasnica-iz-mjenjacnice-uzela-milijune-kuna-i-nestala
http://danas.net.hr/crna-kronika/vlasnica-iz-mjenjacnice-uzela-milijune-kuna-i-nestala
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
HNB upozorava na gomilanje loših kredita
http://www.poslovni.hr/vijesti/hnb-upozorava-na-gomilanje-losih-kredita-210121.aspx?id=210121
I navodno se nema pojma od kuda ovaj problem? Reklo bi se: vrhunska majmunska posla.
Od ukupno 295,6 milijardi kuna kredita u Hrvatskoj krajem ožujka ove godine 12,74 posto ili 37,6 milijardi kuna odnosi se na tzv. loše kredite, podaci su Hrvatske narodne banke (HNB).
I navodno se nema pojma od kuda ovaj problem? Reklo bi se: vrhunska majmunska posla.
Samarasove priče o odgodama su bile obične predizborne prijevare
http://www.advance.hr/vijesti/situacija-u-grckoj-najavljene-nove-mjere-stednje-samarasove-price-o-odgodama-su-bile-obicne-predizborne-prijevare/
Ti grci su nam zbilja slični. Pa i mi smo imali izbore i izabrali "te koje imamo" i još na kraju dopustili da referendum za EU prođe. Doslovce imamo futurviziju onoga što će se događati i kod nas. Kurte i Murte će se smjenjivati sve brže, ali napredka neće biti. Znamo to, a razlog je više nego jasan manjem broju ljudi - ekonomsko porobljavanje kreditnim novcem raslojava društvo i ubija dostojanstvo života većini.
Najava daljnje privatizacije je zabrinjavajuća. Što će kad to prodaju?
Ti grci su nam zbilja slični. Pa i mi smo imali izbore i izabrali "te koje imamo" i još na kraju dopustili da referendum za EU prođe. Doslovce imamo futurviziju onoga što će se događati i kod nas. Kurte i Murte će se smjenjivati sve brže, ali napredka neće biti. Znamo to, a razlog je više nego jasan manjem broju ljudi - ekonomsko porobljavanje kreditnim novcem raslojava društvo i ubija dostojanstvo života većini.
Najava daljnje privatizacije je zabrinjavajuća. Što će kad to prodaju?
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Stranica 29 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.