AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Lesar koristi priliku i skuplja bodove?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lesar-milanovicu-zaustavite-rasprodaju-drzavne-imovine-sabor-je-nije-odobrio/630935.aspx
Kao, da će sa procedurom biti drugačije?
Kao, da će sa procedurom biti drugačije?
I priroda je protiv nas
http://www.poslovni.hr/vijesti/bez-pomoci-drzave-slavonskim-seljacima-prijeti-bankrot--212616.aspx
Osim protunarodne vlade, na seljake se obrušilo i vrijeme. Ovaj financijski sustav nije pogodan za prevladavanje elementarnih nepogoda. Štete se ne mogu plaćati iz kredita. Biti će još veća katastrofa.
Osim protunarodne vlade, na seljake se obrušilo i vrijeme. Ovaj financijski sustav nije pogodan za prevladavanje elementarnih nepogoda. Štete se ne mogu plaćati iz kredita. Biti će još veća katastrofa.
Re: Što se iza brda valja?
Nostradurus je napisao/la:http://www.poslovni.hr/vijesti/bez-pomoci-drzave-slavonskim-seljacima-prijeti-bankrot--212616.aspx
Putem radija jedan seljak iz Baranje rekao je da su nas ove godine pogodile tri nepogode ; mraz , suša i ministar Jakovina !
Što se tiče novinskog teksta u kojem Lesar govori o izvarednom zasjedanju Sabora , crveni i plavi su u članku 79 Ustava napisali su obranu protiv Lesara i naroda ; Hrvatski sabor zasjeda izvaredno na zahtjev Predsjednika Republike , Vlade ili većine zastupnika !
Vlada je crvena , Predsjednik RH je bio kandidat Crvenih i računa ići na još jedan mandat , većinu u Saboru imaju crveni ! Za javnost je Lesar > borac > za sakupljanje glasova sa porukom o izvarednoj sjednici Sabora !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
[quote="Nostradurus"]
Poštovani gosp. Nostradurus
Mene zanima što je s Patriot pokretom? Ljudi se pozivaju da se učlane, a onda kada se učlane ne događa se ništa.Vjerovatno bi se još više ljudi učlanilo kada bi znali na koji način se planiraju ostvariti ciljevi, što se od njih očekuje i kako mogu doprinijeti u borbi za bolju i sigurniju budućnost sebe i svoje djece. Ne mirimo se svi sa sudbinom da budemo robovi. Kažete da nam ne trebaju stranke, ali trenutno ne vidim drugi legalni način svrgavanja ovih bankarskih plaćenika s vlasti. Pa i kada bi nekim čudom vlada podnijela ostavku i raspisala nove izbore, opet bi ih trebalo pobijediti na novim izborima, dobiti podršku naroda i legitimitet. Politika kroji naše sudbine i naš standard i zato je nužno biti uključen u političku borbu politikom. Svaka čast na trudu, pisanju i linkanju, ali jasno je da ste Vi osobno prerasli forume i da je vrijeme da svoj angažman prebacite na viši nivo, jer inače nikada nećete skupiti dovoljan broj sljedbenika. Znam da je bez novaca, sponzora, medijskog prostora skoro nemoguće pobijediti parlamentarne stranke, jer ako netko uloži 50 milijuna u kampanju a vi 10.000 kn kako mu konkurirati. Istina je da je cca 50% građana protiv EU i da taj broj svakim danom raste, i logično je zaključiti da se pojavljuje ogroman prostor za političko djelovanje. Građani su nezadovoljni, puna im je kapa HDZ-a i SDP-a i mnogi birači čekaju treću opciju. Sve parlamentarne stranke su za EU- pa tko onda zastupa onih 50% građana koji su protiv EU? Ne znam točno kako ste zamislili djelovanje Patriot pokreta, ali mislim da morate djelovati kao politička stranka ili pokret koji će okupiti sve opozicione stranke koje se zalažu za monetarnu suverenost, protiv Eu, općenito za Vaš program. Okupite oko sebe ugledne ekonomiste, časne političare, izgradite stranačku bazu u svim općinama i gradovima, lokalni izbori su u svibnju 2013. Bojim se da bi moglo biti kasno čekati nove parlamentarne izbore za 3 i po godine. Dotada će nas ova vlada zadužiti za stotine milijardi, predati u ruke zločincima preostale banke, osiguravajuće kuće, ceste, škole, zdravstvo, vodovode, zračne i pomorske luke, cijeli energetski sektor, nacionalne parkove će dati u koncesiju ,poljoprivredna polja će biti zasađena GMO kulturama,,,,a biti će potpisano još na stotine novih zakona koji koriste privatnom stranom krupnom kapitalu a na štetu naroda,. Za one koji još ne vjeruju da se ovo može dogoditi, neka znaju da je sve ovo već najavljeno kroz privatizaciju, monetizaciju, javno pp, koncesije, zamagljeno u nove investicije, ...Pa i ako vlada padne uslijed socijalnih nemira, mora postojati politička snaga koje će znati kako voditi narod i izvući ga iz krize, a očito je da vi u Patriot pokretu to znate, samo što je to teško objasniti čak i intelektualcima, a kamoli lučkom radniku. Nažalost , moj će prvi rođak prije vjerovati Gusti Santiniju kada kaže da moramo biti produktivniji da bi izašli iz krize, nego meni kada mu objašnjavam da trebamo vratiti prvo monetarnu suverenost.
Svi vi koji mislite da se vrijedi boriti za pravednije društvo razmislite o vlastitom angažmanu. Tu ne mislim na ulazak u neku političku stranka (nrp. koja se bori za radnička prava programom koji je potpuno neodrživ - Laburisti). Nama ne trebaju stranke. Jer ako svi budemo znali u kojem grmu leži zec, tada više nema predizbornih bajaki za mase. Nema suočavanja programa jer nema 100 programa za izlaz iz krize već samo jedan koji vodi prema vladavini većine, a ne 1%-tne manjine. Na vama je da se odlučite! patriotpokret
Mene zanima što je s Patriot pokretom? Ljudi se pozivaju da se učlane, a onda kada se učlane ne događa se ništa.Vjerovatno bi se još više ljudi učlanilo kada bi znali na koji način se planiraju ostvariti ciljevi, što se od njih očekuje i kako mogu doprinijeti u borbi za bolju i sigurniju budućnost sebe i svoje djece. Ne mirimo se svi sa sudbinom da budemo robovi. Kažete da nam ne trebaju stranke, ali trenutno ne vidim drugi legalni način svrgavanja ovih bankarskih plaćenika s vlasti. Pa i kada bi nekim čudom vlada podnijela ostavku i raspisala nove izbore, opet bi ih trebalo pobijediti na novim izborima, dobiti podršku naroda i legitimitet. Politika kroji naše sudbine i naš standard i zato je nužno biti uključen u političku borbu politikom. Svaka čast na trudu, pisanju i linkanju, ali jasno je da ste Vi osobno prerasli forume i da je vrijeme da svoj angažman prebacite na viši nivo, jer inače nikada nećete skupiti dovoljan broj sljedbenika. Znam da je bez novaca, sponzora, medijskog prostora skoro nemoguće pobijediti parlamentarne stranke, jer ako netko uloži 50 milijuna u kampanju a vi 10.000 kn kako mu konkurirati. Istina je da je cca 50% građana protiv EU i da taj broj svakim danom raste, i logično je zaključiti da se pojavljuje ogroman prostor za političko djelovanje. Građani su nezadovoljni, puna im je kapa HDZ-a i SDP-a i mnogi birači čekaju treću opciju. Sve parlamentarne stranke su za EU- pa tko onda zastupa onih 50% građana koji su protiv EU? Ne znam točno kako ste zamislili djelovanje Patriot pokreta, ali mislim da morate djelovati kao politička stranka ili pokret koji će okupiti sve opozicione stranke koje se zalažu za monetarnu suverenost, protiv Eu, općenito za Vaš program. Okupite oko sebe ugledne ekonomiste, časne političare, izgradite stranačku bazu u svim općinama i gradovima, lokalni izbori su u svibnju 2013. Bojim se da bi moglo biti kasno čekati nove parlamentarne izbore za 3 i po godine. Dotada će nas ova vlada zadužiti za stotine milijardi, predati u ruke zločincima preostale banke, osiguravajuće kuće, ceste, škole, zdravstvo, vodovode, zračne i pomorske luke, cijeli energetski sektor, nacionalne parkove će dati u koncesiju ,poljoprivredna polja će biti zasađena GMO kulturama,,,,a biti će potpisano još na stotine novih zakona koji koriste privatnom stranom krupnom kapitalu a na štetu naroda,. Za one koji još ne vjeruju da se ovo može dogoditi, neka znaju da je sve ovo već najavljeno kroz privatizaciju, monetizaciju, javno pp, koncesije, zamagljeno u nove investicije, ...Pa i ako vlada padne uslijed socijalnih nemira, mora postojati politička snaga koje će znati kako voditi narod i izvući ga iz krize, a očito je da vi u Patriot pokretu to znate, samo što je to teško objasniti čak i intelektualcima, a kamoli lučkom radniku. Nažalost , moj će prvi rođak prije vjerovati Gusti Santiniju kada kaže da moramo biti produktivniji da bi izašli iz krize, nego meni kada mu objašnjavam da trebamo vratiti prvo monetarnu suverenost.
JimProfit- Broj postova : 7
Registriran : 28.06.2012
1
http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/William_Engdahl_Sjeme.unistenja.pdf
Besplatna knjiga u pdf-u Wiliama Engdahla o tome kako su GMO kompanije pokorile farmere u Americi, Iraku, Argentini,,,, a obzirom da je Milanović u užujku popisao zakon koji omogućuje ulaz GMO- a u Hrvatsku moguće je da slična sudbina čeka i naše poljoprivrednike.
Besplatna knjiga u pdf-u Wiliama Engdahla o tome kako su GMO kompanije pokorile farmere u Americi, Iraku, Argentini,,,, a obzirom da je Milanović u užujku popisao zakon koji omogućuje ulaz GMO- a u Hrvatsku moguće je da slična sudbina čeka i naše poljoprivrednike.
JimProfit- Broj postova : 7
Registriran : 28.06.2012
1
[quote="JimProfit"][quote="Nostradurus"]
Vjerovatno će Vam odgovoriti Nostradurus !
Ja radim besplantno kao volonter od 1986 g !
Sada trošim vrijeme i novac svoje obitelji obrazujući dio seljačkih vođa ! Njima sam predložio da se osnuje Odbor za sakupljanje 10 % potpisa birača kojim bi prisilili Sabor da raspiše referendum o prijedlogu Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojeg u ime Vlade priprema Ministarstvo poljoprivrede a to znači i u ime KUKURIKU koalicije ! Postoji Ustavna mogućnost da kontra tog bezveznog zakona , netko iz opozicije uputi drugi prijedlog Zakona ! U tom bi slučaju sakupljali potpise za TAJ prijedlog Zakona ! Ako su birači ZA tada zastupnici donose Zakon pri čemu nema većinskog odlučivanja jer su birači odlučili !
Želim upozoriti da ne moramo čekati izbore ! Za bolja rješenja se može boriti i > opozicija > ako ona po pameti u Hrvatskoj postoji , ali uz kombinaciju sa referendumom !
Svi vi koji mislite da se vrijedi boriti za pravednije društvo razmislite o vlastitom angažmanu. Tu ne mislim na ulazak u neku političku stranka
Mene zanima što je s Patriot pokretom? Ljudi se pozivaju da se učlane, a onda kada se učlane ne događa se ništa.Vjerovatno bi se još više ljudi učlanilo kada bi znali na koji način se planiraju ostvariti ciljevi, što se od njih očekuje i kako mogu doprinijeti u borbi za bolju i sigurniju budućnost sebe i svoje djece. Ne mirimo se svi sa sudbinom da budemo robovi. Kažete da nam ne trebaju stranke, ali trenutno ne vidim drugi legalni način svrgavanja ovih bankarskih plaćenika s vlasti.
Vjerovatno će Vam odgovoriti Nostradurus !
Ja radim besplantno kao volonter od 1986 g !
Sada trošim vrijeme i novac svoje obitelji obrazujući dio seljačkih vođa ! Njima sam predložio da se osnuje Odbor za sakupljanje 10 % potpisa birača kojim bi prisilili Sabor da raspiše referendum o prijedlogu Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojeg u ime Vlade priprema Ministarstvo poljoprivrede a to znači i u ime KUKURIKU koalicije ! Postoji Ustavna mogućnost da kontra tog bezveznog zakona , netko iz opozicije uputi drugi prijedlog Zakona ! U tom bi slučaju sakupljali potpise za TAJ prijedlog Zakona ! Ako su birači ZA tada zastupnici donose Zakon pri čemu nema većinskog odlučivanja jer su birači odlučili !
Želim upozoriti da ne moramo čekati izbore ! Za bolja rješenja se može boriti i > opozicija > ako ona po pameti u Hrvatskoj postoji , ali uz kombinaciju sa referendumom !
55
Pokret patriot - kako ostvariti ciljeve
Među nama nekolicinom koja je sve započela se vodila rasprava o smjernicama daljnjeg djelovanja. Moglo bi se reći da ima ideja da se osnuje politička stranka. Nisam protiv toga iz razloga što sam uvijek što više mogu fer u odnosima. Ako netko ima želju da radi stranku, ne stojim mu na putu. Međutim, analizirao sam situaciju i po mom mišljenju za sada nemamo šanse. Ne da ne bi imali šanse ući u Sabor, nego ne bi mogli postati utjecajni na promjenu zakona. Za to nam treba većina.JimProfit je napisao/la:
Mene zanima što je s Patriot pokretom? Ljudi se pozivaju da se učlane, a onda kada se učlane ne događa se ništa.Vjerovatno bi se još više ljudi učlanilo kada bi znali na koji način se planiraju ostvariti ciljevi, što se od njih očekuje i kako mogu doprinijeti u borbi za bolju i sigurniju budućnost sebe i svoje djece. Ne mirimo se svi sa sudbinom da budemo robovi.....
Stvar je u biračkom tijelu. U svakom slučaju treba dobiti njihovu naklonost. Dio treba oteti drugim strankama, a dio zadobiti od onih koji neodlučni i često biraju opciju na izborima. Za tu akciju nam treba jako puno love za propagandu. Primjeri: Pernar je bio često u medijima i uspjeh je 0.5% biračkog tijela. Primjer 2: Lesar je skupljao poene u Saboru i manipulirao članstvom (jer kako objasniti da netko uđe u njegovu stranku i odmah sjedne u Sabor) pa je osvojio nekoliko mandata. Pri tome je koristio volontere i jako štedljivo trošio novce.
Druga metoda je da pokret patriot djeluje kao krovna udruga koja povezuje više malih političkih stranaka. Jer priznajte da je puno jednostavnije porazgovarati sa vodstvima stranaka i dogovoriti suradnju, nego potrošiti silne novce na reklamu. Time bi se dobilo biračko tijelo tih stranaka. Ako ih skupimo dovoljno u jednu koaliciju, mogli bi lako osvojiti većinu.
Dakle, kada sam rekao da nam ne treba nova stranka, na to sam mislio. Treba djelovati na vodstvo manjih stranaka da se priklone našem okvirnom programu izlaza iz krize. To se čini kao realna mogućnost za preuzimanje sudbine u svoje ruke. Na tom putu nam stoje samo vodstva manjih stranaka. Naravno da tu sad nastaju problemi. Politika koja se sada najčešće vodila radi vlastitog probitka se mora promijeniti u politiku radi probitka većine.
Mišljenja sam da Pokret patriot treba ostati i dalje na misiji obrazovanja i razvijanja programa razvitka države. To će naravno raditi ekonomski stručnjaci. Situacija je takva da nitko od njih ne želi učiniti prvi korak i promovirati program izlaza iz krize baziran na odbacivanju kreditnog novca. Sa nekoliko ljudi smo u kontaktu, a neki od njih već imaju planove za razvoj.
Naravno da možda očekujete da se stvari razvijaju puno većom brzinom, ali to je još uvijek nemoguća misija. Treba razbiti svu ovu zatucanost dogmama iz kreditnog sustava i prihvatiti činjenice da nam je kompletan politički, zakonski, medijski, znanstveni i ostali sustavi korumpirani da bi pogodovao krupnom kapitalu. A to ne ide baš lako. U moru stranaka i strančica prosječan stanovnik se ne može otkriti koja od njih ima ostvariv program jer nema znanje da to procijeni. Zbog toga je najvažnija uloga da se svi obrazuju da bi mogli procijeniti te programe. U tom slučaju će stranke koje ne nude ostvarive programe jednostavno otići u prošlost.
Namjera nam je da napravimo male letke u pdf formatu koje bi svi zainteresrani mogli odštampati ili fotokopirati te ih dijeliti drugima sa pozivom na posjet web stranice. Neki od članova su saminicijativno napravili baš to. Također u pripremi je manifest tj. skraćena brošurica. Nešto kao što sam već napisao (sa puno činjenica) ili više humanistička verzija. To bi bilo za one koji nemaju internet. Vjerojatno će biti u pdf formatu tako da se može umnožiti kod kuće. A možda bi bilo dobro razmišljati i o audio ili video materijalu koji je zgodan za istovremeno prenošenje okupljenim ljudima.
Evo to su moja razmišljanja. Međutim, kao članovi patriot foruma vi možete zahtijevati da se pokret pretvori u ono što vi želite. Bit će kako vi želite. Sam ću ostati i dalje na obrazovnoj misiji jer mislim da je ona tu najvažnija. A to preporučuje i vama: obrazujte druge ljude. Ako netko ne može shvatiti vaše riječi, uputite ga na mene: forum reforma.forumhr.com i e-mail nostradurus@net.hr. Do sada se nije našao stručnjak koji je mogao pobiti moje argumente. A i sve što se događa sam objasnio i predvidio razvoj događaja upravo ovako kakav i je.
Podržavam način razmišljanja .Pa i Einstein je davno rekao " Za prevladavanje novonastalih problema potrebne su korijenite promjene "
A ovdije bih postavio pitanje što je to "obrazovanje ",ili ti "edukacija"?
Što ako i moj um rezonira trenutno stanje u društvu na isti način kao i gosp,Nostradurus ,a od obrazovanja imam samo sss .....
Što ako i moj um rezonira trenutno stanje u društvu na isti način kao i gosp,Nostradurus ,a od obrazovanja imam samo sss .....
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Podržavam način razmišljanja .Pa i Einstein je davno rekao " Za prevladavanje novonastalih problema potrebne su korijenite promjene "
Nije vam bitna formalna naobrazba. Ovdje pričamo o samobrazovanju. To je ono što sam sam napravio i sakupio sve fakte i činjenice na jednom mjestu. Na vama je da ih koristite u vašem obrazovanju. Sve je tu lako dokazivo i objašnjivo. Nema dogmi i pitanja o kojima se ne priča. Tu je samo potrebna volja i određeni intelektualni napor da se znanje usvoji i koristi za boljitak svih nas.
Naravno da tu sad nastaju problemi. Politika koja se sada najčešće vodila radi vlastitog probitka se mora promijeniti u politiku radi probitka većine.
g.Nostradurus, to su prave riječi, i u takvom načinu razmišljanja leži riješenje većine problema
g.Nostradurus, to su prave riječi, i u takvom načinu razmišljanja leži riješenje većine problema
goldcup- Broj postova : 47
Registriran : 17.01.2010
0
Hm ,promijena politike radi probitka većine .
Po mojoj procijeni u banani je manjina ,na izborima političku elitu bira većina kojoj je relativno dobro u društvu i tako je i konstruiran birački proces.
Ne znam dali postoji podatak ,koliko je brojčano zaposlenih u državnoj upravi (Općina ,županija ,policija, vojska ,i sve ostale državne institucije.
Takvi rotiraju postojeću političku elitu ,koja kad dođe na vlast kao manjina, vrši torturu nad općom biračkom većinom .
Mišljenja sam da treba djelovati na svijest građana ,da se preko noći ne može desiti boljitak i blagostanje .Idemo pokrenuti ekonomiju po principu da svi radimo za kinesku dnevnicu po načelu koje vi predlažete narednih 10 godina ,da bi tek moje dijete osjetilo nešto dobro od toga .
Treba biti oprezan ,jer ovdije nije samo financijska kriza problem ,ovdije se radi o krizi braka kapitalizma i demokracije ........
Po mojoj procijeni u banani je manjina ,na izborima političku elitu bira većina kojoj je relativno dobro u društvu i tako je i konstruiran birački proces.
Ne znam dali postoji podatak ,koliko je brojčano zaposlenih u državnoj upravi (Općina ,županija ,policija, vojska ,i sve ostale državne institucije.
Takvi rotiraju postojeću političku elitu ,koja kad dođe na vlast kao manjina, vrši torturu nad općom biračkom većinom .
Mišljenja sam da treba djelovati na svijest građana ,da se preko noći ne može desiti boljitak i blagostanje .Idemo pokrenuti ekonomiju po principu da svi radimo za kinesku dnevnicu po načelu koje vi predlažete narednih 10 godina ,da bi tek moje dijete osjetilo nešto dobro od toga .
Treba biti oprezan ,jer ovdije nije samo financijska kriza problem ,ovdije se radi o krizi braka kapitalizma i demokracije ........
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Došli smo do točke kad moramo pogledati istini u oči
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=176240&tx_ttnews[backPid]=38&no_cache=1]
Ne postoji čovjek koji sada može sve firme u RH učiniti profitabilnim, a državni proračun balansiranim. To je utopija i te floskule se više ne bi smjele govoriti. Čačič nastavlja sa glavinjanjem.
Ne postoji čovjek koji sada može sve firme u RH učiniti profitabilnim, a državni proračun balansiranim. To je utopija i te floskule se više ne bi smjele govoriti. Čačič nastavlja sa glavinjanjem.
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:.Idemo pokrenuti ekonomiju po principu da svi radimo za kinesku dnevnicu po načelu koje vi predlažete narednih 10 godina ,da bi tek moje dijete osjetilo nešto dobro od toga .
nemoj zaboravit da kina ima milion milionera!! za koje rade ovi ostali za "kinesku" nadnicu
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:
Gdje sam rekao da ćemo raditi za kinesku dnevnicu? Raditi ćemo za hrvatsku dnevnicu koja ima određenu kupovnu moć u Hrvatskoj koja ovisi o našoj produktivnosti. Radimo li malo, malo ćemo imati i za kupiti.
Zašto se prije u socijalizmu kralo i nije firma propala? Naši političari su mislili ukrasti sve od raje i da opet neće ništa propasti. Ali kako će ukrasti, ako zadržavamo socijalizam? Morala je biti kvaka. Prelazimo na kapitalizam. Kapitalizam vani dobro funkcionira pa će i kod nas. Za sada mi ide odlično, zar ne. Mi ćemo preuzeti tvornice, a radnici će raditi za nas. Zarada će se slijevati u džepove 200 familija. Još uvijek dobra zamisao. Trebamo stručnjaka koji će napisati zakon o pretvorbi. Još sam dobar, zar ne. I Tuđman ga je našao. On je ZDRAVKO MRŠIĆ. Čovjek u kojeg ste imali vjeru. Imao sam i ja, međutim odao se u jednoj TV emisiji. I Zdravko Mršić je napisao zakone kojima se naše društveno vlasništvo prodavalo nama. Odlična ideja. Prvo je država trebala društveno vlasništvo eksproprirati i onda ga prodati . Samo koji je zez bio? Banke su bile u vlasništvu tih istih firmi. Kako ćeš novcima tih istih firmi kupiti firme (afera Spice). Lako. Banke izdvojiš iz pretvorbe. Ma genijalno. I to je smislio Zdravko Mršić. I još se pojavljuje po TV-u i prča o rješenju krize. A onda je nastao problem sa inflacijom. Gomila menandžerskih kredita se trebala vraćati. Novi vlasnici su trebali otplaćivati svoje vlasništvo. Za to je trebala gomila novaca. Štamparija je radila sve u šesnest. Međutim, neki ljudi, školovani u inozemstvu su odlučili da primjene recepte iz inozemstva i uvedu stabilnu kunu. Štampanje novca bez duga se trebalo zaustaviti. I od tada (kraja 1993.) Guste Santini govori da je počela kriza. Priča još on štošta jer drži štangu ovim odlukama. Bitno je da je kapitalizam i profitiranje na račun radnika zapalo u krizu 1994. godine. Svjesno ili nesvjesno, domaći lopovi, koji su mislili obaviti prisvajanje našeg vlasništva i nastaviti dalje živjeti kao Rokefeleri su upali upravo u Rokefelerovu klopku za naivce. A ona se zove centralna banka i emisija novca na kredit.
Ovime je sva ona borba od 1990 do 1995. postala nevažna. Skoro sve što posjedujemo postati će prije ili kasnije vlasništvo stranih korporacija. Domaći lopovi su pokradeni od bjelosvjetskih. Genijalno. Da li je u pitanu neznanje? Što rade naši ekonomski stručnjaci (npr. Ekonomski institut)? Živimo u povijesnim vremenima kada je izvedena najveća izdaja u povijesti Hrvatske. I za sada nitko nije odgovoran.
-----------------
Kapitalizam i demokracija ne idu bez korupcije. Kriza je oduvijek. Što mislite zašto imamo toliko ratova? Da se ne bi ljudi koncentrirali na stvarne probleme. Kapitalizam u kojem se bogati 1% stanovništva, a navodno imamo demokraciju to može ostvariti jedino preko korupcije u zakonima. Tko bi od nas glasao za zakone koji će pogodovati samo bogatoj manjini? Samo ti bogati. Zbog toga oni moraju preuzeti medije i škole. Znanje treba biti privatizirano. Korporacije su pak put prema privatizaciji patenata. Pogotovo patenata koji ih lišavaju monopola na nekom tržištu (lijekova, energije, hrane, vozila, letjelica, itd.). Kapitalizam koji sada imamo nas drži u nižem stupnju razvoja. Tehnološki proboj se dozira tako da naprave zastarijevaju i moraju se nabavljati nove. Pa čak i industrija žarulja radi žarulje koje imaju ograničeni vijek. Oni namjerno rade protiv boljitka, a u svrhu stvaranja što više profita u to ime. Eto zašto imamo toliko ratova. Svaki rat je odlična prilika za profit.
A sve bi to postalo upitno kada bi vlast nad novcem dala demokratskoj većini, zar ne? Zbog toga se o toj teoriji ne smije pričati. Ekonomisti glume ribe. Političari štite svoju pljački. Jer u sustavu sa nekreditnim novcem ne trebamo velike privatne firme. Sve firme mogu biti naše. Razvoj znanosti može biti u korist svih nas. Samo što bi od toga imali političari? Baš ništa. Više ne bi imali mogućnosti da pretvaraju naše vlasništvo u nečije privatno. Ne bi mogli krasti na veliko. Ne bi mogli mnogo toga. Ne bi bilo bogatih korporacija koje bi ih financirale u njihovim kampanjama. A politika ne bi imala baš puno moguće raznolikosti. Ne bi postojale lijeve i desne stranke, ovi i oni. Mogao bi biti ili uz narod ili protiv njega. U tim uslovima politika se opće ne bi trebala baviti privredom. To bi radili profesionalci i stručnjaci sa fakulteta.
To je evolucija koje se boje bogataši. I pokušavati će je spriječiti svim sredstvima. Oni žele i dalje imati upregnuti 99% ljudi u svoja kola i za svoj račun. A to im omogućavamo MI. Mnogi ne žele razmišljati o tome. Svi su još u transu da će se pretvoriti u velike gazde i imati stotine radnika i uživati. Ne ide to. Bjelosvjetski financijski lopovi imaju svoju klopku i pelješe nas sve. I bogate gazde i siromašne. Tko to ne vidi, progledati će uskoro. Jer ovo stanje ne može potrajati dugo. Pad standarda ne može ići u nedogled. Masa će podivljati i giljotine će odraditi. Samo to ne znači da će rješenja biti. Ljudska pohlepa će i dalje htjeti upregnuti druge u svoj profit. Zato vam kažem, mira neće biti dok se ne uvede novac bez duga i sve velike korporacije ne pretvore u društvene. Prvi korak ka tome je naš novac bez duga u našim džepovima.
goldcup je napisao/la:Naravno da tu sad nastaju problemi. Politika koja se sada najčešće vodila radi vlastitog probitka se mora promijeniti u politiku radi probitka većine.
Politika 1990 - 2012 je unosan posao manje skupine ljudi ! Politika bi trebala biti rad za opće dobro većine državljana Hrvatske ! Politika sada iscrpljuje oko 700 000 zaposlenih koji stvaraju novu vrijednost i koji financiraju sve ovo što imamo u Hrvatskoj plus Hrvate u Bosni !
Za razliku od Titanica , Hrvatska sporije tone ! Svi mi koji radimo uzimaju nam 20 % za redovni mirovinski fond ! Na osnovicu 3000 to je 600 kn - za Mesićevu političku mirovinu 22 000 , izračunajte koliko zaposlenih to mora dati ! Budući da zaposleni ne mogu uplatiti u mirovinski fond za potrebe umirovljenika , onda od 3000 Vlada uzima PDV 25 % !
Od Mesićevih 22 ooo mogu uzeti PDV 6 ooo - ali Mesić nije u tom mjesecu a i u životu zaradio ni 1 kunu !
Sada izračunajte Tuđmanove mlade umirovljenike ! Izračunajte model zdravstvenog itd ! Nastavak tonjenja slijedi !
55
Đuro Japarić je napisao/la:Politika 1990 - 2012 je unosan posao manje skupine ljudi ! Politika bi trebala biti rad za opće dobro većine državljana Hrvatske ! Politika sada iscrpljuje oko 700 000 zaposlenih koji stvaraju novu vrijednost i koji financiraju sve ovo što imamo u Hrvatskoj plus Hrvate u Bosni !
Za razliku od Titanica , Hrvatska sporije tone ! Svi mi koji radimo uzimaju nam 20 % za redovni mirovinski fond ! Na osnovicu 3000 to je 600 kn - za Mesićevu političku mirovinu 22 000 , izračunajte koliko zaposlenih to mora dati ! Budući da zaposleni ne mogu uplatiti u mirovinski fond za potrebe umirovljenika , onda od 3000 Vlada uzima PDV 25 % !
Od Mesićevih 22 ooo mogu uzeti PDV 6 ooo - ali Mesić nije u tom mjesecu a i u životu zaradio ni 1 kunu !
Sada izračunajte Tuđmanove mlade umirovljenike ! Izračunajte model zdravstvenog itd ! Nastavak tonjenja slijedi !
Vi se onda sigurno sjećate da je MIO fond imao višak sredstava do 1990. godine. Objašnjenje je vrlo jednostavno. MIO fond se mogao puniti jer se novac emitirao od strane države i pokretao zaposlenost, a iz dijela plaća ulazio u MIO fond. To znači da bi pokretanjem ekspanzije novca bez duga pokrenuli zaposlenost i povećali uplate u mio fondove. Mio fondovi 2. stupa se trebaju ukinuti. To je ionako samo mehanizam za zaradu upravljača fondova i njihovo špekuliranje na tržištu dionica. Naime, 2. stup bi trebalo biti ulaganje u gospodarstvo i stvarati povrat. Međutim, novčani profit u državi koja ima balansiranu vanjskotrgovinsku bilancu faktički dolazi od ekspanzije novčane. A ona se sada radi na kreditan način. Time je dobit od dionica posljedica još većeg zaduženja države i subjekata. A u sumi je to gubitak tj. ekstra trošak prema gospodarima novca. Taj trošak guši gospodarstvo i ne smanjuje bdp. A to je razlog što je globalno dioničarsto u takvom financijskom modelu neefikasno i ne donosi očekivani prinos.
Čeka nas užas
Dva poznata ekonomista predviđaju isto Hrvatskoj
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska_ce_za_deset_godina_biti_siromasna_zemlja_cetvrtog_svijeta/957969.html
http://www.poslovni.hr/vijesti/santini-ceka-nas-uzas-212860.aspx
Dakle, nisam usamljen u tmurnim prognozama. Jedina razlika je što nudim izlaz iz toga.
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska_ce_za_deset_godina_biti_siromasna_zemlja_cetvrtog_svijeta/957969.html
Dakle, nisam usamljen u tmurnim prognozama. Jedina razlika je što nudim izlaz iz toga.
Nostradurus je napisao/la:Dva poznata ekonomista predviđaju isto Hrvatskoj
Pitanje za Vas ; zašto ne izađete u javnost sa imenom i prezimenom ?
Ja pišem sa imenom i prezimenom ! 1995 sam napisao predsjedniku RH i HDZ drugačiji model poljoprivredne proizvodnje i zakonodavstvo ! Sada to na Forumima objašnjavam ! Dio predstavnika seljačkih udruga i Poljoprivredne komore dobili su kopije Službenog lista SFRJ da vide odluke u Beogradu , Narodnih novina SRH da vide > pamet > Sabora SRH , NN R . Hrvatske da vide > pamet > Ingrid Antičević u Račanovoj Vladi ! Kao predstavnik udruge građana imao sam priliku razgovarati sa više desetaka zastupnika , komunicirati pismenim putem u smislu dobivanja odluka 3 ministarstva , razgovarati sa više ministara , pomoćnika ministara , biti kod predsjednika RH , biti organizator prosvjeda , biti osuđivan kao organizator sa novčanom kaznom i zaštitnom mjerom ; oduzimanja predmeta 1 crvena zastava sa srpom i čekićem i zvijezdom sa natpisom Proleteri svijeta ujedinite se -sa dodatnim natpisom za udrugu i Lasla - koja se po pravomoćnosti presude ima uništiti !
Na sudu sam rekao da se proleteri svijeta ujedinite se čita ; seljaci i radnici Hrvatske ujedinite se ! Na sudu su pitali otkuda mi zastava , a kada sam im rekao smijali su se !
Bit priče moje i Vaše ; političari neće reagirati na manje skupine građana ! Neki ljudi moraju biti inicijatori drugačijih rješenja ! Da li će dio ovoga što predlažem biti prihvaćeno ? Koju alternativu ja predlažem ,a što predlaže lakrdijaško Ministarstvo poljoprivrede ? Sada imamo mogućnost da nađemo drugog predlagatelja zakona iz opozicije ! Opoziciju imamo po modelu odlučivanja ! Da li ju imamo po pameti ? Što Vi mislite ?
55
Sve što sam pisao državnim službama sam potpisao svojim imenom. I ništa. Psi laju, a karavane prolaze. Ne vjerujem više u rješenje koje bi došlo odozgo prema dolje. Dakle, ostaje mi samo zabavljati široku publiku. A tu je svejedno kako se zovem.Đuro Japarić je napisao/la:
Primjer što znači kada se piše punim imenom i prezimenom: http://blog.vecernji.hr/roko-sikic/2012/08/14/alternativa-putu-samounistenja-nacije-postoji/#comments . Pročitajte komentare. Dobar dio se bavi samo vašim likom i djelom u prošlosti.
A kako nemam sklonosti da se bavim politikom, tako je bez veze da se potpisujem punim imenom i prezimenom. Ne želim biti javna ličnost. Ne treba mi slava i veličanje. Npr. pokojni Stojan Nenadović iz Srbije, koji je pokretač ideje o emisiji nekreditnog novca (a za kojeg sam saznao tek kada sam i sam zaključio da nam fali emisija novca bez duga) je preko 20 godina djelovao pod svojim pravim imenom i prezimenom bez konkretnog rezultata.
Tko ima volje, može podijeliti friški promotivni tekst za Patriot pokret: https://sites.google.com/site/financijskisustav/Manifest_Pokreta_Patriot_001.pdf . To je samo jedna A4 stranica kojom promoviramo potrebu monetarne reforme u državi. Napisan je tako da je i priprostiji puk može razumjeti.
Nostradurus je napisao/la:Sve što sam pisao državnim službama sam potpisao svojim imenom. I ništa. Psi laju, a karavane prolaze. Ne vjerujem više u rješenje koje bi došlo odozgo prema dolje. Dakle, ostaje mi samo zabavljati široku publiku. A tu je svejedno kako se zovem.Đuro Japarić je napisao/la:
Primjer što znači kada se piše punim imenom i prezimenom: http://blog.vecernji.hr/roko-sikic/2012/08/14/alternativa-putu-samounistenja-nacije-postoji/#comments . Pročitajte komentare. Dobar dio se bavi samo vašim likom i djelom u prošlosti.
A kako nemam sklonosti da se bavim politikom, tako je bez veze da se potpisujem punim imenom i prezimenom. Ne želim biti javna ličnost. Ne treba mi slava i veličanje. Npr. pokojni Stojan Nenadović iz Srbije, koji je pokretač ideje o emisiji nekreditnog novca (a za kojeg sam saznao tek kada sam i sam zaključio da nam fali emisija novca bez duga) je preko 20 godina djelovao pod svojim pravim imenom i prezimenom bez konkretnog rezultata.
Tko ima volje, može podijeliti friški promotivni tekst za Patriot pokret: https://sites.google.com/site/financijskisustav/Manifest_Pokreta_Patriot_001.pdf . To je samo jedna A4 stranica kojom promoviramo potrebu monetarne reforme u državi. Napisan je tako da je i priprostiji puk može razumjeti.
Ja se pozovem na Ustav; Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe , davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor !
Što sada -danas i ovih dana radim ? Ustav ; pravo predlagati zakone ima svaki zastupnik , klubovi zastupnika i radna tijela Hrvatskog sabora , te Vlada Republike Hrvatske !
Sada Ministarstvo poljoprivrede piše zakon o poljoprivrednom zemljištu u ime Vlade RH , a to znači i u ime Kukuriku koalicije ! Napisani Prijedlog nije u interesu Hrvatske a ni vlasnicima privatnog poljoprivrednog zemljišta !
Nasuprot Vlade netko drugi iz opozicije može biti predlagatelj ! Tada moramo osnovati Odbor za sakupljanje 10 % potpisa birača i Sabor natjerati da raspiše referendum o prijedlogu zakona i građanima dati prvi puta u povijesti da presude ZA ili PROTIV
O ovome razgovaram sa nekim iz politike i predstavnicima seljačkih udruga i Poljoprivredne komore !
Sutra pisma sa više priloga idu na 20 adresa ! Ako završe u košu za smeće , onda su ljudi za postojeće stanje ! Ako su za postojeće onda je bespredmetno više pisati na forumu , govoriti putem medija !
55
G. Japarić, mislim da bi prvo trebali skupiti potpise za smanjenje referendumskog praga i roka te na tome animirati ljude. Jer ovako je vlast nedodirljiva i radi što god poželi. Teško je skupiti u kratkom vremenu 400000 potpisa.
Nostradurus je napisao/la:G. Japarić, mislim da bi prvo trebali skupiti potpise za smanjenje referendumskog praga i roka te na tome animirati ljude. Jer ovako je vlast nedodirljiva i radi što god poželi. Teško je skupiti u kratkom vremenu 400000 potpisa.
Da bi obvezujući referendum za eu mogao Ustavno proći u smislu izlaska i odlučivanja birača , zastupnici zadnjeg saziva Sabora morali su izmijeniti Ustav !
Prilikom izmjena HDZ i SDP namjerno su ostavili visokih 10 % potpisa birača ! Radi se o tom da te 2 partije neće napraviti veliku koaliciju izuzev ako se ne pojavi treća opcija koja bi ih ugrozila ! Dragovan i Jakovina su mi rekli da HDZ ima 220 000 članova i da su spustili uvjet na 200 000 potpisa , da bi ih HDZ mogao ometati u vladanju sa potpisima ! Ako u narednom mandatu HDZ bude na vlasti neće ig putem potpisa ometati SDP !
Pravo da predloži izmjene Ustava , a to znači i tih visokih 10 % potpisa ima ; 1 / 5 zastupnika ( sada imaju 151 to znači 31 zastupnik može predložiti izmjenu Ustava - Lesar 6 - manjine 8 HDSSB 6 - Grubišić 3 - HSS - HSP DR. A.S . po 1 - vjerujem da razumijete da tražim 1 / 5 ) , Predsjednik RH - on je kandidat crvenih i računa na još 1 mandat , te Vlada !
OPASNOST ; da SDP i HDZ izmjene Ustav vraćanjem na stanje prije referenduma za EU i onemoguće odlučivanje referendumom !
Seljačkim vođama objasnito je sa moje strane da imamo povjesnu mogućnost pokušati naći predlagatelja i ići na sakupljanje 10 % potpisa ! Treba ih više od 400 000 jer pod biračima računaju i birače u inozemstvu ,a koji nemaju nikakve financijske obveze prema Hrvatskoj !
Da ovo što pišem mogu i hoće pročitati mnogi , onda bi im bila jasna hrvatska > demokracija > ?!
55
Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujemo
Očigledno je da se zbog brige za vlastite stolice ne želi spustiti prag za referendum. I treba reći "Koga se vi bojite tim visokim pragom"? Ovo je još jedan razlog da se prestane glasati za stranke koje imaju nepoštene namjere jednom za svagda.
http://www.business.hr/dogadjaji/milanovic-situacija-u-hrvatskoj-je-teska-ali-nije-dramaticna
Čini se da nam preostaje samo mantranje. Ne znam koji to pokazatelji govore da će nam biti bolje. Slovenija ima bolju situaciju, ali i dalje stalno tonu.
http://www.business.hr/dogadjaji/milanovic-situacija-u-hrvatskoj-je-teska-ali-nije-dramaticna
Čini se da nam preostaje samo mantranje. Ne znam koji to pokazatelji govore da će nam biti bolje. Slovenija ima bolju situaciju, ali i dalje stalno tonu.
Nostradurus je napisao/la:Očigledno je da se zbog brige za vlastite stolice ne želi spustiti prag za referendum. I treba reći "Koga se vi bojite tim visokim pragom"? Ovo je još jedan razlog da se prestane glasati za stranke koje imaju nepoštene namjere jednom za svagda.
O promjeni Ustava odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom glasova svih zastupnika ! Sada imaju 151 , 2/ 3 = 101
To imaju SDP i HDZ i mogu opet vratiti Ustav o odlučivanju putem referenduma kao prije referenduma za EU ! Tada se mora reagirati i potpisima birača tražiti referendum za EU !
Tu treba dodati izborni Zakon koji odgovara HDZ putem lista sa dirigiranim imenima i izbornim pragom 5 % !
10 izbornih jedinica X 14 na listi - na prva mjesta stave svoje vodstvo - elitu i ne možemo ih maknuti dok ne umru ili se ne zavade pa neki idu osnivati nove stranke !
Pokazatelja za bolje sa sadašnjim > mozgovima > nema ! Meni je žao naše djece ! Ako čitaju neka planiraju ; Australija , Kanada ili SAD !
55
Tada moramo tražiti potpisima referendum za Ustav ! Krivo sam napisao EU !
55
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Stranica 34 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.