AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?
Stranica 18 / 40. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: Što se iza brda valja?
A jeb...ga nostradurus i ti ga sad prećera .
Da, mislim ako sam ja mogao ući u rizik i uložiti komercijalne kredite u proizvodnju i za pet godina otplatiti kredite, onda to može svaki pojedinac u mojoj sredini koji sada kuka kako nema od čega živjeti .
A dok sam ja kao rakun crn oko očiju od prašine na traktoru, prolazio pored tih isti koji su svoje vrijeme kratili igrajući balotu u polju i ismijavali i mene i priču o financijskoj krizi ,danas kod tih istih panika ,danas ih nema u polju i ne igraju balote ,sad bi svi u pojloprivredu jer kod većine u garaži leži konzervirani traktor (istina stari i mali ali za početak dovoljan ) ali nema "genga"kako nasuti naftu u taj taj traktor i nešto uzorati ,kako kupiti sjeme ,gnojivo ,kredit brate i investiraj .Mljekara otkupljuje redovno mljekeo i redovno plaća .
A kako kredit kad je većina već uzela kredit za auto ,za uređenje kuće i okućnice itd.
Proizvodnja hrane nije isplativa u odnosu na neka druga vremena ali je zato jedna vrsta sigurnosti u odnosu na likove koje sam na početku spomenuo .
Želio bih napraviti još jednu usporedbu u odnosu na mene ,
Poljoprivrednici koji se bave proizvodnjom mljeka već nekih 20 godina i nisu u krediti a imaju negdje u čarapi vrijednost moga gospodrastav ,jer nisu ulagali u tehnologiju i modernizaciju sad polako dolaze kod mene da vide puno stvari i polako vade iz čarape novac i ulažu ,ali je taj novac nedostatan jer će opet morati u kredit da podignu proizvodnju na neki veći nivo ili će čekati kraj kao i svi koji ne žele ulagati bilo kreditna sredstva bilo vlastita .
Da, mislim ako sam ja mogao ući u rizik i uložiti komercijalne kredite u proizvodnju i za pet godina otplatiti kredite, onda to može svaki pojedinac u mojoj sredini koji sada kuka kako nema od čega živjeti .
A dok sam ja kao rakun crn oko očiju od prašine na traktoru, prolazio pored tih isti koji su svoje vrijeme kratili igrajući balotu u polju i ismijavali i mene i priču o financijskoj krizi ,danas kod tih istih panika ,danas ih nema u polju i ne igraju balote ,sad bi svi u pojloprivredu jer kod većine u garaži leži konzervirani traktor (istina stari i mali ali za početak dovoljan ) ali nema "genga"kako nasuti naftu u taj taj traktor i nešto uzorati ,kako kupiti sjeme ,gnojivo ,kredit brate i investiraj .Mljekara otkupljuje redovno mljekeo i redovno plaća .
A kako kredit kad je većina već uzela kredit za auto ,za uređenje kuće i okućnice itd.
Proizvodnja hrane nije isplativa u odnosu na neka druga vremena ali je zato jedna vrsta sigurnosti u odnosu na likove koje sam na početku spomenuo .
Želio bih napraviti još jednu usporedbu u odnosu na mene ,
Poljoprivrednici koji se bave proizvodnjom mljeka već nekih 20 godina i nisu u krediti a imaju negdje u čarapi vrijednost moga gospodrastav ,jer nisu ulagali u tehnologiju i modernizaciju sad polako dolaze kod mene da vide puno stvari i polako vade iz čarape novac i ulažu ,ali je taj novac nedostatan jer će opet morati u kredit da podignu proizvodnju na neki veći nivo ili će čekati kraj kao i svi koji ne žele ulagati bilo kreditna sredstva bilo vlastita .
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
ovo sa fasadama; sve je to Ok, ali mi opet potičemo stranu proizvodnju jer naši su jedino majstori (ili fušeri) koji će ugraditi strane materijale na našu kuću!! Mi nemamo vlastite proizvodnje fasadnih elemenata, stiropora,boja,mreže... ničeg! Solarne čelije isto ne proizvodimo, mi ne proizvodimo ništa!! to je naš problem! To je lijeponapisano u tom nacionalu u dvije rečenice:
http://www.nacional.hr/clanak/128026/vlada-nema-rjesenje-za-nezaposlenost
Već sad u mirovinskom sustavu svake godine nedostaje oko 16 milijardi kuna za mirovine, a imamo iznimno nepovoljan omjer zaposlenih i onih koji iz njihovih doprinosa primaju mirovinu - na 1,19 uplatitelja doprinosa dolazi jedan umirovljenik. I struktura onih 1,129 milijuna sretnika koji rade izrazito je nepovoljna. Samo 313.000 radi u proizvodnji, građevinarstvu i poljoprivredi - onome što stvara novu vrijednost samostalnim djelatnostima. Grubo rečeno, ostalih 800 tisuća daje neku vrstu usluga. A i dalje obrazujemo najviše ekonomista, pravnika, politologa i ostalih društvenih djelatnosti. [u]
http://www.nacional.hr/clanak/128026/vlada-nema-rjesenje-za-nezaposlenost
Već sad u mirovinskom sustavu svake godine nedostaje oko 16 milijardi kuna za mirovine, a imamo iznimno nepovoljan omjer zaposlenih i onih koji iz njihovih doprinosa primaju mirovinu - na 1,19 uplatitelja doprinosa dolazi jedan umirovljenik. I struktura onih 1,129 milijuna sretnika koji rade izrazito je nepovoljna. Samo 313.000 radi u proizvodnji, građevinarstvu i poljoprivredi - onome što stvara novu vrijednost samostalnim djelatnostima. Grubo rečeno, ostalih 800 tisuća daje neku vrstu usluga. A i dalje obrazujemo najviše ekonomista, pravnika, politologa i ostalih društvenih djelatnosti. [u]
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
@O.P.G.KOVAČ, vi o mikroekonomijia, ja o makroekonomiji. Razlika je velika. Uspjeh u mikroekonomiji ne može biti generaliziran na makroekonomiju, ako nema uslova. Valjda se tu slažemo? Ili vi ostajete na konstataciji da svi možemo uspjeti, bez obzira na makroekonomske uslove?
--------
@mačor, uopće nisam spominjao da se materijal za fasade uvozi. To je ekstra minus. Vlada zna da se BDP uveća za otprilike 3 u odnosu na iznos početnog ulaganja. A iz BDP-a oni love prihod. Njih ne zanimaju posljedice. A svatko zna da ako u vreću ubaci 100 kuna, da se ne može izvući više kuna ni u ludilu. Netko drugi ih mora paralelno ubacivati. Pitanje je tko je taj drugi? Ne vidim ga jer je vanjskotrgovinski balans negativan. Znači, samo mi, budale, možemo dizati kredite i stvarati kreditni novac uz posljedicu bankrota i tjeranja na ulicu bez ičega (ne za sve odmah, ali svi će malo po malo doći na red).
Ostaje još mogućnost da se pojave strane investicije od nekih naivaca. Ali i oni znaju da se lova može pobrati jedino ako je unutra ima. A vidimo da je u rukama potrošača nema.
--------
@mačor, uopće nisam spominjao da se materijal za fasade uvozi. To je ekstra minus. Vlada zna da se BDP uveća za otprilike 3 u odnosu na iznos početnog ulaganja. A iz BDP-a oni love prihod. Njih ne zanimaju posljedice. A svatko zna da ako u vreću ubaci 100 kuna, da se ne može izvući više kuna ni u ludilu. Netko drugi ih mora paralelno ubacivati. Pitanje je tko je taj drugi? Ne vidim ga jer je vanjskotrgovinski balans negativan. Znači, samo mi, budale, možemo dizati kredite i stvarati kreditni novac uz posljedicu bankrota i tjeranja na ulicu bez ičega (ne za sve odmah, ali svi će malo po malo doći na red).
Ostaje još mogućnost da se pojave strane investicije od nekih naivaca. Ali i oni znaju da se lova može pobrati jedino ako je unutra ima. A vidimo da je u rukama potrošača nema.
Nostradurus je napisao/la:@O.P.G.KOVAČ, vi o mikroekonomijia, ja o makroekonomiji. Razlika je velika. Uspjeh u mikroekonomiji ne može biti generaliziran na makroekonomiju, ako nema uslova. Valjda se tu slažemo? Ili vi ostajete na konstataciji da svi možemo uspjeti, bez obzira na makroekonomske uslove?
--------
Hm uspjeh pitam se što je to danas u ovakvom društvu sa iskrivljenim vrjednostima uspjeh ?
Za mene je uspjeh što sam se našao u tome da budem jedan obični čoban koji je zamjenio beton velegrada sa čobanlukom .
Mislim da pojam uspjeh spada u neku sferu filozofske rasprave ,jer ono što je za mene uspjeh za nekog drugoga je neuspjeh ,jer sam u biti nazadovao ,imao sam priliku biti "gospodin ćovik" sa pederušom oko pasa i sunčanim naočalima ,samo sam trebao iskorištavati sirotinju i tjerati ih gore nego egipćani robove dok su gradili piramide .
Iskreno! u većini stvari se slažem sa vašim viđenjem Makroekonomije i stanja u društvu , upozoravate na jako bitne stvari .
Ali makro i mikro su povezani , jedno bez drugog ne funkcionira .Kao i u prirodi, neko tjelo nije samo po sebi ništa drugo nego nakupina sitnih organskih elemenata ,atoma bla,bla ..ovo što sad govorim ide u kontekst one vaše usporedbe što da smo svi Ivica Todorić.
Zadnja promjena: O.P.G.KOVAČ; 11/4/2012, 14:29; ukupno mijenjano 2 put/a.
54
Uspjeh je kada pokriješ troškove, a još veći kada možeš uštedjeti. To je početna teza u mojoj knjizi. Iz postavke da svako vrijedan i radišan treba uspjeti (da smo svi klonovi todorića na raznim poslovima) sam došao do poznatih makorekonomskih zakonitosti.
Ali i veze da svaka štednja, ako posljedica uspjeha traži kompenzaciju u dodavanju novca. I naravno, svima je jasno da sav novac dodan kao kredit automatski nije otplativ i da smo makroekonomski gledano legalno kamatareni po zakonima koje je donio narodni Sabor u ime naroda.
Ali i veze da svaka štednja, ako posljedica uspjeha traži kompenzaciju u dodavanju novca. I naravno, svima je jasno da sav novac dodan kao kredit automatski nije otplativ i da smo makroekonomski gledano legalno kamatareni po zakonima koje je donio narodni Sabor u ime naroda.
Mađari za ušteđevinu kupuju državne obveznice
http://liderpress.hr/biznis_i_politika/svijet/-madari-za-ustedevinu-kupuju-drzavne-obveznice/
Počelo je kolo sreće u Mađarskoj. Vjerujte mi završiti će sa katastrofom. Barem neko vrijeme neće trebati toaletni papir.
Počelo je kolo sreće u Mađarskoj. Vjerujte mi završiti će sa katastrofom. Barem neko vrijeme neće trebati toaletni papir.
Državna reklamna kampanja zasigurno je urodila plodom, no pravi su razlog visoki prinosi, koji u nekim slučajevima premašuju stopu inflacije za čak pet postotnih bodova, prenosi nadalje mađarski dnevnik.
Revolucionarne promjene na burzu rada?
http://liderpress.hr/biznis_i_politika/hrvatska/mrsic-uvodi-revolucionarne-promjene-na-burzu-rada/
Ne bi bilo loše da Sabornici i Vlada također ne primaju plaću barem 4 godine dok se ne steknu iskustvo. S time da svaki novi saziv Sabora i Vlade znači da se kreće iz početka sa ushodavanjem.
Ne bi bilo loše da Sabornici i Vlada također ne primaju plaću barem 4 godine dok se ne steknu iskustvo. S time da svaki novi saziv Sabora i Vlade znači da se kreće iz početka sa ushodavanjem.
Idemo ovako .Nostradurus je napisao/la:Uspjeh je kada pokriješ troškove, a još veći kada možeš uštedjeti. To je početna teza u mojoj knjizi. Iz postavke da svako vrijedan i radišan treba uspjeti (da smo svi klonovi todorića na raznim poslovima) sam došao do poznatih makorekonomskih zakonitosti.
Proizvodimo ,stvaramo vrijednost koju mjenjamo za novac ,uspjevamo prizvesti takav proizvod da kad ga zamjenimo za novac.Tim novcem pokrijemo ulazne troškove,pokrijemo osnovne troškove za život ,i ostane nam još da možemo štedjeti
Čemu štednja ?ako se na osnovu trenutne situacije mogu razvijati i to što u jednoj poslovnoj godini uštedim to i uložim
ne vidim svrhu štednje .Mada i sam nekad dođem u situaciju da mi je pun kufer djeljenja novca drugima ,ali ja djelim zdravi novac nastao od proizvodnje,
jer da ga ne djelim kako bi netko prodao stroj ,kravu ,itd
Ja se ponekad pitam gdje je nestao novac ?,zašto ga je nestašica ?a do juče ga je bilo .
Vrati koke što si pozobala .stare narodne mudrosti će vječno biti aktualne
54
@O.P.G.KOVAČ, Objasniti ću vam potrebu štednje. Vi proizvodite recimo trajne proizvode i sa vremenom ih je sve više na tržištu. Ako se negdje ne pojavi novac, oni se ne mogu kupiti. Izlaz je u jačanju kupovne moći novca. Tj. cijene bi morale padati. A priznajte da je glupo uložiti 100 da bi sutra dobio 90. Tada je bolje čuvati tih 100 pa da drugi rade i pojačaju vrijednost vašeg novca.
Druga stvar, kako ćete imati mirovinu, ako ne štedite za nju? Treća stvar je obnova proizvodnih sredstava. Morate štedjeti da bi skupili za novi stroj. Znači da bez štednje nema kapitalnih ulaganja.
Ako niste mogli štediti, ne možete ni vratiti kredit. Da ne bi rekli da ćete sve kupiti na kredit.
Druga stvar, kako ćete imati mirovinu, ako ne štedite za nju? Treća stvar je obnova proizvodnih sredstava. Morate štedjeti da bi skupili za novi stroj. Znači da bez štednje nema kapitalnih ulaganja.
Ako niste mogli štediti, ne možete ni vratiti kredit. Da ne bi rekli da ćete sve kupiti na kredit.
U sljedećih godinu dana 10.000 državnih službenika ostaje bez posla!
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/187331/U-godinu-dana-10-000-drzavnih-sluzbenika-ostaje-bez-posla.html
Evo opet rješenja koje to nije. Da otpustimo sve iz državne službe, ne bi se ništa promijenilo na bolje.
Evo opet rješenja koje to nije. Da otpustimo sve iz državne službe, ne bi se ništa promijenilo na bolje.
Linić na turneji traži 1,5 milijardi dolara
http://www.nacional.hr/clanak/128129/linic-na-turneji-trazi-15-milijardi-dolara
Ima jedna poslovica "Tko nema u glavi ima u nogama".
Linić planira izdati obveznice u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, a zahvaljujući zadržavanju kreditnog rejtinga mogao bi ih prodati po povoljnijim uvjetima od onih posljednjih. Naime, očekuje se da će kamata na 'linićeve' obveznice biti između 6 i 6,5 posto, dok je ona na 'dalićkine' bila 6,88 posto.
Ima jedna poslovica "Tko nema u glavi ima u nogama".
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=161032&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=8e9eeacaf6
gospodine Nostradurus šta mislite dali ovaj gospodin nudi dobro riješenje, to je nešto na tragu onoga što vi govorite, a po odazivu na skup vidi se koliko to naše političare zanima
gospodine Nostradurus šta mislite dali ovaj gospodin nudi dobro riješenje, to je nešto na tragu onoga što vi govorite, a po odazivu na skup vidi se koliko to naše političare zanima
goldcup- Broj postova : 47
Registriran : 17.01.2010
0
goldcup je napisao/la:http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=161032&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=8e9eeacaf6
Bilo kakva zaposlenost mora imati svoj smisao u produktivnosti ili proizvodnji. Pa bila ta zaposlenost i u državnoj upravi, administraciji ili državnim firmama. U suprotnom bi imali sistem u kojem bi se lijepo išlo na posao, 8 sati sjediš u stolici, dobiješ plaćicu svaki mjesec i doma. Ili varijanta sa zapošljavanjem 5 ljudi na radno mjesto gdje taj posao može obaviti jedan (u tom slučaju obično se posao uopće ne obavi). Moguća je i varijanta s 'formalnim zaposlenjem u HEP-u, dok se 'za istač' radi u središnjici HDZ-a. Ali plaćica i stančić stiže iz HEP-a.
To nema smisla ako taj zaposlenik ne radi svoj posao (ma što god vam ekonomisti pričali o tome). Netko mora tom zaposlenom zaraditi za plaću, ali netko iz realnog sektora. Zapošljavanje radi dobrih ekonomskih pokazatelja, radi stvaranja potrošača ili radi riješavanja nečijih egzistencijalnih problema je glupost. Na stranu sada činjenica da mnogi ne žele ili ne znaju raditi poslove koji su povezani sa bilo kakvim produktivnim radom. Zapošljava se kada se otvori potreba za radnim mjestom, kada netko stvori radno mjesto i kada zaposlenik na tom radnom mjestu sebi zaradi za plaću i doprinose (barem toliko).
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
to je jasno što govorite g. Fidelito i sa tim se u potpunosti slažem, u onom sam članku prvenstveno mislio na riječi navedenog gospodina o kontroli tečaja i tiskanja novca, i riječi da ako ulazimo u EU neznači da je u svemu moramo slijediti
goldcup- Broj postova : 47
Registriran : 17.01.2010
0
Mislim da je lord Robert Skidelski tu mislio na model koji provodi Srbija. Naime, sada moguće tiskanje novca spuštanjem kamate (eskontne stope HNB-a) se svodi na to da stvara namjerna inflacija kreditnom ekspanzijom.goldcup je napisao/la:http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=161032&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=8e9eeacaf6
Nisam pobornik te metode. A iz tog i još jednog članka ( http://www.nacional.hr/clanak/128121/hrvatska-mora-pronaci-izlaz-iz-zamke-niske-zaposlenosti ) koji je opisao njegov govor nisam stekao dojam da je mislio na nekreditnu emisiju. Da bi emitirali nekreditno, morali bi odustati od EU odmah sad. Kako to nije nigdje rečeno, siguran sam da se mislilo na klasično rušenje tečaja bumom kredita po niskoj kamati.
Posljedice bi u prvi tren bile odlične, ali bi se uskoro sve počelo rušiti zbog padajućeg tečaja i dalje neotplativih dugova (unutrašnjih i vanjskih).
Stručni tekst i analiza koji to potvrđuju: http://www.efst.hr/nastava/materijali/8986_11.01_Monetarna_politika_u_RH.pdf
Država će plaćati - unaprijed
http://www.business.hr/ekonomija/drzava-ce-placati-unaprijed
Sjetim se odmah seljaka i poticaja koji kasne. Imamo li mi to dva kriterija? Kako nekom paše. Sve mi to liči na namještaljku za građevinske firme.
Sjetim se odmah seljaka i poticaja koji kasne. Imamo li mi to dva kriterija? Kako nekom paše. Sve mi to liči na namještaljku za građevinske firme.
SLUČAJ ŠPANJOLSKA: Promašaji europske politike štednje
http://www.nacional.hr/clanak/128211/promasaji-europskih-mjera-stednje
Ne zaboravimo, naša nova Vlada je krenula u štednju. Očekujmo iste ili čak gore rezultate.
2011. godine, međutim, deficit je umjesto propisanih 6% BDP-a dosegao 8.5% zbog nepredviđenog rasta nezaposlenosti i velikih deficita na „regionalnoj razini", uglavnom pod konzervativnom upravom. Mjere konsolidacije provedene u autonomnim zajednicama, poput smanjenja radnih mjesta u javnom sektoru, nisu bile dovoljne za odupiranje ekonomskoj krizi. Uz to što će ekonomija sada vrlo teško dostići ciljanu razinu deficita od 6% BDP-a do 2013., predviđeni ekonomski rast od 1.7% po svemu sudeći neće se ostvariti, već će doći do otprilike jednakog postotka pada. Feigl iz toga zaključuje da nekadašnje prognoze deficita više ne vrijede, čak i ako dođe do malo vjerojatnog porasta zaposlenja provedbom dodatnih mjera koje će radikalno narušiti radnički standard.
Ne zaboravimo, naša nova Vlada je krenula u štednju. Očekujmo iste ili čak gore rezultate.
HENRY A. GIROUX Samoubilačka država
http://www.nacional.hr/clanak/128257/samoubilacka-drzava
Evo još jednog teksta o američkom društvu, ali bez detekcije ključne poluge koji izaziva ovo stanje - ekspanzija novca isključivo kao kredita.
Sjevernoamerička javnost, tvrdi Giroux, desetljećima je odgajana na „neoliberalnoj distopijskoj viziji" koja tržišno orijentirano društvo vidi kao jedino moguće, ekonomski rast stavlja ispred morala i šire društvene korisnosti, smatra rat „trajnim društvenim stanjem", a demokraciju postovjećuje s kapitalizmom. Odraz takvog razmišljanja je i sveobuhvatna privatizacija i rasprodaja javnih dobara, deregulacija ekonomske moći i uništenje sektora koji su u prošlosti bili jamstvo „društvene jednakosti i obrazovanog građanstva kao temeljnih preduvjeta za održivu demokraciju"
Evo još jednog teksta o američkom društvu, ali bez detekcije ključne poluge koji izaziva ovo stanje - ekspanzija novca isključivo kao kredita.
Ma kako stvari stoje državne jasle su uvijek napunjene i sigurne ,pa mi pada neka luda ideja da predložim državi da mi da plaću iz proračunai osigura hranu za krave a ja ću sve što proizveden davati muhte ,bilo sirotinji bilo prerađivačimaFidelito je napisao/la:goldcup je napisao/la:http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=161032&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=8e9eeacaf6
Bilo kakva zaposlenost mora imati svoj smisao u produktivnosti ili proizvodnji. Pa bila ta zaposlenost i u državnoj upravi, administraciji ili državnim firmama. U suprotnom bi imali sistem u kojem bi se lijepo išlo na posao, 8 sati sjediš u stolici, dobiješ plaćicu svaki mjesec i doma. Ili varijanta sa zapošljavanjem 5 ljudi na radno mjesto gdje taj posao može obaviti jedan (u tom slučaju obično se posao uopće ne obavi). Moguća je i varijanta s 'formalnim zaposlenjem u HEP-u, dok se 'za istač' radi u središnjici HDZ-a. Ali plaćica i stančić stiže iz HEP-a.
To nema smisla ako taj zaposlenik ne radi svoj posao (ma što god vam ekonomisti pričali o tome). Netko mora tom zaposlenom zaraditi za plaću, ali netko iz realnog sektora. Zapošljavanje radi dobrih ekonomskih pokazatelja, radi stvaranja potrošača ili radi riješavanja nečijih egzistencijalnih problema je glupost. Na stranu sada činjenica da mnogi ne žele ili ne znaju raditi poslove koji su povezani sa bilo kakvim produktivnim radom. Zapošljava se kada se otvori potreba za radnim mjestom, kada netko stvori radno mjesto i kada zaposlenik na tom radnom mjestu sebi zaradi za plaću i doprinose (barem toliko).
54
dobra ideja valjda bi onda bili kokurentni kad ovako već nismo
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Ma kako stvari stoje državne jasle su uvijek napunjene i sigurne ,pa mi pada neka luda ideja da predložim državi da mi da plaću iz proračunai osigura hranu za krave a ja ću sve što proizveden davati muhte ,bilo sirotinji bilo prerađivačima
Što će vam plaća ako ćete sve davati besplatno? Onda ćete i vi besplatno primati, zar ne?
-------------------
Inače, teoretski bi svi mi mogli biti državni radnici kojima država daje plaću i upućuje ih da radi za određenu državnu firmu prema potrebi. Imali bi full pokriveno i kad ne radimo. Samo ne znamo, koju ulogu bi tada imali poduzetnici?
Pa plaća mi treba da s novcem platim režije jer sa krompirom i litrom mljeka to ne mogu .Nostradurus je napisao/la:O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Ma kako stvari stoje državne jasle su uvijek napunjene i sigurne ,pa mi pada neka luda ideja da predložim državi da mi da plaću iz proračunai osigura hranu za krave a ja ću sve što proizveden davati muhte ,bilo sirotinji bilo prerađivačima
Što će vam plaća ako ćete sve davati besplatno? Onda ćete i vi besplatno primati, zar ne?
-------------------
Inače, teoretski bi svi mi mogli biti državni radnici kojima država daje plaću i upućuje ih da radi za određenu državnu firmu prema potrebi. Imali bi full pokriveno i kad ne radimo. Samo ne znamo, koju ulogu bi tada imali poduzetnici?
A hranu za sebe i svoju obitelj ću sam proizvesti kao što i radim .
Znači ,pošto me već proglašavaju ne konkurentnim proizvođačem mljeka ,a u velike investicije na bazi kredita ne želim jer znam kud to vodi .
Hoću na državne jasle ,ali pod uvijetom da se država prema meni odnosi isto kao prema bilo kojem državnom činovniku umjesto doprinosa ,mirovinsko, zdrastveno ,neka osigura hranu za stoku. Moja obaveza neka bude proizvodnja mljeka i mesa koju ću dalje dijeliti sirotinji i prerađivačima .
54
Pitam se što bi se desilo kad bi na globalnoj razini, običan puk bojkotirao potrošnju bar jedno mjesec dana ,upotrebu interneta isto tako,i podizanje kredita ,a da sa svojih tekućih računa povuče ono malo crkavice .......Kolike gubitke bi trpjeli trgovački lanci i drugi? .........
54
Stranica 18 / 40. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Stranica 18 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.