AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Europska Unija
Stranica 17 / 28. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22 ... 28
Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?
Re: Europska Unija
Pa za početak ostavili si malo suvereniteta koliko još imamo (dakle ne u uniju).politicar je napisao/la:
I što bi vi konkretno poduzeli da nama bude bolje....(osim NEulaska jer lako je trabunjat ja neželim blablabla..)ulazimo i točka .
Drugo, izmjeniti ovu silu nakaradnih EU zakona, tj. pojednostavniti i pojeftiniti sustav.
Treće, stisnuti zube i vratiti lihvarske dugove.
Četvrto, nacionalizirati banke, INU (ono kaj je drivo prodal ilegalno). => vidi Island
Peto, postupati po uzoru na jugu u zaštiti domaće proizvodnje (dakle, ne uvozi svaka šuša svakakvo smeće).
Podići plaće učiteljima i ukinuti nakaradne zakone po kojima veća prava ima (loš) đak nego učitelj s fakultetom.
...
Oćeš još?
Ulazimo...radi podaničkog mentaliteta (takvih koji ne misle svojom glavom i slušaju glupe spotove). Nadam se da bude dovoljno onih koji budu rekli NE, i da bu ova vlast malo pametnija (čitaj poštenija), pa da stvari krenu na bolje.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
Zvonimir je napisao/la:Pa za početak ostavili si malo suvereniteta koliko još imamo (dakle ne u uniju).politicar je napisao/la:
I što bi vi konkretno poduzeli da nama bude bolje....(osim NEulaska jer lako je trabunjat ja neželim blablabla..)ulazimo i točka .
Drugo, izmjeniti ovu silu nakaradnih EU zakona, tj. pojednostavniti i pojeftiniti sustav.
Četvrto, nacionalizirati banke, INU (ono kaj je drivo prodal ilegalno). => vidi Island
Peto, postupati po uzoru na jugu u zaštiti domaće proizvodnje (dakle, ne uvozi svaka šuša svakakvo smeće).
Podići plaće učiteljima i ukinuti nakaradne zakone po kojima veća prava ima (loš) đak nego učitelj s fakultetom.
...
Oćeš još?
Ulazimo...radi podaničkog mentaliteta (takvih koji ne misle svojom glavom i slušaju glupe spotove). Nadam se da bude dovoljno onih koji budu rekli NE, i da bu ova vlast malo pametnija (čitaj poštenija), pa da stvari krenu na bolje.
A sa kojim novcima bi vratio dugove? U svježe odštampanim Kunama?
Hoćeš reći da bi suspendirao pravila WTO-a?
INU bi kupio natrag od MOL-a ili bi im jednostavno oduzeo dionice?
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Da, dobro si pročital. I vratiti tu profesiju na mjesto koje zaslužuje. Također i uvesti ponovno red i disciplinu u škole.politicar je napisao/la:Ček ček,podić plaće učiteljima??
Sve počinje od znanja i odgoja. Za 10 godina imaš generaciju koja zna i hoće, a ne kao ove današnje koje neznaju i neće. Takve generacije nemru biti niti dobri majstori, a kamoli pokretači društva.
10
Zvonimir je napisao/la:Da, dobro si pročital. I vratiti tu profesiju na mjesto koje zaslužuje. Također i uvesti ponovno red i disciplinu u škole.politicar je napisao/la:Ček ček,podić plaće učiteljima??
Sve počinje od znanja i odgoja. Za 10 godina imaš generaciju koja zna i hoće, a ne kao ove današnje koje neznaju i neće. Takve generacije nemru biti niti dobri majstori, a kamoli pokretači društva.
U obrazovanju je problem otprilike točno onako kako si napisao, ali to se neće riješiti daljnjim povećanjem plaća učiteljima/prosvjetarima. Povećanje plaće samo za sebe ne utječe na povećanje kavlitete rada. Djeca vide što se događa u društvu i logično je da ne vide smisao u obrazovanju. Treba im pokazati kako se obrazovanje isplati i onda će oni imati motiv. Motiv se ne može usaditi silom. Djeca su pametna. Treba to pametno iskoristiti.
117
Fidelito je napisao/la:Zvonimir je napisao/la:Pa za početak ostavili si malo suvereniteta koliko još imamo (dakle ne u uniju).politicar je napisao/la:
...
Oćeš još?
A sa kojim novcima bi vratio dugove? U svježe odštampanim Kunama?
Hoćeš reći da bi suspendirao pravila WTO-a?
INU bi kupio natrag od MOL-a ili bi im jednostavno oduzeo dionice?
Suspendiral...ne baš. Bolje reći prilagodil ih svojim potrebama.
INA...kazniti Mađare za pokušaj ilegalnog preuzimanja diskvalifikacijom upravljačkih prava.
Uvesti pravilo da da država mora imati zadnju riječ, bez obzira na količinu dionica, odnosno zakonski spriječiti pravilo 50+1 dionicu (Kosorka pokušala pa odustala).
kad ima volje, ima i načina...
10
Fidelito je napisao/la:Hoćeš reći da bi suspendirao pravila WTO-a?
netreba suspendirati pravila a ni clanstvo u WTO-u vec se samo zakonski postave standardi koje roba mora zadovoljavati da bi bio dozvoljen uvoz, najbolji primjer za to ti je uvoz automobila u EU gdje kad se vidi da ce kiinezi uspjeti zadovoljiti standarde euro IV uvede standard euro V itd. . ili ovo sto je danas aktualno lampice za bor ako se zbog sigurnosti postave uvjeti da minimalni presjek vodica mora biti 0,5 mm2, minamlna debljina izolacije, kvaliteta izolacije, zatim da vodic na izlazu iz utikaca mora izdrzati tisucu savijanja a plastika grla 10 000 sati upotrebe, kineska roba taj standard ne zadovoljava a ona koja zadovoljava je skuplja od domace. ovo je pomalo karikirano ali tako se radi i to ti je bio glavni uzrok donosenja smijjesnog Pravilnika o zakrivljenosti krastavaca u EU ili oni pravilnici o kvaliteti cupavih igracaka, boji koja se za njih koristi, sastavu plastike itd. zatim da se kontrolira svaka posiljka robe a ne kao sto je sad da se obavi kontrola samo prve posiljke a nakon toga je moguce uvesti svakakvo smece samo po papirima mora biti ista specifikacija jer vise nitko ne kontrolira stvarno stanje kvalitete.
Mijenjanje pravila igre retroaktivno je radnja koja se može događati samo unutar Hrvatske, (i to samo za domaću upotrebu). Tako se ozbiljne države ne ponašaju. A s obzirom da naša politika sve radi da uvjeri cijeli svijet kako je 'ozbiljna država', 'regionalni lider' i 'lokalna sila', to nikada neće napraviti, ali zato promjena pravila igre (kada se vide kako su karte podijeljene) u toku same igre nešto je normalno na unutarnjem planu. Ima zakona za koje je vrlo izvjesno kakav će pravni učinak proizvesti i da će izazvati nepotrebne troškove, ali nitko ne mari. Zatim treba shvatiti i svoj realni položaj u svijetu. Spomenuti pravilnik o zakrivljenosti i dužini krastavaca (i mnoge slične zakone) je donijela EU i nitko joj neće ništa radi toga, jer je to EU, nema niti pomisli na sankcioniranje, a da takav zakon donese samo Hrvatska (ili neka druga mala država) da zaštiti svoju proizvodnju - siguran sam da bi nastradala. I to je jedan od čvrstih razloga da postanemo članovi. Jednostavno ovo danas u svijetu je igra za velike, a mi trenutno nismo takvi. Male se cijedi do besvjesti, postaju metom banaka i financijskih malverzacija, dok sa velikim državama koje imaju političku (i vojnu) moć - ne rade to tako otvoreno. Između dva zla - treba birati manje.
117
Evo političara pravog za EU. "sam mi je malo nešto zbunjen"
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Pa čuj nije baš budala,ali nije ni daleko od toga. ja mislim da ima puno pametnijih,sposobnijih i normalnijih političara u državi.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
ta marka bi i na nas mogla jako utjecati samo je pitanje očemo li tom transakcijom dobit il zgubi, merkelica vrednuje 1 eur =2marke a sad moglo bi bit tu svašta
neznam jeste li znali da Norveška u zadnje vrijeme (nekoliko mjeseci) ima veliku nestašicu maslaca,pravog maslaca od mlijeka. Iz nekih razloga su povečali potrošnju ove godine za oko 30-50%, mliječne farme lifraju lošije mlijeko jer ove godine imaju lošiju krmu (navodno im trava nije dobro rasla) i eto ti velike nestašice maslaca. Cijena 250g u trgovinama je oko 40 eura, a na internetu 1kg doseže na licitacijama i 360 eura.
Pratim to već danima i nije mi jasno zašto jednostavno ne kupe u "zemlji maslaca" Nizozemskoj!? Kad jučer naiđem tako i na odgovor: Norveška nije članica EU i ima strašne zaštitne carine i zakone za sve što se proizvodi u Norveškoj,pa tako i za mliječne proizvode i dok ne promijene taj zakon nemože se uvoziti maslac u Norvešku. Neki snalažljivi su pokušali u gepeku prošvercati, ali na granicama se auti doslovno pretresaju pa je pokušaj švercanja maslaca veliki prekršaj.
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/butter/buttermangel-in-norwegen-treibt-preise-paeckchen-kostet-20-euro-21631476.bild.html
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/butter/butter-krise-norwegen-rettung-aus-deutschland-bauernverband-will-zoelle-aussetzen-daenen-sammeln-butter-21688438.bild.html
Pratim to već danima i nije mi jasno zašto jednostavno ne kupe u "zemlji maslaca" Nizozemskoj!? Kad jučer naiđem tako i na odgovor: Norveška nije članica EU i ima strašne zaštitne carine i zakone za sve što se proizvodi u Norveškoj,pa tako i za mliječne proizvode i dok ne promijene taj zakon nemože se uvoziti maslac u Norvešku. Neki snalažljivi su pokušali u gepeku prošvercati, ali na granicama se auti doslovno pretresaju pa je pokušaj švercanja maslaca veliki prekršaj.
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/butter/buttermangel-in-norwegen-treibt-preise-paeckchen-kostet-20-euro-21631476.bild.html
http://www.bild.de/geld/wirtschaft/butter/butter-krise-norwegen-rettung-aus-deutschland-bauernverband-will-zoelle-aussetzen-daenen-sammeln-butter-21688438.bild.html
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Norveška štiti svoju proizvodnju carinama i carinskim propisima i zbog popularne dijete koja uključuje prehranu bogatu masnoćama bez ugljikohidrata se dogodio pred blagdane kad rade ujedno i tradicionalne kolače koji uključuju maslac manjak na tržištu. Tako piše u linku koji je postavljen da s obzirom da maslaca manjka u trgovinama cvate crno tržište gdje se cijene kreću oko 20 eura za 250 grama maslaca. Pitanje je zašto Norvežani štite svoju proizvodnju, zemlje Eurozone, npr. Njemačka subvencionira izvoz a mi ni jedno ni drugo, radi se iz nas što se hoće i nije ni čudo da je narod gladan i očajan.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
evo izlaganja nigela farage-a o ulasku hrvatske u EU
isplati se pogledati sva tri videa
isplati se pogledati sva tri videa
Zanimljivo da samo Francuzi i Englezi pričaju kako je pridruživanje loše i da Englezi kritiziraju komunizam nešto tu gadno smrdi
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
ja sam odrastao shvaćajući da nam englezi nikad nisu bili naklonjeni, a od francuza najnaklonjeniji nam je bio valjda Napoleon
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Gđa Le Pen (inače kćer poznatog Francuskog desničara) priprema se za izbore. Kao i velika većina desnih stranaka - niti Francuska desnica nije sklona Europskoj ideji. (Desnica jednostavno smatra da će se 'utopiti' u velikom kotlu EU, onda nacionalno desničarenje neće više imati nikakve podloge)
Što se tiče Norveškog nedostatka maslaca - to je vrlo moguć scenarij u jednom zatvorenom sustavu proizvodnje. Vrlo teško je postići razinu proizvodnje točno onakvu kolike su potrebe tržišta, i lako se usljed manjih poremećaja dogode ovakvi ispadi u proizvodnji. Na većem tržištu, to jest sustavima proizvodnje koji se rasprostiru na većem teritoriju manja je vjerovatnost toga (ali nije nemoguće). Oni dobro štite svoje domaće proizvođače, ali to je sada dvosjekli mač. Norveška si to može dopustiti, ali mi - ne. Ali ova situacija pokazuje kako rastu cijene hrane kada je manjak na tržištu. Da cijela Afrika i Azija imaju novaca za normalnu minimalnu prehranu svih svojih stanovnika - takve cijene hrane bile bi na svjetskom tržištu (a vjerovatno još i veće).
Ja ne razumijem euroskeptike/protivnike EU koji sjede u EU parlamentu i u drugim tijelima EU. To je kao da su se oni okorjeli, polupijani bradonje sa početka rata u Hrvatskoj (stražari sa balvan-barikada) kandidirali na parlamentarnim izborima, pa da ih još netko i izabrao u Sabor RH. Kako se uopće kandidirati za neko legitimno tijelo protiv kojeg trenutno aktivno nastupaš? Kako i na koji način bi ti ljudi doprinjeli boljitku države protiv koje se bore? Razumijem da postoje oprečna politička stajališta, ali na koji način svojom kandidaturom i traženjem podrške birača pružati legalitet tijelu protiv kojega nastupaš? To je neozbiljno i to je politička parodija. Logičnije bi mi bilo da sa takvim stavom ignorira cijeli sustav EU, da zauzme stav da to tijelo nema legitimitet. Ovako mi se više čini da se love određene osobne privilegije, a onako usput, malo se udari po EU, kada to odgovara. Ti ljudi sami sebe najbolje opovrgavaju.
Nije EU idealna, i ide mi na živce kada mi netko prikazuje 'koliko će stići novaca iz fondova'. To je pojednostavljeni prikaz, jer vlast očito misli da smo budale i da drugo ne shvaćamo. Ideja EU mora biti više od posranog novca. EU dijeli zajedničku ideju slobodnog i mirnog suživota ljudi koji žive na ovim prostorima. EU dijeli važne zajedničke vrijednosti (koje su nama bitne da ih unesemo u svoj svakodnevni život, dok su drugima te vrijednosti normalna stvar). Ali članstvo je i obaveza prema toj zajednici da se dade doprinos da ona opstane. I tu je bitan referendum, ako nema prave opće političke volje da se uđe - po meni je bolje ne ulaziti nego ući - pa kasnije kočiti.
Što se tiče Norveškog nedostatka maslaca - to je vrlo moguć scenarij u jednom zatvorenom sustavu proizvodnje. Vrlo teško je postići razinu proizvodnje točno onakvu kolike su potrebe tržišta, i lako se usljed manjih poremećaja dogode ovakvi ispadi u proizvodnji. Na većem tržištu, to jest sustavima proizvodnje koji se rasprostiru na većem teritoriju manja je vjerovatnost toga (ali nije nemoguće). Oni dobro štite svoje domaće proizvođače, ali to je sada dvosjekli mač. Norveška si to može dopustiti, ali mi - ne. Ali ova situacija pokazuje kako rastu cijene hrane kada je manjak na tržištu. Da cijela Afrika i Azija imaju novaca za normalnu minimalnu prehranu svih svojih stanovnika - takve cijene hrane bile bi na svjetskom tržištu (a vjerovatno još i veće).
Ja ne razumijem euroskeptike/protivnike EU koji sjede u EU parlamentu i u drugim tijelima EU. To je kao da su se oni okorjeli, polupijani bradonje sa početka rata u Hrvatskoj (stražari sa balvan-barikada) kandidirali na parlamentarnim izborima, pa da ih još netko i izabrao u Sabor RH. Kako se uopće kandidirati za neko legitimno tijelo protiv kojeg trenutno aktivno nastupaš? Kako i na koji način bi ti ljudi doprinjeli boljitku države protiv koje se bore? Razumijem da postoje oprečna politička stajališta, ali na koji način svojom kandidaturom i traženjem podrške birača pružati legalitet tijelu protiv kojega nastupaš? To je neozbiljno i to je politička parodija. Logičnije bi mi bilo da sa takvim stavom ignorira cijeli sustav EU, da zauzme stav da to tijelo nema legitimitet. Ovako mi se više čini da se love određene osobne privilegije, a onako usput, malo se udari po EU, kada to odgovara. Ti ljudi sami sebe najbolje opovrgavaju.
Nije EU idealna, i ide mi na živce kada mi netko prikazuje 'koliko će stići novaca iz fondova'. To je pojednostavljeni prikaz, jer vlast očito misli da smo budale i da drugo ne shvaćamo. Ideja EU mora biti više od posranog novca. EU dijeli zajedničku ideju slobodnog i mirnog suživota ljudi koji žive na ovim prostorima. EU dijeli važne zajedničke vrijednosti (koje su nama bitne da ih unesemo u svoj svakodnevni život, dok su drugima te vrijednosti normalna stvar). Ali članstvo je i obaveza prema toj zajednici da se dade doprinos da ona opstane. I tu je bitan referendum, ako nema prave opće političke volje da se uđe - po meni je bolje ne ulaziti nego ući - pa kasnije kočiti.
117
Ovo je link gdje se može pogledati sažetak pregovora pristupa EU:
http://www.mvep.hr/custompages/static/hrv/files/pregovori/120112-sazeti.pdf
117
Većina političara (bilo naših ili iz ostalih zemalja EU) nam govori da će nam (općenito gledano) biti bolje u EU. S druge strane većina ljudi iz zemalja EU poručuje nam da nam neće biti bolje u EU. Dakle,jednostavan je zaključak da će biti bolje političarima a ne narodu. Pa zašto onda ući u EU?? Radi političara?? Zašto nam uvijek prikazuju Poljsku kao fenomenalnu razvijenu članicu EU kaj se tiče poljoprivrede?? Zašto nam ne prikažu neke druge države koje su s ulaskom u EU pale za par stepenica,pa i seljake koji su propali i koji više nemogu živjeti od svog rada,a i one koji su pred bankrotom. Stvari se uopće nemoraju komplicirati kao što se kompliciraju,samo se treba malo osvrnuti oko sebe i donijeti zaključak prema zdravoj logici.
52
NH T5060 DARKO je napisao/la:Većina političara (bilo naših ili iz ostalih zemalja EU) nam govori da će nam (općenito gledano) biti bolje u EU. S druge strane većina ljudi iz zemalja EU poručuje nam da nam neće biti bolje u EU. Dakle,jednostavan je zaključak da će biti bolje političarima a ne narodu. Pa zašto onda ući u EU?? Radi političara?? Zašto nam uvijek prikazuju Poljsku kao fenomenalnu razvijenu članicu EU kaj se tiče poljoprivrede?? Zašto nam ne prikažu neke druge države koje su s ulaskom u EU pale za par stepenica,pa i seljake koji su propali i koji više nemogu živjeti od svog rada,a i one koji su pred bankrotom. Stvari se uopće nemoraju komplicirati kao što se kompliciraju,samo se treba malo osvrnuti oko sebe i donijeti zaključak prema zdravoj logici.
Danas sam vidio dobar članak u Jutarnjem naslov kojeg glasi otprilike ovako: Rumunjski seljak: Nije nam bolje zato što smo ušli u EU, nego nam zato što smo počeli više raditi. Sam po sebi ulazak u EU - ne donosi ništa osim novih mogućnosti. Ali ako sami ne iskoristimo te novootvorene mogućnosti - nema boljeg života. Glupo je misliti da će netko iz EU doći ovdje otvoriti dobro plaćena radna mjesta, gdje će raditi radnici bez stručnih znanja i sa ispodprosječnim radnim navikama. To tako ne ide. Ali to svi već znamo. Ako članstvo u EU samo natjera političare da troše u državi samo ono što sakupe kroz godinu (porezi i dr.), bez daljnjeg zaduživanja - to je već velika stvar (da se u državi dokine 'kreativno' knjigovodstvo). O vraćanju dugova ne usudim se ni misliti, to je pravi SF za današnju Hrvatsku ekonomiju.
117
Hm,veliko pitanje je tko je taj članak u jutarnjem pročitao a tko nije..u cijeloj Hrvatskoj ima jako puno novina tako da smatram ako se u jedne novine stavi neki takav članak da je i dalje javnost slabo obaviještena. Recimo,slažem se s tobom kaj se tiče korupcije,vidi se i dokazuje gotovo svakim danom da Europa to hoće iskorijeniti. Veliš,otvaraju se nove mogućnosti ali treba ih iskoristiti. Zašto se onda recimo tak slabo koriste predpristupni fondovi??-(to je jedna od mogućnosti). Oni će nam dati mogućnosti ali mi se nećemo moći probiti i koristiti te mogućnosti kao što npr.koriste druge veće i puno bolje razvijene članice EU. Kao prvo nismo spremni za EU zato jer nismo konkurentni,pojest će nas. Kao što je netko napisao da Europa samo traži još jedan trg (plac) na kojem će izložiti svoje proizvode i prodavati..slažem se s tim.
52
Stranica 17 / 28. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22 ... 28
Stranica 17 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.