AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Europska Unija
Stranica 18 / 28. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 23 ... 28
Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?
Re: Europska Unija
E sad kaj se tiće predpristupnih fondova...Po mojem mišljenju,a mislim da ima neko ko se slaže samnom,ima puno ljudi koji bi koristili te fondove.Ljudi jednostavno nisu upoznati s tim zakonima,a ubuduće da se pokazalo sve gora situacija u Hrvatskoj zadnjih godinu dana,nemaju ni hrabrosti realizirati planove da ne završe na cesti.Banke svoje traže,a svaka malo veća firma ima rok plačanja 45-60 dana.Puno ljudi i to mući.
Čim uđemu u EU normalno da budu Hrvatsku preplavili "vanjski" proizvodi.Opet loše za nas,al vidjet ćemo...Možda samo krivo zaključujemo,al uvjeren sam da se budemo svi borili
Čim uđemu u EU normalno da budu Hrvatsku preplavili "vanjski" proizvodi.Opet loše za nas,al vidjet ćemo...Možda samo krivo zaključujemo,al uvjeren sam da se budemo svi borili
kcukor1- Broj postova : 227
Registriran : 30.12.2011
0
Ja zaključujem onak kak mi se prikazuje..ne treba nikaj filozofirati,samo se treba malo okrenuti oko sebe i sve je jasno.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
→→→ : VIŠE
Što se tiče tih predpristupnih fondova moje je mišljenje da u ovoj klimi krize i najave vjerovatne još veće krize, nije baš neki svjetli trenutak za ulaganja/investicije u bilo koji posao. To je osnovni razlog relativno malog iskorištenja tih sredstava. Osnovni princip kod korištenja sredstava je taj da se izvede cijela investicija, pa se tek onda, možda, dobiju sredstva. Ako imaš u planu investiciju koju ćeš ionako odraditi, ako ide - dobro, ako ne - opet dobro. Ništa nije garantirano u smislu kako je bilo sa kapitalnim ulaganjima, i na ta sredstva ne možeš računati kao sa sigurnim povratom koji će znatno smanjiti povrat investicije. Ima to svoju logiku, posebno jer znam mnoge koji su ušli u kapitalna ulaganja samo zato jer su 'dobili natrag 40%', da to nije bilo sigurno, puno manje traktora i opreme bi se kupilo proteklih godina.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
nema tu možda..Fidelito je napisao/la: Osnovni princip kod korištenja sredstava je taj da se izvede cijela investicija, pa se tek onda, možda, dobiju sredstva.
ako si dobio zeleno svjetlo od svih kontrola da možeš ići u investiciju i investiciju izvedeš po planu po kojem si dobio zeleno svjetlo onda su novci sigurni..
druga stvar je ako se negdje skrene s puta - figurativno rečeno..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Vjerujte mi....i kad si več dobio zeleno svjetlo, tad se još sve počne događati. Tad se počne izgubljati živce. Kad bi več trebao dobiti pare, još se čega oni spomne i treba još čega rješiti...a mjeseci bježu...
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
SimonMS je napisao/la:Vjerujte mi....i kad si več dobio zeleno svjetlo, tad se još sve počne događati. Tad se počne izgubljati živce. Kad bi več trebao dobiti pare, još se čega oni spomne i treba još čega rješiti...a mjeseci bježu...
da baš tako! još kad skužiš da te izvođači muljaju onda stvarno poželiš svega se riješiti.
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
SimonMS je napisao/la:Vjerujte mi....i kad si več dobio zeleno svjetlo, tad se još sve počne događati. Tad se počne izgubljati živce. Kad bi več trebao dobiti pare, još se čega oni spomne i treba još čega rješiti...a mjeseci bježu...
Da, ipak se to još (uglavnom) otegne, kasni, fali ovo, fali ono... Govorim iz vl. iskustva.
Gost- Gost
Fidelito je napisao/la:... Ja ne razumijem euroskeptike/protivnike EU koji sjede u EU parlamentu i u drugim tijelima EU. To je kao da su se oni okorjeli, polupijani bradonje sa početka rata u Hrvatskoj (stražari sa balvan-barikada) kandidirali na parlamentarnim izborima, pa da ih još netko i izabrao u Sabor RH. Kako se uopće kandidirati za neko legitimno tijelo protiv kojeg trenutno aktivno nastupaš? Kako i na koji način bi ti ljudi doprinjeli boljitku države protiv koje se bore? Razumijem da postoje oprečna politička stajališta, ali na koji način svojom kandidaturom i traženjem podrške birača pružati legalitet tijelu protiv kojega nastupaš? To je neozbiljno i to je politička parodija. Logičnije bi mi bilo da sa takvim stavom ignorira cijeli sustav EU, da zauzme stav da to tijelo nema legitimitet. Ovako mi se više čini da se love određene osobne privilegije, a onako usput, malo se udari po EU, kada to odgovara. Ti ljudi sami sebe najbolje opovrgavaju.
Nije EU idealna, i ide mi na živce kada mi netko prikazuje 'koliko će stići novaca iz fondova'. To je pojednostavljeni prikaz, jer vlast očito misli da smo budale i da drugo ne shvaćamo. Ideja EU mora biti više od posranog novca. EU dijeli zajedničku ideju slobodnog i mirnog suživota ljudi koji žive na ovim prostorima. EU dijeli važne zajedničke vrijednosti (koje su nama bitne da ih unesemo u svoj svakodnevni život, dok su drugima te vrijednosti normalna stvar). Ali članstvo je i obaveza prema toj zajednici da se dade doprinos da ona opstane. I tu je bitan referendum, ako nema prave opće političke volje da se uđe - po meni je bolje ne ulaziti nego ući - pa kasnije kočiti.
Boldano 1:
Pa kaj nemamo upravo takvu situaciju sad u hrvatskom Saboru? Sjeti se malo bliže povijesti, naročito iz krajeva u kojima živiš.
Boldano 2:
Ova i prijašnja politika nije objasnila niti jedan razlog zaka ZA osim glupih parola, s kojima se očito slažemo. Bezbroj sam puta pokušaval od raznih gostiju na radio-stanicama javno dobiti smislem odgovor, a uvijek sam dobil odgovor da još nije nitko nije poželio izaći. Dakle, priča je šuplja i nekaj se krije iza nje. Valjda sam, s razlogom, skeptičan.
Pogledaj malo i stranu onih protiv: nitko ne spominje nedostatke, a svi samo vrijednosti. Cijeli moj život (a imam 47 godina) prošel je u stalnom iščekivanju boljeg. Od kad radim (a to je od kad sam skoro prohodal), radim ko konj, i vrijeđaju me stavovi da smo lijeni, da moramo naučiti kak se radi itd. Zanimljivo, prije se ljudi bili manje obrazovani, a radili su i živjeli sretnije. Tko neće danas (baš kak ni nekad) raditi, očito ne mora. Oni koji su htjeli, rade još i više danas. Vidim da si veliki poljoprivrednik, dakle radil si prije a očito radiš i danas - dakle i tebe bi konstatacija da smo ljenčine (večine ovih na vlasti koji nisu nikad radili u realnom sektoru) trebala vrijeđati.
Pogledaj koliko samo EU ima propisa. Pa tko to u životu samo može pročitati, a kamoli primijeniti. Dakle, uvijek ima neko mjesto gdje se može bilo koga od nas zaskočiti, zaprijetiti i ušutkati. Pa kakva je to demokracija?
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Ja ću biti otvoren, glasat ću za eu. Znam da ću možda nestati zbog toga, ali tko sam ja da svojoj djeci uvaljujem ovu našu žabokrečinu i još mnogodesetljetnju agoniju. Baš Zvonimire kao što si i rekao, cijeli život nam je u imaginarnim petoljetkama i stvarnim krizama i ja doista više ne vidim što je to nama bio kriv socijalizam, kapitalizam ili sl. To je naš mentalitet koji se po prirodi stvari ne može promjeniti preko noći, a pogotovo kad uočimo koliko je ljudska slabost i pokvarenost nabujala za ove zadnje države. Put u raj je dalek, a nismo još ni čistilište ustoličili...
Moji sinovi, za ovo njihovo malo biračkog staža, su me uvijek pitali za koga će dati svoj glas. Ovaj puta im neću ama baš ništa preporučivati. Ne da sebe amnestiram od odgovornosti i savjesti, nego da njih osvjestim jer to će biti njihova država (prije ili kasnije) i nek se oni bore sa puškom i motikom kao i ja, što prije to bolje...
Moji sinovi, za ovo njihovo malo biračkog staža, su me uvijek pitali za koga će dati svoj glas. Ovaj puta im neću ama baš ništa preporučivati. Ne da sebe amnestiram od odgovornosti i savjesti, nego da njih osvjestim jer to će biti njihova država (prije ili kasnije) i nek se oni bore sa puškom i motikom kao i ja, što prije to bolje...
Svi moji susjedi (neseljaki) bili su za ulazak u EU jer past če cjena hrani u trgovinama i lakše če se živjeti tako su svi govorili. Da...ostali su skoro svi bez posla, na socialnoj podpori (dakle tko radi za njih?-->onaj tko mora da radi!-->tko se obavezao) kupuju u Lidlu, Eurospinu i takvim trgovinama češku, avstrijsku i kinesko robu pa da nečete misliti, da u drugim trgovinama ne ali samo takvu rabu koja je u akciji. Sad počnu pričati, da bih trebali početi jesti zdravo i domače ali da je preskupo... Svi ti su imali prije po koju njivu ali su rekli da se ne isplati toliko raditi i ulagati i da je bolje kupiti u trgovini. Njivu prodali i pogospodili se a plaču još dalje i država im mora pomognit. Imaju ljudi i po 400€ državne potpore a netko mora da radi za 600, 700€! Imamo veliko nezaposlenost, a onaj rad koji je težki i neljep rade ljudi iz Bosne a i iz Hrvatske. Sad su naši veljaci ugotovili, da je treba domače promovirati jer imamo premalu samoopskrbu i da če inače naše gospodarstvo poniknuti. Kako je to onda sa utjecanjem politike u gospodarstvo-kmetijstvo? Ne bih se smjela umješati a sad vide, da nije tako ljepo kako bih moralo biti i da država ipak treba, da ima neko suverenost i utjecaj a to je onda suprotno od EU ujedinjenja.
Pa da se razumjemo, nisam ti ja protiv EU ili za...ja samo govorim kako je i da je mnogo toga izlobirano i izpolitizirano. Bistvo EU trebalo bi bilo, da se poenote svi zakoni i pravila, da čovjek dobi neka prava a i obveze. A sorry, EU nije ništa drugo nego fešta nekih koji pomoču kapitala stvaraju još veči kapital a svake toliko plaču, da prikažu slabu sliku! Dirigiraju ama svemu.... plešemo kao što sviraju. To što sad gledamo na vjestima o pregovaranjima njemačke, francuske, italije, grčije....nije to ništa drugo nego to.
Ja uvjek kažem, pa ne može iti tako u nedogled, razvoj koji je išao proteklih nekih 10-20 godina.....koliko napredka (infrastruktura, internet, koliko vozila na cjestama, mobiteli i svega...) Pa čovječe...imamo mi svega šta trebamo. Problem je što neki bih imali cjeli svjet! a to uvjek gori na malom čovjeku, a oni "krade na veliko". I zapamtite to: uvjek je bilo tako, da je netko morao raditi za nekoga pa zato ne mislite, da če netko iz EU raditi za Vas. Samo če fleksibilnost i velike ideje pa i špekulativnost donjeti pozitivne strane EU.
Pa da se razumjemo, nisam ti ja protiv EU ili za...ja samo govorim kako je i da je mnogo toga izlobirano i izpolitizirano. Bistvo EU trebalo bi bilo, da se poenote svi zakoni i pravila, da čovjek dobi neka prava a i obveze. A sorry, EU nije ništa drugo nego fešta nekih koji pomoču kapitala stvaraju još veči kapital a svake toliko plaču, da prikažu slabu sliku! Dirigiraju ama svemu.... plešemo kao što sviraju. To što sad gledamo na vjestima o pregovaranjima njemačke, francuske, italije, grčije....nije to ništa drugo nego to.
Ja uvjek kažem, pa ne može iti tako u nedogled, razvoj koji je išao proteklih nekih 10-20 godina.....koliko napredka (infrastruktura, internet, koliko vozila na cjestama, mobiteli i svega...) Pa čovječe...imamo mi svega šta trebamo. Problem je što neki bih imali cjeli svjet! a to uvjek gori na malom čovjeku, a oni "krade na veliko". I zapamtite to: uvjek je bilo tako, da je netko morao raditi za nekoga pa zato ne mislite, da če netko iz EU raditi za Vas. Samo če fleksibilnost i velike ideje pa i špekulativnost donjeti pozitivne strane EU.
8
Paore, neću ja tebe osuditi. Prestari smo za takve stvari, dovoljno si zrel i razmišljaš svojom glavom.
Samo ne želim biti ovca. Dovoljno dugo radim za strance, pa znam kak to ide.
Reče jedan vic o Muji (apro pos kamata, banaka...): samo k... raste u tuđoj ruci.
Jednostavno ne vjerujem ovoj oligarhiji na vlasti da želi NAMA bolje. Samo sebe vide u Bruxellesu i nikaj više.
Pročitaj malo i tema protiv, pa onda odluči.
Školovanje u EU? Pa sposobni su to i sad mogli. I oni koji susi to mogli priuštiti. Nebu dalje drugačije nego kaj je bilo.
Naš izvoz? A kaj mi to izvozimo, kad po diktatu nestaju tvornice, brodogradilišta...poljoprivreda. I do sad smo izvozili samo ono kaj je valjalo, a zakaj bi odsad bilo drugačije.
Prelazak granice: neće nam trebati pasoša? Uh, velika stvar. Oni koji su trebali i mogli putovati, nisu to vidli kao prepreku. Ne vidim ju niti ja.
Šengenska granica: da, bolje ćemo nadgledati ilegalne useljenike - moš si mislit.
Priča o Željezari SK: da smo u EU, oni nebi imali carinu. Da, ali zakaj ju imaju? Radi preprodaje jeftinijih turskih, kineskih ili drugih proizvoda. Dakle, ne pije vodu. Obični populizam i pokušaj dobivanja glasova običnih ljudi, za čije se sudbine ova vlast nije nikad prije pitala.
I da dalje ne nabrajam...
Pročitaj i kaj Simon piše. On pozna i drugu stranu medalje (živi u EU).
NITKO nam nikaj nebu dal, već samo zel kad i gdje može. Ak se sami ne primimo posla i politike, nitko to izvana nebu napravil na našu, već samo na svoju korist.
Zakaj propadamo? Pogledaj ovaj tekst:
http://pollitika.com/skandalozno-zataskavanje-fijaska-poljoprivredne-politike
Pogledaj i ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=2Pttj_8FH4k&feature=related
Ne kažem da je sve istina, ali treba se zapitati i prosuditi. Ima toga još...
Ja nemam vremena čekati 50 ili 70 godina da se ovaj svijet opet promijeni.
Pitam se zakaj smo se trudili izaći iz Juge, gdje su Hrvati činili 20% stanovništva? A sad u EU bi činili 0,5% i budemo važan čimbenik? Ma, koga mi to zavaravamo? Lova je išla u BGD i nismo bili zadovoljni koliko smo se razvijali. Sad bu lova išla u Bruxelles, i tko se bu nas sjetil ikad. Nismo mi niti Njemačka, niti Francuska, a bome niti Poljska. Male zemlje nemaju šanse. Vidi baltičke zemlje koja su sirotinja.
EU je obični kolonijalizam, samo perfidnijeg tipa (ono kaj se kupi, nemre se oteti). Valjda si pročital da Amerikanci (tj. njihovi Židovi traže povrat svega kaj je oteto ne samo poslije '45., već i za vrijeme NDH. Naravno, u EU nas budu prisilili na to. Dakle, i ono malo kaj je ostalo nebu više naše.
Neće nam NIKAD biti bolje u tuđoj zemlji, nego kaj nam je našoj. A na pladnju ju dajemo i ulazimo pognutih glava. Kam? Zapitajmo se. Ne ti osobno, već svi koji ovo čitaju.
Samo ne želim biti ovca. Dovoljno dugo radim za strance, pa znam kak to ide.
Reče jedan vic o Muji (apro pos kamata, banaka...): samo k... raste u tuđoj ruci.
Jednostavno ne vjerujem ovoj oligarhiji na vlasti da želi NAMA bolje. Samo sebe vide u Bruxellesu i nikaj više.
Pročitaj malo i tema protiv, pa onda odluči.
Školovanje u EU? Pa sposobni su to i sad mogli. I oni koji susi to mogli priuštiti. Nebu dalje drugačije nego kaj je bilo.
Naš izvoz? A kaj mi to izvozimo, kad po diktatu nestaju tvornice, brodogradilišta...poljoprivreda. I do sad smo izvozili samo ono kaj je valjalo, a zakaj bi odsad bilo drugačije.
Prelazak granice: neće nam trebati pasoša? Uh, velika stvar. Oni koji su trebali i mogli putovati, nisu to vidli kao prepreku. Ne vidim ju niti ja.
Šengenska granica: da, bolje ćemo nadgledati ilegalne useljenike - moš si mislit.
Priča o Željezari SK: da smo u EU, oni nebi imali carinu. Da, ali zakaj ju imaju? Radi preprodaje jeftinijih turskih, kineskih ili drugih proizvoda. Dakle, ne pije vodu. Obični populizam i pokušaj dobivanja glasova običnih ljudi, za čije se sudbine ova vlast nije nikad prije pitala.
I da dalje ne nabrajam...
Pročitaj i kaj Simon piše. On pozna i drugu stranu medalje (živi u EU).
NITKO nam nikaj nebu dal, već samo zel kad i gdje može. Ak se sami ne primimo posla i politike, nitko to izvana nebu napravil na našu, već samo na svoju korist.
Zakaj propadamo? Pogledaj ovaj tekst:
http://pollitika.com/skandalozno-zataskavanje-fijaska-poljoprivredne-politike
Pogledaj i ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=2Pttj_8FH4k&feature=related
Ne kažem da je sve istina, ali treba se zapitati i prosuditi. Ima toga još...
Ja nemam vremena čekati 50 ili 70 godina da se ovaj svijet opet promijeni.
Pitam se zakaj smo se trudili izaći iz Juge, gdje su Hrvati činili 20% stanovništva? A sad u EU bi činili 0,5% i budemo važan čimbenik? Ma, koga mi to zavaravamo? Lova je išla u BGD i nismo bili zadovoljni koliko smo se razvijali. Sad bu lova išla u Bruxelles, i tko se bu nas sjetil ikad. Nismo mi niti Njemačka, niti Francuska, a bome niti Poljska. Male zemlje nemaju šanse. Vidi baltičke zemlje koja su sirotinja.
EU je obični kolonijalizam, samo perfidnijeg tipa (ono kaj se kupi, nemre se oteti). Valjda si pročital da Amerikanci (tj. njihovi Židovi traže povrat svega kaj je oteto ne samo poslije '45., već i za vrijeme NDH. Naravno, u EU nas budu prisilili na to. Dakle, i ono malo kaj je ostalo nebu više naše.
Neće nam NIKAD biti bolje u tuđoj zemlji, nego kaj nam je našoj. A na pladnju ju dajemo i ulazimo pognutih glava. Kam? Zapitajmo se. Ne ti osobno, već svi koji ovo čitaju.
10
Slažem se s tobom lud je onaj koji glasa za eu lopove....
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
10
Priče o tome kako smo mi 'regionalna sila' ili skromnije 'čimbenik u regiji' su prodavanje magle. Mi smo tu gdje jesmo i veliki smo upravo onoliko koliko jesmo, nema potrebe naphavati se veći nego jesmo da bi se zadovoljio ego nekih (ispodprosječnih) političara. Jer, ako smo mi 'veći', onda su i oni kao 'važniji' (moš' si mislit 'regije', njene 'veličine' i 'važnosti'). Ali kakvi god da jesmo, možemo (i moramo) život u državi organizirati kvalitetnije. Jer dok god ne organiziramo državu na pravi način mučiti će nas pitanja poput ovoga o govedarstvu. A i tu je temeljno pitanje (i odgovori) jednostavno: kako to da netko ne želi uopće argumentiranu raspravu o toj važnoj problematici? Samo u takvoj argumentirnoj raspravi može se doći do konkretnih i racionalnih riješenja, dok je prosvjed samo manifestacija nezadovoljstva posljedicama politika. Prosvjed sam po sebi ne donosi riješenja. On eventualno uakzuje da stvari jako ne štimaju, ali onda je već kasno. Naravno, razgovarati (i doći do riješenja) se može i bez pristupanja EU, ali to našoj politici nekako ne ide - da preuzmu i primjene normalna načela političkog (i drugog) vladanja i odgovornost za provođenje i sve posljedice politika. I u mnogim drugim granama ista je stvar - politika pomoću svojih pijuna provodi svoje bezvezne programe - sa jednostavnim, prizemnim i jasnim ciljevima, bez prave želje da se te pojednie privredne grane postave da samostalno mogu dugoročno opstati. Sve je u funkciji politike i opstanka politike, umjesto da bude u funkciji građana i napretka građana, ekonomskog prosperiteta i države kao cijeline.
Ja se nadam da će ti procesi unutarnje organizacije države biti pospješeni (poboljšani) pristupanjem EU. EU postavlja standarde što bi država trebala biti svojim građanima i kako bi se trebala odnositi prema nama. To je veliki napredak u odnosu na ovaj boljševički odnos prema nama građanima proteklih 70-ak + godina. Porez moram platiti, država od nečeg mora živjeti, bio glavni grad Zagreb ili neki drugi, ali za taj porez želim neku kvalitetu odnosa države prema građanima (meni). EU prisiljava državu na to. To što će se uhljebiti nekih 7 ili 12 zastupnika u EU parlamentu - nije me uopće briga (jer ja neću biti jedan od tih). I neka samo dobro rade i neka zastupaju interese države, onda neće biti teško odvojiti im za plaću. Ako rade protivno interesima države - onda neka ne rade to ni badave. Zapravo bilo bi mi jako sumnjivo kada bi netko želio raditi taj posao 'volonterski', jer smatram da svatko mora biti nagrađen/plaćen za posao koji odradi, ali mora preuzimati i odgovornost za taj posao. Posebno je bitno kod političara da se javno zna koliko zarađuju (i neka im budu solidne plaće), da se nebi slučajno dogodilo da im kolekcija ručnih satova vrijedi više nego sva dosadašnja primanja zajedno. (Ali mogu imati kolekciju vrijednih ručnih satova - ali ju ne smiju javno pokazati, pa im onda to vrijedi - ništa. Jer ih je kupio upravo da se pokaže kako je 'uspješan'.) To je bit poštene države - da mi ne vrijeđa inteligenciju. Mislim da ćemo se pristupanjem EU malo približiti tom cilju.
Ja se nadam da će ti procesi unutarnje organizacije države biti pospješeni (poboljšani) pristupanjem EU. EU postavlja standarde što bi država trebala biti svojim građanima i kako bi se trebala odnositi prema nama. To je veliki napredak u odnosu na ovaj boljševički odnos prema nama građanima proteklih 70-ak + godina. Porez moram platiti, država od nečeg mora živjeti, bio glavni grad Zagreb ili neki drugi, ali za taj porez želim neku kvalitetu odnosa države prema građanima (meni). EU prisiljava državu na to. To što će se uhljebiti nekih 7 ili 12 zastupnika u EU parlamentu - nije me uopće briga (jer ja neću biti jedan od tih). I neka samo dobro rade i neka zastupaju interese države, onda neće biti teško odvojiti im za plaću. Ako rade protivno interesima države - onda neka ne rade to ni badave. Zapravo bilo bi mi jako sumnjivo kada bi netko želio raditi taj posao 'volonterski', jer smatram da svatko mora biti nagrađen/plaćen za posao koji odradi, ali mora preuzimati i odgovornost za taj posao. Posebno je bitno kod političara da se javno zna koliko zarađuju (i neka im budu solidne plaće), da se nebi slučajno dogodilo da im kolekcija ručnih satova vrijedi više nego sva dosadašnja primanja zajedno. (Ali mogu imati kolekciju vrijednih ručnih satova - ali ju ne smiju javno pokazati, pa im onda to vrijedi - ništa. Jer ih je kupio upravo da se pokaže kako je 'uspješan'.) To je bit poštene države - da mi ne vrijeđa inteligenciju. Mislim da ćemo se pristupanjem EU malo približiti tom cilju.
117
Rješit če se neke stvari to sigurno, ali ne mogu još jednom da ne spominjem, da se mnogo stvari zbirokratizira, a to znači mnogo če ljudi imati neki posao (čitaj sjediti negdje u pisarni) a ništa otipljivog od tog rada-->aparat koji troši novce i ništa ne stvara. A ti sami sebi stvaraju taj neki posao što nebi izgubili posao-rad-platu. Kad češ trebat neki papir svi če se rado pobrinuti, da če zakomplicirati max.
Kod nas firme koje su uspješne sele proizvodnju u druge države jer tamo cjene dobre projekte i neke stvari ideju puno brže.
Kod nas firme koje su uspješne sele proizvodnju u druge države jer tamo cjene dobre projekte i neke stvari ideju puno brže.
8
roslijedio mi brat sa jednog foruma:
1. Hrvatskoj vladi je naređeno da se svih 35 potpisanih poglavlja drže u
tajnosti i da Vam nastave prodavati maglu do konačnog ulaska, pa sad
pročitajte ISTINE koje su se Hrvatskoj dogodile, ili bi se dogodile ulaskom
u Eu, pa će Vam biti jasno zašto ih hrvatska vlada i hrvatski predsjednik
skrivaju od Vas.
2. Ulaskom u EU gubi se suverenitet, neovisnost i pravo na slobodu
odlučivanja. Sve daljnje odluke su ustvari naredbe po volji Bruxellesa koje
moraju biti izvršene, inače slijede kazne i sankcije!
3. Lisabonski ugovor (Ustav Eu) napisan je na nerazumljivih 2800 stranica
koje nitko iz vlade nije niti pročitao, jer su i sami priznali da nemaju
prijevod Lisabonskog ugovora!
4. EU nije zastupnička demokracija. Političari u EU se sami biraju između
sebe. Eu birokrati su sami sebi izglasali Lisabonski ugovor, bez pristanka
svojih građana putem referenduma.
5. Vijeće ministara EU bespogovorno potpisuje sve zakone koje im EU
komisija (EU Vlada) daje na potpis i pečatiranje. (Priznali da su 2008.
potpisali sve zakone, a samo 15% pročitali jer '*vjeruju'* Eu komisiji).
6. Predsjednik EU komisije sam odabire članove EU komisije! EU komisija
sama bira predsjednika EU komisije!
7. Zakone za EU komisiju piše 3000 radnih grupa za koje nitko ne glasa i
nitko ne zna tko su. Ispisano je već 100,000 stranica zakona preko kojih se
građani polako privikavaju na novi robovlasnički sistem!
8. U EU možete glasati samo da bi izabrali zastupnike u EU parlamentu.
Hrvatskoj je dozvoljeno samo 12 mjesta u EU parlamentu koji trenutno broji
čak 784 zastupnika!
9. EU parlament nema prava veta na zakone. EU parlament samo diskutira o
već donesenim zakonima.
10. Odluke poput rasprodaje svih hrvatskih nacionalnih bogatstava,
naseljavanja Hrvatske, broja izbjeglica za prihvat, odlaganje radioaktivnog
otpada, uzgoj GMO kultura će se donositi bez pristanka Hrvatske!
11. BBC već sada savjetuje cijeli svijet da razgrabi hrvatsku obalu i
otoke. Postoje planovi o naseljivanju 250,000 ljudi i to samo u Dalmaciji!
Ulaskom u EU, Španjolska je naseljena sa 5,5 milijuna useljenika, od čega
samo 780,000 Rumunja, dok je Poljsku, nakon ulaska u EU, naselilo 60,000
Vjetnamaca. Tako će i Hrvatska dobiti nove stotine tisuća useljenika, pored
285,000 nezaposlenih Hrvata, gdje tzv. kukuriku koalicija sa hns-ovom kozom
već priprema teren za veliko useljenje Hrvatske ako dođu na vlast, dok
druga hdz-ova koza tjera Hrvate da rade van!
12. Lisabonski ugovor propisuje da se bilo koji državljanin EU može
kandidirati za lokalne jedinice uprave ili mjesto u vladi bilo koje države
članice. S obzirom na planove naseljenja Hrvatske, vaše lokalne jedinice
uprave ili gradonačelnik će biti birani iz redova stranaca koji će vas
brojčano nadjačati nakon poplave useljenika, a koja će uslijediti upravo
zbog hrvatske sačuvane ljepote kakvu je EU sebi već odavno uništila i
hrvatskog Jadrana, najljepšeg mora na svijetu, koje bi takvom politikom
useljenja stranaca postalo europsko, kad nemože biti hrvatsko. Ulazak u EU
odgovara samo velikim članicama, ali ima katastrofalne posljedice na male.
Hrvatska može biti prijatelj EU bez ulaska u EU! Da li EU to može?
13. Hrvatska vlada je potpisala ugovor o rasprodaji hrvatskih oranica i
zemlje Europskoj uniji 7 godina nakon ulaska. Aneksom se hrvatska vlada
obavezala da EU može jednostrano i poništiti taj ugovor već nakon 3 godine!
Ne zaboravite: riječ zemlja se često koristi u zamjenu za riječ država!
14. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, NE otvaraju se nikakve nove
mogućnosti izvoza hrvatskih proizvoda u EU, a koje već nisu ostvarene kroz
"Sporazum o slobodnoj trgovini između Hrvatske i EU".
15. Eventualnim ulaskom u Europsku uniju bit će Vam zabranjeno zaposlenje u
uniji slijedećih 7 godina, dok se danas tamo možete zaposlit odmah, ako
nađete posla pored njihovih 30 milijuna nezaposlenih.
16. Prema Lisabonskom ugovoru, ako bi vaša firma obavljala posao u EU, vaše
plaće moraju biti hrvatske. Ukoliko želite studirati u EU, možete to i
sada, ako vam roditelji to mogu omogućiti.
17. Sad bi se plaćalo Bruxellesu putem izdvajanja: 50% prihoda od pdv-a +
50% prihoda od hrvatskih carina + godišnja članarina od 550 milijuna eura,
što je ujedno i cijena Pelješkog mosta kojeg Eu inače brani graditi, jer se
navodno ne uklapa u njihove vizure
18. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, hrvatski dug će enormno porasti.
Primjer za to su države poput Portugala, Irske, Italije, Grčke, Španjolske
koje Europska unija pogrdno naziva skraćenicom PIIGS (SVINJE), dok će
izlazak iz EU značiti plaćanje do 30% jednogodišnjeg proračuna
19. Ako je hrvatsko zakonodavstvo sada usklađeno sa Eu zakonodavstvom, čemu
onda ulaziti?
20. Omjer ravnopravnosti Hrvatske u Europskoj uniji kao i mogući njen
utjecaj u EU:**** ****
Europska unija (500 milijuna stanovnika)
Hrvatska (4,3 milijuna stanovnika)
Neka mi netko da 1 razlog zašto bi glasao za ulazak u EU... "****
1. Hrvatskoj vladi je naređeno da se svih 35 potpisanih poglavlja drže u
tajnosti i da Vam nastave prodavati maglu do konačnog ulaska, pa sad
pročitajte ISTINE koje su se Hrvatskoj dogodile, ili bi se dogodile ulaskom
u Eu, pa će Vam biti jasno zašto ih hrvatska vlada i hrvatski predsjednik
skrivaju od Vas.
2. Ulaskom u EU gubi se suverenitet, neovisnost i pravo na slobodu
odlučivanja. Sve daljnje odluke su ustvari naredbe po volji Bruxellesa koje
moraju biti izvršene, inače slijede kazne i sankcije!
3. Lisabonski ugovor (Ustav Eu) napisan je na nerazumljivih 2800 stranica
koje nitko iz vlade nije niti pročitao, jer su i sami priznali da nemaju
prijevod Lisabonskog ugovora!
4. EU nije zastupnička demokracija. Političari u EU se sami biraju između
sebe. Eu birokrati su sami sebi izglasali Lisabonski ugovor, bez pristanka
svojih građana putem referenduma.
5. Vijeće ministara EU bespogovorno potpisuje sve zakone koje im EU
komisija (EU Vlada) daje na potpis i pečatiranje. (Priznali da su 2008.
potpisali sve zakone, a samo 15% pročitali jer '*vjeruju'* Eu komisiji).
6. Predsjednik EU komisije sam odabire članove EU komisije! EU komisija
sama bira predsjednika EU komisije!
7. Zakone za EU komisiju piše 3000 radnih grupa za koje nitko ne glasa i
nitko ne zna tko su. Ispisano je već 100,000 stranica zakona preko kojih se
građani polako privikavaju na novi robovlasnički sistem!
8. U EU možete glasati samo da bi izabrali zastupnike u EU parlamentu.
Hrvatskoj je dozvoljeno samo 12 mjesta u EU parlamentu koji trenutno broji
čak 784 zastupnika!
9. EU parlament nema prava veta na zakone. EU parlament samo diskutira o
već donesenim zakonima.
10. Odluke poput rasprodaje svih hrvatskih nacionalnih bogatstava,
naseljavanja Hrvatske, broja izbjeglica za prihvat, odlaganje radioaktivnog
otpada, uzgoj GMO kultura će se donositi bez pristanka Hrvatske!
11. BBC već sada savjetuje cijeli svijet da razgrabi hrvatsku obalu i
otoke. Postoje planovi o naseljivanju 250,000 ljudi i to samo u Dalmaciji!
Ulaskom u EU, Španjolska je naseljena sa 5,5 milijuna useljenika, od čega
samo 780,000 Rumunja, dok je Poljsku, nakon ulaska u EU, naselilo 60,000
Vjetnamaca. Tako će i Hrvatska dobiti nove stotine tisuća useljenika, pored
285,000 nezaposlenih Hrvata, gdje tzv. kukuriku koalicija sa hns-ovom kozom
već priprema teren za veliko useljenje Hrvatske ako dođu na vlast, dok
druga hdz-ova koza tjera Hrvate da rade van!
12. Lisabonski ugovor propisuje da se bilo koji državljanin EU može
kandidirati za lokalne jedinice uprave ili mjesto u vladi bilo koje države
članice. S obzirom na planove naseljenja Hrvatske, vaše lokalne jedinice
uprave ili gradonačelnik će biti birani iz redova stranaca koji će vas
brojčano nadjačati nakon poplave useljenika, a koja će uslijediti upravo
zbog hrvatske sačuvane ljepote kakvu je EU sebi već odavno uništila i
hrvatskog Jadrana, najljepšeg mora na svijetu, koje bi takvom politikom
useljenja stranaca postalo europsko, kad nemože biti hrvatsko. Ulazak u EU
odgovara samo velikim članicama, ali ima katastrofalne posljedice na male.
Hrvatska može biti prijatelj EU bez ulaska u EU! Da li EU to može?
13. Hrvatska vlada je potpisala ugovor o rasprodaji hrvatskih oranica i
zemlje Europskoj uniji 7 godina nakon ulaska. Aneksom se hrvatska vlada
obavezala da EU može jednostrano i poništiti taj ugovor već nakon 3 godine!
Ne zaboravite: riječ zemlja se često koristi u zamjenu za riječ država!
14. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, NE otvaraju se nikakve nove
mogućnosti izvoza hrvatskih proizvoda u EU, a koje već nisu ostvarene kroz
"Sporazum o slobodnoj trgovini između Hrvatske i EU".
15. Eventualnim ulaskom u Europsku uniju bit će Vam zabranjeno zaposlenje u
uniji slijedećih 7 godina, dok se danas tamo možete zaposlit odmah, ako
nađete posla pored njihovih 30 milijuna nezaposlenih.
16. Prema Lisabonskom ugovoru, ako bi vaša firma obavljala posao u EU, vaše
plaće moraju biti hrvatske. Ukoliko želite studirati u EU, možete to i
sada, ako vam roditelji to mogu omogućiti.
17. Sad bi se plaćalo Bruxellesu putem izdvajanja: 50% prihoda od pdv-a +
50% prihoda od hrvatskih carina + godišnja članarina od 550 milijuna eura,
što je ujedno i cijena Pelješkog mosta kojeg Eu inače brani graditi, jer se
navodno ne uklapa u njihove vizure
18. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, hrvatski dug će enormno porasti.
Primjer za to su države poput Portugala, Irske, Italije, Grčke, Španjolske
koje Europska unija pogrdno naziva skraćenicom PIIGS (SVINJE), dok će
izlazak iz EU značiti plaćanje do 30% jednogodišnjeg proračuna
19. Ako je hrvatsko zakonodavstvo sada usklađeno sa Eu zakonodavstvom, čemu
onda ulaziti?
20. Omjer ravnopravnosti Hrvatske u Europskoj uniji kao i mogući njen
utjecaj u EU:**** ****
Europska unija (500 milijuna stanovnika)
Hrvatska (4,3 milijuna stanovnika)
Neka mi netko da 1 razlog zašto bi glasao za ulazak u EU... "****
S ulaskom u EU izgubit ćemo i ovo malo sirotinje što imamo.
Dostojanstvo naših naroda bit će gore nego Grk Talijana i Španjolaca .
Svatko tko imalo prati politiku i ekonomiju može zamisliti gdje je naše mjesto u EU
Dostojanstvo naših naroda bit će gore nego Grk Talijana i Španjolaca .
Svatko tko imalo prati politiku i ekonomiju može zamisliti gdje je naše mjesto u EU
Ero 1- Broj postova : 422
Registriran : 07.08.2010
16
Ni meni nije jasno iz kojih razloga bi ušli u EU?? Kao što sam več prije napisao stvari su vrlo jednostavne i logične,uostalom treba samo gledati činjenice koje su oko nas i ja mislim da svaki realan građanin Hrvatske i onaj koji ne živi u nekom svom svijetu fantastike (da će nam biti bolje u EU,da ćemo izvoziti,da ćemo biti jednako jaka karika kao i ostale "velike" članice itd itd.......) bude zaključio NE U UE!
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
ne živiš u Hrvatskoj pa ne razumiješ da gori državni aparat i birokraciju od ove postojeće nije moguće..SimonMS je napisao/la:Rješit če se neke stvari to sigurno, ali ne mogu još jednom da ne spominjem, da se mnogo stvari zbirokratizira, a to znači mnogo če ljudi imati neki posao (čitaj sjediti negdje u pisarni) a ništa otipljivog od tog rada-->aparat koji troši novce i ništa ne stvara. A ti sami sebi stvaraju taj neki posao što nebi izgubili posao-rad-platu. Kad češ trebat neki papir svi če se rado pobrinuti, da če zakomplicirati max.
naše vlasti nisu bile u stanju stvarati radna mjesta kroz godine pa da bi održavale stopu nezaposlenosti "nižom" u odnosu na ono što bi doista trebalo biti uhljebljavani su mnogi u državnim, javnim službama i državnim poduzećima..
gotovo 400 000 ljudi od cca 1,2 milijuna ljudi zaposlenih..
a da bi svi oni mogli raditi izmišljani su zakoni i povećavana birokracija..
zašto nismo interesantni stranim investitorima, zato što je izuzetno teško dobiti sve moguće potvrde, odobrenje itd.
dakle, nije moguće imati goru birokraciju od ove koju već imamo..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
U Hrvatskoj je zapošljavanje u državnoj službi=uhljebljivanje partijsko-kumovskih kadrova (barem bilo do sada). Što se tiče nezaposlenih - ova brojka od cca 400 000 - to je broj ljudi koji su prijavljeni na zavodu za nezaposlene i ona ni približno ne odražava pravi broj radnosposobnih ljudi koji nemaju legalni poaso. Naime mnogo ljudi je izbrisano iz evidencije zavoda iz raznih razloga. Mnogi mladi niti ne pokušavaju naći posao preko zavoda. Neki rade 'na crno' ili 'u fušu' pa ih zavod niti ne interesira. O broju radnosposobnih 'umirovljenika' sa 10 ak (+-) godina radnog staža (koji rade na crno) neću niti trošiti riječi. Ovaj broj je optimistična varijanta na koju se pozivaju političari kada se želi prikazati stanje u državi bolje nego što je realno. I najsmješniji su kada se 'pohvale' kada, radi sezonskih turističkih potreba, taj broj padne za 20-30000 ljeti. Državnom aparatu treba dobro provjetravanje ili možda tsunami. Stvari se moraju prvo prikazati realno i onakve kakve jesu (kolikogod to bilo teško) i tek onda se tek može pristupiti traženju pravih i adekvatnih riješenja.
117
Jos jedno moje veliko NE i demokracija vlada pa se nemoram nikome opravdavat. barem nesta .
a zanima me gdje oni na tv vade one ankete jer na svim forumima gdje sam registriran su protiv viso od 60%
a zanima me gdje oni na tv vade one ankete jer na svim forumima gdje sam registriran su protiv viso od 60%
zoky28- Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1
"Književnik i kritičar Igor Mandić kazao je u intervjuu Novom listu kako je za Hrvatsku bolje ponovno ujedinjenje s južnoslavenskim narodima, nego ulazak u EU. Mandić naime ističe kako u EU ulazimo kao podstanari te da s tim scenarijem 'moramo podnijeti sudbinu da ćemo biti tretirani kao rezervna postaja za konobare i prostitutke',"
http://www.nacional.hr/clanak/122949...skim-temeljima
http://www.novilist.hr/Kultura/Igor-...istickih-elita
http://www.nacional.hr/clanak/122949...skim-temeljima
http://www.novilist.hr/Kultura/Igor-...istickih-elita
odmahsad- Broj postova : 101
Registriran : 31.12.2010
1
http://www.nacional.hr/clanak/122989/domovina-na-kisi
117
Ma sve se zna...ali jednostavno nemogu gledati preseravanja ovih naših političara na skečevima o europskoj uniji, prva asocijacija me naravno aludirala na one snimke otmičara kad se zarobljeni javljaju preko videa i govore naravno ša se od njih očekuje....nemogu se oteti tom dojmu zbog x y stvari....prestrašno
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
Stranica 18 / 28. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 23 ... 28
Stranica 18 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.