AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Europska Unija

Stranica 19 / 28. Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 23 ... 28  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?

Europska Unija - Page 19 I_vote_lcap12%Europska Unija - Page 19 I_vote_rcap 12% 
[ 13 ]
Europska Unija - Page 19 I_vote_lcap9%Europska Unija - Page 19 I_vote_rcap 9% 
[ 10 ]
Europska Unija - Page 19 I_vote_lcap16%Europska Unija - Page 19 I_vote_rcap 16% 
[ 18 ]
Europska Unija - Page 19 I_vote_lcap55%Europska Unija - Page 19 I_vote_rcap 55% 
[ 60 ]
Europska Unija - Page 19 I_vote_lcap8%Europska Unija - Page 19 I_vote_rcap 8% 
[ 9 ]

Ukupno glasova : 110

Poll closed

Europska Unija - Page 19 Empty Re: Europska Unija

Postaj by pobrito 9/1/2012, 17:43

Članica smo Nato-a,što je ok a članstvo u EU nam stvarno NE treba!
pobrito
pobrito

Broj postova : 114
Zanimanje : ribičija
Registriran : 26.02.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by zoky28 9/1/2012, 20:51

Evo jedan citat s jednog foruma:
http://www.sisak.info/forum/showthread.php?13662-f-EuDALIZACIJA-I-PROPALA-NACIJA

Već neko vrijeme promatram izjave naših političara i ne mogu se nadiviti njihovom cinizmu, a još više našem idiotizmu jer uvijek ima pojedinaca koji pljeskom nagrađuju njihove tragikomične izjave. Ukoliko netko ima koristi od tog pljeskanja onda nema problema, no što učiniti kada je narod kruha gladan, a raširenih ruku dočekuje političke objede?

Licemjerje je najizraženija osobina poznatih Hrvata (riječ je odlična jer im se doslovno lice može mjeriti prije i nakon mandata u saboru, Vladi, župi ili estradi, te ustvrditi da je povećalo obujam, najčešće zbog luksuza i životnog standarda koji im osiguravaju građani), a obrazi su im poput đonova, ili kako sam nekidan ustvrdio, imaju veličanstvenu sposobnost da pišaju uz vjetar i budu suncokreti, unatoč tome što suncokret biološki ne posjeduje mokraćne kanale.

Tijekom izbora bilo je zbilja fascinantnih tvrdnji i one su većinom dolazile iz usta bivše premijerke Kosor. Među svim komentarima izdvojio sam par poruka narodu poput: „Mi smo na svoja postignuća ponosni“, „Vjerujemo da ćete prepoznati iskrenost“, „Znamo reći hvala, molim i oprosti, za razliku od njih“ ili „Trebamo skromno živjeti“. Ovi spinovi zaista nasmijavaju, no bilo je onih koji su ih podržali punom parom. Neki od razloga ovog masovnog sljepila su „činjenica da je HDZ na svojim leđima stvorio državu“, „da su crveni najveći neprijatelj“ i da je „bolje biti gladan nego da HDZ nije na vlasti“. To su neke od izjava kojima puk opravdava pretjeranu naklonost ovom političkom gigantu. Nije HDZ jedini komu je naklonost građana prerasla u dogmu i pri čijem štovanju nisu potrebni argumenti, ima tu dosta materijala.

Sljedeći veliki igrač kojeg pobornici dogmatski brane je EU. Nepostojanje javnih rasprava je sasvim logično jer prosječni (čak i europski) političar nije pročitao Lisabonski ugovor, kao niti Ugovor o Europskoj uniji i Ugovor o osnivanju Europske zajednice na koje se on veže. O sadašnjim i budućim projektima EU poput kontroverznog Codexa Alimentariusa ili Indect projekta ne znaju ni „guknuti“ jer većinom nisu niti čuli za njih i samim time javna rasprava nema logike pošto su svi bitniji euskeptici vrlo dobro informirani, argumentima potkovani i orni za raspravu dok eupobornici uniju podržavaju isključivo s materijalom koji su im dostavljeni iz Bruxellesa bez osobne istrage i bez mogućnosti da je „nešto trulo u državi Danskoj“. Sramotno je što se konstantno spominje kampanja (iako niti to nije toliko pogrešna fraza s obzirom na službenu definiciju – kampanja dolazi od francuske riječi campagne što znači vojni pohod, bitku. Kampanja je niz planiranih aktivnosti koji služe ostvarivanju određenog vojnog, političkog ili marketinškog cilja), a ovo što vidimo je zapravo čista propaganda (službena definicija - propaganda označava sustavni pokušaj oblikovanja percepcije i spoznaje te manipuliranja ponašanjem pojedinca, u svrhu generiranja reakcije koju propagandisti žele postići) bez trunke objektivnosti i dopuštanja drugoj strani za pravo glasa. Slična stvar je i s izrazima europobornici, eurofili ili euroskeptici, eurofobi. To je čisti spin jer sumnjam da itko u cijeloj priči ima išta protiv Europe, naglasak je na EU. Europa je kontinent pun civilizacijskih, bioloških i inih raznolikosti dok EU predstavlja bazu protiv koje se euskeptici i eufobi bore.

Vesna Pusić je jučer pak šokirala javnost (ne i mene s obzirom na raniju EU praksu) s izjavom da bi, ukoliko građani budu protiv EU, referendum ponovila nakon šest mjeseci. Imao sam jednu prilično žučnu raspravu s kolegom koji je rekao da nema teorije da se referendum ponovi ukoliko narod odbije EU (on je iznimni pobornik EU) jer bi to bilo pljuvanje po Ustavu i samoj zadaći referenduma (pošto je isti u suverenoj RH održan samo jednom) i tako što pravne instance Hrvatske ne bi isto dopustile nego bi poštivale volju građana. Nakon ovoga mi se kolega ne javlja niti na telefon niti na facebook korisnički račun. E, to se zove dogma! Mene je osobno puno više razljutila izjava novopečene ministrice da protivnici ulaska EU žele integraciju s ostalim balkanskim neeuropskim državama, iliti u prijevodu, novu Jugoslaviju. To je tolika laž da me je čak sramota i prenositi taj navod, pogotovo ako se prisjetimo da je nekad upravo ona govorila o euskepticima kao o krajnjoj desnici. Šlag na kraju je bila njezina izjava da ne dolazi u obzir da država plaća kampanju euskeptika jer su građani izabrali Kukuriku koaliciju zbog njezinog proeuropskog stajališta. Tragikomedija, da je to bio razlog vjerujemo da bi HDZ vladao sljedećih 100 godina. No, što je, tu je, postoji mogućnost da gospođa Pusić bude gost jedne od EU tribina pa ću testirati njezino znanje o EU i pomoći joj pri daljnjem informiranju službenim EU materijalom.

Hajmo dalje. Tko o čemu, nego ja o crkvi. Već sam i sam sebi dosadan. No, jednostavno se nude iz tjedna u tjedan. Ovaj puta su me zainteresirali suspenzijom don Ivana Grubišića pri čemu je bitan razlog bio „neprimjereno ponašanje i kršenje crkvene discipline“. Neću ulaziti u to da li je ulazak jednog svećenika u Sabor dobar ili loš potez već ću se držati isključivo licemjerja. Licemjerja koje se očitovalo prilikom novinarske vijesti da je sado-mazo svećenik s tri dilda u dupetu i maštanjima o dječarcima Marko Tomušić žrtva orkestrirane novinarske hajke, te da je to što je učinio njegova privatnost, u četiri zida vlastite sobe. Zaključak je da je neprimjereno ponašanje kada svećenik govori o preispitivanju državnih ugovora s Vatikanom dok je guranje i perverzno ponašanje svećenika njegova privatna stvar. Tko je ovdje lud??!! Pardon, zaboravio sam, mi novinari!

Za kraj, ne mogu se nespomenuti SDP-a, čisto da ne bi ostali nedirnuti. Naslov vijesti (08.09.2011.) iz Jutarnjeg lista bio je „Smanjit ćemo PDV na 22% i dati nagradu za svako novo radno mjesto“. Sada bi pak prodali HPB, CO i povećali PDV na 25%. Njihovi pobornici su javno vrijeđali HDZ kad je povećao PDV dok sada Kukuriku hvale zbog „hrabrog poteza“.

Kada se sve podcrta, ukoliko ste pristaša HDZ-a, Kukuriku koalicije, EU ili crkvene politike onda Vam niti jedan argument ne vrijedi, licemjerje raste do krajnjih granica, a ukoliko imamo previše argumenata možda dobijemo i batina. U tom trenutku nema demokracije „jer je u bitnim stvarima treba zaobići pošto je kontraproduktivna“, nema dokaza „jer dokazi nemaju vrijednost ukoliko govore protiv naše opcije“, nema novaca „jer novce dobivaju samo oni koji su podobni“ i nema kritičkog razmišljanja „jer su sve to teorije zavjere“. Dogma i licemjerje idu ruku pod ruku, a naši političari su to doktorirali. Što reći nego „Club Bizzare na tragikomičan način“!
zoky28
zoky28

Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 10/1/2012, 22:08

beč, budimpešta,beograd,brisel........svi počinju sa B, slučajnost ili...
Krx
Krx

Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11

[Vrh] Go down

Postaj by SimonMS 11/1/2012, 18:46

pobrito je napisao/la:Članica smo Nato-a,što je ok a članstvo u EU nam stvarno NE treba!

Zašto je NATO ok????
SimonMS
SimonMS

Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 11/1/2012, 19:07

Dobro je biti član NATO saveza, jako dobro. Sve one teritorijalne pretenzije odjednom prestaju. Ako eventualno i postoje neki pogranični sporovi, oni se mogu odjednom riješiti za stolom, a ne u rovu. (Naravno, riješenje teritorijalnih sporova može se politički rastezati godinama i to onda eksploatirati u političkim programima, ali sve se jednom mora riješiti mirnim putem, dogovorom). Ratovati sa članicom NATO saveza nema smisla, a to nama puno znači. Kada bi bilo političke volje, pojedine NATO države mogle bi objediniti neke svoje snage, i tako znatno pojeftiniti obranu (na primjer avijacija). Ima tu potencijala.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by SimonMS 11/1/2012, 19:17

Fidelito je napisao/la:Dobro je biti član NATO saveza, jako dobro. Sve one teritorijalne pretenzije odjednom prestaju. Ako eventualno i postoje neki pogranični sporovi, oni se mogu odjednom riješiti za stolom, a ne u rovu.

Nestale su tenzije između SLO:CRO?...nisu! Spore rješavaju za stolom i u medijima. Ne rješavamo ih za stolom zbog toga što smu u NATO! Nego zato što se rat ne isplati, a rat se isplati amerikancima!

Naši vojnici moraju biti u afganistanu i sličnim državama gde se bore za nešto a oni to neznaju točno zašto. Tamo su zbog nekih "dogovora" USA-NATO(EU) i u svemu je bit nafta. Dakle naša država financira nešto što ni ne želimo ali mora se zbog tog VIP članstva jer inače "nismo zajedno ako niste sa nama"! Kod nas se poslednje vrjeme krize puno priča o tome ako je muguče izstupiti iz NATO.
SimonMS
SimonMS

Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 11/1/2012, 20:48

SimonMS je napisao/la:
Fidelito je napisao/la:Dobro je biti član NATO saveza, jako dobro. Sve one teritorijalne pretenzije odjednom prestaju. Ako eventualno i postoje neki pogranični sporovi, oni se mogu odjednom riješiti za stolom, a ne u rovu.

Nestale su tenzije između SLO:CRO?...nisu! Spore rješavaju za stolom i u medijima. Ne rješavamo ih za stolom zbog toga što smu u NATO! Nego zato što se rat ne isplati, a rat se isplati amerikancima!

Naši vojnici moraju biti u afganistanu i sličnim državama gde se bore za nešto a oni to neznaju točno zašto. Tamo su zbog nekih "dogovora" USA-NATO(EU) i u svemu je bit nafta. Dakle naša država financira nešto što ni ne želimo ali mora se zbog tog VIP članstva jer inače "nismo zajedno ako niste sa nama"! Kod nas se poslednje vrjeme krize puno priča o tome ako je muguče izstupiti iz NATO.

Ma pusti ti fidelita, on je političar samo još nisam skužio na kojoj strani Laughing ili jesam...spomenio si tu hebenu naftu i cijeli taj svjetski cirkus koji se na njoj temeljim evo ja ću spomenuti svetu stolicu samo u nizu stvari koje skupšo plaćamo a bez koje naravno nebi ni bili tu gdje jesmo, ista stvar je nato..hebena politika, hebena uvjerenja, hebena cenzura i jebeno ispiranje mozga je bojim se sve što ovaj svijet trenutno nudi...i uvjeren sam da je to sve najbolje što EU nudi i to je činjenica i realnost isti tako da nemožemo beznje i strašno sam razočaran što se jako malo javno daje za pravo ljudima da istupaju i kažu pravo stanje stvari....JAKO SAM RAZOČARAN...kao nepravedno osuđeni na zatvorsku kaznu...prestrašno

Fidelito@

pošto sam te prozvao red je da makar obrazložim što strikno na spomenuti NATO onako laički kako je najbolje, ne politički Wink , pa šta ti misliš da se sutra nemože raspast i njemci napasti šta ti ja znam koga, šta amerika radi konstantno i zbog čega, nemoj mi samo reći zbog pravde, zašto je nato napao srbiju...jel se to kad tko zapitao, pa jebo im ja mater šta nisu zaustavili rat kojeg su mogli u roku 24 sata a ne spašavati stvari nakon deset godina...dajte ljudi nismo djeca...kad vidim ovu pušićku kako se kesi i priča o europi plače mi se...da se razumijemo da nezna šta priča nebi riječi reko...prestrašno

Zadnja promjena: Krx; 11/1/2012, 22:31; ukupno mijenjano 3 put/a.
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 11/1/2012, 21:03

Granični spor (ako i kada postoji) će se riješiti za stolom - to je najvažnije. Nije se do sada riješio jer je politici (na obje strane) tako pasalo. Uvijek su neki izbori, a kako onda ne iskoristiti priliku da se političari zakunu da 'naše nikada neće dati'. Istina je da vojska mora u Afganistan i na neka druga egzotična mjesta, ali to je više pitanje politike.... .... ako politika odluči - ne mora vojska ići nikuda. Rat u Afganistanu se ne isplati Amerikancima, ali morali su srušiti talibanski režim jer nedopustivo je (za Američku politiku) da oni vuku za nos amerikance. Sigurnost je relativna stvar, a velesila poput amerike mora pokazati svojim građanima i svijetu da sa njima nema šale, to jest da ih nitko neće nekažnjeno zafrkavati i vući za nos. Da će u toj 'lekciji' nastradati više civila nego protivničkih vojnika - istina je, ali mislim da će proteći neko duže vrijeme dok se netko opet sjeti vući vraga za rep, onako iz 'političkih uvjerenja'. To je svjetski poredak, a odlučna politika koju vode amerikanci po svijetu - je upravo ono što fali Europi. Kada se negdje pojavi neki novi Bin Laden koji bi malo preuredio svijet po nekom svom modelu - opet će svi uprti oči prema Washingtonu. Istina je i da su sami preuzeli na sebe ulogu svjetskog policajca, i to im izgleda baš i ne pada teško, ali istina je da ovakvom svijetu kakav je danas i treba netko takav. Bilo bi bolje da nema takve potrebe, ali nažalost nije tako. Svijet je postao malo mjesto, svi su međusobno povezani, a neki žele i kruha ispod pogače. Uvijek je to tako, ali onda treba postojati i netko tko dijeli packe (kada se pretjera).
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by 21yes 12/1/2012, 00:15

Ma ja se slažem s Krx-om, večinom. U Europu s onim što je dogovoreno se nikako ne smije uči. Naš je problem u prvom redu nesposobno vodstvo ove države. Ljudi koji su tu samo radi sebe i svojih štićenika, male su razlike između njih, izuzetkom smatram gospodina Grubišića koji je izjavio da je u saboru u službi naroda i da će osluškivati što narod ima za reći, to je jedini pravi put, služba narodu a ne vladanje narodom na način zastrašivanja, nametanja svojih ideja, manipuliranja itd. Dakle mi imamo plodnu zemlju, more, sve što nam treba, samo treba politika koja će poticati razvoj, gospodarstvo, proizvodnju, izvoz. EU nije fer igrač i to je vjerujem i maloj djeci jasno, limitirati poljoprivrednu proizvodnju u našoj državi na način da mi sa svojom proizvodnjom ne smijemo pokriti svoje potrebe je prljava igra. Općenito odlučivanje o našoj poljoprivrednoj politici u Bruxellesu, koliko čega smijemo proizvoditi je van svake pameti (osim za Deutchland uber alles). Europa je sređenije društvo jer se više drže reda i logike nekakve a ne kao kod nas gdje je s ovim ratom koji je bio sve ili palo ili ostalo kako je bilo, pa tako sad imamo divlji zapad, a da nismo ušli u pregovore ne bi ni znali da smo na divljem zapadu. Ono što mene najviše muči je taj truli kapitalizam, pohlepnim pojedincima se omogučava da iskorištavaju ljude, nerealne su razlike među ljudima, dok se jedni prese..vaju s lovom, položajem i ostalim glupostima, radnik se bori preživjeti i što je najgore njegovo zdravlje jako stradava u eksploatatorskim uvjetima kakvi vladaju u privatnom sektoru. Država ne štiti radnika. Neće Europa nama ništa dati, samo će uzeti što joj treba od nas ali ono što sami nismo uspjeli napraviti, a vrlo je jednostavno, uvest će red za čovjeka ( za kapitaliste naravno neće, oni i političari su si dobri u EU). Pogledajmo što se nedugo dogodilo u Mađarskoj, premijer odlučio pomoći ljudima koji ne mogu vračati kredite, ali eto zaštitinika kapitala iz EU i hop po čelu premijera nemoš ti tako bankama smanjivat profit i stisli ga neće mu nitko dati kredit zato što zbog njegove odluke banke gube profit, neka narod pati a bankari neka se bogate. Dakle mi imamo ozbiljan problem u državi, jako je nesređena, gospodarstvo je zapostavljeno, ljudska prava jako slabo, nebriga o slabijim članovima društva, bolesnima, nemočnima, starijima, siromašnima, represija i maltretiranje ljudi od strane policije, suda i da ne nabrajam dalje na nivou, a to bi tako lijepa država mogla biti da se poslože stvari. U EU mi ćemo biti svojevrsna kolonija, zemlja drugog reda, interesi čijih građana će biti podstavljeni interesima velikih (Deutschland), njihovom kapitalu (služimo i služit ćemo da se na nama zarađuje). U 20 godina je prodana cijela država, sve što je bilo državno i još se zadužili ko Grčka i doći će to na naplatu, nema se više puno za rasprodavat a i kredite treba vraćati i nažalost platit ćemo mi najslabiji i najmanji. Eto svašta sam napisao, ako uđemo u EU izgubiti ćemo mogućnost upravljanja svojom državom na najbolji mogući način za dobrobit građana (istina sad se čini gore nego što da nam je EU gazda). Možemo li mi bolje, možemo i moramo, samo to treba doprijeti do naše svijesti.

21yes

Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 12/1/2012, 07:56

21yes je napisao/la: Dakle mi imamo plodnu zemlju, more, sve što nam treba, samo treba politika koja će poticati razvoj, gospodarstvo, proizvodnju, izvoz.
nije točno da imaš sve. nemaš sve, nemaš novce..
a džaba ti sve drugo ako nemaš novaca.
možeš sada imati politiku koja bi htjela poticati gospodarstvo, proizvodnju, izvoz ali što im to vrijedi kada nemaju s čime..
i zbog toga zagovaraju ulazak u još jednu integraciju, da bi lakše došli do novaca.
e ali što će s time dolaskom do novaca izgubiti "plodnu zemlju", "more" itd. to je već druga priča..

21yes je napisao/la:Eto svašta sam napisao, ako uđemo u EU izgubiti ćemo mogućnost upravljanja svojom državom na najbolji mogući način za dobrobit građana (istina sad se čini gore nego što da nam je EU gazda). Možemo li mi bolje, možemo i moramo, samo to treba doprijeti do naše svijesti.
kamo sreće da smo tu mogućnost da sami upravljamo svojom državom izgubili još prije 20 godina (i ne mislim da smo je izgubili od susjeda nego da smo je izgubili s nekom drugom integracijom).. jer dokazali smo da za to nismo sposobni..
i nije točno da su nam to napravili političari.. te političare je ipak birao narod.. a to što je narod glup i lakovjeran to je već druga stvar.
Picek
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 12/1/2012, 08:23

Evo vam primjera totalne nesposobnosti političara tipa Linića starog majmuna koji se naravno obogatio samo i isključivo na konto privatizacije kao i većina koji danas sjede a imaju staža koliko nam i lijepa naša...i šta konjo reće, ajmo prodat CO i HPB dugoročno u tom sektoru nemamo šta tražit...netko spomenuo novce, znači u jednoj državi gdje je nekoliko puta veća kamata nego u stranim bankama izvan hrvatske nama je neisplativo širiti bankarski sektor jer je naravno svima u europi isplativ jedino ne nama....CO...jel moram uopće šta pisat.... prestrašno

...eee da je dat mladim ljudima šansu, nikada nisam bio za preskakanje stepenica u nijednoj hijerarhiji, i samo sam na to upozoravao na zadnjim izborima, ljudi moji mi smo u situaciji gdje samo novi ljudi mogu to pratiti, mladi, školovani, ambiciozni ljudi, NITKO DRUGI, ni lijevi ni desni ni srednji...samo netko treći, a mi ko stoka sitnog zuba jednom netko reće Europska Unija - Page 19 413475 ...i nemogu si dopustiti razmišljanje da nismo bolje ni zaslužili makar je situacija upravo takva, ali kad vidim sa kakvim sam ljudima okružen i kojim tempom se radi za dobrobit tog nesretnog društva dajem si za pravo reći da je kompletn astruktura evo sadašnje vlasti GOLI miško

Zadnja promjena: Krx; 12/1/2012, 08:32; ukupno mijenjano 1 put.
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 12/1/2012, 08:29

Krx je napisao/la:Evo vam primjera totalne nesposobnosti političara tipa Linića starog majmuna koji se naravno obogatio samo i isključivo na konto privatizacije kao i većina koji danas sjede a imaju staža koliko nam i lijepa naša...i šta konjo reće, ajmo prodat CO i HPB dugoročno u tom sektoru nemamo šta tražit...netko spomenuo novce, znači u jednoj državi gdje je nekoliko puta veća kamata nego u stranim bankama izvan hrvatske nama je neisplativo širiti bankarski sektor jer je naravno svima u europi isplativ jedino ne nama....CO...jel moram uopće šta pisat.... prestrašno
misliš da bi širenje bankarskog sustava utjecalo na cjelokupno smanjenje kamate?
daj se nemoj zafrkavati...
Picek
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 12/1/2012, 09:01

Picek je napisao/la:
Krx je napisao/la:Evo vam primjera totalne nesposobnosti političara tipa Linića starog majmuna koji se naravno obogatio samo i isključivo na konto privatizacije kao i većina koji danas sjede a imaju staža koliko nam i lijepa naša...i šta konjo reće, ajmo prodat CO i HPB dugoročno u tom sektoru nemamo šta tražit...netko spomenuo novce, znači u jednoj državi gdje je nekoliko puta veća kamata nego u stranim bankama izvan hrvatske nama je neisplativo širiti bankarski sektor jer je naravno svima u europi isplativ jedino ne nama....CO...jel moram uopće šta pisat.... prestrašno
misliš da bi širenje bankarskog sustava utjecalo na cjelokupno smanjenje kamate?
daj se nemoj zafrkavati...

...evo jednog, pa jel ti misliš da se mi samo rasprodajom možemo izvući iz duga, deficita i ostalog...
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 12/1/2012, 13:36

Nije bitno vlasništvo nad bankama - bitno je kako te banke posluju. Poslovanje banke (i visina kamate) može se regulirati na različite načine i ako je banka u privatnom vlasništvu. Moramo se zapitati zašto te iste banke sa istim vlasnicima u svojim domicilnim državama imaju manju kamatu na isti kredit. Možda je tamo visina kamate ograničena nekim propisima, ili je možda rizik poslovanja tamo manji jer je na primjer pravni sustav djelotvorniji? Možda je kod nas potražnja za kreditima velika (i ponuda mala), pa su i kamate veće? Ne vjerujem u priču da neka banka ima manju kamatu za građane svoje 'domicilne' države, jer vlasnici banke nisu iz jedne države - to su dionička društva i vlasnici mogu biti iz cijeloga svijeta. Banke nisu sklone poklanjanju novaca iz alturističkih pobuda, banke su institucije koje žele maksimalizirati svoj profit, jer su uprave tih banaka odgovorne pred svojim vlasnicima (dioničarima). Meni je potpuno svejedno odakle je banka, ali nije mi svejedno kako posluje banka u kojoj držim novce/uzimam kredit. Da će postojati kao neka banka gdje bi se mogao lakše dobiti kredit sa manjom kamatom, meni to zvuči nerealno, jer ako je ta banka odgovorna prema svojim vlasnicima - mora se ponašati tržišno. I vlasnicima donositi dobit. Ali zato ponuda kredita (kapitala) na tržištu mora biti velika i cijene tih kredita (kamata) će padati. Ako je sigurnost naplate velika - kamata opet pada. To direktno znači da kada i ako uredimo svoju državu pravno i zakonski cijena kredita će pasti. Zapravo ovakva situacija sada (pravno neuređena) više paše bankama, jer uvijek kamatu dignu više nego što je realni rizik poslovanja (javlja se neka ekstra dobit).
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 12/1/2012, 15:41

Nepostoji nijedna država stabilna na svijetu koja neposjeduje svoju banku, nepostoji nijedan financijski sektor koji okreće čistiju lovu od bankarskog, druga stvar je nesposobnost menadžmenta za širenjem i konkurentnosti, kako fidelito reče, plodnom tlu da nepridobije nove klijente a da negovorimo o novim tržištima....osobno ja, sam uvjeren da erste i rajfajzen banka, najjače strane banke zastupljene na našem području, nemogu bolje poslovati od naših banaka ili banke...osobno ja znam da nijedna strana osiguravajuća kuća ni približno nemože dati bolje uvjete od bilo koje naše osiguravajuće kuće...govorim kao potrošać građanin....znači itekako smo konkurentni ali najgore od svega podkupljivi i viši interesi brišu sve ono što realnost postavlja kao činjenicu....
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by Nostradurus 12/1/2012, 19:22

Pozdrav svima!

Ovo mi je prvi post na ovom forumu. Nisam se baš previše bavio pogodnostima ili lošim uvjetima za agrar, ali su mi zapeli neki članci o broju samoubojstava francuskih farmera: h t t p : / / w w w . javno.hr/news/EU_i_svijet/23182/Depresivne-farme-U-Francuskoj-se-svakoga-dana-ubije-jedan-seljak.html.
Pretpostavljam da ovo nije dobar znak za naše seljake jer će naši poticaji biti manji od francuskih.

Druga bitnija stvar je ono čime sam se bavio je uzrok dužničke krize. I potraga me je odvela preko HNB-a do statuta ECB-a. A riječ ECB se uopće ne spominje na forumu. Tajna dužničke krize je tajna vezana uz način stvaranja veće novčane mase. A prema statutu ECB-a (h t t p : / / w w w .ecb.int/ecb/legal/pdf/sl_statute_2.pdf) u članku 21 se može pročitati:
Operacije s javnim subjektima
21,1. U skladu sa članom 101 ovog Ugovora, zabranjena prekoračenja računa ili druge oblike kredita kod ECB-a ili kod nacionalne središnje banke u korist institucija ili tijela Zajednice, središnjih vlada, regionalnih ili lokalne vlasti i drugih javnih tijela ili javnih poduzeća država članica, također je zabranjeno da ECB ili nacionalne središnje banke izravno od njih kupovale dužničke instrumenate.
To znači da novac dolazi kao kredit i država ga mora uzeti od posrednika (banke) i platiti ga više nego je uzela. Taj model je usvojen 1994. promjenom zakona o HNB-u i time je u RH uveden kreditni novac.

I dok na polju jedno zasijano zrno rodi sa desetinom novih te je posuđenu pšenicu moguće vratiti od uroda, kod novca je drugačije. Posuđeni novac se ne oplođuje (kako nam pričaju) jer više novca dolazi od daljnjeg zaduživanja ili dotoka novca iz vana.

Ovo zadnje znači da pšenica može roditi, ali ako nema novca da se otkupi, nema ni zarade. A kad nema zarade, tada se ljudi počnu ubijati (Francuska) jer rade, a nema efekta.

Je sam protiv ulaza u EU jer je svaki novac u EU kreditni novac (statut ESCB tj. ECB-a) i samim time zadržani profit jednih znači još veći dug drugih. Pa tako možemo vidjeti da banke plivaju u novcu, ali ga ne posuđuju. A objašnjenje je da znaju da se nema što ugrabiti pa nema smisla posuđivati.

Monetarni razlog za neulazak u EU je po mom mišljenju najvažniji, ali se rijetko spominje jer ga nije lako shvatiti, a još teže povezati sa problemima u državi. sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija

Drugi problem je slobodno tržište EU. Pa premda svi žele slobodno trgovati, problem deficita u trgovanju koji se rješava dizanjem kredita stvara dug koji se samo povećava. Pa mogu samo zaključiti da slobodna trgovina ima smisla samo, ako je balansirana. Ali to znači i da se mora proizvesti roba koja će se izvesti. sites.google.com/site/financijskisustav/slobodna-trgovina

Treći problem je što poticaji EU dolazi iz EU, a RH to isto ili više mora uplatiti. Ili kako bi rekli iz šupljeg u prazno.

Četvrto je da se o protu EU argumentima uopće ne raspravlja, ili se do sada raspravljalo u jako kratkim terminima. A to je dosta neozbiljno s obzirom da je "ZA" na referendumu za ulazak u EU ustvari put u siguran bankrot države. misterij-bankarstva.bloger.hr/post/misterij-bankrota-hrvatske/12252064.aspx

Živi i pametni bili

Nostradurus
Nostradurus
Nostradurus

Broj postova : 1192
Zanimanje : dipl. ing. elektrotehnike
Registriran : 11.01.2012
13

http://sites.google.com/site/financijskisustav/

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 12/1/2012, 20:07

Evo dečki šta je osvanulo danas u dubrovniku gradu heroju....

Europska Unija - Page 19 1326373098dsc01943

Stop imperijalzmu, stop okupatorima!!!
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ 12/1/2012, 20:22

Onaj tko do sada nije shvatio štaje EU taj je pored svoji očiju slijepi pored svojih ušiju gluh ,ili je hipnotiziran Sleep

O.P.G.KOVAČ

Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 12/1/2012, 21:02

Krx je napisao/la:Nepostoji nijedna država stabilna na svijetu koja neposjeduje svoju banku, nepostoji nijedan financijski sektor koji okreće čistiju lovu od bankarskog, druga stvar je nesposobnost menadžmenta za širenjem i konkurentnosti, kako fidelito reče, plodnom tlu da nepridobije nove klijente a da negovorimo o novim tržištima....osobno ja, sam uvjeren da erste i rajfajzen banka, najjače strane banke zastupljene na našem području, nemogu bolje poslovati od naših banaka ili banke...osobno ja znam da nijedna strana osiguravajuća kuća ni približno nemože dati bolje uvjete od bilo koje naše osiguravajuće kuće...govorim kao potrošać građanin....znači itekako smo konkurentni ali najgore od svega podkupljivi i viši interesi brišu sve ono što realnost postavlja kao činjenicu....

Sve banke na ovom svijetu su povezane i zapravo posluju kao jedna banka. Isto je i sa osiguravajućim kućama - sve su povezane i međusobno reosigurane - da podijele eventualne velike rizike. Ovo što vidimo kao razliku - to je samo razlika u fasadi izvana i unutarnjem interijeru iznutra. Jedini i najbolji način rada sa bankom je da njihove usluge što manje koristiš i da se pokrivaš sa vlastitim pokrivačem koliko je on dugačak. Nažalost, 'uvođenje novih tehnologija' i 'postizanje viših standarda u proizvodnji' smišljeni su tako da se prvenstveno pokrene novi investicijski ciklus i onda (s obzirom da nam je poljoprivreda principjelno niskoakumulativna grana) moraš po kredit. A onda i počinju problemi. Često je to uvođenje novih tehnologija prodavanje magle, priča da se naivcima proda nova oprema i kredit.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 12/1/2012, 21:18

Krx je napisao/la:Nepostoji nijedna država stabilna na svijetu koja neposjeduje svoju banku, nepostoji nijedan financijski sektor koji okreće čistiju lovu od bankarskog, druga stvar je nesposobnost menadžmenta za širenjem i konkurentnosti, kako fidelito reče, plodnom tlu da nepridobije nove klijente a da negovorimo o novim tržištima....osobno ja, sam uvjeren da erste i rajfajzen banka, najjače strane banke zastupljene na našem području, nemogu bolje poslovati od naših banaka ili banke...osobno ja znam da nijedna strana osiguravajuća kuća ni približno nemože dati bolje uvjete od bilo koje naše osiguravajuće kuće...govorim kao potrošać građanin....znači itekako smo konkurentni ali najgore od svega podkupljivi i viši interesi brišu sve ono što realnost postavlja kao činjenicu....

Dobro si informiran kao potrošač građanin. Smile

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Nostradurus 12/1/2012, 21:35

Fidelito je napisao/la:
Sve banke na ovom svijetu su povezane i zapravo posluju kao jedna banka. Isto je i sa osiguravajućim kućama - sve su povezane i međusobno reosigurane - da podijele eventualne velike rizike. Ovo što vidimo kao razliku - to je samo razlika u fasadi izvana i unutarnjem interijeru iznutra. Jedini i najbolji način rada sa bankom je da njihove usluge što manje koristiš i da se pokrivaš sa vlastitim pokrivačem koliko je on dugačak. Nažalost, 'uvođenje novih tehnologija' i 'postizanje viših standarda u proizvodnji' smišljeni su tako da se prvenstveno pokrene novi investicijski ciklus i onda (s obzirom da nam je poljoprivreda principjelno niskoakumulativna grana) moraš po kredit. A onda i počinju problemi. Često je to uvođenje novih tehnologija prodavanje magle, priča da se naivcima proda nova oprema i kredit.

Išao sam u jednu zamisao da spojim centralnu banku sa svim bankama i stvorim fiktivnu tiskaru novca. Konačni rezultate je:

Ta Tiskara dio otisnute love daje državi kao porez na dobit, a ostali dio tiskanog novca se pretvara u dobit banke i u dug. Evo primjera.

Emisija kredita: 100
kamata nakon godinu dana: 10
trošak: 3
porez državi: 1.5
--------------------
zadržani profit tiskare: 10-3-1.5=5.5
Novac u opticaju: 90+3+1,5=94,5
dug zajmoprimca nakon 1.godine: 110-10 (plaćena kamata)=100
-------------------
Razlika novca u opticaju i duga: 94,5-100=-5,5 = -zadržani profit banke (fali)

Zaključak: tiskara u isključivo kreditnom sustavu svakim zarađivanjem ubacuje u sustav dug koji veći od novčane mase upravo za zadržani profit.

A ovo sam naveo da vam pokažem kako funkcionira bankarski sustav u EU, kod nas i šire. Svaki novi kredit u kojem banka zarađuje samo povećava neotplativi dug. U primjeru je uzeto da nema dotoka niti gubitka novca preko granica sustava. Sasvim je normalno da je cijela zemaljska kugla sustav bez vanzemaljskog dotoka novca te se ova tiskara u globalnoj priči ima upravo ovo djelovanje. A ono vodi u dužničku krizu već samo zbog djelovanja banaka.

Ovo je osnovna postavka prevare kojom se stvara ekonomsko ropstvo na temelju novca kao kredita. Posljedice su vidljive u EU: dužnička kriza, slab rast gospodarstva, smanjenje nekonkurentnosti, inflacija troškova, rad do smrti, skupo školovanje, loša zdravstvena zaštita, država bez novca, nepotreban rast vanjskog duga, bakroti, nezaposlenost, bankrot države, itd.

Nostradurus
Nostradurus

13

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 13/1/2012, 10:10

Šta se bojite, bit će sve super:

http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/male-poljoprivrednike-poticat-ce-se-na-prodaju-zemljista/6173/
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Europska Unija - Page 19 Empty Postignut načelni dogovor o proračunskom paktu

Postaj by Nostradurus 13/1/2012, 11:13

h t t p : / / w w w.tportal.hr/vijesti/svijet/170093/Postignut-nacelni-dogovor-o-proracunskom-paktu.html

Europska Unija - Page 19 GetImage

Nekome su ovo dobre vijesti. Ali ako slučajno uđemo u EU, ne ginu nam odmah sankcije zbog velikog deficita proračuna. A tada ostajemo bez mogućnosti povrata sredstava koje smo uplatili u EU fond. Tj. biti će još gore nakon sankcija, a tu onda više nema izlaza. Zato pamet u glavu. NE u EU je opcija koja nam je sigurno bolja.
Nostradurus
Nostradurus

13

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 13/1/2012, 11:26

Nostradurus je napisao/la:

Nekome su ovo dobre vijesti. Ali ako slučajno uđemo u EU, ne ginu nam odmah sankcije zbog velikog deficita proračuna.

ovako imamo deficit bez sankcija
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by Nostradurus 13/1/2012, 11:35

mačor je napisao/la:
Nostradurus je napisao/la:

Nekome su ovo dobre vijesti. Ali ako slučajno uđemo u EU, ne ginu nam odmah sankcije zbog velikog deficita proračuna.

ovako imamo deficit bez sankcija

Država mora imati deficit proračuna. I treba se planirati koliko prema stanju u privredi: sites.google.com/site/financijskisustav/balansirani-drzavni-proracun. Država se ne smije zaduživati za deficit proračuna. A to je ono o čemu se ne želi ni zucnuti u medijima.

Ako uđemo u EU, tada se ne može ukinuti zaduživanje države za defict proračuna. Ovo je najvažnija stvar za prekid dužničkog ropstva. To se izvodi zbog ovoga: sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca da bi se spriječila inflacija troškova - ono što imamo sada. A to poljoprivrednici više nego bilo tko drugi osjete.
Nostradurus
Nostradurus

13

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down