AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Europska Unija

Stranica 11 / 28. Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 19 ... 28  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?

Europska Unija - Page 11 I_vote_lcap12%Europska Unija - Page 11 I_vote_rcap 12% 
[ 13 ]
Europska Unija - Page 11 I_vote_lcap9%Europska Unija - Page 11 I_vote_rcap 9% 
[ 10 ]
Europska Unija - Page 11 I_vote_lcap16%Europska Unija - Page 11 I_vote_rcap 16% 
[ 18 ]
Europska Unija - Page 11 I_vote_lcap55%Europska Unija - Page 11 I_vote_rcap 55% 
[ 60 ]
Europska Unija - Page 11 I_vote_lcap8%Europska Unija - Page 11 I_vote_rcap 8% 
[ 9 ]

Ukupno glasova : 110

Poll closed

Europska Unija - Page 11 Empty Re: Europska Unija

Postaj by rile 7/7/2011, 10:03

Da,da Boris Dežulović kao i još nekoliko stotina pročitanih. Marksov kapital, Mein Kammpf- Adolf Hitler, Biblija, u nekoliko knjiga Postanak, Izlazak, Knjiga o Noi, Apokalipsa-Otkrivenje i td. Dr. Slaven Letica u knjizi Let iznad kukavičjeg gnjezda kaže kako nemožeš polemizirati ili politizirat ako ne pročitaš prve tri knjige koje sam naveo. Ne želim nikog omalovažiti, ali zgodno je spomenuti da je isti autor prije nekoliko godina napustio jednu emisiju koju je vodio Mislav Bago. Obrazložio je to ovako: ne može netko na razini majstora ili srednje škole voditi emisiju i polemizirati sa doktorim znanosti i sa fakultetskim profesorima, općenito sa akademskim građanima.
Razlke između intelektualaca i primitivaca su nemjerljive pa je i na ovu temu svaka rasprava bezpredmetna.

rile

Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by gourmet 7/7/2011, 13:07

copy-paste i citiranje drugih dokazuje tvoju informiranost a nikako tvoje stvarne intelektualne sposobnosti.
btw od toliko divnih ljudi u hrvatskoj ti si baš leticu uzeo kao uzor i idol.
pa on je od fiaska na izborima prije nekoliko godina postao staro laprdalo,
kritičar svega što je u suprotnosti sa njegovim stavovima, do te mjere da vrijeđa i omalovažava sve oko sebe.
citat iz autobiografije:
Moja je priroda sasvim kaotična: malo anarhizma, mnogo ludizma, dosta intelektualne otkačenosti, ali i odgovornosti, dovoljno hrvatstva, spontani kozmopolitizam, povremena sklonost anomiji, malo idealizma, nesvjesno padanje u destrukciju

gourmet

Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 7/7/2011, 13:28

rile je napisao/la:Da,da Boris Dežulović kao i još nekoliko stotina pročitanih. Marksov kapital, Mein Kammpf- Adolf Hitler, Biblija, u nekoliko knjiga Postanak, Izlazak, Knjiga o Noi, Apokalipsa-Otkrivenje i td. Dr. Slaven Letica u knjizi Let iznad kukavičjeg gnjezda kaže kako nemožeš polemizirati ili politizirat ako ne pročitaš prve tri knjige koje sam naveo. Ne želim nikog omalovažiti, ali zgodno je spomenuti da je isti autor prije nekoliko godina napustio jednu emisiju koju je vodio Mislav Bago. Obrazložio je to ovako: ne može netko na razini majstora ili srednje škole voditi emisiju i polemizirati sa doktorim znanosti i sa fakultetskim profesorima, općenito sa akademskim građanima.
Razlke između intelektualaca i primitivaca su nemjerljive pa je i na ovu temu svaka rasprava bezpredmetna.

...dragi rile...stare prdonje poput akademika cijenjenog cirkusanta Letice koji je već par puta na izborima dobivao glasove samo od uže rodbine koliko ih je skupio..za hodati velik ispod zvijezda ti netrebaju dvije ili tri knjige nečijeg mišljenja...Letica je klasični primjer lika koji puno zuji a malo meda daje ili još da nadodan klasični primjer prosipanja pameti baš u zadanom trenutku kad ti položaj tvoj i naravno intelekt u jednoj mjeri ostavlja dojam odskakanja od prosijeka šire mase...to može svatko, također primjer kako je tele neškolovano sa par razreda osnovne škole bilo predsjednik države zadnja dva mandata..koji je također dobro provjerenim metodama isto tako u zadanom trenutku uz zna se čiji blagoslov došao na vlast...ako su ove gore navedene knjige ikakvo mjerilo prosperitea nekakvog društva u globalu i svjesnost načina razmišljanja dr.Franjo Tuđman je definitivno najveće ime u zadnjih par stoljeća našeg naroda....koliko će se odvas složiti sa tom tvrdnjom...

gourmet je napisao/la:i da, šteta kaj me nisu poslali na goljak, danas bi bio politički zatvorenik.
neka mi ne zamjere neki, znaju o čemu pričam

...jedno veliko BRAVO....

Krx
Krx

Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 7/7/2011, 15:02

Krx je napisao/la:
rile je napisao/la:Da,da Boris Dežulović kao i još nekoliko stotina pročitanih. Marksov kapital, Mein Kammpf- Adolf Hitler, Biblija, u nekoliko knjiga Postanak, Izlazak, Knjiga o Noi, Apokalipsa-Otkrivenje i td. Dr. Slaven Letica u knjizi Let iznad kukavičjeg gnjezda kaže kako nemožeš polemizirati ili politizirat ako ne pročitaš prve tri knjige koje sam naveo. Ne želim nikog omalovažiti, ali zgodno je spomenuti da je isti autor prije nekoliko godina napustio jednu emisiju koju je vodio Mislav Bago. Obrazložio je to ovako: ne može netko na razini majstora ili srednje škole voditi emisiju i polemizirati sa doktorim znanosti i sa fakultetskim profesorima, općenito sa akademskim građanima.

...dragi rile...stare prdonje poput akademika cijenjenog cirkusanta Letice koji je već par puta na izborima dobivao glasove samo od uže rodbine koliko ih je skupio..za hodati velik ispod zvijezda ti netrebaju dvije ili tri knjige nečijeg mišljenja...Letica je klasični primjer lika koji puno zuji a malo meda daje ili još da nadodan klasični primjer prosipanja pameti baš u zadanom trenutku kad ti položaj tvoj i naravno intelekt u jednoj mjeri ostavlja dojam odskakanja od prosijeka šire mase...to može svatko, također primjer kako je tele neškolovano sa par razreda osnovne škole bilo predsjednik države zadnja dva mandata..koji je također dobro provjerenim metodama isto tako u zadanom trenutku uz zna se čiji blagoslov došao na vlast...ako su ove gore navedene knjige ikakvo mjerilo prosperitea nekakvog društva u globalu i svjesnost načina razmišljanja dr.Franjo Tuđman je definitivno najveće ime u zadnjih par stoljeća našeg naroda....koliko će se odvas složiti sa tom tvrdnjom...

gourmet je napisao/la:i da, šteta kaj me nisu poslali na goljak, danas bi bio politički zatvorenik.
neka mi ne zamjere neki, znaju o čemu pričam

...jedno veliko BRAVO....

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali nemojmo podlijegati kultu ličnosti. Bio je jedan na ovim prostorima koji je razvio puno jači i dublji kult ličnosti, prava institucija je postao još za života, plakalo mu je milion ljudi na sprovodu, da bi mu samo desetak godina nakon smrti spominjali majku (i odrezanu nogu) u lošem svijetlu. I da se razumijemo - upravo oni koji su najviše plakali za dragim vođom - najviše su mu spomnjiali majku... F.T. je proizvod te i takve političke škole i nije dorastao povijesnom zadatku u kojem se zatekao. Odradio je svoj posao kako je odradio, ali ta nesposobnost previše nas je koštala. Evo ti jednog političkog govora intelektualca kojemu F.T. nije niti do koljena, da je poživio još stotinjak godina nebi sastavio ovakav govor, a ovaj čovijek je improvizirao iz glave - direktno pred audijencijom:

Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 7/7/2011, 15:58

Znao sam da je on tvoj prvi izbor.... Wink ....krivo si me shvatio a i ti si odmako od teme, gospodin sa klipa je itekako intelektualac ali bi ga ja svrstao više u kategoriju gosp.Letice(moje mišljenje)...a što se tiče tita... Laughing pa ja bi to nejgovo vrijeme preskočio isto kao i zadnjih 20 godina nažalost u neklim stvarima...tko mu se klanjao, samo onaj tko se klanja Bogu je čovjek...a to što se neko klanjo titu to je njegov problem...negovorim o sistemu ali kult ličnosti kakav je on posjedovao je čisti idiotizam...on je totalno politički steriliziran i mislim da smo to trebali prerasti a ne razgovarati kako mu se neko lizo pa ga pljuvo...to je problem odraza pogleda u ogledalo nekih ljudi....meni bližih sigurno ne Europska Unija - Page 11 413475 ...kontra teza ide u prilog naravno prvosmomenutom o kojem ja imam svoje mišljenje....svrstavati njih dvojicu u isti koš mislim da je totalno glupavo...tito je najveći krvnik hrvatskog naroda bez ikakve osnove i opravdanja za masu zločina koje je počinjeno pa i za vrijeme rata a da negovorim svih tih 40-ak godina, ako imalo poznamo povijest oprostit mu samo budala može...druga stvar što je nekima samo on u glavi i kako ti veliš prave odnjega kult ličnosti i hrvatsku vide samo od kraja drugog rata...istina kult postoji...sotonski, a pošto su hrvati jako inteligentan narod veoma je lako sa njima stvoriti pakt....mislim da je dosta

Ali bi još nešto napisao...takst iznad apsolutno nema nikave političke konotacije tipa lijevih i desnih...upravo suprotno, meni na čast najviše i ide da u mojoj zbilja velikoj familij nije nitko podlegao sotonsko antikatoličkom komunizmu tipa nekakve podobnosti što se tiče boljih poslova i drugo, dapače bili smo školovani i to je bio najveći problem, pljuvali nismo i tu se fidelito apsolutno stim slažem ako smo i mislimo na isto....kad su došle te nesretne devedesete ko dužnost ali ne i po meni obaveza smo svi dali 200% i vjerojatno pet puta više nego većina....ispravnom su i tada bile neke stvari jasno...pa uvijek je dovoljno i a se samo malo okreneš oko sebe....skroz uža rodbina ima preko 100 godina rata i nitko nije u penziji, ja neznam da se sa tim može baš svatko pohvaliti...prošli smo sve sisteme i u nijednom nismo bili povlašteni...ima samo jedan recept za dostignuti dio ovoga....moliti se dragom Bogu a ne nikakvom jebenom marsizmu titiu sotoni i neznaam ti<< ja kojem sistemu ili nedaj ti bože čovjeku....

Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 7/7/2011, 20:06

Evo stavio sam ovaj Gotovčev govor na forum i usput odgledao (po tko zna koji puta) taj sjajni intelektualni bljesak... i mogu ti reći da se mnogi dijelovi ovog govora mogu i danas itekako aktualno (preneseno) interpretirati. Taj govor je svevremenski, možda jedan od najboljih govora u našoj novijoj povijesti. Nažalost čovijek nije uspio kao političar, ali i to je jedan znak intelektualne veličine. Nije vjerovatno bio sklon spletkama i zakulisnim igrama, podmetanjima i kao takav nije niti mogao uspjeti u politici. Principjelnost se ne nagrađuje kod nas, ali sa preokretanjem kaputa sasvim je druga stvar.... Što se tiče J.B.Tita čovijek se našao na strani pobjednika poslije rata, proveo socijalističku revoluciju. Po današnjim standardima drugi svjetski rat (i poraće) prepun je ratnih zločina sa svih strana (po današnjim standardima), ali tako se tada radilo, a sudilo se (samo) poraženima. I radi povijesne istine nije Tito samo Hrvate zatvarao i ubijao, na meti su bili svi za koje se samo pomislilo da bi, možda, eventualno, mogli biti neprijatelji 'sistema'. Bilo je pobuna i malih revolucija, ali o tome se nikada nije pričalo, a svi su znali samo za one stvari koje su se događale u blizini, za svoje nastradale. Ta knjiga bi bila debela da se sve to opiše. A bogme bilo je toga i u drugim državama, kako na istoku, ali bilo je izuzetno zločestih progona neistomišljenika i u SAD-u, kao 'sobodnoj i demokratskoj' državi. Tako se tada radilo, sa đonom na vlastite građane. I ne ponovilo se ni u kojem obilku. Nikada i nigdje. Srečom danas je drugačije. I Hrvatska, to sada sa ponosom mogu reći, je bolja država od bivše države. Ne zato što je glavni grad u Zagrebu, a ne u Beogradu (makar mi je drago radi toga), nego zato što se polako suočava sa svojom prošlošću. U bivšoj državi nije bilo govora o istraživanju bilo kakvih zločina poraća, ljudi koji su to radili dobili su mirovine, penzije, i šutilo se o tome. Ova država konačno je smogla snage i hrabrosti suočiti se sa teškim optužbama o zločinima u domovinskom ratu, pa makar i 15 godina nakon završetka rata. To su vrlo bolne teme, ali to je veliki kvalitetni odmak od prošle države. Ako se to istražuje, to je zalog da se to više neće ponoviti u bilo kojem obliku. Šikaniranje, zlostavljanje i ubijanje građana od strane države je (ne od strane zastava i zgrada - one to nikada ne čine, nego protiv ljudi koji rade u državnim tijelima) nedopustivo u modernom društvu.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 7/7/2011, 23:14

..pogled ti je bistar, pišeš kao nepristran novinar ,i oni koji znaju vele da se u pisanju istine oslobodi duša i svaki čovjek može pronaći sebe iz toga... ali vjeruj mi...previše se stvari trebalo poklopiti u našoj tmurnoj povijesti da bi ostala slučajnost u kojoj je netko oduzeo pravo baš čovijeku sa videa da hoda velik ispod spomenutih zvijezda...što naravno ne znači da nije....za ostalo ti skidam kapu

...u novijoj povijesti bi defitivno masa ljudi zauzela mjesto kao govornik ispred prijespomenutog...krenut ću od Brune Bušića mislim da apsolutno nije više potrebno ništa komentirati, morao sam ti to napisati...
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 8/7/2011, 10:36

Ispred, iza, nije bitno. Nije to natjecanje tipa moj tata je jači od tvog tate. Pitanje je samo da li ljudi doprinose stvaranju moderne, pravedne i uređene države ili imaju neke svoje (sebične) poglede i stavove. Ako se političar bori za vlast i onda svoju vlast materijalno kapitalizira - to neminovno znači korupciju, a to je upravo ono što smo imali jučer. I svi se kao čude kako i zašto (uključujući i najbliže suradnike). A to je upravo (po meni) finalni proizvod sustava koji je vladao 90-tih. Sada žanjemo urod sjemena koje je tada posijano. (I još mnoge druge stvari). Ima dosta ljudi koji su ukazivali na to, ali oni su 90-tih bili neprijatelji države (pod sloganom: 'tko je protiv mene - taj je protiv države'). I tu smo kao država znatno napredovali zadnjih godinu -dvije. Ali šteta je da je inicijativa, pritisak, da se deinstalira glava korupcije praktički došla izvan sustava, izvan države. To znači da je vani procjenjeno da je korupcija uzela toliko maha da nije bilo realne mogućnosti da se sustav sam ispravi u neko dogledno vrijeme. Sretna okolnost za nas (vrlo sretna) je to da za sada (koliko se čini) nije zlorabljen taj veliki utjecaj, ali to i je poruka svijeta da neće tolerirati takve političke sustave u Europi. Da će se svi oni koji se tako vladaju naći u izolaciji (pa makar i dobro govorili njemački), Europa na takav način čisti političku scenu, diplomatskim i političkim pritiskom. Hvala Europi na tome, ali to je neprirodni proces. Protisak je trebao doći odozdola, iznutra, na ovaj način nikada nećemo moći cijeniti to što čine za nas. Ispada kao neko tutorstvo (što i je) jer smo sami nesvjesni svoje odgovornosti i tako nesposobni demokratski vladati vlastitom državom.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 8/7/2011, 11:56

korupcija ima ime i prezime, ljudi koji su se ogrizli u bilo kojem smislu u materijalnu korist na uštrb nekog trećega dugoročno sigurno nisu profitirali, previše ljudi vode brigu oko toga..znaš zašto, zato što im je poremećana i nametnuta svijest nekakvog razmišljanja baš tog straha od opet tih ideala o kojima smo pisali...kao dijete koje je odraslo u neprimjerenoj obitelji i biva konstantno ugnjetavano, bojim se da mu povratka nema...nekako vrijeme prebrzo prolazi da se nebi sve to kroz povijest gledalo, pa mi smo pobogu dobili rat i nikad složniji bili baš zbog te svoje evolucije na balkanu...postoje ljudi koji su razumijeli te stvari i prije rata, pa sjeti se samo izreke "ali tko će nas spasiti tada od nas samih"...to je povijesni govor, nikako nemoj me krivo shvatit gotovčev koji je samo i isključivo na psihološkoj bazi...razmišljanja su nam toliko slična a još više različita, zašto se toliko čudiš nekakvoj reakciji zapadnik nam susjeda na unutrašnja zbivanja, pa jel misliš da mi nebi riješili situaciju da je znamo riješiti...nama je stalno netko drugi kriv i svi tekstovi od novina do neznam čega idu samo u korist jednog a na štetu drugogi i to stalno po nalogu nekog trećeg, malo nas zna to sve pročitati između redova...a opet nažalost nema te vlasti i tih intelektualaca koji će riješiti problem nas samih doli netko treći, jer uvijek smo znali biti samo sluge i dok god budemo odlučivali sami o sebi korupcija će nam uvijek biti majka a ne maćeha...ljudi koji su odrasli u emigraciji što uopće nije čudo su godinama prije nas neke stvari shvaćali i njima je to bilo tada jasno što nažalost većini nas ovdje nikada neće biti jasno..nemoj se ljutiti al dio tvojih razmišljanaj ide također u tom pravcu, hrvatska se i stvorila vani a sva ta spomenuta intelekualna svita iznutra je samo bila uvijek u nekom trenutku odgovarajućem podobna i većina njih mlati praznu slamu kako danas tako i onda...naravno da nije sve tako crno ali ja sam uvijek još uvijek mišljenja da je sve ovo turbo odlično kako je moglo i po zaslugama nas samih i nažalost razmišljanja trebalo biti...
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 8/7/2011, 12:34

Da, ljudi koji su korumpirani imaju svoje ime i prezime, svakako, ali vidiš treba o toj korupciji otvoreno razgovarati. Jedno je kada građanin odnese deset deka kave doktorici ili medicinskoj sestri da ga primi 'preko reda' ili napiše uputnicu.... To je ona svakodnevna, 'mala', korupcija, ali mi tu imamo sistemsku korupciju. Premijer navodno primi x miliona novaca da preda upravljanje državnom naftnom kompanijom najvećem pojedinačnom dioničaru makar ovi nemaju dovoljno dionica u svojem vlasništvu za takvu razinu upravljačkih prava.... To nisu sitne stvari, taj premijer nije to slučajno postao, ljudi su glasali za njega i za tu stranku, postoji cijeli niz (barem bi trebao) kontrolnih mehanizama da se to ne bi smjelo desiti. Uopće je besmisleno u današnje vrijeme i tako što pokušati. Ali pokušalo se i skoro uspjelo, znači ti ljudi koji su to pokušavali bili su poprilično uvjereni da će uspjeti kontrolirati mehanizme (i institucije) koji bi trebali zaštititi državu od takvih pojava. A te institucije bi trebale nominalno raditi samostalno. To je veliki udar za državu, da imamo (bivšeg) premijera koji je pod takvim optužbama. Sama optužba ne mora ništa značiti, ali ljudi u dražvnom odvjetništvu nisu naivni, to se bez čvrstih dokaza ne radi.
Za nas glasače pitanje je samo kolika je razina te političke odgovornosti i koliko je širok krug ljudi koji bi trebali biti odgovorni, barem politički. Priča se o odgovornosti cijelog HDZ-a, a onda se Hebrang vadi na svoje članstvo... To je naivno, nije rukovodsvo te stranke diskutiralo sa najširim članstvom, njih 200000, o tome kako i koliko opljačkati državu isto kao što nisu svi članovi KPJ krivi što je netko po nalogu ili bez njega '45 ubijao bez pitnaja ratne zarobljenike, civile. Ali politička odgovornost rukovodstva ipak postoji i to će se riješavati na izborima. Kao što se riješilo na izborima i prije, tako će se riješavati i 2011. A kaznenu odgovornost prepustimo sudu, neka svi iznesu svoje argumente. Ali to se pokrenuti mora, ne radi 'povrata novca' (to zaboravite, tih novaca više nema, mi vidimo samo mrvice na stolu), nego radi budućnosti, da svi oni koji se budu natjecali za političke položaje shvate da kada budu materijalno kapitaliziarli svoj položaj za svoju osobnu materijalnu korist (umjesto za opću društvenu korist) - budu isto jednog dana odgovarali.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 8/7/2011, 13:18

Ma hebeš vlast, dolazi sutra neminovno druga, ništa bolja pa ako ćeš baš da ti povučem paralelu pa ista stvar ti je sa linićem i petrolom..još gora jer je on svi znaju vlasnik kompanije koja je dobor se zna na kaki način došla u njegovo vlasništvo, evo baš nema deset dana se otvorila jedna njihova stanica i zaposlila je podobnih novih 15 ljudi a bilo je jedno 1000 molbi ništa strašno za posao dok se isti tjedan zatvorila druga politički nepodobna i dobilo je 20 ljudi otkaz koji su tamo radili 20 godina..miško sanader je obični sitni lopovčić zapamti...gdje ti je petrač koji ima utjecaja kao cijela politička korumpiana struktura skupa, nemoj da ti počmem pisat..tko je bio glavni financijer kampanje zadnjeg hrv.predsjednika, albanski narkomanski kartel, eto tko, tko mu je kupio našičku cementaru...ma joj nemoj da zaplačem, evot i sad ovog generala nesreće kruljca pa to je najveći mafijaš u povijesti hrvatske vojske oza njega je zagorac k, ubojica, baš me zanima tko ha je imenovao na tu poziciju i to sa mjesta tri puta nižeg čina
a šta ti misliš da je hdz kriminalna organizacija i da je sve na tome, pa oni su samo slika nažalost naroda...neka se nitko ne uvrijedi jer ni sam nepripadam tom miljeu...pa evo ti primjera moga grada koji je po zadnjem popisu stanovništva izgubio 5000 ljudi sa okolicom...što je skoro 15%...točno se zna tko je za što podoban i kome se na koji način obratiti i uopće me ne zanima tko je na vlasti, nemoj me krivo shvatiti,ljudi jednostavno razmišljaju na taki načini prodali bi mrtvu mater doslovno samo za nekakvu instant slavu,a da negovorimo materijalnu korist, i ti se čudiš sanaderu...onaj tko je svjestan kako naša država funkcionira sigurno nije ništa čudo...kad ćemo krenuti od sebe, ti pišeš tekstove kakvo je danas stanje a nepišeš zašto je tako i što bi se trebalo napraviti, argumenti naravno postoje al pokušajmo naći riješenje...krivaca će uvijek biti...zašto se svaka naša rasprava dijeli na lijeve i desne..SVI SU ISTI...ti još vidim nisi ni to prožvakao
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by BOZIDAR 8/7/2011, 15:34

Moj djed je govorio "POLITIKA SE MIJENJA A SELJAK OSTAJE SELJAK" moraš raditi i trpjeti
BOZIDAR
BOZIDAR

Broj postova : 1480
God : 51
Registriran : 17.08.2008
10

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=d

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 8/7/2011, 15:44

Ne slažem se 'da su svi isti', nisam zagovornik jednostavnih teorija, ali da korupcija nema stranački predznak to je istina. Jedino je, što se tiče stranačkih predznaka, potrebno doći u situaciju da se stranka prva odriče svojih članova koji su (dokazano) ulovljeni sa prstima u pekmezu, ionako u tom trenutku više štete stranci nego što joj doprinose a i politika bi se oslobodila tereta zaštitinika kriminalaca, da se trenutno gubi politička potpora i da se kazna odredi sukladno političkoj odgovornosi koja je zloupotrebljena u privatne svrhe. To znači ako piše za to nedjelo u zakonu od 5-15 godina, ako si političar neka pravorijek vuče na 15. Za sada je obratno, stranke štite svoje 'uvažene' članove pod svaku cijenu, a vjerovatno nisu baš svi nevini ako državno odvjetništvo podigne tužbu. Tu treba razlučiti i anonimnu ili potpisanu prijavu za neko nedjelo ili sam optužni prijedlog DORH, jer kada bi se podizala tužba za svaku anonimku bilo bi više optuženih nego u doba Josifa Visarjonoviča Staljina (za najbliže drugove samo Koba).
Ja se zalažem da se podigne opća svijest prosječnog građanina o stvarima koje se dešavaju oko nas, jer mi se čini da su ljudi nezainteresirani za događaje i apatično misle 'da se ionako ništa ne može promjeniti'. To nije točno, treba se boriti za bolje sutra i ne prihvaćam tezu da su svi ljudi koji rukovode državom pokvareni ili korumpirani. Zapravo većina tih rukovodioca političkih, na lokalnoj (općina), županijskoj ili državnoj razini vjerovatno radi relativno pošteno svoj posao, ali to su birokrate koji se prilagođavaju situaciji i ne žele previše 'talasati' (to su naučili kao stari birokrati). Tko previše 'talasa' nije baš dobro prolazio do sada, ljudi su ostajali bez glave radi toga do neki dan. Internet je sjajna prilika da se raspravlja o ovakvim temama, da se poveća svijest da se, nedaj bože, dođe u Grčku situaciju jer onda ispaštaju generacije ni krive ni dužne radi nekompetentne politike.
Upravo mi, građani, moramo mijenjati i natjerati politike da se pošteno založe za solidnu i pravednu državu. Neće se politike odreći svojih 'moći' bez pritiska izvana, a bolje je da to činimo mi građani, nego da taj pritisak dolazi izvan granica države.
A što se tiče politike zapošljavanja, to ti je jednostavno ako se radi o privatnoj firmi. Vlasnik ili odgovorne osobe u privatnim firmama zapšljavaju onog za koga oni smatraju da je najsposobniji (i najprimjereniji za taj posao). Sve drugo je luk i voda. Ako si zaposle nesposobne ljude - kako će to poduzeće u budućnosti funkcionirati? To znači da su oni loše obavili posao. A znamo kako se prolazi kada loše obaviš svoj posao. Malo drugačija situacija je kada tražiš posao u državnoj službi. Tamo postoje neke druge sile koje vladaju, ali to je znak vremena u kojem živimo... i koje treba mijenjati.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 8/7/2011, 16:24

Fidelito je napisao/la: Jedino je, što se tiče stranačkih predznaka, potrebno doći u situaciju da se stranka prva odriče svojih članova koji su (dokazano) ulovljeni sa prstima u pekmezu, ionako u tom trenutku više štete stranci nego što joj doprinose

...ček, sve mi je jasno samo ovu rečenicu treba preformulirati a glasila bi naravno da se...ide u stranku sa namjerama...itd...a ne da se nekog izbacuje zbog tog što je počinio neko kazneno djelo Smile ...meni bi uistinu netko morao dati dobre argumente da to nije tako, da treba pisati...svakako i jedino što možemo
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by BOZIDAR 8/7/2011, 21:40

BOZIDAR
BOZIDAR

10

[Vrh] Go down

Postaj by Pavinjak 12/7/2011, 10:54

Cool
Pavinjak
Pavinjak
Moderator
Moderator

Broj postova : 4801
God : 29
Zanimanje : Računalni tehničar za strojarstvo
Registriran : 25.06.2008
59

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/pavinjak-t370.htm https://www.facebook.com/traktoristinajboljiljudi https://www.youtube.com/channel/UCq7AG5bTYbvUg1kB0Qhv9Gw

[Vrh] Go down

Postaj by BOZIDAR 15/7/2011, 19:16

@pavinjak i ja bi ušao u euniju
BOZIDAR
BOZIDAR

10

[Vrh] Go down

Postaj by gourmet 16/7/2011, 10:38

Europska Unija - Page 11 75090977

gourmet

Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 21/9/2011, 22:28

Šta nas čeka u EU?

http://vlada.hr/hr/content/download/178612/2606398/file/Ugovor%20o%20pristupanju%20Republike%20Hrvatske%20Europskoj%20uniji.pdf
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by paor 21/9/2011, 22:44

dosta nam nespretan tekst, bolje pričekati da se možda pojavi kompilirana (neintegralna) verzija, svojevrsni pročišćeni tekst agrarnog dijela
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by tomo_MF 22/9/2011, 01:01

politicar je napisao/la:Šta nas čeka u EU?

http://vlada.hr/hr/content/download/178612/2606398/file/Ugovor%20o%20pristupanju%20Republike%20Hrvatske%20Europskoj%20uniji.pdf

pročitajte stranicu 86. Europska Unija - Page 11 413475
tomo_MF
tomo_MF

Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13

[Vrh] Go down

Postaj by vedran_kc 22/9/2011, 08:46

Meni se EU sviđa jer nema granica, carine itd, pa ako naši otkupljivači ponude cijenu nižu nego li je na Mađarskoj burzi, npr. sjednem u traktor i odvezem žito/kukuruz u susjednu Mađarsku. Smile
vedran_kc
vedran_kc

Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 22/9/2011, 08:49

tomo_MF je napisao/la:
politicar je napisao/la:Šta nas čeka u EU?

pročitajte stranicu 86. Europska Unija - Page 11 413475

Što je sporno na toj stranici?
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 22/9/2011, 10:13

mislim da je on pogrešno razumio str.86

http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/cobankovic-vec-od-prve-godine-clanstva-puni-poticaji/5595/
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 22/9/2011, 10:40

U članku 132. stavku 2. dodaje se sljedeća točka:
„(c) Odstupajući od točaka (a) i (b), Hrvatska ima mogućnost isplatiti komplementarna
izravna plaćanja do razine od 100 % izravnih plaćanja u državama članicama koje nisu
nove države članice,“

To je ta bit od Čobana.
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down