AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Europska Unija
Stranica 20 / 28. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 28
Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?
Re: Europska Unija
Nostradurus je napisao/la:mačor je napisao/la:Nostradurus je napisao/la:
Nekome su ovo dobre vijesti. Ali ako slučajno uđemo u EU, ne ginu nam odmah sankcije zbog velikog deficita proračuna.
ovako imamo deficit bez sankcija
Država mora imati deficit proračuna.
Nemora!!
Nemaju ga ni Njemačka, Norveška,Kina
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
mačor je napisao/la:Nostradurus je napisao/la:
Država mora imati deficit proračuna.
Nemora!!
Nemaju ga ni Njemačka, Norveška,Kina
Deficit proračuna je u stvari emisija novca. A nabrojane zemlje imaju umjesto emisije novca suficit sa inozemstvom. Vjerojatno shvaćate da ne mogu sve države imati suficit sa inozemstvom.
Pročitajte članak o stručnoj analizi: h t t p : / / w w w.slobodnifilozofski.com/2011/02/ingo-schmidt-europska-monetarna-unija.html
Prema tome, samo dio država može ispuniti uvijete niskog deficita. Ostali će ići u sankcije!
Mene vodi zdrava seljačka logika koja se lako sažme u poslovicu "protegni se koliko ti je poplun dug", sve ostalo je prebacivanje iz šupljeg u prazno.
12
mačor je napisao/la:Mene vodi zdrava seljačka logika koja se lako sažme u poslovicu "protegni se koliko ti je poplun dug", sve ostalo je prebacivanje iz šupljeg u prazno.
Slažem se sa vama, ali za funkcioniranje gospodarstva se mora postaviti održiva regulacija novca. Ovo što sam vam sad rekao, se nigdje ne spominje u medijima. To je i razlog gomilanja dugova unutar EU i to je najvažniji razlog zbog kojeg ne smijemo ući u EU.
Prosječan čovjek razmišlja o tome kako da sastavi svoj budžet, ali ne razmišlja da je na državnoj razini to malo različitije. Nakon studija, kad sam se zaposlio, sa kolegama sam raspravljao o temi: od kuda dolazi novac, ako svi želimo uštedjeti od svog rada i nismo baš došli do nekog rješenje. Kako je plaća bila dobra, nismo se više zamarali.
Danas, međutim, ako se više ne bude razmišljalo odvesti ćemo državu u bankrot. Tj. već jesmo u bankrotu. Od njega nas dijeli vrijeme dospijeće kredita.
Evo štp o EU misli Marie Le Pen: h t t p : / /globus.jutarnji.hr/hrvatska/marine-le-pen-zao-mi-je-sto-ulazite-u-eu.
Uglavnom ništa pozitivno. Mislim da je treba poslušati.
Uglavnom ništa pozitivno. Mislim da je treba poslušati.
EU da ili ne?!
Između dosta mailova kaj sam dobio ovih dana na temu ulaska Hrvatske u EU izdvojio bih ovaj zanimljiv video!
Inače sam mišljenja da ne trebamo ulazit a ovo je potvrdilo moju odluku na referendumu!
Slobodno komentirajte, tiče se svih nas!
https://www.youtube.com/watch?v=T2AjuEN1gS4&feature=player_embedded
Inače sam mišljenja da ne trebamo ulazit a ovo je potvrdilo moju odluku na referendumu!
Slobodno komentirajte, tiče se svih nas!
https://www.youtube.com/watch?v=T2AjuEN1gS4&feature=player_embedded
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Ma džaba to pričat kad su ljudi zadrti najbolji mi dio s Yugoslavijom...
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
→→→ : VIŠE
Taj video je u temi EUROPSKA UNIJA. Ma naravno da NE u EU,od samog početka sam protiv. Činjenice i realnost govore svoje. Ovo što nam sole pamet na tv-u da uđemo u EU,to su fantazije,laganje naroda..govore jedno a čine sasvim drugo.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
Bome kad dođe euro biće nam jako lijepo cijene samo divljaju...
577- Broj postova : 2642
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
5510- Broj postova : 317
Registriran : 27.10.2010
4
ti boukca koliko dušebrižnika u medijima i okolo u zadnje vrijeme, a pregovori traju već 8 godina...i kadgod bi nas u međuvremenu naguzili slovenci, britanci, nizozemci i dr., ti isti su ronili krokodilske suze kako nas ne trebaju, a sad su odjednom svi postali čuvari državnog pečata...bljak
Neznam da li je netko ovo već postao ali evo što o ulasku Hrvatske u EU kaže jedan od najpoznatijih istraživača urote na svijetu-David Icke:
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=E-uo07FiuHY
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=ZRAatk_p5bM&feature=related
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=q72kRvbXyh4&feature=related
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=vk40gUtsWT0&feature=related
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=E-uo07FiuHY
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=ZRAatk_p5bM&feature=related
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=q72kRvbXyh4&feature=related
h t t p : / / w w w.youtube.com/watch?v=vk40gUtsWT0&feature=related
TOSO- Broj postova : 75
Zanimanje : mag.ing.građ., poljoprivrednik
Registriran : 15.01.2012
5
Netko tko je sudjelovao od početka teme primjetio je moje nastrojeno nacionalističko razmišljanje koje bih ja svrstao pod veliki upitnik ima tu x stvari mimo tih ekonomskih faktora o kojima mi trošimo masu vremena, na to nemožemo utjecati skoro pa nimalo...upravo je najveći problem bježanje od prošlosti u nešto što ni sami neznamo, jadna država koja nema svoju prošlost...mi je nažalost nemamo tj. imamo ju pod velikim upitnikom.Pametniji znaju da povijest piše budućnost i za svaki ogledni primjer se treba samo malo okreniti iza ili oko sebe općenito, pa i sve ove malverzacije se događaju u glavama pjedinaca zato što smo nesvrstani,neznamo gdje pripadamo, mislimo ah ko ga .ebe još ću ja i slično a da negovorim kakvi ćemo biti tek prema drugima ili u ovom slučaju oni prema nama,
pa mi nismo u stanju učiti djecu u školama o novijoj hrvatskoj povijesti na ispravan necenzuriran način...pa jel treba biti pametan i misliti da nam netko drugi želi bolje...ja nisam euroskeptik, ali na ovakav način gdje doslovce bježimo...zbog čega, zbog koga, dragi moji ja znam odgovor, jel vi znate....mi bježimo od svoje prošlosti
pa mi nismo u stanju učiti djecu u školama o novijoj hrvatskoj povijesti na ispravan necenzuriran način...pa jel treba biti pametan i misliti da nam netko drugi želi bolje...ja nisam euroskeptik, ali na ovakav način gdje doslovce bježimo...zbog čega, zbog koga, dragi moji ja znam odgovor, jel vi znate....mi bježimo od svoje prošlosti
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
KRX slažem se da je budućnost Hrvatske u EU neizvjesna, ali ako ne pristupimo, dali je ta varijanta budućnosti izvjesna?
Velika većina problema sa kojima se susrećemo proizlazi iz straha od vanjskog svijeta. Njeguje se kult krivnje - kao uvijek je netko drugi 'kriv' za našu lošu situaciju u kojoj se nalazimo. Najlakše je okriviti drugoga. Možda bi se sa time složio početkom 90-tih, ali sada nakon 20 godina iskustva samostalnosti (što je lijep vremenski period) vidi se kome država služi i za čije privatne ciljeve. Nismo iskoristili svoju samostalnost za probitak države na pravi način i to još u vrijeme svjetske ekonomske ekspanzije, a sada ćemo kao 'procvjetati' (samo da smo samostalni) - kada je kriza. Malo morgen. Ja zastupam teoriju da Hrvatska može propasti ili prosperirati bila ona u EU ili izvan nje. Radi globalnih okolnosti - puno bolje je biti član EU. Ekonomski prosperitet ovisi o nama, a ulazak u EU samo otvara nove mogućnosti (i daje neke obaveze) koje možemo ali i nemoramo iskoristiti.
Velika većina problema sa kojima se susrećemo proizlazi iz straha od vanjskog svijeta. Njeguje se kult krivnje - kao uvijek je netko drugi 'kriv' za našu lošu situaciju u kojoj se nalazimo. Najlakše je okriviti drugoga. Možda bi se sa time složio početkom 90-tih, ali sada nakon 20 godina iskustva samostalnosti (što je lijep vremenski period) vidi se kome država služi i za čije privatne ciljeve. Nismo iskoristili svoju samostalnost za probitak države na pravi način i to još u vrijeme svjetske ekonomske ekspanzije, a sada ćemo kao 'procvjetati' (samo da smo samostalni) - kada je kriza. Malo morgen. Ja zastupam teoriju da Hrvatska može propasti ili prosperirati bila ona u EU ili izvan nje. Radi globalnih okolnosti - puno bolje je biti član EU. Ekonomski prosperitet ovisi o nama, a ulazak u EU samo otvara nove mogućnosti (i daje neke obaveze) koje možemo ali i nemoramo iskoristiti.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
A čuj, istina je da pregovori traju već 8 godina ali tek sad nas netko nešt pita!
Oprostite kaj sam otvoril novu temu, ako hoćete prebacite u odgovarajuću, hvala!
Oprostite kaj sam otvoril novu temu, ako hoćete prebacite u odgovarajuću, hvala!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
@Krx. Pametniji znaju da povijest piše budućnost.
Upravo tako ,bez prošloti nema ni plodne budućnosti .EU kao projekat je zamišljen kao stvaranje nekog kolektiva u nekoj hipotetskoj budućnosti gdije se kroz monetarni sustav uništava indetitet čovijeka i najgori rezultat EU će biti gubitak svoga "JA" .Masonska loža je jako dobro razradila psihološki profil svih nacija i jako dobro napreduju u svojim zamislima .
Nama kao malim ljudima fali duhovna dinamika ,a duhovna dinamika osobe i razvitak društvene stvarnosti usmjereni su isključivo prema budućnosti ,a ta pojava se opisije krajnje dvoznačnom riječi (napredak )..........
Upravo tako ,bez prošloti nema ni plodne budućnosti .EU kao projekat je zamišljen kao stvaranje nekog kolektiva u nekoj hipotetskoj budućnosti gdije se kroz monetarni sustav uništava indetitet čovijeka i najgori rezultat EU će biti gubitak svoga "JA" .Masonska loža je jako dobro razradila psihološki profil svih nacija i jako dobro napreduju u svojim zamislima .
Nama kao malim ljudima fali duhovna dinamika ,a duhovna dinamika osobe i razvitak društvene stvarnosti usmjereni su isključivo prema budućnosti ,a ta pojava se opisije krajnje dvoznačnom riječi (napredak )..........
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
EMU stvara problem sama po sebi i nije rješenje
Fidelito je napisao/la:KRX slažem se da je budućnost Hrvatske u EU neizvjesna, ali ako ne pristupimo, dali je ta varijanta budućnosti izvjesna?
Sve ste dobro rekli, ali izvukli krivi zaključak. Igra u kojoj drugi nameću pravila i zakone bez mogućnosti bilo kakve obrane će biti katastrofalna za RH. Mađarska i Slovenija su primjeri gdje države sa dobrim potencijalom ne uspijevaju. A razlog za to je pogrešna regulacija novca kojom se kamatare svi, a uspješni su donekle smo oni koji teret kamatarenja prevladaju dobrim izvozom. To znači da bi sve zemlje EU bile uspješne sa dobrim izvozom van EU, a što je imala prvotna udruga Njemačke i Francuske. Danas je vanjskotrgovinska bilanca EU skoro balansirana i to neumitno vodi u raslojavanje EU na uspješne (suficit) i neuspješne (deficit ili balansirana trgovina). Ovdje je članak ekonomiste koji je to analizirao. h t t p : / / w w w .slobodnifilozofski.com/2011/02/ingo-schmidt-europska-monetarna-unija.html
5510 je napisao/la:ja sa za ulazak.
Zašto????
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
evo mojeg primjera. moji doma proizvode mlijeko. poceli smo prije 1997. i znam koji su tada uvjeti vladali a koji danas(od higijene, svercera, ne placanja pdv, kvalitete stocne hrane ). evo imam jedan dobar primjer: http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/moraju-platiti-18-milijardi-dolara-domorocima-za-oneciscenje-amazone.html
kad si sam onda te svi jeb... a prosle godine kada se je dogodila ona katastrofa u SAD, BP makr nije bio osuđen počeo sankcionirati i plačati velike odštete. a sto se tice Engleza i njihovih tv spotova protiv eu, oni hoce velik yugu jer su oni bili zasluzni za stvaranje yuge i sad im je krivo sto se je "njihova" drzava raspala. Evo i jos jednog primjera koji ne postoji Austriji a to je papirologija od kupovanja zemlje pa do gradnje farme.
IMAM JEDAN PRIJEDLOG
neka se neko uclani u slovensko poljoprivredni forum ko zna slovenski. neka se neko uclani u austriski ko zna njemacki.
moze i na mađarski, pa pitajte sto tamo misle poljoprivrednici iz eu o eu!
kad si sam onda te svi jeb... a prosle godine kada se je dogodila ona katastrofa u SAD, BP makr nije bio osuđen počeo sankcionirati i plačati velike odštete. a sto se tice Engleza i njihovih tv spotova protiv eu, oni hoce velik yugu jer su oni bili zasluzni za stvaranje yuge i sad im je krivo sto se je "njihova" drzava raspala. Evo i jos jednog primjera koji ne postoji Austriji a to je papirologija od kupovanja zemlje pa do gradnje farme.
IMAM JEDAN PRIJEDLOG
neka se neko uclani u slovensko poljoprivredni forum ko zna slovenski. neka se neko uclani u austriski ko zna njemacki.
moze i na mađarski, pa pitajte sto tamo misle poljoprivrednici iz eu o eu!
4
5510 je napisao/la: pa pitajte sto tamo misle poljoprivrednici iz eu o eu!
Evo što piše o francuskim farmerima: h t t p : / / w w w .javno.hr/news/EU_i_svijet/23182/Depresivne-farme-U-Francuskoj-se-svakoga-dana-ubije-jedan-seljak.html
nemoj ti meni od susjeda susjed je rekle. novinars su veliki gadovi i oni pricu okrenu kak nijma pase. mene zanjima kaj bu sused, farmer slovenac rekel!
4
5510 je napisao/la:nemoj ti meni od susjeda susjed je rekle. novinars su veliki gadovi i oni pricu okrenu kak nijma pase. mene zanjima kaj bu sused, farmer slovenac rekel!
To su statistički izvještaji. Možda većina uživa, a ovih 350 se ubija godišenje jer su nesposobni?
Kad bude tako kod nas, biti će kasno. Zar ne?
u indiji su se događala masovna samoubojstav poljoprivrednika pa to nema veze sa europom. u francuskoj su se događala samoubojstva radnika DEUTSCHE TELEKOM. pa to nema veze sa poljoprivredom. francuska ima 61 milijun stanovnika.a mi samo 4 miljuna.
4
evo vidis ti si toliko uvjeren u ne ulazak u eu da vjerujes u svakakve gluposti. prije nego lupis glupost o masovnom samoubojstvu malo razmisli
4
kod nas je prije 5 godina bilo 55000mljekara sad ih je ispod 15000 ,ostali propali pa se nisu ubili, to je stvar mentaliteta dok uđemo u eu neće ih biti sve skupa 350 koliko tikažeš da se u francuskoj godišnje samoubije
12
Stranica 20 / 28. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 28
Stranica 20 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.