AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Europska Unija
Stranica 16 / 28. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22 ... 28
Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?
Re: Europska Unija
U svjetskoj povijesti ako gledamo poslije Krista pa do dana današnjega,možemo nabrojiti mali milijun paktova,ujedinjenja,udruženja itd itd. Je li nekaj od toga možda ostalo? Nije,sve to se kad tad raspadne. Eto sad imamo EU,jednog dana i tome će biti kraj. Jer kad je netko udruženi s nekim ipak na kraju krajeva vuče k sebi i u svoj džep i gleda svoje interese više nego za cijelokupnu zajednicu..tako je i u europi,svako gleda svoje interese. Zamisli,28 udruženih članica,pa tko će tu naći zajednički jezik. Velike i jake države iscijedit će sve ono najbolje iz Hrvatske. Jedino tko bi se morao udruživati smo mi Hrvati,tako bi nam bilo bolje i bili bi jači. Prvo su se naši očevi izborili za samostalnost a sad ćemo se opet udruživati. Morali bi prvo njih pitati da li ući u EU,jer oni su nam ovo stvorili i krv lili da bi se mi sad opet udruživali.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
→→→ : VIŠE
Ajde da postavimo pitanje malo drugačije: da li bi ti na takav način eksploatirao neku siromašniju državu (i njene građane) od svoje (ako takva uopće postoji!) da, naravno imaš priliku? Da li bi investirao u takvu državu da ti se pruži prilika u kojoj vidiš svoju zaradu? To je dugoročno neodrživo. Kada bi mi svi baš toliko voljeli svoju domovinu - onda bi svi odreda posjedovali samo Torpedo ili Tomo Vinković traktore... a to baš i nije tako, a kada je bilo - nije baš bilo najbolje...
Danas je nemoguće (to jest moguće, ali potpuno besmisleno) biti izoliran od svih (pogledaj potpuno osamostaljenu Sj. Koreu - koji su doslovno izolirani i samostalni i kuda su devijacije dovele tu državu). Jednostavno to je preskupo. Ja recimo smatram da bi trebale postojati ne samo jedinstveni proračun EU, nego jedinstvena diplomacija i vojska. To bi bila prava ušteda, posebno za mini-državicu, kao što je naša. Ne vidim veliku korist i ekonomski prosperitet od 'samostalnosti' u kojoj danas uživamo.
Danas je nemoguće (to jest moguće, ali potpuno besmisleno) biti izoliran od svih (pogledaj potpuno osamostaljenu Sj. Koreu - koji su doslovno izolirani i samostalni i kuda su devijacije dovele tu državu). Jednostavno to je preskupo. Ja recimo smatram da bi trebale postojati ne samo jedinstveni proračun EU, nego jedinstvena diplomacija i vojska. To bi bila prava ušteda, posebno za mini-državicu, kao što je naša. Ne vidim veliku korist i ekonomski prosperitet od 'samostalnosti' u kojoj danas uživamo.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Slažem se, ali je umjetnost kontrolirati svu tu politiku i ostati realan.
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
Mi građani možemo kontrolirati politiku jedino kroz izbore (a onda kada odaberemo možemo se samo moliti bogu i nadati se najboljem) i možda na pokojem refenredumu.
117
Svatko treba ulagati u svoje bolje sutra i to je jedino pravilo. Vidiš što dublje ulazimo u tu temu to je bolje komplicirana,a ustvari je sve jako jednostavno. Jednostavno treba malo pogledati ostale članice EU kako im je sada nakon ulaska da li im je bolje nego prije,što bi mijenjali....pa prema tome se odlučiti. Ja osobno sam protiv ulaska,naravno. Cjelokupno gledano nevidim izlaz u toj uniji. Jasno je da će referendum proći i da ćemo ući u EU,a ljudi će glasati ZA ULAZAK zato jer nevide drugi izlaz pa misle da će tamo biti bolje ali to nije tako,ljudi su jednostavno iscrpljeni od svega toga. Svaki dan se možemo do sita najesti lažnih obećanja kako od naših tako i od političara u cijeloj EU,sve se vrti oko novca i brze zarade ali samo za one velike. Ja bih bio sav sretan kad bi u EU bilo bar malo bolje nego je sada,a kamoli da je ovako kao što ti pričaš Fidelito. Stari moj,volio bih da si upravo. Uostalom,kako god bilo živi bili pa vidjeli!
52
Da, na prethodnoj stranici. Nema veze.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Ja nemam pojma kako će nam biti ako (ne)uđemo, kao i svi drugi. Za mene je čaša polupuna, a za vas je poluprazna. Jednostavno vidim da se stvari moraju mijenjati ako želimo živjeti bolje. Ali moram priznati da mi isto ide na živce ovo jeftino reklamerstvo tipa dobiti će mo toliko miliona (bilo čega) iz ovih ili onih EU fondova - kada to čujem kosa mi se diže ne glavi. (Prvo od te naivne konstatacije da će nam biti kao bolje kada u državu uđe parsto miliona novaca koji bi se trebali potrošiti na 'projekte' i svu onu svitu koji se skupljaju na te novce kao muhe na govna, a drugo takva konstrukcija me smeta, jer političari misle da ćemo naivno popušiti takvu reklamu, pa će ljudi na osnovu toga trčati na referendum). Ulazak u EU mora biti puno puno više od toga.
117
NH T5060 DARKO je napisao/la:Svatko treba ulagati u svoje bolje sutra i to je jedino pravilo. Vidiš što dublje ulazimo u tu temu to je bolje komplicirana,a ustvari je sve jako jednostavno. Jednostavno treba malo pogledati ostale članice EU kako im je sada nakon ulaska da li im je bolje nego prije,što bi mijenjali....pa prema tome se odlučiti. Ja osobno sam protiv ulaska,naravno. Cjelokupno gledano nevidim izlaz u toj uniji. Jasno je da će referendum proći i da ćemo ući u EU,a ljudi će glasati ZA ULAZAK zato jer nevide drugi izlaz pa misle da će tamo biti bolje ali to nije tako,ljudi su jednostavno iscrpljeni od svega toga. Svaki dan se možemo do sita najesti lažnih obećanja kako od naših tako i od političara u cijeloj EU,sve se vrti oko novca i brze zarade ali samo za one velike. Ja bih bio sav sretan kad bi u EU bilo bar malo bolje nego je sada,a kamoli da je ovako kao što ti pričaš Fidelito. Stari moj,volio bih da si upravo. Uostalom,kako god bilo živi bili pa vidjeli!
Dopusti da komentiram ovaj tvoj post iako nisam prethodno bio uključen u raspravu.Ne bih se složio da trebamo tražiti izlaz u EU.Da se razumijemo,još nemam svoj stav o ulasku u EU,ali smatram da ako uđemo to bi trebal biti neka vrsta udruženja u tu ekonomsku zajednicu(što jjoj i je prvotni naziv) sa punim pravima na slobodu trgovine,kako kupovne tako i prodajne.Mislim da mi kao mala zemlja imamo zapravo puno toga na ponudi što veliki nemaju i tu je naš potencijal.Imamo za ponuditi tradiciju jedinstvenu na svijetu,oćeš dalmatinske konobe ili turopoljske stočare,stoljetne šume na risnjaku,spačvu,pa i sam način života.da dalje ne nabrajam,želim reći da izlaz ne moramo tražiti kojekuda po svijetu nego upravo svatko u svom dvorištu,gradu ili što već.
postavi razmišljanje ovako..abrkili je napisao/la:
Dopusti da komentiram ovaj tvoj post iako nisam prethodno bio uključen u raspravu.Ne bih se složio da trebamo tražiti izlaz u EU.Da se razumijemo,još nemam svoj stav o ulasku u EU,ali smatram da ako uđemo to bi trebal biti neka vrsta udruženja u tu ekonomsku zajednicu(što jjoj i je prvotni naziv) sa punim pravima na slobodu trgovine,kako kupovne tako i prodajne.Mislim da mi kao mala zemlja imamo zapravo puno toga na ponudi što veliki nemaju i tu je naš potencijal.Imamo za ponuditi tradiciju jedinstvenu na svijetu,oćeš dalmatinske konobe ili turopoljske stočare,stoljetne šume na risnjaku,spačvu,pa i sam način života.da dalje ne nabrajam,želim reći da izlaz ne moramo tražiti kojekuda po svijetu nego upravo svatko u svom dvorištu,gradu ili što već.
ti i kompanjon ulazite zajedno u partnerstvo..
ti imaš 50 ha zemlje i 300 ovaca, on ima 20 ha zemlje i 100 ovaca..
dali će vaš odnos u partnerstvu biti jednak?
e takav će biti i naš odnos u EU..
jer oni nas ne trebaju, mi "trebamo" njih..
a i te priče da mi imamo što drugi nemaju, tradicija, bla bla bla po meni to su gluposti i jeftina propaganda..
mi to imamo zato što mi znamo za to no i drugi imaju svoje posebnosti koje će isto tako uvijek staviti ispred naših jer oni znaju za to..
u Njemačkoj to su primjera radi njihovi dvorci, posebno bavarska, u francuskoj, gastronomija i vinarstvo, u španjolskoj, fieste, paelle, sangria itd. itd.
da,imamo lijepe krajeve imamo i tradiciju ali imaju je i drugi..
pa Prag godišnje posjeti više turista nego cijelu Hrvatsku..
treba naravno marketinški pratiti i povećavati ponudu ali ne treba stvarati famu od toga da imamo što drugi nemaju..
jedino što imamo a što drugi nemaju (ili ne svi) je čisto more ali što ti to vrijedi kad osim mora i sunca nemaš previše druge ponude..
i kad ti na to more dolazi radnička klasa iz europe a domaćem gostu je ljetovanje na vlastitom moru preskupo..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Ne, ne...trebate im....plesat čete po njihovoj muziki, pit čete poljsku mljeku, jest čete mađarski kruh i kineski luk, a vozit čete njemačke traktore. Ko gobe če počet rasti bioplinare, cjene zemlje porast če za 500%. Nečete više biti seljaki nego čete ispunjavali papire i vodili raznorazne evidence. Kad god če vas posjetiti takav i onakav inšpektor i svima čete morati sve reči i objašnivati. Tad čete ugotoviti, da ima toliko koliko je vas seljaka toliko i ljudi u "aparatu" koji vas nadzire i svi imaju osigurano platu a vi baš i ne.
8
Eto o čemu ja pričam. Putujem po Sloveniji i vidim da oni nikako ne napreduju, stoje samo na mjestu, a prije su nam bili uzor i skužim, nema što drugo bit shebala ih Unija. Postali su tržište za skupe europske tehnološke proizvode, razna oprema za poljoprivredu, stočarstvo, vočarstvo, za kučanstva se subvencioniraju ne termo izolacije kuća, nego sofisticirani europski proizvodi za centralno grijanje (kotlovnica investicija 10000-15000 eura), nameču im se projekti pod nazivom eko, (Simon spominje ekoplinare) i ne mogu Slovenci u toj igri pobijediti. Kako novac troše na kupnju onoga što EU subvenciuonira a to je velikim dijelom stranog podrijetla tako im sve manje novca ostaje u njihovoj državi i oni gospodarski slabe. Neka me Simon ispravi ako nije točno.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
pa sve to što si nabrojao u hrvatskoj je prisutno već sada..SimonMS je napisao/la:Ne, ne...trebate im....plesat čete po njihovoj muziki, pit čete poljsku mljeku, jest čete mađarski kruh i kineski luk, a vozit čete njemačke traktore. Ko gobe če počet rasti bioplinare, cjene zemlje porast če za 500%. Nečete više biti seljaki nego čete ispunjavali papire i vodili raznorazne evidence. Kad god če vas posjetiti takav i onakav inšpektor i svima čete morati sve reči i objašnivati. Tad čete ugotoviti, da ima toliko koliko je vas seljaka toliko i ljudi u "aparatu" koji vas nadzire i svi imaju osigurano platu a vi baš i ne.
uvoz jeftine hrane ali i loše hrane.. imamo..
besmislena birokracija.. imamo..
njemački traktori..imamo..
inspektori... o nažalost imamo..
ne treba nama EU da bismo to imali kad to imamo već ohoho vremena...
niti cijena zemlje nije mala kao što je u Rumunjskoj ili Bugarskoj..
eto jedino što bioplinska postrojenja nisu još na razini.. ali ima ih u gradnji, imaju trenutno 4-5 komada zgotovljenih..
a što konkretno se sada proizvodi u Hrvatskoj a da ti kupuješ..21yes je napisao/la:Kako novac troše na kupnju onoga što EU subvenciuonira a to je velikim dijelom stranog podrijetla tako im sve manje novca ostaje u njihovoj državi i oni gospodarski slabe. Neka me Simon ispravi ako nije točno.
tu i tamo možda neki namještaj, pištolj eventualno jer to imaš u domaćoj proizvodnji i nemaš baš puno toga..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
21yes je napisao/la:Eto o čemu ja pričam. Putujem po Sloveniji i vidim da oni nikako ne napreduju, stoje samo na mjestu, a prije su nam bili uzor i skužim, nema što drugo bit shebala ih Unija. Postali su tržište za skupe europske tehnološke proizvode, razna oprema za poljoprivredu, stočarstvo, vočarstvo, za kučanstva se subvencioniraju ne termo izolacije kuća, nego sofisticirani europski proizvodi za centralno grijanje (kotlovnica investicija 10000-15000 eura), nameču im se projekti pod nazivom eko, (Simon spominje ekoplinare) i ne mogu Slovenci u toj igri pobijediti. Kako novac troše na kupnju onoga što EU subvenciuonira a to je velikim dijelom stranog podrijetla tako im sve manje novca ostaje u njihovoj državi i oni gospodarski slabe. Neka me Simon ispravi ako nije točno.
pa jel nije tako i kod nas . Skoro sva tehnika MADE IN UVOZNO
jlukaci7- Broj postova : 143
Registriran : 03.02.2011
3
ako gledamo strojeve zar je zabranjeno kupit domače, ?? svatko sebi bira mehanizaciju, ako je dokazano da je strano bolje
Dakle več ste sa jednom nogom u nečem šta razpad ili je to sve igra....("razpad EU")
8
Kao i u svemu jedni su za da,jedni za ne.
Nekome će biti bolje ,drugima isto ili lošije- ali samo ovisno o tome kako se postave.
Očekujem da sa ulaskom u eu, razne prilike biti će dostupne našim gospodarstvenicima,samo pitanje je tko će ih iskoristiti.
Ostali narod,koji radi za crkavicu,jedva preživljava ,vjerojatno će nastaviti jednako pljuvati po svemu, i kukat--bez stava da je on taj koji kroji svoju sudbinu,a ne politika-unija itd......
Ja sam za ulazak bez okljevanja.
Nekome će biti bolje ,drugima isto ili lošije- ali samo ovisno o tome kako se postave.
Očekujem da sa ulaskom u eu, razne prilike biti će dostupne našim gospodarstvenicima,samo pitanje je tko će ih iskoristiti.
Ostali narod,koji radi za crkavicu,jedva preživljava ,vjerojatno će nastaviti jednako pljuvati po svemu, i kukat--bez stava da je on taj koji kroji svoju sudbinu,a ne politika-unija itd......
Ja sam za ulazak bez okljevanja.
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Zašto bi bila jadna njegova politika ?
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Ja se kladim da političar nije zaposlen nigdje niti je bio, barem nikada nije radio za privatnika, a k tome ima 23 godine, premlad da bi znao kako funkcionira sustav. Što će to biti bolje za gospodarstvo po ulasku u EU, neće biti više zaštitnih carina na naš čelik od 35%, pa tako svejedno kad su željezare propale, mogla je država da je htjela subvencionirat izvoz svake vrste i tako poticati domaće gospodarstvo ali očito se ne razmišlja tako.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
100 ljudi 100 razmišljanja i 100 čudi. Svi imamo svoja razmišljanje. Neki su za, a neki su protiv. Isto tako, donosi dobro i loše ta europska unija. Nekome će dobro doči eu a nekome neće.
Sad dali će biti bolje ili neće pojma neam. A niti me briga. Bitno mi je da sada preživim a kasnije vidit ćemo, ako nebude išlo ključ u bravu i fajront.
Bila su svakaka vremena, suša, poplave, kriza, recesija i na svaki mogući način smo tražili riješenje da se izvučemo iz te krize, poteškoća i tako dalje. Neki su uspijeli neki nisu. Tj je život da se borimo za sebe..
No bumo vidjeli kako će biti poslije.... u europskoj uniji.. ako budemo ušli...
Sad dali će biti bolje ili neće pojma neam. A niti me briga. Bitno mi je da sada preživim a kasnije vidit ćemo, ako nebude išlo ključ u bravu i fajront.
Bila su svakaka vremena, suša, poplave, kriza, recesija i na svaki mogući način smo tražili riješenje da se izvučemo iz te krize, poteškoća i tako dalje. Neki su uspijeli neki nisu. Tj je život da se borimo za sebe..
No bumo vidjeli kako će biti poslije.... u europskoj uniji.. ako budemo ušli...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
SimonMS je napisao/la:Ne, ne...trebate im....plesat čete po njihovoj muziki, pit čete poljsku mljeku, jest čete mađarski kruh i kineski luk, a vozit čete njemačke traktore. Ko gobe če počet rasti bioplinare, cjene zemlje porast če za 500%. Nečete više biti seljaki nego čete ispunjavali papire i vodili raznorazne evidence. Kad god če vas posjetiti takav i onakav inšpektor i svima čete morati sve reči i objašnivati. Tad čete ugotoviti, da ima toliko koliko je vas seljaka toliko i ljudi u "aparatu" koji vas nadzire i svi imaju osigurano platu a vi baš i ne.
Simon, danas je ovak pri nam: najjeftinije mlijeko u trgovini je ono iz Bosne, jedemo kruh proizveden u hrvatskoj, ali luk (i crveni i češnjak) su mahom (99%) iz Kine... Nema bioplinskih postrojenja, cijena zemlje je onakva kakva je, ali moramo voditi razorazne evidencije (možda ne toliko koliko vi, ali eto - počelo je i kod nas). Inspektori kažnjavaju kada te posjete - usprkos nedorađenim zakonima (kazna za sezonskog radnika koji bere jabuku je 30-60000 Kn, a nemoguće ga je prijaviti na jedan dan koliko mi treba) jer to ne možeš nikako ispoštivati, pa se zato ne dorađuju da te ogule kada kazne, i da svi imaju osigurnu plaću u 'Aparatu', a mi baš i ne. Kamata ne dugoročni komercijalni kredit je u rasponu 8-11% (a neki plaćaju i više), otkupna cijena žita, mesa i mlijeka je kako se jedina dva otkupljivača (kartelski) dogovore. Bivši premijer (kao i njegova bivša vladajuća stranka) su optuženi za korupciju sa dosta ozbiljnim argumentima i dokazima.
117
21yes je napisao/la:Ja se kladim da političar nije zaposlen nigdje niti je bio, barem nikada nije radio za privatnika, a k tome ima 23 godine, premlad da bi znao kako funkcionira sustav. Što će to biti bolje za gospodarstvo po ulasku u EU, neće biti više zaštitnih carina na naš čelik od 35%, pa tako svejedno kad su željezare propale, mogla je država da je htjela subvencionirat izvoz svake vrste i tako poticati domaće gospodarstvo ali očito se ne razmišlja tako.
Gle, lutaš daleko sa svojim postom. Tema nikako nije vezana sa "radom kod privatnika", a uostalom kladim se da ti radiš kod privatnika-ko ti kriv što nisi završio neku pametnu "školu" pa sad radio u državnoj fotelji..
Ok ja sam premlad ,i neznam kako funkcionira sustav, ti si predpostavljam dosta stariji, ali još manje znaš kako funkcionira sustav ,pošto isčitavam kukanje iz posta....znači nesnalažiš se u situaciji -kako onda možeš omalovažavati moje mišljenje?
Očito da samo političarima paše, samo da ne zaboravi da se bavi poljoprivredomzrine89 je napisao/la:Zašto bi bila jadna njegova politika ?
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Svi smo mi jako pametni pa svako misli da je upravo..ali ipak svatko od nas je nešto prošao kako god bio star ili mlad,pa s tim ima neka iskustva (dobra i (ili) loša). Mislim da nema smisla za nekim svađama i prepirkama....vrlo je jasno da seljak neće glasati za ulazak u EU.
52
Moj nick je čak na sarkastičan način takav kakav je.
Mislim da smjer ove teme treba okrenuti prema konkretnim stajalištima šta će biti loše ,odnosno dobro.
I što bi vi konkretno poduzeli da nama bude bolje....(osim NEulaska jer lako je trabunjat ja neželim blablabla..)ulazimo i točka .
Mislim da smjer ove teme treba okrenuti prema konkretnim stajalištima šta će biti loše ,odnosno dobro.
I što bi vi konkretno poduzeli da nama bude bolje....(osim NEulaska jer lako je trabunjat ja neželim blablabla..)ulazimo i točka .
Stranica 16 / 28. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 22 ... 28
Stranica 16 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.