AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Europska Unija
Stranica 22 / 28. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 28
Kako bi ste u ovom trenutku glasovali ako bi imali ponuđeno...?
Re: Europska Unija
Tak stvari stoje da će se raspasti,ali neka se raspadne najkasnije do 30.06.2013. Zanimljiva mi je jedna stvar..vidio sam dosta tih anketa koje se provode tko je PROTIV a tko je ZA ulazak u EU. Evo recimo na ovom našem forumu je anketa i velika većina je PROTIV s tim da su ponuđena 5 odgovora (a ne samo 2) pa odgovor 2 i 3 smatram kao odgovor 4,onda recimo ovaj članak kaj sam stavil o Mađarima (portal oko) s desne strane je također anketa i vidi se da je opet velika većina PROTIV ulaska. Razgovaram s prijateljima,znancima,rodbinom itd i 90 posto njih mi odgovara da je PROTIV ulaska. Pa mi pada napamet,pa tko će to onda glasati ZA ulazak ako smo većina protiv?? Istina je da se na tv-u govori da je otprilike 60 posto nas ZA ulazak ali od kud njima ti podaci..lako oni kažu to su zadnje ankete koje smo proveli na recimo 4000 građana,ali meni ta priča baš ne leži,jedino ako su opet i mrtvi glasali.......??
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
→→→ : VIŠE
NH T5060 DARKO je napisao/la:Evo vam EU u Mađarskoj,odnosno Mađarska u EU. Sad im drugi dirigiraju..prije 7 godina cijeli narod bio sretan što će pripadati toj velikoj zajednici a sada bi taj isti narod najradiji izašao iz te zajednice.
http://www.portaloko.hr/clanak/madari-zele-istupanje-iz-eu-zapalili-i-zastavu/0/25287/
stanje u mađarskoj se može različito tumačiti, ovisno kako tkom odgovara
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/169996/Viktor-Orban-junak-europskih-nacionalista.html
http://www.vecernji.hr/vijesti/madari-prosvjeduju-orban-je-ukinuo-republiku-clanak-362298
To je sve povezano, teško ekonomsko stanje, pa desnica na vlasti, pa traženje 'krivaca'... i to je rezultat. Vjerovatno se malo prizaboravilo kako su se dizali krediti i živjelo neko kraće vrijeme iznad svojih realnih mogućnosti. Sada je došlo vrijeme da se vrate dugovi. Isto je i kod nas, možda malo blaže u ovom trenutku, ali moglo bi biti još svašta. Situacija u mađi indirektno će pogoditi i nas.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
povijest se ponavlja...mnoge ekstremne političke struje su isplivavale u trenucima društvenih nestabilnosti i zbunjenosti većine
tako je i sad, za sve je kriva eu, mi ćemo bolje itd, a mnogi ne kuže da je ova naša dilema zapravo prilika da zaostali politički mulj izroni...i rade na tome
ako se to desi, nema nam pomoći osim ako ne otkrijemo nalazište kriptonita npr. pa se pridružimo zemljama u cvijeću (Švicarskoj i Norveškoj)
tako je i sad, za sve je kriva eu, mi ćemo bolje itd, a mnogi ne kuže da je ova naša dilema zapravo prilika da zaostali politički mulj izroni...i rade na tome
ako se to desi, nema nam pomoći osim ako ne otkrijemo nalazište kriptonita npr. pa se pridružimo zemljama u cvijeću (Švicarskoj i Norveškoj)
Prije ne tako davno morali smo se borit za nezavisnost,tj.izlazili smo iz "zajednice naroda i narodnosti"i sada srljamo u novu zajednicu naroda i narodnosti.Što će se dogoditi kad ta nova zajednica "pukne",oćeli trebat uzet ponovo pušku u ruke?
pobrito- Broj postova : 114
Zanimanje : ribičija
Registriran : 26.02.2009
0
nijedna zajednica nije pojela hrvatsku pa neće ni ova
doduše, ja se ne bi rado vratio u onu bivšu, ali isto tako nemam više povjerenja u one što su nas razorili u ovih zadnjih 20g
doduše, ja se ne bi rado vratio u onu bivšu, ali isto tako nemam više povjerenja u one što su nas razorili u ovih zadnjih 20g
O tome ja pričam,mnogi će glasati za ulazak zato jer više neznaju kome bi vjerovali..nije dobro bilo u bivšoj državi,nije dobro sada pa idemo probati kako će nam biti u EU.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
NH T5060 DARKO je napisao/la:O tome ja pričam,mnogi će glasati za ulazak zato jer više neznaju kome bi vjerovali..nije dobro bilo u bivšoj državi,nije dobro sada pa idemo probati kako će nam biti u EU.
Nema potrebe da odluka ZA bude na nivou mišljenja, kada se iz statističkih podataka suficita pojedinih država i njihovoga "uspjeha" nalazi direktna korelacija onog što ćemo tamo imati ili izgubiti.
Što je suficit jedne zemlje, deficit je druge
Tablica 1: Deficitarni blok
Država;Stanje tekućeg računa (% BDP-a 2010.);Državni deficit (% BDP-a 2010.)
Grčka -10.6 -9.6
Irska -1.1 -32.3
Italija -3.2 -5.0
Portugal -10.7 -7.3
Španjolska -4.8 -9.3
Slovačka -2.9 -8.2
Slovenija -0.7 -5.8
Francuska -3.3 -7.7
Tablica 2: Suficitarni blok
Država; Stanje tekućeg računa (% BDP-a 2010.) ;Državni deficit (% BDP-a 2010.)
Austrija 3.0 - 4.3
Belgija 1.7 -4.8
Danska 4.5 -5.1
Finska 1.3 -3.1
Njemačka 4.8 -3.7
Luksemburg 8.4 -1.8
Nizozemska 5.2 -5.8
Izvor: h t t p : / / w w w .slobodnifilozofski.com/2011/02/ingo-schmidt-europska-monetarna-unija.html
Svatko može vidjeti da zemlje koje imaju suficit danas smatramo "uspješnim" članicama u EU, a one druge "neuspješnima". Kako RH nema vanjskotrgovinski suficit, tada ćemo direktno završiti u skupni LUZERA u EU. Eto to je čista statistička istina i neće se dogoditi slučajno ili zato jer "nismo imali znanja". Nemamo ga ni sada, a glasati ZA i zanemariti ove podatke je van pameti. Ulazom u EU mi idemo direktno grčkim stopama.
sve se nekako bojim da će se mađari izvuč preko nas :
http://www.jutarnji.hr/mol-zeli-prodati-jedino-pravo-inino-bogatstvo---naftna-polja-u-siriji-vrijedna-20-milijardi-dolara/1000628/
http://www.jutarnji.hr/mol-zeli-prodati-jedino-pravo-inino-bogatstvo---naftna-polja-u-siriji-vrijedna-20-milijardi-dolara/1000628/
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
To ti je koda ti mater i ćaća kažu nema treće, drži se sine svoga i ja opet kažem već godinama kako si, ma sam da nebude gore...bolje biti neće nigdje a ne samo kodnas, pa povijest je to napisala šta je vama zlo samo što nije došlo pred vrata u svakom pogledu...molite se bogu, sjetit ćete se mojih riječi, ja se ne bojim ničega , novaca nemam, da se razumijemo, jel to nije jadno uopće da smominjem, eto sad dokle smo došli...
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
publikacija : Hrvatska i EU prednosti i izazovi članstva
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=134f4c814ae51ab1&mt=application/pdf&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D3e5bb10513%26view%3Datt%26th%3D134f4c814ae51ab1%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26zw&sig=AHIEtbTJNkF1mpt348gTtOKpMYwZVOIXsg&pli=1
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=134f4c814ae51ab1&mt=application/pdf&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D3e5bb10513%26view%3Datt%26th%3D134f4c814ae51ab1%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26zw&sig=AHIEtbTJNkF1mpt348gTtOKpMYwZVOIXsg&pli=1
117
https://www.youtube.com/watch?v=BwM_7yKmcAU&feature=related
ne znam jel neko vec stavio ovaj ili slican video, ako ima moze se obrisat ili nek pogleda ko nije
ovi su gori od komunjara 100x a neki od vas toliko pljuju po komunistima, ja ne znam kako je tad bilo ko ni vecina tih sto seru ali bilo je bolje nego danas i bolje od onog sto nas cega, njih briga za ljude za njih su ljudi stoka koju bi bilo najbolje pobit pa da u svijetu zive smao politicari, bankari i vlasnici kompanija
ne znam jel neko vec stavio ovaj ili slican video, ako ima moze se obrisat ili nek pogleda ko nije
ovi su gori od komunjara 100x a neki od vas toliko pljuju po komunistima, ja ne znam kako je tad bilo ko ni vecina tih sto seru ali bilo je bolje nego danas i bolje od onog sto nas cega, njih briga za ljude za njih su ljudi stoka koju bi bilo najbolje pobit pa da u svijetu zive smao politicari, bankari i vlasnici kompanija
Ma ja mislim da je nama previše dobro i da nama uopće netreba nitko jer naravno može biti samo gore...jer da nam nije dobro kao što velim mi bi nešto poduzeli, jesam u pravu???
11
https://www.youtube.com/watch?v=nBFCAoJavHk&feature=related
evo jos malo kak se sprdaju s nama
evo jos malo kak se sprdaju s nama
DP, političarima bankarima i vlasnicima kompanija potrebni su ljudi. Ti ljudi rade u kompanijama, dižu kredite (to jest kupuju 'proizvod' banke) i glasaju na izborima. Ti ljudi su i proizvođači i potrošači. Kome bi tvornice (pod uvijetom da su potpuno automatizirane i da nema u njima radnika) prodavale svoje proizvode?
Analogija EU sa Sovjetskim Savezom baš i ne stoji. Ta dva sustava udaljena su svjetlosnim godinama jedan od drugog. Tisućama svjetlosnih godina. Mislim da mnogima u svijetu ne odgovara jaka i ujedinjena Europa, i to je glavni razlog i političkih pokušaja destrukcije iznutra a i financijskih napada izvana. Ovo je politička borba, ulog je bolja budućnost nas koji bi trebali živjeti unutar EU, a možda je i ulog veći. Mnoga politička trvenja proizlaze iz nedefiniranosti EU kao takve danas, sada. Zato neki teže prema većoj ujedinjenosti, dok drugi teže prema labavijoj konfiguraciji. Svima je jasno da je ovaj nivo ujedinjenosti - koji je danas na snazi teškoodrživ i da će sve morati krenuti u jednom od ova dva smjera. S obzirom na tehnološki napredak koji se dogodio posljednjih 20-30 godina i ogromne političke promjene u odnosu na stanje od prije 50 godina - mislim da je neozbiljno i glupo voditi politiku na način na koji se vodila prije 50 godina. Danas je protok ljudi i kapitala u cijelome svijetu toliko velik a trasportna i ekonomska povezanost cijeloga svijeta takva - da je nemoguće ostati zatvoren u nekoj svojoj maloj državici. O informativnoj i informacijskoj povezanosti - neću niti govoriti. Kada imamo sva ova sredstva na raspolaganju i u upotrebi - potrebno je društvo posložiti na novim osnovama da bi se mogli razvijati dalje. Ujedinjenje Europe proteklo je relativno prebrzo i zato se javljaju ovi problemi u demokratskoj proceduri.
Mislim da je temeljno pitanje koje si svatko mora postaviti za par dana na referendumu slijedeće: želim li živjeti u EU ili u Hrvatskoj? Svi dobro znamo da svaka država traži od svojih građana porez i ponašanje u okviru zakona a zauzvrat daje svojim građanima poredak, sigurnost itd.. Traži to i Hrvatska danas, a tražiti će to i EU sutra.
Analogija EU sa Sovjetskim Savezom baš i ne stoji. Ta dva sustava udaljena su svjetlosnim godinama jedan od drugog. Tisućama svjetlosnih godina. Mislim da mnogima u svijetu ne odgovara jaka i ujedinjena Europa, i to je glavni razlog i političkih pokušaja destrukcije iznutra a i financijskih napada izvana. Ovo je politička borba, ulog je bolja budućnost nas koji bi trebali živjeti unutar EU, a možda je i ulog veći. Mnoga politička trvenja proizlaze iz nedefiniranosti EU kao takve danas, sada. Zato neki teže prema većoj ujedinjenosti, dok drugi teže prema labavijoj konfiguraciji. Svima je jasno da je ovaj nivo ujedinjenosti - koji je danas na snazi teškoodrživ i da će sve morati krenuti u jednom od ova dva smjera. S obzirom na tehnološki napredak koji se dogodio posljednjih 20-30 godina i ogromne političke promjene u odnosu na stanje od prije 50 godina - mislim da je neozbiljno i glupo voditi politiku na način na koji se vodila prije 50 godina. Danas je protok ljudi i kapitala u cijelome svijetu toliko velik a trasportna i ekonomska povezanost cijeloga svijeta takva - da je nemoguće ostati zatvoren u nekoj svojoj maloj državici. O informativnoj i informacijskoj povezanosti - neću niti govoriti. Kada imamo sva ova sredstva na raspolaganju i u upotrebi - potrebno je društvo posložiti na novim osnovama da bi se mogli razvijati dalje. Ujedinjenje Europe proteklo je relativno prebrzo i zato se javljaju ovi problemi u demokratskoj proceduri.
Mislim da je temeljno pitanje koje si svatko mora postaviti za par dana na referendumu slijedeće: želim li živjeti u EU ili u Hrvatskoj? Svi dobro znamo da svaka država traži od svojih građana porez i ponašanje u okviru zakona a zauzvrat daje svojim građanima poredak, sigurnost itd.. Traži to i Hrvatska danas, a tražiti će to i EU sutra.
117
fidel nije isto ko sovjetski savez, vec je jos gore jer na fini nacin jebu ljude u zrav mozak, isitina je da ce nam krojit sudbinu ljudio koje niko nije postavio tamo vec ko zna odakle isplivaju a to su uglavnom "mafijaši" jer kao sto onaj navodi svi su bili pod istragama neki cak i osudjeni al to EU ne smeta
ljudi nisu roboti i niko ih ne moze naterat da budu, samo da klinkes i jedan dan se ponasaju ovako drugi onako, tj, dobro si reko oni trebaju neke ljude koji ce bit robovi za ove bogate da bi oni uzivali a ovi kad nebi trazili ni za hranu i pice vec da zive od zraka e onda bi to bilo to
ljudi nisu roboti i niko ih ne moze naterat da budu, samo da klinkes i jedan dan se ponasaju ovako drugi onako, tj, dobro si reko oni trebaju neke ljude koji ce bit robovi za ove bogate da bi oni uzivali a ovi kad nebi trazili ni za hranu i pice vec da zive od zraka e onda bi to bilo to
GENERALE, ČEKAMO ZAPOVIJED...
...i neznalice ako niste znali, postoji lobi koji forsa pustit generale na isti način na koji su osuđeni jer je vrag odneo šalu vezano za ulazak domovine nam u deveti krug....zato nedajte se, gdje su bili kad smo krvarili...ZA DOM
https://www.youtube.com/watch?v=oqIXvc2A6UI
...i neznalice ako niste znali, postoji lobi koji forsa pustit generale na isti način na koji su osuđeni jer je vrag odneo šalu vezano za ulazak domovine nam u deveti krug....zato nedajte se, gdje su bili kad smo krvarili...ZA DOM
https://www.youtube.com/watch?v=oqIXvc2A6UI
11
Bože mili u što se ovaj topic pretvorio..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
oće više i taj referendum proć da nemoram glededat te sve komentare, majkemi kudgod se okrenem svi samo pametuju
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
https://www.youtube.com/watch?v=-2u9L7yqs-0&feature=related
11
zanimljiv članak:
h t t p : / / w w w.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/mesic_je_imao_tek_dva_posto_podrske_a_rockfeller_je_znao_da_je_on_novi_predsjednik____/540992.html
h t t p : / / w w w.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/mesic_je_imao_tek_dva_posto_podrske_a_rockfeller_je_znao_da_je_on_novi_predsjednik____/540992.html
TOSO- Broj postova : 75
God : 36
Zanimanje : mag.ing.građ., poljoprivrednik
Registriran : 15.01.2012
5
Jos dva dana i proci ce ova tortura jer gdje god se okrenes neko sere o toj uniji,nasi politicari i prijete.Jadna smo mi drzava !
zlocko- Broj postova : 528
God : 43
Zanimanje : svašta po malo
Registriran : 26.05.2011
7
http://bigblog.tportal.hr/spranja
117
moje mišljenje je da se ulaskom u eu nemože desiti ništa lošega, a ako nečemo biti zadovoljni možemo izaći kao što smo iz sfrj, mislim da je izlazak mnogo lakši nego ulazak.
bhorv- Broj postova : 373
Zanimanje : poljodjelac
Registriran : 29.05.2011
9
Znači opet rat za izlazak.bhorv je napisao/la:moje mišljenje je da se ulaskom u eu nemože desiti ništa lošega, a ako nečemo biti zadovoljni možemo izaći kao što smo iz sfrj, mislim da je izlazak mnogo lakši nego ulazak.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
Stranica 22 / 28. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 28
Stranica 22 / 28.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.