AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
u vukovarsko srijemskoj nije isplaćen poticaj u cijelostipege25 je napisao/la:I evo još jedne zanimljive teze poticaj je u cijelosti isplačen u osiječko -baranjskoj i vukovarsko -srijemskoj županiji i gle apsurda u tim županijama nema prosvijeda ,a dobro znamo da je ovdje najviše onih koji se bave poljoprivredom.
Pa to sve lijepo proslave predstavnici tih županija s ministrom i kažu kako su se dogovorili o svemu i da nema razloga izlaziti na cestu.
Ovo je taktički odlično odrađeno od strane ministra isplatio poticaj ljudima u području gdje je največa koncentracija ljudi za pobuniti se dao im mrvicu i ovi sada šute i smiruju zamisli strasti ovi koji nisu ni prvi dio dobili još....zanimljivo i lukavo odigrano nema šta
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15
Ma krivo sam se odrazio
Mislio sam isplaćeno je dio po novom tih 50%,tj su svi dobili taj dio u navedenim županijama ili...
Mislio sam isplaćeno je dio po novom tih 50%,tj su svi dobili taj dio u navedenim županijama ili...
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
BOŽIDAR je napisao/la:yeh :$: . odma sam potrošio
Eto a toliko si kuko kada će pa kada će poticaji
E sada opet možeš skupa snama u klub kukavica i kukati kada će drugi dio
E sada lijepo počitaj post od branka u temi članci pa vidi model uspješnog poljoprivrednika pa to isto primjeti kod sebe ,pa više nečeš morati kukati jer je tipus otkrijo svekolikoj javnosti svoju tajnu kako biti uspješan poljoprivrednik
131
evo i meni sjelo nekih 900 kn po hektaru ma nabijem cobankoviča i njegovih 50%
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
→→→ : VIŠE
gle čuda, i na mojem računu sjeo poticaj, 40% (KCKŽ županija). Isti čas, odakle je došlo tamo je i otišlo, samo još sam pola nadoplatio. bolje i tak neg nikak.
nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
bećar je napisao/la:DP a i pege, ja sam taj iznos napisao na forum ( nakon što sam došao sa nekog sastanka kojeg je Brlošić predvodio ) i ti si prvi komentirao da ne pišem gluposti, a samo napisao ono što je dotični rekao. Stoga ...
Ja vas nerazumijem ako se več taj tvoj trli brli predsjednik dogovorio i znao je da su poticaji 1950kn/ha ,evo više mi muka svakom po na osobno objašnjavati jedno te isto čemu onda ovo
Da se isti brlošić meni zvani trli brli predstavnik onda ide pregovarati sa ministrom i još se isti hvale kako su našli dogovor dogovorenog i kako pristaju na uvjete koji su već jednim dijelom unaprijed ispoštovani pa ovaj trli brli ode u Zagreb i kaže kako nema potrebe za prosvjede mi smo se dogovorili to još u 11mj 2010g he he,ma tog treba pod hitno objesit za jaja za primjer drugima ,pa tome se u očima vidi da je uvlakač samo mu pertle vire iz čobijeve velike guzice i da se prodaje ko kurva.
U ljut sam sada ko leptir
131
tomo_MF je napisao/la:gle čuda, i na mojem računu sjeo poticaj, 40% (KCKŽ županija). Isti čas, odakle je došlo tamo je i otišlo, samo još sam pola nadoplatio. bolje i tak neg nikak.
Ispravak netočnog navoda dobio si 50% a ne 40% tko kaže čobi sada si dobio 900kn /ha
Zato digitron u ruke pa se preračunaj
131
kakvi 50%, to nije nitko dobio.
dobio sam 900 kn/ha od 2250 kn/ha, a to je 40% od 2250.
ostalih 46% ćemo dobit nekad bogzna kad a sa onih 14% se možemo pozdravit i to je to. znači ukupno 86% poticaja. nikako nećemo dobiti dva puta po 50%. eto ti digitrona.
dobio sam 900 kn/ha od 2250 kn/ha, a to je 40% od 2250.
ostalih 46% ćemo dobit nekad bogzna kad a sa onih 14% se možemo pozdravit i to je to. znači ukupno 86% poticaja. nikako nećemo dobiti dva puta po 50%. eto ti digitrona.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Tih 14% je država uštedjela na nama,a za komoru če nam uzeti 1% od ovih 86% ideš đurđa
Što znači naše je 85%
Što znači naše je 85%
131
Što znači tih 14% + onaj !% što si ti spomenio i to izlazi po mojoj računice 15% za komoru.
bećar je napisao/la:DP a i pege, ja sam taj iznos napisao na forum ( nakon što sam došao sa nekog sastanka kojeg je Brlošić predvodio ) i ti si prvi komentirao da ne pišem gluposti, a samo napisao ono što je dotični rekao. Stoga ...
I ja sam napisao taj iznos ( 1950 kuna ) ali sam se zeznio na tipkovnici i napisao sa 1850
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
pege25 je napisao/la:bećar je napisao/la:DP a i pege, ja sam taj iznos napisao na forum ( nakon što sam došao sa nekog sastanka kojeg je Brlošić predvodio ) i ti si prvi komentirao da ne pišem gluposti, a samo napisao ono što je dotični rekao. Stoga ...
Ja vas nerazumijem ako se več taj tvoj trli brli predsjednik dogovorio i znao je da su poticaji 1950kn/ha ,evo više mi muka svakom po na osobno objašnjavati jedno te isto čemu onda ovo
Pege, bemu, opet me bzvz prozivaš.
To nije moj predsjednik dogovorio, niti sam ja u ikojoj stranci niti udruzi!
Sastanak ( na kojem sam čuo inf. ) je bio u vezi nečega trećega što uopće nije bitno u ovoj priči o poticajima.
Evo kako neki komentarišu u 24 sata novinama
MarinaTot: Joj i te lijene seljake treba natuć buzdovanom po dupetu.. Pa kaj bi oni, da im još i Vlada sadi usjeve? Poticaji su se trebali davno ukinut... Poticaj je nešto što ti treba pomoć prvi put kad sadiš, da imaš odakle počet.. Kod nas su se poticaji pretvorili u socijalnu pomoć. Najlakše je posadit pšenicu pa doma hladit noge u lavoru i onda kukat kak je cijena otkupa niska. Dragi seljaci, ima toliko različitih kultura koje možete sadit, pšenica nije jedina biljka na svijetu. Samo se treba malo potruditi, uzet motiku tu i tamo i kopat, zaljevat i brinut se, a ne sve poticaje potrošit na pivu i odojke... Ja bi im svima ukinula poticaje, da vidiš kak bi bili marljivi i kreativni odmah..
prije 57 minuta
twini: šta je bagro. uzeli ste sve na kredit i zemlju ste dobili. bili ste obične bijede. sad sjednete u traktor pa do birtije pa na prosvjed a mi da vam vraćamo kredit. sram da vas bude. pitanje dali imate srama.
MarinaTot: Joj i te lijene seljake treba natuć buzdovanom po dupetu.. Pa kaj bi oni, da im još i Vlada sadi usjeve? Poticaji su se trebali davno ukinut... Poticaj je nešto što ti treba pomoć prvi put kad sadiš, da imaš odakle počet.. Kod nas su se poticaji pretvorili u socijalnu pomoć. Najlakše je posadit pšenicu pa doma hladit noge u lavoru i onda kukat kak je cijena otkupa niska. Dragi seljaci, ima toliko različitih kultura koje možete sadit, pšenica nije jedina biljka na svijetu. Samo se treba malo potruditi, uzet motiku tu i tamo i kopat, zaljevat i brinut se, a ne sve poticaje potrošit na pivu i odojke... Ja bi im svima ukinula poticaje, da vidiš kak bi bili marljivi i kreativni odmah..
prije 57 minuta
twini: šta je bagro. uzeli ste sve na kredit i zemlju ste dobili. bili ste obične bijede. sad sjednete u traktor pa do birtije pa na prosvjed a mi da vam vraćamo kredit. sram da vas bude. pitanje dali imate srama.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
Eh da, a kada je jedan čovjek tražio tko će ovce čuvati nitko nije od građana ni pomislio da ide čuvati ovce.
63
a nađe se i ovakvih komentara
Citat [Hrvatinavu]Evo za one koji neznaju cemu sluze poticaji.poticaji se daju kako bi se snizila cijena prehranbenih proizvoda znaci da bi si sirotinja mogla kupovati hranu jeftinije.sustav poticaja je uveden pocetkom devedesetih godina i cijena pšenice je bila 1,30 kn da bi poslje toga pala na 0,70 kn i tako ostala u prosjeku i dan danas sto znaci da Poljoprivredni proizvodaci od toga nisu nista profitirali A ove seljacine što pricaju o poticajima bolje da se pokriju po ušima i uhvate nekog posla
zadnja rečenica se mislim odnosi na ostale komentare
Citat [Hrvatinavu]Evo za one koji neznaju cemu sluze poticaji.poticaji se daju kako bi se snizila cijena prehranbenih proizvoda znaci da bi si sirotinja mogla kupovati hranu jeftinije.sustav poticaja je uveden pocetkom devedesetih godina i cijena pšenice je bila 1,30 kn da bi poslje toga pala na 0,70 kn i tako ostala u prosjeku i dan danas sto znaci da Poljoprivredni proizvodaci od toga nisu nista profitirali A ove seljacine što pricaju o poticajima bolje da se pokriju po ušima i uhvate nekog posla
zadnja rečenica se mislim odnosi na ostale komentare
lađo- Broj postova : 269
God : 39
Registriran : 04.03.2009
0
Evo danas otišao u agenciju za plaćanje da provjerim zahtjev za poticaj za 2010 kaže djelatnik da sve štima i na kraju mi ispadne od 1950 kn da je plaćeno 28% samo osnovno.
Al tu neko nekog je..
Al tu neko nekog je..
Zadnja promjena: DF 95; 9/3/2011, 18:37; ukupno mijenjano 1 put.
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
U ovoj dražvi već godinama vrijedi nekoliko pravila u politici, a i u životu:
1. podijeli pa vladaj
2. napravi problem (nesposobnošću i neradom) pa onda spašavaj stvar i prikaži sebe na kraju kao velikog spasitelja
3. nikada, ali nikada ne priznaj da si kriv za bilo što loše, okrivi prethodnika, nasljeđe prošlosti, drugu političku stranku (zamjenom teza), neistomišljenike
4. ugrabi sebi i svojima koliko možeš, po mogućnosti zaduži se i prenesi na nekog drugog da ih vraća
5. spriječi druge da nešto pošteno naprave, jer to onda pokazuje moju nesposobnost, ali ako ipak uspiju nešto postići - pripiši to sebi, ako ne možeš pripisati sebi - negiraj to i ne spominji
6. objektivnost nema veze sa 'stvarnošću' - 'stvranost' piše u novinama i na televiziji i samo je bitno što se tamo objavi
7. uvijek se trudi da imaš u blizini oko sebe još goreg od sebe, jer onda ti izgledaš sposobniji....
8. javno prikazuješ veliku brigu za malog čovijeka i njegove probleme, a u stvarnosti te boli miško za njegove probleme, riješi se takvih na bilo koji način, a najlakše je kada te uopće ne može nitko ništa pitati jer si se administrativno ogradio
Ljudi dvadeset godina žive u ovakvom sustavu i sve to preslikavaju na sebe. Naravno da smo neuspješni kao država, jer nismo složni i moralni standardi ne postoje kao takvi. Kada udariš laktom, ispod pojasa i podmetneš nekome nogu, vrijeđaš po forumima - onda si 'in'. Tonemo i materijalno i moralno, ovako moramo potonuti.
1. podijeli pa vladaj
2. napravi problem (nesposobnošću i neradom) pa onda spašavaj stvar i prikaži sebe na kraju kao velikog spasitelja
3. nikada, ali nikada ne priznaj da si kriv za bilo što loše, okrivi prethodnika, nasljeđe prošlosti, drugu političku stranku (zamjenom teza), neistomišljenike
4. ugrabi sebi i svojima koliko možeš, po mogućnosti zaduži se i prenesi na nekog drugog da ih vraća
5. spriječi druge da nešto pošteno naprave, jer to onda pokazuje moju nesposobnost, ali ako ipak uspiju nešto postići - pripiši to sebi, ako ne možeš pripisati sebi - negiraj to i ne spominji
6. objektivnost nema veze sa 'stvarnošću' - 'stvranost' piše u novinama i na televiziji i samo je bitno što se tamo objavi
7. uvijek se trudi da imaš u blizini oko sebe još goreg od sebe, jer onda ti izgledaš sposobniji....
8. javno prikazuješ veliku brigu za malog čovijeka i njegove probleme, a u stvarnosti te boli miško za njegove probleme, riješi se takvih na bilo koji način, a najlakše je kada te uopće ne može nitko ništa pitati jer si se administrativno ogradio
Ljudi dvadeset godina žive u ovakvom sustavu i sve to preslikavaju na sebe. Naravno da smo neuspješni kao država, jer nismo složni i moralni standardi ne postoje kao takvi. Kada udariš laktom, ispod pojasa i podmetneš nekome nogu, vrijeđaš po forumima - onda si 'in'. Tonemo i materijalno i moralno, ovako moramo potonuti.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidel fali još dva pravila. Pa neka bude kao 10 Božjih Zapovijedi
63
zrine89 je napisao/la:Fidel fali još dva pravila. Pa neka bude kao 10 Božjih Zapovijedi
slobodno dopiši još ta dva po vlastitom nahođenju.
netko mi je dirnuo u 8. zapovjed... ali neka, ovako je možda primjerenije za mlađu generaciju.
117
netko mi je dirnuo u 8. zapovjed
automatski word replacement...ima nekoliko riječi koje podliježu ćudorednoj cenzuri, po izboru vašeg urednika
lijepo je znati da nas veliki brat sve motri....
117
Fidelito je napisao/la:
Ovoga nikad neće biti dok god mi imamo svoju državu , jer smo kao narod prgavi,pohlepni lakomi....
Kad bi nasopet igrom slučaja tlačio , švabo,mađar,srbin,amer, ili EU e onda bi u našim usijanim glavama se pomaknuo kikiriki ,pa bi se složili oko jedne stvari , a to je da se zajedno borimo protiv okupatora. Pa čak i onda bi bilo podmetanja (primjer domovinski rat) jer bi dobar dio domoljuba opet radio za sebe .
Evo jedna izjava od mog prijatelja : jedino kad igra reprezentacija (nogomet,rukomet....) onda osječam ponos što sam hrvat , a za sve ostalo oprosti mi bože ali radije bi bio neko drugi
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
Pravedne odnose u društvu (međuljudske, pravne, ekonomske, itd.) treba razvijati, njegovati i čuvati. Standardi ponašanja su ugrađeni u sve nas, ali međusobni odnosi moraju biti pravedni i na tome svi moraju stalno raditi. Ako postaviš te standarde sebi u svom svakodnevnom životu i po njima se ponašaš, onda će to djelovati i na okolinu i okolina će postati bolja. Ako dugo vremena kvariš te odnose nametnuvši neke druge obrasce ponašanja (diktatura, nepotizam, krađa, pljačka, mito, korupcija, itd.), ljudi će to prihvatitit kao gotovu činjenicu i početi će se polako tome prilagođavati. A mnogi će te obrasce ponašanja i preslikati na svoje ponašanje. Treba dosta vremena za to, ali tako je.
Političke stranke imaju neke druge prioritete. To su nezrele društvne organizacije - koje misle da je sve u vlasti i na to se ide pod svaku cijenu, bez obzira na žrtve. S obzirom da se radi o skupini ljudi koji su se udružili radi ostvarivanja i nametanja svojih političkih ciljeva (ključna riječ - svojih) ne prežu ni od čega da te ciljeve i ostvare. (Kod nas su ti ciljevi na kraju čisto materijalne prirode). Korektni odnosi u društvu tu su samo smetnja, jer takve politike nebi imale smisla kod uređenih međuljudskih odnosa i transparentne vlasti. Nered i podjela jako su poželjni, jer uvijek jedan dio glasačkog tijela si 'bezeciraju' samo za sebe bilo na ideološkoj ili materijalnoj razini. S obzirom da relativno malo birača izlazi na izbore - ta strategija dobro pali. To što nered i podjele razdiru društvo - nije ih briga, što je jaz između skupina dublji - manja je mogućnost da pokoja ovčica iz stada odluta na drugu stranu. A svaka ta ovčica je bitna, jer je u nju uloženo puno novaca i truda, a ona 'sigurno' izlazi na izbore. To ekonomski upropaštava državu a međusobni odnosi se još više kvare. Sada se događa da su ti odnosi tako loši da politika više nema kontrolu nad njima i to im svima najteže pada.
Političke stranke imaju neke druge prioritete. To su nezrele društvne organizacije - koje misle da je sve u vlasti i na to se ide pod svaku cijenu, bez obzira na žrtve. S obzirom da se radi o skupini ljudi koji su se udružili radi ostvarivanja i nametanja svojih političkih ciljeva (ključna riječ - svojih) ne prežu ni od čega da te ciljeve i ostvare. (Kod nas su ti ciljevi na kraju čisto materijalne prirode). Korektni odnosi u društvu tu su samo smetnja, jer takve politike nebi imale smisla kod uređenih međuljudskih odnosa i transparentne vlasti. Nered i podjela jako su poželjni, jer uvijek jedan dio glasačkog tijela si 'bezeciraju' samo za sebe bilo na ideološkoj ili materijalnoj razini. S obzirom da relativno malo birača izlazi na izbore - ta strategija dobro pali. To što nered i podjele razdiru društvo - nije ih briga, što je jaz između skupina dublji - manja je mogućnost da pokoja ovčica iz stada odluta na drugu stranu. A svaka ta ovčica je bitna, jer je u nju uloženo puno novaca i truda, a ona 'sigurno' izlazi na izbore. To ekonomski upropaštava državu a međusobni odnosi se još više kvare. Sada se događa da su ti odnosi tako loši da politika više nema kontrolu nad njima i to im svima najteže pada.
117
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi