AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
Ode tema u krasni k....Ali mi Hrvati kao narod nikad nismo znali upravljati sami svojim,uvijek nam je trebao neki "šef" izvana i neko ko će nam diktirati što i kako radimo.Od davnina je tako.Poznata je činjenica da smo svugdje u svijetu poznati kao vrhunski radnici,ali pod tuđom kapom i neznamo upravljati.Kad bi se samo dio "inozemne radišnosti" preneslo na domaći teren bilo bi sasvim drugačije.Vjerovali ili ne ja poznam par ljudi sa cca. 100 ha zemlje koji su uspjeli i u ovoj godini stvoriti gubitak,ali ne zbog države ili vremenskih uvijeta nego zbog svojih primitivnih načina razmišljanja tipa kako ćemo-lako ćemo,nemarnosti i ljenosti.Ali znam i dosta ljudi koji su jako ljepo zaradili.
baja- Broj postova : 147
God : 44
Zanimanje : mesar
Registriran : 20.06.2009
2
Treba rasčistiti međusobne odnose u državi. To moramo napraviti sami, to neće niti EU, ni SAD ni nitko drugi osim nas. Kada se bude znalo da netko tko ne radi, ne vuče dobre dugoročne poteze, itd. - mora propasti, (bez obzira na njegovu privatnu katastrofu koja sa time neminovno slijedi) i ako se to bude događali brzo i bez velike pompe, drugi će brzo naučiti kako se valja ponašati. Ako se za dokazanu pljačku ode na veoma dugo u zatvor - smanjti će se broj onih koji će to pokušavati napraviti, a ako pljačkaš polujavno i nekažnjeno - nakon nekog vremena to postaje 'društveno prihvatljivo', a nakon još malo vremena i poželjan obrazac ponašanja, jer 'on se eto nakrao - pa zato i ima'. Onda si to ljudi pojednostave i kažu ' svi koji imaju to su stekli pljačkom i prevarom'. To je cilj krajnji cilj ove politike, na taj način se (polu)opravdava nelegalno stečena imovina.
Ako rasčistim prvo svoje dvorište, onda mogu kritizirati i druge, ali treba biti iskren i reći svatko od nas može (i treba) raditi bolje. Ne više, nego bolje, racionalnije. To je proces učenja i to treba prihvatiti kao normalnu stvar. Ako svaki dan napraviš mali pomak to zbrojeno kroz neko vrijeme daje velike promjene. Ne treba se tome odupirati. Treba isprobavati nove stvari sa oprezom, ono što se pokaže dobrim - to ponavljati, ono što se pokaže lošim napuštati u korist boljih riješenja. Tako je i sa društvenim odnosima - ovo sada ne vodi nikuda - to je vrlo izvjesno. To se posebno odnosi na 'saniranje' gubitaka neuspješnih - to je populistički model koji vodi sve u propast, nisu svi rođeni da budu poduzetnici, političari, gazde ili poljoprivrednici. Onaj tko je neuspjašan - bolje da stane dok još ima krov nad glavom. Odgovornost političara je puno veća, nego recimo moja (kao poljoprivrednika-poduzetnika) jer o državnoj politici ovisi 4.5 miliona ljudi, dok o meni ovisi moja porodica. I zato političari (ako su pametni) moraju imati dugoročnu ideju o tome što žele, ali i slušati glas naroda. Posebno ako im svaki drugi dan dolaze 'pjevati' pod prozore. To onda prelazi na osobnu razinu.
Ako rasčistim prvo svoje dvorište, onda mogu kritizirati i druge, ali treba biti iskren i reći svatko od nas može (i treba) raditi bolje. Ne više, nego bolje, racionalnije. To je proces učenja i to treba prihvatiti kao normalnu stvar. Ako svaki dan napraviš mali pomak to zbrojeno kroz neko vrijeme daje velike promjene. Ne treba se tome odupirati. Treba isprobavati nove stvari sa oprezom, ono što se pokaže dobrim - to ponavljati, ono što se pokaže lošim napuštati u korist boljih riješenja. Tako je i sa društvenim odnosima - ovo sada ne vodi nikuda - to je vrlo izvjesno. To se posebno odnosi na 'saniranje' gubitaka neuspješnih - to je populistički model koji vodi sve u propast, nisu svi rođeni da budu poduzetnici, političari, gazde ili poljoprivrednici. Onaj tko je neuspjašan - bolje da stane dok još ima krov nad glavom. Odgovornost političara je puno veća, nego recimo moja (kao poljoprivrednika-poduzetnika) jer o državnoj politici ovisi 4.5 miliona ljudi, dok o meni ovisi moja porodica. I zato političari (ako su pametni) moraju imati dugoročnu ideju o tome što žele, ali i slušati glas naroda. Posebno ako im svaki drugi dan dolaze 'pjevati' pod prozore. To onda prelazi na osobnu razinu.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Ma vratimo se mi temi dana postgnuti dogovori oko poticaja
- iznose 2000kn/ha
- isplata do kraja travnja
-
- evo iskaz mog zadovoljstva postignutim kada sam čuo ovu vijest
- iznose 2000kn/ha
- isplata do kraja travnja
-
- evo iskaz mog zadovoljstva postignutim kada sam čuo ovu vijest
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
A jel' to negdje zapisano il' se to onako licitiralo na krizanju pod satorom? I jesu za to culi u Agenciji za placanje i/ili Ministarstvu financija?
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
baja je napisao/la:Ode tema u krasni k....Ali mi Hrvati kao narod nikad nismo znali upravljati sami svojim,uvijek nam je trebao neki "šef" izvana i neko ko će nam diktirati što i kako radimo.Od davnina je tako.Poznata je činjenica da smo svugdje u svijetu poznati kao vrhunski radnici,ali pod tuđom kapom i neznamo upravljati....
ja sam pristalica one teze da su hrvati najviše popušili kad je austro-ugarska izgubila 1. rat
Smiljan je napisao/la:A jel' to negdje zapisano il' se to onako licitiralo na krizanju pod satorom? I jesu za to culi u Agenciji za placanje i/ili Ministarstvu financija?
...i što o tome misli ministrica financija...
,,ja sam pristalica one teze da su hrvati najviše popušili kad je austro-ugarska izgubila 1. rat,,
Potpisujem...
Potpisujem...
asaincev- Broj postova : 441
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
Psst, suti, mozda ne mora ni znatipaor je napisao/la:
2
Baja iz siska,zasto bi netko trebo biti meni sef ako ja mogu od svog RADA zivjeti ,do sad smo bili pod drugom cizmom i bilo nam je" divno " ,nego je negdje onda napravio zajeb.
zoky28- Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1
Svi drugi su shvatili što sam napisao,jedino ti nisi....
baja- Broj postova : 147
God : 44
Zanimanje : mesar
Registriran : 20.06.2009
2
Smiljane a što ako joj ja kažem ,pošto je ministrica iz moga selaSmiljan je napisao/la:Psst, suti, mozda ne mora ni znatipaor je napisao/la:
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
pa razlog vise da joj ne kazes sto joj kolege okolo "dogovaraju". Cemu zenu tjerati u ocaj dovoljno su joj soli na ranu stavili sefika (a to vise puta) i Rohatinski
Cho na jednom punktu potpise 1900 kn, na drugom 2000 kn, na trecem da ce ukinuti plavi i tankati eurodiesel itd itd Nekako mi se cini da su Cho-u dali da potpise promjenu cijene palminog ulja u Maleziji ili cijenu dragog kamenja u Juznoj Africi ili smanjenje cijena jestivih crva u Tajlandu da bi on to sve potpisao
Cho na jednom punktu potpise 1900 kn, na drugom 2000 kn, na trecem da ce ukinuti plavi i tankati eurodiesel itd itd Nekako mi se cini da su Cho-u dali da potpise promjenu cijene palminog ulja u Maleziji ili cijenu dragog kamenja u Juznoj Africi ili smanjenje cijena jestivih crva u Tajlandu da bi on to sve potpisao
2
Ja samo znam da se nije smijelo odustati od 2250kn/ha ,tako ja osobno nevidim svrhu čemu su ti prosvjedi uopće održavani kada se pristalo na nešto što je već dogovoreno kako vamo netko reče već u 11mj 2010g.
Znaći trebalo se pvenstveno tražiti isplata u punom iznosu i to recimo ovaj drugi di da se isplati isto u 40% a ovih 20% recimo kada budu mogli,a ne ovako samo pristati na smanjenje.
Meni sada treba lova da mogu kvalitetno odraditi proljetnu sjetvu što če mi 15,05 do tada sve treba da je u zemlji.
A sve ove druge zahtjeve je trebalo ostaviti za poslije recimo kapitalna ako ih nogu čekati evo već 4 godinu mogu i još malo cijena zakupa nije problem svih seljaka tako da vamo imaju samo pojedinci koristi znaći nije opći interes,cijena plavog od ovog nemože biti niža jer je to globalni problem a ne Hrvatski,ovo oko plavi ili ne treba se ostaviti za kasnije ,tako ja neznam što je nama seljacima pa mi ili izaberemo vođe koji se izgleda bore za svoje osobne problema odu najedu i napiju se s ministrom gdje se lijepo nama nasmiju obrišu usta stisnu ruku i evo dogovoreno dogovorenog.
Evo neka mi neko kaže kako se uopće biraju te vođe udruga, zadruga i kako se već sve nezovu ko njih izaber i ko ih financira i na kreju koliko ih uopće ima.
Sve bi ja to rastjerao jer nevrjede ni ono crno pod noktom.
I evo još jedno pitanje što se komora neoglašava vezano za isto
Znaći trebalo se pvenstveno tražiti isplata u punom iznosu i to recimo ovaj drugi di da se isplati isto u 40% a ovih 20% recimo kada budu mogli,a ne ovako samo pristati na smanjenje.
Meni sada treba lova da mogu kvalitetno odraditi proljetnu sjetvu što če mi 15,05 do tada sve treba da je u zemlji.
A sve ove druge zahtjeve je trebalo ostaviti za poslije recimo kapitalna ako ih nogu čekati evo već 4 godinu mogu i još malo cijena zakupa nije problem svih seljaka tako da vamo imaju samo pojedinci koristi znaći nije opći interes,cijena plavog od ovog nemože biti niža jer je to globalni problem a ne Hrvatski,ovo oko plavi ili ne treba se ostaviti za kasnije ,tako ja neznam što je nama seljacima pa mi ili izaberemo vođe koji se izgleda bore za svoje osobne problema odu najedu i napiju se s ministrom gdje se lijepo nama nasmiju obrišu usta stisnu ruku i evo dogovoreno dogovorenog.
Evo neka mi neko kaže kako se uopće biraju te vođe udruga, zadruga i kako se već sve nezovu ko njih izaber i ko ih financira i na kreju koliko ih uopće ima.
Sve bi ja to rastjerao jer nevrjede ni ono crno pod noktom.
I evo još jedno pitanje što se komora neoglašava vezano za isto
pege25- Broj postova : 5212
Registriran : 18.09.2010
131
Jel kome sjeo poticaj (nešto se šuška da bi trebao biti ovih dana. )
DF 95- Broj postova : 569
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
@page25
E moj page25 pa znaš ko sjedi u komori?
E moj page25 pa znaš ko sjedi u komori?
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
ma nema jos nista
ma nek daju vise to sto je ostalo, sta nas jebu, rekli do kraja 3mj sad vec do kraja 4mj zahvaljujuci nasim pregovaracima
ma nek daju vise to sto je ostalo, sta nas jebu, rekli do kraja 3mj sad vec do kraja 4mj zahvaljujuci nasim pregovaracima
Što se tiče dodjele prava na plaćanje za jedinstveno regionalno plaćanje po poljoprivrednoj površini (prihvatljive površine livada i pašnjaka te ostalih vrsta korištenja zemljišta) kao i za proizvodno vezana plaćanja (krave dojilje i ovce i koze) za 2012. godinu referentno razdoblje je ta ista godina koja je ujedno prva godina primjene programa. To znači da će se prava na plaćanje za prihvatljivo zemljište, dodjeljivati za zemljište upisano u ARKOD u 2012. godini i to najkasnije jedan dan prije dana podnošenja zahtjeva za dodjelu prava na plaćanja u toj godini. Osnovni je uvjet da se na prihvatljivom zemljištu obavlja poljoprivredna aktivnost, bez obzira da li je riječ o nekoj proizvodnji ili održavanju zemljišta u stanju pogodnom za poljoprivrednu proizvodnju i očuvanje okoliša. Slično vrijedi i za krave dojilje i ovce i koze koje moraju biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja te propisno označene a uzimat će se u obzir brojno stanje na dan 15. svibnja u 2012. godini.
da li je ovo rezultat prosvjeda ili nije?...
dosad je tumačeno da će referentno razdoblje biti stanje upisnika do 15.5.2011.
http://www.mps.hr/default.aspx?id=7914
da li je ovo rezultat prosvjeda ili nije?...
dosad je tumačeno da će referentno razdoblje biti stanje upisnika do 15.5.2011.
http://www.mps.hr/default.aspx?id=7914
Nisam sada u toku oko poticaja pa me zanima sljedece:
1.Ove godine dali se ostvaruje poticaj prema hekttrima iz arkoda ili iz upisnika?jer kod mene ima vise u arkodu nego upisniku.
2.Do kada se rade promjene i upisi zemljista ,tj imam neke parcele kojima je istekao ugovor,treba obnoviti,koji je rok?
1.Ove godine dali se ostvaruje poticaj prema hekttrima iz arkoda ili iz upisnika?jer kod mene ima vise u arkodu nego upisniku.
2.Do kada se rade promjene i upisi zemljista ,tj imam neke parcele kojima je istekao ugovor,treba obnoviti,koji je rok?
ostvarit češ poticaj na parcele za koje imaš valjan ugovor o zakupu ili su u tvojem vlasništvu a upisane su u arkod.bitno je upisati u arkod zato što je ovo referentna godina.čestice koje radiš a nemaš ugovor isto treba upisati u arkod ako bi nekad uspio takve parcele kupiti ili iznajmiti pa imti ugovor.rok za te promjene je 15.05 ali to još nek netko potvrdi!codexnox je napisao/la:Nisam sada u toku oko poticaja pa me zanima sljedece:
lukoil- Broj postova : 98
Registriran : 26.08.2010
1
a nije bil rok upisati u arkod do 28,02 ...koliko ja znam za ovu godinu više se nebre stavit pod poticaj ili se varam?
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
Evo danas sjela neka lova, doista ne kužim da pomnožim s 3 ne znam dali bih došao do 1100 kn po ha na ukupnim površinama (biljna) DOISTA SIĆA
DF 95- Broj postova : 569
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Ja sam dobio 40% od dodatnih za repu (40% od 1800).
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
Dali je dosada bilo kakvih poticaja za stoku (krave i ovce ) za 2010god.
asaincev- Broj postova : 441
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
sta sad na kraju jel poceo drugi dio ili ne, juce kazu na vjestima od ponedeljka je pocela isplata drugog dijela poticaja i da ce sve bit do 15.04 isplaceno al kak su oni brzi bas i ne bude
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi
Stranica 9 / 40.