AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 24 / 40. • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
SteveO je napisao/la:Hoće onaj flegmatični ministar napokon izmucat sta ce bit sa resora koji je preuzeo ili planira šutit dok nas ne obraduje sa informacijom da reže poticaje upola ili ih gasi potpuno ?!
mislim da se iznosi potpora za prošlu godinu ne mogu mijenjati jer je veličina omotnice definirana u postojećem zakonu...promjene bi se tek mogle odnositi za isplatu 2013.
danas je vlada priopćila da se u novom proračunu iznos subvencija ima smanjiti za 1,4 mlrd...tih primatelja ima poprilično, a koliki dio kolača će nama pripasti - čut ćemo (i osjetiti)
SteveO je napisao/la:Hoće onaj flegmatični ministar napokon izmucat sta ce bit sa resora koji je preuzeo ili planira šutit dok nas ne obraduje sa informacijom da reže poticaje upola ili ih gasi potpuno ?!
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=950C6A8C-6CC0-4C41-8CDC-6DFAE8EDFA76
evo ga, javio se, al meni svejedno ništa nije baš bistro hoću reć osječam se baš jadno
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
"Poljoprivreda u novom proračunu" - sa HR1 danas
http://rnz.hrt.hr/view_file.php?dat_id=60087&view=y
paor je napisao/la:"Poljoprivreda u novom proračunu" - sa HR1 danas
i Paore, šta ti misliš??
i sad još mi nešto nije bilo jasno: jel 2011 referentna za površine? tako je reko čobi sad
12
2012 je referentna za površine barem su mi tak rekli u područnom uredu
tudum- Broj postova : 10
Registriran : 24.01.2012
3
mačor je napisao/la:paor je napisao/la:"Poljoprivreda u novom proračunu" - sa HR1 danas
i Paore, šta ti misliš??
i sad još mi nešto nije bilo jasno: jel 2011 referentna za površine? tako je reko čobi sad
ne znam ja puno misliti, ali čini se ni novi ljudi ne raspolažu boljim resursima jer niti jedno ministarstvo ne ulazi sa nulom u novu fiskalnu godinu, a kamoli poljoprivredno...ako ministar to nije znao, onda je pao s marsa...prema tome, bolje im je da paze što pričaju jer nisam siguran da im išta koriste te verbalne akrobacije
kao što sam i pretpostavljao, u postojeća izravna plaćanja se ne može puno zadirati (barem bez 'velikog praska'), ali zato mogu na drugim stavkama, a to su, između ostalog, potpore u stočarstvu i zato, mačor, podoštrimo nokte i dobro se prihvatimo grane dok ne pukne posve
Po meni je to opet pustanje balona. Ceka se nasa reakcija koju pak odgađaju konkretnim izjavama sta ce se dogodit. Sramota je da je poljoprivreda oznacena kao najveci gutac love, a jos veca sramota da su nas strpali u isti kos sa hž. Pa u HŽ-u dela 14000 ljudi! Vjerujem da ni japanske zelheznice nemaju tolko zaposlenih!!! Drugi par rukava su naravno piskarala iz drzavnog aparata al zgleda da je bolje uzet nekom ko stvara novu vrijednost nego nekom ko sisa ist tu lovu koju mi stvaramo.
Isto tak trebali bi nasi predstavnici pazit kak pricaju na tvu i medijima. Zbog njihove needuciranosti i seljacke direktnosti u javnosti je stvorena jako negativna slika o nama i maltene poticaji postaju jedan od glavnih razloga zakaj nam je drzava u banani. Trebalo bi objasnit ljudima da mi dobivamo poticaje zato jer ih dobivaju i drugi i da bez njih ne ide, a ne da se samo gleda jedna strana, a to je da dobijemo lovu sam zato jer imamo zemlju.
Isto tak trebali bi nasi predstavnici pazit kak pricaju na tvu i medijima. Zbog njihove needuciranosti i seljacke direktnosti u javnosti je stvorena jako negativna slika o nama i maltene poticaji postaju jedan od glavnih razloga zakaj nam je drzava u banani. Trebalo bi objasnit ljudima da mi dobivamo poticaje zato jer ih dobivaju i drugi i da bez njih ne ide, a ne da se samo gleda jedna strana, a to je da dobijemo lovu sam zato jer imamo zemlju.
marecone- Broj postova : 90
God : 45
Zanimanje : Ratarstvo, konjogojstvo
Registriran : 05.06.2008
0
svaka ti je na mijestu..... BRAVO......marecone je napisao/la:Po meni je to opet pustanje balona. Ceka se nasa reakcija koju pak odgađaju konkretnim izjavama sta ce se dogodit. Sramota je da je poljoprivreda oznacena kao najveci gutac love, a jos veca sramota da su nas strpali u isti kos sa hž. Pa u HŽ-u dela 14000 ljudi! Vjerujem da ni japanske zelheznice nemaju tolko zaposlenih!!! Drugi par rukava su naravno piskarala iz drzavnog aparata al zgleda da je bolje uzet nekom ko stvara novu vrijednost nego nekom ko sisa ist tu lovu koju mi stvaramo.
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
marecone je napisao/la:Po meni je to opet pustanje balona. Ceka se nasa reakcija koju pak odgađaju konkretnim izjavama sta ce se dogodit. Sramota je da je poljoprivreda oznacena kao najveci gutac love, a jos veca sramota da su nas strpali u isti kos sa hž. Pa u HŽ-u dela 14000 ljudi! Vjerujem da ni japanske zelheznice nemaju tolko zaposlenih!!! Drugi par rukava su naravno piskarala iz drzavnog aparata al zgleda da je bolje uzet nekom ko stvara novu vrijednost nego nekom ko sisa ist tu lovu koju mi stvaramo.
U japanskim željeznicama je zaposleno cca 145000 djelatnika. Ali Japanske željeznice se ne mogu usporediti sa našim. To je kao kada poljoprivredu SAD-a uspoređuješ sa Hrvatskom. Neusporedivo. Ja mislim da je potrebno ulagati u HŽ, posebno jer smo država koja ima potencijala kao transportni koridor, to je posao na kojem se vrte lijepi novci. Imamo odličan zemljopisni položaj i to treba maksimalno eksploatirati. To ne bi bili uzalud potrošeni novci, ali treba to raditi planski. Željeznički promet je nerazvijen u Hrvatskoj, čim se od Zagreba da Splita (nakon 'rekonstrukcije') putuje 6 (i više) sati vlakom - to nije ozbiljno za modernu željeznicu.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Ja sam za to da se ulaže u bilo što naše, da se naš narod zaposli i pokrene!
Ali molim lijepo prvo te sve mlatimudane iz kojekakvih odbora i uprava dovest u red!! Ako ti (netko bilo tko) hoćeš biti direktor, ajmo lijepo u tvoj prekrasni menađerski ugovor unijeti i neke stavke o odgovornosti! I ne postoji "nisam znao,nitko me nije informirao"! Saznaj sam! Informiraj se sam! zato si plaćen! nadam se i školovan! ako nisi sposoban-makni se prije nego što neko dijete bude gladno zbog tebe!!
Ali molim lijepo prvo te sve mlatimudane iz kojekakvih odbora i uprava dovest u red!! Ako ti (netko bilo tko) hoćeš biti direktor, ajmo lijepo u tvoj prekrasni menađerski ugovor unijeti i neke stavke o odgovornosti! I ne postoji "nisam znao,nitko me nije informirao"! Saznaj sam! Informiraj se sam! zato si plaćen! nadam se i školovan! ako nisi sposoban-makni se prije nego što neko dijete bude gladno zbog tebe!!
12
Evo primjer kumovog tetka iz Hong Konga. Covjek je 15 godina bio generalni u brodogradilistu. Pocetkom godine odbor mu je odredio ciljeve. U prosjeku je to bio umjeren rast od 2-5%. Zadnje godine na tom poslu kompanija je ostvarila rast od 1.5% i on je dobio otkaz. Nije ispunio cilj i bok. I sam je bio toga svjestan. Zatim godinu na burzi jer sad vise nije bio uspjesan manager vec netko ko je podbacio. Sad vodi jednu manju firmu koja se bavi transportom putnika između otoka.
Poanta je da bi rezultati trebali utjecat na to koliko dugo mozes necim upravljat a ne politika i stranacka pripadnost.
Sto se tice HŽa, svaki dan se vozim vlakom i ja jesam za ulaganja. Protiv sam toga da tam placamo 5-6000 viska ljudi ili jos gore 54 sindikalna predstavnika koji nist ne rade a primaju place od po 15000 kuna. Da dobro se procitali; 54 i placa od 15000. Naravno mjesecna, ne godisnja . Jos gore je da njih 40 ima zavrsenu samo osnovnu skolu, a ja i moja zena sa diplomama mozemo bit sretni ako i to samo ako nađemo posao koji ce se placat 5000 kn.
I dok god se kod ne pocne gledat i placat sposobnost i znanje zivjet cemo u dreku u kojem smo sad.
Poanta je da bi rezultati trebali utjecat na to koliko dugo mozes necim upravljat a ne politika i stranacka pripadnost.
Sto se tice HŽa, svaki dan se vozim vlakom i ja jesam za ulaganja. Protiv sam toga da tam placamo 5-6000 viska ljudi ili jos gore 54 sindikalna predstavnika koji nist ne rade a primaju place od po 15000 kuna. Da dobro se procitali; 54 i placa od 15000. Naravno mjesecna, ne godisnja . Jos gore je da njih 40 ima zavrsenu samo osnovnu skolu, a ja i moja zena sa diplomama mozemo bit sretni ako i to samo ako nađemo posao koji ce se placat 5000 kn.
I dok god se kod ne pocne gledat i placat sposobnost i znanje zivjet cemo u dreku u kojem smo sad.
0
ma jebo željeznicu i sve, kad ce nasa lova ljudi to se trebamo pitat a ne di vi ste otisli daj nam nase a za ostalo me zaboli
I naše uprave dobivaju određene zadaće (od ljudi koji su ih postavili), najčešće preko telefona, tipa: 'daj mi zaposli ovog ili onog' i naravno, ne na bilo kakvom radnom mjestu tipa kočničar ili da kvače vagone (ipak te poslove treba znati raditi, a baš i nisu osobito plaćeni). I zato postoji prijeka potreba za takvim radnim mjestima. Malo odošmo u off....
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
A kad ce nasi poticaji za PROSLU godinu !?
zlocko- Broj postova : 528
God : 43
Zanimanje : svašta po malo
Registriran : 26.05.2011
7
→→→ : VIŠE
Isprika na off topicu. Nacuo sam nesto da se slavonci spremaju na prosvjede. Zna mozda neko detalje ili su to samo suskanja.
0
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=10B5B052-877D-43A2-ACC6-55224BD1230B
""Izvješće o državnim potporama za 2010. Vijeće AZTN-a je usvojilo u prosincu 2011. i dostavilo ga Hrvatskom saboru.
U strukturi potpora, sektorske potpore iznose 4,1 milijardi kuna (44,2 posto), potpore poljoprivredi i ribarstvu su 4 milijarde kuna (42,7 posto), a potpore za horizontalne ciljeve (regionalni razvoj, malo i srednje poduzetništvo, istraživanje i razvoj, zapošljavanje) ukupno su bile 1,2 milijarde kuna ili 13,1 posto.
U okviru dodijeljenih sredstava za sektorske potpore u 2010. se najviše izdvajalo za sektor prometa, 1,5 milijardi kuna, pri čemu je riječ o državnim potporama kojima se pomaže poslovanje trgovačkih društava kao što su Hrvatske željeznice za koje je izdvojeno oko 850 milijuna kuna, ili potpore Croatia Airlinesu preko 280 milijuna kuna i Jadroliniji preko 300 milijuna kuna. Nadalje, za brodogradnju je izdvojeno 1,2 milijarde kuna, a za radiotelevizijsko emitiranje (HRT) 1,18 milijarde kuna.""
""Izvješće o državnim potporama za 2010. Vijeće AZTN-a je usvojilo u prosincu 2011. i dostavilo ga Hrvatskom saboru.
U strukturi potpora, sektorske potpore iznose 4,1 milijardi kuna (44,2 posto), potpore poljoprivredi i ribarstvu su 4 milijarde kuna (42,7 posto), a potpore za horizontalne ciljeve (regionalni razvoj, malo i srednje poduzetništvo, istraživanje i razvoj, zapošljavanje) ukupno su bile 1,2 milijarde kuna ili 13,1 posto.
U okviru dodijeljenih sredstava za sektorske potpore u 2010. se najviše izdvajalo za sektor prometa, 1,5 milijardi kuna, pri čemu je riječ o državnim potporama kojima se pomaže poslovanje trgovačkih društava kao što su Hrvatske željeznice za koje je izdvojeno oko 850 milijuna kuna, ili potpore Croatia Airlinesu preko 280 milijuna kuna i Jadroliniji preko 300 milijuna kuna. Nadalje, za brodogradnju je izdvojeno 1,2 milijarde kuna, a za radiotelevizijsko emitiranje (HRT) 1,18 milijarde kuna.""
12
Što se tiče poticaja, samo razmislite o tim iznosima koliko dobijemo po ha.
2.000kn poticaj, a koliko pdv-a naplatimo na 1ha ? A pdv ide državi.
Pdv pri kupnji novih strojeva,zakup zemljišta,zdr,mirov, i sve te troškove.
Poticaj država nama nedaje, nego nam samo vraća naš novac.
A za usporedbu kako je bilo prije kada je bilo puno jeftinije ulaganje i bez poticaja- tada sam financiras sjetvu i sve i dobiješ novce u žetvi .
Sad se zadužiš,sa kamatom i čekaš kad ćeš dobiti natrag novce od države BEZ KAMATA, i još te onda svi gledaju kao da živiš na grbači od države.
I onda pročitam ovakvog bisera :
'Moramo shvatiti i da su ti poticaji bili nerealno visoki. Odgovorno tvrdim da su poticaji koje su hrvatski seljaci dobivali ili bi trebali dobivati po hektaru znatno veći od prosjeka svih 27 zemalja EU, a za 25-30 posto veći od prosjeka starih članica zemalja Unije. Sve je to dodatna potvrda da je riječ o nekakvoj političkoj odluci kojom su se kupovali glasovi', kaže Znaor.
A za usporedbu kako je bilo prije kada je bilo puno jeftinije ulaganje i bez poticaja- tada sam financiras sjetvu i sve i dobiješ novce u žetvi .
Sad se zadužiš,sa kamatom i čekaš kad ćeš dobiti natrag novce od države BEZ KAMATA, i još te onda svi gledaju kao da živiš na grbači od države.
I onda pročitam ovakvog bisera :
'Moramo shvatiti i da su ti poticaji bili nerealno visoki. Odgovorno tvrdim da su poticaji koje su hrvatski seljaci dobivali ili bi trebali dobivati po hektaru znatno veći od prosjeka svih 27 zemalja EU, a za 25-30 posto veći od prosjeka starih članica zemalja Unije. Sve je to dodatna potvrda da je riječ o nekakvoj političkoj odluci kojom su se kupovali glasovi', kaže Znaor.
Slažem se,te novce koje dobimo kao poticaj od države,pošteno a i više vratimo natrag državi,dakle nije to nekakva sreća. Meni je došao na parcelu jedan komunalni redar u jesen kad sam orao pa počeo on meni govoriti kako je nama seljacima dobro s tim poticajima,pa kako skupo prodajemo svoje proizvode a i da najlakše naplačujemo i tako dalje,bla bla bla....pa sam mu rekao u čemu je onda problem da ti nisi seljak?? Kaže on nemam mahanizaciju..opet mu ja kažem pa evo izvoli tamo uzmi hipotekarni kredit preko države 2 ili 3 milijuna i ako je tako lako to sve kak kažeš onda ti neće biti problem to vratiti. Kad sam mu to rekao čovjek je zašutio sjeo u auto i otišao. Hoću samo reći oni koji nisu u tim vodama nemaju blage veze kak stvari funkcioniraju u poljoprivredi i s tim poticajima. Kad bi to tako lako i dobro bilo onda bi svi bili poljoprivrednici.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
→→→ : VIŠE
samo ako nisi u sustavu PDV-a je tako kako gore pišeš. ako si u sustavu PDV-a, PDV je prolazna stavka.politicar je napisao/la:Što se tiče poticaja, samo razmislite o tim iznosima koliko dobijemo po ha.
zdravstveno i mirovinsko nije PDV nego doprinosi. to je nešto drugo.
što želiš time reći? da su poticajima/potporama subvencionirani gubitaši?mačor je napisao/la:
U okviru dodijeljenih sredstava za sektorske potpore u 2010. se najviše izdvajalo za sektor prometa, 1,5 milijardi kuna, pri čemu je riječ o državnim potporama kojima se pomaže poslovanje trgovačkih društava kao što su Hrvatske željeznice za koje je izdvojeno oko 850 milijuna kuna, ili potpore Croatia Airlinesu preko 280 milijuna kuna i Jadroliniji preko 300 milijuna kuna. Nadalje, za brodogradnju je izdvojeno 1,2 milijarde kuna, a za radiotelevizijsko emitiranje (HRT) 1,18 milijarde kuna.""[/i]
pa da li bi poljoprivrednici bili pozitivni s poslovanjem da nema potpora/poticaja?
ako ne, u kojem postotku ne?
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
ne želim ja ništa reći! LJudi oko mene riječ poticaj vežu isključivo za seljaka! kad ono na kraju nismo čak ni najveći korisnici poticaja u zemlji.
12
pojedinačno, poljoprivreda i ribarstvo jesu najveći korisnici potpora..mačor je napisao/la:ne želim ja ništa reći! LJudi oko mene riječ poticaj vežu isključivo za seljaka! kad ono na kraju nismo čak ni najveći korisnici poticaja u zemlji.
sektorske su podijeljenena više sektora/resora i iako u sumi daju veći iznose ako bi se išle raščlanjivati na svaki sektor zasebno ispalo bi manje..
22
@političar . Ja bih upravo suprotno konstatirao da se državi kroz sustav vraća više nego što ona daje kao poticaj .
Državi ne davati ništa a isto od nje ne tražiti ništa ,bi bio najbolji poticaj
Državi ne davati ništa a isto od nje ne tražiti ništa ,bi bio najbolji poticaj
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Poticaji su samo izmišljeni zato da država drži poljoprivredu i poljoprivrednike pod kontrolom i tu nas drže u šaci.
ciganek1- Broj postova : 69
Registriran : 13.12.2011
2
jel trebamo dobiti poticaj i za jesenjsku sjetvu 2011 ili samo psenica 2010 i kukuruza 2011?
same90- Broj postova : 96
Registriran : 11.12.2011
1
jesen 2010. i proljeće 2011. bi trebali biti sada.same90 je napisao/la: jel trebamo dobiti poticaj i za jesenjsku sjetvu 2011 ili samo psenica 2010 i kukuruza 2011?
jesen 2011. i proljeće 2012. do kraja svibnja/lipnja 2013.
22
Stranica 24 / 40. • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)