AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
a jel zna tko koje je referentno razdoblje za tov junadi?
torpedo9006- Broj postova : 147
God : 37
Zanimanje : mehaničar
Registriran : 31.01.2011
1
31.122011 godine odnosno do kraja ove godine što zakolješ to ti je to.
Eto jučer me put odnio na savjetovanje/uvjeravanje/nagovaranje da se glasa za DA za EU, gomila laži i gomila "para" nam se smiješi itd te priče kako smo mi bolje "ispregovarali" od onih 12 koji su ušli prije nas u EU, ali jedna stavka mi je pročačkala po uhu i vidjet ćemo dali je to tako...... odnosno radi se o isplati poticaja koji po EU pravilniku po kojem bi se i nama sada trebao isplaćivati kaže da se isplata vršio od 1.12 tekuće godine do najkasnije 1.6 iduće godine. to će uskoro se moći i sami uvjeriti.
Naši se uhvatili propisa brže bolje pa nam tako isplatili za pšenicu 2010 god
Zanimljivo 2012-2010 god
Svi su oni
bitno da oni uđu u evropski parlament i da dobiju za jedan mjesec što ja ne budem dobio poticaj za 20 ha pšenice.
Mi smo i onako seljačine pa dajmo podršku EU (dajmo si nogu u rit)
Zanimljivo 2012-2010 god
Svi su oni
bitno da oni uđu u evropski parlament i da dobiju za jedan mjesec što ja ne budem dobio poticaj za 20 ha pšenice.
Mi smo i onako seljačine pa dajmo podršku EU (dajmo si nogu u rit)
Zadnja promjena: DF 95; 21/12/2011, 08:45; ukupno mijenjano 1 put.
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
e da samo su bili malo iznenađeni jer je bila puna županijska vijećnica a koliko sam uspio vidjeti da tamo nebi imali niti 5% koji će glasati za ulazak u EU
Sve je to gut, ali jednostavno lažu da će nam se poticaji izjednačiti sa onima EU. Možda će jedino poštivati dinamiku plaćanja kao što si rekao. Uglavnom to ide nekako ovako jedan veći dio plaća RH, jedan dio EU a taj dio je zanimljiv jer ga ovi naši mogu prekrajati i preraspodjeljivati kako oni misle da bi trebalo. Iskreno mislim da će poticaji u ratarstvu ostati na razini kojoj su sad 2250kn. Možda će biti nešto dodatno za repu ali kako stvari stoje sa šećerom i kvotama to je zbrka na kvadrat.
Jedni kažu odlično smo ispregovarali i bit će sve ok. Onda se od nekud pojavljuju neke kvote za meso, mlijeko, šećer. Ako će ti EU pravilnici konačno uvesti reda u hrvatsku poljoprivredu isključiti nepotrebne administrativne zavrzlame onda samo budala nebi to sve skupa podržala. Ali ako će se dodatni pravilnici nametnuiti na već postojeći kaotični sustav šta onda ??
Jednostavno čovjek nema dovoljno relevantnih elemenata na osnovu kojih bi mogao prosuditi ZA ili PROTIV.
Što se tiče stranog kapitala povoljnih ili nepovoljnih kredita ni to se vjerovatno neće promjeniti barem još 10 godina. Sigurno je nekom zanimljiva dalmacija, kvarner i otoci , ali ne vidim zašto bi neko htio investirati npr u Baranju kad tamo caruje Belje. Ili u Slavoniju kad iz nje nema više šta izvući. Sve je uglavnom već podjeljeno PIK, VUPIK, OSATINA, ŽITO i to je to. Koji rade rade, koji kooperiraju s njima do nekle imaju što raditi ali za nove igrače tu jednostavno više nema mjesta.
Jedni kažu odlično smo ispregovarali i bit će sve ok. Onda se od nekud pojavljuju neke kvote za meso, mlijeko, šećer. Ako će ti EU pravilnici konačno uvesti reda u hrvatsku poljoprivredu isključiti nepotrebne administrativne zavrzlame onda samo budala nebi to sve skupa podržala. Ali ako će se dodatni pravilnici nametnuiti na već postojeći kaotični sustav šta onda ??
Jednostavno čovjek nema dovoljno relevantnih elemenata na osnovu kojih bi mogao prosuditi ZA ili PROTIV.
Što se tiče stranog kapitala povoljnih ili nepovoljnih kredita ni to se vjerovatno neće promjeniti barem još 10 godina. Sigurno je nekom zanimljiva dalmacija, kvarner i otoci , ali ne vidim zašto bi neko htio investirati npr u Baranju kad tamo caruje Belje. Ili u Slavoniju kad iz nje nema više šta izvući. Sve je uglavnom već podjeljeno PIK, VUPIK, OSATINA, ŽITO i to je to. Koji rade rade, koji kooperiraju s njima do nekle imaju što raditi ali za nove igrače tu jednostavno više nema mjesta.
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
→→→ : VIŠE
Poštovani, molim vas za savjet glede sljedeće situacije. Naime jučer je mog ocu stigao dopis iz ministarstva kako mora državi vratiti 5000kn poticajnih sredstava koje je primio tijekom razdoblja od pola godine i više. Naime pokazalo se da su državni poticaju stjecajem okolnosti i uslijed tuđe greške isplaćene mom ocu a na gospodinu X. Naravno otac je i sam očekivao potpore budući da ima prijavljeno poljoprivredno gospodarstvo, i kada su novci stigli logičan je bio zaključak da su to njegovi novci, da bi se sada nakon pola godine pokazalo da nije tako. U međuvremenu ti isti novci su potrošeni na žetve, sjetve... Kako sada dalje? Novaca nema, a država ih traži natrag zbog greške jednog od svojih zaposlenika koji je krivo prebacio sredstva iz proračuna na ŽR mog oca. Zar će se otac zbog njihove greške morati zadužiti u banci kako bi vratio dug države prema trećoj osobi? Što nam je činiti? Svaki savjet je dobrodošao... Hvala svima
Snukyca- Broj postova : 3
Registriran : 21.12.2011
0
moras vratit te novce jer ipak nisu tvoji bez obzira ko je napravio gresku, nzalost to je tako znam par situacija di ljudi nisu vratili pa su tek onda imali pravih problema, vrati sto prije
deere power je napisao/la:moras vratit te novce jer ipak nisu tvoji bez obzira ko je napravio gresku, nzalost to je tako znam par situacija di ljudi nisu vratili pa su tek onda imali pravih problema, vrati sto prije
nije tako jednostavno jer novaca više nema..da li možemo odgoditi postupak pisanjem žalbe? ili barem mogućnost otplate u ratama?
Snukyca- Broj postova : 3
Registriran : 21.12.2011
0
Ljudi pa šta je vama? Zakaj ste tak straho?? Nemoj ništa vraćati,šta ti je! Evo sad ću ti ja dati jedan primjer sličan ovome. Sestra mi radi u međimurskoj banci,službenik je na šalteru. Prije dvije godine njezin kolega isplaćivao je jednoj stranci 4000 kn. Zabunom je isplatio (na žiro račun) 40000 kuna. Kad bi to skužili zvao je tog gospodina i molio ga nek vrati novac i ovaj kaže da novaca više nema,da su potrošeni. Uostalom,sad je pitanje da li je stranka ukrala taj novac?? Nije!(možda i jest ukral ali po papirima sve štima). Da li je stranka posudila taj novac?? Nije! Dakle,želim reći da je novac legalno prebaćen na žiro račun i da je sve u skladu zakona,jel tako?? Znači tko je u cijeloj priči krivac?? Ma SLUŽBENIK,naravno! Pa neka on svojim stroškom i svojom neopreznošću ispravi šta je zeznuo. Pa da malo znaju i ti u državnim službama da mogu i oni biti kažnjeni za svoje pogreške a ne da se stalno bahate. Moj savjet je piši žalbu,kad ti dođe opet neki odgovor opet piši žalbu i tako ako treba u nedogled..uvjeravam te da nesmiješ odustati i vidjeti ćeš da na kraju nećeš morati vratiti novac. još samo da završim šta je bilo s sestrinim kolegom,čovjek je uzeo kredit na 4 godine kako bi otplatio banci ono šta je zeznuo. Možda će se ova stranka vječito kriviti da je opljačkao čovjeka i zašto nije vratio pare ali kaj se tiče države i državnih službi tu se treba ozbiljno postaviti jer te opljačkaju.
DARKO- Broj postova : 1603
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
mozes vjerovatno dobit i odgodu na na rate tu nebi trebalo bit problema al da ce ti drzava oprostit 5000kn nemoj ni sanjat
Ja ne kažem da će oprostiti,nego neka vrati onaj koji je zeznuo,jel to pošteno?? Zamisli,nakon pola godine netko se sjetil da se ti novci vrate,ma daj koje li gluposti. Neka si na rate uzme onaj koji je zeznuo to sve.
52
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/iducih-dana-drzava-ce-seljacima-isplatiti-zaostale-poticaje.html
Hmmm, hmmm. Pozlatile im se riječi.
Hmmm, hmmm. Pozlatile im se riječi.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
samo za mlijeko a naslov ima je malo jaci, taman se ljudi ponadaju kad ono miško, i sad ce ljudi mislit pa evo seljaci dobili poticaje sta jos oce
sad će nama to komora sredit!
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
deere power je napisao/la:samo za mlijeko a naslov ima je malo jaci, taman se ljudi ponadaju kad ono miško, i sad ce ljudi mislit pa evo seljaci dobili poticaje sta jos oce
Upravo to, ja se ponadao. Nisam ni pročitao ono podebljano ispod naslova.
Nego samo dolje...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
http://www.poslovni.hr/vijesti/grivicic-srezu-li-ove-godine-potpore-poljoprivrednicima-ubit-ce-selo-195432.aspx
""Ne dolazi u obzir, uzviknuo je jučer predsjednik Poljoprivredne komore Darko Grivičić na molbu da prokomentira najavu smanjivanja potpora za poljoprivredu za milijardu kuna, što je Vlada navodno odlučila provesti u proračunu za 2012. godinu.""
""Ne dolazi u obzir, uzviknuo je jučer predsjednik Poljoprivredne komore Darko Grivičić na molbu da prokomentira najavu smanjivanja potpora za poljoprivredu za milijardu kuna, što je Vlada navodno odlučila provesti u proračunu za 2012. godinu.""
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Ovo više na ništa ne liči,sve će upropastiti! Kak ne razumiju,ako oduzmu seljaku i radniku onda neće ni oni imati..ako je seljak siromah onda je i država na tom putu....eh,nikaj drugo nego lopovi!
52
koliko sam ja to sve skuzio smanjit ce se neki poticaji ali ovi direktni po ha nebi trebali jer oni ni ne iznose 3,5 miljardi?
ma nace oni razlog da i nama uštroje nebrinite se, samo je pitanje vremena, a sta nam i treba vise kad su nam duzni za 2010 jesensku sijetvu i cijelu proslu godinu, treba li vise...... naj bolji je bio model kada smo dobivali poticaj prid sijetvu to je poticanje proizvodnje a ovo sada je.....................
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
Ja sam nedavno dobio rješenje u vezi otvaranja OPG-a gdje piše slijedeće: Upisom u Upisnik poljoprivrednih gosp. poljoprivrednici temeljem članka 23. stavka 1. Zakona o poljoprivredi stječu pravo na podnošenje zahtjeva za državnu potporu koja se isplaćuje sredstvima iz državnog proračuna. Pa me zanima gdje se podnosi taj zahtjev i jeli uopće mogu ostvariti bilo kakav poticaj ili potporu???
Joža27- Broj postova : 3
God : 40
Registriran : 21.01.2012
1
Hoće onaj flegmatični ministar napokon izmucat sta ce bit sa resora koji je preuzeo ili planira šutit dok nas ne obraduje sa informacijom da reže poticaje upola ili ih gasi potpuno ?!
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Joža27 je napisao/la:Ja sam nedavno dobio rješenje u vezi otvaranja OPG-a gdje piše slijedeće: Upisom u Upisnik poljoprivrednih gosp. poljoprivrednici temeljem članka 23. stavka 1. Zakona o poljoprivredi stječu pravo na podnošenje zahtjeva za državnu potporu koja se isplaćuje sredstvima iz državnog proračuna. Pa me zanima gdje se podnosi taj zahtjev i jeli uopće mogu ostvariti bilo kakav poticaj ili potporu???
Naravno da imaš pravo na potporu u skladu sa ZAKONOM i PRAVILNIKOM.
Zahtjev za potpore se vrši online ili u područnom uredu HPA gdje ti najbolje mogu objasniti nepoznanice.
Zahtjev se radi do kraja 5. mjeseca i do tad bi trebao otići u nadležni (najbliži) ured HPA da si stvoriš uvjete za zahtjev: upis zemlje u Arkod, registriranje farme i stoke, dobivanje podataka za online aplikacije, žiro-račun...
Pčelari navodno dobivaju neku potporu, ali ne znam kako to ide, možda preko neke udruge...
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi
Stranica 23 / 40.