AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi (2)

Stranica 32 / 40. Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 32 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi (2)

Postaj by SteveO 13/2/2012, 22:46

Pljujemo po neradnicima jer je ovo izgleda prva vlada kojoj je u interesu da se zbilja radi i gleda po ukupnoj proizvodnji da stalno padamo a poticaji su bili realno gledajuc ok na 2150 kn/ha i sad svima manje, i onima koji rade i koji ne rade i zive samo od poticaja.

Da, imas ljude koji otkad su dobili državnu tablu nisi izvezli posteni urod bilo koje kulture s te njive, sta je tu nejasno ? Ja ne znam za njive koje nisu posijane uopce, svi posiju al to ne lici na racku, oru kad ne treba, pripremaju kad ne treba, siju nakon svih, to su ti lokalni mudraci i pijanci, ima ih svako selo i grad, uvjeren sam.
SteveO
SteveO

Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 14/2/2012, 06:21

Zanimljivo je to da "posavci" se ne bunu vezano za spomen poticaja po kg a tko iole pozna vukovarsko-srijemsku županiju onda zna da su baš posavci po tome sistemu u lošijem položaju iz razloga što se kovota određivala po kvaliteti zemlje od vukovarskog područja, a ta dva područja se u ničemu nemogu uspoređivati jer prinosti mogu biti poprilično velika razlika....

slažem se sa steveO-m jer mudraci posiju i vršu korov i dobivaju poticaj za isti kao i mi ostali koji ulažemo i radimo, i rijetko koje godine mašimo te neke prinose koji su zadovoljavali kvote....

Code nisu po svim županijama iste kvote bile, jer gledalo se po strukture zemlje a vukovarska ima najveću razliku u kvaliteti odnosno ono oko vuovara je skoro savršena zemlja (kažu pojedinci iz tog atara da samo nesmiju zaboraviti posijat) i posavlje koje je em rit u dobrom dijelu em podvodno itd još drugih sranja....
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 14/2/2012, 06:42

deere power je napisao/la:i onda nas par postova raniej ubjedjuju kako je za nas bolje po ha nego po kili

daj poticaj po kili pa cemo vidit ko je gazda a ko kurton koji zivi na racun svojih veza i prikupljenih hektara

Moraš shvatit da ta opcija po kili nije dobra za sve proizvođače iz razloga koji je već naveden. Lako je tebi koji imaš dosta laku zemlju za obradu (znam da ćeš sad reć da imaš i ti teške zemlje...) i troškovi obrade tla su ti niži nego kod proizvođača u skoro cijeloj posavini i drugim djelovima Hrvatske di su teška i izuzetno teška tla. O povećanom riziku proizvodnje i imputima na tim težim tlima neću pisat jer onaj ko se bavi poljoprivredom zna šta znači (oni koji neznaju nek se malo informiraju kako je to) imat teško, podvodno, tvrdo i zbito, il premokro il presuvo-minutno tlo... itd.

Reda u sustavu poticanja polj. proizvodnje svakako treba uvest, al ne samo sa modelom poticanja po kili jer to nikako nebi bilo pravedno.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 14/2/2012, 08:48

dečki, jeli mi netko može objansiti tu 'matematiku' ovih koji navodno ne rade (a kao ipak nešto rade), kako se to njima isplati, pa makar i sa poticajem?
Ako samo uzoru, potanjuraju, posiju i požanju te operacije praktički ne pokrivaju iznos poticaja, ili se možda varam? Ako tako rade - što im onda ostane (kao onaj 'isplativi dio')? Ako im zaista nešto ostaje u takvom sustavu rada - znači da griješe oni koji ulažu mnogo i rade sa gubitkom. Dajte tu matematiku malo razradite, nekako mi je ta priča malo šuplja. Bilo bi mi jasnije da napišete da ništa ne rade i kupe samo poticaj, to bi mi štimalo, ali ako išta rade ne vidim kako im se to isplati. Daleko od toga da nema malipulacija sa poticajima, ali da se stane na kraj tim radnjama moramo realno shvatiti u čemu je problem. Već sam par puta napisao da kod nas zemlje ima sasvim dovoljno za sve koji žele ozbiljno raditi.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by poljoprivrednik5 14/2/2012, 09:16

Ne znam da li je isplativo ali već sam napisao pojedinci prijave DTS a ne siju po tri godine ništa,korov raste.
Druga,najraširenija pojava je da ljudi koji su prije par godina dobili državnu zemlju u zakup a u medjuvremenu su otišli u mirovinu ili jednostavno ne žele raditi daju tu zemlju u podzakup što je naravno protuzakonito.
Takvi bacaju ljagu na poštenog seljaka zato nas ostatak društva i ne simpatizira baš previše.
Red napokon netko treba počet uvodit u ovaj naš resor.

poljoprivrednik5

Broj postova : 42
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 03.01.2012
1

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 14/2/2012, 09:56

politicar je napisao/la:Čitam i nevjerujem...

I koliko sam ja upućen, SELJACI OBRAĐUJU ZEMLJU, a ne papire....kod nas se svi otimaju za jeb pedalj zemlje, a prema vama očito su cjeli atari neposijani..

Točno! kod mene je isto otimačina, istina je da ima nekoliko njih kojima su polja očajna i tako iz godine u godinu
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by paor 14/2/2012, 10:13

politicar je napisao/la:Čitam i nevjerujem...
Sve te površine za koje se prima poticaj,a nisu obrađene uzimaju možda 1-2% obradive zemlje.

edit:
I mislim da nema smisla više razglabati o poticajima po kili, to je prošlost i amen...
SteveO je napisao/la:
Ja ne znam za njive koje nisu posijane uopce, svi posiju al to ne lici na racku, oru kad ne treba, pripremaju kad ne treba, siju nakon svih, to su ti lokalni mudraci i pijanci, ima ih svako selo i grad, uvjeren sam.
falkon 2 je napisao/la:Zanimljivo je to da "posavci" se ne bunu vezano za spomen poticaja po kg a tko iole pozna vukovarsko-srijemsku županiju onda zna da su baš posavci po tome sistemu u lošijem položaju iz razloga što se kovota određivala po kvaliteti zemlje od vukovarskog područja, a ta dva područja se u ničemu nemogu uspoređivati jer prinosti mogu biti poprilično velika razlika....

Code nisu po svim županijama iste kvote bile, jer gledalo se po strukture zemlje a vukovarska ima najveću razliku u kvaliteti odnosno ono oko vuovara je skoro savršena zemlja (kažu pojedinci iz tog atara da samo nesmiju zaboraviti posijat) i posavlje koje je em rit u dobrom dijelu em podvodno itd još drugih sranja....
Bećarina pusta je napisao/la:
Reda u sustavu poticanja polj. proizvodnje svakako treba uvest, al ne samo sa modelom poticanja po kili jer to nikako nebi bilo pravedno.
Fidelito je napisao/la:dečki, jeli mi netko može objansiti tu 'matematiku' ovih koji navodno ne rade (a kao ipak nešto rade), kako se to njima isplati, pa makar i sa poticajem?
Bilo bi mi jasnije da napišete da ništa ne rade i kupe samo poticaj, to bi mi štimalo, ali ako išta rade ne vidim kako im se to isplati. Daleko od toga da nema malipulacija sa poticajima, ali da se stane na kraj tim radnjama moramo realno shvatiti u čemu je problem.

apsolutno se slažem sa citiranim
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 14/2/2012, 10:20

poljoprivrednik5 je napisao/la:Ne znam da li je isplativo ali već sam napisao pojedinci prijave DTS a ne siju po tri godine ništa,korov raste.
Druga,najraširenija pojava je da ljudi koji su prije par godina dobili državnu zemlju u zakup a u medjuvremenu su otišli u mirovinu ili jednostavno ne žele raditi daju tu zemlju u podzakup što je naravno protuzakonito.
Takvi bacaju ljagu na poštenog seljaka zato nas ostatak društva i ne simpatizira baš previše.
Red napokon netko treba počet uvodit u ovaj naš resor.

Za te slučajeve (navodna proizvodnja DTS-a i davanje zemljišta u podzakup) nadležna je poljoprivredna inspekcija koja očito ne odrađuje svoj dio posla. Treba to pismeno prijaviti inspektoru, Županijskom državnom odvjetništvu, i ministarstvu (možda i poljoprivrednoj komori) ali odjednom na sve tri (4) adrese (malo copy/paste-a) i po mogućnosti navesti točne parcele, vremenske periode i eventualne kvalitetne svjedoke. Birokracija sama po sebi to nikada neće ići samostalno istraživati - to nije način na koji rade inspekcije kod nas. Oni sada kažu da ništa nisu znali (to je stanje u kojem imaju najmanje posla i po defaultu teže k tome, sve ostalo ih vodi u dodatni posao), ali moramo biti svjesni da je mnoge od tih radnji vrlo teško dokazati, tako da sa time nitko neće gubiti svoje vrijeme (i dodatno zakrčivati sudove). Činjenica je da mnogi ljudi koji uzimaju to zemljište u podzakup neće to javno priznati, trebalo bi dodati nekakav članak u zakon po kojemu bi se zaštitilo tog podzakupoprimca od kaznenog progona kada bi on izašao kao svjedok. Čudan je to zakon koji vlada kod nas, samo pogledajte 'invalide' koji su otišli radi svojih 'teških oboljenja' u raznorazne prijevremene mirovine kako spremno rade u fušu kada su u mirovini i to nije nikoga briga, glavni je 'papir' od komisije.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 14/2/2012, 10:37

Fidel sve to stoji ali je već i vrapcima na grani postalo jasno da državno odvjetništvo neradi svoj posao odnosno zaštićuje "partijske " (nebitno o koj jestranke na vlasti radilo) podobnike i upravo ti radu tako.... a u slučaju i da prijaviš nekoga za zlouporabe onda dobiješ odgovor da sam povdeš parnični postupak protiv istih iako se radi o direkt interesu RH i to je dužnost Državnog odvjetništa da osigura provođenje i čuvanje interesa RH.
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 14/2/2012, 10:45

A gledaj po sebi, znaš praktički sve oko sebe i sad ćeš ti ić drukat da netko radi od susjeda državnu njivu u podzakup a znaš i tog čija je njiva i tog što radi, to bi bilo protumačeno kao hrvatski jal onda, što i nije daleko od istine. Ne mogu se zamislit da tako nešta idem na svoju ruku radit, aj da to utječe nekako na mene pa bi se borio da meni bude bolje al ovako mi je svejedno tko ju radi, to bi trebale institucije same nekako provjeravat. Ne, ne radim nit sam ikad radio nešta u podzakup ali znam dosta ljudi koji jesu i to su tipa državni zakup 40 i 60 hektara koji su bili 10-15 godina u podzakupu !!
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 14/2/2012, 15:04

falkon 2 je napisao/la:Fidel sve to stoji ali je već i vrapcima na grani postalo jasno da državno odvjetništvo neradi svoj posao odnosno zaštićuje "partijske " (nebitno o koj jestranke na vlasti radilo) podobnike i upravo ti radu tako.... a u slučaju i da prijaviš nekoga za zlouporabe onda dobiješ odgovor da sam povdeš parnični postupak protiv istih iako se radi o direkt interesu RH i to je dužnost Državnog odvjetništa da osigura provođenje i čuvanje interesa RH.

Ne vjerujem da ŽDO ili DORH generalno radi u nečijem privatnom interesu. Prije će biti da imaju toliko posla i toliko ozbiljnijih slučajeva od zloupotrebe poljoprivrednog zemljišta, da je ovo praktički kamilica i dječija igra naspram nekih drugih slučajeva. Sada svi gledaju na DORH da ispravi i popravi sva sranja unazad 20 godina, da se odmah pomete ispod tepiha sve odjednom, odvoji žito od kukolja i sve preko noći riješi. To tako realno ne ide. Ako nisi radio 20 godina taj posao, malo se toga 'nakupilo' i treba napraviti selekciju. Treba biti realan, nemožeš tražiti nemoguće. Ali treba poraditi na tome da se sustav promijeni tako da se zloupotreba maksimalno onemogući, treba hitno pokrpati rupe u zakonu koje omogućavaju podzakup državnog zemljišta, tako da se to ne ponavlja više. Treba definirati što je podzakup, kako se to dokazuje, odrediti kazne. Treba pomoći da se to pitanje zakonski riješi. Poznavajući brzinu kojom trenutna ekipa u ministarstvu riješava probleme čini se kao da to nikada neće doći na red. To je pravo pitanje koje bi trebala inicirati poljoprivredna komora, i ponuditi neka riješenja.

SteveO je napisao/la:A gledaj po sebi, znaš praktički sve oko sebe i sad ćeš ti ić drukat da netko radi od susjeda državnu njivu u podzakup a znaš i tog čija je njiva i tog što radi, to bi bilo protumačeno kao hrvatski jal onda, što i nije daleko od istine. Ne mogu se zamislit da tako nešta idem na svoju ruku radit, aj da to utječe nekako na mene pa bi se borio da meni bude bolje al ovako mi je svejedno tko ju radi, to bi trebale institucije same nekako provjeravat. Ne, ne radim nit sam ikad radio nešta u podzakup ali znam dosta ljudi koji jesu i to su tipa državni zakup 40 i 60 hektara koji su bili 10-15 godina u podzakupu !!

Da znam da će moja prijava nešto popraviti - drukao bih bez da okom trepnem. Prvo, ne znam za slučaj davanja u podzakup, to nekako u mom kraju nije masovni sport (više je sport neplaćanje zakupnina i krađa drva iz šume), a drugo i da znam za slučaj ne bih 'drukao' - jer mislim da to moje drukanje (prijave) neće ništa u principu promjeniti (u ovoj trenutnoj konstelaciji zakona i pravila). Treba shvatiti i inspektore - to je jako teško dokazati (podzakup). Odjednom se pojavljuju svakakvi svjedoci. Onda narodni neprijatelj postaje onaj tko prijavi nepravilnosti (to jest zada svim posla) pa ti se to još vrati u glavu kao boomerang. Ne bih drukao da nekome napakostim, nego da popravim sustav da se nepravilnosti ne dešavaju. Međutim kako nema raširene svijesti o tome da se takve stvari ne bi smjele deašvati jer one dugoročno dovode do velikih devijacija, možda treba još malo pričekati da voda dođe do ušiju (nekima). Kod nas je još jako rašireno mišljenje da se netko drugi mora brinuti o nama (kao društvu) a mi moramo samo gledati što se događa oko nas i lagano gunđati ako nam to ne odgovara. U principu bolje je baviti se politikom - nego da se politika bavi tobom (Mao Ze Dong).
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 14/2/2012, 15:08

Fidel kod nas na natječaju su išli sa DOPISOM koji je direkt utjecao na rad povjerenstva a radilo se o neplaćanju ugovornih obaveza koje nisu niti podmirene na dan donošenaj odluke, a ugovorne obaveze su bile "solidarne" odnosno dvije osobe na jednoj čestice te je podignuta kaznena prijava koju je opet isto ŽDO odbacio iz razloga da opravdaju svoj DOPIS sa kojim su direkt sudjelovali na odluku povjerenstva.
falkon 2
falkon 2

117

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 14/2/2012, 15:30

Fidelito je napisao/la:
Da znam da će moja prijava nešto popraviti - drukao bih bez da okom trepnem. Prvo, ne znam za slučaj davanja u podzakup, to nekako u mom kraju nije masovni sport (više je sport neplaćanje zakupnina i krađa drva iz šume), a drugo i da znam za slučaj ne bih 'drukao' - jer mislim da to moje drukanje (prijave) neće ništa u principu promjeniti (u ovoj trenutnoj konstelaciji zakona i pravila). Treba shvatiti i inspektore - to je jako teško dokazati (podzakup).

Na žalost sličan slučaj kod mene. Nemožeš dokazati nikako. Skup je sport da ga tužiš, plaćaš tužbu a pravdu nećeš dobit A ako ćeš pisati žalbu to je kao da si žalbu bacio u vatru.
A što se svjedoka tiče ne vrijedi. Bezuspješno...
zrine89
zrine89

Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 14/2/2012, 16:07

Navodno treba doći do izmjene zakona o poljoprivrednom zemljištu. Idealno da se u javnoj raspravi iznesu problemi i da se to regulira na način da se to onemogući. I da se ne donosi novi zakon - treba utjecati na to da se navedene radnje onemoguće. Treba utjecati prevenstveno preko poljoprivedne komore. Nije stvar u tome da se situacija popravi u jednoj općini, nego da se sustav postavi tako da je onemogućena nekažnjiva opstrukcija. Ako netko želi opstruirati sustav - neka plati cijenu kada se otkrije. Poznati su slučajevi kada poslije odluke o najboljem ponuđaču (koja ne odgovara svjetonazoru lokalnih vlasti) odluka se pohrani u ladicu i čeka 'bolje dane'. To je danas u praksi nekažnjivo i naravno da se pokušava na sve načine privatizirati odluka (gdje postoji interes). Ako sustav upravljanja zemljištem preuzme agencija za zemljište - opet treba u zakonu napraviti (barem teoretsku) odgovornost za (ne)učinjeno. Nema odgovornosti - eto u čemu je problem.
Fidelito
Fidelito

117

[Vrh] Go down

Postaj by daevu 14/2/2012, 16:24

stvarno bi se manje prepirali kad poticaja ne bi bilo
daevu
daevu

Broj postova : 89
Zanimanje : voćar
Registriran : 10.05.2011
1

[Vrh] Go down

Postaj by daevu 14/2/2012, 16:27

onda bi ipak bilo ko ima više kila
ima više para
daevu
daevu

Zanimanje : voćar
Registriran : 10.05.2011
1

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 14/2/2012, 17:50

daevu je napisao/la:onda bi ipak bilo ko ima više kila
ima više para

I sad je isto tako.... poticaj svima jednak pošto je to samo SUBVENCIJA.

A opet tko ima veći urod ima više para....

Bolje je usmjeriti energiju u razmišljanje kako povećati prinos, nego li kako smanjiti poticaj onima koji slabo proizvode.

edit:

U slučaju da i bude po kili (što neće), svi vi koji želite taj način poticaja imat će te godinu kada će biti slab urod i dobit će te manje para....nego u trenutnom slučaju.
Pa neće biti dovoljno za ref. prinos, pa će te tražiti potvrde, dobit lažirane, onda će inspekcija pohvatat takve itd.....samo ce doći do nereda i biti će samo lošije.

I da, u slučaju ako je puno takvih koji muljaju, nesiju dižu poticaje,znači neboje se kazni itd.
Stoga će ti isti imati prinose po ha 10tona,i onda (ako ih ima puno, mislim da nema), proračun za subvencije će se djeliti na ukupne prinose i OPET ĆE TAKVI bolje proći.....

politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by paor 14/2/2012, 19:09

(decoupled direct payments)
Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 32 2012-02-1430

Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 32 2012-02-1407
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 15/2/2012, 09:01

Klupko se počinje odmotavati.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/176676/Prvi-dio-poticaja-u-ozujku-ostaje-problem-otkupne-cijene-mlijeka.html
jd4755
jd4755

Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 15/2/2012, 12:13

30%....milina.
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by lovac100 15/2/2012, 12:47

pa kako sa 30% novca obavit proljetnu sjetvu i platit kredite to je plan 21, a šta je sa Pokrovcem sada ga nema nigdje

lovac100

Registriran : 10.04.2011
1

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 15/2/2012, 12:56

Pa to je Pokrovac i odradio kod ministra ! Al nemojmo sad srat i kukat, pare su trebale bit do 30.06, ovo je super potez, s obzirom na opce st(r)anje u drzavi !
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by lovac100 15/2/2012, 13:03

Sigurno se Jakovina smilovo na Pokrovca pa će isplatit 30%, ali što je malo malo je mislim da sam u pravu da je barem 50%

lovac100

Registriran : 10.04.2011
1

[Vrh] Go down

Postaj by tomo_MF 15/2/2012, 13:06

SteveO je napisao/la:Pa to je Pokrovac i odradio kod ministra ! Al nemojmo sad srat i kukat, pare su trebale bit do 30.06, ovo je super potez, s obzirom na opce st(r)anje u drzavi !

Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 32 413475
tomo_MF
tomo_MF

Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 15/2/2012, 13:09

A jebiga da je barem sve ! Dogovor je bio do 30.06, trebamo shvatit da je ovo sve extra sto dobijemo prije. Nisam ni ja presretan, i ja bi da sam dobio sve jer mi treba al nisam ni ocekivao da cu ista dobit do ljeta i ne mogu sad ic na cestru strajkat jer mi nije dao sve ! Mislin, treba bit realan a ne srat stalno. Da nam je dao sve mi bi onda rekli da nam je dao malo i da sad ocemo do ljeta da unaprijed plati za 2012.g.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 32 / 40. Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.