AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi (2)

Stranica 7 / 40. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi (2)

Postaj by Fidelito 9/3/2011, 08:00

@ pege: ako vratiš svoje dugove - mene si samo obradovao - a to je onda samo potvrda mojeg temeljnog postulata: dugovi se moraju vraćati, (pošteni ljudi vraćaju svoje dugove). Inače ne bude bilo dobro. I budi kulak i bori se, jer želja je upravo to što tjera društvo prema naprijed.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 08:55

@fidel pa večina nas je i ušla u kredite zbog toga da bi danas sutra mogli živjeti od toga i svi smo u svoju kalkulaciju uračunali nažalast i te obečane poticaje i kapitalna koja su trebala unaprijediti i dovesti nas do konkurentnih poljoprivrednika.
No nažalos kod nas onaj koje iste koristio u prave svrhe taj je sada u dugovima do grla zbog naravno kao prvo iscjepkane isplate i kašnjenju istih pa evo i svedoci smo smanjivanja istih.To nikako nije dobro jer večina nemože iservisirati ni ovako svoja dugovanja a kamoli ako ih još smanje.
Kao rekao imam ja još toga za isplatiti ali evo krpam i isplačujem dugovanja kako mogu,samo je žalosno da ja već 6 godinu nemam božje kune za živjeti od iste sve ode za trošak u gospodarstvu,ali evo kako reko sretan sam zbog toga što se polako bliži kraj ove za mene agonije ipak ja 2004g nisam na sebi ništa imao sada ipak imam ovo malo željeza i zemlje na sebi koja ipak nešto vrijedi tako po meni 2013god če biti ako dragi bog da godina kada ču moći ono što se kaže disati punim plućima i raditi ono ovaj posao sa smiješkom a ne s grčevima u stomaku kada znaš koliko love moraš vratiti a ti je nemaš.
Vjerovo ti meni ili ne miliardu puta mi je došlo da rasprodam sve i da vratim dugove da više mirno spavam samo pomisao na kredite i dugove me evo sada dok ih samo pišem tjera na povračanje imam fobiju od istih.

Evo recimo sada imam platiti ratu za ovu državnu zemlju i zakup i da sam lijepo dobio sve poticaje,sve bih i mogao platiti ovako ono što je sjelo to je banka uzela sebi a tebe pege ko je...ali naravno to je moj dug koji moram platiti i tu nema prigovora sam je problem što neču moči izvršiti sada recimo kvalitetno proljetnu sijetvu več tu gubim lovu pa na postoječe neplačene kredite ide kamata pa evo opet ode lova ,pa nemam keša da izfinanciram sijetvu nego uzimam na majkemi pa evo i tu kamata ( u mom slučaju je to sve skupa cifra cca 60,000kn koje kakvih nepotrebnih troškova ) što da sam dovoljno jak financiski nebi ni bilo.i evo meni solidne godišnje plače da nisam ni posijao koja ušteda.Ali i ovako je dobro neka samo još malo i da posvračam dugove i niko sretniji od mene a na kraju če valjda i koja kuna meni ostati za kuču ,auto i sl.Tako je to kod mene kada nemam rezerve love i to me koči u bržem napretku ali...što je tuje nosim se sa tim problemom evo već 6 godinu valjda če i mene jednom kreniti...
Tako uopče mi nije žao što sam uletio ovako naglo u biznis bez ičega nije baš išlo onako kako sam zamislio ali mislim da drugačije nebi ni mogao i u savakom trenutku smatram da sam donio pravu odluku prema svojim mogučnostima da sam mogao bolje ja bi i napravio ovako jel... da nisam radio u firmi i dizao te kredite nebi dan imao ništa ostao bi radnik u jednoj firmi, tako ako dragi bog da zdravlja biće i para jedog dana i od poljoprivrede ili.
Opet odosmo u off he krivac by fidel Wink
pege25
pege25

Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131

[Vrh] Go down

Postaj by BOZIDAR 9/3/2011, 09:25

potpisujem
BOZIDAR
BOZIDAR

Broj postova : 1480
God : 51
Registriran : 17.08.2008
10

→→→ : VIŠE

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=d

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 09:33

Samo čitam ovo i nevjerujem (opet nova cifra)juhuuuuu

Dogovorena je isplata poticaja za ratarske kulture u iznosu od 1.950 kuna po hektaru. Čobanković je kazao da je prvi dio poticaja od 900 kuna isplaćen, a drugi dio od 1.050 kuna će biti isplaćen do kraja travnja.

Više ovdje:
http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/cobankovic-se-dogovorio-s-dijelom-poljoprivrednih-udruga/4683/

HeHe koja luda kuča znači pogriješio sam skupa sa onom tetom koja mi na moje uši onako rekla e sada me Embarassed i Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 413475
pege25
pege25

131

[Vrh] Go down

Postaj by Saša 9/3/2011, 09:52

pege25 je napisao/la:Samo čitam ovo i nevjerujem (opet nova cifra)juhuuuuu

Dogovorena je isplata poticaja za ratarske kulture u iznosu od 1.950 kuna po hektaru. Čobanković je kazao da je prvi dio poticaja od 900 kuna isplaćen, a drugi dio od 1.050 kuna će biti isplaćen do kraja travnja.

Više ovdje:
http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/cobankovic-se-dogovorio-s-dijelom-poljoprivrednih-udruga/4683/

HeHe koja luda kuča znači pogriješio sam skupa sa onom tetom koja mi na moje uši onako rekla e sada me Embarassed i Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 413475

Cifra od 1950 kn po hektaru nije novost. Taj podatak bio je poznat još prošle godine.
Saša
Saša

Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22

[Vrh] Go down

Postaj by Rajtek 9/3/2011, 10:14

Meni isto sjelo jučer i ispada mi 895 kn po Ha.
Rajtek
Rajtek

Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 10:21

Pazi ako se znalo Suspect
zašto onda ministar govori da je dogovorio sa dijelom seljaka tu cifru Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 684261
da bude zanimljivo dogovara već nešto što je dijelom isplaćeno zanimljivo...
Citiram:

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković u utorak navečer je na sastanku u Zagrebu s predstavnicima više udruga poljoprivrednih proizvođača dogovorio isplata poticaja za ratarske kulture u iznosu od 1.950 kuna po hektaru

Ako su seljaci znali da če im biti isplačeno toliko 1950 umjesto 2250 kn/ha ona stvarno neznam zašto sada prosvjeduju i dogovaraju se o cifri s ministrom baš su smješni ti seljaci jel...
pege25
pege25

131

[Vrh] Go down

Postaj by baja 9/3/2011, 10:38

pege25 je napisao/la:@fidel pa večina nas je i ušla u kredite zbog toga da bi danas sutra mogli živjeti od toga i svi smo u svoju kalkulaciju uračunali nažalast i te obečane poticaje i kapitalna koja su trebala unaprijediti i dovesti nas do konkurentnih poljoprivrednika.
No nažalos kod nas onaj koje iste koristio u prave svrhe taj je sada u dugovima do grla zbog naravno kao prvo iscjepkane isplate i kašnjenju istih pa evo i svedoci smo smanjivanja istih.To nikako nije dobro jer večina nemože iservisirati ni ovako svoja dugovanja a kamoli ako ih još smanje.
Kao rekao imam ja još toga za isplatiti ali evo krpam i isplačujem dugovanja kako mogu,samo je žalosno da ja već 6 godinu nemam božje kune za živjeti od iste sve ode za trošak u gospodarstvu,ali evo kako reko sretan sam zbog toga što se polako bliži kraj ove za mene agonije ipak ja 2004g nisam na sebi ništa imao sada ipak imam ovo malo željeza i zemlje na sebi koja ipak nešto vrijedi tako po meni 2013god če biti ako dragi bog da godina kada ču moći ono što se kaže disati punim plućima i raditi ono ovaj posao sa smiješkom a ne s grčevima u stomaku kada znaš koliko love moraš vratiti a ti je nemaš.
Vjerovo ti meni ili ne miliardu puta mi je došlo da rasprodam sve i da vratim dugove da više mirno spavam samo pomisao na kredite i dugove me evo sada dok ih samo pišem tjera na povračanje imam fobiju od istih.

Evo recimo sada imam platiti ratu za ovu državnu zemlju i zakup i da sam lijepo dobio sve poticaje,sve bih i mogao platiti ovako ono što je sjelo to je banka uzela sebi a tebe pege ko je...ali naravno to je moj dug koji moram platiti i tu nema prigovora sam je problem što neču moči izvršiti sada recimo kvalitetno proljetnu sijetvu več tu gubim lovu pa na postoječe neplačene kredite ide kamata pa evo opet ode lova ,pa nemam keša da izfinanciram sijetvu nego uzimam na majkemi pa evo i tu kamata ( u mom slučaju je to sve skupa cifra cca 60,000kn koje kakvih nepotrebnih troškova ) što da sam dovoljno jak financiski nebi ni bilo.i evo meni solidne godišnje plače da nisam ni posijao koja ušteda.Ali i ovako je dobro neka samo još malo i da posvračam dugove i niko sretniji od mene a na kraju če valjda i koja kuna meni ostati za kuču ,auto i sl.Tako je to kod mene kada nemam rezerve love i to me koči u bržem napretku ali...što je tuje nosim se sa tim problemom evo već 6 godinu valjda če i mene jednom kreniti...
Tako uopče mi nije žao što sam uletio ovako naglo u biznis bez ičega nije baš išlo onako kako sam zamislio ali mislim da drugačije nebi ni mogao i u savakom trenutku smatram da sam donio pravu odluku prema svojim mogučnostima da sam mogao bolje ja bi i napravio ovako jel... da nisam radio u firmi i dizao te kredite nebi dan imao ništa ostao bi radnik u jednoj firmi, tako ako dragi bog da zdravlja biće i para jedog dana i od poljoprivrede ili.
Opet odosmo u off he krivac by fidel Wink
Moram i ja malo off;meni pak nije jasno zašto se ti toliko žališ na sve, pa za,kak ti sam kažeš prije 6 godina nisi imao zemlje,a sad imaš 90 ha +strojevi i za dvije godine ćeš izači iz gov... i kredita i imati ćeš tu zemlju i to železinje,pa si izračunaj koliko to vrijedi i eto ti zarade u 8 godina,svaka čast,to ne može baš svako.
baja
baja

Broj postova : 147
God : 44
Zanimanje : mesar
Registriran : 20.06.2009
2

[Vrh] Go down

Postaj by bećar 9/3/2011, 11:04

Saša je napisao/la:

Više ovdje:

Cifra od 1950 kn po hektaru nije novost. Taj podatak bio je poznat još prošle godine.

Upravo to Saša, apsolutno nikakva novost.
Rolling Eyes
bećar
bećar

Broj postova : 1667
Zanimanje : student
43

http://... http://...

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 9/3/2011, 11:16

di ste vi culi da ce bit 1950 i to jos prosle godine di pise dajte da i mi svi vidimo, poticaj je oduvjek bio 2250kn a ove sve cifre sto se lupaju nemaju veze s vezom

receno je da ce pticaj za 2011 bit 2050kn sto opet nema veze sa 1950 a za proslu po starom znaci 2250 pa molim ljepo nek isplate a ne ovako zajebavat ljude
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 11:24

@baja žalim se jer je to nama seljacima u krvi Wink

Žalim se zato što do toga sam mogao doči puno jednostavnije i bez tolikog stresa koji me koštao živaca i situacija u kojima čovjek nevidi izlaz pa ti dođe da digneš sam na sebe ruku od muke.Vidiš onu slamku za koju se možeš uhvatiti i gotovo ju diraš ali nikako da ju uhvatiš ono pošteno ,i spasiš se da se neudaviš, i tako iz dana u dan ili ti ga cca2555 dana.
Koliko je sam neprospavanih noći i dan danas ih ima bez obzira što polako i sigurno već držim tu famoznu slamku,ali još uvijek to nije kraj jer kada i stigne ta 2013 tu nesmijem stati nego ponovo u zaduženja pa kupuj bolje traktore strojeve pa ponovo u kredite,pa moram si i kuču praviti ,pa i auto kupiti tako bemti nikad kraja.

Pa na kraju prođe mi život ja naravno sretan i bogat Smile i onda dođe netko i kaže blago tebi koji si ti kulak dođe ti da mu stisneš ruku i izljubiš ga u dupe ,a isti svoj život potrošio ovako Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 655411 Smile
koji je sad tu pametan i kojem je bolje pitam ja vas?

Naravno da sam sretan i zadovoljan što sam napravio za ovo relativno kratko vrijeme jer nikada nisam sumljao u svoju sposobnost ma koloiko god mi bilo teško nikad neodustajem od onog što sam naumio,samo me boli i ljubomoran sam na one koji su došli na puno lakši i jednostavniji način do istog jer su se poslužili start sprejom (politikom) i startali puno bolje i brže od mene i sada su prave gazde spremne za eu ,za razliko od mene koji za njima kaska ko kaki šepavi ciganski konj ...Evo neču više majkemi Smile
Sory zbog off krivac by baja Wink

Zadnja promjena: pege25; 9/3/2011, 14:40; ukupno mijenjano 1 put.
pege25
pege25

131

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 11:29

@saša i @bećar što ste do sada šutili? Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 406440
Pa vidite vamo da se mi jadni patimo i propadamu u neznanju a vi s nama niste podjelili tu vrlo važnu informaciju.
Znači ja cijelo vrijeme sam živio u neznanju i mislio da su poticaji 2250 kn/ha zanimljivo Smile

I opet ponavljam ovo:
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković u utorak navečer je na sastanku u Zagrebu s predstavnicima više udruga poljoprivrednih proizvođača dogovorio isplata poticaja za ratarske kulture u iznosu od 1.950 kuna po hektaru.

Znači da niste mogli znati prije nego sam ministar u to sam siguran...ili Smile

Drugo je to ako ste to samo predpostavljali....
pege25
pege25

131

[Vrh] Go down

Postaj by Saša 9/3/2011, 11:39

pege25 je napisao/la:@saša i @bećar što ste do sada šutili? Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 406440
Pa vidite vamo da se mi jadni patimo i propadamu u neznanju a vi s nama niste podjelili tu vrlo važnu informaciju.
Znači ja cijelo vrijeme sam živio u neznanju i mislio da su poticaji 2250 kn/ha zanimljivo Smile

I opet ponavljam ovo:
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković u utorak navečer je na sastanku u Zagrebu s predstavnicima više udruga poljoprivrednih proizvođača dogovorio isplata poticaja za ratarske kulture u iznosu od 1.950 kuna po hektaru.

Bilo na televiziji negdje u 10 ili 11 mj. 2010. da će se poticaj za kukuruz roda 2010 isplatiti u iznosu od 1950 kn po ha i to nije nikakva novost. Čudim se da to večina poljoprivrednika nije vidjela i bila upoznata s time. Ja sam osobno mislio da svi to znaju pa nisam pisao o tome.
Saša
Saša

22

[Vrh] Go down

Postaj by bećar 9/3/2011, 11:44

DP a i pege, ja sam taj iznos napisao na forum ( nakon što sam došao sa nekog sastanka kojeg je Brlošić predvodio ) i ti si prvi komentirao da ne pišem gluposti, a samo napisao ono što je dotični rekao. Stoga ...
bećar
bećar

Broj postova : 1667
Zanimanje : student
43

http://... http://...

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 9/3/2011, 11:46

sad citam na ttx-u predstavnici nekih udruga se dogovorili da poticaj bude 1950kn, p ako njih pita i ko je njih tmao poslo i koga oni to predstavljaju

najbitnije da si dogovoraju deblokadu racuna, pa naravno nadizali miljone kredita i sad nebi palcali pa ce si tu nesto izmudrovat, njima dosta i tih 1950 kad ionako nikom nist ne placaju, i naravno da si uzvuku kapitlana i sve sto odgvara 5% ljudi a ostale ko jebe
deere power
deere power

78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by lađo 9/3/2011, 11:48

ne razumijem zašto ljudi pristaju na manje, jer kao država nema novca pa ajde makar nešto da daju. imaju oni novaca po bankama u drugim zemljama i to našeg novca, nas seljaka i građana. htio bih još napomenuti da je naša općina jedna od rijetkih koja nije prijavila štetu od elementarnih nepogoda pa smo i tu ostali kratki, a imao sam štete. kako sam čuo da su neki dobivali čak i do 4000 kn po hektaru!? e to je lijep poticaj plus ovaj sad malo umanjen ali nema veze nekima je dobro i nemaju razloga za prosvjed. Što se tiče ostalih zahtjeva neki jesu nerealni ali ipak s obzirom na to kako nam sve uzimaju pare nema nikakve strategije razvoja sela itd..Nisam više u temi pa neću ni duljiti..

lađo
lađo

Broj postova : 269
Registriran : 04.03.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 11:49

Saša je napisao/la:
pege25 je napisao/la:@saša i @bećar što ste do sada šutili? Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 406440

I opet ponavljam ovo:

Bilo na televiziji negdje u 10 ili 11 mj. 2010. da će se poticaj za kukuruz roda 2010 isplatiti u iznosu od 1950 kn po ha i to nije nikakva novost. Čudim se da to večina poljoprivrednika nije vidjela i bila upoznata s time.

Pazi saša da je i tako kako kažeš da si čuo na tv ,pa zašto se sada govori da se dio seljaka dogovorio sa ministrom da poticaj bude 1950kn ako se več znalo da če toliki biti ,čemu onda pregovori Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 7 684261 ,
Znači pregovarači su recimo znali već u 11mj 2010 da če poticaj toliki biti, pa sada su što došli utvrditi gradivo s ministrom ili...
To po meni znači da tu nije došlo po tome do nikakvog dogovora nego samo potvrđivanje onog što je ministar reko ,e nebi se baš složio jer ovo nikako nije dogovor koji bi meni a vjerujem i večini seljaka bio zadovoljavajuča trgovina da ju tako nazovemo.
Treba tražiti da se isplati puni iznos i taman ovu razliku podjelili i na dva puta ako se nema novaca nego dopustiti smanjenje.. moje mišljenje.
I to neka mi isplate do kraj ožujka 40% a oatalo može i do svibnja...tako da imam koju banku da posijem ovog prolječa kako treba ...

Zadnja promjena: pege25; 9/3/2011, 11:56; ukupno mijenjano 1 put.
pege25
pege25

131

[Vrh] Go down

Postaj by Saša 9/3/2011, 11:54

Pege na to pitanje ne znam odgovor. Ja mislim da je sada nezadovoljstvo sa kašnjenjem isplata poticaja jer je bilo dogovoreno do kraja veljaće 40% a do kraja ožujka ostatak do 1950 kn, ali prošao rok za prvi dio, a on još nije isplačen tako da je sigurno da ni drugi neće biti do kraja ožujka. Sada koliko vidim mijenjaju rok drugog dijela do kraja travnja jeli tako?
Saša
Saša

22

[Vrh] Go down

Postaj by Saša 9/3/2011, 12:06

Čovjeće pa tko je ovdje lud!? Čobanković tvrdi da je prvi dio poticaja od 900,00 kn svima isplaćen, a u mom mijestu nitko nije dobio poticaj! Evil or Very Mad
Saša
Saša

22

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 9/3/2011, 12:13

vidis da nista ne stima i nista nije kako oni kazu a jos k tom svaki seljak ima svoju teoriju o iznosu poticaja a ovi predstavnici se ne mogu ni sami sa sobom dogovorit sta traze, prvo i osnovno bi trebalo bit da se poticaj svima plati i to u punom iznosu 2250kn a ovo price da ce plavi bit 4kn i da ce kamate bit 4% to mogu okacit macku o rep i tu ima cobi ne moze pomoc al bas nikako
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 13:03

Ma ko ga je...(300kn manje) to je meni u moj kučni buđet manje samo 14000kn neka im bude nije pege cicija,ako če to državu izvuči iz govana evo netrebaju mi nikada vratiti.Pa bemti onaj sanader skupa sa svojima zna se, se nakro mamicumu u šešir jel barem 2 naša proračuna poticaja i sada neka ja se odričem za dobrobit ove države koja me guli ponovo s druge strane.
A ovim pregovaračima poručujem dao bog da im se ona stvar osušila.... Smile cheers

Samo znam da se nije i nesmije odustati od dogovorenog iznosa od 2250 kn, pa kako već reko neka se ostatak isplati makar i na dva puta prvi 40% i ostalo kad mogu.
A ovo složiti se da se zakup manje plača nije uredu jer neki poljoprivrednici nemaju od toga baš nikakve koristi.
pege25
pege25

131

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 9/3/2011, 13:14

Ovo sa isplatom poticaja ('sigurnih 2250', pa 'ne možemo više od 1800', pa sada odjednom 'maksimalno 1950' Kn.) je neozbiljno. Državni službenici se pogađaju, kao da se kupuje krava na sajmu. Možda da je bilo više traktora, dali bi još koju kunu više, a da je bilo manje ni onih 1800 ne bi isplatili. Sa ovakvim pristupom svake godine se mogu očekivati prosvjedi (ako radi ničeg drugog onda radi navike). Kada je ovako - izgleda da zaista i treba prosvjedovati (a mnogi su mi svjedoci da sam protiv prosvjeda, a i da teško mijenjam mišljenje) jer se to 'isplati', da se proba 'iskamčiti' koja kuna više od države (to jest od samih sebe). Tako i vođe prosvjednika dobivaju na težini kao bitan 'faktor'. A sve radi 'principjelong' stava države. Jao si ga nama.

Zadnja promjena: Fidelito; 9/3/2011, 13:15; ukupno mijenjano 1 put.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by pege25 9/3/2011, 13:15

I evo još jedne zanimljive teze poticaj je u cijelosti isplačen u osiječko -baranjskoj i vukovarsko -srijemskoj županiji i gle apsurda u tim županijama nema prosvijeda ,a dobro znamo da je ovdje najviše onih koji se bave poljoprivredom.
Pa to sve lijepo proslave predstavnici tih županija s ministrom i kažu kako su se dogovorili o svemu i da nema razloga izlaziti na cestu.
Ovo je taktički odlično odrađeno od strane ministra isplatio poticaj ljudima u području gdje je največa koncentracija ljudi za pobuniti se dao im mrvicu i ovi sada šute i smiruju zamisli strasti ovi koji nisu ni prvi dio dobili još....zanimljivo i lukavo odigrano nema šta Cool
pege25
pege25

131

[Vrh] Go down

Postaj by tomo_MF 9/3/2011, 13:19

Saša je napisao/la:

Više ovdje:

saša al ja mislim da se tu radilo o kukuruzu za silažu, ostale kulture su ostale 2250 za 2010 (tako piše u pravilniku, a nigdje nemogu naci 1950 kn). ko bi ga znao više što se dogovaralo.
tomo_MF
tomo_MF

Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13

[Vrh] Go down

Postaj by Smiljan 9/3/2011, 13:30

Pravilnik? Pa tko cita pravilnik Wink
Smiljan
Smiljan

Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 7 / 40. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.