AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi
jos nista..kod nas se situacija zajebala malo posto koverta se treba vratit...a mi nismo vratili jer nismo dobro skuzili sta tocno treba napraviti...sutra ce zvati ministarstvo pa bumo vidjeli
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
jeste poslali "preporučeno"? pitajte u ministarstvu,ak dođete na red. ako ne, onda na pošti pa ćeš barem znati dal su primili.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Mi jesmo,preporuceno....
Kako provjeriti u posti?
Ako saljes preporuceno i ako ovi neprime to dobijes natrag....
A valj cemo i mi dobiti.......Nego vi koji ste dobili ste sigurni da je to 40%?
Kako provjeriti u posti?
Ako saljes preporuceno i ako ovi neprime to dobijes natrag....
A valj cemo i mi dobiti.......Nego vi koji ste dobili ste sigurni da je to 40%?
na tom papiru je pisalo da imam 17.880.kuna sto je 40% poticaja i tacno toliko je uplacena tako da je 100% sigurno drugi dio poticaja
Jel netko već upisivao čestice u svoj ARKOD sustav, tj. da li je bio pozvan na identifikaciju čestica koje koristi, na onim digitalnim kartama?
13
codexnox je napisao/la:Mi smo vratili,,,,a sada jesu oni to primili,neznam ,,,,
Kada šaljete takve pošiljke onda pošaljete to pismo preporučeno sa povratnicom, i dobijete povratnicu dali je i točno kada je to pismo isporučeno na određenu adresu
ste vi možda čuli da če nam ovaj poticaj što sada čekamo kao sunce smanjiti 50% reko mi jedan čovjek iz komore da je bio na sastanku i tako je čuo
kikoporto5820- Broj postova : 190
God : 42
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
Ja nisam nista cuo.Mislis da ce smanjiti ovaj poticaj sto treba platiti za proljetne kulture (kukuruz....) ?
Ja jos cekam za psenicu i repicu....jbg bio neki problem sa racunom pa ponovo ispravak.
Mislim da cete dobiti puni iznos,nema smisla da se smanjuje...gluposti
Ja jos cekam za psenicu i repicu....jbg bio neki problem sa racunom pa ponovo ispravak.
Mislim da cete dobiti puni iznos,nema smisla da se smanjuje...gluposti
jebiga čuo sam več na par mjesta da če biti samo 50%, ovo nema nigdje to su takve lopine da ih treba sve pod zid
kikoporto5820- Broj postova : 190
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
Pod brazdu si mislio a ne pod zid
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
kikoporto5820 je napisao/la:ste vi možda čuli da če nam ovaj poticaj što sada čekamo kao sunce smanjiti 50% reko mi jedan čovjek iz komore da je bio na sastanku i tako je čuo
ako pitaš za kukuruz, nažalost istina je, al radi se o "kukuruzu za silažu", znate na što mislim....
13
nebi znao prošlih godina, za 2009. je prvo pisalo da je 2250 (ko i sve kulture, plus dodatno za repu 1800), pa je kasnije promjenjeno u 1250 ili 1000, silažni kukuruz. nemogu vise nac gdje to pise....
bilo neko predavanje u mojem mjestu, u vezi poticaja, arkod-a itd itd, pa je tamo gospođa rekla da možeš imati 0,5 ha pšenice i 0,5 ha kukuruza i da možeš dobit poticaj, radi toga jer sve spada u istu cjenovnu skupinu (2250), bitno da ima hektar sveukupno. Znači nemoraš imati hektar pšenice ili hektar kukuruza da bi dobio poticaj, kao do sada. Ali moraš imati 1 ha šećerne repe, ili 0,5 ha povrća..... itd. Tako je ona rekla.
U zakonu piše da je "minimum 1,00 ha ili minimum definiran kod posebnog plaćanja po poljoprivrednoj površini".
Mislim, kakve su to gluposti.
Jel netko bio na takvim predavanjima? Ide se iz mjesta u mjesto.....
bilo neko predavanje u mojem mjestu, u vezi poticaja, arkod-a itd itd, pa je tamo gospođa rekla da možeš imati 0,5 ha pšenice i 0,5 ha kukuruza i da možeš dobit poticaj, radi toga jer sve spada u istu cjenovnu skupinu (2250), bitno da ima hektar sveukupno. Znači nemoraš imati hektar pšenice ili hektar kukuruza da bi dobio poticaj, kao do sada. Ali moraš imati 1 ha šećerne repe, ili 0,5 ha povrća..... itd. Tako je ona rekla.
U zakonu piše da je "minimum 1,00 ha ili minimum definiran kod posebnog plaćanja po poljoprivrednoj površini".
Mislim, kakve su to gluposti.
Jel netko bio na takvim predavanjima? Ide se iz mjesta u mjesto.....
13
donešena je odluka da se silažni kukuruz roda 2008. isplati u smanjenom iznosu, čini mi se 1200kn/ha
neda mi se tražiti link te odluke od prije par mjeseci
nejasno mi je čemu takva odluka, ako se ne misle isplatiti zaostaci za 2008.
neda mi se tražiti link te odluke od prije par mjeseci
nejasno mi je čemu takva odluka, ako se ne misle isplatiti zaostaci za 2008.
Pa iskreno mislim da ni oni neznaju šta misle, a šta ne.......
ali bitno da se u javnost pušta kako seljaci dobivaju poticaje u milijonskim iznosima ali ne puštaju to da od toga polak ne isplatu, zašto, zato što su pokrali novce pa nemaju odkud isplatiti.........ali kad bi seljaci dokinili plaćanje zakupa prema države, pa plaćanje kredita prema države onda bi automatski im ukinuli sva moguća primanja.........
ali bitno da se u javnost pušta kako seljaci dobivaju poticaje u milijonskim iznosima ali ne puštaju to da od toga polak ne isplatu, zašto, zato što su pokrali novce pa nemaju odkud isplatiti.........ali kad bi seljaci dokinili plaćanje zakupa prema države, pa plaćanje kredita prema države onda bi automatski im ukinuli sva moguća primanja.........
bas bi volio jednom cuti da nam ta ista drzava izadje u javnost s podacima koliko pdv-a i ostalih poreza uplate poljoprivrednici u proracun, isto tako koliko ljudi je zaposleno u poljoprivredi direktno, a koliko indirektno, odnosno koliko novca placamo za doprinose mi poljoprivrednici, a isto toliko industrije koje egzistiraju upravo zbog nase djelatnosti???
bilo bi tu puno nula, a to nitko ne voli priznati....
bilo bi tu puno nula, a to nitko ne voli priznati....
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
17
pa neće priznati naravno, jer bi se uspostavilo da poljoprivednici financiraju većinu državnog proračuna direktno ili indirektno........ a onda bi se sami građani okrenili rame uz rame sa poljoprivednicima, a ne olajavali nas na pasja kola........... putujem dosat često u Zg i u biti uvijek iste priče kako smo mi "seljaci" krivi za sve dugove u kojim je sada država
Pa bili mi 'krivi' za dugove ili ne bili krivi, to uopće nije važno. Ja osobno ne okrivljujem varioca u brodogradilištu zato što je njegova firma 'progutala' milijarde kuna i dalje je u dugovima. Taj čovijek (isto kao i ja) se dobro naradio i zaradio svoju (i još nekoliko) plaća. Država je djelila 'šakom i kapom' i poticaje i dotacije i kreditne garancije za brodove i stanove i mirovine i raznorazne socijalne pomoći i plaće nekoj gospodi u državnim firmama koja nisu ni dolazila na posao, a i menađerima je dala (ali ni to njima nije bilo dosta). Ako država tako dijeli - za mene to znači da ima novaca (kao 'fol nema krize). I danas se vlast hvali da ona sve plaća uredno, kako državne firme nisu izvor nelikvidnosti, a i na primjer - dapaće u godini krize povećavaju se znatno izdaci za zdravstvo, što je za svaku pohvalu, ali s obzirom da nema krize molim lijepo da se i nama isplati ONO NA ŠTO SU SE SAMI OBAVEZALI. Ja ih nisam tjerao na to, ne sjećam se da smo ih prisiljavali da donesu takve zakone. Pravo s(r)anje stvari se još uvijek prikriva, i mislim da bi bilo pošteno da se kaže što se zaista dešava, pa da si barem ne lažemo jedni drugima. Dok se to ne ostvari, molim lijepo platite mi (i možete Šukera poslati po nove kredite, jer to je 'uspjeh' Hrvatske), zaduženje raste svakodnevno, ovo što se sada radi je jednostavno pokrivanje starih dugova novima, jednostavno prebacivanje duga s jedne kartice na drugu. Nemojmo se opterećivati što drugi misle, jer to nije važno. Nije čak ni bitno to što se novci uredno troše na socijalu, a prikazuje se kao potproa poljoprivredi (ili brodogradnji), više nije bitno što se događa, bitno je da nam glava ostane iznad vode da mogu disati i preživjeti. Mogla bi se povesti rasprava i o tome tko stvara dodanu vrijednost i mnoge druge stvari, ali ni to nije bitno. Ovaj sustav uzima onima koji stvaraju i preraspodjeljuje onima koji navodno nemaju. Masa koja živi na i od proračuna je tolika da onemogućuje ikakve promjene. Zato samo glavu iznad vode ili dugačku trsku, pa kroz nju disati kao Zagor-te-nej.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
upravo tako, kad bi se ulagalo upravo u one koji stvaraju dodanu vrijednost, svima bi bilo bolje, jer na proizvodnji, industriji, poljoprivredi dalje mozes temeljiti i trgovinu i usluzne djelatnosti....
dok je hrvatska jedna velika trgovina, a osnovni moto nam je kupi za kunu i prodaj za dvije..... taj level smo trebalo vec odavno prijeci...
dok je hrvatska jedna velika trgovina, a osnovni moto nam je kupi za kunu i prodaj za dvije..... taj level smo trebalo vec odavno prijeci...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
17
s jedne strane se šuška o novom rebalansu budžeta (u tom slučaju drž' mo gaće), a sa druge strane kažu da šuker kupuje avionsku kartu za novu posjetu k prekoceanskim bankarima...
ni jedno ni drugo nije dobro, bože moj, nek dođu kopat kukuruz ako im je teško...
svatko tko se dočeka vlasti ima samo jedan prioritet, a to je da što duže očuva vlasti, država i stoka sitnog zuba su samo kolateralne žrtve, nekad bolje, nekad lošije...u našem slučaju debelo loše
(now playing: Men at work-Down Under )
ni jedno ni drugo nije dobro, bože moj, nek dođu kopat kukuruz ako im je teško...
svatko tko se dočeka vlasti ima samo jedan prioritet, a to je da što duže očuva vlasti, država i stoka sitnog zuba su samo kolateralne žrtve, nekad bolje, nekad lošije...u našem slučaju debelo loše
(now playing: Men at work-Down Under )
kako najjednostavnije saznati koliki je ukupni iznos poticaja na koji neki OPG (van p sustava PDV-a) ima pravo.
da odmah objasnim zbog cega mi to treba naime ja sam sve zemlje dao u zakup sogoru te smo na taj nacin mogli ispuniti minimalne poticane povrsine (3 ha po kulturi) ali sad kad je stavljena granica od 20 000 kn poticaja za prelazak u sustav PDV-a , mi bi mozda prelazili taj iznos i on bi morao uci u sustav PDV-a a sto mu zbog nekih drugih razloga ne odgovara.
da odmah objasnim zbog cega mi to treba naime ja sam sve zemlje dao u zakup sogoru te smo na taj nacin mogli ispuniti minimalne poticane povrsine (3 ha po kulturi) ali sad kad je stavljena granica od 20 000 kn poticaja za prelazak u sustav PDV-a , mi bi mozda prelazili taj iznos i on bi morao uci u sustav PDV-a a sto mu zbog nekih drugih razloga ne odgovara.
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (1)
Stranica 28 / 40.