AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi
blago si ga tebi....a kad če moja lova sjesti ...pitaj Boga dragoga
ciciripi- Broj postova : 56
Registriran : 18.03.2009
0
dali ce onda isplatiti ostatak i za kukuruz,povrce i ljekovito bilje?dali zna itko?
mkk5- Broj postova : 14
Registriran : 27.03.2009
0
ciciripi je napisao/la:blago si ga tebi....a kad če moja lova sjesti ...pitaj Boga dragoga
Suska se da ce brzo ici jos jedna iplata. Istina, pojam brzo je relativan pojam kad je Ministarstvo poljoprivrede u pitanju ....
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
Gospodarstvo
03. 06. 2009. | 19:06
GPS nadzire polja za koja su isplaćeni poticaji
Autor VANJA MOSKALJOV
Ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić
Hrvatski pozicijski sustav (CROPOS) u prvih je pola godine registrirao više od 200 korisnika što će mu omogućiti da u prvoj godini funkcioniranja pokrije godišnje troškove od otprilike 1,6 milijuna kuna.
Podaci su to koje je iznio ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić najavljujući konferenciju za 8. i 9. lipnja u Zagrebu kojom namjeravaju dodatno popularizirati sustav, a otprilike 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva analizirat će njegove perspektive i razmjenjivati iskustva u radu. CROPOS je sustav od 30 GNSS (Global Navigation Satellite Systems) stanica, međusobno udaljenih po 70 kilometara koje pokrivaju cijelu Hrvatsku, a služe za korekciju satelitskih podataka kako bi se smanjila odstupanja u mjerenju.
Kombinacijom podataka iz GPS uređaja i onih CROPOS-a može se odrediti pozicija s odstupanjem u rasponu od pola metra do manje od centimetra. Takvu je uslugu, uz 50 posebnih uređaja, kaže Bačić, kupilo Ministarstvo poljoprivrede kako bi moglo kontrolirati zemljišta za koja su isplaćeni poticaji. To nam je potvrdio ministar poljoprivrede Božidar Pankretić rekavši da bi takav sustav nadzora, u skladu sa standardima EU, trebao posve proraditi nagodinu.
U skoroj budućnosti Bačić smatra realnim služenje uslugom CROPOS-a u, primjerice, poljoprivrednim strojevima koji će moći raditi bez ljudi navodeći se računalom i uređajem za navigaciju.
Autor VANJA MOSKALJOV
Hrvatski pozicijski sustav (CROPOS) u prvih je pola godine registrirao više od 200 korisnika što će mu omogućiti da u prvoj godini funkcioniranja pokrije godišnje troškove od otprilike 1,6 milijuna kuna.
Podaci su to koje je iznio ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić najavljujući konferenciju za 8. i 9. lipnja u Zagrebu kojom namjeravaju dodatno popularizirati sustav, a otprilike 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva analizirat će njegove perspektive i razmjenjivati iskustva u radu. CROPOS je sustav od 30 GNSS (Global Navigation Satellite Systems) stanica, međusobno udaljenih po 70 kilometara koje pokrivaju cijelu Hrvatsku, a služe za korekciju satelitskih podataka kako bi se smanjila odstupanja u mjerenju.
Kombinacijom podataka iz GPS uređaja i onih CROPOS-a može se odrediti pozicija s odstupanjem u rasponu od pola metra do manje od centimetra. Takvu je uslugu, uz 50 posebnih uređaja, kaže Bačić, kupilo Ministarstvo poljoprivrede kako bi moglo kontrolirati zemljišta za koja su isplaćeni poticaji. To nam je potvrdio ministar poljoprivrede Božidar Pankretić rekavši da bi takav sustav nadzora, u skladu sa standardima EU, trebao posve proraditi nagodinu.
U skoroj budućnosti Bačić smatra realnim služenje uslugom CROPOS-a u, primjerice, poljoprivrednim strojevima koji će moći raditi bez ljudi navodeći se računalom i uređajem za navigaciju.
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
Ja sam za ovo, nek se malo pohvata ove kaj dižu poticaje,a niš ne siju....
E da mi je još malo prošvrljat po tome, mislim gledat malo te snimke...
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
Rajtek je napisao/la:Ja sam za ovo, nek se malo pohvata ove kaj dižu poticaje,a niš ne siju....
Samo bi se nasekirao.
Gost- Gost
opet ce tu najebat neki seljak koji je posijao neku livadu ili preorao neki put koji se ne koristi ili je mozda smanjio povrsinu jer je dugo stajala voda pa ne moze sijat a prijavio je za poticaj, a ovi koji dizu poticaje na stotine ha(cak se i sume prijave, minirano podrucije i sl.) tima se nece nista desit jer to i ne moze radit neko ko nema veze u ministarstvu
da na žalost čini mi se da se sve opet svodi na korumpiranu birokraciju koja je dobro osigurana vezama ,jer da nije tako nebi tamo i te poslove niti dobili da rade ....i na kraju odlućuju o sudbinama nas malih koji bi nešto radili a ne daju nam nikako da stanemo samostalno na svoje noge (mislim materijalno).
Ali" nigdar ni bilo da nekak ni bilo" pa se ja nadam da če brzo i to biti bolje i naravno da nam svima isplate što je obečano a ne da opet čekamo neke izbore...možda sada predsjedničke...
Ali" nigdar ni bilo da nekak ni bilo" pa se ja nadam da če brzo i to biti bolje i naravno da nam svima isplate što je obečano a ne da opet čekamo neke izbore...možda sada predsjedničke...
ciciripi- Broj postova : 56
Registriran : 18.03.2009
0
jel neko mozda dobio onaj povrat 25% za osiguranje usjeva ja jos nisam a u gospodarstvu su mi rekli da je to isplaceno
Možda je zalego maloJOSIP FERGUSON je napisao/la:otkad je zasjeo u fotelju ne dize se iz nje....
pobrito- Broj postova : 114
Zanimanje : ribičija
Registriran : 26.02.2009
0
Rajtek je napisao/la:Gospodarstvo
Autor VANJA MOSKALJOV
Možda bi mogli te uređaje koristiti da srede zemljištne knjige?
Prijedlog novog zakona o poticajima http://www.vlada.hr/hr/content/download/93017/1324953/file/06-85.pdf
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Hehe ... šećerna repa 1800 kn
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
pingo je napisao/la:Hehe ... šećerna repa 1800 kn
ali i +2250 kn za "Osnovno plaćanje po poljoprivrednoj površini" ako sam dobro shvatio.znači 4050 kn...
matija- Broj postova : 489
0
O da , zaboravio sam da će tako ići ... još si mislim koji glupan je to radio a ono samo glupan čitamatija je napisao/la:pingo je napisao/la:Hehe ... šećerna repa 1800 kn
ali i +2250 kn za "Osnovno plaćanje po poljoprivrednoj površini" ako sam dobro shvatio.znači 4050 kn...
pingo- Broj postova : 4918
3
ovo mi je zanimljivo:potpora mladim poljoprivrednicima za preuzimanje resursa poljoprivrednih gospodarstava do 400.000kn jednokratno
bas me zanima od kad se ili od kad ce se davat ta potpora i od koga se mora trazit , da dobijem bar pola nebi bilo lose :$:
bas me zanima od kad se ili od kad ce se davat ta potpora i od koga se mora trazit , da dobijem bar pola nebi bilo lose :$:
ja sam cuo da ce biti do 500.000kn ali eo i to je umanjeno.
Ja osobno planiram to uzeti za nekih 5-6godina ...posto nositelj opg-a moze u prijevremenu "penziju" sa 55godina....znaci moj stari.
to stvarno nije lose.....eo prva stvar koja mi se svida.
Ja osobno planiram to uzeti za nekih 5-6godina ...posto nositelj opg-a moze u prijevremenu "penziju" sa 55godina....znaci moj stari.
nekužim taj pijedlog zakona
znači ja sijem suncokret i za to dobijem 4750 kn + 2250
tko bi normalan onda sijao pšenicu za 250 +2250
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
kreso je napisao/la:nekužim taj pijedlog zakona
4750 kn samo za sjemenski suncokret
codexnox je napisao/la:ja sam cuo da ce biti do 500.000kn ali eo i to je umanjeno.
jel mi mozes rec (posto vidim da si cuo za to ranije) di se mogu za to raspitat i molio bi svakog ko zna sta o tome da napise (neki tel br. bilo sta)jer ovo je stvarno jedina pozitivna vijest i ima nas dosta koji bi to mogli ostvarit ako je to istina, ima dosta mladih poljoprivrednika i na forumu i mislim da bi svakom dobro dosla takva potpora bilo kad da bude
A što je to"mlado",koliko godina!?Ili je to za početnike u poljodjeljstvu.deere power je napisao/la:ovo mi je zanimljivo:potpora mladim poljoprivrednicima za preuzimanje resursa poljoprivrednih gospodarstava do 400.000kn jednokratno
pobrito- Broj postova : 114
Zanimanje : ribičija
Registriran : 26.02.2009
0
>koliko ja znam to bi trebalo ici ako npr je nositelj gospodarstva napunio 55g sto je dovoljno za mirovinu onda on moze prepustiti formalno gospodarstvo na mladeg nositelja .
Isto tako taj mladi bi trebao biti na neki nacin sposoban za vodenje gospodarstva-znaci polj.skola ili nekakav tecaj i slicno.
I onda taj mladi mora predati ministarstvu svoj plan razvijanja i prema tome ce se odobriti ta naknada.
nije lose ...samo treba to jos malo doterati.
Isto tako taj mladi bi trebao biti na neki nacin sposoban za vodenje gospodarstva-znaci polj.skola ili nekakav tecaj i slicno.
I onda taj mladi mora predati ministarstvu svoj plan razvijanja i prema tome ce se odobriti ta naknada.
nije lose ...samo treba to jos malo doterati.
cekaj onda ko nije nasljedio gospodarstvo (kao ja) nego ga je sam osnovao nema pravo na to ili ipak ima?
ili je mozda vec kasno?
ili je mozda vec kasno?
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (1)