AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi
da se ne zaboravi - 31. 05. (petak) je zadnji rok za podnošenje zahtjeva za poticaj
Pozdrav svima ja sam iz D. Miholjca,gdje evo napokon pada kiša,ali mislim da je za neke kulture kasno došla,samo sam htio napisati da mislim da je rok za zahtjeve u vezi poticaja 31.05 a pošto je to nedjelja,mislim da je u poonedjeljak zadnji dan ,tako sam čuo tu kod nas u uredu za gospodarstvo ,a mislim da je i zadnji dan za isplatu poticaja,samo nisu rekli koje godine če to biti...
icupi21- Broj postova : 1
God : 49
Zanimanje : agronom,obrtnik
Registriran : 27.05.2009
0
iz tvojih usta u "sanaderove uši"icupi21 je napisao/la:Pozdrav svima ja sam iz D. Miholjca,gdje evo napokon pada kiša,ali mislim da je za neke kulture kasno došla,samo sam htio napisati da mislim da je rok za zahtjeve u vezi poticaja 31.05 a pošto je to nedjelja,mislim da je u poonedjeljak zadnji dan ,tako sam čuo tu kod nas u uredu za gospodarstvo ,a mislim da je i zadnji dan za isplatu poticaja,samo nisu rekli koje godine če to biti...
tafe42- Broj postova : 349
God : 38
Registriran : 12.03.2008
0
Ma kada nisu do sada dali onda i neće . Odakle im uopće lova ... bili smo naivni što smo se nadali .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
e jebiga bili smo naivni, kada imamo mavrovića za predsjednika i prodanog laslu koji neče organizirati prosvjed
kikoporto5820- Broj postova : 190
God : 42
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
Koliko se ja sjecam obecana je ISPLATA SVIH POTICAJA do 31 svibnja....
ako je obecano, onda ce se valjda toga i pridrzavati, ne mogu ovako govore jedno a rade drugo, sta onda nisu rekli kakva je situacija da se ljudi ne nadaju novcima i nedaj boze trose ih u naprijed, a onda nam spakuju...
ako je obecano, onda ce se valjda toga i pridrzavati, ne mogu ovako govore jedno a rade drugo, sta onda nisu rekli kakva je situacija da se ljudi ne nadaju novcima i nedaj boze trose ih u naprijed, a onda nam spakuju...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
Registriran : 10.03.2008
17
.kikoporto5820 je napisao/la:e jebiga bili smo naivni, kada imamo mavrovića za predsjednika i prodanog laslu koji neče organizirati prosvjed
E moj prijatelju pojma ti nemaš,kada su se počeli održavati prvi prosvjedi( također oko cijene pšenice) u HR točnije u Slavoniji.Tada je taj Laslo pokušao mnogo toga napraviti,ali dok su neki bili i išli na prosvjede( bio sam među prvima koji su predvodili kolonu ,što se može i vidjeti HTV je simio) drugi su sjedili negdje i smijali se vidi budala.Tog istog Lasla svi pljuju i govore ovo i ono,pa šta je on nije on određen za cijelu HR.Nekoliko puta je odustajao od uloge predsjednika ZUSSB ali nikoga nije bilo da preuzme odgovorost i predsjedništvo.Drugo te godine je bila i izborna godina,čak je bio tamo i sadašnji ministar,koji je obečavao svega.Na kraju išta.
Taj isti Laslo nema u svom dvorištu niti jedan noviji traktor ili kombajn,a kamoli novi auto,jedio što je novo to je farma od 50tak muzih krava i tamo je od jutra do sutra.Gospodo ovdje nije bitno tko je i što je,bio Laslo,Mavrovič,i več ostala poznata imena u HR vezana za poljoprivredu,u svemu tome je problem nesloga i politika.Mnogo puta sam pisao dok je jaz i nesloga među poljoprivrednicima nema ništa dobro.Ajde pronađite u svome selu koliko bi vaših seljana bilo spremno iziči a prosvjede
Zvona- Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14
ja nevjerujem da ce se isplatiti do 31.5....mozda do kraja 6 mjeseca.Sjetva je obavljena tako da nikome nisu "hitni" novic hehe...tako oni misle-ne mi
Slavonski gačan je napisao/la:.kikoporto5820 je napisao/la:e jebiga bili smo naivni, kada imamo mavrovića za predsjednika i prodanog laslu koji neče organizirati prosvjed
E moj prijatelju pojma ti nemaš,kada su se počeli održavati prvi prosvjedi( također oko cijene pšenice) u HR točnije u Slavoniji.Tada je taj Laslo pokušao mnogo toga napraviti,ali dok su neki bili i išli na prosvjede( bio sam među prvima koji su predvodili kolonu ,što se može i vidjeti HTV je simio) drugi su sjedili negdje i smijali se vidi budala.Tog istog Lasla svi pljuju i govore ovo i ono,pa šta je on nije on određen za cijelu HR.Nekoliko puta je odustajao od uloge predsjednika ZUSSB ali nikoga nije bilo da preuzme odgovorost i predsjedništvo.Drugo te godine je bila i izborna godina,čak je bio tamo i sadašnji ministar,koji je obečavao svega.Na kraju išta.
Taj isti Laslo nema u svom dvorištu niti jedan noviji traktor ili kombajn,a kamoli novi auto,jedio što je novo to je farma od 50tak muzih krava i tamo je od jutra do sutra.Gospodo ovdje nije bitno tko je i što je,bio Laslo,Mavrovič,i več ostala poznata imena u HR vezana za poljoprivredu,u svemu tome je problem nesloga i politika.Mnogo puta sam pisao dok je jaz i nesloga među poljoprivrednicima nema ništa dobro.Ajde pronađite u svome selu koliko bi vaših seljana bilo spremno iziči a prosvjede
jel to onaj isti laslo koji nam je svima dogovorio cijenu kukuruza tj. da se povecaju poticaju a cijena smanji jer je on svoje siliro a mi sto prodajemo zrno smo dobili to sto smo dobili a bilo mi je ponudjeno 75lp, ja mislim da bi svi bilo vise zadovoljni s vecom cijenom nego s poticajem kojeg nismo ni dobili a i necemo
di je sad taj laslo sto se sad ne pita di su poticaji, ili je glup pa je popusio to da ce se poticaji povecat ili je on dobio poticaja koliko je htio?(mislim da je ovo drugo)
i drago mi je sto se vise ne pojavljuje ako i je nesto napravio prije (nije sigurno sam to uradio) zato je kasnije debelo zasro ma uostalom svi su ga ljudi siti(kao i drugih)
Dečki, malo moramo stati na loptu. Nije sve niti u prosvjedima, niti u vođama tih prosvjeda. Prosvjed je 'gašenje požara' i on bi trebao biti krajnje sredstvo, a nikako redovita mjera. Nisam učestvovao ni u jednom prosvjedu, a nadam se da neću ni morati, i ne smijem se sa strane, neka budale prosvjeduju, i neka se izbore za moje interese. Zapamtite, nitko se neće boriti za tuđe interese, svi se bore samo za svoje interese. Tužno je samo to kada netko instrumentalizira ljude da se bore pod izlikom općih interesa, a zapravo promiču politiku neke stranke (obično one koja je trenutno u opoziciji), kao sve će biti bolje kada se vlast promjeni, i kada se to dogodi (promjena vlasti) nekako se brzo izjalove i zaborave data obećanja (usmena obećanja se više ni ne spominju, a ona pisana obećanja su redovito 'krivo protumačena'). I sve se nastavlja manje-više po starome. Da li je Laslo prodan ili ne, da li je Grivičić dobio 100 ili 700 ha u otkup, ja to ne znam i ne želim spekulirati o tome, ali sigurno znam da ako se netko počne baviti sa politikom (ili bilo kakvim zastupanjem općih interesa i javnim nastupima) ne može svima udovoljiti i da je najbolji na svijetu, i uvijek ima podosta onih koji mu spominju i oca i majku. I to je sa te strane jako nezahvalan posao, a to većinom ljudi spoznaju kada uđu u te vode. Svaka čast tim ljudima koji su barem nešto pokušali napraviti ali drugo pitanje je zapravo koga to ti ljudi zastupaju, koja je to organizacija, koliko ima članova, kako su izabrani? Ja znam da nisam birao niti jednog od tih ljudi i kao takvi nemaju legitimitet da me predstavljaju bilo gdje. Tako da me zapravo teoretski ne bi trebalo brinuti što će se oni dogovoriti, ali sa druge strane ako oni dogovaraju zaštitnu cijenu pšenice sa ministrom, to me se itekako tiče. Prijatelj mi je bio na jednom od sastanaka gdje su se razne seljačke udruge pokušale ujediniti ali kako mi je on rekao to nije prošlo jer je mnogo ljudi sebe vidjelo na čelu (ili u vrhu) te organizacije a toliko rukovodećih funkcija nema u svim ministarstvima RH zajedno (koliko je bilo kandidata). Neću ni govoriti o tome da su neke (možda čak i većina) udruga zapravo produžena ruka političkih stranaka i kao takve nemaju nikakav profesionalni legitimitet. Mnogi se žele kroz takvu udruge i afirmirati kao nekakvi narodni tribuni (zapravo politički afirmirati), ali postoji jedno malo ali: tko se ozbiljno bavi proizvodnjom, svejedno imao li 1/4 hektara jagoda ili ratari na 400 Ha jednostavno nema se vremena baviti politikom, niti poljoprivrednom niti bilo kojom drugom. Malo svog slobodnog vremena (kada ga ima) posveti nekom internet-forumu, radu u nekom sportkom klubu ili možda svojoj djeci/unucima. Mislim da ako netko želi profesionalno raditi svoj posao mora se potpuno posvetiti tome, ako je poljoprivreda onda poljoprivreda, ako je politika - onda politika. Masni je burek kada netko kaže da ima ozbiljnu proizvodnju, a još radi u ministarstvu, nekoj stranci ili nešto drugo. Ili se malo pojavljuje na televiziji i u medijima, pa onda malo radi na poljoprivredi, pa onda (valjda noću) proučava EU poljoprivrednu regulativu da bi sutradan mogao o tome kompetentno raspravljati u medijima? I još se možda bavi uz sve to naučnim radom pa, onako usput, doktorira na prometnom faksu (pod sloganom: tu me cijene - tu kupujem).
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
ma dajte ljudi što klepečete po raznim imenima pa zar mislite da ovaj BOKSAČ u poljoprivredi ima mjesta ...da možda i ima ali samo dok njemu treba.
nema on pojma šta je selo samo priča gluposti(iako je nekad davno rođen na selu). SVI ČE TAKO ISTO RADITI zvao se on ovako ili onako a nama je samo da radimo i molimo boga da vlada RH ima sluha za naše probleme a ionako udruga imamo mali milion a to vam nitko živ nikada neče moči ujediniti-a samo tako bi mogli biti jači...
nema on pojma šta je selo samo priča gluposti(iako je nekad davno rođen na selu). SVI ČE TAKO ISTO RADITI zvao se on ovako ili onako a nama je samo da radimo i molimo boga da vlada RH ima sluha za naše probleme a ionako udruga imamo mali milion a to vam nitko živ nikada neče moči ujediniti-a samo tako bi mogli biti jači...
ciciripi- Broj postova : 56
Registriran : 18.03.2009
0
danas su isplaćeni poticaji za prošlogodišnje podizanje trajnih nasada.. netko dobio?
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Do jucer su trebale biti isplaceni poticaji za ratarske kulture, medjutim nista, kojim oni nas budalama smatraju, obecavaju jedno, rade drugo.....
17
ma tko zna kada čemo mi to dobiti ....možda ikad možda nikad.
daj Bože da sam se prevario i da mi se stanje na računu popravi...hahaha :P
daj Bože da sam se prevario i da mi se stanje na računu popravi...hahaha :P
ciciripi- Broj postova : 56
Registriran : 18.03.2009
0
Sve su smanjili za 15% sve i stočarstvo i ratarstvo, izgleda da ne misle platiti ostalo što je žalosno nije recesija bila u 2008 godini.
angus- Broj postova : 55
Zanimanje : SVE
Registriran : 06.04.2008
0
ne razumijem jedno, kako oni ako kazu javno da ce svi poticaji biti isplaceni do 31 svibnja, i ljudi racunaju na te novce, a oni onda odluce ne isplatit, i nikoga ne obavjeste o tome????
kakav je to nacin, postenije bi bilo da su rekli svi poticaji ce bit smanjeni 15 % receasija je i nema se za vise, ali ovako nas vuci za nos....
i jos nitko da se ocituje o tome, ministra nam nema nigdje, suti ko pizda...
koliko sam informiran za repu je do sada isplaceno svega nesto vise od 2000 kn po ha, a bilo je obecano 4000???? i tim poticajem su nas navukli da ju uopce sijemo, da su meni rekli da ce poticaj za repu bit 2200 kn, ja nebi sijao ni hektar imas vise troskova nego sto na kraju dobijes za repu, skraceno zajebali su nas....
kakav je to nacin, postenije bi bilo da su rekli svi poticaji ce bit smanjeni 15 % receasija je i nema se za vise, ali ovako nas vuci za nos....
i jos nitko da se ocituje o tome, ministra nam nema nigdje, suti ko pizda...
koliko sam informiran za repu je do sada isplaceno svega nesto vise od 2000 kn po ha, a bilo je obecano 4000???? i tim poticajem su nas navukli da ju uopce sijemo, da su meni rekli da ce poticaj za repu bit 2200 kn, ja nebi sijao ni hektar imas vise troskova nego sto na kraju dobijes za repu, skraceno zajebali su nas....
17
došlo je vrijeme one poslovica....
UZMEŠ BRUTO VRATIŠ NETO ĐABE RADIŠ CIJELO LJETO
UZMEŠ BRUTO VRATIŠ NETO ĐABE RADIŠ CIJELO LJETO
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
Picek je napisao/la:danas su isplaćeni poticaji za prošlogodišnje podizanje trajnih nasada.. netko dobio?
Ja jos ne vidim nikakve pozitivne promjene na racunu makar imam info od relevantne osobe da bi trebao skoro dobiti.
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
2
znaci jos nista....eh jebemti.
i sada opet zbog niske cijene psenice ako odluce nam povistiti poticaj to cemo "mozda" dobiti ,ali tek tamo za godinu dana -ako i tada....
i sada opet zbog niske cijene psenice ako odluce nam povistiti poticaj to cemo "mozda" dobiti ,ali tek tamo za godinu dana -ako i tada....
udruge šute, ministar nestao, ostatka poticaja nema....
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
15
da ...meni je najzanimljivije da se pankretic nepojavljuje nigdje u javnosti...
to nije u redu od ministra..pa nek nam kaze koju rijec-makar nade.
to nije u redu od ministra..pa nek nam kaze koju rijec-makar nade.
otkad je zasjeo u fotelju ne dize se iz nje....
17
a stas mislio,,,izbori gotovi,,,evo nam i MMF uskoro,,,
swizach- Broj postova : 624
God : 37
Zanimanje : Umirovljenik
0
Picek nam je imao dobru informaciju (a ni moja srecom nije bila losa). Isplaceni su mi poticaji za trajne nasadeSmiljan je napisao/la:Picek je napisao/la:danas su isplaćeni poticaji za prošlogodišnje podizanje trajnih nasada.. netko dobio?
Ja jos ne vidim nikakve pozitivne promjene na racunu makar imam info od relevantne osobe da bi trebao skoro dobiti.
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
2
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (4)
» Poticaji u poljoprivredi (2)