AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi
Stranica 13 / 40. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi
Pozdrav forumaši, da li netko zna da li se može dobiti poticaj za sadnju cca300 kd borovnice, nova sam pa baš i ne znam nešto o tome
ASJA- Broj postova : 1
Registriran : 13.05.2009
0
roko je napisao/la:ja sam dobio prije 5-6 dana još trećinu poticaja...ali i kad to sve zbrojim, još fali "malo" da bude isplaćen poticaj u cijelosti....
vjerovatno će me mnogi popljuvati,,,ali moram napisati,,, hebat ga...
dali vi voćnjake i vinograde i polja sijete/sadite "samo" zbog poticaja....
znam da su svi sa lovom u "banani" i da je svaka kuna BITNA i da se već unaprijed zna koja će se rupa pokrpati sa kojim poticajem. (bar ja tako radim)... za kojih par godina, poticaja neće "možda" ni biti...a šta onda, zapustiti sve to što se napravilo i podiglo ili ići dalje....
možda bolje da nisam napisao ali.... to mi prošlo glavom...
Jasno da se zemja obradjuje i zbog poticaja. Ali ne iskljucivo radi njiih.
Medjutim, bit je u drugoj stvari: u vjerorodostojnosti drzave
Ako je receno da ce drzava nesto uciniti ako netko drugi nesto napravi (zasadi, zasije, pozanje i sto god) onda i drzava svoju obavezu treba ispuniti. Ako ja svom djetetu kazem da ce ako nesto ucini dobiti nesto drugo, ja svoje moram ispuniti. I tu nema razgovora.
Pankretic i ekipa su bili vrlo glasni kad su neke stvari stvljali u propise, a sad kad te stvari treba ispuniti se prve blesavi. Pozivaju se na Ministarstvo financija i na sto ti ga ja znam sto.
Inace, cinjenica je da je Ministarstvo poljoprivrede jedno od najgore organiziranih ministarstava. U svim drugim ministarstvima i drzavnim institucijama kada trebaju nesto raditi sa Pankreticevom ekipom svima se kosa dize na glavi (sto bas i ne taje). Kad u npr. Ministarstvu financija ili gospodarstva nekoga treba kazniti daju mu da radi nesto sa Min. poljoprivrede.
Primjer 1: natjecaj za posao. U svim drugim Ministarstvima i drzavnim sluzbama kandidati dobiju odgovor (ovakav ili onakav) u roku tjedan-dva dok Ministarstvo poljoprivrede nije u stanju poslati kandidatima odgovor ponekad cak niti nakon nekoliko mjeseci (da, dobro sam napisao: nekoliko mjeseci). Pogledajte u narodnim novinama natjecaje za posao. Pune su ponistenja natjecaja Ministarstva poljoprivrede koje rade 5-6 mjeseci nakon natjecaja.
Primjer 2: u svim drugim ministarstvima (kakva god bila) sluzbenici se uredno javljaju na telefon dok je u Ministarstvu poljoprivrede poslovna tajna interni broj nekg sluzbenika. Za to nisu krivi sluzbenici nego samo vodstvo ministarstva koje je uvelo takvu praksu.
Ova dva sitna primjera samo govore o ogromnoj neodgovornosti (da ne upotrijebim neku goru rijec) celnih ljudi tog ministarstva.
I bas me zanima kako HSS misli dobiti (dobivati) izbore na takav nacin? A misle I sad hajde lijepo svi na izbore i zaokruzujte HSS liste ...
Po sadasnjem pravilniku minimalna povrsina je 0.5 Ha. Postoji i minimalna kolicina sadnica zasadjena po Ha, ali taj broj ne znam napamet.ASJA je napisao/la:Pozdrav forumaši, da li netko zna da li se može dobiti poticaj za sadnju cca300 kd borovnice, nova sam pa baš i ne znam nešto o tome
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
znam smiljane..slažem se u potpunosti s tobom. i samom mi je tako..čekam 3 godine da se posao zavrti da bih mogao ostvarivati neki jarac i od nečeg živjeti... zahtijev za poticaj ove godine nisam i neću predati..jer mi budi samo lažnu nadu...i opet ne dobiješ sve novce koje su ti obećali isplatiti....
da kažem da me subvencije i poticaji ne zanimaju...lažem...zanima me i to kako,,,samo nije mi presudan poticaj i subvencija da bih krenuo u određeni posao.... već me sad na sve strane guraju po uredima i govore kao bi mi trebalo dati subvenciju za ovo...za ono...itd... jer su čuli da dižem 25ha lavande...
reko sam im lijepo da me poticaji i subvencije ne zanimaju, nego da mi samo omoguće krediti da to realiziram i ništa više....
ne znam...možda sam malo izletio previše sa onim prvim postom, ali dobro je smiljan napisao...sve je to do države i ministarstva..da se to malo bolje radi..pa i ljudi bi bili zadovoljniji i poletniji....
da kažem da me subvencije i poticaji ne zanimaju...lažem...zanima me i to kako,,,samo nije mi presudan poticaj i subvencija da bih krenuo u određeni posao.... već me sad na sve strane guraju po uredima i govore kao bi mi trebalo dati subvenciju za ovo...za ono...itd... jer su čuli da dižem 25ha lavande...
reko sam im lijepo da me poticaji i subvencije ne zanimaju, nego da mi samo omoguće krediti da to realiziram i ništa više....
ne znam...možda sam malo izletio previše sa onim prvim postom, ali dobro je smiljan napisao...sve je to do države i ministarstva..da se to malo bolje radi..pa i ljudi bi bili zadovoljniji i poletniji....
tražio sam od Carneta besplatnu .hr domenu za ovaj forum, uputili su me da tražim mišljnje (preporuku) od neke nadležne ustanove. ja sam se naravno telefonski i pismeo obratio ministarstvu. nikad odgovor nisam dobio. i netražim više.
Pa kazem, meni reklo da su interni brojevi pojedinih sluzbenika poslovna tajna, a kad sa centrale prespajau nitko se ne javlja ili je zauzeto. I tako par dana, po nekoliko puta u razlicita doba dana .... S tim da sam znao i ime i prezime i odjel u kojemu radi i trebao sam sluzbeno. Jednostavno mi bilo bezveze traziti "vezu" za tako nesto, a imam srecu da mi je zgrada ministarstva udaljena tri i pol minute pjesice pa sam za taj sitni poslic morao fizcki tamo.
Dobar dan-dobar dan, trebam toga i toga. Izvolite, soba ta i ta ... ...
Kad smo za dvije minute rijesili stvar sa vrlo kooperativnim sluzbenikom jedva sam se uspio suzdrzati od pocinjenja krivicnog djela pregrizanjem arterije kad mi je receno "Pa za takvu stvar ste mogli i telefonom"
Da nije smijesno bilo bi zalosno, ili obratno
Dobar dan-dobar dan, trebam toga i toga. Izvolite, soba ta i ta ... ...
Kad smo za dvije minute rijesili stvar sa vrlo kooperativnim sluzbenikom jedva sam se uspio suzdrzati od pocinjenja krivicnog djela pregrizanjem arterije kad mi je receno "Pa za takvu stvar ste mogli i telefonom"
Da nije smijesno bilo bi zalosno, ili obratno
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Postoje zakoni o javnoj dostupnosti informacija. Da li na siteu MPS ima telefonskih brojeva službenika? Ako sve to ne štima, javi se u parlament show radija 101 i tamo postavi javno pitanje. Njima će odgovoriti, uljudno. Službeni brojevi moraju biti dostupni jer ti ljudi rade javni posao u državnoj službi i služe svima nama i nisu sami sebi svrha. Da ne spominjem da primaju plaću iz proračuna.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
zna li netko sta je s zaostalim poticajima????
zasto ne ide isplata, a do izbora zadnji radni dan???
kod nas se i secerana ugovorno obvezala nadoplatiti poticaj do 4000 kn, jos da je drzava isplatila 3000 nekako bi tisucu i namaknili, ali ako drzava ne isplati vise nista, moraju nam isplatziti 1600 kn po ha, a to im se nekako nece....
inace ako se ne isplate do kraja poticaji, ja sam ostecen za iznos veci od 100.000 kn, neznam kako vi, ali ja to smatram gospodarskim kriminalom????
oni valjd ne znaju da se ljudi zaduze racunajuci na poticaje kao sigurne novce......
kod nas se i secerana ugovorno obvezala nadoplatiti poticaj do 4000 kn, jos da je drzava isplatila 3000 nekako bi tisucu i namaknili, ali ako drzava ne isplati vise nista, moraju nam isplatziti 1600 kn po ha, a to im se nekako nece....
inace ako se ne isplate do kraja poticaji, ja sam ostecen za iznos veci od 100.000 kn, neznam kako vi, ali ja to smatram gospodarskim kriminalom????
oni valjd ne znaju da se ljudi zaduze racunajuci na poticaje kao sigurne novce......
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
A ti računaš na te šećeranine novce koje su nam obečali ?JOSIP FERGUSON je napisao/la:zna li netko sta je s zaostalim poticajima????
Misliš da će ih dati ?
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
morati ce isplatiti, obzirom da su se ugovorom obvezali, neki poljoprivrednici se vec prijete tuzbama....
reagirala je i nasa udruga, ali ipak mislim da bi oni najradije htjeli da to ne moraju isplatiti....
al jebiga, privukli su ljude lani da siju repu jer su obecali upravo taj poticaj....
ja osobno da poticaj bude 2500 kn nebi sijao ni hektara, jer se meni na prinose koje ostvarujem ne isplati, odnosno isplati u onolikoj mjeri koliko mi se isplati sijati i druge kulture.... a znas koliko ima posla na repi a koliko na kukuruzu........
uglavnom bit ce vatreno, ali vjerujem da ce isplatiti, nesta se spominje da bi to dali kroz dvije godine, a to je nama neprihvatljivo, jer ako se sjetis samo kad si poceo s pripremama za sjetvu proslogodisnje repe, jos u ljeto ili jesen prije dvije godine, a oni bi nama zadnje novce dali na godinu....
znaci nama obrt kapitala onda traje 4 godine?????????????????
jeli tu netko lud, ili sam ja lud????
to nema ni u jednom poslu samo u poljoprivredi.....
reagirala je i nasa udruga, ali ipak mislim da bi oni najradije htjeli da to ne moraju isplatiti....
al jebiga, privukli su ljude lani da siju repu jer su obecali upravo taj poticaj....
ja osobno da poticaj bude 2500 kn nebi sijao ni hektara, jer se meni na prinose koje ostvarujem ne isplati, odnosno isplati u onolikoj mjeri koliko mi se isplati sijati i druge kulture.... a znas koliko ima posla na repi a koliko na kukuruzu........
uglavnom bit ce vatreno, ali vjerujem da ce isplatiti, nesta se spominje da bi to dali kroz dvije godine, a to je nama neprihvatljivo, jer ako se sjetis samo kad si poceo s pripremama za sjetvu proslogodisnje repe, jos u ljeto ili jesen prije dvije godine, a oni bi nama zadnje novce dali na godinu....
znaci nama obrt kapitala onda traje 4 godine?????????????????
jeli tu netko lud, ili sam ja lud????
to nema ni u jednom poslu samo u poljoprivredi.....
17
a sta je s kukuruzom, jel to sto je isplaceno sve ili ce se neko sjetit pa ipak isplatit i onih zadnjih 25% kad su vec rekli da ce podic poticaj umjesto cijene pa onda bar nek ga ispalate
kad če več taj poticaj, jebu nas svi ko male majmune jebote
kikoporto5820- Broj postova : 190
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
čuo sam od jednog ( visoko pozicioniranog) čovjeka da je lako moguće da neće biti ostatka poticaja , a nebih se čudio da je to tako
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
kreso je napisao/la:čuo sam od jednog ( visoko pozicioniranog) čovjeka da je lako moguće da neće biti ostatka poticaja , a nebih se čudio da je to tako
ili nas samo testiraju....
17
testiraju dok voda ne dođe do ušiju pa da im malo natjeramo jedno 50 traktora u centar Vt pa nek vide da nije to sve tako jednostavno
0
kikoporto5820 je napisao/la:testiraju dok voda ne dođe do ušiju pa da im malo natjeramo jedno 50 traktora u centar Vt pa nek vide da nije to sve tako jednostavno
I šta onda? Oćeš nešto s tim promjenit?
Gost- Gost
i onda znaci jos nista sa tih preostalih 25% za kukurz?
ja danas provjerio stanje u banci i nepromjenjeno je...
zanimljivo, drzava mi je za 3 stvarni duzna.....povrat poreza ,poticaj za kukuruz,i zakup zemljista u sumariji,,,,i nista .
ja danas provjerio stanje u banci i nepromjenjeno je...
zanimljivo, drzava mi je za 3 stvarni duzna.....povrat poreza ,poticaj za kukuruz,i zakup zemljista u sumariji,,,,i nista .
ne znam jel ko od vas vidio kako svabe prosvjeduju.....koliko su jaci od nas u mehanizaciji,toliko su i u prosvjedu....usred stuttgarta il munchena pustaju svinje,prosipaju mljeko i bale,istovaraju djubre...ma zivi sou...tako trebamo i mi prosvjedovat u Zg,ne znam bil sta urodilo plodom,ali barem bi se malo druzili i pravili pizdarije....
Bare- Broj postova : 611
Zanimanje : poljodjelac
21
Robert je napisao/la:ne znam jel ko od vas vidio kako svabe prosvjeduju.....koliko su jaci od nas u mehanizaciji,toliko su i u prosvjedu....usred stuttgarta il munchena pustaju svinje,prosipaju mljeko i bale,istovaraju djubre...ma zivi sou...tako trebamo i mi prosvjedovat u Zg,ne znam bil sta urodilo plodom,ali barem bi se malo druzili i pravili pizdarije....
26
nebi bilo lose istrest malo djubra sto smrdljivijeg da malo i zagrepčani osjete :twisted:
ja sam za :twisted:
0
jos uvijek nista od poticaja, oni to nas jebu u zdrav mozak???
i nitko da bi nesta sluzbeno izvjestio oko toga, svi sute, ministra nam pankretica nema nigdje, jebo ga njegov hss i koalicija, na slijedecim izborima nece proci izborni prag, jebe se njima za selo i poljoiprivredu.....
i nitko da bi nesta sluzbeno izvjestio oko toga, svi sute, ministra nam pankretica nema nigdje, jebo ga njegov hss i koalicija, na slijedecim izborima nece proci izborni prag, jebe se njima za selo i poljoiprivredu.....
17
gdje si zemljak ...jel pada led ?
26
za sada ne pada, a i briga me ako i pada, psenica m osigurana na 1,30, nek ju potuce svu, boli me.....
jedino bi mi zao bilo repe jer je krasna ove god....
ipak koliko vidim da ce nas proci nevrijeme, ovaj puta, jos stigne do zetve....
jedino bi mi zao bilo repe jer je krasna ove god....
ipak koliko vidim da ce nas proci nevrijeme, ovaj puta, jos stigne do zetve....
17
Pa ako ovako nastavi, nedaj Bože više bi se moglo zaraditi kad led otuče u dvije minute nego kada vršiš 5 dana i crkaješ po toj žegi za ništ možemo reči.
nema govora o zaradi ni na jedna ni drugi nacin....
17
Stranica 13 / 40. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (4)
» Poticaji u poljoprivredi (2)