AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi

Stranica 9 / 40. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi - Page 9 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi

Postaj by Smiljan 30/3/2009, 12:10

Cekaj dok ADZ proda bendjolu pa ce nesto valjda ostati za posudbu HSS-u Smile
Smiljan
Smiljan

Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by mkk5 30/3/2009, 12:27

onda necemo tako brzo vidit taj poticaj.

mkk5

Broj postova : 14
Registriran : 27.03.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by kreso 30/3/2009, 16:21

sad mi je sjelo pola novaca za suncokret cheers ....ide na bolje
kreso
kreso

Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26

[Vrh] Go down

Postaj by mkk5 30/3/2009, 17:00

dali je kome sjeo poticaj za kamilicu ili povrce

mkk5

0

[Vrh] Go down

Postaj by ciciripi 30/3/2009, 19:34

izgleda da čemo mi biti ponovno žrtveni janjci za krizna vremena.
Valjda će ih ovo malo našeg poticaja spasiti..... affraid

ciciripi

Broj postova : 56
Registriran : 18.03.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by mkk5 31/3/2009, 11:21

nasi poticaji su im samo kap vode u moru,koliko ce im to pomoci da nas sve izvucu iz ove situacije, mislim da je to neizvedivo.ako dobije tko ovih dana za kamilicu ili povrce molila bih da odmah izvijesti o tome.hvala

mkk5

0

[Vrh] Go down

Postaj by ciciripi 31/3/2009, 13:59

navodno će se početi isplačivati iza 1o. travnja jer dok gore gospoda usaglase koliko će novčića biti tj ostati koalicijskom partneru (hss) za vjernost u dizanju ruku u donošenju rebalansa proračuna...? tako sam načuo ...pa živi bili pa vidjeli Evil or Very Mad

ciciripi

Broj postova : 56
Registriran : 18.03.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 31/3/2009, 19:13

Danas sjelo 825 kn/ha za soju.
jd4755
jd4755

Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 31/3/2009, 19:38

jd4755 je napisao/la:Na ove cijene repromaterijala poticaji mogu biti samo veći a ne manji.
zbog takvog stajališta će naša poljoprivredna proizvodnja i nastradati kad uđemo u EU..
dok će srbi procvjetati s ulaskom u EU..
no nije čudno da su opet pametniji od nas...
Picek
Picek

Broj postova : 1225
22

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 31/3/2009, 20:01

Ne znam šta je pjesnik htio reći.
jd4755
jd4755

39

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 31/3/2009, 20:19

jd4755 je napisao/la:Ne znam šta je pjesnik htio reći.
da se treba početi navikavati na situaciju gdje poticaji kakvi su sada više neće postojati..
ova godina je idealna prilika za to..
Picek
Picek

22

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 31/3/2009, 20:37

jd4755 je napisao/la:Ne znam šta je pjesnik htio reći.

Da je naša poljoprivreda nekonkurentna, da će se poticaji sve više smanjivati i da se ne bi smjeli oslanjati na njih.
Mislim da je većina svjesna situacije i da shvaćaju da konkurentnost treba povećati. Pravo pitanje je kako...
S ovakvom agrarnom (ne)politikom idemo u "pravom" smjeru... 6ft dolje
Thor
Thor

Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 31/3/2009, 21:09

Thor je napisao/la:
Mislim da je većina svjesna situacije
moje mišljenje je dijametralno suprotno..
većina nije svjesna situacije i ulazak u EU će ih zateći i uništiti..
u principu se ne slažem sa Ribićevom terminologijom i pitanjem poticaja ali čovjek se mora upitati nije li u pravu..
one koji ratare sa 10-20 ha ili koji imaju stočarsku proizvodnju sa 10 krava ili 20 svinja država ne treba poticati da nastave takvu poljoprivrednu proizvodnju..
treba ih poticati da prijeđu na nešto drugo s čime mogu biti konkurentni..
tako da država svake godine u principu daje gomilu novaca za nešto čemu je suđena samo i jedino propast (malom poljoprivredniku)..
dok istovremeno isto tako država ubija one koji ulažu jako puno i koji mogu biti konkurentni već sada ili su na najboljem putu..
ali to je njihova politička nesposobnost i nedomišljatost..
Picek
Picek

22

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 31/3/2009, 21:27

Picek je napisao/la:
Thor je napisao/la:
Mislim da je većina svjesna situacije
moje mišljenje je dijametralno suprotno..
većina nije svjesna situacije i ulazak u EU će ih zateći i uništiti..

Mislim da je 99% poljoprivrednika svjesno da s ulaskom u EU nastupaju uglavnom problemi, a ne poboljšanja Smile

u principu se ne slažem sa Ribićevom terminologijom i pitanjem poticaja ali čovjek se mora upitati nije li u pravu..
one koji ratare sa 10-20 ha ili koji imaju stočarsku proizvodnju sa 10 krava ili 20 svinja država ne treba poticati da nastave takvu poljoprivrednu proizvodnju..
treba ih poticati da prijeđu na nešto drugo s čime mogu biti konkurentni..
tako da država svake godine u principu daje gomilu novaca za nešto čemu je suđena samo i jedino propast (malom poljoprivredniku)..
dok istovremeno isto tako država ubija one koji ulažu jako puno i koji mogu biti konkurentni već sada ili su na najboljem putu..
ali to je njihova politička nesposobnost i nedomišljatost..

U RH vlada apsoultna neorganiziranost u agrarnoj politici, i bilo kakvim programima vezanim uz istu tako da se "nastojanja"
naše političke elite teško mogu uopće nazvati politikom. To je sve neko mrljanje bez jasne vizije i ciljeva, mlaćenje prazne
slame. 90ih su kombinati bili loši za našu poljoprivredu, gušili malog poljoprivrednika i sl., ajmo ih uništiti. Je da su bili najorganiziranije
i najeduciranije cjeline u cijeloj poljoprivredi ali sve za dobrobit "naših seljaka". I tko je dobio te poljoprivredne površine?
I sad je sve super kad su isti u privatnom vlasništvu. Kako su došli do toga mislim da uopće nije potrebno komentirati.
Svima je jasno da je u svakoj pori našeg društva korupcija, da se gotovo ništa nemože napraviti legalnim načinima i pošteno.
Moraš poznati prave ljude u pravo vrijeme i to je jedini način za naprijed. Ja neznam za nijedan natječaj za poljoprivredno zemljište
za zadnjih 5god u mojoj okolici da je sve prošlo po propisima, _nijedan_. Jel normalno da se ljudima nije isplatila ni lipa od prošlogodišnje
repe? Da nam isplaćuju sredstva u ratama i to na kraju ne novcima nego kompenzacijom?
U državi u kojoj vlada opća nekultura u poslovanju, normalno je ne plaćati na vrijeme, normalno je da trgovci sukladno povećanju
subvencija/poticaja dižu cijene, da se uvozi sve i svašta, prepakira i prodaje pod domaće i onda su seljaci krivi što su nesposobni
i trebaju biti konkurentni?
"Nešto je trulo u državi Danskoj..."
Ali imamo sreće što
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 31/3/2009, 21:36

Hint ... poticaj za repu je isplaćen baš kao i ostali dakle polovično a da nije tako bilo i oni znaju da bi vlada pala tako da se za poticaje ne treba sekirati , doći će i druga polovica - budite sigurni .
pingo
pingo

Broj postova : 4918
3

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 31/3/2009, 21:39

Thor je napisao/la: onda su seljaci krivi što su nesposobni
u principu jesu..
kako inače objasniti da ima poljoprivrednika koji nisu muljatori i koji nisu na "čudne" načine dolazili do zemlje a uspješni su u onome što rade i zarađuju za pristojan život..
a opet ima onih kojima ni relativno velika površina koju obrađuju u principu nije dovoljno i jedino što rade jest to da kukaju..
scratch
Picek
Picek

22

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 31/3/2009, 21:40

pingo je napisao/la:Hint ... poticaj za repu je isplaćen baš kao i ostali dakle polovično a da nije tako bilo i oni znaju da bi vlada pala tako da se za poticaje ne treba sekirati , doći će i druga polovica - budite sigurni .

Ispričivam se što nisam specificirao, nije isplaćeno ništa od strane osječke šećerane. Aludirao sam na to što se sve dopušta,
kakvo "poslovanje" je sve zakonito kod nas.
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 31/3/2009, 21:44

Picek je napisao/la:
Thor je napisao/la: onda su seljaci krivi što su nesposobni
u principu jesu..
kako inače objasniti da ima poljoprivrednika koji nisu muljatori i koji nisu na "čudne" načine dolazili do zemlje a uspješni su u onome što rade i zarađuju za pristojan život..

Iznimki od pravila ima uvijek i to mi je dakako drago, samo se takvi ljudi vjerojatno puno više lome i krvare nego bi trebali.
Da su drugačija "pravila igre" takvih bi bilo više i bilo bi nam svima sigurno bolje.

a opet ima onih kojima ni relativno velika površina koju obrađuju u principu nije dovoljno i jedino što rade jest to da kukaju..
scratch

Budala ima uvijek, kako je Einstein rekao jedino je ljudska glupost bezgranična, svemir možda.
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 31/3/2009, 21:50

Thor je napisao/la:
pingo je napisao/la:Hint ... poticaj za repu je isplaćen baš kao i ostali dakle polovično a da nije tako bilo i oni znaju da bi vlada pala tako da se za poticaje ne treba sekirati , doći će i druga polovica - budite sigurni .

Ispričivam se što nisam specificirao, nije isplaćeno ništa od strane osječke šećerane. Aludirao sam na to što se sve dopušta,
Vidiš to nisam znao , zar je to istina ???
Mislio sam da govoriš o poticaju za repu jer je takva tema a on je stigao jučer , barem meni . Prošle godine su na dan 25.03. isplatili i soju i repu tako da je to sve tu negdje ... čak i pohvalno sa obzirom na situaciju koja trenutno drma zemlju ... i ne nisam HDZ-ovac Wink
pingo
pingo

Broj postova : 4918
3

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 31/3/2009, 21:51

Thor je napisao/la:

Budala ima uvijek, kako je Einstein rekao jedino je ljudska glupost bezgranična, svemir možda.
ono što ustvari želim reći jest, i da su i bili savršeni tržišni uvjeti prošle godine svejedno bi većina "kukuruzara" riknula kao i u našim uvjetima koji su bili aktualni..
a postoje naznake da će se to ponoviti sa pšenicom ove godine..
i svejedno se te dvije kulture najviše izmjenjuju.. a nije da se ostale kulture debelo ne potiču..
to je ta priča o onima koji žive dobro ili barem pristojno od poljoprivrede i o onim drugima..

isto tako, konstantno se pljuje protiv otkupljivača i ostalih kojih se kakti koriste poljoprivredom.. čak i ovdje na forumu..
interesantno ali mislim da nigdje nisam vidio da je netko napisao u kakvoj se oni situaciji sada nalaze kada je pšenica otkupljivana po kunu i pol a prodavana po kunu ili niže.. ili je još uvijek u skladištima i silosima..
Picek
Picek

22

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 31/3/2009, 21:52

pingo je napisao/la:
Thor je napisao/la:

Vidiš to nisam znao , zar je to istina ???
Mislio sam da govoriš o poticaju za repu jer je takva tema a on je stigao jučer , barem meni . Prošle godine su na dan 25.03. isplatili i soju i repu tako da je to sve tu negdje ... čak i pohvalno sa obzirom na situaciju koja trenutno drma zemlju ... i ne nisam HDZ-ovac Wink

Da. Nažalost istina. Dvojica frendova predali repu s 80 i 35ha. Nijedan ni lipe. Stvarno tužno. A krediti dolaze svaki mjesec...
Zato će ove godine županjska biti u gužvi, kažu da će možda biti problem obaviti sve na vrijeme jer je dosta iz osječke
potpisalo s županjskom.
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 31/3/2009, 21:58

Picek je napisao/la:
isto tako, konstantno se pljuje protiv otkupljivača i ostalih kojih se kakti koriste poljoprivredom.. čak i ovdje na forumu..
interesantno ali mislim da nigdje nisam vidio da je netko napisao u kakvoj se oni situaciji sada nalaze kada je pšenica otkupljivana po kunu i pol a prodavana po kunu ili niže.. ili je još uvijek u skladištima i silosima..

Konstantno se govori protiv otkupljivača jer su otkupne cijene u većini slučajeva stvarno žalosne. Ali to je kriva i politika "države" što
se takvo poslovanje dozvoljava. Uvozi se bilo što samo da je jeftinije i onda se čudimo tržišnim viškovima. Umjesto poticanja proizvodnje
potiče se preprodaja i potrošnja.

Nalaze se u istoj situaciji kao i svi oni koji su prodali kukuruz odmah nakon žetve za razliku od onih koji su ga odlučili držati na silosu.
Na proizvođačima i otkupljivačima je da li će skladištiti nešto pa kasnije prodati ili će prodati odmah. Isto su prošli i proizvođači koji
su špekulativno držali pšenicu na silosu zbog mogućeg rasta cijene i na kraju prošli lošije. To je stvar osobne odluke, poslovni rizik.
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by paor 31/3/2009, 22:17

tko zna raditi i biti uspješan sad, biti će i u EU

EU prosjek je 28 krava, a ima zemalj prosjekom i ispod 15 (Portugal, Grčka, Italija) i tamo državi ne pada napamet da ih ne potiče, naprotiv, izmišljaju raznorazne programa (aka min. ruralnog razvoja u nas) da opstanu na selu i ne gase proizvodnju

već sam ovdje rekao da mi ne smijemo sebi dozvoliti da slijepo prekopiramo europska pravila i normative jer ne može se dekretom i šakom dolara obrisati 50 g zaostajanja...da, može se reći da EU ne mora čekati da mi promjenimo glave, ali što nam je alternativa, agrokor - veliko hm, rumunjska - sluge na vlastitoj zemlji, mađarska - gazdusije u nemilim dugovima i dubiozama....slovenija - klimati glavom i raditi po svojem, zadržati i poticati sve profitabilne i pustiti da vrijeme odnese starije, neuspješnije i neprilagođene

srbija je 2007g imala oko milijardu dolara agrarnog suficita. nek si zapišu taj podatak za uspomenu.

trgovci, statističari, ekonomisti i ostala tehnokracija ne voli sitnu poljoprivredu i oni nas rado predstavljaju kao osovinu zla neupućenom puku i zbog toga nadam se da će pouke globalne krize bit jasnije, tko je zakuvao kašu - poljoprivreda ne može biti biznis na špekulantskim i protekcijskim osnovama
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Zanimanje : poljoprivrednik
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 31/3/2009, 22:20

paor je napisao/la:
trgovci, statističari, ekonomisti i ostala tehnokracija ne voli sitnu poljoprivredu i oni nas rado predstavljaju kao osovinu zla neupućenom puku i zbog toga nadam se da će pouke globalne krize bit jasnije, tko je zakuvao kašu - poljoprivreda ne može biti biznis na špekulantskim i protekcijskim osnovama

To i je jedan od glavnih problema što proizvodnjom upravljaju trgovci i špekulanti.
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by jd4755 31/3/2009, 22:34

Ja se ne bojim ulaska u EU jer ulaskom će konačno biti uveden nekakav red,neće biti nelojalne konkurencije zbog prodaje na crno,uvoz iz eu je i sad ogroman a ja tvrdim da se nama daju jednaki uvjeti kao seljacima u eu da se možemo nositi s time.Ne treba zaboraviti da su eu farmeri naslijedili imanja od čukundjedova i sad samo malo moderniziraju dok smo mi krenuli nemalo od nule prije 10-15 godina.Ono prije toga je bilo sve osim ozbiljne poljoprivrede.Kako ove jeseni u Italiji,Njemačkoj i Francuskoj nije bilo poremećaja na tržištu kukuruza,cijena je i tad i sad oko 1 kn.Kod nas planiraju ponoviti na pšenici ono što su napravili na kukuruzu a bojim se i najesen s sojom da će biti isto.Da li bi itko u eu nešto sijao a da bar okvirno ne zna cijenu svog proizvoda.U Francuskoj čim seljak kihne padaju blokade autocesta,luka i sl.Kod nas nema tržišta jer nekoliko njih se dogovore i to je to.Ako Hrvatskoj ne treba vlastita proizvodnja hrane treba to jasno reći pa daznamo na čemu smo.Mi se sami ne možemo boriti protiv monopola,više sile za koju nema osiguranja,lakomih trgovaca,bankara i sl.Trebalo bi ovo sve propasti pa da vidimo koga će onda guliti.Dosta od mene.
jd4755
jd4755

39

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down