AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Fendt
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 13 / 40. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Re: Fendt
pa sto se tolko kvari na tim serijama 500 kad su problematicne?ja sam mislio da kod fendta nema neke lose serije i da su svi najbolji ali to moram pitati onih koji ih poseduju i imaju iskustva sa njima ali takvih je tesko naci....
interesuje me jos dali serija 300 vario ima isti menjac kao i 400 700 i 800 posto su ovi malo jednostavniji i nemaju joystick samo neku lopticu kao rucicu i ima istu funkciju kao i vario stick?sta kazu ljudi za seriju 300 vario? kako su se pokazali dali su dobri posto vidim da ti imas dosta iskustva sa fendtovima
interesuje me jos dali serija 300 vario ima isti menjac kao i 400 700 i 800 posto su ovi malo jednostavniji i nemaju joystick samo neku lopticu kao rucicu i ima istu funkciju kao i vario stick?sta kazu ljudi za seriju 300 vario? kako su se pokazali dali su dobri posto vidim da ti imas dosta iskustva sa fendtovima
JohnyCaseIH- Broj postova : 61
God : 35
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 24.02.2009
0
Prvo nemam uopće puno iskustva sa Fendt traktorima ali sanjao sam o jednom najmanje 5 godina prije nego sam ga kupio . Za to vrijeme sam puno toga pročitao o njima tako da imam neki mali teorijski temelj . O seriji 300 naravno ne znam ništa iako opet moram reći da se na stranim forumima može dosta toga pročitati što pišu vlasnici o njima ali dosta sam te uplašio i sa ovim o 500 seriji pa neću dalje ... traži sam
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
pingo nisi me uplasio nesekiraj se ja nisam bas nesto zagrejan za fendt 512 ali me interesuju svi fendt traktori i naravno iskustva sa njima
bio sam na tom nemackom forumu i bas nerazumem nemacki ali onako pa sam pronasao i dobre i lose informacije o njima ali sta je tu je svako hvali svoje ali svaki traktor koji mnogo radi se kvari pa i fendt pa sada nezanm dali se i vario kvari???mislim da su ovi vario menjaci poslednjih generacija poslednja rec tehnike sto se tice ekonomicnosti i da su najbolji i treba im verovati.gledao sam tvoje video snimke kako ores sa tim fendtom 820 i stvarno su dobri,nego ako mozes reci mi gde si ti kupio tvog fendta 820 jel to bio nov ili polovan?vidim da imas neku vrstu zadruge pa imas dosta snaznih traktora i mashina>mora di si mlad poljoprivrednik kolko godina imas?Ja imam tek 19 i planiram biti veliki poljoprivrednik
bio sam na tom nemackom forumu i bas nerazumem nemacki ali onako pa sam pronasao i dobre i lose informacije o njima ali sta je tu je svako hvali svoje ali svaki traktor koji mnogo radi se kvari pa i fendt pa sada nezanm dali se i vario kvari???mislim da su ovi vario menjaci poslednjih generacija poslednja rec tehnike sto se tice ekonomicnosti i da su najbolji i treba im verovati.gledao sam tvoje video snimke kako ores sa tim fendtom 820 i stvarno su dobri,nego ako mozes reci mi gde si ti kupio tvog fendta 820 jel to bio nov ili polovan?vidim da imas neku vrstu zadruge pa imas dosta snaznih traktora i mashina>mora di si mlad poljoprivrednik kolko godina imas?Ja imam tek 19 i planiram biti veliki poljoprivrednik
0
Pozdrav i tebi i dobrodošao .
Za početak bi ipak bila potrebna slika tvog traktora ... čisto da uđeš u Fendt klub
Za početak bi ipak bila potrebna slika tvog traktora ... čisto da uđeš u Fendt klub
3
ajde pingo ako mozes da mi odgoviris na moju poslednju poruku?
0
Prošle jeseni nakon pranja traktora imao sam jedan error kod prijavljen . Na svu sreću popravilo se samo od sebe a radilo se o jednoj od daljinski komandi . Ovo sa novim diznama nakon 1500 sati je shit ... nadam se da je slučajno . Nego da li je 716 od prijatelja imao ugrađen onaj separator za vodu ... sa desne strane pored akumulatora stoji ?
3
pingo kak ti ores ili radis bilo kakve poslove s fendtom pomoću tempomata? mislim ipak tvoj jos ima i tms pa mu sam odredis da vuče kolko može i da se prilagodjava sam.
ja recimo nemam tms ali na tom terminalu namjestim granično opterećenje tj granični pad okretaja pa ga samo ubrzavam kolko god moze ic dok on ne odredi da mu je dosta. i onda ga ostavim tak, a ak slucajno dodje teže zemlja on se sam prilagodi ovisno kolko mu je tesko tako da zadrzi okretaje motora. a ak mu dodje lakse onda ga samo opet ubrzam dokle ide.
ali radio sam i preko tempomata tj. npr u oranju namjestim tempomat na 10 km/h (znaci neku vrijednost koja je malo veca nego sto on moze vuc plug, a to je recimo 7-9km/h) i on ce stalno pokusavat doci do 10 ali nece moc zato sto mu ne dozvoli da padnu okretaji motora ispod neke vrijednosti koju sam odredio (0-30%).
i tako se traktor sam prilagođava vrsti tla tj. uspori se kad mu je tesko a kad mu olaksa opet se vrati ili jos ubrza ak je tlo poslalo lakse.
ali ne prakticiram to previse zato sto dosta osciliraju okretaji motora npr. stalno skače od 1980-2040 a kad radim s iskljucenom tempomatom onda 2000-2020
ja recimo nemam tms ali na tom terminalu namjestim granično opterećenje tj granični pad okretaja pa ga samo ubrzavam kolko god moze ic dok on ne odredi da mu je dosta. i onda ga ostavim tak, a ak slucajno dodje teže zemlja on se sam prilagodi ovisno kolko mu je tesko tako da zadrzi okretaje motora. a ak mu dodje lakse onda ga samo opet ubrzam dokle ide.
ali radio sam i preko tempomata tj. npr u oranju namjestim tempomat na 10 km/h (znaci neku vrijednost koja je malo veca nego sto on moze vuc plug, a to je recimo 7-9km/h) i on ce stalno pokusavat doci do 10 ali nece moc zato sto mu ne dozvoli da padnu okretaji motora ispod neke vrijednosti koju sam odredio (0-30%).
i tako se traktor sam prilagođava vrsti tla tj. uspori se kad mu je tesko a kad mu olaksa opet se vrati ili jos ubrza ak je tlo poslalo lakse.
ali ne prakticiram to previse zato sto dosta osciliraju okretaji motora npr. stalno skače od 1980-2040 a kad radim s iskljucenom tempomatom onda 2000-2020
Josip07- Broj postova : 61
Registriran : 09.03.2009
0
Svaki posao radim preko tempomata jer mi je mrsko gurati joystick dok traktor ne ubrza . Tempomat stavim na kako ti kažeš 10 km/h pa kliknem joystick u desno i traktor sam ubrzava .Josip07 je napisao/la:pingo kak ti ores ili radis bilo kakve poslove s fendtom pomoću tempomata? mislim ipak tvoj jos ima i tms pa mu sam odredis da vuče kolko može i da se prilagodjava sam.
Ovo o padu okretaj ti je idealno . Ništa te ne mora plašit ako padaju i za više ali ipak ako je to česta pojava da ti okretaji padaju u teškom poslu onda granično opterećenje smanjiš ... kod mene u oranju bude na 4% .
..........
Zato što mislim da je to previše novca za +10 godina stari traktor od 120 KS .phoenixfendt je napisao/la:...zasto nebi mogao ostaviti jedno 30000evra za jednu od serija 500 mozda zato sto su ti mali ili zatosto sto si negde cuo da se kvare?
Pisalo se o brtvi glave motora . Kažu da u biti svi MWM motori imaju taj problem do 6000 sati rada . Spominjali su elektroniku/kablove . Govori se o kvačilu ili lameli .neznam ja nemam nista protiv ovih vario menjaca ali to mi je jako dobro ali preskupo za mene kad bi imao zadrugu i preko 1000hektara kao ti mozda bi ga mogao kupiti fendt 716 vario koji bi bio idelalan za mene ali ja razmisljam o fendt 512 c i to bi bio idealan za moje potrebe za sada
...nego reci mi pingo ako se secas sta su pisali oni na tom forumu sta se najvise kvarilo na tim serijama 500?
motor menjac hidraulika elektronika?
Ima na našem forumu član Fendt . On je zastupnik/serviser za Fendt traktore u HR pa sa njim popričaj .jel znas nekog dobrog majstora koji dobro poznaje fendt traktore i radi sa njima, da se malo raspitam o tim serijam 500,? ako znas posalji mi njegovu e mail adresu na pp ili neki kontakt ako znas...unapred hvala
3
znam na cega mislis i imao je separator za vodu(odnosno ima ga jos uvijek) sa micro filterom i bas zbog toga i je cudno sto je morao mijenjati dizne na toliko malo radni sati a stvarno ga pazi cak kada sipa gorivo cijedi ga na posebni ljevak bilo da toci na benzinskoj bilo kod kuce iz cisterne..ma strasno je kad ti se novi traktor pokvari, a i tvoj je pila nema sta cak sam imao priliku da sijedim u njemu jesenas kad sam tovario repu kod tebe i nema se tu sta reci osim-PREKRASNO........
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
A jesi me prešao ... sada sam te tek skužio koji sitomybrzic je napisao/la:znam na cega mislis i imao je separator za vodu(odnosno ima ga jos uvijek) sa micro filterom i bas zbog toga i je cudno sto je morao mijenjati dizne na toliko malo radni sati a stvarno ga pazi cak kada sipa gorivo cijedi ga na posebni ljevak bilo da toci na benzinskoj bilo kod kuce iz cisterne..ma strasno je kad ti se novi traktor pokvari, a i tvoj je pila nema sta cak sam imao priliku da sijedim u njemu jesenas kad sam tovario repu kod tebe i nema se tu sta reci osim-PREKRASNO........
Vidimo se i ove godine u kampanji ?
Čuj ovi iz Belja mi nisu rekli da je to sa diznama problem . Izgleda onda da se to dogodi ali ne na svim traktorima ? Njihovi novi Fendt-ovi imaju i više od 4.000 sati pa da je to sa diznama problematično morali bi već na svima izmjeniti a nisu mi tako rekli ... ali ako me to čeka šta da se radi ... taj me traktor mora trajati malo duže vremena nego tih 1500 sati ... kupim nove dizne i peglaj dalje . To mi dođe kao veliki servis
3
pa malo sam htio da razmisljas, pa nadam se da cu biti i ove god u kanpanji mada ima svakojaki prica i pricica jer sad je zadro usao u nadzorni odbor pa se nesto suska da ce gebe biti prodane i da ce raditi njihovi ljudi na njima mada ja mislim da su to za sada samo nagadzanja i da nema od toga nista barem ne ovu godinu e sa njima nikad covijek nemoze biti siguran ipak su to velike firme i nitko osim njih nezna kakva im aje koncepcija posla.... e a sto se tice velikog servisa na tvojem ljubimcu to je koliko se ja sijecam bilo oko 20 000 tisuca kuna prvi stim da mu mijenja sve sto se da zamijeniti i ulje kupi gazda stroja cak je imao problema sa uljem jer nije mogao naci po normi inino ulje pa je i to morao masno platiti ma pizdarije su to ali sto je tu je... a dizne su bile ok 5 000 tisuca eura ali vidim ga ja cesto pa bas cu ga pitati koliko je tocno... jeli se repa pocela sijati i koliko je ove godine u planu??? eh da i daj mi reci sta je bolje ove godine sijati kukuruz ili soju???? bas me zanima sta ces reci...
18
Vjerojatno "kralj" neće imati više takvih problema kad pređe na Sisu motore. A možda će onda dimiti. Ko zna.
Gost- Gost
tomybrzic je napisao/la:pa malo sam htio da razmisljas, pa nadam se da cu biti i ove god u kanpanji mada ima svakojaki prica i pricica jer sad je zadro usao u nadzorni odbor pa se nesto suska da ce gebe biti prodane i da ce raditi njihovi ljudi na njima mada ja mislim da su to za sada samo nagadzanja i da nema od toga nista barem ne ovu godinu e sa njima nikad covijek nemoze biti siguran ipak su to velike firme i nitko osim njih nezna kakva im aje koncepcija posla.... e a sto se tice velikog servisa na tvojem ljubimcu to je koliko se ja sijecam bilo oko 20 000 tisuca kuna prvi stim da mu mijenja sve sto se da zamijeniti i ulje kupi gazda stroja cak je imao problema sa uljem jer nije mogao naci po normi inino ulje pa je i to morao masno platiti ma pizdarije su to ali sto je tu je... a dizne su bile ok 5 000 tisuca eura ali vidim ga ja cesto pa bas cu ga pitati koliko je tocno... jeli se repa pocela sijati i koliko je ove godine u planu??? eh da i daj mi reci sta je bolje ove godine sijati kukuruz ili soju???? bas me zanima sta ces reci...
Boga ti bajice fino si ti to nacifro, da ti se zavrti u glavi dok čitaš.
Gost- Gost
Auuu , pa zar dizne toliko koštaju ?!?
Daj reci da si pogriješio i da nije 5000 € ? Naježio sam se .
OFF TOPIC ...
Repa je krenula , odlično se uređuje . Imam posijano 30 a plan je 47 ha.
Soja ili kukuruz kažeš ? Za mene soja jer ju proizvodim sa trećinom troškova koje imam na kukuruzu . Ako već moram dobiti malo kuna za svoju robu onda želim da tu kulturu napravim što brže i jeftinije .
OFF TOPIC ...
Soja ili kukuruz kažeš ? Za mene soja jer ju proizvodim sa trećinom troškova koje imam na kukuruzu . Ako već moram dobiti malo kuna za svoju robu onda želim da tu kulturu napravim što brže i jeftinije .
3
tomybrzic jel taj fendt 716 iz rajeva sela
mladen- Broj postova : 573
God : 40
Registriran : 19.03.2008
1
nisam tomy ali nije, iz Bošnjaka je..mladen je napisao/la:tomybrzic jel taj fendt 716 iz rajeva sela
neki dan mi je čupao panjeve u voćnjaku..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
pingo je napisao/la:Isti taj forum i isti ti ljudi pišu da Fendt-ov vario mjenjač kada dođe do 7.000 sati rada ide u vječna lovišta . Glupost ili istina ?
Ja bih rekao glupost.
Beljski 930 Vario (stara serija, MAN) imaju ~9.000rh, a novi 930/936 (Deutz) ~7.000rh. Koliko je meni poznato nije bilo nikakvih
kvarova mjenjaca.
Thor- Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0
pingo je napisao/la:Auuu , pa zar dizne toliko koštaju ?!?
OFF TOPIC ...
Mislim da nije pogriješio...nažalost. Znam što se tiče auta da ovi novi dieseli što imaju common-rail motore da za njih jedna dizna košta cca 500 +/- 100 E ovisno od marke, jer svi ugrađuju sustave od 2 ili 3 proizvođača pa su i cijene tu negdje. Po tome je lako moguče da za fendta koštaju 800 E po komadu...
Treba jako jako paziti što se ulijeva u nove traktore.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
alo ekipa ispravak netocnog navoda, bas sam danas bio sa frendom koji je ponosni vlasnik 716 varia i nisu dizne bile 5 000 eura neg 18 000 tisuca kuna plus pdv i nije ih platio neg je to bilo u garanciji tak mi on rece... i da nije fendt od pajse iz rajevog sela neg je iz bosnjaka i sad ima 3000 sati a izgleda kao da je nov... a pingo sto se tice teme soja ili kukuruz u potpunosti se slazem sa tobom ipak je na soji i manji ulog i manje posla i gotovo isto novca na kraju.... ili razmisljam o sadnji visanja a to je vec pitanje za becarinu..??? he he he....
18
picek odakle si ak nije tajna???
18
eh ali nisam vam rekao kak imam i jednog frenda koji ima 68 20 jd naravno koji ima 5500 radni sati i ima kvar od 120 000 tisuca kuna na njemu a traktor ima auto power mijenjac mislim da je dosta slican variu cak je po meni i lakse za rukaovti neg sa variom jer sam radio na tom traktoru 3 godine i napravio sam samo prve god 1700 sati ali ima prednji utovarivac i stvarno radi svasta sa njim jer imaju farmu od 800 krava a i rade i puno zemlje tak da je maksimalno iskoristen ali i odrzavan jer izgleda kao novi i opet se pokvario, i sad vas ja pitam sta se isplati kupiti kad i ono sto je provijereno moze da se pokvari...
18
Iskreno...Fendta
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
odasvud..tomybrzic je napisao/la:picek odakle si ak nije tajna???
Štitar-Županja-Zagreb a od sljedećeg tjedna samo Štitar - Županja..
a Stipu fala Bogu znam jako dobro..
kao i ove ljude sa JD-om, zbog toga više JD i neće kod njih u avliju kako stvari stoje..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
jel mi moze netko predlozit koje bi bilo najbolje i najjednostavnije rješenje za separator vode na fendtu 714 vario pošto tih godina nisu to ugrađivali u te traktore.
Josip07- Broj postova : 61
Registriran : 09.03.2009
0
Ovaj imam na MF-u i radi dobro . Montaža jednostavna .Josip07 je napisao/la:jel mi moze netko predlozit koje bi bilo najbolje i najjednostavnije rješenje za separator vode na fendtu 714 vario pošto tih godina nisu to ugrađivali u te traktore.
[You must be registered and logged in to see this link.]
3
Stranica 13 / 40. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: AGCO
Stranica 13 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.