AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
lavanda
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: lavanda
Pozdrav!
Molim Vas ako netko ima JEDNOGODIŠNJE sadnice lavande nek mi pošalje ponudu na P.P.( 3000 kom.)
JADRO- Broj postova : 64
Registriran : 29.01.2011
0
→→→ : VIŠE
moje ovogodišnje su po 2.5 kn (naravno ako uzmeš 3000), ako ih sadiš u 4 mj primit će ih se 95 %...
mislim da se ne isplati uzimat jednogodišnje i davat za njih cca 5 kn...
ako netko misli drukčije nek me ispravi....
mislim da se ne isplati uzimat jednogodišnje i davat za njih cca 5 kn...
ako netko misli drukčije nek me ispravi....
Seraf- Broj postova : 83
Registriran : 21.12.2009
0
JADRO.. jednogodišnje sadnice su ti jako skupe, cca 5-6kn komad..minimalno!!
za saditi ovogodišnje sadnice, mislim da je i 4.mjesec pre pre rano!! sadnica je relativno mala i slabo ožiljena (osim ako nije pelcana i sađena u stakleniku, a onda je cjena malo skuplja!!) i mislim da bi podlegla kasnim mrazevima!!
sadnju obavi krajem 5. i početkom 6. mjeseca... relativno je toplo i ima dosta proljetne kiše, smanjit ćeš navodnjavanje a i izbjeći ćeš mrazeve!!
kod mene je sadnica malo jeftinija uzela 2 ili 22.000 cjena je ista!!
za saditi ovogodišnje sadnice, mislim da je i 4.mjesec pre pre rano!! sadnica je relativno mala i slabo ožiljena (osim ako nije pelcana i sađena u stakleniku, a onda je cjena malo skuplja!!) i mislim da bi podlegla kasnim mrazevima!!
sadnju obavi krajem 5. i početkom 6. mjeseca... relativno je toplo i ima dosta proljetne kiše, smanjit ćeš navodnjavanje a i izbjeći ćeš mrazeve!!
kod mene je sadnica malo jeftinija uzela 2 ili 22.000 cjena je ista!!
Bok ljudi, ja sam nova u lavanda svijetu, sadila bih je ove godine na cca 1 ha kod Daruvara, duže se već premišljam i eto na proljeće bismo krenuli - i to sa pravon lavandom . Ima li tko iskustva i gdje nabaviti sadnice, ja sam našla po 8 kn, ima li tko još kakvu informaciju? Ej još, baš ste dobra i kooperativna ekipa!
bijela- Broj postova : 1
Registriran : 12.02.2011
0
JADRO... nisam ništa dopunjavao na plantaži... možda te buni slika, jer kad sam frezao 2X za redom(bila je jako velika trava), pao je veliki pljusak i odnjelo je zemlju na dno plantaže (prema cesti)...
BIJELA..dobro došla
ako si mi poslala mail, sadniec ću nabaviti možda u 4. ili 5. mjesecu... za cijenu ću još provjeriti, ali mislim da će biti ista!!
samo, morali bi se dogovoriti, da uzmemo malo više...cca 10.000komada...da se vidi tko sve hoće uzeti, pa da dovezem sa kamiončićem...ne ispalti mi se ići po par tisuća komada, a mislim da bi na više i cijena bila bolja!!
mislim da bi na taj 1ha moglo stati cca 8.000 komada! računao sam da sadiš na 0,7 x 1,8m
BIJELA..dobro došla
ako si mi poslala mail, sadniec ću nabaviti možda u 4. ili 5. mjesecu... za cijenu ću još provjeriti, ali mislim da će biti ista!!
samo, morali bi se dogovoriti, da uzmemo malo više...cca 10.000komada...da se vidi tko sve hoće uzeti, pa da dovezem sa kamiončićem...ne ispalti mi se ići po par tisuća komada, a mislim da bi na više i cijena bila bolja!!
mislim da bi na taj 1ha moglo stati cca 8.000 komada! računao sam da sadiš na 0,7 x 1,8m
Ja predlažem da ne sadis na manje od 2m x 80 cm da nebi poslje smetalo pri obradi... Ali i to ovisi o opemi koju koristis...
A roko kolko je to sadnica jeftinija??? Kaj je to tajna???
Mislim ja ostajem pri 2,5 kn a o količini se možemo dogovoriti...
A roko kolko je to sadnica jeftinija??? Kaj je to tajna???
Mislim ja ostajem pri 2,5 kn a o količini se možemo dogovoriti...
0
Nije tajna. Ja pravim za 2,00 kn komad!!
Razmak koji sam naveo je minimalan i za onradu sa kultivatorom od 80cm promjera
e bas zato ja kažem da mora biti između sadnica barem 80 cm, malo je knap kad su male za između izfrezati, ali ovisi o strojevima koje posjeduju oni koji to rade... meni je taman 2x80...
0
Da seraf, samo ona govori i o pravoj lavandi. Ona je rastom i to u punom cvatu, velicine kao budrovka nakon zetve.. mislim da pri nos od 0,25 kg po grmu sve govori....
Mozda je bolje da sadi nammanji medjuredni razmak, kasnije ce imati manje posla...
Mozda je bolje da sadi nammanji medjuredni razmak, kasnije ce imati manje posla...
U, sy nisam vidio da je napisala prava lavanda... Onda je roko u potpunosti u pravu.
0
nije da sam u pravu,,nego ima tu nešto što si i ti naveo, a to je bitna stvar, mehanizacija!!
ja bih na širinu mehanizacije dodao još oko 1metar... znači freza 80cm, širina reda min 1,8m a međurednu izabereš sam/a
ja bih na širinu mehanizacije dodao još oko 1metar... znači freza 80cm, širina reda min 1,8m a međurednu izabereš sam/a
kod mene je razmak između redova 210cm,a obrađujem sa traktorom tomo vinković i njegovom frezom od 125cm
jozef- Broj postova : 163
Registriran : 27.01.2011
1
Roko,roko je napisao/la:Nije tajna. Ja pravim za 2,00 kn komad!!
previdio si mi odgovoriti za cijenu sadnice budrovke, ali dočekao sam ju i odgovara mi!
Ja bi probno posadio 300 komada. Kad da ti se javim? Veliš da ne bi trebalo saditi prije 5. mjeseca?
Dustar- Broj postova : 13
Registriran : 24.01.2011
0
ja ih pelcam na otvorenom, imam staklenik samo mi se ne isplati za tu količinu grijati...
tako da ako ih upelcam negdje početkom 4.mjeseca, mislim da bi za oko mjesec i pol bile spremne za dalje (minimalno 45dana moraju biti kod mene!)
nije velika količina, zapisat ću te pa me zvrcni tamo negdje u 5.mjesecu!
pozz!!
tako da ako ih upelcam negdje početkom 4.mjeseca, mislim da bi za oko mjesec i pol bile spremne za dalje (minimalno 45dana moraju biti kod mene!)
pozz!!
pozdrav Roko
zanima me dali bi ja mogao uzeti reznice sa svoje lavande,koja je posađena u 5 mj. prošle godine?
treba mi da popunim redove
zanima me dali bi ja mogao uzeti reznice sa svoje lavande,koja je posađena u 5 mj. prošle godine?
treba mi da popunim redove
1
jozef, možeš, samo mene su savjetovali da ne uzimam reznice sa grmova mlađih od min. tri godine...
ako već moraš uzimati reznice, gledaj da ne uzmeš sve sa jednog grma... i uzimaj samo sa onig grmova koji ti prvi potjeraju sad u proljeće, i koji su jačeg i bujnijeg rasta!!
ako već moraš uzimati reznice, gledaj da ne uzmeš sve sa jednog grma... i uzimaj samo sa onig grmova koji ti prvi potjeraju sad u proljeće, i koji su jačeg i bujnijeg rasta!!
taj podatak od tri godine me je bunio,zato nisam bio siguran,da ne zaj... grm ili da neće reznice pustit korjen
hvala
hvala
1
ok tenks! Javim ti se u svibnju pa navratim do tebe po sadnice!roko je napisao/la:ja ih pelcam na otvorenom, imam staklenik samo mi se ne isplati za tu količinu grijati...
pozz!!
A možda ti netko naruči veću količinu pa zagriješ staklenik ...
Dustar- Broj postova : 13
Registriran : 24.01.2011
0
A staklenik je 9x3,5m, tu smo radili cvijece prije par godina. Ovako pricekam da sunce ugrije, lavanda na platazi potjera, uhvatim pelcere i to je to...onda pikanje u kontejnere i zalijevanje do 3x na dan... zato i jesu tako jeftine
Kako znas? Bila je sinoc vatrogasna skupstina...paraliziran sam od crnog vina...
Obecao sam doci, ali glava i noge se nemmogu sastati...
Obecao sam doci, ali glava i noge se nemmogu sastati...
Hehe pa znam ja svašta prijatelju, odnosno slušao sam poljoprivednu emisiju pa sam vrlo lako skužio da se radi o tebi kada je riječ o lavandi .
haha, te vatrogasne su uvijek opasne
0
Poštovani Lavandaši!
Pratim Vas (i divim se) već sigurno dvije godine po svim mogućim forumima i nikako da se uključim u vaše razgovore...danas sam odlučio uključiti se..i predstaviti se..zovem se Marko, iz Zagreba sam,27 god, završio ekon. faks...,mamina strana obitelji ima zemlju (neobrađenu najmanje 20 god.) na jednom otoku pored Malog Lošinja. Tu sam ja vidio priliku da tu zemlju koja je postala u međuvremenu đungla,dovedem u red i posadim lavandu o kojoj razmišljam zadnjih 6 godina (tad se pričalo da su ogromni profiti od bavljenja s lavandom)...bilo kako bilo..odlučio sam da ću se iz smrdljivog Zagreba maknuti bar na produžene vikende (za sad 4 x 5 dana-obrada zemljišta do sadnje.za sad!..i da ću posaditi 2000 sadnica na cca. 3200 m2 za početak da vidim kako to funkcionira...totalni sam početnik..moram naglasit!ali imam strašnu volju da mi moja ideja zaživi!..Krenuo sam s čitanjem foruma, čitanjem knjiga, razgovarao sam s nekim ljudima koji se bave lavandom (budrovkom).Hvar,Belišće,Istra,..kupio trimer, kupio kopačicu, kupio sadnice...i sad od krenut od raznih pričica do realizacije...
Na otoku inaće raste lavanda ko blesava, pikneš ju i ona se primi..pričajući s lokalnim ljudima raste ko luda radi savršenih klimatskih uvjeta tj. puno puno sunca i topline...
Za početak tih 2000 sadnica pa kako bude...
To je to ukratko...javljati ću se sigurno s pitanjima...
P.S. Nevjerovatno koliko volje i truda je Roko dao za forume na temu lavanda!..svaka čast!..treba mu dati nagradu u obliku lavandinog cvijeta!i ostalima takodjer!...ali malo manje
Pratim Vas (i divim se) već sigurno dvije godine po svim mogućim forumima i nikako da se uključim u vaše razgovore...danas sam odlučio uključiti se..i predstaviti se..zovem se Marko, iz Zagreba sam,27 god, završio ekon. faks...,mamina strana obitelji ima zemlju (neobrađenu najmanje 20 god.) na jednom otoku pored Malog Lošinja. Tu sam ja vidio priliku da tu zemlju koja je postala u međuvremenu đungla,dovedem u red i posadim lavandu o kojoj razmišljam zadnjih 6 godina (tad se pričalo da su ogromni profiti od bavljenja s lavandom)...bilo kako bilo..odlučio sam da ću se iz smrdljivog Zagreba maknuti bar na produžene vikende (za sad 4 x 5 dana-obrada zemljišta do sadnje.za sad!..i da ću posaditi 2000 sadnica na cca. 3200 m2 za početak da vidim kako to funkcionira...totalni sam početnik..moram naglasit!ali imam strašnu volju da mi moja ideja zaživi!..Krenuo sam s čitanjem foruma, čitanjem knjiga, razgovarao sam s nekim ljudima koji se bave lavandom (budrovkom).Hvar,Belišće,Istra,..kupio trimer, kupio kopačicu, kupio sadnice...i sad od krenut od raznih pričica do realizacije...
Na otoku inaće raste lavanda ko blesava, pikneš ju i ona se primi..pričajući s lokalnim ljudima raste ko luda radi savršenih klimatskih uvjeta tj. puno puno sunca i topline...
Za početak tih 2000 sadnica pa kako bude...
To je to ukratko...javljati ću se sigurno s pitanjima...
P.S. Nevjerovatno koliko volje i truda je Roko dao za forume na temu lavanda!..svaka čast!..treba mu dati nagradu u obliku lavandinog cvijeta!i ostalima takodjer!...ali malo manje
Maro25- Broj postova : 13
Registriran : 07.01.2011
0
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Stranica 15 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.