AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
lavanda
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Re: lavanda
pozdrav i dobro došao na forum!
ako ja pomognem nekome, onda mogu i sam očekivati da će meni netko pomoći, ali ako sam škrt..teško da bi daleko dogurao!!
Maro,,,šta si samo čekao toliko godine? zemlja na moru...uff... posadiš i prodaš sve na kućnom pragu!! 90% robe prodajem na more, isitna, po znatno manjoj cijeni,,,
sadi lavandu i bjež na more
ako ja pomognem nekome, onda mogu i sam očekivati da će meni netko pomoći, ali ako sam škrt..teško da bi daleko dogurao!!
Maro,,,šta si samo čekao toliko godine? zemlja na moru...uff... posadiš i prodaš sve na kućnom pragu!! 90% robe prodajem na more, isitna, po znatno manjoj cijeni,,,
sadi lavandu i bjež na more
Pozz i tebi..za početak..
Naravno..slažem se..za početak sam bio malo skeptičan za javljanje (prije pola godine).Kao neću radi "moje" krađe vašeg tržišnog kolaća..ali kad tad bi se saznalo ko sam i s čim se bavim..bolje ovako igrati otvorenih karata..mislim da što nas više ima da možemo lakše i za veće pare nastupati na inozemnim tržištima..još kad bi se napravila udruga lavandaša Hrvatske s čestim okupljanjem di bi kraj bio...moje mišljenje ovo zadnje..za početak sam mislio vrečice.prve dvije god..prodavati dolje turistima a kasnije prodavati vani ulje farmaceutskim firmama...
Naravno..slažem se..za početak sam bio malo skeptičan za javljanje (prije pola godine).Kao neću radi "moje" krađe vašeg tržišnog kolaća..ali kad tad bi se saznalo ko sam i s čim se bavim..bolje ovako igrati otvorenih karata..mislim da što nas više ima da možemo lakše i za veće pare nastupati na inozemnim tržištima..još kad bi se napravila udruga lavandaša Hrvatske s čestim okupljanjem di bi kraj bio...moje mišljenje ovo zadnje..za početak sam mislio vrečice.prve dvije god..prodavati dolje turistima a kasnije prodavati vani ulje farmaceutskim firmama...
Maro25- Broj postova : 13
Registriran : 07.01.2011
0
Čekao sam jer sam 1. slušao druge da se to ne isplati, puno vremena oduzima bla,bla, 2. Zemlja je obiteljska s 1000 vlasnika pa kako krenuti s tim problemom...3.Problem: Živim u Zg-u a zemlja je "dole"
Odlučio sam krenuti u to pa šta bude..ako krene sadim još 20.000 komada..sve dok ne zasadim cijeli otok..hehe...ako neće biti interesa..nedaj Bože..prodam "mehanizaciju" i idemo dalje..ovako da nisam probao cijeli život bi se grizo...
Odlučio sam krenuti u to pa šta bude..ako krene sadim još 20.000 komada..sve dok ne zasadim cijeli otok..hehe...ako neće biti interesa..nedaj Bože..prodam "mehanizaciju" i idemo dalje..ovako da nisam probao cijeli život bi se grizo...
0
maro moj... drž se ti turista, pusti ti inozemno tržište...tržište preko ljeta dojde tebi!
bolje ti prodati bočicu ulja za 30 i više kn...i vrećicu za 15 i više kn... nego na rifuzi zaraditi 80% manje novaca!
ja sam slao uzorke za more, kad sam vidio cijene po kojima se roba prodaje po moru... moj care... zanijemio sam
danas radim vrećice od 10g već od 2,00kn na veliko... ufurao sam se sa platnima, štikanje i tisak na vrećice... ali još uvijek nemam koji štand na moru da mogu reći da je moj, a ne od mog nakupca...
ti bi sebi bio prva i zadnja ruka...
samo sadi, nećeš požaliti... ako bude tako loše, ja ti garantiram otkup cijelog tvog uroda!! samo onda ćeš prodavati za mene na štandu
bolje ti prodati bočicu ulja za 30 i više kn...i vrećicu za 15 i više kn... nego na rifuzi zaraditi 80% manje novaca!
ja sam slao uzorke za more, kad sam vidio cijene po kojima se roba prodaje po moru... moj care... zanijemio sam
danas radim vrećice od 10g već od 2,00kn na veliko... ufurao sam se sa platnima, štikanje i tisak na vrećice... ali još uvijek nemam koji štand na moru da mogu reći da je moj, a ne od mog nakupca...
ti bi sebi bio prva i zadnja ruka...
samo sadi, nećeš požaliti... ako bude tako loše, ja ti garantiram otkup cijelog tvog uroda!! samo onda ćeš prodavati za mene na štandu
Imaš pravo..istina..samo ja cijelo vrijeme mislim kako je tržište malkice zasičeno i da svi prodaju svašta (čitaj stabljike bez cvijeta) za sve manje i manje (cca.20-25 kn po vrečici)...Krk, Cres, Lošinj,Pag,Rab pa do Zadra..moje misljenje koje je vrlo moguće totalno krivo..zato sam se ja u nekim planovima prodaje u trečoj godini fokusirao na izvoz ulja..ali ja ću tebe slušat..ti ipak najbolje to znaš koji to radiš dugi niz godina...ako je isplativo još bolje..
Ovo za otkup s tvoje strane mi se sviđa...do koliko toga možeš otkupit?..a za štandiranje..naći ću ti neku ribicu da prodaje...bolje će ić!
Ovo za otkup s tvoje strane mi se sviđa...do koliko toga možeš otkupit?..a za štandiranje..naći ću ti neku ribicu da prodaje...bolje će ić!
0
pozz maro..
što se tiče udruge lavandaša hrv to je odlična ideja, samo mislim da je malo teško izvediva... ja sam inače i pčelar i učlanjen sam u udrugu pčelara. mogu reći da je učlanjenje u tu udrugu najpametnija stvar koju sam napravio od kad sam počeo pčelariti. kolege mi pomognu, nabavimo repro materijal po puno nižoj cijeni, prodajemo med jedni drugima ako nemamo svojega, sve u svemu perfektno.
što se tiče prodaje i meni svi savjetuju da je bolje prodavati na malo i turistima nego na veliko, puno se više zaradi... a kažu da se sve proda...
a roko tebi jedno pitanje... možemo (tj. smijemo) li mi kao opg prodavat lavandu na kućnom pragu kao što pčelari mogu med????
što se tiče prijašnjeg komentara na roka, i ja mislim da bi mu trebali podić spomenik tamo negdje u centru zg-a
što se tiče udruge lavandaša hrv to je odlična ideja, samo mislim da je malo teško izvediva... ja sam inače i pčelar i učlanjen sam u udrugu pčelara. mogu reći da je učlanjenje u tu udrugu najpametnija stvar koju sam napravio od kad sam počeo pčelariti. kolege mi pomognu, nabavimo repro materijal po puno nižoj cijeni, prodajemo med jedni drugima ako nemamo svojega, sve u svemu perfektno.
što se tiče prodaje i meni svi savjetuju da je bolje prodavati na malo i turistima nego na veliko, puno se više zaradi... a kažu da se sve proda...
a roko tebi jedno pitanje... možemo (tj. smijemo) li mi kao opg prodavat lavandu na kućnom pragu kao što pčelari mogu med????
što se tiče prijašnjeg komentara na roka, i ja mislim da bi mu trebali podić spomenik tamo negdje u centru zg-a
Seraf- Broj postova : 83
Registriran : 21.12.2009
0
Ma biti cu zadovoljan i sa jednim malim pecenim janjetom..nista preveliko, onako 8-9kg pecenog!!
Sve mozes prodavati, ako ne prelazis onih 85t kn.. Nabavi si otkupni blok i samo deri!!
More je posao..standovi i to je to!!
Sve mozes prodavati, ako ne prelazis onih 85t kn.. Nabavi si otkupni blok i samo deri!!
More je posao..standovi i to je to!!
Jedno pitanje za lavanderice i lavandermane ?
Zanima me jedan podatak..Koliko ima uzgajivaća lavande u Hrvatskoj?..Jel to itko zna? i na koliko je ukupno hektara posađeno?
Zanima me jedan podatak..Koliko ima uzgajivaća lavande u Hrvatskoj?..Jel to itko zna? i na koliko je ukupno hektara posađeno?
0
mislm da ima dosta, samo one veće možeš nabrojati na prste jedne ruke...
koliko god da nas ima, još je uvijek nedovoljno!!
koliko god da nas ima, još je uvijek nedovoljno!!
znači ja mogu otić na more na ljetovanje u viksu, podić štand dolje i prodavat... odlično...
0
Seraf...ne mozes podic stand, stand trebas zakupiti i onda mozes prodavat!!
A ako ides na ljetovanje, onda se ne radi nego se odmara
I stand se drzi od pocetka do kraja sezone a ne kad ti se sprdne
A inace mozes i u vikendici to raditi, samo onda deres ma crnjaka...ide i to, samo dokle?
A ako ides na ljetovanje, onda se ne radi nego se odmara
I stand se drzi od pocetka do kraja sezone a ne kad ti se sprdne
A inace mozes i u vikendici to raditi, samo onda deres ma crnjaka...ide i to, samo dokle?
Pozdrav svima!
Roko je spomenuo neko stručno predavanje ovih dana i obečao prenjeti nam informacije. Šta je s tim?
Čekam...
Već sam se uvjerila da će on to s nama nesebićno podijeliti, samo nikako da dočekam.
Nadam se samo da zbog vatrogasne zabave nije zaboravio na predavanje.
P.S. Mario 25 - predivna boja lavande na tvojoj slici!!!
Roko je spomenuo neko stručno predavanje ovih dana i obečao prenjeti nam informacije. Šta je s tim?
Čekam...
Već sam se uvjerila da će on to s nama nesebićno podijeliti, samo nikako da dočekam.
Nadam se samo da zbog vatrogasne zabave nije zaboravio na predavanje.
P.S. Mario 25 - predivna boja lavande na tvojoj slici!!!
JADRO- Broj postova : 64
Registriran : 29.01.2011
0
→→→ : VIŠE
ho ho ho.. pa nisam baš tolika pjandura
predavanje je bilo... ali, kao obično, razočaranje...
u kratko se firma predstavila (Herba M), od početka do danas šta su napravili...
predstavili su kulture koje oni žele da im se uzgaja... tipa neven, melisa, menta, b. i crni sljez....
osnove i način uzgoja, priprema tla i tako to...
trenutno sam u velikom poslu, pa ću kasnije upisati pod neven i sljez, šta imam zapisano sa predavanja. uglavnom, imaju te inf. na netu tako da ništa novo...
otići ću jedan dan do gospodina na razgovor, pa da vidim šta oni traže konkretno i dali se može koja biljka ubaciti sa strane!!
pozz svima i čujemo se!!
predavanje je bilo... ali, kao obično, razočaranje...
u kratko se firma predstavila (Herba M), od početka do danas šta su napravili...
predstavili su kulture koje oni žele da im se uzgaja... tipa neven, melisa, menta, b. i crni sljez....
osnove i način uzgoja, priprema tla i tako to...
trenutno sam u velikom poslu, pa ću kasnije upisati pod neven i sljez, šta imam zapisano sa predavanja. uglavnom, imaju te inf. na netu tako da ništa novo...
otići ću jedan dan do gospodina na razgovor, pa da vidim šta oni traže konkretno i dali se može koja biljka ubaciti sa strane!!
pozz svima i čujemo se!!
e roko a što ako se ta vikendica prijavi u opg??? i da li se to može? onda nebi bilo na crnjaka. a nisam mislio kad mi se sprdne nego bi dedu dolje ostavio cijelu sezonu od 6. do 9. mj pa neka prodaje....
0
Jooooj
di ste???
Već tjedan dana ni riječ!
Pomagajte!
Na sto sam muka. Uvuko mi se crv u glavu i to baš sad kad moram potvrditi naruđbu za sadnice.
Činjenica je da što posadim ovo proljeće ne mogu mijenjati (bar mislim da ne bi bilo pametno)sljedećih 20 god.
Moja dilema je lavandin ili lavanda angustifilija?!?!
Molim Vas recite mi koju pametnu jer sam svog supruga i ukučane već izludila ovom iznenadnom neodlučnošću. A naravno baš sam sad pronašla sadnice prave lavande koja cvate CIKLAMA ROZOM bojom (preekrasnooo).
Znaći ili posaditi odmah svih 5000 budrovke ili 2000 prave lav. i onda je polako godinama razmnožavati i dopunjavati nasad?
di ste???
Već tjedan dana ni riječ!
Pomagajte!
Na sto sam muka. Uvuko mi se crv u glavu i to baš sad kad moram potvrditi naruđbu za sadnice.
Činjenica je da što posadim ovo proljeće ne mogu mijenjati (bar mislim da ne bi bilo pametno)sljedećih 20 god.
Moja dilema je lavandin ili lavanda angustifilija?!?!
Molim Vas recite mi koju pametnu jer sam svog supruga i ukučane već izludila ovom iznenadnom neodlučnošću. A naravno baš sam sad pronašla sadnice prave lavande koja cvate CIKLAMA ROZOM bojom (preekrasnooo).
Znaći ili posaditi odmah svih 5000 budrovke ili 2000 prave lav. i onda je polako godinama razmnožavati i dopunjavati nasad?
0
urod od ovih 2000 sadnica prave lavande..cca 50-100kg cvijeta, nakon punog uroda!
lavandin, nakon 3.godine 5.000 sadnica- cca 800-1000kg cvijeta... ti izračunaj šta i kako!
osobno bih radije onda ukrkao za 5000 sadnica prave lavande pa da imaš nešto,,a ovo od 2000....hmm, ne moj se ljutiti. ali ni vrit ni mimo!!
to sve prodaš na početku sezon i šta onda?! kupovati cvijet budrovke i prodavati da ostaneš u poslu do kraja godine....
sretno
nadam se da ćeš posaditi pravu lavandu, pa da vidimo predivne slikice
lavandin, nakon 3.godine 5.000 sadnica- cca 800-1000kg cvijeta... ti izračunaj šta i kako!
osobno bih radije onda ukrkao za 5000 sadnica prave lavande pa da imaš nešto,,a ovo od 2000....hmm, ne moj se ljutiti. ali ni vrit ni mimo!!
to sve prodaš na početku sezon i šta onda?! kupovati cvijet budrovke i prodavati da ostaneš u poslu do kraja godine....
sretno
nadam se da ćeš posaditi pravu lavandu, pa da vidimo predivne slikice
Aaaaaah
razum kaže BUDROVKA,
srce kaže ANGUSTIFOLIJA.
A novčanik sav u čudu (od kud mi pare ...??????)
Svejedno hvala na pokušaju buđenja razuma ali i srca ?!???
razum kaže BUDROVKA,
srce kaže ANGUSTIFOLIJA.
A novčanik sav u čudu (od kud mi pare ...??????)
Svejedno hvala na pokušaju buđenja razuma ali i srca ?!???
0
e o tome smo baš pričali u pčelarskoj školi, tamo imamo velikih problema sa srcem... nakon 2 godine bi u principu trebalo promijeniti maticu a staru likvidirati, a teško ubiti ju... srce kaže ne...
razgovorom smo došli do zaključka da ako želiš nešto zaraditi nema srca... tako da ja savjetujem budrovku, a onda ćeš polako od te budrovke zaraditi za pravu...
razgovorom smo došli do zaključka da ako želiš nešto zaraditi nema srca... tako da ja savjetujem budrovku, a onda ćeš polako od te budrovke zaraditi za pravu...
0
Maticu li kvi di ra ti!! Užas!
Malo me brinete vi muškiči. Dobro je da moj muž ne čita ove postove jer bi čovjek možda poželio nekog drugog (mene??) likvidirati.
Ono , ako je to tako i mora se , šta sad? Mora se!
Hvala vam obojici na savjetima i svakako ću vas poslušat!
Ma, ne mogu ne primjetit da kod vas muških nekako više funkcionira razum, ne date se smesti.
Malo me brinete vi muškiči. Dobro je da moj muž ne čita ove postove jer bi čovjek možda poželio nekog drugog (mene??) likvidirati.
Ono , ako je to tako i mora se , šta sad? Mora se!
Hvala vam obojici na savjetima i svakako ću vas poslušat!
Ma, ne mogu ne primjetit da kod vas muških nekako više funkcionira razum, ne date se smesti.
0
Eeee, tu se slažem.
Kad su u pitanju lijepe žene (pa čak i bez janjetine), tad muški mozak prestaje sa radom!
Tad one samo trepću svojim okicama ,vrte se na svojim štiklicama i baš ih briga tko će ,kako i kada saditi lavandu.Njihov je posao samo paziti da pare ne uhvati plijesan.
Kad su u pitanju lijepe žene (pa čak i bez janjetine), tad muški mozak prestaje sa radom!
Tad one samo trepću svojim okicama ,vrte se na svojim štiklicama i baš ih briga tko će ,kako i kada saditi lavandu.Njihov je posao samo paziti da pare ne uhvati plijesan.
0
haha... sam bum rekel joj...
0
evo jednog klastera uzgajivača lavande :
klaster slavonska lavanda - [You must be registered and logged in to see this link.]
klaster slavonska lavanda - [You must be registered and logged in to see this link.]
mario1965- Broj postova : 22
Zanimanje : umirovljenik
Registriran : 07.07.2010
0
Na jednoj parceli imam nekih 10 maslina starih 30-40 godina i tu bi isto htio posaditi lavandu..
Pitanje...
Kako funkcionira maslina i lavanda (ispod) na istom terenu?Da li je tko probao napraviti isto? Koliki razmak napraviti od masline?Jel ima kakvih nuspojava?he..voda i leteće živine prema maslini?Ajde ljudi pomagajte...
Ovo sa slavonskim klasterom je vrhunska stvar!?
Pitanje...
Kako funkcionira maslina i lavanda (ispod) na istom terenu?Da li je tko probao napraviti isto? Koliki razmak napraviti od masline?Jel ima kakvih nuspojava?he..voda i leteće živine prema maslini?Ajde ljudi pomagajte...
Ovo sa slavonskim klasterom je vrhunska stvar!?
0
nikako... ako ćeš je staviti u sjenu masline, neće imati dovoljno sunca...
mislim da će kržljati i patiti se u sjeni!
mislim da će kržljati i patiti se u sjeni!
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Stranica 16 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.