AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
lavanda
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: lavanda
Jadro
znači li to da kod nas nemože uspijevati lavanda iz Provanse ?
znači li to da kod nas nemože uspijevati lavanda iz Provanse ?
mario1965- Broj postova : 22
Zanimanje : umirovljenik
Registriran : 07.07.2010
0
Pozdrav
nikako nisam kompetentna davati takvu izjavu, ali bojim se da je puno osjetljivija od lavandina.
Ipak gosp. Špoljar ima dosta posađene prave lavande i prodaje ulje, što bi trebalo značiti da kod njega uspijeva.
Bojim se kupiti veću količinu sadnica pa da mi sve ili večina propadne.
JADRO- Broj postova : 64
Registriran : 29.01.2011
0
→→→ : VIŠE
tako je izgledao moj početak
jozef- Broj postova : 163
Registriran : 27.01.2011
1
ovako otprilike izgleda sada
1
stranica 19:
bio sam prije godinu dvije na predavanju u Općini Križ. Procjena pogodnosti poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande
uglavnom, ljudi su napravili komplet studiju, od idealnog mjesta za sadnju do prerade...
tamo sam pokupio podatak koji me začudio i to jako...
TOPLINA: početak vegetacije +12*C lavanda i lavandin
lavanda izdrži temp do -25/-30*C
lavandin do -20*C
i još prinosi: lavanda 3-5t/ha -- 0,25kg/grmu
lavandin 5-10t/ha -- 1-1,5kg/grmu
to su podatci koje sam prepisao sa video zida.... ovo za kilažu je opće poznata stvar, samo nisam mislio da je tako mala količina lavande na grmu. a ovo o temperaturi me šlagiralo!!
bio sam prije godinu dvije na predavanju u Općini Križ. Procjena pogodnosti poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande
uglavnom, ljudi su napravili komplet studiju, od idealnog mjesta za sadnju do prerade...
tamo sam pokupio podatak koji me začudio i to jako...
TOPLINA: početak vegetacije +12*C lavanda i lavandin
lavanda izdrži temp do -25/-30*C
lavandin do -20*C
i još prinosi: lavanda 3-5t/ha -- 0,25kg/grmu
lavandin 5-10t/ha -- 1-1,5kg/grmu
to su podatci koje sam prepisao sa video zida.... ovo za kilažu je opće poznata stvar, samo nisam mislio da je tako mala količina lavande na grmu. a ovo o temperaturi me šlagiralo!!
i meni je to interesantno,uvjek su postojale tvrdnje da lavandin bolje uspjeva u kontinentalnom području
naspram prave lavande,koja navodno nije pogodna za to područje
a vidi sad to, sada ispada obratno...hm neznam kaj bi mislio,treba probati na nekoliko grmova,pa vidit
kako to izgleda
naspram prave lavande,koja navodno nije pogodna za to područje
a vidi sad to, sada ispada obratno...hm neznam kaj bi mislio,treba probati na nekoliko grmova,pa vidit
kako to izgleda
1
e pozz svima, malo sam zaspo jer mi ne radi obavijest na mail iz nekog čudnog razloga... bio sam na pčelarskom sajmu u gudovcu i bio je jedan proizvođač lavande tamo. iz varaždina, neznam kako se zove... imo je i sadnice prave lavande pa sam ga pito kako uspijeva. kaže da nema problema da ima više posađeno i da uspjevaju bez problema u okolici varaždina. tamo temperatura dosegne i do -25oC.
e roko je napiso da je prinos kod prave lavande 3-5 t/ha a lavandina 5-10 t/ha. to sam i ja čuo ali sam i čuo da se od prave lavande dobije puno više ulja, tj. potrebno je manje cvijeta za istu količinu ulja...
a što se tiče suhog cvijeta ja ću tek ove godine imati prvu žetvu, ako ti to nije prekasno... kolko ću imati neznam.. imam cca 2500 posađene pa ti izračunaj ti bolje znaš nego ja ...
e roko je napiso da je prinos kod prave lavande 3-5 t/ha a lavandina 5-10 t/ha. to sam i ja čuo ali sam i čuo da se od prave lavande dobije puno više ulja, tj. potrebno je manje cvijeta za istu količinu ulja...
a što se tiče suhog cvijeta ja ću tek ove godine imati prvu žetvu, ako ti to nije prekasno... kolko ću imati neznam.. imam cca 2500 posađene pa ti izračunaj ti bolje znaš nego ja ...
Seraf- Broj postova : 83
Registriran : 21.12.2009
0
Bok svima!
Roko ova razlika u količini cvijeta je vrlo velika, no da li je onda i u cijeni tolika razlika?
Možda znaš i kolka je razlika u cijeni eko uzgoj ili komercijalni?
A temperature? Očito ću se prije smrznut ja nego lavanda!
Još ove sadnice iz Mostara koliko će koštat?
Roko ova razlika u količini cvijeta je vrlo velika, no da li je onda i u cijeni tolika razlika?
Možda znaš i kolka je razlika u cijeni eko uzgoj ili komercijalni?
A temperature? Očito ću se prije smrznut ja nego lavanda!
Još ove sadnice iz Mostara koliko će koštat?
0
kad smo razgovarali, sadnice bi bile od 3,5-4,5kn komad... iskreno za 6.mjesečnu sadnicu prave lavande... bagatela!!!
cjena ulja je debelo različita... nisam 100% siguran ali mislim da sam prije godinu dvije čuo nekakvu cifru od 120eura za litru ulja!! prava lavanda!!
kažem, nisam 100% siguran!!
ali u dućanima je bočica 10ml lavandina oko 35kn a lavanda oko 60kn...
lako se to provjeri!
danas rijetko tko hoće uzeti ulje a da nije eko uzgoj! tj. rijtko se lavanda i šprica sa čim!
cjena ulja je debelo različita... nisam 100% siguran ali mislim da sam prije godinu dvije čuo nekakvu cifru od 120eura za litru ulja!! prava lavanda!!
kažem, nisam 100% siguran!!
ali u dućanima je bočica 10ml lavandina oko 35kn a lavanda oko 60kn...
lako se to provjeri!
danas rijetko tko hoće uzeti ulje a da nije eko uzgoj! tj. rijtko se lavanda i šprica sa čim!
Dali se isplati ekološki uzgoj lavande ima li od toga dobiti
mariocepic- Broj postova : 181
Registriran : 22.01.2011
0
osobno ne znam da itko uzgaja lavandu na drugačiji način nego samo eko... nema špricanja i sl.poslova... samo okopavanje, košenje i održavanje korova na minimumu mehaničkim pomagalima
e sad da vas pitam par drugih stvari...
1. kad otvoriš opg da li moraš voditi kakve knjige ili zapisnike (to ti nitko ne kaže kad otvoriš opg)
2. hoćeš ti roko kupovat te sadnice prave lavande? ako hoćeš kad? uzeo bi i ja 100 kom... pa bi došo do tebe, to mi je bliže nego do bosne...
3. nisi odgovorio treba li ti još suhog cvijeta???
1. kad otvoriš opg da li moraš voditi kakve knjige ili zapisnike (to ti nitko ne kaže kad otvoriš opg)
2. hoćeš ti roko kupovat te sadnice prave lavande? ako hoćeš kad? uzeo bi i ja 100 kom... pa bi došo do tebe, to mi je bliže nego do bosne...
3. nisi odgovorio treba li ti još suhog cvijeta???
0
Pozdrav roko
da i ja sam tako nešto primjetila i to je pakiranje lavandina bilo 10ml., a prava lavanda 5ml.
Nego ne brine mene špricanje,( to ne dolazi u obzir )nego umjetna gnojiva.
Moram nečim prihranit zemlju prije sadnje, a poslije nakon kopanja -KAN??
A za sadnice ,lijepo molim ,obavezno javiti kad stignu!
da i ja sam tako nešto primjetila i to je pakiranje lavandina bilo 10ml., a prava lavanda 5ml.
Nego ne brine mene špricanje,( to ne dolazi u obzir )nego umjetna gnojiva.
Moram nečim prihranit zemlju prije sadnje, a poslije nakon kopanja -KAN??
A za sadnice ,lijepo molim ,obavezno javiti kad stignu!
0
seraf... cvijeta za sad imam, ali ako mi potvrde narudžbu, kupujem sve šta imaš!! nisam ni vidio da si rekao da imaš za prodati! sory!
ja ću sigurno uzeti sadnice lavande, samo moram vidjeti kako to dovesti...i koliko komada!
kad otvoriš OPG, samo otkupni blok i to je to! bar ja tako radim
JADRO- stajski đubar i folijarna prihrana. rekli su mi ovi iz EKO nadzora da imaju ekološki prepraprati i da su Ok! kad saznam gdje ima i po kojoj cjeni, javim na forumu!
ja ću sigurno uzeti sadnice lavande, samo moram vidjeti kako to dovesti...i koliko komada!
JADRO- stajski đubar i folijarna prihrana. rekli su mi ovi iz EKO nadzora da imaju ekološki prepraprati i da su Ok! kad saznam gdje ima i po kojoj cjeni, javim na forumu!
[quote="roko"]seraf... cvijeta za sad imam, ali ako mi potvrde narudžbu, kupujem sve šta imaš!! nisam ni vidio da si rekao da imaš za prodati! sory!
/quote]
otkupni blok??? di to kupim i čemu služi??? (pretpostavljam u narodnim novinama, i služi da napišem kolko sam prodo )
kolko bi ti toga uzeo, možda bi ja mogo nabaviti auto prikolicu???? a i imam savršeno riješenje za prijevoz... drveni sanduci, oni za voće. u njih možeš staviti oko 25 teglica a možeš naslagati jedno na drugo bez da se što dogodi sadnici ispod... tako možeš voziti i do 1000 kom u karavanu..
/quote]
otkupni blok??? di to kupim i čemu služi??? (pretpostavljam u narodnim novinama, i služi da napišem kolko sam prodo )
kolko bi ti toga uzeo, možda bi ja mogo nabaviti auto prikolicu???? a i imam savršeno riješenje za prijevoz... drveni sanduci, oni za voće. u njih možeš staviti oko 25 teglica a možeš naslagati jedno na drugo bez da se što dogodi sadnici ispod... tako možeš voziti i do 1000 kom u karavanu..
0
imam ja 2 kombi vozila na raspolaganju samo daleko mi za vozit.... iskemijat ću već nešto!
mislim da ću uzeti min 1.000kom!, ako bude novaca, možda i do 3.000
preko otkupnog bloka prodaješ sve šta imaš od proizvoda na svom OPG-u
mislim da ću uzeti min 1.000kom!, ako bude novaca, možda i do 3.000
preko otkupnog bloka prodaješ sve šta imaš od proizvoda na svom OPG-u
ma daleko, šta je to, nije ni 1000 km.. išo ja u poljsku ove godine, e to je duga vožnja, 13 sati za volanom... ako ti treba društvo možemo se dogovoriti, pa podijelimo troškove benzina na pola...
0
Roko koliko trenutno imaš zasađene lavande kako je bereš i sušiš pošto je otkupna cijena suhog cvijeta i dali možeš sve prtodati
0
sadnice budrovke
Pozdrav svim uzgajivačima lavande.
Pratim već neko vrijeme vaše komentare i sugestije i vrlo sam zahvalan na informacijama koje nesebično dijelite.
Planiram probno posaditi 300-tinjak sadnica budrovke.
Roko, ako se ne varam ti si se negdje pohvalio da imaš sadnice iz vlastitog uzgoja po dobroj cijeni?!
Pratim već neko vrijeme vaše komentare i sugestije i vrlo sam zahvalan na informacijama koje nesebično dijelite.
Planiram probno posaditi 300-tinjak sadnica budrovke.
Roko, ako se ne varam ti si se negdje pohvalio da imaš sadnice iz vlastitog uzgoja po dobroj cijeni?!
Dustar- Broj postova : 13
Registriran : 24.01.2011
0
Ako roko nema, imam ja, a i iz jaske sam
0
mario... imam zasađeno oko 3ha, i 13.000 sadnica, mejsta imam još za 3-4.000 sadnica na toj parceli i onda bi bilo oko 3,5ha pod lavandom
na drugu parcelu sadim još oko 5.000 sadnica, tako da će biti oko 20.000 +/- koja tisuća
sve prodam... od ulja do cvijeta!! imam lika koji kupuje od mene suhi cvijet...cjena je veleprodajna!!
ove godine sav urod ide u cvjet...cca 1.000 kg suhog cvjeta i sve je već prodano!!
branje- ručno berem, ali sad ću malo drugačije. počinjem brati početkom 7.mjeseca i do 20.07. ću obrati sve. moram nabaviti stroj koji čisti cvjet sa stabljike!!
sušim svakako, bolje ne pitaj
DUSTER. dobro došao! imam sadnice i naravno, cjena je dobra javi se poč. 4.mjeseca ako hoćeš!!
seraf... imam sve, samo nemam par hostesa da mi rade na štandovima ))))))))
na drugu parcelu sadim još oko 5.000 sadnica, tako da će biti oko 20.000 +/- koja tisuća
sve prodam... od ulja do cvijeta!! imam lika koji kupuje od mene suhi cvijet...cjena je veleprodajna!!
ove godine sav urod ide u cvjet...cca 1.000 kg suhog cvjeta i sve je već prodano!!
branje- ručno berem, ali sad ću malo drugačije. počinjem brati početkom 7.mjeseca i do 20.07. ću obrati sve. moram nabaviti stroj koji čisti cvjet sa stabljike!!
sušim svakako, bolje ne pitaj
DUSTER. dobro došao! imam sadnice i naravno, cjena je dobra javi se poč. 4.mjeseca ako hoćeš!!
seraf... imam sve, samo nemam par hostesa da mi rade na štandovima ))))))))
Haha, nisam zgodan tak da ništa od toga...
0
ako su na štandu dobre hostese,onda štand postane vrlo,vrlo interesantan,barem meni
1
imaš li kakav traktorčić koji radi po lavandi
0
sadnice budrovke
seraf i roko ...
zahvaljujem na odgovoru. Javit ću se kasnije oko sadnica. Htio sam samo provjeriti da li bude kakvih problema oko nabave. Možete mi poslati koliko su stare sadnice i koja bi bila cijena.
zahvaljujem na odgovoru. Javit ću se kasnije oko sadnica. Htio sam samo provjeriti da li bude kakvih problema oko nabave. Možete mi poslati koliko su stare sadnice i koja bi bila cijena.
Dustar- Broj postova : 13
Registriran : 24.01.2011
0
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Stranica 14 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.