AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
DEUTZ FAHR
Stranica 18 / 40. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: DEUTZ FAHR
H- oznaka da je hidromat TS-oznaka da ima TURBO SEPARATOR iliti drugi bubanjTDI je napisao/la:Zanima me dali neko zna u cemu je razlika izmedju oznake H i HTS na seriji 4.....
Hvala unapred
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 37
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
→→→ : VIŠE
@bećar po mome mislim da nisi trebao uzimati taj HTS model kombajna nisu se baš proslavili s tim drugim bubnjem ima više nedostataka nego prednosti.bećar je napisao/la:Ima li itko manual i katalog dijelova za 36.10hts?
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
pege25 je napisao/la:@bećar po mome mislim da nisi trebao uzimati taj HTS model kombajna nisu se baš proslavili s tim drugim bubnjem ima više nedostataka nego prednosti.bećar je napisao/la:Ima li itko manual i katalog dijelova za 36.10hts?
Nisi u pravu pege . Taj bubanj je sjajna stvar, samo treba skužiti neke stvari . Znam što ćeš reći da lomi kukuruz , ali najveći problem jest što DF nema mogučnost da smanji obrtaje bubnja ko recimo JD pa tu lomi kukuruz .
A i taj lom najmanje ovisi o kombajnu , to ovisi o onome tko radi uzorke na silosu.
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
meni se definitivno sviđa hts na ovom kombajnu ga imam, puno brže možeš potjerat a ćisti isto, kod mene je korpa stabilna a bubanj se podiže.
15
Bip.... ispravak netočnog navoda Kao prvo slažem se sa tobom kod ove tvoje prve rečenice citiram:
Taj bubanj je sjajna stvar, samo treba skužiti neke stvari e tu je jedan od problema što večina nikad neskuži nego samo tjera i nikad ga neuštimaju kako treba i po meni jedina prednost je što bolje ovrši pšenicu kada je vlažnija a to kod nas neprolazi.
Kao drugo kod kombajniranja pšenice dosta lomi slamu koja opet pada na sita i evo sranja ,a na kraju ako nekome treba slama onaj ko sa balirkom to balira ima da ti je... sve po spisku skupa sa vlasnikom koji bude tu slamu koristio za svoje kravice.
Kao treče brzo se ošteti pokida i taj drugi bubanj zbog nestručnog rukovanja i onda odlazi u debalans i evo opet sranja što se zna dosta često događati.
Onaj bip.. se odnosi za ovo Što se tiče kukuruza ako je korpa dobro naštimana kukuruz nebih trebao nikako doči do njega tako da ga isti nebi trebao ni oštetiti ,tako da nikako nebih stavio pod loše drugi bubanj kod vršidbe kukuruza kao glavnog krivca loma zrna što znači kreso se tu slažem sa tobom. Tako ponavljam korpa tj razmak i brzina prvog bubnja dobro usklade onda nema velikog loma zrna i naravno moraju biti skinuti gruvači na povratu gume na elevatoru ispravne i sl .A iz iskustva znam da u večini slučajeva više naprave loma neuštimani adapter(znači razmak letvi na raketama) i uvlačni lanci na grlu kombajna koji se moraju podiči kod kombajniranja kukuruza nego sam prolaz kukuruza kroz kombajn .
Zaključak nism rekao da nevalja nego da po meni ima više nedostatake negoli prednosti a u samom startu je skuplji za održavanje ,pa ako još ima na sebi nagibnu sabirnu ravan onda je po meni to promašeni slučaj za naše područje u svakom pogledu toliko i upozoravam ovo je moje mišljenje i nikako namjera da se neko ga vamo uvrijedi Tako da ovršiti če on sa i bez drugog bubnja dobro
Taj bubanj je sjajna stvar, samo treba skužiti neke stvari e tu je jedan od problema što večina nikad neskuži nego samo tjera i nikad ga neuštimaju kako treba i po meni jedina prednost je što bolje ovrši pšenicu kada je vlažnija a to kod nas neprolazi.
Kao drugo kod kombajniranja pšenice dosta lomi slamu koja opet pada na sita i evo sranja ,a na kraju ako nekome treba slama onaj ko sa balirkom to balira ima da ti je... sve po spisku skupa sa vlasnikom koji bude tu slamu koristio za svoje kravice.
Kao treče brzo se ošteti pokida i taj drugi bubanj zbog nestručnog rukovanja i onda odlazi u debalans i evo opet sranja što se zna dosta često događati.
Onaj bip.. se odnosi za ovo Što se tiče kukuruza ako je korpa dobro naštimana kukuruz nebih trebao nikako doči do njega tako da ga isti nebi trebao ni oštetiti ,tako da nikako nebih stavio pod loše drugi bubanj kod vršidbe kukuruza kao glavnog krivca loma zrna što znači kreso se tu slažem sa tobom. Tako ponavljam korpa tj razmak i brzina prvog bubnja dobro usklade onda nema velikog loma zrna i naravno moraju biti skinuti gruvači na povratu gume na elevatoru ispravne i sl .A iz iskustva znam da u večini slučajeva više naprave loma neuštimani adapter(znači razmak letvi na raketama) i uvlačni lanci na grlu kombajna koji se moraju podiči kod kombajniranja kukuruza nego sam prolaz kukuruza kroz kombajn .
Zaključak nism rekao da nevalja nego da po meni ima više nedostatake negoli prednosti a u samom startu je skuplji za održavanje ,pa ako još ima na sebi nagibnu sabirnu ravan onda je po meni to promašeni slučaj za naše područje u svakom pogledu toliko i upozoravam ovo je moje mišljenje i nikako namjera da se neko ga vamo uvrijedi Tako da ovršiti če on sa i bez drugog bubnja dobro
Zadnja promjena: pege25; 22/1/2011, 11:06; ukupno mijenjano 1 put.
131
Kakav ti imaš kombajnLandpower165tdi je napisao/la:meni se definitivno sviđa hts na ovom kombajnu ga imam, puno brže možeš potjerat a ćisti isto, kod mene je korpa stabilna a bubanj se podiže.
131
pege25 je napisao/la:Kakav ti imaš kombajnLandpower165tdi je napisao/la:meni se definitivno sviđa hts na ovom kombajnu ga imam, puno brže možeš potjerat a ćisti isto, kod mene je korpa stabilna a bubanj se podiže.
ima 4075HTS
B-J- Broj postova : 594
Registriran : 02.01.2010
5
pege25 je napisao/la:
@bećar po mome mislim da nisi trebao uzimati taj HTS model kombajna nisu se baš proslavili s tim drugim bubnjem ima više nedostataka nego prednosti.
Koliko god kombajn bio dobar, novi i skup, ako se ne pripremi za sezonu ''uštima'' neće raditi kako treba.
Djelomično si u pravu ako neznaš naštimati kombajn pa onda ti sigurno neče pomoči ni što je isti novi jer neče raditi kako treba, s druge strane sam mišljenja da su ing koji su konstruirali kombajn malo pogriješili u izračunu novododanog dijela tj tog drugog bubnja na i onako već savršeni kombajn ,tako po meni to samo smeta ovom tipu kombajna i dodatni je trošak koji kvari više nego pomaže istom.Još jednom velim raditi če on kako ti reko bez problema ako ga uspiješ uštimati u što sam malo
Ništa se ti nesekiraj čujemo se tamo na ljeto iz prve ruke do tada ti mirno spavaj ipak je to DF kombajn a sve ostalo je samo mišljenje pege25 što i neznači da je u pravu za isto
Ništa se ti nesekiraj čujemo se tamo na ljeto iz prve ruke do tada ti mirno spavaj ipak je to DF kombajn a sve ostalo je samo mišljenje pege25 što i neznači da je u pravu za isto
131
Mi smo imali 4065 HTS i cijelu sezonu smo se zajebavali i nikako ga nismo uspjeli naštelati da čisto radi, na kraju smo čuli od čovjeka koji ga je kupio od nas da je netko raštelao usmjerivače zraka i da je zbog toga nečisto radio!
Nije nam palo na pamet da to kontroliramo...
I naš je dosta lomio kukuruz i nikako ga poštelati, po meni je taj turbo separator bedastoća!
Nije nam palo na pamet da to kontroliramo...
I naš je dosta lomio kukuruz i nikako ga poštelati, po meni je taj turbo separator bedastoća!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
pege25 je napisao/la:Djelomično si u pravu ako neznaš naštimati kombajn pa onda ti sigurno neče pomoči ni što je isti novi jer neče raditi kako treba, s druge strane sam mišljenja da su ing koji su konstruirali kombajn malo pogriješili u izračunu novododanog dijela tj tog drugog bubnja na i onako već savršeni kombajn ,tako po meni to samo smeta ovom tipu kombajna i dodatni je trošak koji kvari više nego pomaže istom.Još jednom velim raditi če on kako ti reko bez problema ako ga uspiješ uštimati u što sam malo
Za sve postoji majstor koji valjda zna kako šta napraviti, za sve postoje ljudi koji su voljni pomoći i savjetovati nekoga, pa ima takvih kombajna more, ima i u selu jedan HTS koji godinama vrši bez probleme, pa ljudi smo, zar ne ?
PS*
Pege, svaka tebi čast što si maher i kulak, ali podcjenjivati ljude koje ne znaš .
U, mom selu ko ima DF-a sa HTS motorom hvale ga naveliko a tko ima obićan H taj govori da je HTS smeće tako da .. neznaš više šta je istina .. !
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
Sad stvarno imam dilemu dali kupovati kombajn za HTS oznakom
nisam imao prilike da vidim ili vozim takve kombajne ali mi nje jasno dali je stvarno tako tesko podesiti da lepo radi??? Ako nije problem da neko objasni koji ima taj tip ili je vozio . . .
nisam imao prilike da vidim ili vozim takve kombajne ali mi nje jasno dali je stvarno tako tesko podesiti da lepo radi??? Ako nije problem da neko objasni koji ima taj tip ili je vozio . . .
TDI- Broj postova : 10
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 21.01.2011
0
Pazi prijatelju meni samo nije jasno zašto si se ti sada našao uvrjeđenim , pa nikako nisam mislio da si ti nesposoban poštelati kombajn ,nego je riječ o tome da ni ti ni ti majstori nečete moči poštelati taj kombajn da radi onako kako treba,što znači da če ti zadavati glavobolje u radu i da je po meni to promašaj na tom kombajnu taj drugi bubanj.Da se razumijemo odradit če ti on sve relativno ok ali nikada ko kombajn bez tog drugog bubnja i takvi se kombajni kupuju za puno manje para jer su manje traženi samo toliko od mene.bećar je napisao/la:pege25 je napisao/la:Djelomično si u pravu ako neznaš naštimati kombajn pa onda ti sigurno neče pomoči ni što je isti novi jer neče raditi kako treba, s druge strane sam mišljenja da su ing koji su konstruirali kombajn malo pogriješili u izračunu novododanog dijela tj tog drugog bubnja na i onako već savršeni kombajn ,tako po meni to samo smeta ovom tipu kombajna i dodatni je trošak koji kvari više nego pomaže istom.Još jednom velim raditi če on kako ti reko bez problema ako ga uspiješ uštimati u što sam malo
Za sve postoji majstor koji valjda zna kako šta napraviti, za sve postoje ljudi koji su voljni pomoći i savjetovati nekoga, pa ima takvih kombajna more, ima i u selu jedan HTS koji godinama vrši bez probleme, pa ljudi smo, zar ne ?
PS*
Pege, svaka tebi čast što si maher i kulak, ali podcjenjivati ljude koje ne znaš .
I nemoj se ti ljutiti na čika pege-a nisam ja tako loš kao što se čini čovjeku na prvi virtualni pogled
131
codexnox je napisao/la:Sta je taj turbo separator? Ima nekakav video,ili slika da vidim?
Na ovoj slici ti je prikazan strelicama. Prvo ti dolazi bubanj, pa biter i onda TS ili popularno drugi bubanj.
Na ovoj slici ti je označena remenica TS sa vanjske lijeve strane kombajna.
sith- Broj postova : 26
Registriran : 04.03.2010
1
Nemogu, skužit zašto mu smeta taj drugi bubanj taj sa 2 bubnja bolji posao bi trebo odradit
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
ursus4514 je napisao/la:Nemogu, skužit zašto mu smeta taj drugi bubanj taj sa 2 bubnja bolji posao bi trebo odradit
U kukuruzu mu uopče ne smeta jer se klip otrebi na prvom bubnju ko i kod normalnog kombajna tako da on nemože lomiti zrno kukuruza. A u žitu je bolji jer kad je vlažnije ovrši ono šta prvi bubanj nije, a pogotovo u soji kakva je bila ove godine zelena i vlažna.
1
Sve sam ja to več rekao, e sada im reci i mane lako tj brzo znaju popucaju ona pera na drugom bubnju i odmah se dešava da cijeli kombajn ode u debalans i s time sve ostalo se brže kida zbog neravnomjernog rada kombajna,isto tako lomi slamu u više komadiča i stime ih vrača na sita koja se štopaju i samim tim nečisto vrši a pošto nema štelovanja brzine tog drugog bubnja kao u slučaju prvog stime je to promašeni slučaj i više šteti negoli koristi u radu istog .
131
pege25 je napisao/la:Sve sam ja to več rekao, e sada im reci i mane lako tj brzo znaju popucaju ona pera na drugom bubnju i odmah se dešava da cijeli kombajn ode u debalans i s time sve ostalo se brže kida zbog neravnomjernog rada kombajna,isto tako lomi slamu u više komadiča i stime ih vrača na sita koja se štopaju i samim tim nečisto vrši a pošto nema štelovanja brzine tog drugog bubnja kao u slučaju prvog stime je to promašeni slučaj i više šteti negoli koristi u radu istog .
Ne slažem se s tim da nečisto vrši, da ima slame i da sita štopa, no da se ona pera znaju povijati i letva puknuti to da, ali to je već slučaj kod dotrajalosti tih letvi i dosta ovršenih hektara iza sebe.
1
ja imam TOPLINER 4075 HTS a prije sam imao 4065H 3610H i 3540 i 1300H i ni jedan nije vršio kao ovaj ali trba znat TS podesitpege25 je napisao/la:Kakav ti imaš kombajnLandpower165tdi je napisao/la:meni se definitivno sviđa hts na ovom kombajnu ga imam, puno brže možeš potjerat a ćisti isto, kod mene je korpa stabilna a bubanj se podiže.
15
Da se javim i ja. Govorit napamet da TS ne valja je maloumno, ta se teza odrzava vec godinama. Prije sam imao obični 36.10H a sad imam 36.10HTS i pilot koji mi je vozio i ovaj i onaj kaze da je ovaj sa HTSom nezaustavljiv u njivi i da mu ne smeta nikakva trava ni paprika, sve proguta bez mjenjanja zvuka motora, na 36.10H sam promjenio nekoliko setova remenja bubnja jer zaglavi masa i spali remenje, kod HTSa je prva korpa malo popustenija i sve prolazi, kombajn moze brze ic po njivi ako ima manji heder, moj je 4.20m. Također, majstor-doktor koji mi održava kombajne je radio u Đuri Đakoviću XY godina i kad čuje da netko tvrdi da HTS ne valja samo se nasmije na to i kaže da nije kombajn kriv što ljudi ne znaju poštimat isti i koriste kojekakve pravljene korpe. Istina, nemam adapter za 36.10HTS jer ovaj što imam ĐĐ mi je pretežak ali u žitu i soji je HTS po SVIM stavkama bolji i brži. Ako neko tvrdi da prljavo vrši, nek dođe sa 100E na ljeto kod mene na njivu pa nek vidi. HTS ima velike lopatice, on nema šine kao prvi bubanj i ja ne znam kako se to može otkinit, ja još nisam čuo za to. U kukuruzu se prebaci remen da se TS sporije vrti i to je to, za onog ko uopce ima predodžbu kako kombajn radi zna da se klip ovrši na prvoj korpi, prođe biter i tek tada "bataljuška" dolazi na TS i on ju samo brže baca nazad na slamotrese od kombajna bez TSa. Ako tebi pola neovršenog klipa dolazi na TS, onda imas vecih problema od samog TS-a. BTW. gdjegod ima tih skoro džaba HTS-a molim vas da mi javite, ja jedva čekam
Pozz
Pozz
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Živio šverceru ti bi i upakovano g..... prodao da možeš
Pa prijatelju velikoumni ovdje smo da iznosimo svoja iskustva, a ne da se vređamo i udaramo ispod pojasa .Kako več rekoh predajem se jer ako nastavim nečeš biti sretan ,a ja ču u čorku što nikako ne želim stoga se predajem muški i to samo jer si prepametan za mene živio stevo.
Evo i zastave kao dokaz TS je najbolji kombajn na svjetu
Paore nazvao me maloumnim molim kaznu za istog po pravilu foruma za sve isto
Pa prijatelju velikoumni ovdje smo da iznosimo svoja iskustva, a ne da se vređamo i udaramo ispod pojasa .Kako več rekoh predajem se jer ako nastavim nečeš biti sretan ,a ja ču u čorku što nikako ne želim stoga se predajem muški i to samo jer si prepametan za mene živio stevo.
Evo i zastave kao dokaz TS je najbolji kombajn na svjetu
Paore nazvao me maloumnim molim kaznu za istog po pravilu foruma za sve isto
131
Stranica 18 / 40. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Stranica 18 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|