AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
DEUTZ FAHR
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: DEUTZ FAHR
belarus892 je napisao/la:samo malo...jel hoces reci da taj koji je kupio tog kombajna radi oko 40-tak ha?
da, obojica su tu negdje, maximalno...osnovni cilj im je uslužno kombajniranje...btw. jutros sam bio kod "Clasa" zbog vršaja i danas nisam mogao na red, nabrojio mi je barem 15 prije mene...
kod nas tko radi više od 10 ha zemlje odmah gleda da nabavi i kombajn,polovni ,bilo kakav bitno je da ne mora plaćati kombajniranje.U našem ataru u jednom dana zna istovremeno biti po 5-6 kombajna ,žetva završi prije nego je počela.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
Dobio sam zahtjev da nabavim ili napravim jedan dio za kombajn DF Topliner, ne znam čemu služi dio, cijeli je od plastike i na jednom dijelu je pohaban i izgleda da je nešto išlo preko njega. Pa molim informacije.
Dimenzije su 74x6,5x0,5 cm
Druga stvar je da me zanima da li je netko mijenjao elastičnu spojku između motoro i hydro pogona i šta je mijenjao, samo plastični dio ili kompletni dio kako se vidi na slici i katalogu?
Druga stvar je da me zanima da li je netko mijenjao elastičnu spojku između motoro i hydro pogona i šta je mijenjao, samo plastični dio ili kompletni dio kako se vidi na slici i katalogu?
paor.....jel taj iz b.g.kupio claasa medinoa 310?!.....vrsio je covjeku u cerni....a nasa tabla odam do toga di je vrsio.....kombajn je odlican sve super....al covjek ne zna kombajnirat...... on je iza sebe ostavio groblje....uopce nije heder spustio do dolje...ne znam zasto.....al puno je ostavio....poslikat cu kad budem iso orat u cernu....pa cete vidjet.....hehe
valtra- Broj postova : 483
God : 32
Registriran : 11.03.2008
0
valtra je napisao/la:paor.....jel taj iz b.g.kupio claasa medinoa 310?!.....vrsio je covjeku u cerni....a nasa tabla odam do toga di je vrsio.....kombajn je odlican sve super....al covjek ne zna kombajnirat...... on je iza sebe ostavio groblje....uopce nije heder spustio do dolje...ne znam zasto.....al puno je ostavio....poslikat cu kad budem iso orat u cernu....pa cete vidjet.....hehe
ne znam točno jel to taj babogredski claas, ali lako moguće jer vidim da sa starim Fahrom radi stari gazda, a novi vjerovatno zagoni mladi koji ima jako, jako malo radnih sati pod nogama
fotka sa prošlogodišnje berbe kod mene
da to je taj claas.....tamo je vrsio stari gazda......
valtra- Broj postova : 483
God : 32
Registriran : 11.03.2008
0
vplastika je napisao/la:Dobio sam zahtjev da nabavim ili napravim jedan dio za kombajn DF Topliner, ne znam čemu služi dio, cijeli je od plastike i na jednom dijelu je pohaban i izgleda da je nešto išlo preko njega. Pa molim informacije.
Na prvoj slici su klizači na grlu ispod uvlačnih lanaca, i na mom Toplineru su bili poderani, a na drugoj slici ja bi mijenjao samo plastični dio,
a ovaj drugi samo ako se vidi da je oštećen!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Evo malo i novih vijesti za ljubitelje DF-a (i za radnike u DF tvornici u Županji):
Deutz-Fahr’s launch of its first rotary combines drew big crowds at the Italian EIMA machinery show earlier this week. The two models, the 350hp 7535 RTS and the larger 450hp 7545 RTS are the result of an agreement with Argentine combine manufacturer Vassalli Fabril. Due to be built at SDF’s Croatian combine plant the new models employ a single rotor 3.15m long and 0.75m in diameter. There is also a feed roller and straw extractor. A 9,000-litre capacity grain tank empties at a rate of 90 litres/second.
Deutz-Fahr’s launch of its first rotary combines drew big crowds at the Italian EIMA machinery show earlier this week. The two models, the 350hp 7535 RTS and the larger 450hp 7545 RTS are the result of an agreement with Argentine combine manufacturer Vassalli Fabril. Due to be built at SDF’s Croatian combine plant the new models employ a single rotor 3.15m long and 0.75m in diameter. There is also a feed roller and straw extractor. A 9,000-litre capacity grain tank empties at a rate of 90 litres/second.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Skrušeno čekam DF&Torpedo da on to posta ali nikako ... već sam bio odustao . Potpuno sam zaboravio da i tebe zanima ta tema zbog toga što je to kombajn sa rotorom . Ono što bi ja volio vidjeti to bi bila prezentacija u radu i to u pšenici . Kada si malo razmislim takva prezentacija bi mi bila najdraža od svih pa i onih pravo rataskih . Kažu da će proći koja godinica dok ne krenu sa proizvodnjom u Županji . Šteta .Fidelito je napisao/la:Evo malo i novih vijesti za ljubitelje DF-a (i za radnike u DF tvornici u Županji):
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Samo da novi DF sa rotorom budu pouzdani kao oni DF prije njih i evo nam male revolucije kada dođu u većem broju na naša polja (a valjda će ih biti kada se budu radili u Županji). Neće više DF biti sinonim za pokretni mlin čekićar u vršidbi kukuruza.
117
Čugi pogledaj ovdje http://www.vassallifabril.com.ar/productos/index.html jer oni stoje iza novog DF kombajna . Aksijalni kombajn ti nema klasičnu korpu i bubanj nego vrše pomoću rotora . Zapravo taj rotor isto možeš gledati kao bubanj jer ispod njega također ima pripadajuća korpa a prednost nad konvencionalnim kombajnom bi bila u tome što je rotor smješten po dužini kombajna a ne poprijeko ( kao kod Zmaja recimo ) a time se dobije da masa duže prolazi preko njega pa je izvršaj bolji jer i sam rotor je par metara dug .Čugi je napisao/la:Ajde meni sa slabim poznavanjem kombajna objasnite na šta se odnosi taj rotor?
Evo google mi je dao ovu fotku za rotor ...
3
Evo mene s odgovorom...
Takav tip kombajna proizvodi se već dugi niz godina, samo su bili rijetki, au zadnje vrijeme ih uopće nisu proizvodili. Radi se o tako zvanom axial kombajnu...
Ovo je slika jednog axial-a, kojeg sam našao na net-u
O takvim kokmbajnima neznam puno, znam samo da su rijetki. I takvi kombajni se vani koriste većinom u kukuruzu.
Neznam baš da je DF sinonim za pokretni mlin čekićar, ovako kao moj radi može raditi malo koji drugi kombajn.
Ovo kombajnirano kad je kukuruz imao 17% vlage
Takav tip kombajna proizvodi se već dugi niz godina, samo su bili rijetki, au zadnje vrijeme ih uopće nisu proizvodili. Radi se o tako zvanom axial kombajnu...
Ovo je slika jednog axial-a, kojeg sam našao na net-u
O takvim kokmbajnima neznam puno, znam samo da su rijetki. I takvi kombajni se vani koriste većinom u kukuruzu.
Samo da novi DF sa rotorom budu pouzdani kao oni DF prije njih i evo nam male revolucije kada dođu u većem broju na naša polja (a valjda će ih biti kada se budu radili u Županji). Neće više DF biti sinonim za pokretni mlin čekićar u vršidbi kukuruza.
Neznam baš da je DF sinonim za pokretni mlin čekićar, ovako kao moj radi može raditi malo koji drugi kombajn.
Ovo kombajnirano kad je kukuruz imao 17% vlage
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
@DF&Torpedo
Vidiš nisam znao da je takav kombajnčić postojao . Vjerojatno je kako kažeš proizveden u ograničenom broju tijekom kratkog razdoblja tako da se za njega zaboravilo . Ovo što sada ide u proizvodnju ( prvo u Argentini a onda i kod nas ) trebalo bi biti druga priča . To će biti stroj iz najviše klase sa velikom propusnom moći i nadam se da će pomoću njih DF uloviti zadnje vagone jer svi ozbiljni proizvođači kombajna su učinili puno više u zadnjoj dekadi nego DF . Isto tako se nadam da neće otići u zaborav kao taj Axial sa slike .
Nego kako sada tvoj kombajn vrši kukuruze najbolje na svijetu
Kakvu si ono korpu rekao da imaš i da li on ima i drugi bubanj ili ne ?
Vidiš nisam znao da je takav kombajnčić postojao . Vjerojatno je kako kažeš proizveden u ograničenom broju tijekom kratkog razdoblja tako da se za njega zaboravilo . Ovo što sada ide u proizvodnju ( prvo u Argentini a onda i kod nas ) trebalo bi biti druga priča . To će biti stroj iz najviše klase sa velikom propusnom moći i nadam se da će pomoću njih DF uloviti zadnje vagone jer svi ozbiljni proizvođači kombajna su učinili puno više u zadnjoj dekadi nego DF . Isto tako se nadam da neće otići u zaborav kao taj Axial sa slike .
Nego kako sada tvoj kombajn vrši kukuruze najbolje na svijetu
3
pingo je napisao/la:@DF&Torpedo
Jel možda ima kakvih slika na netu, od tog kombajna?
Mislim da im je ovo dobar potez što su i oni prešli na axial kombajne, jer ovakav "klasični" tip kombajna, ne daje velike mogućnosti povećanja kapaciteta.
DF je u jednom razdoblju proizvodio Topliner 8 xl, koji je imao isti bubanj kao ja na 4075, samo su njemu bila dodana dva TS-a, i dvije razine slamotresa 8+8.
Sabirna ravan je bila uža (tj. kao na TL-u sa 6 slamotresa 1.6 m), a sita su bila proširena, mislim da oko 2.2 m. Taj se sistem nije baš pokazao, jer se taj tip kombajna više ne proizvodi, i cijene polovnih su vrlo niske.
Imam jedan TL sa drugim bubnjem i jedan bez, oba rade jednako, kao na slici.Nego kako sada tvoj kombajn vrši kukuruze najbolje na svijetu
Na oba imam ovaj tip korpe.
29
Evo tražim ja malo po netu, i sad me sram da kao Deutz fan nisam informiran o tom novom modelu
evo slika
evo slika
29
Evo par sa ove stranice ... http://www.grostracteurspassion.com/index.php?p=see_r&art=248
Kažu da je to kombajn poput ovoga Vassalli kombajna
Dok za ovaj kažu da je zapravo taj novi DF na testiranju prije proizvodnje ...
Kažu da je to kombajn poput ovoga Vassalli kombajna
Dok za ovaj kažu da je zapravo taj novi DF na testiranju prije proizvodnje ...
3
Hvala pingo, sad je jasnije, to je slično kao na onom CASE-u o kome se pisalo na straom forumu.
Koliko ja znam, Case je tata axial kombajna...
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
stvarno ce bit mocan novi Deutz Fahr meni dosad naj ljemsi kombaj.samo da bude i u njivi funkcionalan.
dal mi ko zna rec ko proizvodi te crvane kombajne sa video klipa, kako sam skonto po njima ce DF napravit svoj aksijalni kombajn
dal mi ko zna rec ko proizvodi te crvane kombajne sa video klipa, kako sam skonto po njima ce DF napravit svoj aksijalni kombajn
mladen- Broj postova : 573
God : 40
Registriran : 19.03.2008
1
Na slici gdje je crveni aksijalni DF (stara slika) je zapravo CASE IH 1400 serija kombajn. (natpis Deutz Fahr je samo ukras i čini mi se kao loša fotomontaža). Inače DF je proizveo nekoliko pokusnih aksijalnih kombajna tamo negdje početkom 80-tih (ima(o) ih je čovijek blizu mene 2 komada u radu i jedan za dijelove). Što se tiče loma zrna ne mogu reći da sam radio sa DF-om ali neki ljudi na forumu su se tužili da im rade podosta loma u kukuruzu.
117
Na videu je argentinski kombajn Vassalli Fabril AX 7.500 . Novi DF kombajn je nastao na njegovoj bazi i za sada će se proizvoditi samo u Argentini . To su stvari koje se znaju . Za onaj drugi video crvenog kombajna bez naljepnica sam pronašao da je zapravo DF aksijalac-prototip u testiranju ali to je rekla-kazala i ne mora biti istina . Novi DF će sigurno biti funkcionalan jer Vassalli proizvede valjda 600 kombajna godišnje i najveći je proizvođač u Južnoj Americi a kako je sve zapravo davno prije prekopirano od Case aksijalnog kombajna nema razloga za nefunkcionalnost .mladen je napisao/la:stvarno ce bit mocan novi Deutz Fahr meni dosad naj ljemsi kombaj.samo da bude i u njivi funkcionalan.
3
Još malo vezano uz nove aksijalce.
http://www.farmersguardian.com/story.asp?storycode=22560
http://www.farmersguardian.com/story.asp?storycode=22560
Thor- Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0
jos nesto sto me interesuje jeste korpa , jel na tim aksijalnim kombajnima univerzalna korp ? ili se mora mjenjati za psenicu i kukuruz , ako mora onda je to ubistvo jer pretpostavljam da je i korpa duga nekolko metara kao i rotor.
druga stvar jel ti aksijalni kombajni imaju samo jedan rotor ili vise ?
i nije mi jasno kako ti rotori preuzimaju masu od uvlacni lanaca.
imal ko sliku unutasnjosti ti aksijalni kombaja, bas meinteresuje kako je postavljenrotor u odnosu na uvlacne lance i kakva je korpa
druga stvar jel ti aksijalni kombajni imaju samo jedan rotor ili vise ?
i nije mi jasno kako ti rotori preuzimaju masu od uvlacni lanaca.
imal ko sliku unutasnjosti ti aksijalni kombaja, bas meinteresuje kako je postavljenrotor u odnosu na uvlacne lance i kakva je korpa
mladen- Broj postova : 573
God : 40
Registriran : 19.03.2008
1
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Stranica 8 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|