AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
DEUTZ FAHR
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Re: DEUTZ FAHR
vinogradar je napisao/la:Možda je problem kad se ulje zagrije poveća mu se volumen i tako nabije pritisak zbog kojeg puca
nije, ne zagrije se, uopce se ne grije kad radi, temperatura se jedva malo digne....
stvori se neka mikro-pukotina na koju curi ulje, vec 3-4 puta, i sto je najgore sto ulje zabaca na auspuh, moglo bi se zapaliti.....
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
→→→ : VIŠE
i ja sam ostao u kvaru danas i to kad sam sebi vršio repicu ..ali nije tako strašno propišao mi je desni cilindar koji diže vitlo a jbg...
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
Hladanjak motornog ulja na DF 35.80 .
Aluminijski je a nalazi se u difuzoru zraka na lijevoj strani motora .
Hladnjak pogonskog ulja - hidromat .
Nalazi se desno od motora u velikoj predkomori za zrak .
Gumeni ublaživač udara .
Nalazi se na osovini između radilice i prve pogonske remenice .
Polovna guma ...
Dakle prvi hladnjak hladi ulje u motoru i ne smije se skidati .
Drugi hladnjak isključivo hladi pogonsko ulje od hidromata , također je neophodan za rad .
Gumeni ublaživač se ošteti tako da se vidracije prenose na motor . Vibracije su sitne i jako opasne za rad motora . Vidio sam svojim očima kako rasturaju motor tako da je svaki dan na motoru bilo problema . Bez problema od vibracija mogu pući nosači , cijevi pa i sama šasija ili kavez na kojoj motor stoji .
Aluminijski je a nalazi se u difuzoru zraka na lijevoj strani motora .
Hladnjak pogonskog ulja - hidromat .
Nalazi se desno od motora u velikoj predkomori za zrak .
Gumeni ublaživač udara .
Nalazi se na osovini između radilice i prve pogonske remenice .
Polovna guma ...
Dakle prvi hladnjak hladi ulje u motoru i ne smije se skidati .
Drugi hladnjak isključivo hladi pogonsko ulje od hidromata , također je neophodan za rad .
Gumeni ublaživač se ošteti tako da se vidracije prenose na motor . Vibracije su sitne i jako opasne za rad motora . Vidio sam svojim očima kako rasturaju motor tako da je svaki dan na motoru bilo problema . Bez problema od vibracija mogu pući nosači , cijevi pa i sama šasija ili kavez na kojoj motor stoji .
pingo- Broj postova : 4918
3
vidis meni je takav hladnjak sa 1 slike sluzi za ulje pogona i taj mi puca, nesto je drugaciji malo nego taj na slici, no stvar je da za pogon postoji jos i ovaj hladnjak na slici 2, dakle ja imam dva hladnjaka za pogon, ako skinem taj jedan koji mi puca ostane mi ovaj kao sto ti imas i taj bi vjerovatno bio dosta, neznam zasto postoji uopce dva hladnjaka za pogon.
uglavnom kao sto ti kazes za taj hladnjak ulja motora, meni tu stoji slican takav hladnjak, sa gornje zadnje strane je spojen s dva debela crijeva hidraulike na sistem pogona, dakle kod mene je tu hladnjak za pogon a ne ulja motora.
kako kod tebe kazes postoji za pogon samo onaj hladnjak, odnosno "namotaj" nekakve rebraste cijevi, to postoji i kod mene, a ako za hladit ulje nemas nista osim toga neznam zasto kod mene taj hladnjak postoji uopce?
u svakom slucaju mislim da ce ici dolje da vise ne stvara cirkuse...
hvala, pomogao si mi puno.
uglavnom kao sto ti kazes za taj hladnjak ulja motora, meni tu stoji slican takav hladnjak, sa gornje zadnje strane je spojen s dva debela crijeva hidraulike na sistem pogona, dakle kod mene je tu hladnjak za pogon a ne ulja motora.
kako kod tebe kazes postoji za pogon samo onaj hladnjak, odnosno "namotaj" nekakve rebraste cijevi, to postoji i kod mene, a ako za hladit ulje nemas nista osim toga neznam zasto kod mene taj hladnjak postoji uopce?
u svakom slucaju mislim da ce ici dolje da vise ne stvara cirkuse...
hvala, pomogao si mi puno.
17
Ipak pogledaj zašto je pucao hladnjak .
Skoro svaki ĐĐ 3620 Hydroliner je imao problem sa hladnjakom ulja u motoru
Skoro svaki ĐĐ 3620 Hydroliner je imao problem sa hladnjakom ulja u motoru
3
uzrok pucanja hladnjaka najvjerovatnije su vibracije(sigurno je kruto vezan na motor a možda su i dovodne cijevi krute pa prenose vibraciju)Trebalo bi ga rasteretiti od vibracija ubacivanjem gume između hladnjaka i izvora vibracije.Ja ga ne bi izbacivao jer u blatu kad se radi kukuruz te u brdu sigurno će se grijati.Ona spirala na usisu je predhladnjak i ona ne može zamijeniti glavni hladnjak.ĐĐ 1620 H ima V8 motor i pola gornje strane motora je zatvoreno hladnjakom hidromata i ne grije se nikad i ne puca.Ja sam ispod stavio pluto kao brtvu i kao amortizer.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
moguce da je to problem, buraz me jucer zove da ga je izbacio i probao zagrijat po cesti, kaze da se ne penje znacajno temperatura, a hladnjak cemo povarit i stavit gore, i metnit gume ispod, pa ako se bude grijao spojit cemoga nazat....
17
Topliner 4075 hts
sječkanje slame:
sječkanje slame:
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
DF 35.80 u ječmu
29
DF na kombajnu piše 4065 a reko si 4075 jel to zabuna il???ima jedan kolega 4075 baš sam ga danas vidio u vožnji ali vuče heder na kolicima neznam koje je širine...
vinogradar- Broj postova : 457
Zanimanje : Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
3
vinogradar je napisao/la:DF na kombajnu piše 4065 a reko si 4075 jel to zabuna il???ima jedan kolega 4075 baš sam ga danas vidio u vožnji ali vuče heder na kolicima neznam koje je širine...
onaj prvi je 4075 a brugi je 4065 ...bajo ima dva top linera i 35.80 ....taj je ko kombinat
26
danas u Deutz-Fahr tvornici u Županji imali zanimljivu reklamaciju. Od jednog kupca im je vraćeno 6 kolica za hedere jer nisu bila dobro okrenuta ležišta za heder (ne znam jesam li se dobro izrazio...). Pošto nisu mogli razjasniti kakva je zapravo bila narudžba, postignuto je kompromisno rješenje - kupac je podnio trošak transporta, a monteri su besplatno okrenili dosjede (1 sat posla).
Eto, i to je nekom važno...
A to,nisam znao ....kreso je napisao/la:vinogradar je napisao/la:DF na kombajnu piše 4065 a reko si 4075 jel to zabuna il???ima jedan kolega 4075 baš sam ga danas vidio u vožnji ali vuče heder na kolicima neznam koje je širine...
onaj prvi je 4075 a brugi je 4065 ...bajo ima dva top linera i 35.80 ....taj je ko kombinat
vinogradar- Broj postova : 457
Zanimanje : Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
3
E svašta ... koji je to biser kupio ... zar nije mogao tražiti od svog DF servisa da mu to sredi nego šalje kolica u tvornicu na doradu ? Malo je čudno kako je do greške došlo jer hederi se vjerojatno iz tvornice transportiraju na pripadajućim kolicima ...paor je napisao/la:danas u Deutz-Fahr tvornici u Županji imali zanimljivu reklamaciju. Od jednog kupca im je vraćeno 6 kolica za hedere jer nisu bila dobro okrenuta ležišta za heder (ne znam jesam li se dobro izrazio...). Pošto nisu mogli razjasniti kakva je zapravo bila narudžba, postignuto je kompromisno rješenje - kupac je podnio trošak transporta, a monteri su besplatno okrenili dosjede (1 sat posla).
3
ne zam jesam li bio jasan...kolica su u biti bils ispravna...kupac je tražio da heder na kolicima bude drugačije okrenut u smjeru vuče
vinogradar je napisao/la:DF na kombajnu piše 4065 a reko si 4075 jel to zabuna il???ima jedan kolega 4075 baš sam ga danas vidio u vožnji ali vuče heder na kolicima neznam koje je širine...
Imam dva TL 4065 i 4075 i 35.80
4075 ima 5.4 m kosu (za table) i 4.2 m (za male parcele)
4.2 m kosa od ĐĐ koja mi služi za male parcele
29
zamisli te šta mi se potrga danas ova osovina što drži lađu pa nisam mogao vjerovati ..da oni selen blokovi mogu se potrgati to mi nije čudno ali da osovina pukne nevjerovatno...
26
pingo, bio si u pravu, ona guma na pogonskoj osovini s motora mi bila losa, neki dan smo promjenili sad samo sapuce, al prije tog mi je uspjela razjebat onaj hladnjak, klimu, rezervar mi malo kapa, sigurno su to sve posljedice tih vibracija...
al to smo uspjeli tjekom noci sve popravit i izmjenjat tako da nismo stajali nista.
interesantno, onaj hladnjak pogona smo skinili i zablindirali na kraju, tako da sad vise zraka dolazi na motor, i manje se grije motor, a temperatura pogona je malo vise, jos uvijek debelo u zelenom, jedino se malo digne kad ide npr s jednog kraja na drugi s punim bunkerom, ali zanemarivo, sad je ostao samo onaj hladnjak kod usisnika za zrak.
makar bi ga sad mogli stavit ponovno, jer kad nema vibracija nebi vise pucao, ali necemo obzirom da je samo 165 ks motor pa se znao malo grijati a sad je temperatura odlicna...
zahvaljujem na savjetima, problem rijesen, a i zetva gotova, bit ce malo slikica ako uhvatim danas vremena...
al to smo uspjeli tjekom noci sve popravit i izmjenjat tako da nismo stajali nista.
interesantno, onaj hladnjak pogona smo skinili i zablindirali na kraju, tako da sad vise zraka dolazi na motor, i manje se grije motor, a temperatura pogona je malo vise, jos uvijek debelo u zelenom, jedino se malo digne kad ide npr s jednog kraja na drugi s punim bunkerom, ali zanemarivo, sad je ostao samo onaj hladnjak kod usisnika za zrak.
makar bi ga sad mogli stavit ponovno, jer kad nema vibracija nebi vise pucao, ali necemo obzirom da je samo 165 ks motor pa se znao malo grijati a sad je temperatura odlicna...
zahvaljujem na savjetima, problem rijesen, a i zetva gotova, bit ce malo slikica ako uhvatim danas vremena...
17
zemljak kud ti voziš pšenicu u kuji silos?
26
kipam na asfalt, za DIBU, na depo Gornje Bazje, nema cekanja, imali smo najbolji komfor, al napisat cu o tome kad stavim slike...
17
Baš interesantno .JOSIP FERGUSON je napisao/la:pingo, bio si u pravu, ona guma na pogonskoj osovini s motora mi bila losa, neki dan smo promjenili sad samo sapuce, al prije tog mi je uspjela razjebat onaj hladnjak, klimu, rezervar mi malo kapa, sigurno su to sve posljedice tih vibracija...
Kod mene ta dva hladnjaka nemaju veze jedan sa drugim .
Jedan hladi motorno ulje ( taj si ti skinuo ) a onaj drugi pored hladnjaka od klime hladi hidromat .
Tebi se više grije hidromat a motor ti je sada bolje ohlađen , stvarno to ne razumijem ali ne moram sve razumijeti pa neka mi ostane misterija , bitno da si ti zadovoljan i da ti stroj radi fino .
3
nije pingo, kod mene je taj hladnjak drugaciji, i to je hladnjak od hidromotora a ne od ulja motora, ja sam imao dva hladnjaka pogona, tak kockasti s lijeve strane motora koji je trosio jedan dio zraka od ciklona i njega smo skinuli, i drugi koji je kao kod tebe na usisu zraka taj je ostao...
ak cu imat vremena uslikat cu pa cu ti pokazat, uglavnom, moj 3610 je medju prvima, i neke stvari su poslije promjenili...
uglavnom problem je i vise nego rijesen, sad mi se makar vise motor ne grije, u svakom zlu neko dobro...
al ta guma moze bome dosta cirkusa napravit, prije nego smo promjenili, cijeli kombajn se tresao, mislili smo da ce izdrzat zetvu, ali nismo htjeli riskirat, ovako je bolje...
ak cu imat vremena uslikat cu pa cu ti pokazat, uglavnom, moj 3610 je medju prvima, i neke stvari su poslije promjenili...
uglavnom problem je i vise nego rijesen, sad mi se makar vise motor ne grije, u svakom zlu neko dobro...
al ta guma moze bome dosta cirkusa napravit, prije nego smo promjenili, cijeli kombajn se tresao, mislili smo da ce izdrzat zetvu, ali nismo htjeli riskirat, ovako je bolje...
17
oprostite što se ubacujem,pingo,jesi čuo što se desilo našem prijatelju na jednom 3610?
Ne ... reci , ovo je tema o DF kombajnimaabrkili je napisao/la:oprostite što se ubacujem,pingo,jesi čuo što se desilo našem prijatelju na jednom 3610?
3
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Stranica 5 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|