AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
DEUTZ FAHR
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: DEUTZ FAHR
pa sad ću slagati,ali mislim da je rekao da mu se diferencijal srunio..uglavnom,nešto oko diferencijala i to gadno.ima već skoro mjesec dana,ali popravio je on to već.
POMOĆ!!!Dali na ovakvom mjeraču može biti prikazan sat ili samo broji vrijeme košnje i kako sa naštima ako može....i kako se i kuda upisuju impulsi jer u košnji mi prikazuje impulse dali to treba kuda upisat ili šta??mladen je napisao/la:
pingo je l kod tebe vakav hektromjer i ako jest objasni zasta je koja tipka
vinogradar- Broj postova : 457
God : 42
Zanimanje : Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran : 10.03.2008
3
→→→ : VIŠE
kreso je napisao/la:Evo ovako je to meni objasnio DF & Torpedo ...mjerač je LH 1000...valjda
Moraš tu na opciji gdje je krug unesti opseg kotača u cm, neznam točno koliko izmjeri si.
Onda gdje su strelice(lijevo-desno) stisneš, i uneseš širinu zahvata staviš 340 cm.
I na kraju stisneš Ha (mjerač površine), i onda bi trebal mjeriti površinu. I svaki put dok dođeš na drugu parcelu mjerač poništavaš(vraćaš na nulu) s tipkom 0/c držiš ju 5 sekundi.
I imaš drugi mjerač Ha+ isto radi kao i Ha, al njega ne poništavaš svaki put već samo na početku dana ili sezone(tak da znaš koliko si sveukupno napravio).
Ako stisneš km/h onda ti pokazuje brzinu.
A opcija gdje ti naslikan sat, on ti mjeri vrijeme koliko dugo radiš.
Evo vinogradar, ovako sam ja to objasnio Kresi
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
Da vidio sam to ali meni ne prikazuje HA već evo danas npr pokosim 1000 čhv a on meni pokaže 45 nečega a ne recimo 0.30 ha ili koliko bi to već trebalo biti
3
@vinogradar
Taj hektometar nema sat za trenutno vrijeme . Ima samo vrijeme rada ali ne i klasični sat . Ovo drugo da ti pokazuje impuse nisam shvatio ... kako znaš da su impulsi možda ti pokazuje hektare samo krivo jer je krivo podešena radna širina ili slično ? U kojem stroju ti stoji taj hektometar ?
Taj hektometar nema sat za trenutno vrijeme . Ima samo vrijeme rada ali ne i klasični sat . Ovo drugo da ti pokazuje impuse nisam shvatio ... kako znaš da su impulsi možda ti pokazuje hektare samo krivo jer je krivo podešena radna širina ili slično ? U kojem stroju ti stoji taj hektometar ?
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
35.80,podešen je opseg kotača na 300 i širina hedera na 400,i kad poništim na početku košnje i evo pokosio sam 1000 čhv i pokazao mi je 45 šta to sad je??
3
vinogradar je napisao/la:35.80,podešen je opseg kotača na 300 i širina hedera na 400,i kad poništim na početku košnje i evo pokosio sam 1000 čhv i pokazao mi je 45 šta to sad je??
Ali dal je bila točka ispred 45? Ako je onda si napravio 0.45 ha
npr . ovako: " .45" ( dva mjesta prazno, pa točka, zatim 45)
29
a sad nisam 100% siguran sad budem vidio ubuduće imam jedan komad točno 1 Ha pa ću vidjet....hvala!!
3
vinogradar je napisao/la:35.80,podešen je opseg kotača na 300 i širina hedera na 400,i kad poništim na početku košnje i evo pokosio sam 1000 čhv i pokazao mi je 45 šta to sad je??
jel si siguran da je opseg kotača 300 kod mene je 270
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
ali 1000 hvati je 0.36 Ha. Razlika izmedju 0.45 i 0.36 je tocno 20%. Ameri bi rekli "my 50 cents", a ja kazem "mojih 50 lipa"DF&Torpedo je napisao/la:vinogradar je napisao/la:35.80,podešen je opseg kotača na 300 i širina hedera na 400,i kad poništim na početku košnje i evo pokosio sam 1000 čhv i pokazao mi je 45 šta to sad je??
Ali dal je bila točka ispred 45? Ako je onda si napravio 0.45 ha
npr . ovako: " .45" ( dva mjesta prazno, pa točka, zatim 45)
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Nisam siguran za opseg moram točno izmjerit ali idu i nove gume sve 4 pa ću onda mjerit....di su najpovoljnije gume???
3
Hladanjak motornog ulja na DF 35.80 .
Aluminijski je a nalazi se u difuzoru zraka na lijevoj strani motora .
Hladnjak pogonskog ulja - hidromat .
Nalazi se desno od motora u velikoj predkomori za zrak .
Gumeni ublaživač udara .
Nalazi se na osovini između radilice i prve pogonske remenice .
Polovna guma ...
Dakle prvi hladnjak hladi ulje u motoru i ne smije se skidati .
Drugi hladnjak isključivo hladi pogonsko ulje od hidromata , također je neophodan za rad .
Gumeni ublaživač se ošteti tako da se vidracije prenose na motor . Vibracije su sitne i jako opasne za rad motora . Vidio sam svojim očima kako rasturaju motor tako da je svaki dan na motoru bilo problema . Bez problema od vibracija mogu pući nosači , cijevi pa i sama šasija ili kavez na kojoj motor stoji .
Novi sam ovdje, danas registriran, lijep pozdrav svima!
Htio sam se samo nadovezati na ovu temu,i ja sam imao strašnih problema sa vibracijama na bivšem 3610, a promjenom samo gumenog ublaživača nisam sasvim riješio problem sve dok mi prijatelj nije skrenuo pažnju na pikse (na slici označeno brojevima 6 i 7)!
Nakon promjene tih dijelova kombajn se potpuno smirio i više nije bilo nikakvih vibracija, a prije toga su mi pukli i nosači motora, i nosači auspuha i još štošta, uglacnom problema kolko voliš!
Toliko za sada od mene, trenutno imam 3580 87. godište, prošle godine sam ganjao Tolinera 4065 HTS i mogu samo reći da sam Toplinerom
bio jaaako nezadovoljan u svim segmentima i brzo sam ga prodao..
Trenutno sa u potrazi za nekim boljim kukuruznim 5-rednim adapterom sa roto frezama (Gerihghoff, Capello ili sl.) pa ako znate za neki slobodno mi javite!
Pozdrav!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
drazen je napisao/la:Hladanjak motornog ulja na DF 35.80 .
Aluminijski je a nalazi se u difuzoru zraka na lijevoj strani motora .
Hladnjak pogonskog ulja - hidromat .
Nalazi se desno od motora u velikoj predkomori za zrak .
Gumeni ublaživač udara .
Nalazi se na osovini između radilice i prve pogonske remenice .
Polovna guma ...
Dakle prvi hladnjak hladi ulje u motoru i ne smije se skidati .
Drugi hladnjak isključivo hladi pogonsko ulje od hidromata , također je neophodan za rad .
Gumeni ublaživač se ošteti tako da se vidracije prenose na motor . Vibracije su sitne i jako opasne za rad motora . Vidio sam svojim očima kako rasturaju motor tako da je svaki dan na motoru bilo problema . Bez problema od vibracija mogu pući nosači , cijevi pa i sama šasija ili kavez na kojoj motor stoji .
Novi sam ovdje, danas registriran, lijep pozdrav svima!
Htio sam se samo nadovezati na ovu temu,i ja sam imao strašnih problema sa vibracijama na bivšem 3610, a promjenom samo gumenog ublaživača nisam sasvim riješio problem sve dok mi prijatelj nije skrenuo pažnju na pikse (na slici označeno brojevima 6 i 7)!
Nakon promjene tih dijelova kombajn se potpuno smirio i više nije bilo nikakvih vibracija, a prije toga su mi pukli i nosači motora, i nosači auspuha i još štošta, uglacnom problema kolko voliš!
Toliko za sada od mene, trenutno imam 3580 87. godište,
Trenutno sa u potrazi za nekim boljim kukuruznim 5-rednim adapterom sa roto frezama (Gerihghoff, Capello ili sl.) pa ako znate za neki slobodno mi javite!
Pozdrav!
Mi mijenjamo samo pikse na gumenom ublaživaču, a guma ostane stara.
prošle godine sam ganjao Tolinera 4065 HTS i mogu samo reći da sam Toplinerom
bio jaaako nezadovoljan u svim segmentima i brzo sam ga prodao..
S čime točno nisi zadovoljan? Koja je godina Topliner?
29
Topliner je bio 96. godina, izgledao je MRAK, ALI, užasno nečisto je radio, nikako ga nismo mogli naštelati, u tritikalu je bilo jalo puno smeća, kvarila se elektronika,konkretno uključivanje dreša i hedera preko elektromotora, za finale je procurio hladnjak ulja od hidromotora koji se nkako nije dao zavarit a novi košta 40 000 kn + PDV,onda smo dali napravit cijeli drugi hladnjak, sve to sastavili i prodali ga po hitnom postupku!
Uglavnom, 3580 daleko pouzdaniji, savršeno radi, a u slučaju bilo kakvog kvara dijelovi su nevjerojatno dostupni, iskopali smo nekog tipa u Bj koji radi masu zamjenskih dijelova i pokazali su se odličnima!
Npr: prirubnica na poluosovini iz getribe na bočni diferencijal - 600 kn!
Uglavnom, 3580 daleko pouzdaniji, savršeno radi, a u slučaju bilo kakvog kvara dijelovi su nevjerojatno dostupni, iskopali smo nekog tipa u Bj koji radi masu zamjenskih dijelova i pokazali su se odličnima!
Zadnja promjena: drazen; 23/7/2008, 15:16; ukupno mijenjano 1 put.
35
vinogradar je napisao/la:Nisam siguran za opseg moram točno izmjerit ali idu i nove gume sve 4 pa ću onda mjerit....di su najpovoljnije gume???
Probaj pitat kod Pongraca u Čazmi, nova je trgovina a navodno je lik jako povoljan, neki ljudi su kod njega uzimali gume za kamione...
Ili u Križevcima, nemrem se sjetit kak se zove firma, u onoj ulici gdje je KTC...
35
drazen je napisao/la:Topliner je bio 96. godina, izgledao je MRAK, ALI, užasno nečisto je radio, nikako ga nismo mogli naštelati, u tritikalu je bilo jalo puno smeća, kvarila se elektronika,konkretno uključivanje dreša i hedera preko elektromotora, za finale je procurio hladnjak ulja od hidromotora koji se nkako nije dao zavarit a novi košta 40 000 kn + PDV,onda smo dali napravit cijeli drugi hladnjak, sve to sastavili i prodali ga po hitnom postupku!
Moj je 4075, 96.g. i 4065, 95.g. čisto rade i jedan i drugi.
Možda ti nisu bili usmjerivači vjetra dobro naštelani...
29
A možda, neznam, taj model je prilično rijedak u mom kraju pa baš nismo imali gdje pogledat kak se kaj štela, a odnedavno ga ima jedan moj kolega i isto dosta nečisto radi!!
Dosta ljudi tvrdi da je to problem kod HTS-a zbog tog trećeg bubnja, neznam...
Usput,kolika je otprilike vrijednost ovih tvojih?
I još jedno pitanje, možda netko zna;
Ječam i pšenica mi idu super čisto, al kad kosim zob stalno mi u bunker ulazi slama!!!
Probao sam na sve moguće načine preštelavati i sita i vjetar, al nikako da uspijem,natresaljke nisu šuplje, a na sitima se skupi dosta slame pa nakon nekog vremena moram izvuć sita van i ručno počistit nakupljenu slamu!?!?
Molim savjet, hvala!
Dosta ljudi tvrdi da je to problem kod HTS-a zbog tog trećeg bubnja, neznam...
Usput,kolika je otprilike vrijednost ovih tvojih?
I još jedno pitanje, možda netko zna;
Ječam i pšenica mi idu super čisto, al kad kosim zob stalno mi u bunker ulazi slama!!!
Probao sam na sve moguće načine preštelavati i sita i vjetar, al nikako da uspijem,natresaljke nisu šuplje, a na sitima se skupi dosta slame pa nakon nekog vremena moram izvuć sita van i ručno počistit nakupljenu slamu!?!?
Molim savjet, hvala!
35
stvar moze biti samo u sitima kakvo ti je gornje sito a kakvo donje.
ja u zobi stavljam sito 11mm precnika a gornje otvorim oko 13mm i samo golo zrno ide u bunker ko da golub trjebi
ja u zobi stavljam sito 11mm precnika a gornje otvorim oko 13mm i samo golo zrno ide u bunker ko da golub trjebi
mladen- Broj postova : 573
God : 40
Registriran : 19.03.2008
1
Ječam radim na 11 mm sito dok zob ide na 13 mm ... gornje mi je uvijek otvoreno do kraja .mladen je napisao/la:stvar moze biti samo u sitima kakvo ti je gornje sito a kakvo donje.
3
Na Toplineru su štelajuća donja sita.
Za zob, gornje sito otvorim do kraja, a donje odokativno malo jače nego za žito. I zob ide čista u bunker.
A slama u bunkeru mi se htjela pojavljivati u slaboj zobi, visine 10-20 cm, a to opet nije kriv kombajn.
I u takvoj niskoj zobi moraju biti novi noževi na kosi, inače je to muka kositi :twisted:
Za zob, gornje sito otvorim do kraja, a donje odokativno malo jače nego za žito. I zob ide čista u bunker.
A slama u bunkeru mi se htjela pojavljivati u slaboj zobi, visine 10-20 cm, a to opet nije kriv kombajn.
I u takvoj niskoj zobi moraju biti novi noževi na kosi, inače je to muka kositi :twisted:
29
eto ja radim sa 11 i idee idealno
a pingo jesil probo vrsit tritikal sa gornjim sitom otvorenim do kraja i kako ti ide
a pingo jesil probo vrsit tritikal sa gornjim sitom otvorenim do kraja i kako ti ide
1
Ove godine ga nisam vršio ali za njega malo pritvorim sito jer mi se provlaći puno komadića klasa a i znatno sporije ga vršim tako da je masa na sitima manja pa nema potrebe da gornje sito bude potpuno otvoreno .mladen je napisao/la:eto ja radim sa 11 i idee idealno
3
meni je se ove godine ogadilo kombajnirat jr sam imo vise tritikala za vrsidbu nego psenice .
nema tog boga koji bi samljeo vlatku tritikala korpu sam stego maksimalno i obrtaje na maksimalno i opet vlatka citava naravno bez zrnki u sebi ali je ona citava i kao takva mi pravi probleme na sitima jer donje sito moram cistit svaki hektar , a gornje sito zatvorim tolko da samo moze prolazit zrnka i opet se provuce zivi djavo. neznam dal bi HTS mogo samljet vraga
nema tog boga koji bi samljeo vlatku tritikala korpu sam stego maksimalno i obrtaje na maksimalno i opet vlatka citava naravno bez zrnki u sebi ali je ona citava i kao takva mi pravi probleme na sitima jer donje sito moram cistit svaki hektar , a gornje sito zatvorim tolko da samo moze prolazit zrnka i opet se provuce zivi djavo. neznam dal bi HTS mogo samljet vraga
1
Da, sad sam opet u problemu jer ja imam i gornja i donja štelajuća sita pa sve moram onak odokativno, nekad ide super, a nekad ga nemrem poštelat da se ubijem...
A gornja sita još nikad nisam otvoril do kraja, pa kaj je to u redu?
Ja recimo za pšenicu gornja otvorim negdje na pola, a donja zatvorim skoro do kraja i onda mi ide savršeno čisto, al frka je ako kosim na bregovitom terenu,onda mi uzbrdo baca zrno van, a nizbrdo ide nečisto u bunker, ima tu kakav recept?
Prije na 3610 sam imal samo gornja štelajuća a donja sam mijenjao i sve je igralo bez problema, ova varijanta je puno praktičnija al zajebanija za poštelat,bar meni...
Skoro zaboravih vrlo bitnu stvar; a kaj sa vjetrom???
Ja ga u pšenici imam na 3 ili 4 rupi, ječam na 2., a u zobi ga sasvim zatvorim, možda tu griješim?
Ja recimo za pšenicu gornja otvorim negdje na pola, a donja zatvorim skoro do kraja i onda mi ide savršeno čisto, al frka je ako kosim na bregovitom terenu,onda mi uzbrdo baca zrno van, a nizbrdo ide nečisto u bunker, ima tu kakav recept?
Prije na 3610 sam imal samo gornja štelajuća a donja sam mijenjao i sve je igralo bez problema, ova varijanta je puno praktičnija al zajebanija za poštelat,bar meni...
Ja ga u pšenici imam na 3 ili 4 rupi, ječam na 2., a u zobi ga sasvim zatvorim, možda tu griješim?
35
Dakle stvar je jako jednostavna . Nabavi si donja sita od 4 , 8 , 9 , 11 i 13 mm ... to je sve što ti treba jer ako imaš donje podešavajuće sito nije niti čudno da ti se provlaće komadići slame ... moraju jer je otvor uzak ali dugačak zar ne ? Kod sita sa rupicama se to ne događa često . Gornje sito onda možeš otvoriti malo više nego do sada i riješio si problem sa rasipom kada ideš u brdo .drazen je napisao/la:Da, sad sam opet u problemu jer ja imam i gornja i donja štelajuća sita pa sve moram onak odokativno, nekad ide super, a nekad ga nemrem poštelat da se ubijem...
3
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Stranica 6 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|