AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?(2)
Stranica 13 / 37. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 25 ... 37
Što sad? Linić najavio rebalans, novi porez i zaduživanje
http://www.vecernji.hr/vijesti/sto-sad-linic-najavio-rebalans-novi-porez-zaduzivanje-clanak-505176
Linić je rekao da nema novca ni za plaćanje kamata. Još kad je to bilo jasno. Država sa deficitom u vanjskotrgovinskoj bilanci ne može plaćati strane kredite! Dakle, trebalo je rasprodavati, zaduživati se i umišljati da će se sve samo od sebe dogoditi da bi se na kraju došlo na poznato - ne zna se makroekonomija. http://misterij-bankarstva.bloger.index.hr/post/misterij-bankrota-hrvatske/12252064.aspx
Linić je rekao da nema novca ni za plaćanje kamata. Još kad je to bilo jasno. Država sa deficitom u vanjskotrgovinskoj bilanci ne može plaćati strane kredite! Dakle, trebalo je rasprodavati, zaduživati se i umišljati da će se sve samo od sebe dogoditi da bi se na kraju došlo na poznato - ne zna se makroekonomija. http://misterij-bankarstva.bloger.index.hr/post/misterij-bankrota-hrvatske/12252064.aspx
Re: Što se iza brda valja?(2)
Nostradurus je napisao/la:http://www.vecernji.hr/vijesti/sto-sad-linic-najavio-rebalans-novi-porez-zaduzivanje-clanak-505176
Otac mi je govorio da se bankrot Hrvatske očekuje 2017 i socijalni sukobi ! Mislim da je ta prognoza realnost , jer agoniju mogu odgađati još zaduženjima sa > jamstvima > koje imamo ; HEP , autoceste , vode , šume , zemlja , Croacija osiguranje itd .
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
Đuro Japarić je napisao/la:Nostradurus je napisao/la:http://www.vecernji.hr/vijesti/sto-sad-linic-najavio-rebalans-novi-porez-zaduzivanje-clanak-505176
Otac mi je govorio da se bankrot Hrvatske očekuje 2017 i socijalni sukobi ! Mislim da je ta prognoza realnost , jer agoniju mogu odgađati još zaduženjima sa > jamstvima > koje imamo ; HEP , autoceste , vode , šume , zemlja , Croacija osiguranje itd .
Otprilike prije godinu i pol sam i sam zaključio da nam je prema grčkom dugu po stanovniku, sličan dug očekivan za 4 do pet godina. Za sada ide sve po planu. Vidjeti ćemo da li će biti 2016. ili 2017.
2013. bit će godina najdublje krize u hrvatskoj novijoj povijesti
http://www.glas-slavonije.hr/188805/1/2013-bit-ce-godina-najdublje-krize-u-hrvatskoj-novijoj-povijesti
Ova rečenica "Jer, nije li ključni argument za napuštanje samoupravnog socijalizma s pretežno društvenim vlasništvom bio u tome da su privatni kapital, privatna inicijativa i privatno poduzetništvo neusporedivo uspješniji mehanizam za svestrani razvoj zemlje?" je čista podvala. Samoupravni socijalizam nije bio savršen, ali je patio od nedostatka vizije održivog razvoja. Pa čak su i radnici bili totalno glupi i svoje pravo na radno mjesto iskorištavali u stilu "ne mogu mene toliko malo platiti koliko ja malo mogu raditi". A cijela poanta je da vrijednost novcu daje baš uloženi rad. Nacija u kojoj većina ne želi pošteno raditi nema budućnost.
Sada bi se morali vratiti ponovo radu i stvaranju za zajednicu, ali i ukinuti sada najveći problem: emisiju novca preko kredita. Jer toga nije bilo u socijalizmu. To su nam savjetovali ekonomisti školovani u kapitalizmu. Jer kapitalisti znaju najbolje što je za njih dobro, ali ne i za nas.
Najveći problem je što nam je skoro sva novčana masa u državi kredit (pa čak i devizne rezerve!). Na to ide barem 6% kamata. Ne čudi što Linić kaže da novaca nema ni za kamate plaćati. Neodgovorni političari udruženi da opljačkaju sve nekad društveno nisu bili sposobni shvatiti da su zagrizli mamac iza kojeg se krije ekonomsko porobljavanje bez ispaljenog metka. A protiv toga se možemo boriti samo zajedništvom i socijalizacijom. Ili to ili nas neće biti kao države. Biti ćemo podstanari u svojoj državi. Sirotinja i bijeda, nesposobni da shvatimo da zbog vlastite lijenosti ("ne mogu mene toliko malo platiti koliko ja malo mogu raditi" - čitaj želim da netko drugi radi za mene) možemo ugodan život pretvoriti u noćnu moru velike većine. I to za generacije u budućnost.
Školovanje se ne mora plaćati. Zdravstveno također. Sve se to plaća svojim radom, a ne lijenošću.
Novac je kupovna moć za proizvode i usluge koje smo sami stvorili. Ako ništa ne stvaramo (lijeni smo) novac nam ne vrijedi ništa. Strani krediti su kupovna moć za strane proizvode. Strani krediti nam ne trebaju. Njih trebamo samo za industrijalizaciju. A otplatiti ih trebamo iz suficita izvoza. Uvozimo li, a ne izvozimo dovoljno, moramo propasti jer opet živimo na tuđi račun. reforma.blog.hr
Ova rečenica "Jer, nije li ključni argument za napuštanje samoupravnog socijalizma s pretežno društvenim vlasništvom bio u tome da su privatni kapital, privatna inicijativa i privatno poduzetništvo neusporedivo uspješniji mehanizam za svestrani razvoj zemlje?" je čista podvala. Samoupravni socijalizam nije bio savršen, ali je patio od nedostatka vizije održivog razvoja. Pa čak su i radnici bili totalno glupi i svoje pravo na radno mjesto iskorištavali u stilu "ne mogu mene toliko malo platiti koliko ja malo mogu raditi". A cijela poanta je da vrijednost novcu daje baš uloženi rad. Nacija u kojoj većina ne želi pošteno raditi nema budućnost.
Sada bi se morali vratiti ponovo radu i stvaranju za zajednicu, ali i ukinuti sada najveći problem: emisiju novca preko kredita. Jer toga nije bilo u socijalizmu. To su nam savjetovali ekonomisti školovani u kapitalizmu. Jer kapitalisti znaju najbolje što je za njih dobro, ali ne i za nas.
Najveći problem je što nam je skoro sva novčana masa u državi kredit (pa čak i devizne rezerve!). Na to ide barem 6% kamata. Ne čudi što Linić kaže da novaca nema ni za kamate plaćati. Neodgovorni političari udruženi da opljačkaju sve nekad društveno nisu bili sposobni shvatiti da su zagrizli mamac iza kojeg se krije ekonomsko porobljavanje bez ispaljenog metka. A protiv toga se možemo boriti samo zajedništvom i socijalizacijom. Ili to ili nas neće biti kao države. Biti ćemo podstanari u svojoj državi. Sirotinja i bijeda, nesposobni da shvatimo da zbog vlastite lijenosti ("ne mogu mene toliko malo platiti koliko ja malo mogu raditi" - čitaj želim da netko drugi radi za mene) možemo ugodan život pretvoriti u noćnu moru velike većine. I to za generacije u budućnost.
Školovanje se ne mora plaćati. Zdravstveno također. Sve se to plaća svojim radom, a ne lijenošću.
Novac je kupovna moć za proizvode i usluge koje smo sami stvorili. Ako ništa ne stvaramo (lijeni smo) novac nam ne vrijedi ništa. Strani krediti su kupovna moć za strane proizvode. Strani krediti nam ne trebaju. Njih trebamo samo za industrijalizaciju. A otplatiti ih trebamo iz suficita izvoza. Uvozimo li, a ne izvozimo dovoljno, moramo propasti jer opet živimo na tuđi račun. reforma.blog.hr
Referendumski ustanak
http://radioliberum.com/?p=666
Pitanja za koja se trebaju prikupiti potpisi su:Prikupljanja potpisa 13.-27.2.Jeste li za poništenje pretvorbe i privatizacije?
Jeste li za zabranu rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske?
Jeste li za zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u Republici Hrvatskoj?
Jeste li za ili protiv članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji?
[quote="Nostradurus"]http://radioliberum.com/?p=666
23 . 1. prijavo sam građanski prosvjed pred Saborom . Bila je još jedna skupina prosjednika koja je vrijeđala vladajuće u smislu da rasprodaju prirodne resurse ! Objasnio sam im da je moj prosvjed da nam prodaju državnu zemlju za razvoj obiteljskih gospodarstava !
Ova pitanja su kao peticija !
Potpisi ZA referendum su nešto drugo ! Da li ste za Ustav kojeg predlaže Vlada RH ZA PROTIV
Da li ste za Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojeg predlaže VLada Republike Hrvatske Za Protiv
Potpise 10 % birača Organizacijski odbor mora sakupiti u roku 15 dana !
Za sada u RH nema organizirane skupine građana koja bi imala veliki broj volontera da to napravi .
Pitanja za koja se trebaju prikupiti potpisi su:Prikupljanja potpisa 13.-27.2.Jeste li za poništenje pretvorbe i privatizacije?
Jeste li za zabranu rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske?
Jeste li za zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u Republici Hrvatskoj?
Jeste li za ili protiv članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji?
23 . 1. prijavo sam građanski prosvjed pred Saborom . Bila je još jedna skupina prosjednika koja je vrijeđala vladajuće u smislu da rasprodaju prirodne resurse ! Objasnio sam im da je moj prosvjed da nam prodaju državnu zemlju za razvoj obiteljskih gospodarstava !
Ova pitanja su kao peticija !
Potpisi ZA referendum su nešto drugo ! Da li ste za Ustav kojeg predlaže Vlada RH ZA PROTIV
Da li ste za Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojeg predlaže VLada Republike Hrvatske Za Protiv
Potpise 10 % birača Organizacijski odbor mora sakupiti u roku 15 dana !
Za sada u RH nema organizirane skupine građana koja bi imala veliki broj volontera da to napravi .
55
http://tv.jutarnji.hr/video/show/a3a1378306b36a44a6ab93e9029893c5 neznam kome vijerovati vise ali da nas jaše to svakako, i sto dalje sve vise....
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
tomybrzic je napisao/la:http://tv.jutarnji.hr/video/show/a3a1378306b36a44a6ab93e9029893c5 neznam kome vijerovati vise ali da nas jaše to svakako, i sto dalje sve vise....
Valjda možete vjerovati nama koji pišemo na Poljoprivrednom forumu , valjda možete u temi Zakon o poljoprivrednom zemljištu , pročitati Prijedlog zakona kojeg je postavio > Paor > , valjda možete vjerovati da u Zagrebu nije ništa doneseno u interesu hrvatske poljoprivrede , osim ukidanja kmetstva 1848 od strane bana Jelačića , valjda možete shvatiti da umjesto plemića Eugena Savojskog imamo Todorića , umjesto Turkovića , Moralića i moderan feudalizam u 21 stoljeću ! Ustani bane !
55
ustani BANE i to cim prije.... ma sa svime se slazem sa vama ali ipak nezelim vijerovati(ili priznati, niti sam nisam siguran) da je istina ovo sto nam rade, prije podosta godina jedan moj stari prijatelj je rekao sta ce se dogoditi i bio je upravu 1000000 posto, rekao je da ce se slavonija zvati TODORICEVO... nije pogrijesio... malo po malo gazi male i preuzima sve sto se preuzet moze i samo je pitanje kada smo i mi na redu..... boze sacuvaj....
18
tomybrzic je napisao/la:ustani BANE i to cim prije.... ma sa svime se slazem sa vama ali ipak nezelim vijerovati(ili priznati, niti sam nisam siguran) da je istina ovo sto nam rade, prije podosta godina jedan moj stari prijatelj je rekao sta ce se dogoditi i bio je upravu 1000000 posto, rekao je da ce se slavonija zvati TODORICEVO... nije pogrijesio... malo po malo gazi male i preuzima sve sto se preuzet moze i samo je pitanje kada smo i mi na redu..... boze sacuvaj....
To je Austro - Ugarski model , model plemića i model kmetova ! Feudalac je i država koja hoće omogućiti dvostruku ponudu od početne cijene , onda Todorić i njima slični diktiraju otkupnu cijenu i sve je jasno .
Protiv režima u Zagrebu može se ići masovnim prosvjedima i referendumom !
Za pola sata posalti ću prijedlog Milanoviću da povuče Zakon o poljoprivrednom zemljištu iz procedure . Isti prijedlog ide i klubovima zastupnika i na više Odbora Hrvatskog sabora !
U velikom broju županija prijavljeni su prosvjedi ! U Baranji je u nedjelju sastanak na kojem će se donijeti odluka o daljnjim aktivnostima ! Moj je prijedlog režimu u Zagrebu da se imenuje Povjerenstvo , napišu prijedlozi za 5 zakona vezanih za poljoprivredu i zemlju i da o prijedlozima zastupnici raspišu referendum za vrijeme lokalnih izbora ! To je za režim novost !
55
svakako podrzavam to sto radite jer je to za dobrobit svih nas i buducnost nase djece a ne samo njihove, sada je prilika da se nesto napravi jer idu izbori i svima je u cilju da taj prijedlog prodze i ako ga sad oporbenjaci nebudu podrzali nikad nece....
18
tomybrzic je napisao/la:svakako podrzavam to sto radite jer je to za dobrobit svih nas i buducnost nase djece a ne samo njihove, sada je prilika da se nesto napravi jer idu izbori i svima je u cilju da taj prijedlog prodze i ako ga sad oporbenjaci nebudu podrzali nikad nece....
Predstavnici više seljačkih udruga i Hrvatske poljoprivredne komore , dobili su više članaka Ustava . Zastupnici režimskog tipa , bili su prisiljeni izmijeniti Ustav , da bi obvezujući referendum o pristupanju u EU mogao biti Ustavno valjan u smislu izlaska i odlučivanja birača !!!!!!!!!!!!!
Sada ; Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su pristupili referendumu .
Ovo znači da nismo ovisni o biračima u inozemstvu u smislu njihovog izlaska . To znači da o prijedlozima zakona ili o Ustavu možemo odlučiti mi koji živimo u RH !
Zastupnici vlastitom odlukom mogu raspisati referendum ili na zahtjev potpisa 10 % birača - više od 425 000 koji se moraju sakupiti za 15 dana . Da u Saboru po pameti imamo opoziciju onda bi se moglo sakupiti toliki broj potpisa ! Za sada nema organizirane skupine , pa ni među seljacima . Javno sam rekao da nam zastupnici trebaju omogućiti da o bitnim zakonima odlučimo referendumom ! Za to je i don Grubišić , sa kojim sam bio 23 ispred Sabora ! Zašto šuti Karamarko , Lesar , Šišljagić ? Ne žele obrazovati narod , koji sutra i protiv njih može ići referendumom !
55
Nije zlato sve što sija?!
Molio bih da ljudi obrate pažnju na neprofitnu udrugu: Adriatic Institut koji vodi Nataša Srdoč, a koja zastupa libertarijanske ideje da obrate pažnju da "nije zlato sve što sija" te da lijepe riječi Nataše Srdoč uzmu sa velikom dozom skepse: http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/77831-video-kolaps-gospodarstva-i-mirovinskog-sustava-je-neizbjezan.html . Razlog tome je: http://critiques.us/wiki/Critiques_Of_Libertarianism .
Ako netko ima slične iluzije da je ta politička teorija dobra za cjelokupan narod neka dobro promisli prije nego što bude zaveden.
Ako netko ima slične iluzije da je ta politička teorija dobra za cjelokupan narod neka dobro promisli prije nego što bude zaveden.
Kolega Nostradurus, bil si u pravu.
Jurčić je je potvrdil tvoje riječi, iako ne držim baš do njegovog (prevrtljivog) mišljenja.
Jurčić je je potvrdil tvoje riječi, iako ne držim baš do njegovog (prevrtljivog) mišljenja.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
Zvonimir je napisao/la:Kolega Nostradurus, bil si u pravu.
Prof. Ljubo Jurčić se možda previše dvoumio što je novac i bio pod dojmom ustaljenog ekonomskog znanja.
Zar mislite da bih vam mjesecima pričao bajke i gubio vrijeme na to. I to potpuno volonterski?
- Novac je prije svega politički instrument, nema unutarnje vrijednosti. Zakon odredi što je novac, tako je u Republici Hrvatskoj zakonom određeno da je novac kuna, te da je ona sredstvo kojim se plaćaju transakcije - kaže Jurčić.
- Devize, odnosno potraživanja u stranoj valuti, nisu novac nego roba. Sve se transakcije moraju obavljati u kunama, ne može se plaćati devizama, jer su devize roba. Devizna kaluzula je atak na državni suverenitet'- tvrdi Jurčić.
Nastavio je s pojašnjenjem vrijednosti novca.
- Vrijednost novca je zapravo vrijednost proizvedenih roba i usluga u nekoj državi. Količina novca mora biti jednaka količini proizvedene robe i usluga, a mi smo posuđivali, zaduživali se u stranoj valuti jer kupujemo, odnosno uvozimo stranu robu - kaže. Naglasio je da novac za državu nije bogatstvo, jer ga može naštampati koliko god hoće.
Kad je rekao da su devize roba tu je mislio na moju definiciju novca: kupovna moć za robe i usluge iz države koja ih stvara. Prema tome. Devizne rezerve su "bonovi" kojima se kupuju strani proizvodi. Ne možeš da domaćem tržištu otplaćivati kredit u devizama (kupovnoj moći za stranu robu) jer se kod nas stvara (tj. danas još ne stvara) samo kupovna moć za domaće proizvode. Da bi to bilo moguće morali bi imati vanjskotrgovinski suficit.
Tribina grada Referendumski ustanak
Tribina o pokretanju potpisivanja peticije za referendum - referendumski ustanak.
Ma pusti ,ovu spiku može pušit samo glup čovijek ,.I jedni i drugi igraju jebenu igru ,preko leđa seljaka i BiH i u HR.Elita je pročitana ,samo narod glup ko kur..cNostradurus je napisao/la:Ma pitanje je: ako je mlijeko kancerogeno, kako nije sir, jogurt i vrhnje?
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Što moram napraviti da pročitam informaciju ? Hvala !Nostradurus je napisao/la:
Tribina o pokretanju potpisivanja peticije za referendum - referendumski ustanak.
Postoji Zakon o referendumu ! Treba osnovati udrugu koja bi bila organizator sakupljanja potpisa na državnoj razini i lokalnoj !
Na državnoj se mora sakupiti 10 % potpisa birača ( više od 425 000 ) za 15 dana ! To može pokušati samo organizirana skupina sa velikim brojem volontera !
Seljacima sam prošle godine napisao da se osnuje Odbor za sakupljanje potpisa ! Smatraju da se u tom smjeru mora ići ako se ne postigne sporazum sa Vladom kao predlagateljem Zakona o poljoprivrednom zemljištu , ali da to sami ne mogu odraditi !
55
Đuro Japarić je napisao/la:
Što moram napraviti da pročitam informaciju ? Hvala !
Postoji Zakon o referendumu ! Treba osnovati udrugu koja bi bila organizator sakupljanja potpisa na državnoj razini i lokalnoj !
Na državnoj se mora sakupiti 10 % potpisa birača ( više od 425 000 ) za 15 dana ! To može pokušati samo organizirana skupina sa velikim brojem volontera !
Seljacima sam prošle godine napisao da se osnuje Odbor za sakupljanje potpisa ! Smatraju da se u tom smjeru mora ići ako se ne postigne sporazum sa Vladom kao predlagateljem Zakona o poljoprivrednom zemljištu , ali da to sami ne mogu odraditi !
Treba da prvi zahtjev te udruge bude smanjenje broja potpisa za raspis referednuma. Ovaj sa 10% u 15 dana je napravljen da bi bio moguć tek u malom broju slučajeva.
Nostradurus je napisao/la:
Treba da prvi zahtjev te udruge bude smanjenje broja potpisa za raspis referednuma. Ovaj sa 10% u 15 dana je napravljen da bi bio moguć tek u malom broju slučajeva.
To znači da se mora tražiti izmjena Ustava ! Plavi i Crveni su prilikom zadnjih izmjena namjerno ostavili visokih 10 % potpisa ! Tko će sakupljati potpise u inozemstvu ! Ja sam tu pisao da se umjesto 10 % napiše 200 000 potpisa birača !
Cveni su mi rekli , pa znaš da plavi imaju preko 200 000 članova , oni bi svaki naš zakon mogli pokušati rušiti referendumom !
55
Đuro Japarić je napisao/la:Nostradurus je napisao/la:
To znači da se mora tražiti izmjena Ustava ! Plavi i Crveni su prilikom zadnjih izmjena namjerno ostavili visokih 10 % potpisa ! Tko će sakupljati potpise u inozemstvu ! Ja sam tu pisao da se umjesto 10 % napiše 200 000 potpisa birača !
Cveni su mi rekli , pa znaš da plavi imaju preko 200 000 članova , oni bi svaki naš zakon mogli pokušati rušiti referendumom !
Jedno je pokrenuti referendum, a drugo postići da se na pitanje odgovori onako kako paše muljatorima. Mislim da su oni tu štitili jedni druge. Da mogu bez utjecaja naroda raditi što hoće 4 godina. Nakon toga dižu kredite za kampanje i preglasavaju sve žive pa su opet 4 godine mirni.
I da sam ja na vlasti, razmišljao bih da spriječim narod da me osujećuje u mojim namjerama. Međutim, to ima smisla, ako su moje namjere dobre. Ako su loše, onda je ovaj prag za raspis referenduma potpuno antinarodan. Dakle, biti će bolje da narod ima veću kontrolu, nego da nas političari mogu zavlačiti 4 godine ko obične ovce. Pa i pod cijenu da se dobre namjere vlade neki referedumom spriječe. Barem narod neće moći reći da ih nitko nije pitao za odluku. Bez obzira na posljedice.
Nostradurus je napisao/la:
Jedno je pokrenuti referendum, a drugo postići da se na pitanje odgovori onako kako paše muljatorima. Mislim da su oni tu štitili jedni druge. Da mogu bez utjecaja naroda raditi što hoće 4 godina. Nakon toga dižu kredite za kampanje i preglasavaju sve žive pa su opet 4 godine mirni.
I da sam ja na vlasti, razmišljao bih da spriječim narod da me osujećuje u mojim namjerama. Međutim, to ima smisla, ako su moje namjere dobre. Ako su loše, onda je ovaj prag za raspis referenduma potpuno antinarodan. Dakle, biti će bolje da narod ima veću kontrolu, nego da nas političari mogu zavlačiti 4 godine ko obične ovce. Pa i pod cijenu da se dobre namjere vlade neki referedumom spriječe. Barem narod neće moći reći da ih nitko nije pitao za odluku. Bez obzira na posljedice.
Zato su i ostavili 10 % potpisa ! Po prijašnjem Ustavu referendum nije mogao niti proći ! Bili su Plavi HDZ uz pomoć crvenih SDP prisiljeni IZMIJENITI , Ustav da bi obvezujući referendum za EU Ustavno moga biti valjan u smislu izlaska i odlučivanja birača ! Sada ; na referendumu odlučuje većina od izašlih birača !
55
Stranica 13 / 37. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 25 ... 37
Stranica 13 / 37.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.