AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?
Stranica 27 / 40. • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Predsjednik u akciji
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/198567/Josipovic-putem-FB-a-pozvao-investitora-McClurea-u-Zagreb.html
Uvijek se zapitam da sam ja Predsjednik, koliku bih proviziju tražio? Šala mala, ali me ova misao kopka.
Uvijek se zapitam da sam ja Predsjednik, koliku bih proviziju tražio? Šala mala, ali me ova misao kopka.
Njemačkoj iznimno povoljni krediti
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=169038&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=ef995d1e0c
Poanta je u nečem drugome. Ako kapitalista ima zarađenih milion eura od države i da ih državi, on ih može ponovo zaraditi, a država mu je još dužna milion eura. Kamata nije bitna dok država ima od kuda uzeti novih milion eura (vanjskotrgovinski suficit, naplata poreza drugima). Time kapitalista sam sebi može davati posao i zaradu.
Poanta je u nečem drugome. Ako kapitalista ima zarađenih milion eura od države i da ih državi, on ih može ponovo zaraditi, a država mu je još dužna milion eura. Kamata nije bitna dok država ima od kuda uzeti novih milion eura (vanjskotrgovinski suficit, naplata poreza drugima). Time kapitalista sam sebi može davati posao i zaradu.
Nakon krize u mirovinu će se ići sa 80?
http://www.business.hr/ekonomija/nakon-krize-u-mirovinu-ce-se-ici-sa-80-114311
Kad sam govorio da će dob za mirovinu biti viša od prosjeka života umirovljenika, mislili ste da pretjerujem. Kako je krenulo, sa vremenom će se ukinuti redovan mirovina, a u mirovinu će dobivati na lutriji. Možda mirovina bude uz posebno odlikovanje Predsjednika za predan ropski rad?
Kad sam govorio da će dob za mirovinu biti viša od prosjeka života umirovljenika, mislili ste da pretjerujem. Kako je krenulo, sa vremenom će se ukinuti redovan mirovina, a u mirovinu će dobivati na lutriji. Možda mirovina bude uz posebno odlikovanje Predsjednika za predan ropski rad?
Humanitarci vladaju Hrvatskom
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hrvatski_bilderberg_popis_100_najmocnijih_ljudi_okupljenih_u_lions_i_rotary_klubovima_/771962.html
Tri Rotarijanca u Vladi, a država ide u bankrot. Koji humanitarci? Broj korisnika humanitarne pomoći je porastao 20%. Ako je to cilj humanitaraca, ide im odlično.
Tri Rotarijanca u Vladi, a država ide u bankrot. Koji humanitarci? Broj korisnika humanitarne pomoći je porastao 20%. Ako je to cilj humanitaraca, ide im odlično.
Zadnja promjena: Nostradurus; 13/6/2012, 16:23; ukupno mijenjano 1 put.
Re: Što se iza brda valja?
Kao što sam i pretpostavio sindikati obećavaju prosvjed: http://www.glas-slavonije.hr/169362/1/Prosvjetni-i-dodatak-na-minuli-rad-drzava-ne-smije-ukinuti . He, he, sad ćete vidjeti kako se gubi vrijeme. Jer Vlada namjerava uštedjeti. Ako to ne uspiju tu, morati će na nekome drugome. U svakom slučaju, zbog pogrešnih (sebičnih i kratkovidnih) ciljeva sindikata, problem neće biti riješen. Ako ne postignu uštedu, razlika se mora namaći kreditom koji ćemo opet svi morati otplatiti. Genijalno.
Hrvatska nema dovoljno konkurentno gospodarstvo da bi mogla izaći iz recesije
http://www.business.hr/ekonomija/svaljek-hrvatska-nema-dovoljno-konkurentno-gospodarstvo-da-bi-mogla-izaci-iz-recesije
Evo službene potvrde da ćemo bankrotirati bez mogućnosti eskivaže. Bravo. Istu vijest znamo svi već duže vrijeme. Pitanje je samo, kako vrli stručnjaci ne znaju rješiti krizu. Neko rješenje mora postojati.
Evo službene potvrde da ćemo bankrotirati bez mogućnosti eskivaže. Bravo. Istu vijest znamo svi već duže vrijeme. Pitanje je samo, kako vrli stručnjaci ne znaju rješiti krizu. Neko rješenje mora postojati.
Gosp. Nostradamus, imate li vi rješenje izlaska iz krize? Gdje, kako i šta napraviti sutra u državi da se izađe iz recesije?
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
→→→ : VIŠE
Pa čovjek ti cijelo vrijeme piše koje je rješenje. Čitaj ovu temu od početka i sve ćeš znati.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
Kile je napisao/la:Gosp. Nostradamus, imate li vi rješenje izlaska iz krize? Gdje, kako i šta napraviti sutra u državi da se izađe iz recesije?
Cijelu temu sam pokrenuo da poljoprivrednicima skrenem pažnju u kom grmu je zec i kako nas oni na vlasti prevode žedne preko vode. U potpisu imate link na moju knjigu i link na neformalni Pokret patriot kojim želimo ujediniti sve nezadovoljne i male stranke na prioritetnim reformama u regulaciji novca i bankarstvu sa ciljem da jednom za sva vremena oslobodimo državu od ekonomskog ropstva.
To je rješenje o kojem se nigdje ne priča jer se time prekida dominacija financijskog sektora nad gospodarstvom. Ali se tu otvaraju i drugi putevi razvoja društva. Tko potpuno shvati promjene u regulaciji novca i prirodu novca, shvatiti će da država, tj. demokratska većina može poboljšati zakone tako da se smanje društvene i materijalne nejednakosti među ljudima. Za sve treba postojati volja. Sigurno je da bi mogli biti jako uspješni u zajedništvu, nego sada u pljački, otimačini, prevari i ostalome čime se sve koriste ljudi da steknu bogatstvo.
Izgleda da sam glup i neznam čitati tuđe postove.NH T5060 DARKO je napisao/la:Pa čovjek ti cijelo vrijeme piše koje je rješenje. Čitaj ovu temu od početka i sve ćeš znati.
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
http://www.glas-slavonije.hr/169559/1/Od-890000-hektara-drzavnog-zemljista-stvarno-se-obradjuje-samo-266000
da se samo 700 000 ha državne zemlje obrađuje,uvoz bi se morao smanjiti na 10%(govorim na pamet),a pravi poticaj bi bio nama seljacima dodjeliti zemlju,tako bi država možda puzajući gurala sebe iz recesije
- Kada bi samo milijun novih hektara stavili u funkciju to bi značilo 7 milijardi kuna godišnje više u proračunu te novih 50.000 radnih mjesta, kazao je Jakovina.
da se samo 700 000 ha državne zemlje obrađuje,uvoz bi se morao smanjiti na 10%(govorim na pamet),a pravi poticaj bi bio nama seljacima dodjeliti zemlju,tako bi država možda puzajući gurala sebe iz recesije
- Kada bi samo milijun novih hektara stavili u funkciju to bi značilo 7 milijardi kuna godišnje više u proračunu te novih 50.000 radnih mjesta, kazao je Jakovina.
Tomek612- Broj postova : 938
God : 29
Zanimanje : poljoprivredni tehničar opći
Registriran : 11.11.2011
21
Tomek612 je napisao/la:http://www.glas-slavonije.hr/169559/1/Od-890000-hektara-drzavnog-zemljista-stvarno-se-obradjuje-samo-266000
A kada bi baba imala jaja - bila bi djed. Na stranu to što očito 'netko' ne razumije da se u Hrvatskoj milion hektara poljoprivrednog zemljišta ne može izvaditi iz džepa samo tako, to je valjda jasno i onima koji se ne bave poljoprivredom (mislim da nije svako tlo obradivo), u ovoj izjavi problematična je i sama matematika: Na koji način bi se iz miliona dodatnih hektara proizvodnje slilo u proračun 7 milijardi kuna? Koja je to kultura koja donosi u proračun 7000 Kn/Ha (jer je 7 000 000 000 podijeljeno sa 1 000 000 jednako 7000)? Malo je proizvodnji koje donose čistog prihoda 7000 kn/ha, a kamoli da mi donese toliko da isplatim u proračun 7000 Kn poreza na dobit... Joj kako papir lijepo trpi...
evo jedan samo za ministra:
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
i opet se našiu neki matematičar koji je to prekalkulijerao u idealnim uvjetika,a kod nas takvih uvjeta NEMA.Pa da ti proizvodnja donese 4000 čistoga(neznam kakvo je stanje kod vas ratara i stočara),ali kod nas povrćara,moram pokucati u drvo,naleti koja godina u kojoj možeš dobiti DO 7000kn/ha čistog novca,sam nažalost te godine su jako rijetke,a zakaj se nebi to zemljište podjelilo prek natječaja??? zar je bitno da ta računica na milijon hektara da bi upalo u proračun 7 milijardi kuna??? pa da sam opadne pol od toga,još bi naša vlada pobrala I bila sretna..i to jako...
21
Mi (ratari) smo ponekad sretni kada ostvariš 7000 kn/ha bruto prihoda od kulture koja je na toj površini...
Iz ovakvih 'brzinskih' izjava lijepo se vidi razina kompetencije. Možemo luptetati svašta, i oni prošli su lupetali svakojake bedastoće što pas sa maslom ne bi pojeo, raja je to popušila kao istinu i dogmu i gle čuda - kamo nas je to dovelo. Tako kada smo ubacili u 5. brzinu odmah smo stigli u zemlju blagostanja i socijalnog mira. Ovakve izjave ne doprinose povijerenju u trenutnu vlast i državu. Umjesto ovih bedastoća bilo bi bolje da se ministar pozabavi problemom poljoprivrednog zemljišta, da se konačno otvori dvosmjerna javna rasprava. Ovo je potpuno otišlo u off.
Iz ovakvih 'brzinskih' izjava lijepo se vidi razina kompetencije. Možemo luptetati svašta, i oni prošli su lupetali svakojake bedastoće što pas sa maslom ne bi pojeo, raja je to popušila kao istinu i dogmu i gle čuda - kamo nas je to dovelo. Tako kada smo ubacili u 5. brzinu odmah smo stigli u zemlju blagostanja i socijalnog mira. Ovakve izjave ne doprinose povijerenju u trenutnu vlast i državu. Umjesto ovih bedastoća bilo bi bolje da se ministar pozabavi problemom poljoprivrednog zemljišta, da se konačno otvori dvosmjerna javna rasprava. Ovo je potpuno otišlo u off.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/svjestan_sam_da_ce_se_pola_hrvatske_dici_na_noge_zbog_prodaje_croatia_osiguranja_no_nemamo_izbora/778870.html
Nedavno sam čuo za jedno odlično rješenje u ovoj situaciji: "Kupi metak i iznajmi pištolj".
----------
Nečuveno je i neprilično pisati lijepim riječima za ministra koji je položio zakletvu da će raditi u interesu RH. Mislim da bi mu je časnije ovo predloženo rješenje iz jednog filma.
Nedavno sam čuo za jedno odlično rješenje u ovoj situaciji: "Kupi metak i iznajmi pištolj".
----------
Nečuveno je i neprilično pisati lijepim riječima za ministra koji je položio zakletvu da će raditi u interesu RH. Mislim da bi mu je časnije ovo predloženo rješenje iz jednog filma.
Tomek612 je napisao/la:http://www.glas-slavonije.hr/169559/1/Od-890000-hektara-drzavnog-zemljista-stvarno-se-obradjuje-samo-266000
Jedini problem je novac. Jer rad ne stvara novac! Novac sada stvaraju banke. U prijevodu račun bez krčmara.
Milanović: Nećemo voditi politiku nerealnih obećanja
http://www.glas-slavonije.hr/169839/1/Milanovic-Necemo-voditi-politiku-nerealnih-obecanja
Čudi me to za Milanovića. Do sada je sve obećano bilo realno nemoguće. Što će pričati sada?
Čudi me to za Milanovića. Do sada je sve obećano bilo realno nemoguće. Što će pričati sada?
1. od 2001 do 2012. 182 općine i grada nisu raspisali ni jedan natječaj za prodaju i zakup državne zemlje !
Sada Ministarstvo priprema prijedlog izmjene zakona koji nema veze sa pameću ! Neka Jakovina u svojem Bukovlju uzme zemlju u zakup na 50 godina ! Neka Linić da CROACIJU u zakup i ostalu državnu imovinu , kako bi poput Jakovine štitio interese Hrvatske !
2. > Tomek 612 > , izračunajte što znači zakup !
Troškovi obitelji ;
zakup za državnu zemlju ? da li još netko u Europi plaća zakup državne zemlje izuzev država propale Jugoslavije ?
1. Turskome caru 3 forinte po kući , 2. Turskome zemaljskom gospodaru 10 % žitarica , tako su plaćali Slavonci u Turskom carstvu ! Nisu Slavonci plaćali zakup , PDV 25 % !
3. Linić želi puniti proračun ; od zakupa , PDV , najavljuju i porez na katastarski prihod ! Njega ne zanima proizvodnja !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
a jbga,nisam neki političar ali hoće napiniti proračun,a kako,z neba buju penezi opali?? znam da postoje investicije,i znam da more to prrejti mimo naše grbače...i znam da su prije krali i sad boju krali,tak da tome jadanju si mi nebremo pomoći...
21
http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/poduzeca_i_gradani_zaduzuju_se_sve_manje_drzava_sve_vise/782680.html
Pad depozita poduzeća je znak da idemo u katastrofu, ali i objašnjenje kako se našao novac za poreze. Predviđanje je da ovo "pozitivno stanje" naplate poreza i doprinosa neće trajati dugo. A ova statistika ide u prilog tome.
Pad depozita poduzeća je znak da idemo u katastrofu, ali i objašnjenje kako se našao novac za poreze. Predviđanje je da ovo "pozitivno stanje" naplate poreza i doprinosa neće trajati dugo. A ova statistika ide u prilog tome.
Tvrtke duguju 43 milijarde kuna
http://www.nacional.hr/clanak/131563/zelimo-rijesiti-postojece-stecaje-u-6-mjeseci
Činjenice su da nikakva naplata dugovanja neće stvoriti novac u državi. Država može ući u vlasništvo subjekata, ali to nema smisla jer je gospodarstvo blokirano besparicom. U sumi sav ovaj posao je čista majmunarija i ne vodi ka rješenju. I vidjeti ćete da će tako biti.
Činjenice su da nikakva naplata dugovanja neće stvoriti novac u državi. Država može ući u vlasništvo subjekata, ali to nema smisla jer je gospodarstvo blokirano besparicom. U sumi sav ovaj posao je čista majmunarija i ne vodi ka rješenju. I vidjeti ćete da će tako biti.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ocajni-gladni-i-prevareni-radnici-diokija-prosvjeduju-propali-danasnji-pregovori-vlada-nema-rjesenja/621349.aspx
Tak dugo budu sigurni ovi vladajući s Markova trga dok budu imali novce kaj plate ove sve policajce, a kad nebudu niti za njih imali da ih plate onda će biti - nogice moje trčite ko nikad u životu!
Tak dugo budu sigurni ovi vladajući s Markova trga dok budu imali novce kaj plate ove sve policajce, a kad nebudu niti za njih imali da ih plate onda će biti - nogice moje trčite ko nikad u životu!
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
Hehehee ! Darkec dobro si , kod nas se kaže "Bjež te noge posrala vas guzica "NH T5060 DARKO je napisao/la:http://www.index.hr/vijesti/clanak/ocajni-gladni-i-prevareni-radnici-diokija-prosvjeduju-propali-danasnji-pregovori-vlada-nema-rjesenja/621349.aspx
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Budemo li čekali da ne bude novaca za murju, načekati ćemo se. Za to će se, ako treba, dizati najskuplji krediti. Guzica je u pitanju.
Evo zašto Vlada prodaje HPB
http://www.poslovni.hr/vijesti/evo-zasto-vlada-prodaje-hpb-207979.aspx
Isplivao je razlog prodaje HPB. A zove se neznanje i nesposobnost.
Ovdje ne znaš tko pije, a tko plaća. Sve rade pogrešno jer nema drugog rješenja, a uzrok problema (gubitak monetarne suverenosti) ne diraju.
Isplivao je razlog prodaje HPB. A zove se neznanje i nesposobnost.
Da vam malo prevedem. HPB se mora redovito dokapitaliziravati. Glupi ekonomisti misle Vlade, a i šire misle da kad jednom dokapitaliziraš banku da poslije sve ide samo od sebe. Ne shvaćaju da se kreditnom ekspanzijom stvaraju neotplativi dugovi i da su otplativi daljnim širenjem kredita. Kako HNB drži visoku eskontnu stopu, novac je skup i dokapitalizacije je katastrofalno skupa.Razlozi ove odluke su velika zavisnost HPB-a o dopunskom kapitalu i njegova iznimno visoka cijena te okolonost da strateško pitanje kapitala HPB d.d.d nije riješeno ni nakon dokapitalizacija koje je banka provela u ranijim razdobljima. U obrazloženju se kao problem ističe i činjenica da HPB ne može samostalno pronaći kvalitetan izlaz iz sadašnje faze stabilizacije i konsolidacije poslovanja bez pronalsaka definitivnog rješenja kapitala.
Ovdje ne znaš tko pije, a tko plaća. Sve rade pogrešno jer nema drugog rješenja, a uzrok problema (gubitak monetarne suverenosti) ne diraju.
Stranica 27 / 40. • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Stranica 27 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.