AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Polagana grčka smrt
@rile, ne možemo biti svi isti. Raznolikost ideja i misli nas treba ujediniti ka boljem sutra.
----------------------------------
http://www.h-alter.org/vijesti/europa-regija/polagana-grcka-smrt
Slične zaključke sam donio prije dvije godine (https://sites.google.com/site/financijskisustav/grcki-sindrom). Kako Grčka nema vanjskotrgovinski suficit, jasno je da nije kreditno sposobna. Jer da ima suficit, ne bi ni upala u takav problem. Problem bi bio skriven jer je dug tada prividno održiv (Njemačka).
----------------------------------
http://www.h-alter.org/vijesti/europa-regija/polagana-grcka-smrt
George Katroungalos, profesor ustavnog prava, smatra kako bailout novac Grčkoj neće donijeti ništa dobro. "Dug ne postaje održiv. U najboljem slučaju, 2020. godine ćemo imati istu razinu duga kao i prije ulaska u ove 'spasonosne mehanizme'.
Slične zaključke sam donio prije dvije godine (https://sites.google.com/site/financijskisustav/grcki-sindrom). Kako Grčka nema vanjskotrgovinski suficit, jasno je da nije kreditno sposobna. Jer da ima suficit, ne bi ni upala u takav problem. Problem bi bio skriven jer je dug tada prividno održiv (Njemačka).
Re: Što se iza brda valja?
Ako Linić podržava rast cijena da bi povećao prihode države od poreza, tada više nema govora da Vlada i HNB vode politiku stabilnih cijena i tečaja. To je politika visokih cijena i uništavanja visokim troškovima života.
Generalni štrajk paralizirao Portugal - radnici u borbi protiv brutalnih mjera štednje nametnutih od Europske Unije i MMF-a
http://www.advance.hr/vijesti/generalni-strajk-paralizirao-portugal-radnici-u-borbi-protiv-brutalnih-mjera-stednje-nametnutih-od-europske-unije-i-mmf-a/
U Portugalu je 24 satni generalni štrajk. Međutim, radnici se bune zbog štednje i rezanja prava. Bojim se da ništa neće postići. Više bi postigli da traže ukidanje kreditne ekspanzije novca. Kada bi se ukinula kreditna ekspanizija, financijski sektor bi bio zbačen sa grbače realnog sektora i radnici bi mogli ostvariti sva prava.
http://sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca
U Portugalu je 24 satni generalni štrajk. Međutim, radnici se bune zbog štednje i rezanja prava. Bojim se da ništa neće postići. Više bi postigli da traže ukidanje kreditne ekspanzije novca. Kada bi se ukinula kreditna ekspanizija, financijski sektor bi bio zbačen sa grbače realnog sektora i radnici bi mogli ostvariti sva prava.
http://sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca
Ujedinjuju se sindikati: Moći ćemo odgovoriti krupnom kapitalu
http://www.poslovni.hr/vijesti/ujedinjuju-se-sindikati-moci-cemo-odgovoriti-krupnom-kapitalu-200123.aspx?id=200123
Čini se da sindikalisti nisu čuli za poslovicu "Snaga klade valja, a um caruje". Oni misle da će nedostatak uma nadoknaditi snagom. Genijalno. Iz gornjeg primjera štrajka u Portugalu je jasno da sirova snaga neće dati nikakve rezultate. Vjerojatnost da nešto krene na bolje je po mom mišljenju zanemariva. U rješenju se treba upotrebiti pamet i znanje.Hrvatska udruga sindikata i Savez samostalnih sindikata na korak su do ujedinjavanja u jedinstvenu sindikalnu središnjicu, potvrdio nam je Mladen Novosel, šef SSSH.
pa dobro, zar ovi postovi nikako ne mogu doći do vladajućih, možda im se upale lampice u glavi, ili ne žele i nemaju vremena čitati ono bitno.
Pisao sam nedavno ministru polj. pa mi veli prijatelj iz HPK, uzalud ti trud, tajnice odmah brišu mailove.
Samo mi je Kosor jednom odgovorila prije 2 g.
ni ja ne mogu smislit milano... i ča...., koliko se sad samo prave i napuhuju, a prije izbora su bili bubuce, zapravo, mislim da je ča... gazda, a prem... samo marioneta.
Prije izbora sam mislio da če s ovima iči na bolje, ali ovo je živi igrokaz, ne treba ti kazalište..
Jučer sam negdja pročitao da hrvatska je štampala novac, tamo oko 2007-2009, ali se kao to nije pokazalo dobrim..
Pisao sam nedavno ministru polj. pa mi veli prijatelj iz HPK, uzalud ti trud, tajnice odmah brišu mailove.
ni ja ne mogu smislit milano... i ča...., koliko se sad samo prave i napuhuju, a prije izbora su bili bubuce, zapravo, mislim da je ča... gazda, a prem... samo marioneta.
Prije izbora sam mislio da če s ovima iči na bolje, ali ovo je živi igrokaz, ne treba ti kazalište..
Jučer sam negdja pročitao da hrvatska je štampala novac, tamo oko 2007-2009, ali se kao to nije pokazalo dobrim..
GAD- Broj postova : 108
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 18.11.2010
4
GAD je napisao/la:pa dobro, zar ovi postovi nikako ne mogu doći do vladajućih, možda im se upale lampice u glavi, ili ne žele i nemaju vremena čitati ono bitno.
RH je štampala novac do 1993. Imali smo tada dobru inflaciju. Inflacija se razvija zbog paralelne ekspanzije kredita kod banaka. Ako je potrebno, mogu objasniti mehanizam poticanja inflacije preko monetarne multiplikacije.
U petak sam na zamolbu jednog forumaša, opet posalo e-mail na vladu, predsjednika, predsjednika sabora i klub zastupnika HDSSB-a. Vlada i Ured Predsjednika obično odgovore jer im je to zakonska obaveza. Često se dogodi da na ponovljena pisma ne odgovaraju. Jednostavno, sa njima nema polemike. Meni su 2 puta odgovorili iz vlade dok je bila Kosor. Iz HNB-a su mi jednom odgovorili općim odgovorom i više ne odgovaraju. Ima skraćenica koja to opisuje j.s.nj.
Odgovor bi mi mogao stići za 10 dana, ako bude sreće. I to će nam vjerojatno biti najveći domet.
Koliko vidim, čitaju se komentari. To je dobro. A vidjeti ćete da ću sa velikom točnošću predvidjeti što će se razviti iz tih događaja. Šteta je jedino, što sve za sad govori, da neizbježno idemo u propast.
pa zašto se mi bezpotrebno sekiramo,seljak će uvijek za sebe proizvesti dovoljno hrane da prehrani porodicu,a za sva ostala sranja neka se brinu gospoda u betonskim zgradama,ako misle da će im biti dovoljan beton za hraniti obitelj,nek tako misle
jer kako do sada rade (nema veze koja vlada,sve su iste)oni tako misle
oni i oni i samo oni
pa sve se vrti oko zagreba,mi ostali kao da ne postojimo
oni i oni i samo oni
daevu- Broj postova : 89
Zanimanje : voćar
Registriran : 10.05.2011
1
→→→ : VIŠE
daevu je napisao/la:pa zašto se mi bezpotrebno sekiramo,seljak će uvijek za sebe proizvesti dovoljno hrane da prehrani porodicu,a za sva ostala sranja neka se brinu gospoda u betonskim zgradama,ako misle da će im biti dovoljan beton za hraniti obitelj,nek tako misle
oni i oni i samo oni
Ne bih baš djelio ovu vašu misao. Naime, ako susjedu krepa krava, nema razloga za ravnodušnost. On od nečega i dalje mora živjeti. Dakle, ono što se proizvede, mora se preraspodjeliti na sve. A to neće biti dobrovoljno nego nekom silom: porezom, nametom, oduzimanjem proizvoda uz izdavanje priznanice, itd. Osim toga, na osnovi pogrešne politike, vući će se i dalje pogrešni potezi pa će biti sve gore i gore.
Sjetite se samo odredbe o povećanju površine kaveza za nesilice. U jeku krize se zahtijeva ulaganje u standard nesilica. Ko u najboljim godinama. Bit će toga još. EU birokracija će nas koštati živaca i života.
daevu je napisao/la:pa zašto se mi bezpotrebno sekiramo,seljak će uvijek za sebe proizvesti dovoljno hrane da prehrani porodicu,a za sva ostala sranja neka se brinu gospoda u betonskim zgradama,ako misle da će im biti dovoljan beton za hraniti obitelj,nek tako misle
oni i oni i samo oni
jesi li ti zaboravio gdje živiš? ako si jako mlad, onda pitaj djeda šta se sve seljacima radilo
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
'Tko i što čuči na čelu K+rvatske narodne banke?'
http://danas.net.hr/hrvatska/tko-i-sto-cuci-na-celu-hrvatske-narodne-banke-hnb-gradjanska-akcija
Kad su ljudi radili lanac oko HNB da ga zaštite, komentirao sam da ne znaju što čine. I sad je komentar isti. Opet ne znaju što čine. Nije bitno u čijoj je službi HNB, nego kako to radi.
To se radi od kraja 1993. kada je HNB postala centralna banka za banke i legalizirala ekspanziju novca isključivo kao kredita. Bilo preko HNB-a, bilo preko banaka. Ekspanzija kreditnog novca vodi uvijek u neotplative dugove.
Umjesto da prosvjeduju protiv HNB-a, trebaju tražiti ukidanje ekspanzije novca preko kredita. Država će emitirati novac koliko je potrebno da popuni deficit proračuna i nitko nikome neće biti dužan.
Kad su ljudi radili lanac oko HNB da ga zaštite, komentirao sam da ne znaju što čine. I sad je komentar isti. Opet ne znaju što čine. Nije bitno u čijoj je službi HNB, nego kako to radi.
To se radi od kraja 1993. kada je HNB postala centralna banka za banke i legalizirala ekspanziju novca isključivo kao kredita. Bilo preko HNB-a, bilo preko banaka. Ekspanzija kreditnog novca vodi uvijek u neotplative dugove.
Umjesto da prosvjeduju protiv HNB-a, trebaju tražiti ukidanje ekspanzije novca preko kredita. Država će emitirati novac koliko je potrebno da popuni deficit proračuna i nitko nikome neće biti dužan.
Zadnja promjena: Nostradurus; 23/3/2012, 14:58; ukupno mijenjano 1 put.
BROJKE OTKRIVAJU BIJEDU
http://danas.net.hr/hrvatska/44-posto-gradjana-zivi-losije-nego-lani-gfk-nezaposlenost-kriza
Bitno je za zapaziti ovih 7%. 93% je tu negdje ili je lošije dok 7% ima neko poboljšanje. Je nam demokracija na nivou. Imamo demokratsko pravo na bijedu. Sjetim sa Alan Forda: "Jedan dolar za sve, Svi dolari za jednoga". Taj jedan je bio Broj jedan - šef grupe.
Istraživanje koje je proveo GfK pokazuje da oko 7 posto kućanstava i dalje ima nešto bolju financijsku situaciju nego prije godinu dana, 47 posto ih je ostalo na istom, a oko 44 posto svoje financijsko stanje ocjenjuje lošijim nego prije godinu dana.
Bitno je za zapaziti ovih 7%. 93% je tu negdje ili je lošije dok 7% ima neko poboljšanje. Je nam demokracija na nivou. Imamo demokratsko pravo na bijedu. Sjetim sa Alan Forda: "Jedan dolar za sve, Svi dolari za jednoga". Taj jedan je bio Broj jedan - šef grupe.
ma ja jesam mlad,i imam volje za raditi,ali kad ti ne daju
znam šta su sve radili sa selom u povjesti
ali i u povjesti je i seljak vadio vile i borio se za sebe,kako se meni čini tu bez nekakvog Matije nema nama bolje
znam šta su sve radili sa selom u povjesti
ali i u povjesti je i seljak vadio vile i borio se za sebe,kako se meni čini tu bez nekakvog Matije nema nama bolje
daevu- Broj postova : 89
Zanimanje : voćar
Registriran : 10.05.2011
1
→→→ : VIŠE
NEMAMO SE PRAVO ŽALITI - Mrsić o nezaposlenosti: Rekli smo da će biti teško
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/184123/Mrsic-o-nezaposlenosti-Rekli-smo-da-ce-biti-tesko.html
Imam samo jednu poruku Vladi: "Nemojte nas spašavati". Bilo nam je bolje bez Kukuriku koalicije. To ne znači da je HDZ opcija, nego da nam ne trebaju ovakvi Superhik spasitelji.
Zašto su se oni kandidirali u Sabor? Da nas namame lažnim obećanjima i zatim j.. u zdrav mozak 4 godine. I još kažu da se nemamo pravo buniti?
Imam samo jednu poruku Vladi: "Nemojte nas spašavati". Bilo nam je bolje bez Kukuriku koalicije. To ne znači da je HDZ opcija, nego da nam ne trebaju ovakvi Superhik spasitelji.
Zašto su se oni kandidirali u Sabor? Da nas namame lažnim obećanjima i zatim j.. u zdrav mozak 4 godine. I još kažu da se nemamo pravo buniti?
SLAVKO KULIĆ, IN MEDIAS RES, IMOVINA NA "BUBNJU"?, 12/03/2012
Sve ono što Slavko Kulić govori, govorim i ja. Razlika je samo što sam detaljniji u objašnjenju mehanizma nastanka krize i rješenja. Slavko Kulić nikad ne govori o konkretnom rješenju.
Slavko Kulić: "Ne možete spasiti državu jer mi države još nemamo". To je istina. Naša država nema vlast nad novcem te je time bez moći nad svojom sudbinom.
100 dana kaosa
Evo, prođe 100 dana nove Vlade i možemo to nazvati 100 dana kaosa. Premda ostatak 1300 dana ove Vlade neće biti bolji, očigledno je da nam je dobro, kako će nam loše tek biti.
Kako znamo, Vlada nam glavinja i mjenja poreze. Ukida pa daje razne subvencije. Tjera firme u stečaj, itd. A na kraju već većina vas sluti da je mala šansa da ćemo dobiti gem, a kamo li set u borbi za preživljavanje pod ovom vodstvom.
I još je manji problem u njima, nego u nama, vječnim naivcima i nevjernim Tomama. Prije ćemo povjerovati u Milanovićeve riječi nego u riječi jednog običnog forumaša. Lijepo sam vam rekao da ne bu išlo. Program 21 nije bio program, nego najkompletniji spisak želja koji sam ikad vidio.
Na kraju, samo da vas podsjetim, niti jedna Vlada neće uspjeti bez temeljnog programa monetarne i bankarske reforme. I nije to jer ja to tako želim, nego su to lako dokazive matematičke činjenice.
--------------------------------------
Propast neće spriječiti ni udruženi sindikati ni mase koje oko HNB-a ovaj puta dizu anti HNB transparente. Nije problem u instituciji, nego što se treba prvo učiniti da se krene prema rješenju problema.
Treba se zahtijevati ukidanje ekspanzije novca preko kredita. Jednostavan je to zahtijev koji se nigdje ne može čuti. A ako se to ne traži na 1. mjestu, neće se ništa postići. Vidjeti ćete da generalni štrajk u Portugalu neće ništa poboljšati. To vam je dobra potvrda kako snaga klade vala, a um caruje. Dokle god masa traži rješenje, a ne nameće ga, rješenja neće biti.
Oprostite što talasam forumsku ravnodušnost, ali sve će vam uskoro biti jasno. Rasprave su na forumu (forumu.hr) zamrle, a ni meni se ne da ponavljati fakte. Pišem slijepima i gluhima. Vlada nas mota ko budale dok Plan21 postaje 21% nezaposlenih. Za nešto više od godinu dana će nad unija anšlusirati i postati će mo Bečki konjušari. Ono što nam je najveći domet intelektualne misli - služiti u vlastitoj bijedi i nemoći.
U emisiji "In medijas res" je Slavko Kulić rekao: "Ne možete spasiti državu jer mi države još nemamo". Link je tu: https://www.youtube.com/v/R-jWxVmLt64.
Slavko Kulić je izjavio istinu koja se pokapa sa mojim tvrdnjama. Najviša vlast koja gospodari sa državom je vlast nad emisijom novca. Kao i svaka snaga, ako se ne koristi sa pravom kontrolom, može biti destruktivna. Primjer je obična vatra.
Dokle naš narod ne spozna da se vlast naroda (demokracija) ne može ostvariti bez posjedovanja svih potrebnih državnih vlasti (novac, vojska, resursi, ljudi, znanje, sudovi, zdravstvo, itd), biti ćemo samo stado ovaca koje će šišati svatko kome se hoće.
A na vama je da primjetite da će sve baš krenuti ovako kako sam rekao. Samo, biti će kasno. Ovce će moći samo blejati za propuštenom šansom.
Ovo je kopija posta sa: Forum.hr - Reforma monetarnog i bankarskog sustava - utopija ili jedino rješenje
Kako znamo, Vlada nam glavinja i mjenja poreze. Ukida pa daje razne subvencije. Tjera firme u stečaj, itd. A na kraju već većina vas sluti da je mala šansa da ćemo dobiti gem, a kamo li set u borbi za preživljavanje pod ovom vodstvom.
I još je manji problem u njima, nego u nama, vječnim naivcima i nevjernim Tomama. Prije ćemo povjerovati u Milanovićeve riječi nego u riječi jednog običnog forumaša. Lijepo sam vam rekao da ne bu išlo. Program 21 nije bio program, nego najkompletniji spisak želja koji sam ikad vidio.
Na kraju, samo da vas podsjetim, niti jedna Vlada neće uspjeti bez temeljnog programa monetarne i bankarske reforme. I nije to jer ja to tako želim, nego su to lako dokazive matematičke činjenice.
--------------------------------------
Propast neće spriječiti ni udruženi sindikati ni mase koje oko HNB-a ovaj puta dizu anti HNB transparente. Nije problem u instituciji, nego što se treba prvo učiniti da se krene prema rješenju problema.
Treba se zahtijevati ukidanje ekspanzije novca preko kredita. Jednostavan je to zahtijev koji se nigdje ne može čuti. A ako se to ne traži na 1. mjestu, neće se ništa postići. Vidjeti ćete da generalni štrajk u Portugalu neće ništa poboljšati. To vam je dobra potvrda kako snaga klade vala, a um caruje. Dokle god masa traži rješenje, a ne nameće ga, rješenja neće biti.
Oprostite što talasam forumsku ravnodušnost, ali sve će vam uskoro biti jasno. Rasprave su na forumu (forumu.hr) zamrle, a ni meni se ne da ponavljati fakte. Pišem slijepima i gluhima. Vlada nas mota ko budale dok Plan21 postaje 21% nezaposlenih. Za nešto više od godinu dana će nad unija anšlusirati i postati će mo Bečki konjušari. Ono što nam je najveći domet intelektualne misli - služiti u vlastitoj bijedi i nemoći.
U emisiji "In medijas res" je Slavko Kulić rekao: "Ne možete spasiti državu jer mi države još nemamo". Link je tu: https://www.youtube.com/v/R-jWxVmLt64.
Slavko Kulić je izjavio istinu koja se pokapa sa mojim tvrdnjama. Najviša vlast koja gospodari sa državom je vlast nad emisijom novca. Kao i svaka snaga, ako se ne koristi sa pravom kontrolom, može biti destruktivna. Primjer je obična vatra.
Dokle naš narod ne spozna da se vlast naroda (demokracija) ne može ostvariti bez posjedovanja svih potrebnih državnih vlasti (novac, vojska, resursi, ljudi, znanje, sudovi, zdravstvo, itd), biti ćemo samo stado ovaca koje će šišati svatko kome se hoće.
A na vama je da primjetite da će sve baš krenuti ovako kako sam rekao. Samo, biti će kasno. Ovce će moći samo blejati za propuštenom šansom.
Ovo je kopija posta sa: Forum.hr - Reforma monetarnog i bankarskog sustava - utopija ili jedino rješenje
http://www.livno-online.com/svijet/23446-islamska-banka-bez-kamata-stize-i-u-hrvatsku
Evo spasa u financijama
Evo spasa u financijama
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
a šta vatikan radi sa svojom lovom? tako nam i treba, muslimani nas nemoraju više doslovno pregazit, sad nas mogu kupit!
12
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:http://www.livno-online.com/svijet/23446-islamska-banka-bez-kamata-stize-i-u-hrvatsku
Evo spasa u financijama
Islamsko bankarsto mora raditi sa profitom. To se ne mora izraziti preko kamatnog računa, nego drugačije. U konačnici islamsko bankarstvo nije rješenje problema. Osim toga, lako je islamsko bankarstvo raditi u zemljama koje imaju izvoz nafte. Oni tamo imaju dotok novca od izvoza. Možemo reći da je islamsko bankarstvo najbliže realnom bankarstvu - onom koje je servis realnom sektoru. Međutim, da bi funkcioniralo sa državnom emisijom novca, moralo bi imati ograničenja u profitu od kredita i sustav zaštite kojim se spriječava kreditna ekspanzija novca.
Sloveniji prijeti urušavanje javnih financija
http://www.business.hr/ekonomija/sloveniji-prijeti-urusavanje-javnih-financija
Treba nešto znati o Sloveniji. Ta država se unutar EU sa vremenom uspjela strahovito zadužiti. Vanjskotrgovinska bilanca joj je skoro u balansu. To u prevodu znači da nemaju dovoljan dotok novca da plaćaju kamate na zaduženje. Dugoročno, mogu uvesti štednje u poslovanju države, ali im ništa neće pomoći, ako ne povećaju vanjskotrgovinski suficit. Međutim, to je lakše reći nego napraviti kada se nalaziš na slobodnom tržištu. To znači da je Slovenija u EU svršena priča. Dobar je to primjer što će se i nama dogoditi.
Treba nešto znati o Sloveniji. Ta država se unutar EU sa vremenom uspjela strahovito zadužiti. Vanjskotrgovinska bilanca joj je skoro u balansu. To u prevodu znači da nemaju dovoljan dotok novca da plaćaju kamate na zaduženje. Dugoročno, mogu uvesti štednje u poslovanju države, ali im ništa neće pomoći, ako ne povećaju vanjskotrgovinski suficit. Međutim, to je lakše reći nego napraviti kada se nalaziš na slobodnom tržištu. To znači da je Slovenija u EU svršena priča. Dobar je to primjer što će se i nama dogoditi.
Tko će o čemu, nego Vlada o prodaji
http://www.poslovni.hr/vijesti/na-prodaju-uskoro-i-udjeli-u-podravci-i-koncaru-200313.aspx?id=200313
Nakon najave da će se prodavati Petrokemija, sada je i Končar i Podravka na redu. Tko mi nije vjerovao do sada, valjda će sad povjerovati.
Naime, ako danas Vlada prodaje ono što imamo, što će učiniti sutra? I koja će to vlada učiniti? Sve mi se čini da imamo posla sa prodanim dušama.
Nakon najave da će se prodavati Petrokemija, sada je i Končar i Podravka na redu. Tko mi nije vjerovao do sada, valjda će sad povjerovati.
Naime, ako danas Vlada prodaje ono što imamo, što će učiniti sutra? I koja će to vlada učiniti? Sve mi se čini da imamo posla sa prodanim dušama.
Ministar Mrsić: Brodogradnja je tek početak...
http://www.nacional.hr/clanak/127341/brodogradnja-je-tek-pocetak
Točnije to je početak velike agonije, nastavak prevare i muljanja, rasprodaje i glumljenja nemoćnih nad višom silom. Blago rečeno, Vlada nam djeluje kao da je drogirana. Svijet u očima vladujućih izgleda iskrivljeno i nema doticaja sa stvarnošću. Njeni potezi kao da su iz noćne more, a svakim danom situacija postaje sve gora za radničku populaciju.
Neki su već počeli zazivati nove izbore za Sabor. Vjerojatno ponukani rezultatima rada ove vlade. Samo to nam privreda neće preživjeti toliki broj eksperimenata bez mozga. Zemlja se vodi znanjem i mudrošću, a ne samohvaljenjem i iznošenjem rješenja koja to nisu.
Ne može neobrazovana raja demokratskim biranjem izabrati one koji znaju. Da i o nečem odlučivala, mora znati. To je opet sistem kojim se na vlast dovodi podobni Antikristi koji u ime "znanja" nastavlja uništavanje zemlje. Prije nekog vremena je bilo govora da bi guverner Rohatinski preuzeo novu Vladu. Imamo sreće jer je Rohatinski premali igrač da bi nastavio igrati prljavo na čelu Vlade. Čovjek za to mora imati čelične živce i rodoljublja koliko crno pod noktom.
Možemo biti sigurni da će vlada omanuti i da će nam se pokušati podvaliti namjesnik tehnokrata sa ulogom da nas stručno uništi do kraja. Da bi to spriječili, moramo izabrati čovjeka, stranku, pokret koji će prestati sa anitnarodnom politikom i ukinuti ekspanziju novaca kao duga.
Jesam dosadan, ali vidjeti ćete da će sve ići prema predviđanju.
Točnije to je početak velike agonije, nastavak prevare i muljanja, rasprodaje i glumljenja nemoćnih nad višom silom. Blago rečeno, Vlada nam djeluje kao da je drogirana. Svijet u očima vladujućih izgleda iskrivljeno i nema doticaja sa stvarnošću. Njeni potezi kao da su iz noćne more, a svakim danom situacija postaje sve gora za radničku populaciju.
Neki su već počeli zazivati nove izbore za Sabor. Vjerojatno ponukani rezultatima rada ove vlade. Samo to nam privreda neće preživjeti toliki broj eksperimenata bez mozga. Zemlja se vodi znanjem i mudrošću, a ne samohvaljenjem i iznošenjem rješenja koja to nisu.
Ne može neobrazovana raja demokratskim biranjem izabrati one koji znaju. Da i o nečem odlučivala, mora znati. To je opet sistem kojim se na vlast dovodi podobni Antikristi koji u ime "znanja" nastavlja uništavanje zemlje. Prije nekog vremena je bilo govora da bi guverner Rohatinski preuzeo novu Vladu. Imamo sreće jer je Rohatinski premali igrač da bi nastavio igrati prljavo na čelu Vlade. Čovjek za to mora imati čelične živce i rodoljublja koliko crno pod noktom.
Možemo biti sigurni da će vlada omanuti i da će nam se pokušati podvaliti namjesnik tehnokrata sa ulogom da nas stručno uništi do kraja. Da bi to spriječili, moramo izabrati čovjeka, stranku, pokret koji će prestati sa anitnarodnom politikom i ukinuti ekspanziju novaca kao duga.
Jesam dosadan, ali vidjeti ćete da će sve ići prema predviđanju.
Zadnja promjena: Nostradurus; 28/3/2012, 22:48; ukupno mijenjano 1 put.
čovjeće, ja svaki tvoj post pročitam 3 puta, kaj bi bil dosadan
GAD- Broj postova : 108
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 18.11.2010
4
Ne može neobrazovana raja demokratskim biranjem izabrati one koji znaju.
fino, fino, pokojni predsjednik nas je nazvao "stoka sitnog zuba", sada nas nostra-nešto naziva neobrazovana raja, kaj je slijedeče???
pobiti sve ispod magisterija?
fino, fino, pokojni predsjednik nas je nazvao "stoka sitnog zuba", sada nas nostra-nešto naziva neobrazovana raja, kaj je slijedeče???
inceptos- Broj postova : 36
Zanimanje : umjereni optimist
Registriran : 02.03.2012
0
inceptos je napisao/la:Ne može neobrazovana raja demokratskim biranjem izabrati one koji znaju.
a šta ćeš, istina boli!
12
mačor je napisao/la:inceptos je napisao/la:Ne može neobrazovana raja demokratskim biranjem izabrati one koji znaju.
a šta ćeš, istina boli!
hahaha, istina boli, baš si slatka mačkica.
Gandhi je prije puno godina rekao pravu istinu o istini: "U istinu vjerujemo ako je izrekne siromah, a povjerovat ćemo i u laž ako je izrekne bogati nevaljalac."
U tu skupinu možemo ubrojati i kvazi političare i kvazi ekonomiste
inceptos- Broj postova : 36
Zanimanje : umjereni optimist
Registriran : 02.03.2012
0
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Stranica 14 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.