AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
jebiga.. to je druga tema..matijas311 je napisao/la:
moj otac je nositelj gospodarstva ja i brat smo prijavljeni da radimo na gospodarstvu, otac može u starosnu mirovinu za 15 godina, neću računati koliko je do sada uplatio za svoje doprinose ali za ovih 15 godina će uplatiti još oko 300 000 kn. Koliko on mora živiti da bi dobio te novce?
što želiš da kažem... ali tako je svima u ovoj državi..
no nemaju svi pravo na povrat iako isto to uplaćuju..
i to je o.k., svi imaju ili su imali pravo izbora.. samo što se to ovdje ne prizna..
gleda se isključivo jednostrano..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
falkon 2 je napisao/la:Pročitaj posije svojeg komentara paorov post odnosno zadnje dvije rečenice?
pa ja radim cca prosjek 15 sati dnevno,nemam godišnjeg niti bolovanja, neka se ti sračunaju što im neštima pa nek pitaju šta i kako..... ili neka se prestan mešetariti i politizirati te mogu se ukinuti poticaji ali i zabraniti onda uvoz iz država KOJE POTIČU svoje proizvođače da bi imali jeftiniji proizvod, pa onda ćemo uhvatiti neku računicu, a ne uvoziti ćemo iz država koje subvencioniraju svoje poljoprivednike čak i više nego što se nas potiče, imaju jeftiniji repromaterija te REDOVNO im se ISPLAĆUJU subvencije/poticaji dok kod nas je u sjetvi to obaveza a u vrijeme isplate presteje biti dug države prema proizvođačima...... dali ti dotični čitaju tu "stranu medalje"?
Ma falk, jasan si ti meni kao dan, al kažem ti ljepo iz drugog kuta to izgleda drugačije...
Samo primjer picekov kut..
A picek je još i upućen u te odnose, a netko tko nije upuććen u pročita tvoj STATUS, pa mislim da mu padne mrak na oči
pa zato postoji ovaj posljedni post....
mogu i ja gledati sa drugog kuta gledišta status radništva, i onda se dođe do onoga "nemoš ti mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi"
jer to je u svim segmentima našeg "radnog" naroda, građevine i ostalo dok je gazda tu nešta se i radi, kad on ode onda se karta, i poslije gazda kriv zato što firma nije u rokovima odradila posao i naplatila isti
sad sa te drughe strane gledište:Dali to znači pošto sam ja seljak da ja nesmijem poslovati u plusu te te iste subvencije/poticaje koristiti u poboljšanje svoje proizvodnje kao i ostali poljoprivednici iz EU 27?
ili pošto sam ja seljak trebam raditi u minusu i opravdavati 90% ostalih kojim je prioritet kartanje u birtije a posao neće uteći, i onda država kriva što nemogu vraćati kredite (gledam svaki dan takve primjere)
mogu i ja gledati sa drugog kuta gledišta status radništva, i onda se dođe do onoga "nemoš ti mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi"
jer to je u svim segmentima našeg "radnog" naroda, građevine i ostalo dok je gazda tu nešta se i radi, kad on ode onda se karta, i poslije gazda kriv zato što firma nije u rokovima odradila posao i naplatila isti
sad sa te drughe strane gledište:Dali to znači pošto sam ja seljak da ja nesmijem poslovati u plusu te te iste subvencije/poticaje koristiti u poboljšanje svoje proizvodnje kao i ostali poljoprivednici iz EU 27?
ili pošto sam ja seljak trebam raditi u minusu i opravdavati 90% ostalih kojim je prioritet kartanje u birtije a posao neće uteći, i onda država kriva što nemogu vraćati kredite (gledam svaki dan takve primjere)
A kako bi mi uopće bili konkurentni eu seljaku da oni imaju poticaje a mi ne,ako je netko ljubomoran na nešto što mi na jedvite jade dobijemo neka se uhvati posla i neka radi ako može i 500ha zemlje ali pravo radi a ne samo čekati poticaje,nitko sretniji od mene da bude poticaj po kili proizvoda.Dok god polj.inspektori imaju zabranu izaći kod pojedinih velikih guzonja nama neće biti bolje i stalno će se povlačiti poticaji po novinama.Kad pogledam komentare ispod članaka koji se tiču poticaja pukao bih od muke jer ti komentatori ili nemaju pojma ili su plaćeni da blate po selu.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
Poticaji u poljoprivrednoj proizvodnji zamišljeni su samo sa jednom svrhom i ciljem, a to je da se direktno utječe na smanjenje cijena hrane poticanjem onih koji ju proizvode, dakle svih nas u ovom slučaju i to je odgovor na pitanje jesmo li zaslužili poticaj... dakle jesmo i to u punom iznosu!
Ovo što se sada dešava već po neznam koji put, je da se iznos poticaja, čija isplata već ionako kasni, retroaktivno smanjuje za godinu koja je prošla i za neku količinu proizvodnje koja je na tržištu davno prodana, a prodana je uz ukalkuliran puni iznos poticaja.... Takva retroaktivna smanjenja jednostavno nisu održiva jer uništavaju cijeli smisao proizvodnje i nama koji proizvodimo a dugoročno i proračunu iz kojega se poticaji isplaćuju. Dovoljno smo štete pretrpili samim kašnjenjem isplate a kamoli smanjenjem iznosa...
Ako zbog neznam koje lude gospodarske krize moraju ići smanjenja poticaja, onda neka se to sada definira za neke naredne godine pa ćemo mi kao proizvođači to znati godinu ili dvije unaprijed, a ne kao sada unatrag (18 mjeseci nakon proizvodnje i prodaje proizvoda netko je izračunao da nam smanji iznos poticaja za 40%).......
U bilo kojem modelu kalkulacije proizvodnje mora biti poznat iznos potpore unaprijed, mora biti poznat i jasan pa makar bio i jednu kunu bez mogućnosti korekcije i smanjenja... Druga stvar koja je podjednako važna je zaštitna cijena proizvoda... Ako te dvije stvari znamo, onda radimo ulažemo i proizvodimo, sve druge opcije nisu opcije
Ovo što se sada dešava već po neznam koji put, je da se iznos poticaja, čija isplata već ionako kasni, retroaktivno smanjuje za godinu koja je prošla i za neku količinu proizvodnje koja je na tržištu davno prodana, a prodana je uz ukalkuliran puni iznos poticaja.... Takva retroaktivna smanjenja jednostavno nisu održiva jer uništavaju cijeli smisao proizvodnje i nama koji proizvodimo a dugoročno i proračunu iz kojega se poticaji isplaćuju. Dovoljno smo štete pretrpili samim kašnjenjem isplate a kamoli smanjenjem iznosa...
Ako zbog neznam koje lude gospodarske krize moraju ići smanjenja poticaja, onda neka se to sada definira za neke naredne godine pa ćemo mi kao proizvođači to znati godinu ili dvije unaprijed, a ne kao sada unatrag (18 mjeseci nakon proizvodnje i prodaje proizvoda netko je izračunao da nam smanji iznos poticaja za 40%).......
U bilo kojem modelu kalkulacije proizvodnje mora biti poznat iznos potpore unaprijed, mora biti poznat i jasan pa makar bio i jednu kunu bez mogućnosti korekcije i smanjenja... Druga stvar koja je podjednako važna je zaštitna cijena proizvoda... Ako te dvije stvari znamo, onda radimo ulažemo i proizvodimo, sve druge opcije nisu opcije
agrotehničar- Broj postova : 169
Registriran : 21.04.2008
1
Kolega nažalost 40% budemo manje kasirali a kada
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
ja prvi nepristajem na smanjenje poticaja a vjerujem i 90% seljaka jer su to novci koji su nam uračunati u našu proizvodnju,a nek naša vlada smanji ulaganja u brodogradilišta a ne kaj navek sam seljake svi jebu...jebote pa gorivo je otišlo gore pa sad za hektar mi treba 900 kuna ,gnojivo isto tak ,a dije ostalo plin i struja i onda vele da je nam seljacima lako.Ma živi užas a Todorič i kompanija če nas uništit jebote kupi za kunu kombinat i još dobiva poticaje ..
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
→→→ : VIŠE
delac je napisao/la:ja prvi nepristajem na smanjenje poticaja a vjerujem i 90% seljaka jer su to novci koji su nam uračunati u našu proizvodnju,a nek naša vlada smanji ulaganja u brodogradilišta a ne kaj navek sam seljake svi jebu...jebote pa gorivo je otišlo gore pa sad za hektar mi treba 900 kuna ,gnojivo isto tak ,a dije ostalo plin i struja i onda vele da je nam seljacima lako.Ma živi užas a Todorič i kompanija če nas uništit jebote kupi za kunu kombinat i još dobiva poticaje ..
Prika zaboravio si dodati cijelu Baranju, veliki dio istočne Slavonije i 70 % srijema. (najbolje i najplodnije obradive površine)
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
Kažu da smo ne-rentabilni, da malo proizvodimo i ne kvalitetno a ne daju nam uvjete da poboljšamo proizvodnju.
ciganek1- Broj postova : 69
Registriran : 13.12.2011
2
Ispravite me ako griješim,ali zar u zakonu ne piše da će poticaji biti isplaćeni DO maksimalnog iznosa od 2250 kn/ha,nigdje ne stoji(koliko ja znam) da je to iznos,isto tako ne znam gdje se govori ili piše o retroaktivnom smanjenju poticaja,mislim da se govori o nekom smanjenju u budućnosti,a ovo moraju isplatiti kad god,iako je moje mišljenje da je bolje da mi plate npr. 1500 kn nego da mi 2250 duguju.
baja- Broj postova : 147
God : 44
Zanimanje : mesar
Registriran : 20.06.2009
2
To je zakonska formulacija: 'do'. Recimo i to da ta zakonska formulacija nije primjenjana kod plaća državnih dužnosnika, na primjer može se pokazati da si zlorabio svoj položaj i čamiti u pritvoru čekajući suđenje, ali plačica će uredno pritjecati, kao i sve ostale beneficije.... jer tamo nema formulacije 'do'. A zna se koliko je to 'do' - od nula kuna do maksimalno određenog iznosa. Na kraju treba reći da nismo nikada dobivali maksimalni iznos poticaja koji se stalno spominje tu po forumu, uvijek se to umanji radi nekih (većinom nepoznatih) razloga.
Mislim da bi rezanje poticaja ili bilo kojih drugih državnih potpora i davanja trebalo ići u paketu: na primjer: srezati će mo vama toliko, njima toliko, ovima će se ovo potpuno ukinuti, onima će se prepoloviti. Svima u državi odrediti da se moraju odreći dijela (nečega). Ali onda to tako i ostvariti (bez igara ispod žita). Ja mislim da vlast (i ova i prošla) nema točnog i preciznog uvida u to što se, kome i koliko isplaćuje. Kada želiš rezati, onda moraš pokazati da jako vodiš računa o tome da nigdje ne curi lova bezveze, kada sva ta curenja prekineš - onda možeš rezati. To bi doveli do povećavanja vjere u sustav, i do lakšeg prihvaćanja stvarnosti da se mora racionalno trošiti.
Mislim da bi rezanje poticaja ili bilo kojih drugih državnih potpora i davanja trebalo ići u paketu: na primjer: srezati će mo vama toliko, njima toliko, ovima će se ovo potpuno ukinuti, onima će se prepoloviti. Svima u državi odrediti da se moraju odreći dijela (nečega). Ali onda to tako i ostvariti (bez igara ispod žita). Ja mislim da vlast (i ova i prošla) nema točnog i preciznog uvida u to što se, kome i koliko isplaćuje. Kada želiš rezati, onda moraš pokazati da jako vodiš računa o tome da nigdje ne curi lova bezveze, kada sva ta curenja prekineš - onda možeš rezati. To bi doveli do povećavanja vjere u sustav, i do lakšeg prihvaćanja stvarnosti da se mora racionalno trošiti.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
http://www.agroklub.com/kolumna/vlast-ocito-jos-nije-pokazala-sve-sto-zna-a-sto-ne-zna-pokazuje/6283/
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
to nigdi ne pise, do 2250 jer pise jasno i svima razumljivo da osnovni poticaj po ha za proslu godinu je 2050kn i nema tu onda do ili st aja znam
koji je miško ljudima da stalno samo sebi idu na stetu tumačeći nisto kako nije to mi nikad nece bit jasno tebi baja ako ne treba potcaj pa sta se mucis onda i prijavljujes?
koji je miško ljudima da stalno samo sebi idu na stetu tumačeći nisto kako nije to mi nikad nece bit jasno tebi baja ako ne treba potcaj pa sta se mucis onda i prijavljujes?
agrotehničar je napisao/la:Poticaji u poljoprivrednoj proizvodnji zamišljeni su samo sa jednom svrhom i ciljem, a to je da se direktno utječe na smanjenje cijena hrane poticanjem onih koji ju proizvode, dakle svih nas u ovom slučaju i to je odgovor na pitanje jesmo li zaslužili poticaj... dakle jesmo i to u punom iznosu!
ma svaka im čast i takvoj pameti, to da se 1% Hrvatske bavi poljoprivredom ok, al od poljoprivrede živi cijela Hrvatska i oni REŽU NAJVIŠE baš poljoprivredi! Jeste gledali dnevnik na novoj? Evo link: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pogledajte-tko-je-najveci-gubitnik-novog-proracuna.html
Poljoprivredi se reže 1 milijarda od 3.7 milijardi. Zdravstvu od 19 milijardi, smanjili za 0,5 milijardi. Slažem se da se mora štititi zdravstvo, još i poboljšati.
MA NAJBOLJE SVE RASPRODAT I NA SOCIJALU!!!! (da i šta onda, jel bi to bio život?!!)
Jednom "romu" slučajno ispala isplatnica u trgovini pa mi prodavačica pokazala, na njoj piše 3.600 kn!!! Tu je najveći problem, motiku nije vidio a kamoli je primio ili nešto korisno napravio za državu, lokalnu zajednicu, a prima skoro duplo više nego radnik u nekoj firmi. I taj radnik koji jedva preživljava još mora raditi i za takve!!! I svi mi ostali!
UHHHH! Razočaran sam skroz i ništa se tu nemože, oni će napravit kako žele. Ne vrijede nikakvi prosvjedi pogotovo sad po zimi dok nitko nikuda ne ide - i to nije ni način za rješavat probleme. Ne kužim kako ovi gore nemaju razuma za poljoprivredu. Na smanjenje od 15% bi pristala većina ja mislim, al oni odma 35% il kolko već. Pa reži onda sve za 35%!!
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
ja mislim da se mi trbamo držat onoga za šta smo se borili do sada a ne pričat da nam režu ovoliko onoliko netrebaju nam rezat ništa jel to je naše i mi tre bamo iza toga stajati a ne da nas vitlaju sad vako pa nagodinu nako jel to je naša godišnja plača neka režu prvo u saboru i vladi 30 posto primanja pa neka onda uzmu i meni koji radim za takve godišnje po 2000 sati na traktorima neka krenu odsebe a ako im dozvilimo sad da uzmu onda mi nismo niko i ništa pogledajte šta rade lopovi mljekarima ma trebamo svi izaći na ceste i boriti se za svoja prava jel budemo čekali da nam kroje sudbinu oni debelokožci u foteljama a mi grijali siceva na traktorima i muzli mlijeko po2,50kn i šutili otišli smo u ku...
stjepan- Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19
za proslu godinu cemo dobit po starom a onda nagodinu po ovom smanjenom? tako bi trebalo bit
Jaoo sve mi je muka kada otvorim ovu temu..
Nadam se nekom linku, da će krenit isplata poticaja nešto slično.. A ono samo neke loše vijesti, rezanja poticaja, samo se nasekiram..
Uff tko me tjera da ovdje svratim...
Nadam se nekom linku, da će krenit isplata poticaja nešto slično.. A ono samo neke loše vijesti, rezanja poticaja, samo se nasekiram..
Uff tko me tjera da ovdje svratim...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
reko je milanovic prije izborakad krenu rezovi da ce rezati samo bolesno tkivo, pazeci da se ne zareze zdravo....
jel im to skare ne valjaju pa ih odvuklo u zdravo, ili smo mi njima bolesno tkivo...
a prema ovom sto je traveljao bago u dnevniku nas ocito smatraju rakom debelog crijeva u ovoj drzavi... i najvecom prijetnjom za zdravlje drzave...
sad ce nas srezat operativnim putem, a onda cemo jos na kemoterapiju... da nas se dokrajci...
jel im to skare ne valjaju pa ih odvuklo u zdravo, ili smo mi njima bolesno tkivo...
a prema ovom sto je traveljao bago u dnevniku nas ocito smatraju rakom debelog crijeva u ovoj drzavi... i najvecom prijetnjom za zdravlje drzave...
sad ce nas srezat operativnim putem, a onda cemo jos na kemoterapiju... da nas se dokrajci...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
ma ja više to nemogu ni gledat ni slušat muka mi od toga svega izgleda da ćemo mi odraditi dvje sjetve bez poticaja
19
kako sebi nerežu plaće za 30 posto i mobitele s neograničenim limitima kartice neograničene osobne vozače itd nego kuda tuda po seljaku od kojeg svi žive
19
da su svakom ministarstvu srezali samo 5% nebi niko ni osjetio u ustedili bi jos vise nego sto su sad, ocito je da neko ima nesto gadno protiv nas ali moramo priznat i sami smo puno krivi, vecina seljaka se uvjek hvali s necim, ma sta vecina svi do jednog i ljudi to cuju i onda se desavaju ovakve stvari
deere power je napisao/la:za proslu godinu cemo dobit po starom a onda nagodinu po ovom smanjenom? tako bi trebalo bit
Da, to je rezanje proračuna za 2012. A ovo staro što su obećali isplatit, ako ima novaca, isplatit će. Tako bi trebalo bit. Meni isto muka al morao sam napisat nešto i podijelit s nekime.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
e po tuđoj guzici sto batina
19
Pa sta se cudite ,komunisti su uvijek seljaka smatrali seljakom !
zlocko- Broj postova : 528
God : 43
Zanimanje : svašta po malo
Registriran : 26.05.2011
7
Slažem se s ovom tvrdnjom. Pa šta seljak zna šta je milijarda kuna manje .zlocko je napisao/la:Pa sta se cudite ,komunisti su uvijek seljaka smatrali seljakom !
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (4)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi