AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
Ma nakraju krajeve jeb....mi se živo, ko će šta misliti ....tko voli neka na kraju izvoli eto mu poticaji pa neka ih si zabije u prkno i uživa sretan i vesel do kraja života
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
pege kaj se sekiraš pa od ovakvih poticaja što se isplačuju na 10 puta živiš ko ban
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 37
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
→→→ : VIŠE
Pa vi niste normalni ponašate se prema meni kao da sam iz ministarstva poljoprivrede, pa i ja sam seljak imam svoje imanje i radim zemlju hranim krave i svinje.
Vi terate po svojemu tvrdoglavo i uvredljivo.
ne tvrdim da poticaji ne trebaju, dobro dođu naroćito za nas manje seljake i one u razvoju.
Ali i tvrdim da poticaji nisu dobro rješenje za poljoprivrednike! ovu silnu energiju koja se troši oko poticaja trebalo bi iskoristiti za organizaciju tržišta poljoprivrednih proizvoda koje je kod nas MRTVO,trebalo bi vršiti pritisak na trgovce repromatrijalom da snize cjene a otkupljivače da realno zarađuju osim toga mnogi poljoprivrednici su neobrazovani i zavedeni prićama kojekakvih državnih službi i nekih firmi koje su došle u RH pokupiti novce.
Pege ti svojih 280000,00 možeš zaraditi na burzi poljoprivrednih proizvoda u roku mjesec dana, ali naravno nemožeš zbog zakonskih prepreka.
Pa vi onda draga gospodo radite scene po cestama zbog par kuna poticaja, a za ove ostale stvari koje ne štimaju nemojte mariti.
ne tvrdim da poticaji ne trebaju, dobro dođu naroćito za nas manje seljake i one u razvoju.
Ali i tvrdim da poticaji nisu dobro rješenje za poljoprivrednike! ovu silnu energiju koja se troši oko poticaja trebalo bi iskoristiti za organizaciju tržišta poljoprivrednih proizvoda koje je kod nas MRTVO,trebalo bi vršiti pritisak na trgovce repromatrijalom da snize cjene a otkupljivače da realno zarađuju osim toga mnogi poljoprivrednici su neobrazovani i zavedeni prićama kojekakvih državnih službi i nekih firmi koje su došle u RH pokupiti novce.
Pege ti svojih 280000,00 možeš zaraditi na burzi poljoprivrednih proizvoda u roku mjesec dana, ali naravno nemožeš zbog zakonskih prepreka.
Pa vi onda draga gospodo radite scene po cestama zbog par kuna poticaja, a za ove ostale stvari koje ne štimaju nemojte mariti.
BOŽIDAR je napisao/la:Pa vi niste normalni ponašate se prema meni kao da sam iz ministarstva poljoprivrede, pa i ja sam seljak imam svoje imanje i radim zemlju hranim krave i svinje.
Prijatelju par kuna ......
Za mene je puno i 5 kuna kada ih nemam ....zar nije tako...
131
A pege,kako nemas..
sad si rekao da imas godisnje preko 1mil kn...ostane tebi tu fina lova....
I ja sam za,ukinit poticaje i amen!
sad si rekao da imas godisnje preko 1mil kn...ostane tebi tu fina lova....
I ja sam za,ukinit poticaje i amen!
E jebiga nekima kako već rekoh lakše utjerati u guzicu nego u glavu
Daj te malo mašti na volju pa bacite laganu matematiku pa buš videl koliko meni na kraju ostane...
Pa ako i ostane koja kuna ,ja neodustajem ni od jedne obečano zarađene kune nikada pa ni onda..
Ma što se mene tiče neka ih ukinu ,pa budemo videli koliko će onda sirotinja onda plačati lebac
Daj te malo mašti na volju pa bacite laganu matematiku pa buš videl koliko meni na kraju ostane...
Pa ako i ostane koja kuna ,ja neodustajem ni od jedne obečano zarađene kune nikada pa ni onda..
Ma što se mene tiče neka ih ukinu ,pa budemo videli koliko će onda sirotinja onda plačati lebac
131
pege nisi shvatio bit bozidarovog teksta tj. "sta je pjesnik s time htio reci" da sve stima i da je onak kako bog zapovijeda ti bi zivio "ko bubreg u loju"od svog rada a ne da moras moljakati za poticaj , a poticaj bi trebao sluziti nama malima da dostignemo razinu na kojoj bi isto tako mogli zivjeti od rezultata svoga rada a ne ovak da se sve svodi na puko prezivljavanje.
Ha, sjetili se poslati rjesenje o umanjenju, a nisu poslali obavijest, odnosno rjesenje, od cega se to umanjuje. A da ne govorimo o tome da su zakonskih 2250 kuna nekakvom odlukom nekoga neimenovanoga smanjili na (koliko ono?) 2000 kuna. To je, nazalost, sistem rada i udruga i komore: stalno se pokusava nesto netransparentno progurati. Sada su neki dan pitali Todorica jel' dobiva poticaje, a ovaj im je, tocno i logicno, odgovorio: Dobivam po zakonu kojega je izglasao Sabor. To nisam cuo ni od kojeg predstavnika udruge da tako kaze. Stalno se fura prica kako su poticaji nesto sto, eto, Ministar ili ne znam tko daje iz svog dzepa, svojom dobrom voljom.
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Ma skužio sam ja pjesnika šta je on ,ne htio nego kako je to rekao,ma pustimo mi božidara neka propadne u neznanju i zavisti.
Samo Branko pa ja i koristim poticaje u tu svrhu tj da ih nije bilo nebih ni imao ovo što imam danas .
Pa i ja sam prije cca 7 godina bio "mali poljoprivrednik" radio sam cca 25jutara zemlje.Pa sam prvo krenio u kupovinu zemlje ,pa u nešto nove mehanizacije pa sam tada računao ovako uz kapitalna i poticaj sem lakše doči do potrebnih sredstava za rad (zemlja i stojevi)..
I sve bi to funkcioniralo da su ovi se pridržavali obečanog barem u mom slučaju 10godina tako da otplatim sve što sam se zadužio i onda bi bilo sve ok.
A ne ovako prvo obečaju nešta čovjek se zaduži za zemlju i strojeve i odjednom kažu nema više ili se smanji ,a kod mene se nije smanjila rata za zemlju.
Pa da nije bilo poticaja i kapitalnih ja ne da nebih htio se baviti poljoprivredom nego nebih mogao ni ovo malo sirotinje kupiti što vidite i znate već s čime radim,jer sam već rekao da sam tamo negdje 2003 godine počeo s nulom,ono što sam malo zemlje radio je od oca ko i dan danas ja neimao nikake direktne koristi otoga ..
Tako da se razumijemo ma ja bih bio najsretnij čovjek kada bih mogao živjeti samo od urda ,ali kako si već reko kada bi bilo ono sve kako treba,ovako mi sada trenutno treba svaka lipa i ako je to moje onda ču se za nju boriti do zadnjeg jer je za mene i 5 kuna puno novaca.
Samo Branko pa ja i koristim poticaje u tu svrhu tj da ih nije bilo nebih ni imao ovo što imam danas .
Pa i ja sam prije cca 7 godina bio "mali poljoprivrednik" radio sam cca 25jutara zemlje.Pa sam prvo krenio u kupovinu zemlje ,pa u nešto nove mehanizacije pa sam tada računao ovako uz kapitalna i poticaj sem lakše doči do potrebnih sredstava za rad (zemlja i stojevi)..
I sve bi to funkcioniralo da su ovi se pridržavali obečanog barem u mom slučaju 10godina tako da otplatim sve što sam se zadužio i onda bi bilo sve ok.
A ne ovako prvo obečaju nešta čovjek se zaduži za zemlju i strojeve i odjednom kažu nema više ili se smanji ,a kod mene se nije smanjila rata za zemlju.
Pa da nije bilo poticaja i kapitalnih ja ne da nebih htio se baviti poljoprivredom nego nebih mogao ni ovo malo sirotinje kupiti što vidite i znate već s čime radim,jer sam već rekao da sam tamo negdje 2003 godine počeo s nulom,ono što sam malo zemlje radio je od oca ko i dan danas ja neimao nikake direktne koristi otoga ..
Tako da se razumijemo ma ja bih bio najsretnij čovjek kada bih mogao živjeti samo od urda ,ali kako si već reko kada bi bilo ono sve kako treba,ovako mi sada trenutno treba svaka lipa i ako je to moje onda ču se za nju boriti do zadnjeg jer je za mene i 5 kuna puno novaca.
131
E moj bozidare...da ja barem dobio upola koliko su dobili oni sto nisu zasluzili ni pedlja a ne silne hektare!!
Covjek se pati i radi kao konj!! Ne samo on, nego svi poljoprivrednici... uvijek sitne ribe najebu, a krupnima se ne dira u tanjur!!
Page care, samo guli i radi!!
Covjek se pati i radi kao konj!! Ne samo on, nego svi poljoprivrednici... uvijek sitne ribe najebu, a krupnima se ne dira u tanjur!!
Page care, samo guli i radi!!
JOSIP FERGUSON je napisao/la:tomi, radi se o poticajima za 2009 godinu, a sada se isplacuju poticaji za 2010...
znaci oni su se sad sjetili po novom zakonu odbijat 7 posto od poticaja koji su isplaceni za preklanjsku godinu...
ako sam dobro shvatio...
a sta ako se netko u medjuvremenu prestao bavit poljoprivredom? od cega ce njemu uzet?? ili on ne mora platit....
trebalo bi donest zakon kojim bi njima od svih placa sto su dobili u 2009 g odbili 7 posto od prve iduce place....
ups, zbilja sam krivo procitao godinu s obavijesti, radi se o 2009. godini a ne 2010 kako sam ja mislio, ali to znaci da mozemo to isto ocekivat i za 2010. krasno.
s tvojom zadnjom rečenicom se slažem isto, al to nema šanse, tko bi i donio taj zakon da sam sebi skine plaću, nisu bedasti, njima nije kriza.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Pošto je situacija kakva je u državi slažem se s modulacijom poticaja.
E sad pošto su nama poticaji već umanjeni u odnosu na kako je pravilnikom propisano mislim da na modulaciju nisu trebali ni pomisliti a kamo ju provoditi.
Očekujem da naša revna HPK digne svoj glas protiv ove modulacije jer smo već debelo "modulirani". I to sa svih strana...
Isto tako ove isplate više nemaju nikakvog smisla bez rješenja jer se ja tu više nikako ne snalazim tj. nemam vremena proučavati i kalkulirati konačni obračun isplate poticaja. Mislim prestrašno...
E sad pošto su nama poticaji već umanjeni u odnosu na kako je pravilnikom propisano mislim da na modulaciju nisu trebali ni pomisliti a kamo ju provoditi.
Očekujem da naša revna HPK digne svoj glas protiv ove modulacije jer smo već debelo "modulirani". I to sa svih strana...
Isto tako ove isplate više nemaju nikakvog smisla bez rješenja jer se ja tu više nikako ne snalazim tj. nemam vremena proučavati i kalkulirati konačni obračun isplate poticaja. Mislim prestrašno...
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Vec dugo takve isplate nemaju smisla ....
2
majs je napisao/la:Pošto je situacija kakva je u državi slažem se s modulacijom poticaja.
pa zar poticaji za 2009 nisu isplaćeni u cijelosti? Zbog toga i moduliraju a za 2010 nisu isplaćeni u cijelosti pa se ne mogu modulirati. to je moje mišljenje
Konačno pojedinačno pravo svakog korisnika na izravna plaćanja u proizvodnoj godini utvrđuje se
nakon provođenja modulacije obračunskih pojedinačnih prava. Obračunsko pojedinačno pravo čini
osnovicu za utvrđivanje modulacije na razini pojedinačnog korisnika, a utvrđuje se do 31. ožujka iduće
godine.
8.2. Modulacija
Umanjenjem isplata izravnih plaćanja (modulacija) obuhvaćena su ona prava na razini proizvodne
godine po korisniku koja prelaze iznos od 100.000,00 kn. Modulacija se primjenjuje po osnovnoj stopi
od 8 posto. Za prava iznad 2.160.000,00 kn osnovna stopa modulacije uvećava se za dodatnu stopu
od 4 posto i ukupno iznosi 12 posto. Modulacija se primjenjuje pri svakoj isplati izravnih plaćanja a
konačni obračun i isplata po korisniku obavlja se do konca lipnja iduće godine.
nakon provođenja modulacije obračunskih pojedinačnih prava. Obračunsko pojedinačno pravo čini
osnovicu za utvrđivanje modulacije na razini pojedinačnog korisnika, a utvrđuje se do 31. ožujka iduće
godine.
8.2. Modulacija
Umanjenjem isplata izravnih plaćanja (modulacija) obuhvaćena su ona prava na razini proizvodne
godine po korisniku koja prelaze iznos od 100.000,00 kn. Modulacija se primjenjuje po osnovnoj stopi
od 8 posto. Za prava iznad 2.160.000,00 kn osnovna stopa modulacije uvećava se za dodatnu stopu
od 4 posto i ukupno iznosi 12 posto. Modulacija se primjenjuje pri svakoj isplati izravnih plaćanja a
konačni obračun i isplata po korisniku obavlja se do konca lipnja iduće godine.
zanimljivo kako modulaciju (ne'š mi termina) provode od rijeci do rijeci po propisima, a ne provode iznose propisane istim propisima ....
Sto bi rekao drug Tito, ne treba se drzati zakona kao pijan plota .....
Sto bi rekao drug Tito, ne treba se drzati zakona kao pijan plota .....
2
'' uzimala - davala.....''
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
nitko ne ne hvali pa ću ja prvi...
danas leglo na račun 2 stavke "proljetna sjetva 2010"...ukupni iznos je otprilike 10% posljednje isplate poticaja
valda je jasno da nemam pojma o čemu se radi...ma samo neka kapa
danas leglo na račun 2 stavke "proljetna sjetva 2010"...ukupni iznos je otprilike 10% posljednje isplate poticaja
Paore ,da li je tebi modulacija što otela.paor je napisao/la:nitko ne ne hvali pa ću ja prvi...
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
ja vise ne uspjevam pratit u kojoj je fazi isplata poticaja, i sto je uopce isplaceno a sto ne....
pa me u biti zanima ako je netko u toku, jeli ima jos sto za isplatu ili je isplaceno sve sto je planirano???
za ratarske kulture??? osnovno ili dodatno za repu???
pa me u biti zanima ako je netko u toku, jeli ima jos sto za isplatu ili je isplaceno sve sto je planirano???
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
paor je napisao/la:nitko ne ne hvali pa ću ja prvi...
jel dobio jos ko taj poticaj
JOSIP FERGUSON je napisao/la:ja vise ne uspjevam pratit u kojoj je fazi isplata poticaja, i sto je uopce isplaceno a sto ne....
ja znam za šećernu repu da je isplaćeno sve što je planirano, 3480 kn, tj 86% od ukupnog poticaja, i osnovno i dodatno plaćanje.
ona plaćanja što paor gore spominje nisam dobio, niti ću dobit, jer sam od proljetnih kultura 2010 imao samo šećernu repu.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Ja sam dobio samo 2800 kn od dodatnog za repu koliko je to % od 5980kn
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40