AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Automobili
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: Automobili
belarus892 je napisao/la:a koji je auto bio auto godine?
bravo/brava 1996
alfa 156
alfa 159
ove godine fico tj. fiat 500
Zaboravio si i Punta 2 ,bila je i Alfa 147 samo neznam dal europski il hrvatski.
vinogradar- Broj postova : 457
God : 42
Zanimanje : Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran : 10.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Evo dečki ja bih iz svog iskustva nadodao samo da od svih ovih auta godina nijedan se nije pokazao ili opravdano stečeno nazivom auto godine...i to blago rečeno..po meni prolaze samo puntići 95,96,97 i to samo 1,o i 1,2 motori...to je jedan strašan gradski autić...malo je tvrd ali doslovno nepoderiv....recimo usporedbe radi potukao je corsu tih godina i po kilometraži i servisima....a što je meni još draže drži cestu duplo bolje nego jedna korsa...
...bravo td 100 se pokazala/o solidnom s obzirom da je auto dizel i to turbak...više nego solidan....alfa je stara priča prvih sto tisuća valja.....ovaj mali fiat toliko izreklamiran pa ko će se u tome vozitpa to je doslovno fićo....čovjek ga je platio 12000kn sa svom opremom neznsam koji je motor nisam zagledo toliko uglavnom čisti promašaj od auta što će naravno vrijeme pokazati...
...ovo sve gore navedeno govorim iz iskustva....
...bravo td 100 se pokazala/o solidnom s obzirom da je auto dizel i to turbak...više nego solidan....alfa je stara priča prvih sto tisuća valja.....ovaj mali fiat toliko izreklamiran pa ko će se u tome vozitpa to je doslovno fićo....čovjek ga je platio 12000kn sa svom opremom neznsam koji je motor nisam zagledo toliko uglavnom čisti promašaj od auta što će naravno vrijeme pokazati...
Krx- Broj postova : 1196
11
Cujte, auto godine kao kriterij? Pa tko to proglasava aute godine? Novinari kojima daju da testiraju aute ... onaj tko da auto na dulje koristenje, po mogucnosti u nekom odmaralistu za cijelu familiju, naravno da ce dobiti bolje ocjene.
Ajde da vam kinez da svoj najmanji traktor za testiranje jednu cijelu sezonu, a recimo Massey svoj najjaci top model jedan dan, koji bi traktor dobio bolje ocjene? S kojim bi vise posla napravili? Ja bih dao bolju ocjenu kinezu jer cu slijedece godine dobiti neki drugi model na "testiranje", a za Masseya bih napisao kako je super traktor, ali nije bilo vremena da se sve funkcije istestiraju te zato losije ocjene.
Kod auta je vrlo zanimljivo da uvijek neki novi modeli dobiju titulu i to, u pravilu, oni kojima su maticne firme odobrile najvise novaca za marketing. Dva plus dva je cetiri. Bilo i bice
Ajde da vam kinez da svoj najmanji traktor za testiranje jednu cijelu sezonu, a recimo Massey svoj najjaci top model jedan dan, koji bi traktor dobio bolje ocjene? S kojim bi vise posla napravili? Ja bih dao bolju ocjenu kinezu jer cu slijedece godine dobiti neki drugi model na "testiranje", a za Masseya bih napisao kako je super traktor, ali nije bilo vremena da se sve funkcije istestiraju te zato losije ocjene.
Kod auta je vrlo zanimljivo da uvijek neki novi modeli dobiju titulu i to, u pravilu, oni kojima su maticne firme odobrile najvise novaca za marketing. Dva plus dva je cetiri. Bilo i bice
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
E KRX !!!!!!! Šta ti k...c znaš šta je auto! Tu mi veličaš neke talijane za koje svi znamo da niš nevaljaju i sama su plastika!!! Men se fijat zgadio. radio sam u dvi godne u servisu od fijata. taj auto je promašena serija i nemoš tu ljudima pričat da valja.... solit pamet.... seljoberu jedan .... svi znamo da švabo kralj šta se tiče autaindustrije... golfcwagen i mercedes si kupi paš vidit automibila ... najbolji golf jedinca a dvojka još boljije...odeš brate najprvo do benziske pumpe i natočiš ložak i ima da ide ko metak
krx 2- Broj postova : 1
Registriran : 17.04.2008
0
krx 2 je napisao/la:E KRX !!!!!!! Šta ti k...c znaš šta je auto! Tu mi veličaš neke talijane za koje svi znamo da niš nevaljaju i sama su plastika!!! Men se fijat zgadio. radio sam u dvi godne u servisu od fijata. taj auto je promašena serija i nemoš tu ljudima pričat da valja.... solit pamet.... seljoberu jedan .... svi znamo da švabo kralj šta se tiče autaindustrije... golfcwagen i mercedes si kupi paš vidit automibila ... najbolji golf jedinca a dvojka još boljije...odeš brate najprvo do benziske pumpe i natočiš ložak i ima da ide ko metak
Seljoberu pročitaj cijelu temu pa onda zaključi o čemu sam pisao i pišem .....baš si seljačina provokativna
11
Krx je napisao/la:.....ovaj mali fiat toliko izreklamiran pa ko će se u tome vozitpa to je doslovno fićo....čovjek ga je platio 12000kn sa svom opremom neznsam koji je motor nisam zagledo toliko uglavnom čisti promašaj od auta što će naravno vrijeme pokazati...
ako si u ovom djelu mislio na fiat 500 znam nešto o tome pa ak mogu!!
dakle posto ssm u skoli i citam svakakve gluposti kao i slušam ima luđaka/ovisnika o autima! (neislim ozbiljno,bez uvrede)
pa dakle samo da te ispravim da nije vjerojatno dao 12 000 kn nego 120 000 kn!!
po mojim saznanjima u njemu e nalazi motor sa turbom i kompresorom!! sve to skupa sačinjava nekih 140 -ak konjskih snaga!! eto toliko od mene!!
ali meni je stari fići 850 ili 750 zakon i to je fićo a ne ovo novo!
taj auto ce ici do 50,000 i onda ce se raspasti...ma to je glupost da bveća ne moze biti...da svaki autogodine je samo po izgledu i po cijeni izabran....niko ne pita koliko je održavanje auta...koliki mu je vijek motora...samo neka malo super izgleda i neka je jeftin evo paff auto je osvojio titulu autogodine??
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
Ma o tome sam i govorio da je auto najobičnija sprdnja i izmišljotinja...koja za koju godinu što je najgore neće vrijediti ništa...o tome se i radi i htio sam sa argumentima povući paralelu da izbor tipa auto godine nema ama baš nikakve veze sa kvalitetom automobila...to je jednostavno trenutak nekakve atrakcije....i još bi nešta spomenuo al nebi o tome..makar ne još
...roko hvala na ispravku podrazumijeva se da sam mislio na 120 000 kuna
...roko hvala na ispravku podrazumijeva se da sam mislio na 120 000 kuna
11
taj o kome pričaš je abarth 500 ima 150 ks i definitivno košta više od 120 000 kn.za 120 000 se može kupiti 500 sport.Tonxy je napisao/la:
ako si u ovom djelu mislio na fiat 500 znam nešto o tome pa ak mogu!!
dakle posto ssm u skoli i citam svakakve gluposti kao i slušam ima luđaka/ovisnika o autima! (neislim ozbiljno,bez uvrede)
pa dakle samo da te ispravim da nije vjerojatno dao 12 000 kn nego 120 000 kn!!
po mojim saznanjima u njemu e nalazi motor sa turbom i kompresorom!! sve to skupa sačinjava nekih 140 -ak konjskih snaga!! eto toliko od mene!!
matija- Broj postova : 489
Registriran : 09.03.2008
0
meni nikako nije jasno...ako vi kažete da je peugot bolji od vw?zasto je onda wv skuplji od peugot?iz nekog bez veznog razloga zasto što je švabo?pa naravno da je upitannju kvaliteta...ja ne kazem da je wv najbolji auto..ali svakako je malo kvalitetniji nego peugot...to sto vi imate loša iskustva sa wv i ja sam imao jako losa iskustva sa peugot i sa nekim francuzem...tako mozemo pricati cijeli dan i noc...naravno sto skuplji auto veća je kvaliteta na njemu...a to se pokida to moze i na vw da nema ni 100 km a može da ima vijeka da 300 000 km...ali nije on bez veze razlogom skup...i to sto dvojke i jedinice imaju veliku vrijednost..
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
belarus892 je napisao/la:meni nikako nije jasno...ako vi kažete da je peugot bolji od vw?zasto je onda wv skuplji od peugot?iz nekog bez veznog razloga zasto što je švabo?pa naravno da je upitannju kvaliteta...ja ne kazem da je wv najbolji auto..ali svakako je malo kvalitetniji nego peugot...to sto vi imate loša iskustva sa wv i ja sam imao jako losa iskustva sa peugot i sa nekim francuzem...tako mozemo pricati cijeli dan i noc...naravno sto skuplji auto veća je kvaliteta na njemu...a to se pokida to moze i na vw da nema ni 100 km a može da ima vijeka da 300 000 km...ali nije on bez veze razlogom skup...i to sto dvojke i jedinice imaju veliku vrijednost..
ne ulazim u to koji je bolji/kvalitetnij wv,peugot ili neki treći, ali to da je auto čim skuplji tim kvalitetniji i nije baš potpuno točno...
matija- Broj postova : 489
0
vinogradar je napisao/la:
Dok je kolega kupio Golfa 4 1.9 sdi i na 115 000 km radio polugeneralku....to ni na jugiću se nije radilo....
Evo prijatelju tražio sam ovaj citat jer imam volje da ti odgovorim ili te uputim na pravi put....
Baš jučer sam mijenjao turbinu na golfu tdi i učinio sam jednu radnju koja je neophodno učiniti na svakom sdi jer su oni u startu dolazili sa greškom na naše tržište pa ni švabe nisu puno bolje...o čemu se radi, ponavljam opet na takvom jednom velikom automobilu, prilikom višljih okretaja dio plinova se vraća natrag u usisnu granu preko tkz. egr ventila te se nakupi čađe,hrđe kako želite....to im je boljka i to ti nijedan ovlašteni serviser neće reći i zato su sdi motori dosta rano odlazili makar su to motori koji mogu prelaziti također čudo....tdi motori nisu imali sa tim toliko problema makar sam ija začepio(zatvorio povrat zraka u usisnu granu) taj ventil i produžio si sigurno 100000 km vijek trajanja motora.....
Zadnja promjena: Krx; 17/4/2008, 23:33; ukupno mijenjano 1 put.
11
Hehe , začepio ventil ... kupi Opela ili Ladu pa nećeš morati čepiti ništa
pingo- Broj postova : 4918
3
Pazi ti da tvoj mf nebi profićuko zbog takvog jednog veoma sličnog problema....to su neke sasvim sitne stvari koje moraš u startu eliminirat i da poslije možeš reći aha....zbog toga nije sigurno
Evo pitanje za tebe jel sipaš kakvog ulja u gorivo...ne niti ne trebaš?jel to odgovor
Stvar je u tome što taj ventil propušta dio plinova nazad samo zato da bi motori zadovoljavali tu i tu normu....što je apsolutni promašaj jer su zbog toga motori dobivali po repu i odlazili su zbog banalne gluposti jer je u povratu zraka znalo biti sitne izgorene čestice koji bi kilometrima štetio naravno motoru....govorimo o sdi motorima...kod tdi su znali nalaziti tragove gareži u usisnoj grani istina prilikom reparacija motora pa se dalo ustanoviti da bi i kod njih eventualno bilo moguće to preduhitriti....ponavljam jedna obična sitnica koja je recimo kod sdi motora neophodna!!!
Evo pitanje za tebe jel sipaš kakvog ulja u gorivo...ne niti ne trebaš?jel to odgovor
Stvar je u tome što taj ventil propušta dio plinova nazad samo zato da bi motori zadovoljavali tu i tu normu....što je apsolutni promašaj jer su zbog toga motori dobivali po repu i odlazili su zbog banalne gluposti jer je u povratu zraka znalo biti sitne izgorene čestice koji bi kilometrima štetio naravno motoru....govorimo o sdi motorima...kod tdi su znali nalaziti tragove gareži u usisnoj grani istina prilikom reparacija motora pa se dalo ustanoviti da bi i kod njih eventualno bilo moguće to preduhitriti....ponavljam jedna obična sitnica koja je recimo kod sdi motora neophodna!!!
Zadnja promjena: Krx; 17/4/2008, 23:39; ukupno mijenjano 1 put.
11
Ahmmm , pa sada baš ne razumijem ?
Da li moram nešto odgovoriti ili ne ?
Ako moram onda se predajem jer ne znam što da napišem .
Da li moram nešto odgovoriti ili ne ?
Ako moram onda se predajem jer ne znam što da napišem .
3
Vjerojatno misliš da netrebaš ništa sipati u gorivo jer tvoj cr motor nema klasičnu rotacionu pumpu jer je uvrijeđeno mišljenje da one odlaze zbog lošeg podmazivanja
11
Čekaj malo Krx ako ja dam za auto 20000 eura boli mene ona stvar šta se treba čepiti ja hoću da taj auto ide a ne da na 100000 radim generalku!!!!!!
3
vinogradar je napisao/la:Čekaj malo Krx ako ja dam za auto 20000 eura boli mene ona stvar šta se treba čepiti ja hoću da taj auto ide a ne da na 100000 radim generalku!!!!!!
Naravno...ali ništa bolje nebi prošao da je kupio recimo fiata dizela....koliko je u neznanju da kupi sdi motor toliko u neznanju da fiatovi dizel motori ne prolaze
Htio sam napomenuti koliko jedna sitnica učini lošeg kod jedne po meni veoma dobre reputacije automobila kao i kvalitete...
Zadnja promjena: Krx; 17/4/2008, 23:50; ukupno mijenjano 1 put.
11
Aha to je pitanje , gorivo .
Ne bi ja sipao ništa u gorivo da imam bilo koju pumpu na traktoru ili bilo koji motor. To jednostavno mora ići direktno sa benzinske crpke ili nije vrijedno spomena .
Ne bi ja sipao ništa u gorivo da imam bilo koju pumpu na traktoru ili bilo koji motor. To jednostavno mora ići direktno sa benzinske crpke ili nije vrijedno spomena .
3
Gle Krx brat je kupio novog Stila u dučanu i ima 130 000 km i nije imao nikakvih problema,a taj kolega je radio polugeneralku na toj kilometraži,koja ga je koštala sigurno 2-3 tisuće eura i sad koji je auto isplativiji???Da ne govorim o udobnosti,opremi,performansama....,a Fiatovi i Alfini dizeli su zadnja rijeć tehnike, a ne kako ti kažeš da ne prolaze.Zašto ih sad ugrađuju u VW i Audi ako nevaljaju???Da ne govorim o Opelu,Mazdi,Fordu 80% auta ima common-rail koji su oni izmislili!!!!
A što se tiće goriva DIESEL u aute točite na TIFONU ili OMV-u nikako na ininoj pumpi jer gorivo je koma!!!! Ja sa Alfom prođem min.100-150 km više sa rezervarom!!!!
A što se tiće goriva DIESEL u aute točite na TIFONU ili OMV-u nikako na ininoj pumpi jer gorivo je koma!!!! Ja sa Alfom prođem min.100-150 km više sa rezervarom!!!!
3
Vinogradar....neželim ja tebi niti ikome soliti pamet samo ti onako velim prijateljski da nemožeš uspoređivati ta dva auta.....VW i audi još ne ugrađuju nikakve common rail motore sem novi tuareg a i oni će se prešaltat naravno na takvu tipu ubrizgavanja ali sa klasičnim prednabijanjem da sad ne odlazim u širinu....znam ja i tko je prvi ugradio i tko ugrađuje cr motore...moraš shvatiti da vw nemože ovakav tdi samo tako zamijeniti preko noći koji je zaštitni znak a naravno da je fiat takvu tehnologiju objeručke prihvatio mislim još 98 u Alfi jer su njihovi predhodni dizeli bili šrot....makar po meni se taj jtd motor nije uopće toliko pokazao recimo klasu je lošiji od tdi novije generacije pumpa-dizna ubrizgavanje(također sa elektronskom regulacijom ubrizgavanja goriva direkt na diznama)
Ovo sa gorivom se apsolutno slažem...inino gorivo je dobro samo onima koji nažalost nisu probali ili u mogućnosti da probaju drugo gorivo će ostati vječna nepoznanica
Ovo sa gorivom se apsolutno slažem...inino gorivo je dobro samo onima koji nažalost nisu probali ili u mogućnosti da probaju drugo gorivo će ostati vječna nepoznanica
11
ja cu kupit toyotu ili mazdu ili hondu, trebaju mi jos samo novci
Matias- Broj postova : 237
God : 41
Zanimanje : strojarski tehnicar-serviser gradjevinske mehanizacije
Registriran : 03.04.2008
0
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40