AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Premiksi i smjese za tov svinja
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Premiksi i smjese za tov svinja
za moje svinje je LIKRA zakon....bez ikakvih problema...ante poslao sam ti PP si pročitao...
Matija case 5140- Broj postova : 989
God : 30
Zanimanje : Svinjogojac
Registriran : 18.01.2009
18
→→→ : VIŠE
Il sam ja smotan ili neznam.ali nemogu da nadjem ovdje gdje je taj pp.de mi ovdje detaljno korak po korak objasni kako da nadjem poruke te,unaprijed hvala.
imaš tu gore na alatnoj traci ove stvari :forum portal birtija...itd i u toj traci ti piše I.P...to ti je privatna poruka...to klikneš i dođeš unutra i tu ti je moja poruka i otvoriš ju...
18
ANTE_BULJUBASIC je napisao/la:Eto vidim da ih ima ovdje sto mnogo znaju o ovom pa cu da pitam...
koristio sam za svinje sve kako spada od kada su maleni pa dok ne narastu od sano smjesa ima 3 godine.i sada mi je ovaj jedan lik rekao koji je i inace bio predstavnik za sano da je jednostavno kvaliteta losa kao sto je i receno ovdje i ponudio mi je ibeka panto vitaminsko mineralni dodatak koji se takodjer kao i aminogold od sana daje u postotku od 3 posto za odrasle svinje i zanima me jel tko cuo za taj proizvod ,koja je razlika i sto bi mi najbolje bilo koristi ubuduce odnosno koja marka je najkvalitenija ?
tih proizvodjaca imas vani mali miljun jer te sve komponente ti mozes kupiti na slobodnom trzistu i prakticki sam napraviti premiks. kvaliteta sana se pogorsala od kad su poceli "mučkati" kod nas kasnije su navodno poboljsali kvalitetu ali ih nemam volje vise koristiti jer su preskupi. a inace nikad nisam kupio od onog koji tvrdi da su njegovi premiksi najbolji dok su drugi smece a posebice ne od osobe koja je promijenila firmu i sad pljuje po svojoj bivsoj dok su ovi koje sad prodaje "zlatni" a prije toga je isto to govorio i za prethodnu firmu. matija (ili kruno) bude vjerojatno skuzio na koga mislim. ja trenutno koristim joseru i nemam problema s njom, svinje je vole jesti i za sad ne vidim neke posebne razlike u kvaliteti spram prethodnih koji su mi u sadasnjoj situaciji postali preskupi mada su po nekom mom subjektivnom misljenju najkvalitetniji ali jednostavno s previsokom cijenom. prvo sam je uzeo za probu i sad sam trenutno na njoj 4 mjeseca pa cu vidjeti kakvi ce biti rezultati s krmacama dok kod odojaka sam zadovoljan posebice ako se napravi usporedba cijena/rezultati ali i njihovim odnosom prema kupcu za razliku od jednih koji mi nisu htjeli poslati ni letak (flyer) a kamoli cijenu .
Zadnja promjena: branko; 4/4/2011, 08:08; ukupno mijenjano 2 put/a.
falkon 2 je napisao/la:Znalo se naći čak i kukuruza u tim koncetratima jer sam to doživio i vidio svojim očima dok sam hranio sa koncetratima svinje
U zadnje kupljenoj sojinoj sačmi, koja ima deklarirano 45,5% proteina, također ima dosta cijelog zrna kukuruza.
iwanho- Broj postova : 450
Registriran : 14.12.2008
12
iwanho je napisao/la:U zadnje kupljenoj sojinoj sačmi, koja ima deklarirano 45,5% proteina, također ima dosta cijelog zrna kukuruza.
ja sam znao naci i pelete zelene boje vjerojatno lucerne, jos je dobro ako je sacma krupna tj. nesamljevena tam bar vidis kaj ima unutra jer sam od prijatelja koji radi u jednoj firmi koja uvozi i pakira cuo da ako se radi o mljevenoj toga ima i vise samo se teze vidi. to je problem nase drzave jer je dovoljno da uvoznici prilikom prvog stavljanja proizvoda na trziste naprave analizu i na temelju te analize deklariraju proizvod a ne postoji naknadna kontrola pa mogu stavljati svasta. ovo se odnosi na sve sto se uvozi a ne samo na stocnu hranu .
A ja sam nalazio i opuške od cigara.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
branko je napisao/la:
tih proizvodjaca imas vani mali miljun jer te sve komponente ti mozes kupiti na slobodnom trzistu i prakticki sam napraviti premiks. kvaliteta sana se pogorsala od kad su poceli "mučkati" kod nas kasnije su navodno poboljsali kvalitetu ali ih nemam volje vise koristiti jer su preskupi. a inace nikad nisam kupio od onog koji tvrdi da su njegovi premiksi najbolji dok su drugi smece a posebice ne od osobe koja je promijenila firmu i sad pljuje po svojoj bivsoj dok su ovi koje sad prodaje "zlatni" a prije toga je isto to govorio i za prethodnu firmu. matija (ili kruno) bude vjerojatno skuzio na koga mislim. ja trenutno koristim joseru i nemam problema s njom, svinje je vole jesti i za sad ne vidim neke posebne razlike u kvaliteti spram prethodnih koji su mi u sadasnjoj situaciji postali preskupi mada su po nekom mom subjektivnom misljenju najkvalitetniji ali jednostavno s previsokom cijenom. prvo sam je uzeo za probu i sad sam trenutno na njoj 4 mjeseca pa cu vidjeti kakvi ce biti rezultati s krmacama dok kod odojaka sam zadovoljan posebice ako se napravi usporedba cijena/rezultati ali i njihovim odnosom prema kupcu za razliku od jednih koji mi nisu htjeli poslati ni letak (flyer) a kamoli cijenu .
Mene nije briga tko je gdje prije radio...a ne bi trebalo dirati niti vas!
A vi ne bi trebali kao administrator prozivati ljude i vrijeđati ih s malim slovom u imenu! samo pokazuje vašu nepismenost( dokaz-branko s malim b) Dečki se trude prodati nešto i sigurno im nije potrebna Vaša prepotencija... i veliko filozofiranje "uzgajivača" koji je je po svom pisanju očito pokupio svu pamet svijeta...
Kao administrator trebali bi biti neutralan a ne reklamirati ili podcjenjivati nekoga...
Bajs- Broj postova : 1
Registriran : 04.12.2010
0
Bajs je napisao/la:branko je napisao/la:
Mene nije briga tko je gdje prije radio...a ne bi trebalo dirati niti vas!
A vi ne bi trebali kao administrator prozivati ljude i vrijeđati ih s malim slovom u imenu! samo pokazuje vašu nepismenost( dokaz-branko s malim b) Dečki se trude prodati nešto i sigurno im nije potrebna Vaša prepotencija... i veliko filozofiranje "uzgajivača" koji je je po svom pisanju očito pokupio svu pamet svijeta...
Kao administrator trebali bi biti neutralan a ne reklamirati ili podcjenjivati nekoga...
@Bajs, zakaj si se našel pogođen. Pa @branko je samo iznesel svoje mišljenje. Nisam primetil nikakvo vređanje. Ja također ne volim one koji pljuju po firmi koja ih je prije hranila. Puno više povjerenja imam u one kaj podacima potkrijepe svoje riječi, a meni prepuštaju odluku kaj bum koristil.
Odluka je tak i tak uvijek od kupca, a preagresivan pristup kupcu zna imati i kontra efekt. Barem kod mene.
Ovo je samo iznošenje mojih pogleda po pitanju ponude i kupnje, bez ikakve namjere da se nekoga povredi ili neda bože uvredi.
iwanho- Broj postova : 450
Registriran : 14.12.2008
12
boli istina, boli...a ti branko, kmetu jedan nepismeni, kako si se samo usudio...
I meni je uvijek zanimljiva ovakva reakcija kad istina zaboli ,onda jedini argument je gramatika .Nedavno sam dobio u ruke sirovi materiljal neke stručne literature koja je prošla lekturu prije tiskanja ,i kad sam vidio kakve gramatičke greške(griješke) imaju obrazovani ljudi koji objavljuju takve knjige ,mi smo zakon ...paor je napisao/la:boli istina, boli...a ti branko, kmetu jedan nepismeni, kako si se samo usudio...
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
moram napisati mali uvod jer da ne bi ispalo da me g. Bajs splasil, naime tek sam danas dok sam trazil svenovo pisanje o uporabi repicine sacme videl kak mi gospon ocital "bukvicu" odgovor bude u prenesenom znacenju da ne bi ispalo da opet nekoga reklamiram ili sl.
e vidite g. Bajs mene zanima , jer ako mi neki trgovac dodje u kucu i prodaje mi multipraktik "chop hop" koji je najbolji na svijetu i nema boljega, a zatim mi za mjesec dana opet dodje isti trgovac ali sad s mulitpraktikom "rezi mijesaj" koji je najbolji na svijetu dok je "chop hop" shit i nist ne valja koji ja zakljucak iz svega toga mogu izvesti osim da mu ne trebam vjerovati ni rijec.
sto se tice dokaznog materijala o mojoj pismenosti navedenog u zagradi to je moja stvar kako cu ja pisati svoj nick ili postove (bez uporabe dijakritickih znakova) i seze u vrijeme kad nijedno proizvedeno racunalo nije imalo dijakriticke znakove a i kasnije su vecina OS-a imala probleme s njima a uporaba malih slova je i djelomicno stvar profesionalne deformacije i da na kraju rijesimo moju nepismenost priznam da sam vukao dvojku iz hrvatskog.
slijedeci navod da se decki trude prodati nesto ja ih u tome podrzavam samo bi ipak morali imati drukciji pristup tome a ne ovakav opisan u prvom dijelu posta. ja se osobno ne smatram prepotentnim i ne mislim da da sam pokupio svu pamet svijeta jer je i jedna od mojih postapalica koje drzim da "znam da nista neznam ali znam da znam vise od onoga koji nezna da nista nezna". sve sto je god napisano s moje strane bilo na ovom ili nekom drugom forumu je moje osobno misljenje na koje imam pravo kao i svi drugi, a svi znamo sto je misljenje (svatko ga ima kao i govno ali misli da njegovo ne smrdi). i to misljenje nije nikakva reklama vec puko iznosenje cinjenica. BTW da sam "filozof" to priznam.
upravo tak i to je bila smisao mojeg posta na kojeg se g. Bajs poziva, ja cu radije kupiti od onog nenametljivog prodavaca koji mi da podatke i ne smatra me polupismenim da si ih sam protumacim nego od nekog koji je slatkorjeciv i blagoglagoljiv i pokusava mi prodati muda pod bubrege.
a hebiga takav sam kakav ono kaj mi je na pameti to i napisem (ili izlajem) bez obzira ako zbog toga nadrapam zato sam bio i ostao obicni kaplar.
napad je najbolja obrana.
i na kraju da rezimiram , vidim da se gospon vise ne pojavljuje na forumu tak da ovo nek bude moje zavrsno sto se tice off topica , so
Bajs je napisao/la:Mene nije briga tko je gdje prije radio...a ne bi trebalo dirati niti vas!
e vidite g. Bajs mene zanima , jer ako mi neki trgovac dodje u kucu i prodaje mi multipraktik "chop hop" koji je najbolji na svijetu i nema boljega, a zatim mi za mjesec dana opet dodje isti trgovac ali sad s mulitpraktikom "rezi mijesaj" koji je najbolji na svijetu dok je "chop hop" shit i nist ne valja koji ja zakljucak iz svega toga mogu izvesti osim da mu ne trebam vjerovati ni rijec.
sto se tice dokaznog materijala o mojoj pismenosti navedenog u zagradi to je moja stvar kako cu ja pisati svoj nick ili postove (bez uporabe dijakritickih znakova) i seze u vrijeme kad nijedno proizvedeno racunalo nije imalo dijakriticke znakove a i kasnije su vecina OS-a imala probleme s njima a uporaba malih slova je i djelomicno stvar profesionalne deformacije i da na kraju rijesimo moju nepismenost priznam da sam vukao dvojku iz hrvatskog.
slijedeci navod da se decki trude prodati nesto ja ih u tome podrzavam samo bi ipak morali imati drukciji pristup tome a ne ovakav opisan u prvom dijelu posta. ja se osobno ne smatram prepotentnim i ne mislim da da sam pokupio svu pamet svijeta jer je i jedna od mojih postapalica koje drzim da "znam da nista neznam ali znam da znam vise od onoga koji nezna da nista nezna". sve sto je god napisano s moje strane bilo na ovom ili nekom drugom forumu je moje osobno misljenje na koje imam pravo kao i svi drugi, a svi znamo sto je misljenje (svatko ga ima kao i govno ali misli da njegovo ne smrdi). i to misljenje nije nikakva reklama vec puko iznosenje cinjenica. BTW da sam "filozof" to priznam.
iwanho je napisao/la:@Bajs, zakaj si se našel pogođen. Pa @branko je samo iznesel svoje mišljenje. Nisam primetil nikakvo vređanje. Ja također ne volim one koji pljuju po firmi koja ih je prije hranila. Puno više povjerenja imam u one kaj podacima potkrijepe svoje riječi, a meni prepuštaju odluku kaj bum koristil.
Odluka je tak i tak uvijek od kupca, a preagresivan pristup kupcu zna imati i kontra efekt. Barem kod mene.
Ovo je samo iznošenje mojih pogleda po pitanju ponude i kupnje, bez ikakve namjere da se nekoga povredi ili neda bože uvredi.
upravo tak i to je bila smisao mojeg posta na kojeg se g. Bajs poziva, ja cu radije kupiti od onog nenametljivog prodavaca koji mi da podatke i ne smatra me polupismenim da si ih sam protumacim nego od nekog koji je slatkorjeciv i blagoglagoljiv i pokusava mi prodati muda pod bubrege.
paor je napisao/la:boli istina, boli...a ti branko, kmetu jedan nepismeni, kako si se samo usudio...
a hebiga takav sam kakav ono kaj mi je na pameti to i napisem (ili izlajem) bez obzira ako zbog toga nadrapam zato sam bio i ostao obicni kaplar.
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:I meni je uvijek zanimljiva ovakva reakcija kad istina zaboli ,onda jedini argument je gramatika .Nedavno sam dobio u ruke sirovi materiljal neke stručne literature koja je prošla lekturu prije tiskanja ,i kad sam vidio kakve gramatičke greške(griješke) imaju obrazovani ljudi koji objavljuju takve knjige ,mi smo zakon ...
napad je najbolja obrana.
i na kraju da rezimiram , vidim da se gospon vise ne pojavljuje na forumu tak da ovo nek bude moje zavrsno sto se tice off topica , so
branko je napisao/la:malo sam se igrao pa napravio usporedbu sastava premiksa za krmace , aza sad samo onih od kojih imam podatke ali probat cu nabaviti i od ostalih (biomin, salvana, josera itd.) ili ako ih tko ima nek mi ih posalje (poslika i)
[You must be registered and logged in to see this link.]
napomena likra Z3, schaumaphos Z, Sano sauengold Trag su za bredje i ostale krmace, likra Z4, schaumphos ZL, Sano sauengold Lac su za dojne a schaumaphos je za univerzalni tov (od 25 do 110 kg)
Molim, ako možete, da mi kažete koje su jedinice uz pojedine vrijednosti vitamina odnosno minerala u Vašoj tablici, npr., vitamina A, cinka, mangana... znači, piše količina pojedinog mikronutrijenta, ali nema mjerne jednice. Jesu li u mg/kg, µg/kg... Jesu li vrijednosti za vitamin C, folnu kiselinu bili 0, nisu dektirani ili nisu određivani u sastavu premiksa u slučaju likre 3. Hvala lijepa
chikabojan- Broj postova : 1
Registriran : 18.01.2011
0
izgleda da se u mojoj hrani za odojke pojavljuju mikotoksini.
Došao je predstavnik jedne tvrtke koja prodaje premikse i rekao mi je da isbacim stočno brašno, fiksator mikotoksina nije spominjao.
Došao je predstavnik jedne tvrtke koja prodaje premikse i rekao mi je da isbacim stočno brašno, fiksator mikotoksina nije spominjao.
stocno ti hoce biti problem, samo mi nije jasno kak je on to zaklljucio, inace i prije nego nastupi trovanje, najbolje se vidi na zenskima jer im je zadnjica onak natecena kao da se tjera no to nije stopostotni znak ali more upucivati na mikotoksine.
prošla godina nije bila pogodna za uzgoj kukuruza (previše kiše) i kvaliteta je slabija. Bilo je i plijesni, možda je tu uzrok!? Lijek - mravlja kiselina. Sanocid ili slično.
dvinko- Broj postova : 17
God : 52
Registriran : 20.05.2011
0
ako mravlja ne pomaže onda je problem... Samo mi nije jasno kako je tip skužio da ih ima u hrani i da je baš stočno krivo? Imaš li uginuća?
0
uginuća su prestala kad sam počeo koristiti mravlju kiselinu ali ženske imaju povećane spolne organe a neki imaju flekice po sebi kao nekekve prištiče i malo mi slabije napreduju.
to nije problem, glavno da nema uginuća. A što se apetita tiće malo više sojine sačme ili soje i popravit će se i to.
0
negdje sam procitao u nekom clanku da tritikale kod ishrane svinja moze zamijeniti kukuruz do 50%. to mi nekako i ima smisla posto tritikale ima vise proteina i bolji aminokiselinski sastav od kukuruza, dok ima nesto manje energije od kukuruza. jel ima netko iskustva s njime u ishrani svinja u tom postotku u odnosu na kukuruz?
brmba7- Broj postova : 8
Registriran : 17.04.2011
0
1400 komada tovim sa "Protamino premium" iz tvrtke Sano D.D. u usporedbi s ostalim ( a sve sam ih probao) sano je br. 1. jedino što zakiseljivač nije Sano Cis zamjenio sam ga sa boljim , Biotronic SE forte, proizvodom tvrtke Biomin... Hvala
ZdavkoV- Broj postova : 5
Zanimanje : Budala
Registriran : 27.10.2011
0
super , jel toviš prasce iz uvoza ili kupuješ u Hrvatskoj?eto vidiš ti Sano br 1, ja Likra br 1. , neko treći opet nešto drugo br 1
18
HAHA Bas sam se nacitao ovoga...
tesko je biti pametan i znati kako je naci najbolju sredinu ovako na malo kada drzis sve se cini komplicirano da bi za sve blago imao odgovarjucu recepturu
Imam jednog nerasta pa bih dakle njemu trebao smjesu radio pa imam 5 krmaca kojima bi trebala druga smjesa i evo sada imam nesto malih starih par dana kojima bih trebao trecu smjesu davati ...
za ovako male kolicine jel se moze iskombinirati onako neka optimalana smjesa za sve to?
mislim hoce li biti kobno za male odojke ako ima dajem hranu kao i svemu ostalome?
netrebaju oni meni maximalno napredovati a jednostavno mi se neda imati 3-4 vrste krmnih smjesa.
bi li smetalo ako svima izmijesam
50 posto kukuruza
10 posto soje
10 posto psenice
10 posto zobi
10 posto jecma
5 posto mekinja
2 posto soli
3 posto likra premixa za tov svinja
sve samliti i izmjesati
ha?
tesko je biti pametan i znati kako je naci najbolju sredinu ovako na malo kada drzis sve se cini komplicirano da bi za sve blago imao odgovarjucu recepturu
Imam jednog nerasta pa bih dakle njemu trebao smjesu radio pa imam 5 krmaca kojima bi trebala druga smjesa i evo sada imam nesto malih starih par dana kojima bih trebao trecu smjesu davati ...
za ovako male kolicine jel se moze iskombinirati onako neka optimalana smjesa za sve to?
mislim hoce li biti kobno za male odojke ako ima dajem hranu kao i svemu ostalome?
netrebaju oni meni maximalno napredovati a jednostavno mi se neda imati 3-4 vrste krmnih smjesa.
bi li smetalo ako svima izmijesam
50 posto kukuruza
10 posto soje
10 posto psenice
10 posto zobi
10 posto jecma
5 posto mekinja
2 posto soli
3 posto likra premixa za tov svinja
sve samliti i izmjesati
ha?
e moj ante nemozes prascima mjesati smjesu za tov jedino ako hoces hraniti prase 5 mjeseci do 25kg a to se ne isplati i ovo ti nije dobra receptura na likri ja hranim 20 krmaca s likrom i svak stadij ima svoju hranu u biti premiks je tu s cijenom. bio on za 4% suprasne,3%dojene,3%tov sve ti je slicna receptura jedino soja varira. a za prasce ti je malo skuplja i 10% je ali ima zastitu protiv proljeva i ja bi ti preporucio da nehranis s tovnom prasce cisti gubitak
joza1- Broj postova : 8
God : 46
Zanimanje : metalac
Registriran : 21.12.2010
0
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 4 / 5.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|