AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Premiksi i smjese za tov svinja
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Premiksi i smjese za tov svinja
hm, već dosta hvalospjeva na forumu ima o toj Likri...imali toga negdje oko Županje...
hvala sven,
samo sam htio potvrdu od nekog tko radi na veliko
ja koristim kpm 2 i već više od 1 god i sve je ok,
izbjegav prodaju na mesnu jedinicu pa neznam točnu mesnatost za sve, no uglanom je između 56 i 58% ovisno o prasadi, budući da imam prasad iz nakupa mto je ok,
problem mi je jedino nejednolika legla i raslojavanje
pretpostavljam da sven ima prasad iz uvoza?
izbjegav prodaju na mesnu jedinicu pa neznam točnu mesnatost za sve, no uglanom je između 56 i 58% ovisno o prasadi, budući da imam prasad iz nakupa mto je ok,
agrovet- Broj postova : 3
Registriran : 07.01.2010
0
BOŽIDAR je napisao/la:SVEN gdje kupuješ prasce
Dali može neki kontakt za Likru na PP?
Sad kad me napadnete za odojke...
odojke kupujem na 3-4 mjesta uglavnom Austrija firma International ili styria breed ili njemačka: firma Haller
a ono što mi fali kupujem tu kod nas ili Farma Rovišće imaju OK odojke ali mi je dosta veliki mortalitet kasnije dok recimo ako kupim od svojih par dobavljča kod kojih kupujem već godinama skoro da i nemam problema isto kao i sa austrijskim styria breed-om mortalitet nepoznanica je da su najskuplji ali mesna je ubitačna!
Što se tiće premiksa nemam pojma milsim znam dečke imam negdje broj ali ne naručujem direktno već preko jedne firme iz spilita kojima isporučujem svinje ovi mi samio dovezu drugi dan kako naručim napravili su mi i recepture ali ih ne koristim, ove moje su mi za sad optimalne!
sven- Broj postova : 27
God : 57
Zanimanje : stočar
0
paor je napisao/la:hm, već dosta hvalospjeva na forumu ima o toj Likri...imali toga negdje oko Županje...
sorry nemam pojma
0
agrovet je napisao/la:hvala sven,
je uvoz, gore sam napisao jer netko je ovdje već dobro rekao... kupio bih ja i domaće ali jednostavno nema tolikog broja odjednom! zato kupujem isključivop onaj mali dio do 100 komada kad mi fali.
Nemam nekih pretenzija da mora biti uvoz ako bih imao stalnog dobavljača naravno da bih kupio od njega/njih ovako snalazim se kako znam a i sdruge strane npr. njemci mi daju i do 150 dana odgodu plačanja ja im platim 180 i sve pet to znaći odojke sam dovezao , utovio, naplatio i tek tad platio odojke... zato ih i imam 3000 da ih moram platiti sam imao ih bi ih 500 ovako je dobar posao! je da sam morao dati garanciju plaćanja ali su i meni spličani dali tako da rizik je jako mali!
Jedinocega me je strah je da mi se ne dogodi kao sa svinjskom kugom ili koju godinu prije cjena moja proizvvodna cca 9 kuna/kg a otkupna 6-7.
0
paor je napisao/la:hm, već dosta hvalospjeva na forumu ima o toj Likri...imali toga negdje oko Županje...
otidji na njihovu stranicu i pokupi tlf. brojeve , nazoves i oni ti sve objasne jer imaju dostavu na podrucju cijele kontinentalne hrvatske bez obzira na kolicinu ako nisam zaboravio u vremenu od 7 dana.
[You must be registered and logged in to see this link.]
malo sam se igrao pa napravio usporedbu sastava premiksa za krmace , aza sad samo onih od kojih imam podatke ali probat cu nabaviti i od ostalih (biomin, salvana, josera itd.) ili ako ih tko ima nek mi ih posalje (poslika i)
napomena likra Z3, schaumaphos Z, Sano sauengold Trag su za bredje i ostale krmace, likra Z4, schaumphos ZL, Sano sauengold Lac su za dojne a schaumaphos je za univerzalni tov (od 25 do 110 kg)
napomena likra Z3, schaumaphos Z, Sano sauengold Trag su za bredje i ostale krmace, likra Z4, schaumphos ZL, Sano sauengold Lac su za dojne a schaumaphos je za univerzalni tov (od 25 do 110 kg)
branko je napisao/la:
Branko,
schaumaphos bez dodatnih oznaka nije naveden. Jesi li možda mislio schaumann M55?
Thanks.
iwanho- Broj postova : 450
Registriran : 14.12.2008
12
Mislim da je ideja sa tablicom odlična ali par stvari ne treba zaboraviti dodati jer manje više svi su tu negdje i nemojmo zaboraviti da su ono cega ide najmanje daje to i najskuplje navodno vitamini u premiksu su 5% cjene premiksa...
treba napisati što je još u premiksu?!
čitam iz kataloga za likru jer jedino za nju imam...
likra z3/t zakiseljivači mliječna ,mravlja i limunska kiselina, enzimi za kukuruz, ječam i soju, arome, probiotici x2 fitaza ronozyme jer se taj da peletirati...
za likra z4 sve gore plus željezo ne kao sulfat već kao fumarat ( navodnbo dupla iskoristivost) ostali elemeti u obliku kelata plus sredstva za izuzimanje masnoće iz krmače i gura ih direkt u mlijeko to je neki l-cartinin...
a dolje na dnu piše tko koristi : belje, rovišće, sizim a to je cca 12000 krmača! pokušat ću nekako ovo skenirat...
...ne da mi se prepisivati cjeli sastav za z4 a sad vidim i neki Z3/t Profi... taj je skoro 30% jači od normalnog...
treba napisati što je još u premiksu?!
čitam iz kataloga za likru jer jedino za nju imam...
likra z3/t zakiseljivači mliječna ,mravlja i limunska kiselina, enzimi za kukuruz, ječam i soju, arome, probiotici x2 fitaza ronozyme jer se taj da peletirati...
za likra z4 sve gore plus željezo ne kao sulfat već kao fumarat ( navodnbo dupla iskoristivost) ostali elemeti u obliku kelata plus sredstva za izuzimanje masnoće iz krmače i gura ih direkt u mlijeko to je neki l-cartinin...
a dolje na dnu piše tko koristi : belje, rovišće, sizim a to je cca 12000 krmača! pokušat ću nekako ovo skenirat...
...ne da mi se prepisivati cjeli sastav za z4 a sad vidim i neki Z3/t Profi... taj je skoro 30% jači od normalnog...
Zadnja promjena: sven; 9/1/2010, 12:02; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : fali)
0
iwanho je napisao/la:Branko,
schaumaphos bez dodatnih oznaka nije naveden. Jesi li možda mislio schaumann M55?
Thanks.
ma da moj lapsus, puno ime mu je schauman schaumaphos M55
molio bih tko ima nazive premiksa od slijedecih proizvodjaca biomin; likra; milkivit; salvana da mi ih napise po kategorijama u kojima se koriste i cijenu ako znate, znaci ovak nesto
dojne krmace
suprasne (bredje) krmace
odojci predster
odojci do 15 kg
odojci od 15 do 25 (ili 30 kg ovisno o proizvodjacu)
tovljenici (ako je za odredjenu kategoriju samo navedite za koju je preporucen)
dosao sam u posjed knjizice s usporedbama vecine njemackih i austrijskih proizvodjaca premiksa (24 proizvodjaca , 672 premiksa i vitaminska dodatka) pa bih to htio razvrstati prema kategoriji za koju se koriste i to samo za proizvodjace koju su prisutni i na nasem trzistu. osim onih gore navedenih jos cu staviti sano i schaumann i ako tko jos zna kojega (osim josere jer nje nema u knjizi) nek navede pa cu vidjeti da li ima podataka i za njega.
dojne krmace
suprasne (bredje) krmace
odojci predster
odojci do 15 kg
odojci od 15 do 25 (ili 30 kg ovisno o proizvodjacu)
tovljenici (ako je za odredjenu kategoriju samo navedite za koju je preporucen)
dosao sam u posjed knjizice s usporedbama vecine njemackih i austrijskih proizvodjaca premiksa (24 proizvodjaca , 672 premiksa i vitaminska dodatka) pa bih to htio razvrstati prema kategoriji za koju se koriste i to samo za proizvodjace koju su prisutni i na nasem trzistu. osim onih gore navedenih jos cu staviti sano i schaumann i ako tko jos zna kojega (osim josere jer nje nema u knjizi) nek navede pa cu vidjeti da li ima podataka i za njega.
imam ja od svih njih!
svaka čast na trudu ali mislim da je usporedba bezveze!
jel sano uvijek piše da je najjači i ima sve, na deklaracije pišu što žele bilo to unutra ili ne!!!
...a svi znamo kako to u praksi izgleda!
Nadalje ja sam uspoređivao sam za tov premikse u pirncipu šifre su iste kao i npr.njemačke a u RH je to neki drugi prooizvod sa drugim komponentama (a isto se zove)!?
sad ti znaj
jel sano uvijek piše da je najjači i ima sve, na deklaracije pišu što žele bilo to unutra ili ne!!!
Nadalje ja sam uspoređivao sam za tov premikse u pirncipu šifre su iste kao i npr.njemačke a u RH je to neki drugi prooizvod sa drugim komponentama (a isto se zove)!?
sad ti znaj
0
sven je napisao/la:imam ja od svih njih!
sad ti znaj
ovo nije prijepis s deklaracija vec laboratorijska analiza napravljena od strane DLG-a, a ovo da za nase trziste ne mora biti isti proizvod to stoji, ja znam da je schaumann do odobrenja probiotika kojeg on koristi na nase trziste plasirao poseban proizvod kojeg nije bilo za austrijsko i njemacko (M i F 2000) ali sada barem po imenu je isti kao i tamo. sano proizvodi kod nas i cinjenica je sto su oni i sami priznali da im je kvaliteta na pocetku bila losa sad je navodno bolje ali ga ja vise ne koristim a ni neznam nikog tko bi ga u blizini koristio da vidim kak se uopce sad ponasa. biomin, milkivit i salvanu nisam koristio a nesto sam malo probao likru i nije me nesto fascinirala tak da sam jos uvijek na schaumannu jedino kaj je ona sad povoljnija od schaumanna pa mozda napravim jednu štih probu.
ja sam išao metodom probe i pogreške!?
nisam gledao uopće deklaracije svi su premiksi za tov 30 kg/toni išao sam napraviti test i meni je sad ovako dobro a i mojim kupcima odgovara.
Ovo oko testa mislim da kad se nešto isprobava treba isprbati par mjeseci a ne jednu-dvije vreće i basta jer iako sam tovljać znam nekog vraga i o krmačama i odojcima ... kod odojaka manje više ide brzo proba... ali kod krmača treba 1-2 prašenja da se neka verzija smjese pokaže kao dobra ili loša.
npr. pošto nisam 'mali' proizvođać dosta se viđam sa ostalima velikim ali stvarno velikim tovljačima i bio sam okolo skoro na svim farmama koje imaju krmače... oni kad rade test rade ga po 3-4 mjeseca... i još jedna stvar među nama... svi ono vele da se ne radi razlika između apoteka i direktnih kupaca... je sto!!! ako već očeš probat nešto nazovi gazdu i u glavu... taj i taj hoću probat... dođite kod mene i napravite mi recepture ali onako kako ja želim ( u smislu imam to i to) i jebiga dečki koja mi je garancija ako to nije tako kako vi velite. proljevi, nečeju jesti, prirast nije dobar...
Ja nisam htio likru uopće probat dok mi njihov gazda nije rekao tu ti je roba 1 tona ako nevalja nemoraš platit.. ja mislio d a me zajebava pa mu rekao ajd stavi to na papir ak si frajer!? evo radim s njima već par godina...
ima tih premiksa ko dreka na tržištu i kupac je bog!!!! doslovce zahtjevati i cjenu i bolje uvjete... i zaobići apoteke u velikom krugu jer njihove marže su avion a ne od uvoznika... ja plaćam premiks sad sa 9% lizina 3% metionina 500 000 ij vit-a ( to je trenutno iz glave) 7,50 kn/kg i dovezu mi ga doma i u zadnje tri godine jednog jedinog problema...
a s druge strane nazovi onog vašeg jagića koliko znam da se dijele gratis premiksi preko udruge za one koji imaju neraste a članovi su udruge-tako nešto!
nisam gledao uopće deklaracije svi su premiksi za tov 30 kg/toni išao sam napraviti test i meni je sad ovako dobro a i mojim kupcima odgovara.
Ovo oko testa mislim da kad se nešto isprobava treba isprbati par mjeseci a ne jednu-dvije vreće i basta jer iako sam tovljać znam nekog vraga i o krmačama i odojcima ... kod odojaka manje više ide brzo proba... ali kod krmača treba 1-2 prašenja da se neka verzija smjese pokaže kao dobra ili loša.
npr. pošto nisam 'mali' proizvođać dosta se viđam sa ostalima velikim ali stvarno velikim tovljačima i bio sam okolo skoro na svim farmama koje imaju krmače... oni kad rade test rade ga po 3-4 mjeseca... i još jedna stvar među nama... svi ono vele da se ne radi razlika između apoteka i direktnih kupaca... je sto!!! ako već očeš probat nešto nazovi gazdu i u glavu... taj i taj hoću probat... dođite kod mene i napravite mi recepture ali onako kako ja želim ( u smislu imam to i to) i jebiga dečki koja mi je garancija ako to nije tako kako vi velite. proljevi, nečeju jesti, prirast nije dobar...
Ja nisam htio likru uopće probat dok mi njihov gazda nije rekao tu ti je roba 1 tona ako nevalja nemoraš platit.. ja mislio d a me zajebava pa mu rekao ajd stavi to na papir ak si frajer!? evo radim s njima već par godina...
ima tih premiksa ko dreka na tržištu i kupac je bog!!!! doslovce zahtjevati i cjenu i bolje uvjete... i zaobići apoteke u velikom krugu jer njihove marže su avion a ne od uvoznika... ja plaćam premiks sad sa 9% lizina 3% metionina 500 000 ij vit-a ( to je trenutno iz glave) 7,50 kn/kg i dovezu mi ga doma i u zadnje tri godine jednog jedinog problema...
a s druge strane nazovi onog vašeg jagića koliko znam da se dijele gratis premiksi preko udruge za one koji imaju neraste a članovi su udruge-tako nešto!
0
to znam za besplatnu smjesu za neraste ali njih ne drzim niti ih ikad mislim drzati , imam neku fobiju prema njima jer sam kao klinac vidio sta radi nerast kad poludi od covjeka i od tada se koliko je maksimalno moguce drzim podalje od njih. .
inace sam i mislio probati s odojcima jer krmace za sad necu mijenjati posto sam super zadovoljan s trenutnom kombinacijom.
inace sam i mislio probati s odojcima jer krmace za sad necu mijenjati posto sam super zadovoljan s trenutnom kombinacijom.
napisal sam ti da sam vec godinama na njemu i super sam zadovoljan. posebice od prije dve tri godine od kad im je dozvoljena upotreba probiotika i na nasem trzistu. BTW dobio sam cjenik od Josere, i na prvi pogled izgleda super povoljno .
quattro za tov 3% 165 kn + PDV
sauenglück za krmace (3% za bredje , 4 % u laktaciji) 190 kn + PDV
sauen profi za krmace (3% za bredje , 4 % u laktaciji) 205 kn + PDV
ferkel-fit za odojke od 10 do 25 kg 4% 260 kn + PDV
meggajoule - on se dodaje u ova dva prethodna ovisno o kategoriji ga ide od 4 do 8% 195 kn + PDV (tko hoce ekstra rezultate)
na ove sve gornje cijene ide jos 5% popusta + besplatna dostava
ferkel kost - predstarter za odojke - peleti od 4 kg do 10 kg 215 kn + PDV
na njega je popust 10%
sva pakiranja su po 25 kg.
quattro za tov 3% 165 kn + PDV
sauenglück za krmace (3% za bredje , 4 % u laktaciji) 190 kn + PDV
sauen profi za krmace (3% za bredje , 4 % u laktaciji) 205 kn + PDV
ferkel-fit za odojke od 10 do 25 kg 4% 260 kn + PDV
meggajoule - on se dodaje u ova dva prethodna ovisno o kategoriji ga ide od 4 do 8% 195 kn + PDV (tko hoce ekstra rezultate)
na ove sve gornje cijene ide jos 5% popusta + besplatna dostava
ferkel kost - predstarter za odojke - peleti od 4 kg do 10 kg 215 kn + PDV
na njega je popust 10%
sva pakiranja su po 25 kg.
Zadnja promjena: branko; 29/7/2010, 14:06; ukupno mijenjano 1 put.
Branko dali dodaješ kiselinu u smjesu? ja do sad nisam ali razmišljam o tome vele da je bolja iskoristivost hrane i kraće razdoblje tova
Koristio sam josera zamjenicu za telad i premiks za krave i nisam bio previše zadovoljan
Koristio sam josera zamjenicu za telad i premiks za krave i nisam bio previše zadovoljan
prije kuge sam stavljal ali samo za odojke (imas i tu o tome ) kad ovo kaj tovim je samo za moje potrebe tak da mi nije bitna brzina, sad vise ne. u F-80 je vec ima samo ne pise kolko ( a i moj nos je osjeti). dok sam uzimal prvo sam stavljal sanocid , da bi kasnije presel na schaumacid jer je vise zrnat za razliku od sanocida koji je prasina pa mi je dosta nagrizal mjesalicu.
kad sam ga vec spomenuo on koristi za sve kategorije premikse koje mu posebno za njega proizvodi veterina, a kak mi rekao isprobao je sve koji se moru naci na nasem trzistu i s veterininim je najzadovoljniji i po kvaliteti i po cijeni.
Danas sam ponovo uzeo schauman f80 , imam 60 komada 30 odbijenih prije 7 dana a 30 18-20 kg, kiselinu nisam uzimao uzet ću riblje brašno
paor je napisao/la:proliv i trovanje hranom u mene su jedini problem, oboje rješavam oštrom dijetom, taj modus uspijeva uz gotovo redoviti gubitak pokojeg praseta...niti jedno prase nisam spasio (ni veterinar) koje je imalo ozbiljne simptome trovanja - pokunjenost, plave uši...ima li načina da se liječi...znam da je preventiva ishranom (od krmača do odojaka) najbolja, ali...
malo kasnim ali ja sam imal u zadnji mjesec dana dva uspjesna "uskrsnuca" recept za oba je bio isti dupla doza enroxila 5% (isto kao i veterinin vetoflok) mada bi prema savjetima bolji bio sustrepen ali i ovo je upalilo, vjerojatno zbog brzog uocavanja simptoma. prvi put sam htio i ponoviti drugi dan (ali ovaj put s normalnom dozom) ali ga vise nisam mogao pronaci koji je.
Ja koristim sano piggy od odbića, ne koristim nikakve smjese za odbiće samo neidem sa 25% kako je preporučeno nego sa 10% piggiy-a i postupno ga povećavam, ali ne prelazim 20%. dalje koristim soju 10% u smjesi, ječam 30% i i 40% kukuruz. Znali su dobit proljev ali ništa ozbiljno, prođe ih kroz dan-dva.
Eventualno im dam ugljena ako se malo oduži. Ne koristim mravlju kiselinu iako sam razmišljao da probam i sa tim.
Eventualno im dam ugljena ako se malo oduži. Ne koristim mravlju kiselinu iako sam razmišljao da probam i sa tim.
andrlje- Broj postova : 263
God : 42
Registriran : 13.03.2009
1
jucer mi se oprasila druga krmaca (nazimica) koja je hranjena po promijenjenoj recepturi i za sad su mi rezultati vise nego zadovoljavajuci i ako tako nastavi izgleda da sam uspio konacno pronaci neku "univerzalnu" recepturu koja je kompromis izmedju jednostavnosti , rezultata i cijene. kako sam vec prije napisal prosle godine sam prvo imal problema s tjeranjem i nakon sto sam poceo hraniti po ovom novom (schaumann 1,5 % + kostovit 1%) za vrlo kratko vrijeme su mi se tjerale sve. prije tri tjedna sam imao prvo prasenje od te promjene recepture opraseno 12 komada, nijedno mrtvo, jedino je jedan otisao na samom prasenju (prikljestenje i vjerojatno stradala kraljeznica) , prosjecna tezina je 1, 57 kg (vagnul sam ih sve skupa). jucer drugo prasenje nazimica 13 zivo oprasenih, takodjer nijedno mrtvo, samo je jedna minijatura (0.66 kg) dok ostalih 12 ima prosjecnu tezinu od 1,61 kg isto sam ih vagnul sve skupa, najveci macan ima 1,84 kg . BTW cca desetak dana pred samo prasenje i u samoj laktaciji povecam i kostovit na 1,5 %.
P.S. ova nazovi "moja" receptura je kompromis jer mi se za ovih mojih par krmaca i tovljenika jednostavno ne isplati imati tri vrste premiksa.
P.S. ova nazovi "moja" receptura je kompromis jer mi se za ovih mojih par krmaca i tovljenika jednostavno ne isplati imati tri vrste premiksa.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 2 / 5.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|