AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi

Stranica 38 / 40. Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi - Page 38 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi

Postaj by kikoporto5820 26/2/2010, 19:31

slavko88 je napisao/la:moj dragi paoru mislim da si još uvijek negdje u glavi na faksu ideje ti možda i nisu loše ali zaboravljaš da ovo nije eu najveći problem ovoga svega je pravna država sa njom naši politićari i njihovi poltroni nadam se da si ćuo izjave ovih dana vašeg Lasla njemu je sada bitan lanac od Mlinarića to je problem nisu to poticaji uvijek on kada je neka kriza napravi svoju priću i opstrukciju to ti je njegov zadatak dobije prostor na televiziji i to ti je gotova prića sada umjesto da smo jedinstveni takvi nas djele mi smo snaga a da toga nismo ni svjesni ujedinimo se i pokažimo snagu svim poltronima kao i tajkunima jer oni su naš problem oni nas sisaju i uništavaju sa svojim cijenama i uvijetima proizvodnje iotkupa njima ni ćobi ni država nemogu ništa gje je pšenica iz đakova žavršila to vam sve govori samo da ti napomenem ija sam seljak ali obrazovan ibit ću sretan kada budem vidio prosvjed ispred jednog centra našeg dobroćinitelja koji kaže kupujmo domaće poreklo ZNA SE
tako je treba se udružiti , pa neka vide da smo sila :twisted: , a ne da se razdvajamo meljekari, ratari, duvaneri svi smo u istim problemima i treba se ujediniti i izboriti za svoj dio tvrdog kruha
kikoporto5820
kikoporto5820

Broj postova : 190
God : 42
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 26/2/2010, 20:06

Dnevnik.hr- nova tv
Postignut dogovor: Ništa od prosvjeda seljaka
Zagreb, 26.02.2010., 18:25 | K.T.
Neće biti štrajka seljaka najavljenog za ponedjeljak.

Postignut je dogovor s ministarstvom poljoprivrede. Mljekarima je povećana zaštitna cijena mlijeka za 20 lipa i sada iznosi 2 kune i 40 lipa. Mljekari i dalje nisu zadovoljni cijenom, ali s obzirom na krizu u državi, pristali su na nove uvjete. Obećano im je i ukidanje naknada za zakup državnog zemljišta.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 26/2/2010, 20:15

heh,a poticaji nikome nista?
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by B-J 26/2/2010, 20:24

A šta oni samo povećavaju za mlijeko.A za ove koji s bave ratarstvom za njih nikog nije briga.Bez uvrede mljekarima na forumu

B-J

Broj postova : 594
Registriran : 02.01.2010
5

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 26/2/2010, 20:36

dali onda svi ne moraju platit zakup drzavne zemlje ili samo ko se bavi mljekom

ma znao sam da ce se neko prodat i da nece bit nista od svega, zao mi je sto moram rec ali vise ne treba mlatit praznu slamu, neko je rjesio da nas sjebe i ide mu dobro, ja definitivno odustajem od poljoprivrede samo cim budem mogo nac bilo kakav posao
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 26/2/2010, 20:38

deere power je napisao/la:dali onda svi ne moraju platit zakup drzavne zemlje ili samo ko se bavi mljekom

ma znao sam da ce se neko prodat i da nece bit nista od svega, zao mi je sto moram rec ali vise ne treba mlatit praznu slamu, neko je rjesio da nas sjebe i ide mu dobro, ja definitivno odustajem od poljoprivrede samo cim budem mogo nac bilo kakav posao

ja sam to odavno rekao......... da još jedno vrijeme će ići a onda prodajem i napuštam ovi zemlju
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by 8441žu 26/2/2010, 20:44

uvijek je bilo sveto pravilo "RAZJEDINI PA ZAVLADAJ" tako su mljekarima bacili mrvice da pokupe a ratare ko je..

8441žu

Broj postova : 13
Registriran : 26.02.2010
1

[Vrh] Go down

Postaj by paor 26/2/2010, 21:06

slavko88 je napisao/la:moj dragi paoru mislim da si još uvijek negdje u glavi na faksu ideje ti možda i nisu loše ali zaboravljaš da ovo nije eu najveći problem ovoga svega je pravna država sa njom naši politićari i njihovi poltroni nadam se da si ćuo izjave ovih dana vašeg Lasla njemu je sada bitan lanac od Mlinarića to je problem nisu to poticaji uvijek on kada je neka kriza napravi svoju priću i opstrukciju to ti je njegov zadatak dobije prostor na televiziji i to ti je gotova prića sada umjesto da smo jedinstveni takvi nas djele mi smo snaga a da toga nismo ni svjesni ujedinimo se i pokažimo snagu svim poltronima kao i tajkunima jer oni su naš problem oni nas sisaju i uništavaju sa svojim cijenama i uvijetima proizvodnje iotkupa njima ni ćobi ni država nemogu ništa gje je pšenica iz đakova žavršila to vam sve govori samo da ti napomenem ija sam seljak ali obrazovan ibit ću sretan kada budem vidio prosvjed ispred jednog centra našeg dobroćinitelja koji kaže kupujmo domaće poreklo ZNA SE

drago mi je da si prepoznao moje obrazovanje iako nije bilo baš najbolje, niti nešto priznato (ali zato jest najskuplje), a to je crno pod noktima i sijede na glavi
revoltiran si (s pravom) nekim drugim stvarima pa tome pripisujem što si promašio temu koju ja spominjem u dotičnom postu

što se tiče Lasla: ne bavim se njime, ali površni dojam je da čovjek voli biti u centru pažnje i da se voli slikati, sve ostalo što postigne je tek bonus
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by andro 26/2/2010, 21:10

[quote="falkon 2"]sada sam imao razgvor sa jednim prijateljem čiji je gazda bio na sastanku kada je čobanković dao izjavu oko smanjivanja poticaj, i kaže da su se svi sa toga sastanka jednostavno ustali i napustili ga,..... a da je poslije čobanković izjavio da to nije za ovu godinu već da će to biti nagodinu Poticaji u poljoprivredi - Page 38 684261 , e sada tko tu koga.......... stvarno neznam Poticaji u poljoprivredi - Page 38 684261[/quote]

jel ovo istina?
jel još tko čuo ovu informaciju?
evo ja sam još u nadi da čemo dobit puni poticaj ali kako se kaže nad je jedna velika k....!
andro
andro

Broj postova : 1046
God : 41
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Postaj by andro 26/2/2010, 21:14

8441žu odakle si vidim gradište jel se znamo a bilo bi lijepo da se i predstaviš u odgovarajučoj temi Wink
andro
andro

Broj postova : 1046
Zanimanje : kombajnist!
Registriran : 19.03.2008
13

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/andro-t34.htm

[Vrh] Go down

Postaj by B-J 26/2/2010, 21:29

8441žu je napisao/la:uvijek je bilo sveto pravilo "RAZJEDINI PA ZAVLADAJ" tako su mljekarima bacili mrvice da pokupe a ratare ko je..

U pravu si .Najviše se bune mljekari jer im mala cijena a cijena merkantilne robe nikog nije briga.

B-J

Broj postova : 594
Registriran : 02.01.2010
5

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 26/2/2010, 22:15

Ma nevrijedi se zamarati sa bilo cime oko poljoprivrede.
Sutite i radite.

Skoro da bi bilo najbolje lock teme,jer od ovoga te moze samo srcani lupit.

sala naravno.

Ali tresemo praznu slamu,ocito je da nemozemo protiv "njih",ma ko bili "oni".
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by Rajtek 26/2/2010, 22:59

Šolčić i ekipa mljekara nisu htjeli da i ratari idu snjima na pregovore, več su rekli da na razgovore za ponedjeljak kad bi bili prosvjedi idu samo njihova 4 čovjeka i niko više, a da kao poslje njih mogu ić predstavnici ratra, a oni će ima kao dat podršku....očigledno su uspjeli u svojim naumima danas tak da odustaju od prosvjeda....

Tak je bilo i zadnji put, kad smo traktorima došli u zg, mljekari su dogovorili kaj ih je zanimalo i onda sjeli u traktore i doma a ratare ko je.....

A 11.2. u Ivanić Gradu SU se dogovorili DA ĆE SVI ZAJEDNO TRAŽITI ISPUNJENJE 13 zahtjeva (http://www.2shared.com/file/11635661/b8 ... uppsh.html
http://uploading.com/files/mc69f31m/uppsh.pdf/ )
koji se tiću i mljekara i ratara i duhanaca i povrčara i vočaRA....

A sad su izgleda okrenuli na drugu pjesmu....

A jeso mi Hrvati proklet narod....
Rajtek
Rajtek

Broj postova : 1003
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 26/2/2010, 23:33

paor je napisao/la:

ti si u biznisu i znaš da obećanje i dana riječ puno znači poslovnom partneru

..
u normalnoj državi da, u Hrvatskoj apsolutno ne..
nažalost takvo smo društvo i tako funkcioniramo...
po svim slojevima..
strancima nepojmljivo..

8441žu je napisao/la:e picek ja bi volio da ministarsvo tebi daje kapitalo ko meni za godinu i pol i više pa bi vidio tebe i tvoju firmu kak bi funkcionirala.ajmo smanjit cijenu traktora za 40% u startu pa se ti bori sa ministarstvom za kapitlnno ili sad ipard ak me razumijete ak ne pojasnit ču! ja bi i tebi i čobankoviču smanjio plaču (godišnju) za 40% pa bi vidio kako dišete! a ne prozivat ljude kao bogec i mnogi druri kao i ja da smo glupavi i da neznamo radit i gospodarit! najlakše je uzet kajmak što takvi kao ti i banke rade! Evil or Very Mad treba izač na prosvjede pa makar ispred svoje kuče bom
imaš problema?
jesam ja nekoga prozvao sa time što sam napisao da ne postoji zakon koji može ministarstvo prisiliti na isplaćivanje obećanoga?
ne znam dali si glupav ili nisi ali nepismen svakako jesi..
a uz to, tvoj je problem što poticaj shvaćaš kao plaću..

pingo je napisao/la:
Svi smo uračunali tih 2250 kn poticaja još prošle godine kada smo ulazili u proizvodnju .
slažem se ja da je nedopustivo mijenjanje financijske konstrukcije na koju se računa čim je izašla kao takva..
komentar se odnosio samo na to da ne postoji zakonska odredba kojom bi ih se prisililo da isplate obećano..
to su se jednostavno osigurali da mogu oprati ruke i predstaviti se kao anđeli jer to što čine i (ne)isplaćuju je ionako samo njihova dobra volja..
a to što ste vi, kao i svi mi ostali popušili obećanje od političara..
to je problem svih nas koji ih tamo i postavljamo..
i za godinu i pol ćemo opet napraviti isto..
možda zamijeniti sa nekim mlađim modelima ali u suštini istim.. lopovima i uglavnom nesposobnjakovićima..
i tako iz kruga u krug..

btw. danas/jučer su nekim voćarima isplaćivana kapitalna/poticaji.. ne znam dali svima..
Picek
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 27/2/2010, 00:05

Nego tema je poticaj pa da ne šaram okolo a stvarno je lako zalutati pri pisanju rekao bih ovo ... Vidim dosta ljudi zagovara ukidanje poticaja . Drage volje mogu biti jedan od njih ali ... Kako ih se sada odreći kada poticaje po hektaru ili gospodarstvu stvarno nije bitno koje od te dvije vrste jesu ili sasvim neki treći poticaji postoje svugdje u evropi . Sada ispada da smo mi sposobniji i konkurentniji proizvođači hrane od evropljana . Zar jesmo ? Nije moguće da nam ne treba poticaj za pšenicu kada se od nje pravi kruh koji svi svaki dan jedemo . Zar će hrvatska uvoziti žito ? Očigledno hoće jer ja ga bez poticaja ne mogu proizvesti da bude konkurentno francuskom ili nekom drugom žitu a što je najzanimljivije ne može niti francuz da nema poticaj . Dakle neka me netko uvjeri da drugi evropljani ne dobiju neku vrstu poticaja/naknade/dodatka po hektaru/gospodarstvu/godišnje ili bilo kako drugačije za njihovu ratarsku proizvodnju pšenice , soje , suncokreta , uljane repice i slično . Gdje je sada ona priča o biodizelu i ogromnim količinama koje smo trebali imati iz svoje proizvodnje do 2010 ili koje godine ? Zar nam više ne treba taj biodizel ? Evropa ne traži od nas određen postotak bio goriva u ukupnoj količini goriva ? Ah da ... i njega budemo uvezli ? Ulje je manje vrijedno pa suncokret , repicu i soju neka siju mađari ? Ne ide mi baš pod kapu da se treba poticati šećer i duhan a ostalo ne . Kao proizvođač šećerne repe i trenutno razočaran ratar kažem neka ukinu i njega . Zašto bi jedna slovenija i mađarska mogle izgubiti svoje sladorana a hrvatska da ih ima ? Neka se ugase sve tri naše sladorane već ove godine . Svi na burzu a ja ću lako vadilicu odvući do otpada . Uopće mi je nije žao ... a neka nam ostane poticaj duhan da si svi jednu popušimo . Ima li šta od ovoga nekog smisla ? Više ne znam niti sam .
pingo
pingo

Broj postova : 4918
3

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 27/2/2010, 00:12

europa ide na veliko smanjivanje direktnih plačanja, a sve više na razvoj sela kao kroz financiranje nekih projekata u opčinama, koje opet nekima oče i neće pasat, ovisno o afinitetu.
i kroz neko pračenje tih smanjivanja se dolazi do toga da če opet bit sve bez poticaja, pa se barem nitko neče krvit oko toga dal mu da il neda poticaj il če susjed ga uzimat za sebe.
u slavoniji je taj problem manje izražen, dok kako sve više se ide prema zapadu zemlje dolazi do statistike da je polovica zemlje tj polovica poticaja uzimana od strane onih koji su vlasnici a ne daju poticaj onom tko je radio zemlju.
ahhhhhhhhhh čovjek bi mogao završit u ludari kad bi išao dovest nešt u red u ovoj državi, i ovak smo več svi lagano popizditis dobili, za sad na blažoj razini
bogec
bogec

Broj postova : 28
0

[Vrh] Go down

Postaj by 8441žu 27/2/2010, 00:48

što mi takvi kao ti jedu đigreu picek (po picekvski rečeno jetra), obrazovanij sam od tebe bar za jednu stepenicu ak ne i više,a to što nepazim na pravopis to neznači da sam nepismen, jer nemam ginekološke ruke i vremena pisat i razmišljat kao ti! a ti nam bacat krofne u oči s tim tvjim suosječanjem sa nama poljoprivrednicima koji nisi u životu svoj kruh jeo oprosti predobro te znam da bi to pop....! jel ti imaš problem!

8441žu

1

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 27/2/2010, 00:54

ljudi nemojte se svadjat oko gluposti, pa svi smo isti i u istom govnima, nema smisla 8441žu nemoj se toliko uzbudjivat na picekove postove, mislim da se i njega tice ovo sve iako se ne bavi poljoprivredom ali nekad zna napisat nesto u najmanju ruku sto nebi moro ali mislim da ne misli zlo, svi smo zivcani i ljuti al sta cemo
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by 8441žu 27/2/2010, 01:12

ak ti tko kažeš tako je! kako bogec kaže svi smo dobili popizditis! bio sam prije dva dana u Dražu i još neko selu iza ja moslil jagodnjak ak se nevaram.neznam točno redosljed sela kak je išlo.išli smo od zelenog otoka prema dražu i topolju i prešli neki most na nekom kanalu ili rijeci! prošli smo pored onih ljepih vočnjaka ja mislim da su Verkosovi neznam kako se piše točno ime firme. neznam gdje smo završili pa pozdrav Baranji i Jagodnjaku.

8441žu

1

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON 27/2/2010, 09:51

da se vise ne vodi dilema oko toga sto je poticaj evo njegove definicije:

poticaj je izravno plaćanje kojim država osigurava poljoprivrednicima stabilan dohodak!

makar je tako zamišljen, i u praksi bi trebao biti veći onih godina i na onim kulturama kada nam je rentabilnost proizvodnje mala, a manji kada je ona veća....

tako da on u biti je zamišljen kao plaća poljoprivrednicima, jer kad bi bili prepusteni samo trzistu, sto bi se desilo, u deset godina naidju dvije godine kada je ekstra zarada (npr na kukuruzu) 2 kad si u plusu, dvije kad si na nuli, dvije u gubitku, a dvije zbog kojih mozes bankrotirati (hipotetski govorim), i tu je drzava da ti u godinama kad si u gubitku da vece poticaje, a kada imas extra da ih uopce neda, i da poljoprivrednik ima upravo STABILAN dohodak...

sto se mene osobno tice, najradije bi volio da poticaja uopce nema, naravno da ih nema ni u nasem okruzenju, i da sto prije udjemo u EU pa da pronadjem poslovne partnere u inozemstvu, i svoje proizvode plasiram van, a da s ovom nasom pokvarenom drzavom uopce ne poslujem ni na koji nacin!

moja proizvdnja je itekako konkurentna, i da sam ponudio kukuruz u izvoz jesenas po 40-50 lp po koliko sam ga prodavao kod nas, po toj cijeni bi ga izvezao bez problema, a ovi koji danas parazitiraju na mom radu, ukljucujuci i drzavu, neka krepaju!
JOSIP FERGUSON
JOSIP FERGUSON

Broj postova : 1238
17

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 28/2/2010, 00:09

tako je josipe

nekako smo u večini došli do zaključka da treba poticaje ukinut

sad če neki reći da je cijena proizvoda mala, ali kad se gleda u suštini problema, državi je jeftinije osigurati minimalnu cjenu ispod koje ni sranje neide, i zaštitnu cjenu za standard, i samim time tim potezima osigurati proizvodnju.
a sa otkupljivačima dogovorit porezne olakšice, pomoći u stvaranju izvoznog brenda
a nisu ni firme bez putra na glavi, oni dobro znaju manipulirat sve dok državni vrh sjedi u upravnim odborima, dok toga nebude firme budu se morale borit za svoj proizvod a ne dobivat ga na tacni na uštrb onih koji su taj proizvod krvavo stvorili, ak me razmete kaj vam hoću reći

a šta se mi uopće zamaramo sa europskom unijom, pa postoje arapske zemlje koje su jebeno bogate i traže kvalitetu i uslugu, tu je kina, japan, južna amerika, indija, rusija, bla bla bla, a mi se zamaramo neandertalcima

evo primjer dobrog poslovanja, mala firma iz rovišća proizvodi podove , znači parket i tak to, jebena excluziva i sve naruđbe za jebeno bogate arape, i šire biznis dalje
šta to ima veze sa poljoprivredom
ovako mi imamo bolje uvjete na poljima od skoro cjele eu, imamo bolju kvalitetu svih proizvoda, pa ajmo se orjentirat na one koji žele kupit naš proizvod, a ne spuštat se na subvencioniranje ispod prosječne kvalitete
ok ako se kod nas i uvozi lošija hrana jer smo mi kakti siromašniji od europe, pa nek onda oni kupe naše super kvalitetne proizvode za svoje buržoazijske buđovane, i mi čemo bit sretni

nekad je baby beef išao za italiju, nekad je naša junetina bila sinonim za kvalitetu, i to je jedino u italiji bio sinonim za kvalitetu

zašto se kod nas tako svi neznam ni ja sam kako ponašaju, koga se boje, ajmo mi naše proizvode prodat njima, ajmo mi proizvest ne količinu nego kvalitetu a to nam ide jako dobro.
ajmo počet cjenit svoje, i onda če naš proizvod bit konkurentan i bez poticaja, jer če nas bit sram uzet poticaj.

japanci neče kupovat tuđe, oni prvo cjene svoj proizvod, ok kolko oni toga imaju, a tek onda tuđe, a nama je japan sinonim za kvalitetu

nije baš post direktno vezan za sadašnju problematiku, a opet je tako vezan

ako mi uvozimo smeće,pitam ja vas gdje završava naš proizvod??????????

po kojoj cjeni????????????

i ako su nas sve firme opljačkale za svoj profit, za svoje neke više interese, zar je onda država kriva???????

zašto država ne napravi neke pritiske na njih, jer bez nas nema ni njih ni gradova ni nikoga

zašto je svakaq druga reklama na državnoj televiziji baš od firmi koje su direktno vezane sa poljoprivredom, a televizija je državna

hmmmmmmmmmm puno razmišljanja, puno dilema, a svi samo žele da im se pošteno plati proizvod, ne državna milostinja od poticaja koja je varljiva, več pošten rad , ja proizveo , ja imam kvalitetu, ja prodao, a vi platite!!!!!!!!!!
bogec
bogec

Broj postova : 28
0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 28/2/2010, 09:45

Bogec puno optimizma imaš pogotovo u ova krizna vremena . Nisam siguran da smo Bogom dana nacija/narod . Ne vjerujem da sam sposoban proizvesti kvalitetniju hranu od kolege srbina , švabe ili rumunja . Prinose iz godine u godinu lagano dižem ali to odrađuje kemija/sjeme i dodatno ulaganje koje sada radim što mi na drugoj strani poskupljuje proizvodnju i dođem na isto . Ono što znam je da lokalna zadruga ( dobro nije zadruga nego je privatno ali znate na šta mislim ) odbija suradnju ratarima gubitašima . Ovoga proljeća ne stoji iz njih . Gdje će ti ljudi i kako kreditirati proizvodnju stvarno ne znam . Takve stvari me pogađaju jer sam u dobrim odnosima i sa zadrugom i sa tim ratarima . Naravno da razumijem i jednu i drugu stranu ali savjeta nemam i izlaz iz te situacije ne vidim ... i jedni i drugi su u pravu . Ispadam sretnik jer nisam jedan od njih . Još uvijek dobijem sve što trebam a trebam hrpu toga u vrijednosti više stotina tisuća kuna jer rekao sam na početku , ako želim evropski prinos ( kojeg nikako ne mogu stići ) moram puno uložiti . Trenutno ne vidim da će mi bez 40 % poticaja biti bolje . Na jesen kada poskidam usjeve vidjeti ću u koju se kategoriju onda ubrajam ... onu koja i dalje pozitivno surađuje sa zadrugom ili onu drugu - manje sretnu .
pingo
pingo

3

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 28/2/2010, 10:27

Pingo, zašto bi zadruga (svejedno je li privatna, udruženje ili nešto treće) pokrivala ičije gubitke? Zadruga je tu da omogući jeftiniju nabavu repromaterijala, siguran plasman proizvoda, možda knjigovodstveni ili neki drugi servis poljoprivrednicima, mora poslovati transparentno da se ne bi dogodilo Đakovo. Zadruga je servis poljoprivrednicima, a kako posluješ to je individualna stvar. Ako bi zadruga (ili netko drugi) pokrivala i dio gubitaka, onda to znači da bi trebala učestvovati u dobiti kada ona postoji. Tada bi vjerovatno zadruga s vremenom prerasla u kombinat, gdje je sve zajedničko, a znamo kako je to završilo. Jako se protivim pokrivanju gubitaka, mislim da u prvom redu gubitke treba unaprijed izbjegavati. Država mora inzistirati na tome da oni koji ne plaćaju zakupnine, koji ostaju dužni na ime poreza i doprinosa nisu sposobni poslovati. Inaće mi koji to uredno palćamo (i krvarimo, ali plaćamo) ispadamo budaletine koje poštuju zakon. I sada netko nekome 'oprosti' porez, zakupninu ili dopusti da mu vodoprivreda ode u zastartu? To je kriminalno djelo i onoga koji to nije platio, ali i onoga tko je to dozvolio. Da se samo pokuša naplatiti sva davanja koja su dospjela u roku, Hrvatska bi drukčije izgleadala.
Što se tiče bogecove tlapnje da je naš proizvod vrhunski, a sve europsko ne valja, to je sve stvar pogleda na stvari. To je uglavnom osobna odluka potrošača, marketing, mjesto na polici. Probaj nešto proizvesti i ponudi to nekom Knozumu ili nekom drugom. Smrznuti ćeš se kada ti objasne koliko košta mjesto na njihovoj polici. I onda mjesecima ne plaćaju. I to sve država blagonaklono gleda. A sigurno da mjesta na toj polici za neki proizvod iz palete Belja uvijek ima mjesta. Sami zaključite koliko je to tržno ponašanje, a državi je to 'normalno'. Prvo moramo osvijiti svoje (domaće) tržište sa kvalitetom i cijenom, a onda se okrenuti prema izvozu. Evo primjer tramvaja koji se rade (i voze) u Zagrebu. Tko bi uopće razmišljao o kupnji tog tramvaja, da je na crtaćoj dasci i da ne vozi u gradu u kojem se radi? Ovako kada dođe kupac, povedeš ga u grad i pokažeš mu tramvaje koji voze svaki dan na redovnim linijama. Bandić je svašta radio, ali ovo mu je bio jedan od boljih poteza.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 28/2/2010, 10:48

Fidelito ma ovo za zadrugu i gubitaše je razumljivo . Nisam mislio da neko treba pokrivati gubitaše nego sam naveo primjer šta se dogodilo sa pojedinim kolegama ratarima a da je vezano za ovu poticajnu temu , evo pojašnjenje . Nitko mi ne može reći da jednom od njih koji je reda veličine iznad mene po hektarima ne odmaže činjenica da nije dobio 15% poticaja za 2008. godinu a čisto da stavim na papir to je oko 70.000 kn ili što recimo za repu nikada nije dobio onih 1000 kn na koje se Sladorana obavezala ( to je isto neka vrsta poticaja ) da će ih dati u cashu a to bi bilo 50.000 ili kada je za 2009. godinu umjesto poticajnih kuna "morao" uzeti gnojivo jer se čovjek plašio da onim drugim izborom gubi sve i sada još što bi ga možda i nekim čudom izvuklo iz gabule je ovaj proljetni poticaj za koji neće dobiti 40 % ... Slažem se , nije to samo njega zadesilo . Pogodilo je sve nas i mene sa njim skupa ali još sam tu i radim , proizvodim . Ono čega se pribojavam je da se tortura nastavlja i zar nije logički zapitati se do kada mi ostali možemo izdržati ?
pingo
pingo

3

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON 28/2/2010, 12:05

bogec, nece ti danas drzava niti garantirat otkup poljoprivrednih proizvoda, niti jamcit zajamcenu cijenu, a kako vidimo niti redovito isplacivat svoje obveze prema nama, vac smo u trzisnoj utakmici gdje svatko od nas mora iznaci plasman za svoj proizvod...

pa se onda nekad zapitam treba li nam uopce ministarstvo poljoprivrede kad nista ne radi, za nista ne odgovara, a koliko kosta...

problem je sto 95 % postojecih poljoprivrednika to nije sposobno, i kako se sada vidi pred njima je na zalost propast, ako se drzava nastavi tako ponasati...

a i onih 5 ili 10 % su u trzisnoj utakmici inferiorni u odnosu na konkurenciju iz vise razloga, prvi po mome je granicna barijera, jer talijan ili austrijanac ce kupovati kukuruz u madjarskoj a ne kod nas, jer nemaju carine, vec samo natovare sleper i vozi... druga stvar je losa monetarna politika koja pogoduje uvozu, a koci izvoz, treca stvar su trzisni uvjeti na domacem trzistu (cijene repromaterijala, nelikvidnost i sl)

upravo da nismo podredjeni u trzisnoj utakmici sansu za prezivljavanje bi imalo mozda 50% SPOSOBNIH poljoprivrednika (to bi i bio nekako normalan tjek dogadjaja), a ne 5-10 % nadrisposobnih koji se mogu nositi s takvim uvjetima poslovanja...
JOSIP FERGUSON
JOSIP FERGUSON

Broj postova : 1238
17

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down