AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi

Stranica 39 / 40. Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi - Page 39 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi

Postaj by Krx 28/2/2010, 12:06

...kakve zadruge kakva sranja...pa ratari bez 40% poticaja ako dugoročno nastupi na snagu nema Majke Božije da bude rentabilan bio on najpametniji i školovaniji ili zadnja pena koja svaki dan pije pred trgovinom....točka..o tome već pišem dobre tri godine ako ne i više samo što si to neki nisu mogli uterat u glavu zato jer im je lakše u guzicu...tih par godina prilaghodbe je samo pokazatelj koliko se kodnas POLITIKA KRIVO VODI

...i to nisu krivi POTICAJI već pileći mozak vođenja politike od samostalnosti do danas...AKO ĆEMO REALNO GLEDATI I U OVOJ SITUACIJI GDJE JESMO SADA...ako o europskoj uniji pričamo...KADA BI POTICALI RATARENJE ONDA BI BILI VEĆI KONJI NEGO ŠTO JESMO AKO TO UOPĆE MOŽEMO BITI Rolling Eyes
Krx
Krx

Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11

[Vrh] Go down

Postaj by AntunB 28/2/2010, 14:27

ova država ne podržava nikakvu proizvodnju a ne samo poljoprivredu . na žalost poticaji i kapitalna su poslužili za rušenje otkupnih cijena i dizanje ulaznih troškova .

AntunB

Broj postova : 99
Registriran : 23.10.2009
0

[Vrh] Go down

Postaj by paor 28/2/2010, 19:03

Zadnja promjena: paor; 1/3/2010, 11:42; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : post je nevidljiv gostima)
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 09.03.2008
78

→→→ : VIŠE

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 28/2/2010, 19:51

I ja danas kad sam cuo 380eura da dobijemo....kojom to racunicom ode?
kaki je to kreten......???
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by majs 28/2/2010, 20:13

Ja bih samo htio znati odnos koliko se posto proračuna troši na poljoprivredu, a koliko troši državni aparat za svaku članicu EU-a posebno te za EU kao cjelinu pa da vidimo onda tko je konkurentniji poljoprivreda ili državne službe u RH.
Ako netko zna ili može iskopati taj podatak bilo bi dobro ne samo za nas tu na forumu već kao jedan transparent na prosvjedima ako do njih dođe...
Ali znači ukupna ulaganja, a ne one gluposti "mi imamo najviše poticaja" a ustvari ispada da je istina to da imamo najviše vrsta poticaja (npr za mliječne krave, za junice, za prvo tele, po litri mlijeka itd, itd) a ne iznos poticaj.
Evo ja ću napisati za Hrvatsku okvirno:
Proračun je 120 i nešto milijardi kn - za poljoprivredu ide 2.19 mil ili cca 1,8 % proračuna - državni aparat nam troši malo ispod 30 mil kn ili cca 25 %.
Meni je ovaj podatak fascinantan...proizlazi da 200 i nešto tis zaposlenih u državnim jaslama troši 14 puta više novca od poljoprivrede koja uzdržava sigurno puno veći broj ljudi i još k tome od tih novaca ide i za ruralni razvoj.
Da ne spominjem brodogradilišta koja svake godine "pojedu" par milijardi kn a garant nemaju više od 50 tis zaposlenih - ali opet nisam ni za to da se ona ugase već da se vidi gdje "curi lova" i da se saniraju ona koja nešto vrijede.
Još jednom ću napisati poljorivreda "po novome" troši 1.8 % državnog proračuna, a puni ga putem mirovinskog, zdravstvenog, PDV-a barem 10 puta toliko.

majs

Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 28/2/2010, 22:36

uf jebem ti intenet, očel mi neko u par rijeći opisat kaj veli čiko na video snimci par postova gore, hvala

uh iz sve internet poteškoće da malo pojasnimo situaciju

ja nisam rekao da je naše bolje od europskog, samo oni što je dobro zadržavaju kod nas a šrot prodaju nama, ali je pitanje gdje završava naš proizvod, to ja pitam

nadalje u francuskoj sladoled traje 6 mjeseci, a kod nas taj isti prepakiran u firmi xxx traje godinu dana, a holip je več zelen, sve sam to gledao u nočim smjenama

e sad malo o poticajima i kakti ja imam neke nerealne fikcije
poticaj za mlijeko je baziran na kvaliteti i količini, i to je jedini poticaj sa kojim se ama baš svi slažu, kolko si braco proizveo, koje kvalitete, kojeg razreda tolko si braco para dobio

tako da npr 3 čovjeka sa ovom analizom
1. mjesečno 10000 litara super kvalitete, od 25 krava, dobije 60 lipa recimo
2. isto to sa 20 krava isto lipa
3 isto to sam 20 krava i slabim mlijekom i još je sjebo higijenu i dobije 20 lipa manje
za isto litara mlijeka različita proizvodnja po grlu, različiti ulazi i različita dobit

znači onaj koji je dobar (ne velik) dobije više od onog koji je velik (a nije dobar)

zato se ograničava i poticaj za držanje krava, jer ljudi drže krave a proizvodnja ništ koristi

kako to pretočiti u ratarstvo???????

po istom sistemu po kojem tisuće uzoraka dolaze svaki dan u križevce u laboratorij
vi sijete , ok sijte, vi prijavite hektare ok prijavili ste, vi žanjete , e tu smo braco
na otkupnom mjestu stoji žak houdek sa staročeškim pivom i uzima uzorke za labos, piše se količina predane robe, i čeka se analiza

i kad žak popije pivu ode on u beli zagreb grad
i stiže vama bijela koverta
i piše epsko djelo
prijavili ste tolko i tolko hektara, imate prinos tolki i tolki, imate kvalitetu tu i tu
cjena na tržištu je npr 80 lipa, država vam nadoknađuje cjenu do 1,3kn jer ste zadovoljili sve standarde uzgoja
bravo majstore

drugi proizvođač
jao kukulele
pa milo moje el si ti žeo drač il pšenicu
nema poticaja ne zadovoljavaš uvjete kao osoba gore navedena

vama se to čini smješno, ali tako funkcionira poticaj za mlijeko
netko sa 10000 litara mlijeka može dobit puno manje potpore nego netko sa 5000 litara, jer se gleda osim litraže gleda se kvaliteta

nema ni jedno slovo šta prigovorit nitko, jer kad budete mljekari pa kad vam netko bude stalno uzimao uzroke, onda se budete držali normativa, jer inače nema poticaja, pa makar bili veliki ko mr.t.

ovaj se post ne odnosi na nikoga, ali sam želio prikazati kako to fino može funkcionirati i u ratarstvu da netko želi da se plati rad, da se plati ulaganje, da se plati edukacija koja je pretočena na polje

i dobro je josip rekao, ja sam konkurentan, al sa lošim sistemom on ne dolazi do izražaja, on je uložio, josip zna posao, josip radi vrhunski i bolje od toga, al sistem ga uništava, jer ga svrstava u grupu sa onim koji proizvede gumenjak pšenice na ha, a josip je svjetlosnim godinama napredniji i bolji
i kad bi se plačalo po kvaliteti ,po prinosu, u granicama normale, josip, pingo, ja i bilo ko drugi tko se žrtvuje za to bi bili na konju a ne na koljenima

to nisu moje tlapnje, moja maštanja, to su konkretni primjeri kako nešto može funkcionirat ako ne postavljeno na dobrim temeljima, a ne na temeljima manipulacija, varki, obečanja, i ludom radovanja

druge države nemaju poticaj na mlijeko kao mi, ali kod nas to funkcionira, jako dobro funkcionira

nemojte sad držat prodike kak je u europi, kak neko krade, kak ništ ne valja, i tako če bit i dalje sve dotle dok kvalitetni prijedlozi budu završavali na ismijavanju, a postojeći budu uništavali seljake.

svi ste vidjeli moje slike polja, one se koriste za predpristupne pregovore sa eu, koriste ih u ministarstvu znanosti, na agronomiji i križevcima na višoj za predavanja, u katalozima su moje slike, pa recite mi el moja polja nisu konkurentna europi, zar josipova i pingova polja nisu konkurentna

svi kažete da svoje hvalimo, a ja vas pitam a zašto svoje uništavamo do korjena?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
bogec
bogec

Broj postova : 28
0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 28/2/2010, 23:05

Bogec ne znam da li si znao ali mogu kupiti žita koliko mi treba a da za to nitko ne zna i da nigdje ne bude zapisano . Možeš i ti a i netko treći ako mu nedostaje za maksimalni poticaj koji prima josip koji je recimo tako TOP proizvođač Poticaji u poljoprivredi - Page 39 Icon_neutral

Druga stvar koju sam pokupio tijekom zadnjeg i malo više desetljeća koliko se bavim ratarstvom je ta da marljivi i vrijedni ratari na kraju dana imaju svoju nagradu . Ona se ne može skriti te se takvi prepoznaju i samim prolazom kroz selo a radi se upravo o toj razlici u količini prinosa po hektaru . Rast gospodarstva se teško sakrije ( naravno da niti ne mora ) kada redovito kosiš 7 ili 8 tona žita po hektaru a tvoj susjed 4 ili 5 a primate jednake poticaje . Po meni bi već i samo vrijeme iskristaliziralo tu razliku jer ne može ratar bez prinosa odnosno samo sa poticajem nakon deset godina rada biti stvarna prijetnja onome drugom koji kosi dvije tone više od njega . Možda je grubo ali ovome prvom su dani odbrojani a krvnik mu je upravo radišni susjed . U neku ruku dovoljno bi bilo sprijećiti krađu i malverzacije oko poticaja hoću reći da ne idu onima koji uopće nisu ratari a vrijeme bi se pobrinilo za ostalo .

Šta vi kažete na to ?
pingo
pingo

Broj postova : 4918
3

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 28/2/2010, 23:19

Ta stvar da netko tko neobraduje zemlju a dize poticaj,to svakako treba eliminirati iz sustava---na bilo koji nacin ali to se nesmije dopustiti,a dobro znamo da se to rad,radilo.

E sad ,kad vec spominjete prinose i kvalitetu kako bi rjesili situaciju sa poticajima po tonama i kvaliteti jer npr ja gjde se nalazim zemlja je prilicno losa,i brdovita ,i kisela i siromasna.A dok recimo zemlja u baranji i vukovaru je daleko bolja.I oni sa manje gnojiva mogu postici vece prinose.
Kako bi onda se to reguliralo?
Jer recimo ja potrosim i vise goriva(brdovito),i morao bih baciti ohho ho gnojiva da imam 7-8tona psenice na 1h.
Kada bi bacio toliko gnojiva to jednostavno nebi bilo ekonomski isplativo.
Sta sa time?
politicar
politicar

44

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 28/2/2010, 23:21

sve ja to shvačam, ali probaj shvatiti kako funkcionira poticaj za mlijeko, nema malverzacija
zar bi ti ne sebe upisao nečiju pšenicu za koju neznaš kvalitetu, a labos ju ispituje
jer npr mlinar križevci radi hypo hranu za djecu, i tu nema zajebancije ni nula posto

valja sa svih aspekata razradit neke stvari, ajmo ih razdradit sa strane mišljenja dotičnih iz zagreba

oni kad god neki seljak poželi štrajk , oni pozovu sljedeće osobe
banke- recite nam kolka je moć seljaka da vraća kredite, po statistici mi smo najbolji platiše u ovoj državi
zovu oni tisup, zavod za statistiku, labos u križevcima, i kad vi idete sa njima pregovarat oni znaju statistiku, a ta statistika ne vara, ona je točna, i onda se oni postavljaju prema vama, na, nije bitno kome

i tu se događa slijedeće u zboru brojeva, pingo i josip (pingo tvoj je proizvod i tehnologija rada močnija od moje i ne podcjenjuj se, molim te ko prijatelja) pa čak i ja, koji nekako iskačemo iz tog broja u signifikantnim razlikama, nas statistika izjednači i napravi prosjek, kao prosjek plača u državi, radnik radi a menađer ima plaču, samo što to ovdje nije takav slučaj, ovdje pingo, paor, josip, i mnogi drugi rade, iznad prosjeka su, a dobili su jednako kao i neradnici , kao i oni žmufljari sa jadnom proizvodnjom

i kad se gleda u globalu, pingo jer podigao prosjek neradniku, iz navedenog proizlazi, neradnik je zaradio novac

a pingo je komentirao u dugu moj post

(figurativno govoreći)

nemojte zaboravit da sam ja radio na pantovčaku
bogec
bogec

0

[Vrh] Go down

Postaj by JOSIP FERGUSON 28/2/2010, 23:23

i kad naidje losa godina, ni prinosa ni novaca.... bolje je po hektaru, ali ona paorova (cini mi se), minimalni poticaj a ti sij sto hoces, ili ne sij nista, ako nista ne kombajniras, dok platis gorivo za potanjurat registriras traktor i mirov i zdr nece ti nista ni ostat, a tko ce dobro radit taj ce i profitirat....

istina je pingo, ipak dobri poljoprivrednici nekako bolje guraju...

mora se ici na prinos, makar nekad matematika kaze drugo...
JOSIP FERGUSON
JOSIP FERGUSON

Broj postova : 1238
God : 42
17

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 28/2/2010, 23:39

da li vi ratari znadete šta znači kvaliteta proizvoda

na šta se sve ispituje kvaliteta proizvoda

da li znadete da skoro cjela europa proizvodi meke pšenice, a to su visoko prinosne, ali jako nekvalitetne

da li znadete da kod nas se uspješno uzgajaju durum pšenice, oplemenjivači, to su jebeno kvalitetne pšenice, a europa to traži

nemojte pljuvat po meni , ja sam sa takvima skoro svaki dan u kontaktu , sa titulama, sa onima koji vladaju i znam šta se traži

ja volim krmno bilje i u tom nema boljeg od mene, a ko se usudi nek me izazove, dok druge kulture su mi u doticaju al im ne posvečujem pažnju

ja vam govorim neke stvari na način kako ona druga strana razmišlja, jer je cjeli vaš život ispred vas, a sad vi pokušajte razmišljat kao oni

moj cilj je da svi budu (jedan dio ljudi), rentabilni, neka žive dostojanstveno, al valja nekad poslušat bogeca

to su neki ljudi jako dobro zapazili, kolko god ja bio dobar (bogat nisam nit ču biti) ima ljudi koji su tolko jalni na nečiji uspjeh da bi ga uništili

ljudi moji dragi poslušate što vam govorim, kvaliteta i prinos nisu jedno te isto, rad i nerad nisu jedno te isto

zašto nitko ne može moj prinos u sirku dostić ni upola, zašto nema bala ko na mojim poljima ljulja, ja pretvaram znanost u praksu, ja sam taj koji da ne pokažem ljudima kak se radi na forumu, te teme nebi postojale

đabe novi traktori, močni traktori, kad nema tehnologije rada, a ko što ste sami rekli oni loši če otpast

post nije usmjeren na nikoga, al pokušajte mene shvatit, mene kojeg savjetodavna ne voli ni malo, jer vam želim pomoć, a nikad nebudem ništa tražio
a ako budem ja se nadam u to da če se neko sjetit bogeca
bogec
bogec

0

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 1/3/2010, 00:20

"U proteklih šest godina, otkako je Madjarska u EU, seljaci i ruralne sredine su dobile znatno više novca nego ranije. Dotacije iz Brisela stizale su u vidu teritorijalnih subvencija, u iznosu od oko 140 evra po hektaru, ali i za brojne razvojne programe.

Kao primer lošeg iskustva naveo je dogovor dve strane da prve godine članstva u EU (2004) madjarski poljoprivredni proizvodjači dobiju samo 25 odsto onog što primaju njihove kolege starosedeoci.

Znaci osnovno placanje po 1h u eu bi moralo biti 560eura.
Ako ce biti tako a moralo bi,zasto onda taj cobankovic nekaze ljepo smanjujemo sada na 180eura ali za 5-6godina ce biti 560eura.
A ne tipa smanjuje se,nece vise biti poticaja i slicno.

Znam negdje da je bio na forumu link koji je valjda pingo postavio od cijena gnojiva u eu ,i koliko se sjecam bilo je prije par mjeseci kan oko 100-120kn.Znaci inputi su im manji,i poticaj znatno veci.
E pa sada gledajuci sve to cini mi se da je najpametnije odnosno najbitnije docekati ulazak u eu i onda poraditi na kvaliteti i kolicini prinosa.Jer trenutnim stanjem raditi na kolicini je nemoguce i bvz....Tak i tak kazu otkupljivaci da imamo viskova uvijek robe pa zasto onda mi proizvodimo viskove?

Sto se tice tih nasih poticaja i toga svega mislim da se toga treba okaniti,ali nedozvoliti da nam lazu.
Isto tako zahtjevi koje imamo kada se "prosvjeduje"treba promjeniti iz korijena.
Evo osnovne stvari koje bi bilo bitne po mome misljenju:
Cijene sirovina tipa psenica i ostale kulture ako cemo ici na trzisnu cijenu onda idemo odrediti tocno sa koje burze gledamo cijenu.Najbolje da to bude neka njemacka burza i nek cijene budu takve.
ALi onda cemo pratiti cijene osnovnih elemenata u proizvodnji ,znaci ako gledamo na tu burzu cijenu sirovine onda obavezno gledamo i cijenu gnojiva u tom podrucju i to mora biti tocno toliko .Isto tako uvaziti i za cijene sjemena i sredstava za zastitu.
Na taj nacin cemo se polako prilagodavat na eu,iako sa manjim poticajima ali vjerujem da bi nam to sto sam napisao znacilo vise od tih 40%manje sto cemo dobiti.
Traziti smanjenje trosarina na plavi dizel.

To bi bilo ono osnovno u polj.proizvodnji.Da neduljim sada da treba rjesiti pitanje drz,zemlje i slicno.

Jel nisam na neki nacin u pravu?

Eto posto su nam skinili 40% poticaja nek nam daj jeftinije gorivo,i neka usklade cijene gnojiva sa realnim inozmnim cijenama.

Jos nesto.Kada malo pogledas u eu kakve strojeve imaju i sve to ....stvarno su "napredni".
Ali mi smo daleko ispod njih.Neka smo,nemozemo biti kao svabe.ALi primjer :
Nama netrebaju poticaji niti kapitalna da bi mi mogli kupiti jebeni novi traktor,treba nam samo postena politika u cijenama.
A da uzmemo za primjer samo ulazne cijene po 1h u eu,i da budu cijene nasih proizvoda kao u eu mi bi mogli zivjeti bez 1kn poticaja,jer navikli smo na losije nego svabo....
politicar
politicar

44

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 1/3/2010, 00:50

bravo codexnox

to ja stalno pričam, mi imamo kvalitetu al se sustav svodi na krađu

ja sam jako puno išao europom, gledao farme , površine, cjene

mi hrvatska imamo od cjele europe bolje uvjete za 80%, oni taj dio nadoknađuju iz poticaja

nemojte bit ljubomorni na EU poticaj, to je sranje na n-tu potenciju, oni se sa tim poticajem bore gorje neg mi svi skupa, ali oni imaju bolje organiziran dio kad vi predate svoj proizvod, tu je razlika

vjerujte mi ne želite radit u slovenskim , nizozemskim ili bilo čijim uvjetima na polju, oni su to umjetno stvorili

mi to imamo u prirodi, al druge tvari ne štimaju

pohlepa

zavist

moć

želja da neko crkne

to je hrvatska, to je realnost, mi proizvodimo super proizzvode, i to nam je gušt, al neko nas iz inata želi uništiti
bogec
bogec

0

[Vrh] Go down

Postaj by O.P.G.KOVAČ 4/3/2010, 14:12

Bogec meštre! ostani dosljedan samoga sebe,na tvojoj sam strani .Ustvari uvijek sam na strani onoga koji poznaje materiju i ima rezultate u svome radu Wink Ali da je nešto čudno u zemljama koje su izišle iz prijašnjeg režima čudno je .Apsurdi su na snazi u svim porama društva ,pa tako imamo situaciju da netko tko je radio usluge i živio od usluga ,kupuje stroj s kojim meće moći zarađivati uslužno ,čudno da nemože čudnije Very Happy Bogec samo naprijed otvorena srca ,a zavidni i ljubomorni će kad tad crknuti od te bolesti ,.A i kroz povijest poznata je taj svehrvatski jal ..............Jebeš poticaje treba tražiti prvobitni način (razmijena dobara )ja tebi kamion proizvoda koji ti nemaš na svom području a ti meni proizvode kojih nema tu kod mene. peace

O.P.G.KOVAČ

Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 4/3/2010, 14:24

bogec je napisao/la:da li vi ratari znadete šta znači kvaliteta proizvoda

na šta se sve ispituje kvaliteta proizvoda

da li znadete da skoro cjela europa proizvodi meke pšenice, a to su visoko prinosne, ali jako nekvalitetne

da li znadete da kod nas se uspješno uzgajaju durum pšenice, oplemenjivači, to su jebeno kvalitetne pšenice, a europa to traži

nemojte pljuvat po meni , ja sam sa takvima skoro svaki dan u kontaktu , sa titulama, sa onima koji vladaju i znam šta se traži

ja volim krmno bilje i u tom nema boljeg od mene, a ko se usudi nek me izazove, dok druge kulture su mi u doticaju al im ne posvečujem pažnju

ja vam govorim neke stvari na način kako ona druga strana razmišlja, jer je cjeli vaš život ispred vas, a sad vi pokušajte razmišljat kao oni

moj cilj je da svi budu (jedan dio ljudi), rentabilni, neka žive dostojanstveno, al valja nekad poslušat bogeca

to su neki ljudi jako dobro zapazili, kolko god ja bio dobar (bogat nisam nit ču biti) ima ljudi koji su tolko jalni na nečiji uspjeh da bi ga uništili

ljudi moji dragi poslušate što vam govorim, kvaliteta i prinos nisu jedno te isto, rad i nerad nisu jedno te isto

zašto nitko ne može moj prinos u sirku dostić ni upola, zašto nema bala ko na mojim poljima ljulja, ja pretvaram znanost u praksu, ja sam taj koji da ne pokažem ljudima kak se radi na forumu, te teme nebi postojale

đabe novi traktori, močni traktori, kad nema tehnologije rada, a ko što ste sami rekli oni loši če otpast

post nije usmjeren na nikoga, al pokušajte mene shvatit, mene kojeg savjetodavna ne voli ni malo, jer vam želim pomoć, a nikad nebudem ništa tražio
a ako budem ja se nadam u to da če se neko sjetit bogeca

prijatelju odvadi malo Very Happy prebroj koliko si puta samo spomenio svoj nick i rekao ja, ja i ja, nisi bas ti najpametniji a mi svi glupi, kad nam budu placali tu kvalitet naravno da cemo sijat meke psenice ali dok nam placaju po kili nas zadatak je da imamo sto veci prinos i sto bolji hektolitar a to je moguce samo kod tvrdih psenica

znam da ne mislis nista lose ali drukcije si to trebo malo srocit ali ako ti mislis da tako valja samo nastavi meni ne smeta, svi smo u istom sranju
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 4/3/2010, 14:45

Sad ja imam pitanj, dali je ikome poznato dali je itko od onih koji su vratili onaj vaučer za razliku poticaja za žito dobili taj novac ili ništa i od toga?
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 4/3/2010, 14:48

dobili smo novac preostalih 40% u lipu , ima vec mjesec dana
deere power
deere power

78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by tomo_MF 4/3/2010, 19:19

bogec - ne poznajem te al vidi se da si poštenjačina kakva se rijetko susreće, bravo ti!
tomo_MF
tomo_MF

Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 4/3/2010, 21:14

deere power

da malo pojasnim situaciju, ja kad nešto slikovito opisujem neku situaciju, ili neki proces, objašnjavam na svom primjeru, zato ispada da sebe guram u prvi plan, ali kad nešto konkretno pišem, jedan proizvodni proces, ja opisujem svoj, ne ulazim u tuđe dvorište

a svi iz pisanja mogu nešto poistovjetit ili ne sa mojim primjerom

nemoj si mislit da ja imam protiv nečega nešto, niti da idem nekoga omalovažavat

a onaj tko se želi nač prozvanim, taj če se nač prozvanim i u praznom postu

ništa osobno rođo, znam da ne misliš loše, ali kad treba nešto konkretno napisat neki primjer, neki proizvodni proces, i evo tu predlog kako bi trebali izgledat možda poticaji, nekak imam osječaj da je lakše popljuvat nekoga ko dade neki predlog nego da sam iznese svoj konstruktivni predlog za istu situaciju
ja ne pišem zakone, niti ih objavljujem u narodnim novinama
bogec
bogec

0

[Vrh] Go down

Postaj by branko 4/3/2010, 22:18

deere power je napisao/la:
prijatelju odvadi malo Very Happy prebroj koliko si puta samo spomenio svoj nick i rekao ja, ja i ja, nisi bas ti najpametniji a mi svi glupi, kad nam budu placali tu kvalitet naravno da cemo sijat meke psenice ali dok nam placaju po kili nas zadatak je da imamo sto veci prinos i sto bolji hektolitar a to je moguce samo kod tvrdih psenica

znam da ne mislis nista lose ali drukcije si to trebo malo srocit ali ako ti mislis da tako valja samo nastavi meni ne smeta, svi smo u istom sranju

probaj si procitat jos jednom sto si napisao (crveno) , a sto se tice bogeca nemoj ga ni slucajno piknuti u trave (a tu ne mislim na one sto narastu par metara u visinu i imaju mirisljave listove Laughing Laughing) jer tu ima znanja vise i od onog u prva tri slova njegovog nicka
branko
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 55
44

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by bogec 4/3/2010, 22:28

misliš na kadulju, hehehehe

branko, pa gdje si ti bio kad sam bio kod ivice, reko budem te upoznao, a ono branka nema, samo sam ti selo vidio jer sam prolazio kroz njega
bogec
bogec

0

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 4/3/2010, 22:31

branko procito sam i ne kuzim sta zelis rec, za sad je svejedno kakvu kvalitetu imas kad se cijena formira prema hektolitru, sti je o veci i cijena je veca i obratno a zna bir razlika i 5lp po kili izmedju recimo 73hl i 84hl

meke psenice ili poboljsivaci imaju manji hl ali su kvalitetnije ali sta mi to vrijedi, imo sam ludwig to je isto trebo bit neka kvalitena sorta ali nisam dobio nikavu vecu cijenu vec jos manju jer je imo slab hektolitar dok sam za janicu i niku imo puno veci

i zato kazem kad budu placali taj kvalitet onda cemo svi sijat te psenice a ovako nema smisla
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by matija 4/3/2010, 22:44

DP tvrde pšenice(durum) su kvalitetne,a ne obične. to ti branko oće reć.

matija

Broj postova : 489
0

[Vrh] Go down

Postaj by branko 4/3/2010, 22:48

bogec je napisao/la:misliš na kadulju, hehehehe

branko, pa gdje si ti bio kad sam bio kod ivice, reko budem te upoznao, a ono branka nema, samo sam ti selo vidio jer sam prolazio kroz njega

aha Laughing Laughing ili ti latinski cannabis sativa , ne sjecam se vise ali mislim da me nije bilo doma a i bolje za tebe jer imam dosta pitanja pa me se ne bi mogao rijesiti.

deere power je napisao/la:branko procito sam i ne kuzim sta zelis rec, za sad je svejedno kakvu kvalitetu imas kad se cijena formira prema hektolitru, sti je o veci i cijena je veca i obratno a zna bir razlika i 5lp po kili izmedju recimo 73hl i 84hl

meke psenice ili poboljsivaci imaju manji hl ali su kvalitetnije ali sta mi to vrijedi, imo sam ludwig to je isto trebo bit neka kvalitena sorta ali nisam dobio nikavu vecu cijenu vec jos manju jer je imo slab hektolitar dok sam za janicu i niku imo puno veci

i zato kazem kad budu placali taj kvalitet onda cemo svi sijat te psenice a ovako nema smisla

zamijenio si pojmove tj. meku i tvrdu psenicu.
branko
branko
Admin
Admin

Broj postova : 3626
God : 55
44

http://www.farmphoto.com/fpv2/AuthorHistory.aspx?auth=frabrne

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 4/3/2010, 22:51

bilo je u poljoprivrednoj jednom o toj durum pšenici i na kraju su rekli da ima bolju cijenu od ovih nasih obicnih ali i manji prinos sto je isto jer se placa kilaza a ne kvalitet (ovo je sad vec treci put da ovo spominjem zar se ne vidi u prijasnjim postovima Poticaji u poljoprivredi - Page 39 684261 )

dobro mozda sam i zamjenio, uvjek sam mislio da su renan i sl. psenice meke a srpanjka i sl. tvrde Poticaji u poljoprivredi - Page 39 684261

Zadnja promjena: deere power; 4/3/2010, 22:54; ukupno mijenjano 1 put.
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 39 / 40. Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.