AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ŠLJIVA
Stranica 17 / 24. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Re: ŠLJIVA
@magmar
Nigde nisam procitao da crveno ili belo ulje steti mladim vockama cak sam belim uljem prskao i tek nakalemljene pupove i sve je bilo super.
"Moja kombinacija je plavo prskanje u jesen, a bakar u proljece"
Plavo prskanje je u stvari prskanje bakrom jedno od sredstava je i Bakar oxihlorid 50 tako da je to po meni jedno te isto prskanje ali zato ti je @Jaca vec dala zuti karton
@viking
Plavo prskanje i prskanje crvenim uljem nikako nije jednako,plavo ulje koliko znam ne postoji i da ponovim Plavo prskanje je jednostavno plavi kamen+krec ili blauvit,bakaroxihlorid,cuprablau........
nadam se da se ne ljutite sto vas ispravljam ali je bolje zbog posetilaca foruma onih koji pokusavaju da nauce ovde prve korake u vocarstvu
Nigde nisam procitao da crveno ili belo ulje steti mladim vockama cak sam belim uljem prskao i tek nakalemljene pupove i sve je bilo super.
"Moja kombinacija je plavo prskanje u jesen, a bakar u proljece"
Plavo prskanje je u stvari prskanje bakrom jedno od sredstava je i Bakar oxihlorid 50 tako da je to po meni jedno te isto prskanje ali zato ti je @Jaca vec dala zuti karton
@viking
Plavo prskanje i prskanje crvenim uljem nikako nije jednako,plavo ulje koliko znam ne postoji i da ponovim Plavo prskanje je jednostavno plavi kamen+krec ili blauvit,bakaroxihlorid,cuprablau........
nadam se da se ne ljutite sto vas ispravljam ali je bolje zbog posetilaca foruma onih koji pokusavaju da nauce ovde prve korake u vocarstvu
kicca- Broj postova : 10
God : 50
Registriran : 08.01.2011
0
nadam se da se ne ljutite sto vas ispravljam ali je bolje zbog posetilaca foruma onih koji pokusavaju da nauce ovde prve korake u vocarstvu odlicno
crveno ulje je u biti pripravak na bazi bakra kao i svi što si ih ti naveo, s tim da je ulje dodatano bakru kao oovicidna i insekticidna komponenta, dakle bilo prskanje crveno ili plavo, bakreni pripravci su u pitanju.
a što se tiče plavog ulja:
Plavo ulje
INSEKTO-FUNGICID, formuliran kao tekući uljni koncentrat za emulziju
Aktivna tvar: Bakar (iz bakrenog hidroksida).......................100 g/l + Rafinirano parafinsko mineralno ulje..........................550 g/l
PRIMJENA: PLAVO ULJE je kontaktni insekto-akaro-fungicid, a koristi se za zaštitu nasada u vrijeme mirovanja vegetacije (kraj fenofaze A):
- za suzbijanje bolesti:
uzročnika kovrčavosti breskve (Taphrina deformans), šupljikavosti lišća koštičavog voća (Stigmina carpophila) i pjegavosti lišća i krastavosti plodova jabuke i kruške (Venturia spp.)
- za suzbijanje štetnika:
šljivine štitaste uši (Eulecanium corni), zimskih jaja crvenog pauka (Panonychus ulmi), zimskih jaja lisnih uši (Aphis pomi) i zimskih jaja kruškine buhe (Psylla pyri)
PLAVO ULJE se primjenjuje u koncentraciji 2-3% (2-3 l u 100 l vode), a za sve ostale primjene vrijedi sve kao i kod CRVENOG ULJA.
OTROVNOST: Prema sadržaju i vrsti djelatne tvari sredstvo spada u III. skupinu otrova.
nadam se da se ne ljutite sto vas ispravljam ali je bolje zbog posetilaca foruma onih koji pokusavaju da nauce ovde prve korake u vocarstvu odlicno
crveno ulje je u biti pripravak na bazi bakra kao i svi što si ih ti naveo, s tim da je ulje dodatano bakru kao oovicidna i insekticidna komponenta, dakle bilo prskanje crveno ili plavo, bakreni pripravci su u pitanju.
a što se tiče plavog ulja:
Plavo ulje
INSEKTO-FUNGICID, formuliran kao tekući uljni koncentrat za emulziju
Aktivna tvar: Bakar (iz bakrenog hidroksida).......................100 g/l + Rafinirano parafinsko mineralno ulje..........................550 g/l
PRIMJENA: PLAVO ULJE je kontaktni insekto-akaro-fungicid, a koristi se za zaštitu nasada u vrijeme mirovanja vegetacije (kraj fenofaze A):
- za suzbijanje bolesti:
uzročnika kovrčavosti breskve (Taphrina deformans), šupljikavosti lišća koštičavog voća (Stigmina carpophila) i pjegavosti lišća i krastavosti plodova jabuke i kruške (Venturia spp.)
- za suzbijanje štetnika:
šljivine štitaste uši (Eulecanium corni), zimskih jaja crvenog pauka (Panonychus ulmi), zimskih jaja lisnih uši (Aphis pomi) i zimskih jaja kruškine buhe (Psylla pyri)
PLAVO ULJE se primjenjuje u koncentraciji 2-3% (2-3 l u 100 l vode), a za sve ostale primjene vrijedi sve kao i kod CRVENOG ULJA.
OTROVNOST: Prema sadržaju i vrsti djelatne tvari sredstvo spada u III. skupinu otrova.
viking1983- Broj postova : 9
Registriran : 11.08.2010
0
zimsko prskanje=plavo prskanje=bakreno sredstvo sa/ili bez ulja
ako je bez ulja onda je protiv bolesti
ako je sa uljem onda je akaricid i insekticid i fungicid
Svatko normalan vidi da mu je najjeftinije kupiti crveno ulje (ili plavo- ista stvar!) i dobro okupati vočnjak već u kasnu jesen pa ponoviti u kasnu zimu ( ili usred zime)!
(Bijelo ulje je mineralno ulje bez bakra)
Na tržištu imate milion preparata i proizvođača i cijena, a vama treba samo bakar i mineralno ulje! Pa onda čitajte sastav i koncentraciju djelatne tvari, a na ime proizvoda zaboravite.
ako je bez ulja onda je protiv bolesti
ako je sa uljem onda je akaricid i insekticid i fungicid
Svatko normalan vidi da mu je najjeftinije kupiti crveno ulje (ili plavo- ista stvar!) i dobro okupati vočnjak već u kasnu jesen pa ponoviti u kasnu zimu ( ili usred zime)!
(Bijelo ulje je mineralno ulje bez bakra)
Na tržištu imate milion preparata i proizvođača i cijena, a vama treba samo bakar i mineralno ulje! Pa onda čitajte sastav i koncentraciju djelatne tvari, a na ime proizvoda zaboravite.
JACA- Broj postova : 252
God : 31
Registriran : 27.12.2010
-8
→→→ : VIŠE
Prije sam koristio crveno ulje, ali prošle godine sam prskao sa bijelim uljem i cuprablau. Efikasnije mi se pokazalo bijelo ulje na kruški, pa sam tako prskao i ostale voćke(šljivu, jabuku i trešnju). Ne tretiram u kasnu jesen ulja niti sam upoznat time da je to neophodno. I ko se malo bolje razumije u bolesti voća i štetnike zna kolika je potrebna temperatura da bi oni počeli napadati stabla u proljeće. Isto tako se zna kolika je karenca kod tih ulja i to prskanje u kasnu jesen nema logike kod mene. Jer u tom peridu od kasne jeseni pa do marta ima dosta vremenskog razmaka u kojem štetnici nisu aktivni tj. nemaju dovoljno visoku temperaturu da bi se oni razvijali. A stime i noći temperature padaju jako nisko i nisu u stanju to preživjeti ako bi se počele razvijati. Mislim da je to nepotrebno prskanje u kasnu jesen.
zmaj- Broj postova : 38
Registriran : 07.03.2010
2
Koliko sam upoznat za crveno ulje je bolje u jesen jer ono ze zaljepi za kukca(licinku,jaje)pa onda ugine zato je i potrebno kompletno kupanje vocke ja ga vrsim svake druge godine.
Ako grijesim neka me isprave.
Ako grijesim neka me isprave.
zoky28- Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1
Zanima me ima li neko October sun i Angeleno planiram sadnju ove jeseni obe sorte pa bi me zanimalo malo kakva su iskustva posebno oko uzgojnih oblika pomotehnike i sl.
kicca- Broj postova : 10
God : 50
Registriran : 08.01.2011
0
Evo mi smo danas sadili šljive požegače,evo vam neke slike
vedo- Broj postova : 1081
God : 30
Zanimanje : Učenik
Registriran : 12.03.2011
6
Poprskao sam crvenim uljem,kojim preparatom bi trebao poprskati prije izbijanja pupoljka
Nedim- Broj postova : 2
Registriran : 20.03.2011
0
kolege voćari
Udruga Slavonka u suradnji sa Otvorenim učilištem u Osijeku organizira tečaj za voćare-šljivare zvanje se upisuje u radnu knjiižicu.cijena je za sada 2000 kn,4x500 kn,ali postoji mogućnost sniženja cijene ako OBŽ sufinancira dio jer smo braniteljska udruga
sve informacije ovdje ili 091 5943763
Udruga Slavonka u suradnji sa Otvorenim učilištem u Osijeku organizira tečaj za voćare-šljivare zvanje se upisuje u radnu knjiižicu.cijena je za sada 2000 kn,4x500 kn,ali postoji mogućnost sniženja cijene ako OBŽ sufinancira dio jer smo braniteljska udruga
sve informacije ovdje ili 091 5943763
konačno završena rezidba,izvlačenje grana i zimsko prskanje
prema pupovima mogla bi biti dobra godina
JACA je napisao/la:magmar je napisao/la:Po meni nemoj ici crvenim uljem na mladi vocnjak do trece godine, to je jako stetno. Ako moras mladi vocnjak spricati onda plavo prskanje (nordox, bordoska juha).
Koja je razlika između crvenog ulja i plavog prskanja ??? (nemisliš valjda da je u boji!??)
Naravno da nije ali nije isto špricanje crvenim uljem ili nordoxom ili bordoškom juhom, a kako vi to sve zovete ja neznam. Ja govorim iz svog iskustva i iskustva vićara oko sebe imamo šljive, kruške, jabuke, višnje.
Neznam sam zašto toliko se forsira crveno ulje koje je užasno skupo, a rezultati pitanje....
magmar- Broj postova : 14
Registriran : 23.06.2009
0
koliko košta dizanje nasada šljiva za ekološku proizvodnju, tko ih otkupljuje i mogu li se prodavati suhe ili prerađene, koji je potreban razmak sadnje
mariocepic- Broj postova : 181
Registriran : 22.01.2011
0
Praskanje šljiva...
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
imam problem sa šljivama,žute pjegice na listovima(točkice) što bi to moglo biti,ispričavam se što se nisam predstavio na forumu,učiniću to što prije budem mogao,unaprijed hvala
daevu- Broj postova : 89
Zanimanje : voćar
Registriran : 10.05.2011
1
to je plamenjača...prskati čim prije da se ne širi dalje...nagodinu ranije kreni u zaštitu
dobrodošao na forum
dobrodošao na forum
Molim Vas da mi kažete o Womax prskalici za voćke zapremine 50 l. Da li je neko poseduje i kakva se pokayala obyirom da je na točkovima i ima pogon sa dvotaktnim motorom. Odgvarala bi mi i cenom jer sam početnik u ovom poslom i imam mlad zasad od jedno 150 stabala šljive. hvala
aleksandar.marinkovic777- Broj postova : 1
Registriran : 17.05.2011
0
Kakva je sorta čačanski šećer dali je dobra za rakiju pekmez kompot itd
0
Čačanski šećer ne uspijeva u Južnoj Americi.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
jd4755 je napisao/la:Čačanski šećer ne uspijeva u Južnoj Americi.
E dobro si mu kazo.
Gost- Gost
otprilike sa 1 hektara kad bi se šljiva prodala u preradu znači najmanja cijena u punom rodu šljivika kolika bi bila dobit,onako okvirno
0
Kolci su svojevremeno bili zaštita od stoke koje pasu okolo šljiva ili ti u daljnjem postupku glume kosilice jer to je prva i posljednja kosidba u godini, dalje to održavaju krave i eventualno najesen se prođe provizorno sa kosilicom da očisti što je ostalo iz "prirodnih kosilica"
Stranica 17 / 24. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Stranica 17 / 24.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.