AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
UPPSH-Udruga Poljoprivrednih Proizvođača Središnje Hrvatske
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: UPPSH-Udruga Poljoprivrednih Proizvođača Središnje Hrvatske
ljudi u prosvjed i nema nam druge, i samo da vam kažem da ja proizvodim žito bez jesenske gnojidbe bacio sam u prolječe 110 kg po jutru 15 15 15 i 150 kg kana i jednio šprijanje sa Arteom i Sekatorom i sjeme je bilo moje domače i imo sam prinos 35 metara po jutru to za nekog je katastrofa ali na moje ulaganje to je vrhunac pa tako da mislim ni vi koji imate po 45 metara sa maksimalni ulaganjem i kada podvučete crtu mislim da niste ništa više zaradili nego ja
stari moj je ove godine imo žito bez 15 15 15 samo 100 kana i imo je prinos 30 m po jutru
a 7 20 30 bacam samo za repu u preoricu a ovi što kažu da se može bez te jesenske gnojidbe možda bi se i moglo na nekoj dobroj zemlji i ako je gfodina vlažna onda i nema nekog efekta ali ako udari suša kao ovo sada onda se itekako vide bolji rezultati
stari moj je ove godine imo žito bez 15 15 15 samo 100 kana i imo je prinos 30 m po jutru
a 7 20 30 bacam samo za repu u preoricu a ovi što kažu da se može bez te jesenske gnojidbe možda bi se i moglo na nekoj dobroj zemlji i ako je gfodina vlažna onda i nema nekog efekta ali ako udari suša kao ovo sada onda se itekako vide bolji rezultati
kikoporto5820- Broj postova : 190
God : 42
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
to je trebalo napravit prosle jeseni za ovogodisnu psenicu, a tko zna za na godinu mozda treba ici na prinos, jer tako sigurno razmislja i madjar i srbin i svi u okruzenju, neze ni oni zaradit na 80 lp psenice....
pa ti budi pametan sada....
ipak mislim da se u kutini mogu pripremit na otkaze...
pa ti budi pametan sada....
ipak mislim da se u kutini mogu pripremit na otkaze...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
Registriran : 10.03.2008
17
→→→ : VIŠE
evo ja danas bio na obracunu psenica 81lipu repica 1,7kn.
I jbg potpisao sam jer kaze ili potpis ili vozi psenicu van ali prvo plati dug.
I pitam dali je moguca promjena cijene ,kazu NE jer su oni prodali psenicu.
Eto sto da kazem....
Pusiona.
A u drugoj firmi kazu cijena repice 1,85.
Jednostavno sam ove godine pupusio kao i lani na kukuruzu.
Eto sto da kazem....
Pusiona.
codexnox je napisao/la:evo ja danas bio na obracunu psenica 81lipu repica 1,7kn.
Eto sto da kazem....
Pusiona.
e ja bi tražio pšenicu pa kako su ju prodali bez mog znanja ,
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
eee ovo je teski bezobrazluk i pljacka bez srama...
kriminal...
kriminal...
17
dobro jel neko bar pokusao da uskladisti svoju psenicu, inace i kod mene je ista situacija kao i kod codexnoxa samo su mi rekli da postoji moducnost da cekam visu cijenu ali da oni nece placat vise od 81lp sto mi bas i nema neke logike
izgleda da ce do jeseni puno ljudi prec kod todorica, sad se definitivno pokazalo ko je najaci, repromaterijal je kod njega najjeftiniji a njegovi kooperanti ce dobit najvecu cijenu za psenicu 15lp je ipak velika razlika a i za kukuruz ce sigurno ponudit najvecu cijenu jel ovi vec sad kazu da ce otkupljivat po najnizoj cijeni jer imaju jos kukuruza od prosla godine u sto bas i nevjerujem ali sjebace nas ponovo
izgleda da ce do jeseni puno ljudi prec kod todorica, sad se definitivno pokazalo ko je najaci, repromaterijal je kod njega najjeftiniji a njegovi kooperanti ce dobit najvecu cijenu za psenicu 15lp je ipak velika razlika a i za kukuruz ce sigurno ponudit najvecu cijenu jel ovi vec sad kazu da ce otkupljivat po najnizoj cijeni jer imaju jos kukuruza od prosla godine u sto bas i nevjerujem ali sjebace nas ponovo
Navodno su je prodali i navodno mogu izvest svoju psenicu--> to se jedno sa drugim neslaze?!
Ma popizdio sam.Na repici cu jedva pokriti dug ,na psenici ce mi ostat nesto ali to samo za to jer sam se minimalno zaduzio i puno ulozio od svojih sredstava.Isto tako pivarski jecam mi je osao u stocni i opet samo za dug.
Ljudi moji necu kukat ali katastrofa.Jos sada nek se skomplicira i da nedobijemo 100% od poticaja i ja sam bankrot.
Jos da napomenem:
Smatram sebe u jednoj od najbolji mogucih pozicija jer nisam ni 1kn platio necijih usluga i sve sami popravljamo.I ja sam na 0.
A kada malo promislim koliko ljudi je platilo kombaj.prijevoz popravake i jos slicnih stvari-debelo ce biti ispod nule.
Btw ove sljedece godine necu koristiti niti 1kg npk gnojiva jer jednostavno se nezelim opet uvlaciti u dugove.
Eh jos samo ovo :tu gdje sam ugovarao sam u startu platio 10-20% skuplje repromaterijal + dobio sam kamata oko 1000eur i neki zavissni troskovi isto 1000eura odnosno sve zajedno oko 3000eura.E pa vise necemo tako poslovat.
Ma popizdio sam.Na repici cu jedva pokriti dug ,na psenici ce mi ostat nesto ali to samo za to jer sam se minimalno zaduzio i puno ulozio od svojih sredstava.Isto tako pivarski jecam mi je osao u stocni i opet samo za dug.
Ljudi moji necu kukat ali katastrofa.Jos sada nek se skomplicira i da nedobijemo 100% od poticaja i ja sam bankrot.
Jos da napomenem:
Smatram sebe u jednoj od najbolji mogucih pozicija jer nisam ni 1kn platio necijih usluga i sve sami popravljamo.I ja sam na 0.
A kada malo promislim koliko ljudi je platilo kombaj.prijevoz popravake i jos slicnih stvari-debelo ce biti ispod nule.
Btw ove sljedece godine necu koristiti niti 1kg npk gnojiva jer jednostavno se nezelim opet uvlaciti u dugove.
Eh jos samo ovo :tu gdje sam ugovarao sam u startu platio 10-20% skuplje repromaterijal + dobio sam kamata oko 1000eur i neki zavissni troskovi isto 1000eura odnosno sve zajedno oko 3000eura.E pa vise necemo tako poslovat.
@codexnox mislim da si debelo ispod nule. Uložio svoj novac ili posuđeni skoro je svejedno (nije samo zato jer je posuđeni novac uvijek skuplji), u ukupnoj bilanci ti si taj novac uložio, izvor novaca manje je važan. Uložili smo mi i novac u naše strojeve, stare ili nove, i oni se moraju popravljati i amortizirati i zaradtit nove strojeve. Treba pošteno zbrojiti sve realne troškove sa jedne strane i prinos (minus sve odbitke na prijemu) sa druge strane. I to je realna bilanca. Utješno je to što se nisi zadužio i da si taj eventualni dug uspio pokriti iz predane pšenice (namjerno predane, a ne prodane). Ali to je samo dio realnih troškova. Razliku si (smo) svi mi namirili iz svojih rezervi (tko ih ima), amortizacije strojeva, dodatnim zaduživanjem ili iz poticaja za razvoj proizvodnje (za koje ne znamo kada će mo i da li će uopće biti isplaćeni). I tu isto treba biti konkretan i pošteno reći, kada nam budu (ili već govore) govorili da nam isplaćuju velike subvenicje, a mi se, kao, ne razvijamo: Poticaje namjenjene za razvoj potrošili smo dobrim dijelom za nadkonadu razlike između proizvodne i tržne cijene proizvoda. Tako da ne bi bilo zabune, jer političari su skloni 'zamagljivanju' i nama govore da nam daju poticaje kako bi nadoknade razliku u cijeni između stvarne i tržišne cijene koštanja, dok na drugoj strani građanima govore kako su to poticaji za razvoj i unaprijeđenje poljoprivrede. Mogu poticaji biti i za jedno i za drugo, ali onda iznosi moraju biti veći, ili moraju biti spremni da ovakva razina poticaja može biti vječna kategorija u proračunu (osobno mislim da je to loša varijanta), jer neće biti nikakvog razvoja sa ovakvim cijenama i ovakvim poticajima. Znam da je prirodno da se na bilo koji način zatvori bilanca prošlogodišnje proizvodnje, pa makar i sa bilo kakvim izvorom poticaja bez obzira na njihovu namjenu, ali realno proizvodnja mora biti pozitivna, bez poticaja koji bi trebali biti razvojni.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Ma znam da samo debelo ispod nule nego kazem da sam pokrio troskove ulaganja sjeme,zastita,gnojivo.
Ali gledajuci potrosnju goriva,amortizaciju,zakup,rez djelove,knjigovoda,mirovinsko,registracije,vodni doprinos,kredit,i sve ostale troskove nema sanse da bude 0.
Zbilja neznam kako nastaviti sa sjetvom za sljedecu godinu i kako normalno fukncionirat. Iako znam da sve to nekako moram skrpati ali nece biti jednostavno.
Npr meni je ostalo neplaceno 10000kn poticaja iz prosle godine i ja se nisam toga odrekao.Kako netko moze jednostavno preci preko toga i reci ok mi to necemo??
Prevareni smo,ali dokle cemo tako?
Ali gledajuci potrosnju goriva,amortizaciju,zakup,rez djelove,knjigovoda,mirovinsko,registracije,vodni doprinos,kredit,i sve ostale troskove nema sanse da bude 0.
Zbilja neznam kako nastaviti sa sjetvom za sljedecu godinu i kako normalno fukncionirat. Iako znam da sve to nekako moram skrpati ali nece biti jednostavno.
Npr meni je ostalo neplaceno 10000kn poticaja iz prosle godine i ja se nisam toga odrekao.Kako netko moze jednostavno preci preko toga i reci ok mi to necemo??
Prevareni smo,ali dokle cemo tako?
To je ono i o čemu sam i prije govorio. To pustiti samo tako znači i ubuduće tolerirati da nam netko piša po leđima i još pri tome priča kako pada topla kiša....
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Evo malo zbivanja iz moje udruge.....
UDRUGA POLJOPRIVREDNIH
PROIZVOĐAČA SREDIŠNJE
HRVATSKE
Moslavačka 13
10 310 Ivanić Grad
Kontakt osoba: Kunovec Stjepan 091/5800-666
Fax: 01/2888-686
Posavski Bregi, 01.08.2009.
OTVORENO PISMO UDRUGE POLJOPRIVREDNIH
PROIZVOĐAČA SREDIŠNJE HRVATSKE
Upravni i Nadzorni odbor Udruge poljoprivrednih proizvođača središnje Hrvatske na svojoj sjednici razmatrao je nastalu situaciju u poljoprivrednoj proizvodnji, a posebice efektima pregovora o otvrđivanju tržišne cijene pšenice i uljane repice koji su se odvijali u resornom Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u nazočnosti ministra poljoprivrede, ministra financija, dopredsjednika vlade RH, predstavnika kupaca i prerađivača, te poljoprivrednih proizvođača od kojih je proteklo više od mjesec dana, a rezultata nema.
U očekivanju smo sazivanja završnog sastanka pregovora o utvrđivanju tržišne cijene pšenice i uljane repice kao što je bilo najavljeno od strane dopredsjednika vlade RH gospodina Polančeca nakon završetka žetve, a što su svi sudionici pregovora i prihvatili.
U međuvremenu, iako konačan dogovor o cijeni nije postignut, kupci i prerađivači nekordinirano izlaze sa cijenama budući da se ne mogu usuglasiti oko jedinstvene otkupne – tržišne cijene što dovodi do totalne anarhije u otkupu pšenice i uljane repice te zbunjuje poljoprivredne proizvođače.
U nastojanju da se stanje u poljoprivrednoj proizvodnji dovede u okvire rentabilnosti za sve sudionike u proizvodnom lancu, a budući da su sve kalkulacije glede utvrđivanja troškova proizvodnje pšenice i uljane repice poznate, udruga poljoprivrednih proizvođača središnje Hrvatske donosi sljedeće zaključke:
da tržišna odnosno otkupna cijena pšenice po kojoj će proizvođači fakturirati predanu pšenicu bude 1,25 kn/kg
otkupna – tržišna cijena uljane repice bazirana na troškovima proizvodnje po kojoj će proizvođači fakturirati predanu uljanu repicu bude 2,50 kn/kg
da resorno ministarstvo donese konačan zaključak o načinu i dinamici isplate zaostalih potpora u 2008.godini u visini od 205 000 000 kn ili 15% do punog iznosa potpora planiranih i obećanih poljoprivrenim proizvođačima na osnovu donešene tržišne cijene kukuruza u jesen 2008. godine i povećanja potpora za 1. 000 kn/Ha
utvrđivanje dinamike isplate potpora za kulture zasijane u jesen 2008. godine i proljeće 2009.godine, a sukladno zakonu o potporama
da resorno ministarstvo utvrdi datum sastanka sa prerađivačima i proizvođačima potencijalnim ugovorima jesenske sjetve za utvrđivanje zaštitne – tržišne cijene uljane repice i pšenice čija je sjetva na pragu te cijenu soje prije predstojeće žetve, a na osnovu poznatih pokazatelja troškova ulaganja po trenutno važećim cijenama repromaterijala na domaćem tržištu
od resornog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Vlade Republike Hrvatske zahtijevamo da pristupi izradi programa strategije razvoja poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj za naredni period od 5 do 10 godina odnosno do ulaska u EU u nastojanju proiciranja strategije i na poljoprivrednu proizvodnju po ulasku u EU
Temeljni okvir za izradu strategije jesu resursi obradivih zemljišnih površina od cca 900 000 Ha, potrebe 4 500 000 hrvatskih građana, za sve poljoprivredno prehrambene proizvode te utvrđivanje proizvodnih kvota pojedinih ratarskih kultura ili regionalizacija poljoprivredne proizvodnje radi izbjegavanja nekontrolirane proizvodnje i hiperprodukcije pojedinih kultura što dovodi do totalne propasti hrvatskog seljaka i poljoprivrednog proizvođača.
Predsjednik udruge:
Kunovec Stjepan
UDRUGA POLJOPRIVREDNIH
PROIZVOĐAČA SREDIŠNJE
HRVATSKE
Moslavačka 13
10 310 Ivanić Grad
Kontakt osoba: Kunovec Stjepan 091/5800-666
Fax: 01/2888-686
Posavski Bregi, 01.08.2009.
OTVORENO PISMO UDRUGE POLJOPRIVREDNIH
PROIZVOĐAČA SREDIŠNJE HRVATSKE
Upravni i Nadzorni odbor Udruge poljoprivrednih proizvođača središnje Hrvatske na svojoj sjednici razmatrao je nastalu situaciju u poljoprivrednoj proizvodnji, a posebice efektima pregovora o otvrđivanju tržišne cijene pšenice i uljane repice koji su se odvijali u resornom Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u nazočnosti ministra poljoprivrede, ministra financija, dopredsjednika vlade RH, predstavnika kupaca i prerađivača, te poljoprivrednih proizvođača od kojih je proteklo više od mjesec dana, a rezultata nema.
U očekivanju smo sazivanja završnog sastanka pregovora o utvrđivanju tržišne cijene pšenice i uljane repice kao što je bilo najavljeno od strane dopredsjednika vlade RH gospodina Polančeca nakon završetka žetve, a što su svi sudionici pregovora i prihvatili.
U međuvremenu, iako konačan dogovor o cijeni nije postignut, kupci i prerađivači nekordinirano izlaze sa cijenama budući da se ne mogu usuglasiti oko jedinstvene otkupne – tržišne cijene što dovodi do totalne anarhije u otkupu pšenice i uljane repice te zbunjuje poljoprivredne proizvođače.
U nastojanju da se stanje u poljoprivrednoj proizvodnji dovede u okvire rentabilnosti za sve sudionike u proizvodnom lancu, a budući da su sve kalkulacije glede utvrđivanja troškova proizvodnje pšenice i uljane repice poznate, udruga poljoprivrednih proizvođača središnje Hrvatske donosi sljedeće zaključke:
da tržišna odnosno otkupna cijena pšenice po kojoj će proizvođači fakturirati predanu pšenicu bude 1,25 kn/kg
otkupna – tržišna cijena uljane repice bazirana na troškovima proizvodnje po kojoj će proizvođači fakturirati predanu uljanu repicu bude 2,50 kn/kg
da resorno ministarstvo donese konačan zaključak o načinu i dinamici isplate zaostalih potpora u 2008.godini u visini od 205 000 000 kn ili 15% do punog iznosa potpora planiranih i obećanih poljoprivrenim proizvođačima na osnovu donešene tržišne cijene kukuruza u jesen 2008. godine i povećanja potpora za 1. 000 kn/Ha
utvrđivanje dinamike isplate potpora za kulture zasijane u jesen 2008. godine i proljeće 2009.godine, a sukladno zakonu o potporama
da resorno ministarstvo utvrdi datum sastanka sa prerađivačima i proizvođačima potencijalnim ugovorima jesenske sjetve za utvrđivanje zaštitne – tržišne cijene uljane repice i pšenice čija je sjetva na pragu te cijenu soje prije predstojeće žetve, a na osnovu poznatih pokazatelja troškova ulaganja po trenutno važećim cijenama repromaterijala na domaćem tržištu
od resornog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Vlade Republike Hrvatske zahtijevamo da pristupi izradi programa strategije razvoja poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj za naredni period od 5 do 10 godina odnosno do ulaska u EU u nastojanju proiciranja strategije i na poljoprivrednu proizvodnju po ulasku u EU
Temeljni okvir za izradu strategije jesu resursi obradivih zemljišnih površina od cca 900 000 Ha, potrebe 4 500 000 hrvatskih građana, za sve poljoprivredno prehrambene proizvode te utvrđivanje proizvodnih kvota pojedinih ratarskih kultura ili regionalizacija poljoprivredne proizvodnje radi izbjegavanja nekontrolirane proizvodnje i hiperprodukcije pojedinih kultura što dovodi do totalne propasti hrvatskog seljaka i poljoprivrednog proizvođača.
Predsjednik udruge:
Kunovec Stjepan
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
Npr ako i dode do toga da se odredi cijena psenice 1kn sto ce biti sa ljudima koji su na nagovor otkupljivaca fakturirali po cijeni (kao u mom slucaju) 80lip kg psenice?
Ja sam potpisao ali nisam imao izbora,ili plati pa vozi psenicu ,ili placaj kamat i sta sve ne ili potpisi=tako su rekli.
Ma jbt popizdit cu.
Ja sam potpisao ali nisam imao izbora,ili plati pa vozi psenicu ,ili placaj kamat i sta sve ne ili potpisi=tako su rekli.
Ma jbt popizdit cu.
pisma, obraćanja, sastanci..
sve te udruge postoje samo iz jednog jedinog razloga, da bi netko konačno negdje u životu bio barem jednom gazda..
svi pljujemo protiv države jer je glomazna, spora i neučinkovita a onda se osnuje 50 različitih udruga koje se međusobno ne mogu dogovoriti niti oko toga dali je govno smeđe ili žuto..
nikakve koristi osim što više nisu političari ti koji jedini zajebavaju nego su tu sada i obični ljudi koji su eto gazde neke udruge..
kako se te udruge brinu o svojim članovima?
sve te udruge postoje samo iz jednog jedinog razloga, da bi netko konačno negdje u životu bio barem jednom gazda..
svi pljujemo protiv države jer je glomazna, spora i neučinkovita a onda se osnuje 50 različitih udruga koje se međusobno ne mogu dogovoriti niti oko toga dali je govno smeđe ili žuto..
nikakve koristi osim što više nisu političari ti koji jedini zajebavaju nego su tu sada i obični ljudi koji su eto gazde neke udruge..
kako se te udruge brinu o svojim članovima?
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
ljudi koji vode te udruge su cesto pod takvim pritiscima da se ja osobno nikad time nebi aktivno bavio, ja sam gazda u svom dvoru, a biti borac za tudje interese i raditi sizifov posao cesto i na vlastiti trosak, danas je malo takvih "budala".....
da nema tih ljudi, sa psenicom bi se vec odavna dogodilo isto sto i s kukuruzom jesenas, danas makar neki imaju nadu za boljom cijenom psenice upravo zbog tih udruga, jer ja osobno kao i drugi poljoprivrednici se tesko mirim s cijenom od 80 lp...
oci 90 % poljoprivrednika su danas uprte upravo u njih, jer o danasnjem sastanku mozda nekima od nas ovisi egzistencija.....
@rajtek,
to su 100% stavovi koje poljoprivrednici danas podrzavaju....
i samo ustrajte u tome, jer dok god mi propadamo a pekari ili trgovci ZARADJUJU 3 kune po jednom kruhu u cijeloj situaciji puno toga smrdi...
da nema tih ljudi, sa psenicom bi se vec odavna dogodilo isto sto i s kukuruzom jesenas, danas makar neki imaju nadu za boljom cijenom psenice upravo zbog tih udruga, jer ja osobno kao i drugi poljoprivrednici se tesko mirim s cijenom od 80 lp...
oci 90 % poljoprivrednika su danas uprte upravo u njih, jer o danasnjem sastanku mozda nekima od nas ovisi egzistencija.....
@rajtek,
to su 100% stavovi koje poljoprivrednici danas podrzavaju....
i samo ustrajte u tome, jer dok god mi propadamo a pekari ili trgovci ZARADJUJU 3 kune po jednom kruhu u cijeloj situaciji puno toga smrdi...
17
kada če se znati rezultati tog sastanka
kikoporto5820- Broj postova : 190
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
Ako se odrzava danas sastanak onda ce biti valjda inf. sto se desavalo tamo.
Ali jel zna netko dali je danas taj sastanak?
Ali jel zna netko dali je danas taj sastanak?
evo na txt 202 hrt pise, a bilo je i u dnevniku...
17
aha..JOSIP FERGUSON je napisao/la:ljudi koji vode te udruge su cesto pod takvim pritiscima da se ja osobno nikad time nebi aktivno bavio, ja sam gazda u svom dvoru, a biti borac za tudje interese i raditi sizifov posao cesto i na vlastiti trosak, danas je malo takvih "budala".....
ti si tajnik koje ono udruge?
22
tjanik zupanijskog saveza poljoprivrednih udruga vpž i tajnik udruge seljaka vpž
jedno ti je biti tajnik i pomoci u provedbi i organizaciji, nesto napisati, izracunati i sl, a da napominjem kako nisam placen apsolutno nista, a toner za kopirku mi kosta 700 kn sto isto sam podmirujem iz svog djepa kao i sto drugih stvari, to je moj doprinos jer imam moralnu duznost ne sjediti doma i na miru gledati ovo sto se radi...
biti predsjednik je nesto drugo, laufati po sastancima po cijeloj hrvatskoj, boriti se za tudje interese, i da te jos po medijima prozivaju nekakvi kreteni kao sto si ti....
kad bi mogao biti na jedan dan admin ovog foruma, tebe bi prvog izbacio s ovog foruma, morao bi samo odluciti jel na tjedan dana dok se malo sredis ili za stalno.... al bolje da nisam, ipak je ovo demokracija i svatko ima pravo napisati sto hoce...
u biti uopce nisam te skuzio zasto si me uopce citirao osim da provociras???
nemoras se ti slagat s mojim navodima ali postoji nekakav pristojan nacin da izrazis neslaganje, a ne da vrsis atak na moji inteligenciju s primitivnim podmetanjima i provokacijama...
neko te vrijeme nije bilo na temi gdje se govori o psenici ali evo tebe opet, a nemas ni jutra psenice, ali pametovanja na pretek...
jedno ti je biti tajnik i pomoci u provedbi i organizaciji, nesto napisati, izracunati i sl, a da napominjem kako nisam placen apsolutno nista, a toner za kopirku mi kosta 700 kn sto isto sam podmirujem iz svog djepa kao i sto drugih stvari, to je moj doprinos jer imam moralnu duznost ne sjediti doma i na miru gledati ovo sto se radi...
biti predsjednik je nesto drugo, laufati po sastancima po cijeloj hrvatskoj, boriti se za tudje interese, i da te jos po medijima prozivaju nekakvi kreteni kao sto si ti....
kad bi mogao biti na jedan dan admin ovog foruma, tebe bi prvog izbacio s ovog foruma, morao bi samo odluciti jel na tjedan dana dok se malo sredis ili za stalno.... al bolje da nisam, ipak je ovo demokracija i svatko ima pravo napisati sto hoce...
nemoras se ti slagat s mojim navodima ali postoji nekakav pristojan nacin da izrazis neslaganje, a ne da vrsis atak na moji inteligenciju s primitivnim podmetanjima i provokacijama...
neko te vrijeme nije bilo na temi gdje se govori o psenici ali evo tebe opet, a nemas ni jutra psenice, ali pametovanja na pretek...
17
Takvih specijalaca kakv je picek uvijek se nađe da je... u glavu pošten narod koji živi od svog rada....
A onda još pametuje o nečem o čem nema pojma, vidil bi ja kakvo bi razmišljanje imo da je imo zasijano i jedan hektar svoje pšenice...
Lako je ovak pričat kak on priča kad ga zaboli ku...za cijenu i pšenice i repice i kuruze i soje i dr....jer on nema tu uložene ni kapi svog znoja a kamoli par stotina tisuća kuna...
A onda još pametuje o nečem o čem nema pojma, vidil bi ja kakvo bi razmišljanje imo da je imo zasijano i jedan hektar svoje pšenice...
Lako je ovak pričat kak on priča kad ga zaboli ku...za cijenu i pšenice i repice i kuruze i soje i dr....jer on nema tu uložene ni kapi svog znoja a kamoli par stotina tisuća kuna...
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
JOSIP FERGUSON je napisao/la:tjanik zupanijskog saveza poljoprivrednih udruga vpž i tajnik udruge seljaka vpž
hoho fino, sad ćemo se lijepo i vrijeđati..
neka, tebi na čast..
mene iskreno boli briga...
just for the record, ti si odgovorio na moj post jel si se valjda našao njime izazvan..
zašto si se našao izazvan? iskreno, boli me briga..
samo si pokazao da si neobjektivan jer si stao u obranu udruga i inih..
u ovom poslu koji ja radim upoznao sam jako puno tajnika udruga, predsjednika udruga i ostalih pizdarija..Rajtek je napisao/la:Takvih specijalaca kakv je picek uvijek se nađe da je... u glavu pošten narod koji živi od svog rada....
nikakve koristi od njih osim ako treba pojesti i popiti i užicati štogod za sebe, ne i za druge.. odnosno prvo za sebe a onda eventualno za druge.. ako se uspije, ako ne nikome ništa..
kako se vi borite za svaku kunu.. tako što dva mjeseca pričate o povećanju cijene i o tome kako tražite veću cijenu bez konkretnog dogovora..
i gdje ste sada u odnosu na ono gdje ste bili prije mjesec dana?
što je napravljeno? apsolutno ništa..
pa više vi jebete te poljoprivrednike tako što se kakti zauzimate za njih a ne napravite ništa nego otkupljivači za koje ljudi jako dobro znaju tko su i što su..
jednu konkretnu stvar mi vas dvojica napišite da su vaše udruge napravile za seljake u zadnjih par mjeseci?
jednu konkretnu stvar..
i ono što je kakti dogovoreno na prosvjedu nije sprovedeno u djelo..
toliko o udrugama..
a ako ste se našli uvrijeđenima, dignite nos i hodajte visoko jer kritiku očito podnijeti ne znate nego pravdate neke stvari samo zato jer ste na "funkciji" i osjećate se prozvanima..
takva je i vladajuća partija a i ona prije nje..
ja znam da ja kod svog komentara mogu biti objektivan, vas dvojica nikako ne možete.. svojim skakanjem to ste i pokazali..
22
VIDEO: Sukob među seljačkim vođama, Mavrović kolegu nazvao konjem!
Na sastanku ministra poljoprivrede Petra Čobankovića s predstavnicima seljačkih udruga umjesto prijepora na relaciji Vlada – seljaci do najburnije svađe je došlo između seljačih vođa, a sve je kulminiralo kada je čelnik HSS-a Željko Mavrović Stjepana Kunovca nazvao – konjem!
Željko MavrovićŽeljko MavrovićSeljaci su se podijelili u dva tabora od kojih jedan predvode Antun Laslo iz Zajednice udruga seljaka Slavonije i Stjepan Kunovec, predsjednik Saveza seljačkih udruga središnje Hrvatske, a s druge strane su ostali predsjednik HSS-a Mavrović, predsjednik Nezavisnih seljaka Hrvatske Mato Mlinarić i Slavko Novaković iz Udruge poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava slavonskih županija.
Do „razmimoilaženja“ u stavovima došlo je kada su Laslo i Kunovec optužili ostale za tajni sastanak s Agrokorom i Ivicom Todorićem na kojem je dogovorena cijena pšenice od 1,10 kuna za kilogram, što znači da bi seljaci na ruke dobili otprilike 0,95 kune po kilogramu, zbog čega je prvotni zahtjev od 1,25 kuna po kilogramu pao u vodu.
Zbog jednostranog dogovora i Laslo i Kunovec svjesni su da više ne mogu tražiti prvotnu cijenu i za to optužuju ostale seljačke predstavnike.
Nezadovoljne udruge najavile su za subotu prosvjed npred Širokim Poljem kraj Đakova, dok je ministar Čobanković ponovio da neće biti poticaja za pšenicu po hektarima nego će nakon obračuna proizvođači dobiti 15 lipa po isporučenom kilogramu pšenice.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=d95dfd69-d978-42b8-9102-0b750123139d&open=sec
eto vam vaših moćnih udruga.. kao što rekoh, nikakve koristi..
a vladajući se negdje lijepo smiješkaju i uživaju..
divide et impera..
22
Čim je Mavrović postavljen za predsjednika HSS moglo se očekivati ovako nešto.On tu i služi da unese razdor jer ja od njega do sada nisam čuo ništa konkretno već samo provokacije i podjebavanja.On selo smatra najgorim šljamom,nemalo nepismenim a za sebe tvrdi da je menadžer.Lako je tako biti menadžer kad mu je politika prokrčila put.Zanima me njegova stručna sprema(da nije i on s prometnog fakulteta)kad tako fino omalovažava one kojima je predsjednik.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
@picek
ja sam tebi i drugim ljudima odgovorio na topic, s misljenjem koje se ne slaze s tvojim tvrdnjama, da bi ti mene u iducem postu citirao s cistom namjerom provokacije....
moj post je bio namjenjen svima jer govori moje misljenje, tvoj post je bio replika na moj, i bio je usmjeren na mene s nakanom, ja tebe nisam prozvao zbog tvog misljenja, ti si mene prozvao, a kad znam da se borim za nekakve opce ciljeve zbog interesa svih nas poljoprivrednika, a poznam i ljude koji rade isto, i to krajnje posteno i korektno, imam pravo da se suprotstavim napadima takvih kao ti....
pa makar i vrijedjanjem, izazvan sam.....
vrati se malo na temi cijena psenice kad si mi bacio "kost" s pitanjem o povrsinama psenice pa si mislio da sam povecao povrsine ponukan lanjskom dobrom zaradom, da bi poslije mogao pametovati o tome kako mi poljoprivrednici nemamo pameti ovo ono, no medjutim kad sam ti odgovorio nisi vise bio zainteresiran za raspravu...
stoga, nemoj me vise citirati i prozivati primitivnim provokacijama, nisam glup kao sto ti mislis generalno o nama poljoprivrednicima...
ja sam tebi i drugim ljudima odgovorio na topic, s misljenjem koje se ne slaze s tvojim tvrdnjama, da bi ti mene u iducem postu citirao s cistom namjerom provokacije....
moj post je bio namjenjen svima jer govori moje misljenje, tvoj post je bio replika na moj, i bio je usmjeren na mene s nakanom, ja tebe nisam prozvao zbog tvog misljenja, ti si mene prozvao, a kad znam da se borim za nekakve opce ciljeve zbog interesa svih nas poljoprivrednika, a poznam i ljude koji rade isto, i to krajnje posteno i korektno, imam pravo da se suprotstavim napadima takvih kao ti....
pa makar i vrijedjanjem, izazvan sam.....
vrati se malo na temi cijena psenice kad si mi bacio "kost" s pitanjem o povrsinama psenice pa si mislio da sam povecao povrsine ponukan lanjskom dobrom zaradom, da bi poslije mogao pametovati o tome kako mi poljoprivrednici nemamo pameti ovo ono, no medjutim kad sam ti odgovorio nisi vise bio zainteresiran za raspravu...
stoga, nemoj me vise citirati i prozivati primitivnim provokacijama, nisam glup kao sto ti mislis generalno o nama poljoprivrednicima...
17
Ako je picekov cinizam bio usmjeren na brojnost i totalnu neorganiziranost naših pregovaračkih predstavnika, onda je sasvim u pravu.
Ali nije lako niti našim prgovaračima, ne samo zbog nejasnih ovlasti i titula. Konkretni pregovori imaju dva smjera - prema ministarstvu i prema otkupljivačima.
Sa otkupljivačima se treba boriti ekonomskim (poslovnim) mjerama jer oni su ovom nemoralnom cijenom pokazali koliko nas trebaju i koliko nas se boje. Malo mi je čudno što mrT solira ispred Žitozajednice. Shvaćam da je jak, ali i 'sutra je novi dan'.
Mr Čo nema love , niti ima ikakav zakonski okvir za utjecaj na ponuđene nam cijene. U ovom trenutku nije realno tražiti veće poticaje od 2250+750, i sve to uz cijenu od 95 lp koja se mogla isposlovati (imam takav osjećaj). Umjesto silne buke trebalo je iskoristiti termin pregovori pa onda iznuditi od vlade ono što ona može dati, a to su ustupci u zakonu o poticaju, skladišnici i sl. U uvjetima velikih tenzija to bi velikim djelom prošlo. Naravno da bi sa tim bilo dosta nezadovoljnih, ali time bi se riješile neke sistemske mjere koje nam u budućnosti pomažu da uopće ne dođe do ovakve situacije (a nastavak slijedi sa sojom, pa suncokretom....).
Ali nije lako niti našim prgovaračima, ne samo zbog nejasnih ovlasti i titula. Konkretni pregovori imaju dva smjera - prema ministarstvu i prema otkupljivačima.
Sa otkupljivačima se treba boriti ekonomskim (poslovnim) mjerama jer oni su ovom nemoralnom cijenom pokazali koliko nas trebaju i koliko nas se boje. Malo mi je čudno što mrT solira ispred Žitozajednice. Shvaćam da je jak, ali i 'sutra je novi dan'.
Mr Čo nema love , niti ima ikakav zakonski okvir za utjecaj na ponuđene nam cijene. U ovom trenutku nije realno tražiti veće poticaje od 2250+750, i sve to uz cijenu od 95 lp koja se mogla isposlovati (imam takav osjećaj). Umjesto silne buke trebalo je iskoristiti termin pregovori pa onda iznuditi od vlade ono što ona može dati, a to su ustupci u zakonu o poticaju, skladišnici i sl. U uvjetima velikih tenzija to bi velikim djelom prošlo. Naravno da bi sa tim bilo dosta nezadovoljnih, ali time bi se riješile neke sistemske mjere koje nam u budućnosti pomažu da uopće ne dođe do ovakve situacije (a nastavak slijedi sa sojom, pa suncokretom....).
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 3 / 5.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.