AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Prosvjed

Stranica 38 / 40. Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Prosvjed - Page 38 Empty Re: Prosvjed

Postaj by genijee 16/2/2012, 12:34

definitivno,baš sam pregledao nekoliko portala,moraš dobro tražit da nađeš nešto,o hrt-u da ne pričam,a ni druge tv-kuće nisu bolje!jel zna ko kad je taj dogovor danas??jel se šire prosvjedi??

genijee

Broj postova : 6
Registriran : 16.02.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 16/2/2012, 17:51

Ako budemo međusobno razjedinjeni (ratari, stočari, voćari i svi drugi koji žive od poljoprivrede) - svi smo na gubitku. Ja podržavam mljekarski protest (makar nisam proizvođač mlijeka) to što industrija radi proizvođačima tipično je za današnji svijet: ucjenjuju samo zato jer su u trenutnoj poziciji da to rade, i kroz tu ucjenu (sa niskom otkupnom cijenom) pokušavaju stvoriti sebi ekstraprofit. Neće biti mira dok sami poljoprivrednici - proizvođači ne budu vlasnici barem dijela prerađivačkih kapaciteta. Ako ćemo pošteno - cijena sviježeg mlijeka (std. kvalitete) treba biti određena kao neki postotak cijene mlijeka na polici trgovine neke određene kvalitete (tog istog proizvođača, na primjer trajno mlijeko 3.2 %mm 1L tetrapak). Isto bi trebalo uraditi i sa cijenom pšenice koja bi trebala ovisiti o cijeni kruha na polici u trgovini. Na taj način bi se smanjio rizik za prerađivače, jer bi im matematika uvijek štimala (ali lov u mutnom bi bio većinom onemogućen), dok bi otkupne cijene poljoprivrednicima bile stabilnije. Ti odnosi se moraju dovesti u neke normalne fiksne omjere, jer ovo sada kako je danas - nije normalno. A za sve one koji bi željeli iskočiti iz takvih omjera cijena (a uvijek ima takvih) uvesti posebne poreze, pa neka i država malo napuni svoju blagajnu.
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by zoky28 16/2/2012, 18:22

Fidel po obicaju u pravu i sad bi trebalo stisnut i gotovo .SVI i mali i veliki a kad bi zajedno izasli podrzala bi i vecina ne- poljoprivrednika.
Ako je privatnik nitko mu ne daje pravo omalovažavati RAD iako je to praksa kod nas.
zoky28
zoky28

Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by tine 16/2/2012, 18:30

Fidelito je napisao/la:Ako ćemo pošteno - cijena sviježeg mlijeka (std. kvalitete) treba biti određena kao neki postotak cijene mlijeka na polici trgovine neke određene kvalitete (tog istog proizvođača, na primjer trajno mlijeko 3.2 %mm 1L tetrapak). Isto bi trebalo uraditi i sa cijenom pšenice koja bi trebala ovisiti o cijeni kruha na polici u trgovini.

To se vrlo teško postigne, jer je ipak tržište otvoreno.

Problem je u tom, da je u tom momentu otvoreno samo jednoj strani u odnosu.

Iskustvom iz zadnjih mjeseci prije ulaska u EU mogu vam potvrdit, da je to najgori period, jer se nekima zatvaraju pristupi do ekstraprofita, pa stišću, da još jame što se može.

Kod nas su u tom periodu naši mesari kupovali krave za skoro džabe i još plakali, kako to rade u svoju štetu. A s realnim ulaskom u EU su ušli austrijski mesari, platili su i do par puta više i odmah se i našim mesarima isplatilo platit bolje.

Istotako je direktorica za nabavu sirovina iz Ljubljanskih mlijekara na TV zamalo nudila, da plate mlijeko, a da im se ga ne isporućuje, jer imaju s njim samo trošak. I to je pričala, dok nije bila prodana prva cisterna mlijeka u Italiju direktno, bez da se oni omaste. Onda je odmah po medijima počelo kukanje, kako neodgovorni stočari upropaštavaju domaću preradu itd.

Jedino sigurno i dugotrajno rješenje je da se potraže direktni prodajni putevi u izvozu. Možemo bit sigurni, da je količina jeftinog mlijeka na trgu nedovoljna, da bi mogla neka ozbiljna mlijekara stabilno poslovat. I u prilici, kad se može prodat i bez nje, brzo bi se počeli i oni borit za sirovinu.

A u svim debatama u prosvjedima do sada, niko nije ni mucnuo o tome. Samo se radi na ispostavljanju nekih pojedinaca, što mi ponekad ispada ko kreiranje njihova imidža za neku političku karijeru u budućnosti.
tine
tine

Broj postova : 414
Registriran : 17.03.2008
24

→→→ : http://www.agrotine.eu

http://www.agrotine.eu

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 16/2/2012, 18:52

Zanimljivo da se stalno spominje "tržište" a od toga nema ni "T" jer tržište se temelji na konkurenciji i sposobnošću poslovanja odnosno proizvodnje uz što manje troškove i bolju zaradu, znači na otvorenom tržištu se nalazu i konkurentske firme (koje kod nas ne postoju) koje konkuriraju sa svojim poslovanjem i ponudama... i tko je povoljniji7bolji platiša taj prosperira....a kod nas jednostavno se radi o MONOPOLISTIČKOM poslovanju di nema uopće veze sa tržištem nego direktnim dogovorima dotičnih subjekata i to standardno po štetu proizvođača.... i dok tome država ne stane na rep dotle će nam biti ovako kako jeste...
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by zoky28 16/2/2012, 18:55

Tine taj ekstra profit i je problem gule te do kože i to je još zakonito.Pa gdje je tu logika.
dobije mlijeko 3,5% a prodaje 2,8 i druge mliječne proizvode koje idu iz te litre i drzava ga isto potice za svaku litru.
A ne vjerujem vise u taj scenarij da če bit bolje pošto i EU ne fali puno da plane.
zoky28
zoky28

Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1

[Vrh] Go down

Postaj by Tomek612 16/2/2012, 20:49

@tomi93
normalno je da je isplativije ratarstvo gdje je jako malo ručnog rada nego voćarstvo(ako je cijena 1,20kn)...a ni u povrćarstvu nije ništa bajno...puno rada,zaljevanja,zaštite,još te prc*aju za pakiranje,a cijena kupusa ko i jabuke...žalosno Prosvjed - Page 38 49242
Tomek612
Tomek612

Broj postova : 938
God : 29
Zanimanje : poljoprivredni tehničar opći
Registriran : 11.11.2011
21

[Vrh] Go down

Postaj by Fidelito 16/2/2012, 20:56

tine je napisao/la:
Fidelito je napisao/la:Ako ćemo pošteno - cijena sviježeg mlijeka (std. kvalitete) treba biti određena kao neki postotak cijene mlijeka na polici trgovine neke određene kvalitete (tog istog proizvođača, na primjer trajno mlijeko 3.2 %mm 1L tetrapak). Isto bi trebalo uraditi i sa cijenom pšenice koja bi trebala ovisiti o cijeni kruha na polici u trgovini.

To se vrlo teško postigne, jer je ipak tržište otvoreno.

Problem je u tom, da je u tom momentu otvoreno samo jednoj strani u odnosu.

Iskustvom iz zadnjih mjeseci prije ulaska u EU mogu vam potvrdit, da je to najgori period, jer se nekima zatvaraju pristupi do ekstraprofita, pa stišću, da još jame što se može.

Kod nas su u tom periodu naši mesari kupovali krave za skoro džabe i još plakali, kako to rade u svoju štetu. A s realnim ulaskom u EU su ušli austrijski mesari, platili su i do par puta više i odmah se i našim mesarima isplatilo platit bolje.

Istotako je direktorica za nabavu sirovina iz Ljubljanskih mlijekara na TV zamalo nudila, da plate mlijeko, a da im se ga ne isporućuje, jer imaju s njim samo trošak. I to je pričala, dok nije bila prodana prva cisterna mlijeka u Italiju direktno, bez da se oni omaste. Onda je odmah po medijima počelo kukanje, kako neodgovorni stočari upropaštavaju domaću preradu itd.

Jedino sigurno i dugotrajno rješenje je da se potraže direktni prodajni putevi u izvozu. Možemo bit sigurni, da je količina jeftinog mlijeka na trgu nedovoljna, da bi mogla neka ozbiljna mlijekara stabilno poslovat. I u prilici, kad se može prodat i bez nje, brzo bi se počeli i oni borit za sirovinu.

A u svim debatama u prosvjedima do sada, niko nije ni mucnuo o tome. Samo se radi na ispostavljanju nekih pojedinaca, što mi ponekad ispada ko kreiranje njihova imidža za neku političku karijeru u budućnosti.

Upravo sam i ja tog mišljenja Tine, Hrvatska je trenutno u situaciji 'ni vrit ni mimo' što se tiče ulaska u EU i jednostavno mnogi zlorabe to trenutno stanje radi malih, trenutnih ekonomskih probitaka (koji će dugoročno biti čisti gubitak). Ali danas je tako, svi gledaju trenutnu dobit, svi žive od danas do sutra i rijetki gledaju na stvari dugoročno. Tu je politika najviše odgovorna, ne znaju se postaviti, ma ne znaju niti porez naplatiti, a što onda dalje više pisati i govoriti.....
Fidelito
Fidelito

Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117

[Vrh] Go down

Postaj by abrkili 17/2/2012, 00:36

Bio sam na punktu kod Dukata,upoznao jednog člana foruma i vidio što se zapravo događa.Niti su blokirali ulaz ni izlaz,novinari sustavno lažu.Oni koji uopće pišu o prosvjedima.Čuje se priča da su ih došli snimat pa su ih seljaci natjerali da snimaju 'blokiranu kapiju'... Veliki dio medija ni ne spominje prosvjede,a bome je ovaj prosvjed žestok i ima preko 130 traktora.(u 15.00 h)

Moram priznat da mi je žao što sutra ujutro moram kući.Inače bi se pridružio mojim kolegama seljacima i dalje.
Jer ovo nije i ne bi trebao biti samo prosvjed seljaka mljekara,nego prosvjed svakog seljaka,svakog onog koji živi na selu. Ovo što se radi,je sustavno uništavanje sela,ljudi na selu i našeg načina života. Sjetite se samo kako ste se igrali na svojim ćuprijama dok ste bili mali,skakali preko jaraka i krali kuruze pa pekli na štapovima. A onda se sjetite da naša djeca neće to imat priliku,neće moći popit toplog mlijeka,pojest prave domaće slanine i biti bucmasti i debeli,i zdravi što je najbitnije. Neće imat onu baku,što pravi najfinije kolače,od obični orasa i domaćeg brašna. Jer neće bit domaćih oraha i brašna. Morat će ih kupit. Kupit jebeni orah koji je rastao nekad pred svakom kućom,u svakom pitomom selu,kao ukras,kao hlad i kao ponos svake obitelji,jer svojom starosti je govorio koliko ta obitelj broji generacija. Svi seljaci su odrasli na domaćem siru i kajmaku,zabranili su ga,kažu da je opasan po zdravlje.Ne smijemo klat svinje,kažu da smo nehumani. Pa ja vas pitam,ima li što humanije i zdravije od našeg sela,pitomog slavonskog,zagorskog,prigorskog sela? Ima li išta ljepše od naših domaćih pjesama,od naših kola i tamburica?
Pa nekad nismo znali ni za leukoze ni za svinjske kuge,hranili svinje u šumama,pasli krave na livadama,ljudi su se družili,a prve ljubavi su nastajale u hladu vrba. I to su nam zabranili.Svinje ne smijemo držat vani,zatvaraju nas. Poklali nam krave,potjerali farme na osame,izvan sela,jer smrde.
Pa jel moj pradid bio lud i psihički bolestan čovjek?Jel i vaš bio luđak? Ja za svog nisam čuo takve priče. Tjerali su nas da gradimo betonske bunkere jer su to najbolje štale.Danas nam englezi dolaze držat predavanja o OUTDOOR KEEPING životinje,da dobro sam napisao,jer 'nemaju adekvatan' prijevod,pa tako kažu. Pa tko je tu lud?

Svake godine nova mjera,novi pravilnik.Svakim novim pravilnikom ubije se komadić mog sokaka,uvene jedan dio mog i vašeg sela. Ljudi,izađite i nek vide što mislimo o njima,pa šišaš jedan dukat,ima puno malih mljekara koje su svoja vrata zatvorile jer su neprofitabilne,ajmo ih pokrenut,nekad su to bili nosioci razvoja naših sela.Danas su to banke i privatne tvrtke koje ne razumiju naš hrvatski jezik.

Gdje je kraj?
abrkili
abrkili

Broj postova : 1754
God : 36
Registriran : 14.03.2008
28

http://www.vef.hr

[Vrh] Go down

Postaj by matija 17/2/2012, 01:52

pljesak2

matija

Broj postova : 489
Registriran : 09.03.2008
0

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 17/2/2012, 01:56

klanjanje

Bravo abrkili ....
zrine89
zrine89

Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by Rancher 17/2/2012, 02:36

Bravo abrkili klanjanje

Rancher

Broj postova : 48
Registriran : 26.01.2011
0

[Vrh] Go down

Postaj by Marjanovic 17/2/2012, 09:39

Svaka čast abrkili,u potpunosti se slažem! klanjanje

Marjanovic

Broj postova : 75
God : 37
Registriran : 16.01.2012
2

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 17/2/2012, 09:46

abrkili je napisao/la:Bio sam na punktu kod Dukata,upoznao jednog člana foruma i vidio što se zapravo događa.Niti su blokirali ulaz ni izlaz,novinari sustavno lažu.Oni koji uopće pišu o prosvjedima.Čuje se priča da su ih došli snimat pa su ih seljaci natjerali da snimaju 'blokiranu kapiju'... Veliki dio medija ni ne spominje prosvjede,a bome je ovaj prosvjed žestok i ima preko 130 traktora.(u 15.00 h)

Moram priznat da mi je žao što sutra ujutro moram kući.Inače bi se pridružio mojim kolegama seljacima i dalje.
Jer ovo nije i ne bi trebao biti samo prosvjed seljaka mljekara,nego prosvjed svakog seljaka,svakog onog koji živi na selu. Ovo što se radi,je sustavno uništavanje sela,ljudi na selu i našeg načina života. Sjetite se samo kako ste se igrali na svojim ćuprijama dok ste bili mali,skakali preko jaraka i krali kuruze pa pekli na štapovima. A onda se sjetite da naša djeca neće to imat priliku,neće moći popit toplog mlijeka,pojest prave domaće slanine i biti bucmasti i debeli,i zdravi što je najbitnije. Neće imat onu baku,što pravi najfinije kolače,od obični orasa i domaćeg brašna. Jer neće bit domaćih oraha i brašna. Morat će ih kupit. Kupit jebeni orah koji je rastao nekad pred svakom kućom,u svakom pitomom selu,kao ukras,kao hlad i kao ponos svake obitelji,jer svojom starosti je govorio koliko ta obitelj broji generacija. Svi seljaci su odrasli na domaćem siru i kajmaku,zabranili su ga,kažu da je opasan po zdravlje.Ne smijemo klat svinje,kažu da smo nehumani. Pa ja vas pitam,ima li što humanije i zdravije od našeg sela,pitomog slavonskog,zagorskog,prigorskog sela? Ima li išta ljepše od naših domaćih pjesama,od naših kola i tamburica?
Pa nekad nismo znali ni za leukoze ni za svinjske kuge,hranili svinje u šumama,pasli krave na livadama,ljudi su se družili,a prve ljubavi su nastajale u hladu vrba. I to su nam zabranili.Svinje ne smijemo držat vani,zatvaraju nas. Poklali nam krave,potjerali farme na osame,izvan sela,jer smrde.
Pa jel moj pradid bio lud i psihički bolestan čovjek?Jel i vaš bio luđak? Ja za svog nisam čuo takve priče. Tjerali su nas da gradimo betonske bunkere jer su to najbolje štale.Danas nam englezi dolaze držat predavanja o OUTDOOR KEEPING životinje,da dobro sam napisao,jer 'nemaju adekvatan' prijevod,pa tako kažu. Pa tko je tu lud?

Svake godine nova mjera,novi pravilnik.Svakim novim pravilnikom ubije se komadić mog sokaka,uvene jedan dio mog i vašeg sela. Ljudi,izađite i nek vide što mislimo o njima,pa šišaš jedan dukat,ima puno malih mljekara koje su svoja vrata zatvorile jer su neprofitabilne,ajmo ih pokrenut,nekad su to bili nosioci razvoja naših sela.Danas su to banke i privatne tvrtke koje ne razumiju naš hrvatski jezik.

Gdje je kraj?

dečko sve si točno rekao!
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by kikiriki 17/2/2012, 10:03

Da ne polemiziram puno ljudi koji imaju malo smisla za internet neka nađu i postave video iz Francuske kako se prosvjeduje i kakvu potporu građanstva imaju te koja su njihova prava naspram istog "mliječnog giganta" te kako je brzo pognuo glavu, ali mi nisno Francuska jer u našoj državi najčešče je najbolje biti stranac da bi te netko poštovao jer rad se ionako ne cjeni.
Mislim da bum i ja išel na barikade.
Abkrili merci cheers

kikiriki

Broj postova : 173
Registriran : 22.10.2010
9

[Vrh] Go down

Postaj by Ines.s. 17/2/2012, 11:10

Abrkili suze mi krenule dok sam čitala ali jedno zaboravljaš ni selo nije više selo,seljak je ugrožena vrsta na svom staništu!Mojim susjedima smrde krave,svinje ,ovce, kokoši i da nenabrajam,a kad se govori o poljoprivredi ništa drugo ih nezanima več koliko poticaja se dobije a onda se raspredaju razne bajke kak se to isplati i kaj bi mi seljaci htjeli!!A isto tako razmišljaju novinari ! Općenito u globalu mi smo država u kojoj svi o svemu sve znaju i jako smo pametni dok treba laprdat,e a kad se treba primit posla da se nešta zaradi i ova država pokrene i izvadi iz krize onda se sjetimo seljaka koji je naučen radit pa ajmo ga zapregnut još bolje....nažalost nejde više ...NEMOŽEMO!
Ines.s.
Ines.s.

Broj postova : 19
Zanimanje : Ima ih...
Registriran : 12.01.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by arsen 17/2/2012, 13:59

dollars

arsen

Broj postova : 30
Registriran : 31.01.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by DF 95 17/2/2012, 14:59

Ovi političari me podsjećaju na izrod ovog naroda, svega što su se uhvatili sve razrušili (tvornice za 1kn) ili tobože napravili (preplatili), zadužili (i naše unuke) STRAŠNO.
pitam se GDJE JE KRAJ?
Moje selo brojalo nekada 1200 stanovnika sad ako ima 400 i to bake i dedice gdje god se okreneš.
Ako ne budemo složni nema nam spasa.

DF 95

Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23

[Vrh] Go down

Postaj by Rajtek 17/2/2012, 15:55

Fidelito je napisao/la:Ako budemo međusobno razjedinjeni (ratari, stočari, voćari i svi drugi koji žive od poljoprivrede) - svi smo na gubitku. Ja podržavam mljekarski protest (makar nisam proizvođač mlijeka) to što industrija radi proizvođačima tipično je za današnji svijet: ucjenjuju samo zato jer su u trenutnoj poziciji da to rade, i kroz tu ucjenu (sa niskom otkupnom cijenom) pokušavaju stvoriti sebi ekstraprofit. Neće biti mira dok sami poljoprivrednici - proizvođači ne budu vlasnici barem dijela prerađivačkih kapaciteta. Ako ćemo pošteno - cijena sviježeg mlijeka (std. kvalitete) treba biti određena kao neki postotak cijene mlijeka na polici trgovine neke određene kvalitete (tog istog proizvođača, na primjer trajno mlijeko 3.2 %mm 1L tetrapak). Isto bi trebalo uraditi i sa cijenom pšenice koja bi trebala ovisiti o cijeni kruha na polici u trgovini. Na taj način bi se smanjio rizik za prerađivače, jer bi im matematika uvijek štimala (ali lov u mutnom bi bio većinom onemogućen), dok bi otkupne cijene poljoprivrednicima bile stabilnije. Ti odnosi se moraju dovesti u neke normalne fiksne omjere, jer ovo sada kako je danas - nije normalno. A za sve one koji bi željeli iskočiti iz takvih omjera cijena (a uvijek ima takvih) uvesti posebne poreze, pa neka i država malo napuni svoju blagajnu.
U potpunosti se slažem da je naš najveći problem to što smo razjedinjeni mi seljaci, prošli tjedan, moji mljekari rekli su odite vi na prosvjede, nas to ne zanima i stvarno nijedan nije ni autom došo, a sad ni ja nisam njima išo dat podršku iako smatram da su u pravu i da im je trebalo dat podršku.
Rajtek
Rajtek

Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4

[Vrh] Go down

Postaj by poljoprivrednik5 17/2/2012, 17:47

Osobno sam dosta financijski oštečen novom cijenom mlijeka ali mi se ovi prosvjedi ni malo ne sviđaju.
Neče se ovim prosvjedima ništa bitno riješiti a samo navlačimo bijes javnosti na sebe.Previše puta se izlazilo na cestu a ništa se bitno nije riješilo do sada.
Mišljenja sam da vođe prosvjeda ovo rade samo radi osobne promocije i koristi.
Svake godine se za nešto prosvjeduje a nisam primjetio da se nešto pomaklo na bolje.
Nitko ne nudi nikakvu strategiju razvoja hrvatskog sela i poljoprivrede.
Ne želim da me zastupa neki tamo Pokrovac ili njemu slični paraziti koji su kravu ili njivu vidili samo na TV-u.

poljoprivrednik5

Broj postova : 42
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 03.01.2012
1

[Vrh] Go down

Postaj by Trnava 17/2/2012, 19:37

abrkili je napisao/la:Bio sam na punktu kod Dukata,upoznao jednog člana foruma i vidio što se zapravo događa.Niti su blokirali ulaz ni izlaz,novinari sustavno lažu.Oni koji uopće pišu o prosvjedima.Čuje se priča da su ih došli snimat pa su ih seljaci natjerali da snimaju 'blokiranu kapiju'... Veliki dio medija ni ne spominje prosvjede,a bome je ovaj prosvjed žestok i ima preko 130 traktora.(u 15.00 h)

Gdje je kraj?

Skidam kapu! Čovjek se naježi od ovih riječi!!!
Trnava
Trnava

Broj postova : 131
God : 44
Zanimanje : dipl. ing. polj.
Registriran : 15.11.2010
5

[Vrh] Go down

Postaj by delac 17/2/2012, 19:55

http://www.radio-djakovo.hr/2012/02/dakovacki-skup-podrske-zagrebackom-prosvjedu-mljekara/
delac
delac

Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17

[Vrh] Go down

Postaj by matej-bj 17/2/2012, 20:44

abrkili
bravo
matej-bj
matej-bj

Broj postova : 243
God : 33
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 08.05.2011
0

→→→ : Kako siješ,tako češ i žeti

https://www.facebook.com/profile.php?id=1383699320

[Vrh] Go down

Postaj by tomi93 17/2/2012, 21:19

Država se ograđuje od prosvjeda i time ostavlja proizvođače mljeka na cjedilu, umjesto da štiti svoj strateški proizvod oni tako....sramotno.

Sad čujem da se neki proizvođači iz primorja i slavonije ograđuju od prosvjeda i sutra če krenuti u zg kako bi stali ispred dukata. Svakako podržavam to da se situacija smiri kako bi cisterne krenule po mljeko i održali se nekakvi pregovori, ali ti koji sutra dolaze su veliki proizvođači, koji primaju 50 lipa tvorničke premije, kod njih cisterne sigurno ne kasne, a i nisu na svoju ruku odlučili za ovaj korak.

abrkili cheers
tomi93
tomi93

Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 17/2/2012, 21:22

Iz mojeg mjesta je otišao proizvođač koji ima dnevno 2000 litara mlijeka, koji je htejo prijeći 1.1.u vindiju i nisu mu iz dukata dali i sada je već četvrti dan bacio mlijeko.... otišao je jučer za zagreb...
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down