AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 37 / 40. • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Re: Prosvjed
Navodno danas neki sastanak poljoprivrenika u staroj vojarni u Križevcima, dali netko zna više????
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
→→→ : VIŠE
Mene zanima gdje su sada sve te udruge ratara i HPK i zašto ne idemo pomoći ovoj žalosnoj grupi ljudi ispred mljekara???
Sve vas molim bez ljutnje ali zar zaista mislite da se ovaj prosvjed ne tiče svih nas poljoprivrednika? Pa dokle ćemo gurati glave u pijesak...
Opet ću ponoviti jer je prigodno - "Divide et impera"
Sve vas molim bez ljutnje ali zar zaista mislite da se ovaj prosvjed ne tiče svih nas poljoprivrednika? Pa dokle ćemo gurati glave u pijesak...
Opet ću ponoviti jer je prigodno - "Divide et impera"
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
majs nažalost kad pogledaš komentare i napise razne i tu se ide na razjedinjavanje proizvođača..... odnosno na rasčlanjivanje tko je čiji koperant i di bi smjeo a di ne prosvjedovati.....
šta reći viš onda oko toga, gore u temi "cijena mlijeka" je netko stavio šta piše "naše" ministarstvo poljoprivede vezano za prosvjed pred dukatom, i direkt ide na zavađivanje kooperanata Dukata i Vindije.... znači ubaci kost i onda vladaj.
šta reći viš onda oko toga, gore u temi "cijena mlijeka" je netko stavio šta piše "naše" ministarstvo poljoprivede vezano za prosvjed pred dukatom, i direkt ide na zavađivanje kooperanata Dukata i Vindije.... znači ubaci kost i onda vladaj.
Isto kao što su 2008. kad se je prosvjedovalo pred ministarstvom zavadili ratare i mljekare, tako što su se mljekari uspili dogovoriti oko cijene mlijeka i otišli s prosvjeda
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
matijas311 je napisao/la:Isto kao što su 2008. kad se je prosvjedovalo pred ministarstvom zavadili ratare i mljekare, tako što su se mljekari uspili dogovoriti oko cijene mlijeka i otišli s prosvjeda
tako je a da su ostali jos bi se tad svasto isposlovalo jer su svi vec bili u zg a cam smo i mi bili krenili da bi nam javili da se ovi povlace i da ne idemo ni mi, sad nek se pate sami jer su si to i stvorili, nazlost al moram tako napisat jer oni dobijaju poticaja na kravu na tele, na miljeko i onda jos dobiju i po ha kao i mi svi i jos nije dosta a bune se samo kad smanje cijenu mlijeka
onaj bradonja jedan dan uzdize u nebesa sebe i svoju farmu drugi dan oce sve zapalit
deere power je napisao/la:matijas311 je napisao/la:Isto kao što su 2008. kad se je prosvjedovalo pred ministarstvom zavadili ratare i mljekare, tako što su se mljekari uspili dogovoriti oko cijene mlijeka i otišli s prosvjeda
tako je a da su ostali jos bi se tad svasto isposlovalo jer su svi vec bili u zg a cam smo i mi bili krenili da bi nam javili da se ovi povlace i da ne idemo ni mi, sad nek se pate sami jer su si to i stvorili, nazlost al moram tako napisat jer oni dobijaju poticaja na kravu na tele, na miljeko i onda jos dobiju i po ha kao i mi svi i jos nije dosta a bune se samo kad smanje cijenu mlijeka
e vidiš kolega zato i neidem u prosvjede, zbog ovakvih mišljenja...
Nesvačam zašto svi ratari ne kupe po 10 krava, pa neka i oni dobijaju duple poticaje
19
tomy jednostavno zato što se mora raditi 365+1 dan u godini....
a ovako mogu srati jer stočari pokradaju državu a neradu ništa.... nego samo beru poticaje i to duple
a ovako mogu srati jer stočari pokradaju državu a neradu ništa.... nego samo beru poticaje i to duple
ja sam ratar i mljekar! mogu vam reći da je mljekarstvo robija, a trenutno mi je i kugla oko noge.
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
deere power je napisao/la:matijas311 je napisao/la:Isto kao što su 2008. kad se je prosvjedovalo pred ministarstvom zavadili ratare i mljekare, tako što su se mljekari uspili dogovoriti oko cijene mlijeka i otišli s prosvjeda
onaj bradonja jedan dan uzdize u nebesa sebe i svoju farmu drugi dan oce sve zapalit
Nebi trebao tako razmišljat. Premda si donekle u pravu (za neslogu kod onih velikih prosvjeda), al dok god bude takvih razmišljanja teško da će nam bit lakše-bolje. Nitko tebi ne brani da se baviš stočarstvom, što si i sam razmišljo svojevremeno, pa onda uzimaj poticaje i po grlu uz ove za obradive površine. Ni u jednoj poljoprivrednoj grani (ratarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, stočarstvo, ribarstvo...) necvatu ruže već problemi rastu ko germa. Dok god se svi neudružimo u jednu cjelinu teško ćemo bilo šta rješit. Na jednoj strani nam nešto "popuste", a na drugoj nas ogule do kosti.
Gost- Gost
ma slozit se svi necemo nikad i to je najveci problem, da smo mi sad izasli i podrzali te mljekare oni svejedno nebi izasli u ljeto kad budu problemi oko cijene zito jer oni tone siju i gotovo
stocarstvom se i dalje planiram bavit ali mislim da je to nemoguca misija u ovoj drzavi jer ko je jamio jamio a za nove proizvodjace nema mjesta
stocarstvom se i dalje planiram bavit ali mislim da je to nemoguca misija u ovoj drzavi jer ko je jamio jamio a za nove proizvodjace nema mjesta
deere power je napisao/la:falk ne idem ni ja vise jer uvjek jedna strana odustane
dp ja neidem zbog toga nabijanja na nos da stočari duplo pokradaju državu , al eo ti primjer sa jednostavnom račnicom
traktor kod ratara koji radi 50 hektara u 10 godina ima max 1500 radnih sati,
traktor kod stočara sa 50 hektara i + stočarstvo za deset godina prebaci 8000 radnih sati
falk ja radim 35ha pa imam godisnje oko 600 mozda i vise sati, slabo racunas al ja radim sve sa 1 traktorom
računam ja dobro dp, stočari slabo idu u uslužni rad a to se ne računa nikako.... imam dosta koji su ratari i znam koliko im traktori imaju radnih sati a znam koliko ja pravim, čak sam još i umanjio to kod sebe....
nije mi bio cilj izazvati prepirku ratara i stočara, ja sam ratar i stočar, sad u zadnje vrijeme smanjujem broj krava zato što je s njima posla svaki dan, s ratarstvom je malo lakše, manje posla, ali nemaš mjesečnu plaću ko s mlijekom.
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
falk nemam ja usluga nista, al radim sve sa 1 traktorom od oranja do prevoza i nakupi se tu dosta sati onda
Uh pobogu, sad mi je žao što sam jutros išao išta pisati.
Nas se 5-ero tu na forumu ne može usaglasiti...a kamoli išta dogovoriti.
Bez obzira što su mljekari otišli s prošlog prosvjeda prije nego što su trebali, to nije razlog da ih ratari (i svi drugi) ne bi trebali podržati u ovome prosvjedu...makar 1 dan.
Malo Biblije nebi škodilo...
Nas se 5-ero tu na forumu ne može usaglasiti...a kamoli išta dogovoriti.
Bez obzira što su mljekari otišli s prošlog prosvjeda prije nego što su trebali, to nije razlog da ih ratari (i svi drugi) ne bi trebali podržati u ovome prosvjedu...makar 1 dan.
Malo Biblije nebi škodilo...
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Dukat je jedva dočekao prosvjede da obustavi prijem mlijeka i pokaže svoju moć a čak i nije bio blokiran,ministarstvo se pravi neutralno ali vuče na stranu prerađivača umjesto da bude bar jednom na strani pravde.Pod hitno bi trebalo zabraniti uvoz mlijeka u prahu da se smanje zalihe te uvesti rigirozne kontrole trajnog mlijeka ,odakle je,od čega je i sl.jer to je najmanje domaće i ni ne sliči na mlijeko.Mljekari bi pod hitno morali naći modus prodaje svježeg mlijeka da ne budu toliko ovisni o milosti otkupljivača,ako je moguće s pravne strane ih stisnuti tužbama zbog jednostranog izigravanja sporazuma.Kad bi se prosvjedi malo proširili i na druge grane poljoprivrede ojačali bi poziciju mljekara.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
pozz..upravo sam čuo na radiju:Ivica Miketek predsjednik udruge mljekara o-b županije rekao je kako su traktori u Đakovu spremni,samo čekaju ishod pregovora..ljudi,malo sma čitao vaše komentare,spomenuli ste onaj prosvjed kada je taj isti Miketek rekao:"mljekari okrećite traktore,idemo doma!",njega su "kupili",on je takav igrač,ali to nije razlog da takvi igrači razjedine sve nas,mislim da bi mljekare trebali i ratari i svi podržat,kako kaže kolega,barem na 1 dan!
genijee- Broj postova : 6
Registriran : 16.02.2012
0
Ma da smo i svi složni, opet je upitno što bi postigli.
Nas, seljaka, je nekih 10% u ovoj državi. A novinari i mediji kojima upravljaju korporacije, firme i politika nas pred ostalima konstantno predstavlja u negativnom svjetlu, i onih 90% nas je zamrzilo. Pa pogledajte samo komentare na neki članak koji je vezan uz poljoprivredu. A nitko nemože i nesmije objasniti ljudima da mi nismo ti koji imamo profit od tih silnih novaca koji se ulažu u poljoprivredu, oni se samo preko naših računa preljevaju dalje u petrokemiju, inu i srodne kompanije s kojima smo dužni surađivati da bismo opstali. Najtužnije je to što te firme niti nisu naše, nego ti silni novci odlaze van zemlje. Tek kada ljudi shvate da se mi borimo da za ono što smo svojim rukama zaradili, i počnu koliko-toliko imati slične stavove kao i mi, možemo izlaziti pred državu ili privatnike i tražiti nešto od njih, jer imamo podršku mase.
A to je nemoguča misija.
Najgori komentari koje sam namogu smisliti su oni u stilu: sijeju pšenicu zato što u njoj nema puno fizičkog rada, zašto ne uzgajaju jabuke gdje treba radit, pa onda i zaradit.
Stoji to da treba u vočnjaku puno više fizičkog rada nego u ratarstvu opčenito, ali nema ni tamo kruha, kad za jabuku prve klase dobiješ 1.20 kuna na veliko, a drugu klasu ti neče niti uzeti.
Nas, seljaka, je nekih 10% u ovoj državi. A novinari i mediji kojima upravljaju korporacije, firme i politika nas pred ostalima konstantno predstavlja u negativnom svjetlu, i onih 90% nas je zamrzilo. Pa pogledajte samo komentare na neki članak koji je vezan uz poljoprivredu. A nitko nemože i nesmije objasniti ljudima da mi nismo ti koji imamo profit od tih silnih novaca koji se ulažu u poljoprivredu, oni se samo preko naših računa preljevaju dalje u petrokemiju, inu i srodne kompanije s kojima smo dužni surađivati da bismo opstali. Najtužnije je to što te firme niti nisu naše, nego ti silni novci odlaze van zemlje. Tek kada ljudi shvate da se mi borimo da za ono što smo svojim rukama zaradili, i počnu koliko-toliko imati slične stavove kao i mi, možemo izlaziti pred državu ili privatnike i tražiti nešto od njih, jer imamo podršku mase.
A to je nemoguča misija.
Najgori komentari koje sam namogu smisliti su oni u stilu: sijeju pšenicu zato što u njoj nema puno fizičkog rada, zašto ne uzgajaju jabuke gdje treba radit, pa onda i zaradit.
Stoji to da treba u vočnjaku puno više fizičkog rada nego u ratarstvu opčenito, ali nema ni tamo kruha, kad za jabuku prve klase dobiješ 1.20 kuna na veliko, a drugu klasu ti neče niti uzeti.
Zadnja promjena: tomi93; 16/2/2012, 12:22; ukupno mijenjano 1 put.
19
@jd4755
Sve to stoji, ali problem je u tome što je Dukat privatna firma, i to sa stranim vlasnikom, a nemože netko njemu narediti što raditi. Kako da tebi netko kaže gdje češ sjediti u svom dvorištu. Možemo jedino uvesti velike carine i namete na uvoznu robu, što opet ne odgovara zna se kome, pa i to sve pada u vodu
Sve to stoji, ali problem je u tome što je Dukat privatna firma, i to sa stranim vlasnikom, a nemože netko njemu narediti što raditi. Kako da tebi netko kaže gdje češ sjediti u svom dvorištu. Možemo jedino uvesti velike carine i namete na uvoznu robu, što opet ne odgovara zna se kome, pa i to sve pada u vodu
19
to je istina,srce me boli kad čitam komentare ispod tih članaka i rijetko koji članak nije "nakićen" s nečim neisinitim o tim prosvjedima ili seljacima..
genijee- Broj postova : 6
Registriran : 16.02.2012
0
ne samo u komentarima vec da danas prosvjedi nisu ni na jednom news portalu na naslovnici ali ni na naslovnici s vjestima iz RH, sve u svemu provodi se tiha cenzura.
Stranica 37 / 40. • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Stranica 37 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.